-
Για να μη βρεθώ λοιπόν προ εκπλήξεων,
μήπως υπάρχει κάποιο site που να αναφέρει πότε πρόκειται να γίνει facelift, αλλαγή μοντέλου ή κάτι τέτοιο στα μοντέλα?
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Για να μη βρεθώ λοιπόν προ εκπλήξεων,μήπως υπάρχει κάποιο site που να αναφέρει πότε πρόκειται να γίνει facelift, αλλαγή μοντέλου ή κάτι τέτοιο στα μοντέλα?
Kατά καιρούς, αυτά δημοσιεύονται σε πολλά περιοδικά.
Στους 4Τ υπάρχει μόνιμη σελίδα, πότε έρχονται και ποια.
Βέβαια αφορά ανακοινωμένες αλλαγές μοντέλων, ή και ανανεώσεις ακόμα.
Στο Auto Triti Δεκεμβρίου (δε θυμάμαι ακριβώς την εβδομάδα ) είχε 4 σελίδες με νέες αφίξεις για όλες τις μάρκες, έως το 2007 -2009.
Με την ευκαιρία, κανένα νέο SUBARU δεν παρουσιάζεται μέχρι τότε.....
(αυτό αναφέρεται σε άλλο post, που ισχυριζόταν ο φίλος ότι προκειται να γίνει σύντομα Facelift στο Forester).... Ούτε το 2007!!!! -
Αγαπητοί φίλοι,
Η έλλειψη του ESP+ στο X-Trail (νέο μοντέλο 2004) δεν περιορίζει δραστικά τις εκτός δρόμου δυνατότητές του?
Η τέλος πάντων μπορεί κάποιος να εξηγήσει, τι ακριβώς ρόλο παίζει το ESP+ ώστε να ξεκαθαρίσω την κατάσταση?
Ξέρω ότι το θέμα έχει χρονίσει λίγο, αλλά επειδή υπάρχουν πολλά αξιόλογα μοντέλα στα ίδια χρήματα , δεν θα ήθελα να μετανιώσω για την απόφασή μου.
ΥΓ.
Στο προηγούμενο μοντέλο ήταν μέρος του εξοπλισμού, και επειδή η αντιπροσωπεία έχει κάποια διαθέσιμα ίσως να προτιμούσα κάποιο απο αυτά...
Λέτε να αξίζει τον κόπο? -
Αγαπητοί φίλοι,Η έλλειψη του ESP+ στο X-Trail (νέο μοντέλο 2004) δεν περιορίζει δραστικά τις εκτός δρόμου δυνατότητές του?
Η τέλος πάντων μπορεί κάποιος να εξηγήσει, τι ακριβώς ρόλο παίζει το ESP+ ώστε να ξεκαθαρίσω την κατάσταση?
Ξέρω ότι το θέμα έχει χρονίσει λίγο, αλλά επειδή υπάρχουν πολλά αξιόλογα μοντέλα στα ίδια χρήματα , δεν θα ήθελα να μετανιώσω για την απόφασή μου.
ΥΓ.
Στο προηγούμενο μοντέλο ήταν μέρος του εξοπλισμού, και επειδή η αντιπροσωπεία έχει κάποια διαθέσιμα ίσως να προτιμούσα κάποιο απο αυτά...
Λέτε να αξίζει τον κόπο?Για να δεις τι ακριβώς κάνει δες εδώ στο σημείο που λέει ESP+:
http://press.nissan-global.com/PARIS_MOTOR_SHOW/EN/TXT/x-trail.html
Αν αντέχεις οικονομικά φυσικά και ζήτησέ το!
-
Σπύρο,
Ουσιαστικά όπου και να πήγα σε αντιπρόσωπο της Nissan το θέμα του ESP+ ήταν λίγο θολό (κόλπο των πωλητών).
Σύμφωνα με το επίσημο φυλλάδιο αναφέρεται ότι
'... Το TCS μαζί με το προεραιτικό ESP+ και τα LSD διευκολύνουν την οδήγηση σε κάθε τύπου οδόστρωμα...'Αυτό που δεν έχω ουσιαστικά καταλάβει είναι εαν όλα τα παραπάνω είναι ΕΝΑ πράγμα - δηλαδή το ESP+ σύμφωνα με τη Nissan - ή όχι.
Τα ΑBS+EBD συμπεριλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.
Τι ακριβώς συμβαίνει όμως με τα TCS (έλεγχος πρόσφυσης),LSD(διαφορικΑ περιορισμένης ολίσθησης Active brake - ελεγχόμενα απο το ABS εαν κατάλαβα καλά),ESP+?
To ESP+ είναι προεραιτικό. Τα άλλα δύο συστήματα είναι μήπως απλό marketing tool για το ίδιο πράγμα?
Επειδή για μένα αυτό θα καθορίσει και την τελική μου απόφαση (μαζί με το αντίστοιχο κόστος που θα προκύψει) είναι σημαντικό νομίζω να αναφερθεί απο κάποιον καλύτερο γνώστη τι ακριβώς συμβαίνει...
Ευχαριστώ πολύ.
Ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός αλλά με τα παραπάνω νομίζω ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πλήρη επίγνωση του τι αγοράζουν.... -
Σπύρο,Ουσιαστικά όπου και να πήγα σε αντιπρόσωπο της Nissan το θέμα του ESP+ ήταν λίγο θολό (κόλπο των πωλητών).
Σύμφωνα με το επίσημο φυλλάδιο αναφέρεται ότι
'... Το TCS μαζί με το προεραιτικό ESP+ και τα LSD διευκολύνουν την οδήγηση σε κάθε τύπου οδόστρωμα...'Αυτό που δεν έχω ουσιαστικά καταλάβει είναι εαν όλα τα παραπάνω είναι ΕΝΑ πράγμα - δηλαδή το ESP+ σύμφωνα με τη Nissan - ή όχι.
Τα ΑBS+EBD συμπεριλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.
Τι ακριβώς συμβαίνει όμως με τα TCS (έλεγχος πρόσφυσης),LSD(διαφορικΑ περιορισμένης ολίσθησης Active brake - ελεγχόμενα απο το ABS εαν κατάλαβα καλά),ESP+?
To ESP+ είναι προεραιτικό. Τα άλλα δύο συστήματα είναι μήπως απλό marketing tool για το ίδιο πράγμα?
Επειδή για μένα αυτό θα καθορίσει και την τελική μου απόφαση (μαζί με το αντίστοιχο κόστος που θα προκύψει) είναι σημαντικό νομίζω να αναφερθεί απο κάποιον καλύτερο γνώστη τι ακριβώς συμβαίνει...
Ευχαριστώ πολύ.
Ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός αλλά με τα παραπάνω νομίζω ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πλήρη επίγνωση του τι αγοράζουν....Λοιπόν έκανα έρευνα και ορίστε η πιο πλήρης, κατά την γνώμη μου, απάντηση:
Μοντέλο 2004: Το 2.0 έχει standard τα ABS, EBD, NBAS. To ESP+ μαζί με TCS και LSD διαθέσιμα σαν έξτρα μόνο στα 2.2 και 2.5 κ.ε.
Μοντέλο 2003: Το 2.0 έχει standard τα ABS, EBD, NBAS και δέχεται σαν έξτρα το ESP+ μαζί με TCS και LSD στην τιμή που προανέφερες.
Συγκεκριμένα βρήκα ότι: X-Trail also boasts Nissan's ESP+ system, which integrates ABS, EBD, brake assist, traction control and a limited slip differential with the All Mode drive. ΄Αρα χωρίς το ESP+ υπάρχουν μόνο τα 3. Με το ESP+ προστίθενται και τα άλλα 2 και γίνονται στο σύνολο 6! Δυστυχώς το ESP+ μάλλον αφαίρεθηκε από το μοντέλο των 2.0 για λόγους προώθησης μεγαλύτερων κυβικών...
Επομένως αν τα θέλεις όλα οποσδήποτε κοίτα μόνο για το παλιό μοντέλο. Χάνεις φυσικά τις αισθητικές+εργονομικές βελτιώσεις του νέου μοντέλου. Όλα φυσικά τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη. Θα έλεγα καλύτερα για 100% σιγουριά πάρε ένα τηλ. την Δευτέρα το Θεοχαράκη Αθήνα (210 3479700) .
-
Το αυτοκίνητο έχει 4 αισθητήρες ταχύτητας και μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αντλία για τα φρένά, μαζί με τον υπολογιστή που την ελέγχει και κάποιους αισθητήρες αυτό είναι όλο το σύστημα.
Τα συστήματα ESP. ASP, TCS κλπ είναι θέμα software!
-
Σε συνέχεια όλων των άκρως ενδιαφερόντων εξηγήσεων (λύσεις αρτικόλεξων θυμίζουν...), επανέρχομαι να τονίσω, ότι όλα αυτά ( με τους αισθητήρες του ABS και μια ηλεκτρονική αντλία επιπλέον, που στο σύνολό τους ελέγχονται από κάποιο ισχυρό επεξεργαστή), προσπαθούν να εξομοιώσουν τη συμεριφορά και λειτουργία ενός καλού μπλοκέ.
Το οποίο σημειωτέον, θα λειτουργήσει πάντα! Αυτά, εξαρτώνται από χιλιάδες παράγοντες (μια συνδεσούλα καλωδίου αρκεί να φέρει την ακινητοποίηση ή το θανατηφόρο γλίστρημα...) και πρέπει κάθε φορά να κάνεις προσευχές....
Επιπλέον, όπως λέει και ο ΙΚΕ πολύ σωστά, τα διάφορα αρχικά-συστήματα, δεν είναι πολλά, αλλά ένα. Η διαφορά από το ένα στο άλλο είναι θέμα λογισμικού, που στην ουσία (αφού υπάρχει και εξελίχθηκε στο σύνολό του...) δεν κοστίζει τίποτα στους κατασκευαστές, αλλά εμείς οι καταναλωτές καλούμαστε να το πληρώσουμε ξεχωριστά και μάλιστα χρυσό!
Γιαυτό λέω συνεχώς ότι προτιμώ τις δοκιμασμένες μηχανικές λύσεις.
Πώς να συγκρίνω το καλό Torsen του (παλιού) RAV4 και το μπλοκέ Forester ΧΤ με όλα αυτά? Το ατμοσφαιρικό Forester βέβαια δεν έχει πίσω μπλοκέ και δεν είναι απαραίτητο στην άσφαλτο γιατί είναι μικρή ,σχετικά,η ιπποδύναμη και η ροπή του. Εκτός δρόμου που θα χρειαστεί, με 1000-1200€, το βρίσκεις και εγώ τουλάχιστον θα το βάλω.... -
To καλύτερο είναι να έχεις ΚΑΙ μπλοκέ ΚΑΙ τα συστήματα που λέμε, αν και αν είχα να διαλέξω ένα μόνο απο τα 2 (για χρήση εκτός δρόμου) φυσικά και θα προτιμούσα μπλοκέ.
-
Θυμάστε που σε ένα test του DRIVE το Τouereg έμεινε όταν βράχηκαν τα ηλεκτρονικά του ;;;
Γι'αυτό είναι σαφώς προτιμότερα τα μηχανικά απο τα ηλεκτρονικά για χρήση εκτός δρόμου -
ΕΥΓΕ!
Είστε όλοι φοβεροί. Το μοντέλο 2.5 κοστίζει όσο το forester ΧΤ και κάποιο Cherokee 3.7.
Ενδιαφέρουσα η άποψη της Nissan..... -
Σήμερα οδήγησα το RAV4 με αρκετό πλευρικό άνεμο, στεγνό δρόμο και κάτω απο 10.000 Χλμ στο αμάξι....Εντυπώσεις:
α. 'Ελαφρύ' τιμόνι το οποίο βοηθάει στο παρκάρισμα αλλά στο δρόμο δεν βοηθά ιδιαίτερα.
β. Αρκετές κλίσεις στις στροφές
γ. Πολύ καλά φρένα όπου το ABS δεν μπαίνει πολύ νωρίς
δ. Πολύ φωνακλάδικος κινητήρας ο οποίος δημιουργεί μια κουραστική ατμόσφαιρα στο ταξίδι με πάνω απο 120 Χλμ
ε. Καθόλου τριγμοί
στ. Καλό Clima
z. Τα 150 άλογα δεν ήταν ταισμένα?
η. Με 150 Χλμ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με τον άνεμο. Καλό αυτό.Κακιστη εντύπωση μου έκαναν οι υπεύθυνοι για την χρηματική διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή με το παλιό μου αυτοκίνητο.
Με λίγα λόγια μου είπαν ότι εαν έχουν στη βιτρίνα ένα Passat 1.8T 02/2001, ποιός θα πάρει με 21.000€ το νέο Avensis καινούργιο? Αρα μου δίνουν μόνο 16.500 € για το Passat.... Επίσης προσπαθούσαν να με πείσουν και για άλλα πράγματα θεωρώντας ότι είμαι ηλίθιος προφανώς. Αυτοί έχασαν. Ακόμα και να πάρω RAV4 δεν θα το πάρω απο αυτούς.-Στις επόμενες ημέρες θα οδηγήσω το Forester X και το X-Trail και θα δω τι
άλλο.ime katohos x-trail edo ke ena hrono Ta provlimata mou xekinane apo tin imera agoras 1)TRIGMOYS para polous 2)moy elipe ena IHIO megalo apo mprosta 3)stin kolona apo ti meria toy sinodigou itan spasmenes oi 2 apo tis 3 vasois sto plastiko kapaki 4)prosohi to pio spoydeo EVANE AERA TO MPAMPRIZ ke sklirize meta ta 140 hlm
gia ton filo me to passat tin germaniki sholi pou kseris den tin vriskis sta SUV krata to amaksaki sou ke ama thelis tetrakinites peripeties pare ena NIVA i ena JIMNI SUSUKI me liga lefta ke tha me thimase ta SUV ine ligo apola ala poythena kala ine mono i MODA tis epohis
giorgos KRITI -
Ο χρήστης gaganisg έγραψε:
ime katohos x-trail edo ke ena hrono Ta provlimata mou xekinane apo tin imera agoras 1)TRIGMOYS para polous 2)moy elipe ena IHIO megalo apo mprosta 3)stin kolona apo ti meria toy sinodigou itan spasmenes oi 2 apo tis 3 vasois sto plastiko kapaki 4)prosohi to pio spoydeo EVANE AERA TO MPAMPRIZ ke sklirize meta ta 140 hlm
gia ton filo me to passat tin germaniki sholi pou kseris den tin vriskis sta SUV krata to amaksaki sou ke ama thelis tetrakinites peripeties pare ena NIVA i ena JIMNI SUSUKI me liga lefta ke tha me thimase ta SUV ine ligo apola ala poythena kala ine mono i MODA tis epohis
giorgos KRITIΧμμ...δεν ξέρω τι να σκεφτώ για το παραπάνω e-mail. Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί πουθενά προβλήματα τριγμών για το μοντέλο αυτό...και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα το έψαξα όσο δεν πάει...Τώρα για τα άλλα, αν υποθέσουμε ότι όντως συνέβησαν, γιατί ο φίλος δεν τα επισκεύασε στην εγγύηση? Κάτι από προπαγάνδα μου βρωμάει...Και για να μην ξεχνιώμαστε απαγορεύονται τα greeklish!
-
Ο χρήστης spiros_k έγραψε:
ime katohos x-trail edo ke ena hrono Ta provlimata mou xekinane apo tin imera agoras 1)TRIGMOYS para polous 2)moy elipe ena IHIO megalo apo mprosta 3)stin kolona apo ti meria toy sinodigou itan spasmenes oi 2 apo tis 3 vasois sto plastiko kapaki 4)prosohi to pio spoydeo EVANE AERA TO MPAMPRIZ ke sklirize meta ta 140 hlm
giorgos KRITIΧμμ...δεν ξέρω τι να σκεφτώ για το παραπάνω e-mail. Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί πουθενά προβλήματα τριγμών για το μοντέλο αυτό...και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα το έψαξα όσο δεν πάει...Τώρα για τα άλλα, αν υποθέσουμε ότι όντως συνέβησαν, γιατί ο φίλος δεν τα επισκεύασε στην εγγύηση? Κάτι από προπαγάνδα μου βρωμάει...Και για να μην ξεχνιώμαστε απαγορεύονται τα greeklish!
apelpisia apelpisia apelpisia...
file milame gia to montelo 2003 ke ohi to neo me tis alages sta simia pantos opio periodiko ke na anixis tha dis na milane gia sklira plastika me apotelesma na dimioyrgoun trigmous .
to kenoyrgio den to exo testari akoma ala ehoun alaxi ta plastika mono sto tablo ta ipolipa menoun ta idia.
kati poy ksehasa na po ine oti me ta teleytea hionia kapia stigmi moy mplokare to 4x4 ... moy ihe svisi i mihani se ena xekinima pano se mia anifora pano ston paniko mou evala mprosta grigora xoris na ehi prolavi o egkefalos na kani test me apotelesma na mplokari tin idia stigmi moy anapse to lampaki toy ABS ke ego nomisa oti itan to lampaki tou klidomatos 4x4 apotelesma na min mporo na xekiniso me sprohnan me ta heria ke dipla mou na pernane dikinita horis alisides ke na me doulevoun .
to diapistosa gia to ABS meta tin aniforia ke meta tin taleporia. svinontas ton kinitira ke kanontas epanekinisi ola itan kala
ayta kani o panikos moy ipan stin nissan ke ihan dikio oso gia to ABS ixe mpi hioni ston esthitira . kala sto xioni piga ti na empene voutiro .
gia ta pio pano ta eho episkevasi ehtos toys trigmous pou paroles tis kales prospathies den ta kataferan ke toso milao gia taleporia ke apelpisia gia ena kenourgio amaxi me tosa lefta apoktisis oso gia propaganda oyte logos milisa pio pano gia ola ta SUV ke ime stin diathesi sas me opio tekmirio pistopiisis mou zitithi -
apelpisia apelpisia apelpisia...
file milame gia to montelo 2003 ke ohi to neo me tis alages sta simia pantos opio periodiko ke na anixis tha dis na milane gia sklira plastika me apotelesma na dimioyrgoun trigmous .
to kenoyrgio den to exo testari akoma ala ehoun alaxi ta plastika mono sto tablo ta ipolipa menoun ta idia.
kati poy ksehasa na po ine oti me ta teleytea hionia kapia stigmi moy mplokare to 4x4 ... moy ihe svisi i mihani se ena xekinima pano se mia anifora pano ston paniko mou evala mprosta grigora xoris na ehi prolavi o egkefalos na kani test me apotelesma na mplokari tin idia stigmi moy anapse to lampaki toy ABS ke ego nomisa oti itan to lampaki tou klidomatos 4x4 apotelesma na min mporo na xekiniso me sprohnan me ta heria ke dipla mou na pernane dikinita horis alisides ke na me doulevoun .
to diapistosa gia to ABS meta tin aniforia ke meta tin taleporia. svinontas ton kinitira ke kanontas epanekinisi ola itan kala
ayta kani o panikos moy ipan stin nissan ke ihan dikio oso gia to ABS ixe mpi hioni ston esthitira . kala sto xioni piga ti na empene voutiro .
gia ta pio pano ta eho episkevasi ehtos toys trigmous pou paroles tis kales prospathies den ta kataferan ke toso milao gia taleporia ke apelpisia gia ena kenourgio amaxi me tosa lefta apoktisis oso gia propaganda oyte logos milisa pio pano gia ola ta SUV ke ime stin diathesi sas me opio tekmirio pistopiisis mou zitithiΚαταρχήν προσπάθησε να γράφεις στα ελληνικά...Αν το 'απελπισία' πηγαίνει στο αυτοκίνητο λυπάμαι πολύ αλλά μάλλον είσαι η εξαίρεση στον κανόνα...Δες εδώ: Nissan regularly verges on the top of customer satisfaction surveys and the X-Trail itself was 100 percent trouble-free in the 2002 (http://www.channel4.com/apps26/4car/jsp/main.jsp?lnk=231_2&page=2&reviewid=830). Τώρα αν μου πεις ότι αυτά μπορεί να ισχύουν στην Αγγλία αλλά όχι εδώ, σε διαβεβαιώνω ότι πουθενά δεν έχει αναφερθεί θέμα τριγμών ούτε εγώ το άκουσα ποτέ. Και πίστεψε με έχω ψάξει το θέμα όσο δεν πάει. Αν κάτι διακρίνει το X-trail είναι, αν μη τι άλλο, η ποιότητα κατασκευής (Κατασκευασμένα όλα στο εργοστάσιο Kyushu Ιαπωνίας και όχι σε κάποιο ευρωπαϊκό παράρτημα όπως άλλα SUV αν αυτό λέει κάτι...). Όμως και άλλοι φίλοι που έχουν μπει στο forum δεν ανάφεραν κάτι τέτοιο. Δες τεστ, αξιολογήσεις και κριτικές...δεν αναφέρεται πουθενά θέμα τριγμών. Έσυ σε πια περιοδικά διάβασες να αναφέρουν ότι λόγω σκληρών πλαστικών υπάρχει τέτοιο πρόβλημα...; Αλλά ακόμα και αν υπήρξε, πως και δεν κατάφεραν να στο διορθώσουν; Από που το αγόρασες; Προσωπικά πιστεύω ότι το δίκτυο Nissan Θεοχαράκης στην Ελλάδα κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν θέλω να ακούγομαι προκατειλημένος απλά το καλό να λέγεται. Τώρα για τα ' δουλέματα' και τα άλλα γραφικά που αναφέρονται ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
-
giorgos KRITIΦίλε δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά τα 2) 3) 4) που μας λες για μένα δείχνουν ότι έχει γίνει επισκευή στο αυτοκίνητο, είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ, δεν μπορώ να πιστέψω Nissan με τέτοια προβλήματα καινούργιο εκτός αν είσαι 'Ο' γκαντέμης. Πήγαινε να το δεί ένας γνωστός σου φαναρτζής.
Οι υπόλοιποι τι λέτε, είμαι υπερβολικός ή όχι? Στην Νissan πως σου δικαιολόγησαν όλα αυτά, και τι έκαναν για να τα φτιάξουν?
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
giorgos KRITIΦίλε δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά τα 2) 3) 4) που μας λες για μένα δείχνουν ότι έχει γίνει επισκευή στο αυτοκίνητο, είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ, δεν μπορώ να πιστέψω Nissan με τέτοια προβλήματα καινούργιο εκτός αν είσαι 'Ο' γκαντέμης. Πήγαινε να το δεί ένας γνωστός σου φαναρτζής.
Οι υπόλοιποι τι λέτε, είμαι υπερβολικός ή όχι? Στην Νissan πως σου δικαιολόγησαν όλα αυτά, και τι έκαναν για να τα φτιάξουν?
gia to γκαντέμης to dehome apolita iha kani foveri erevna agopas prin odigontas ke ta perisotera montela (KATHARA & SUV) kateliksa gia tous horoys logo ikogenias gia tin piotita ke gia tin tetrakinisi ...ixa gia kero ena x-trail kapioy filou ke itan apsogo
ime ontos hiroteros ke apo ton mitsotaki
stin nissan moy thimisan oti eho egkiisi 3 hronia ke oti ta psila gramata pou iha ipograpsi elegan antikatastasi antalaktikon ke ohi autokinitou opos ego epithimousa 1 mera meta tin agora -
Οπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post,
οδήγησα το x-trail μοντέλο 2002 με κάποιες δεκάδες χιλιάδες χλμ.Δεν άκουσα τριγμούς ούτε στο χώμα. Το μόνο που άκουσα και το ανέφερα μάλιστα είναι ότι σε σχτικά μικρό νεροφάγωμα, έβρισκε απο κάτω και παραπονέθηκα για το ύψος.
Νομίζω λοιπόν ότι η περίπτωσή σου έιναι ιδιαίτερη, και μια ΓΡΑΠΤΗ επικοινωνία με τα κεντρικά της Nissan ή ακόμη καλύτερα με κοινοποίηση στην Ιαπωνία θα ξεκαθάριζε πολλά ζητήματα...
Το ύποπτο είναι αυτό που ανέφερες για το ηχείο....
Οσο για το ζήτημα με τα ηλεκτρονικά είναι σοβαρό. Βέβαια ακόμα και το Land cruiser 'παίζει' με ηλεκτρονικά βοηθήματα και η γενική άποψη είναι ότι πάει παντού...
-
Δεν έχω ακούσει παράπονα ποιότητας κατασκευής για το X-Trail.
Μάλλον πρόκειται για περίπτωση.....
Όσο για τα ηλεκτρονικά, τα έχουμε πει!
Τα απολύτως αναγκαία, στην εποχή μας... Μην επιστρέψουμε στις πλατίνες....
Όμως το 4Χ4, το θέλω με μηχανικές λύσεις, και συγκεκριμένα, θεωρώ 4κίνητο αυτό που διαθέτει μεσαίο μπλοκέ διαφορικό (που παραλαμβάνει και διαχειρίζεται τη ροπη) και δυο ακόμα διαφορικά, 1 σε κάθε άξονα. Ευπρόσδεκτο και το πίσω μπλοκέ.....
Τα υπόλοιπα συστήματα κάνουν τα αυτοκίνητα αμιγώς προσθιοκίνητα ή πισωκίνητα και σε εκτακτες καταστάσεις ή κατόπιν επιθυμίας του οδηγού, απλώς προσπαθούν να προσομοιάσουν την λειτουργία της παραπάνω λύσης....
Άλλα το καταφέρνουν κι άλλα όχι....
Σημειώνω ότι τα X-Trail & Maverick/Tribude είναι από τα καλά! -
Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν με τα προβλήματα έχω να πω τα εξής:
Η περίπτωση να λείπουν ηχεία ή να έχει σπασμένες βάσεις αν και φαίνοται υπερβολίκες μπορεί να συμβούν.Όταν αγοράζεις ενα αυτοκίνητο πριν να υπογράψεις ενα χαρτάκι που δίνουν στην Nissan (σε εμένα συνέβει) ελέγχεις το αμάξι. Αυτό το χαρτί λέει πως το έλεγξες και όλα ήταν σωστά κατα την παραλαβή κλπ. Όπότε μετά ψάξε να βρεις δικές τους ευθύνες. Αρα ελέγχουμε σχολαστικά και μάλιστα και αν δουλεύουν σωστά ΌΛΑ.
Τριγμους αμφιβάλλω γιατί σε εμένα ο μόνος τριγμός ήταν από τον φακό στο ντουλαπάκι ή καμιά φορά από τον πυροσβεστήρα που μετακινείται. Στα ξένα φόρουμ αναφέρουν πρόβλημα ως προς τα πλαστικά ότι χαράσουν πολύ ευκολα και έτσι είναι αλλά γενικά αν δεν προσέχεις όλα τα πλαστικά χαράζουν. Σε εμένα το έκαναν απρόσεκτοι συνοδηγοί που καθίσανε σταυροπόδι!!!!!
Προχθές πήγα με 180και δεν ένοιωσα όχι ταλαντώσεις αλλά ούτε τριγμούς ή άλλα παρόλο που φυσούσε κιόλας (εθνική Θεσσαλονίκη-Κοζάνη).
Η εγγύηση είναι πράγματι 3 χρόνια για μηχανικά μέρη. Δεν λέει σε κανενα αυτοκίνητο ότι αν δεν πάει κατι καλά σου δίνουν καινούριο. Μάλιστα πολλές φορές μόνο στον πρώτο χρόνο δεν πληρώνεις και τα εργατικά. Μην περιμένετε να σας πάρουν πίσω το αυτοκίνητο και να σας δώσουν καινούριο και βέβαια αυτό δεν είναι τακτική του αντιπροσώπου αλλά της εταιρίας. Αν το πρόβλημα είναι σημαντικο (πχ της μηχανής) με κίνδυνο για την ασφάλεια αυτοκινήτου και οδηγού το αλλάζουν. Αποκλείεται να μπήκε χιόνι και να αναψε το ABS . Συνήθως ανάβει αν μπει μικρος κόκκος από χώμα, άμμο.
Σίγουρα τα ηλεκτρονικά είναι πιο ευκολα να χαλάσουν και συμφωνώ με τα περισσότερα μηχανικά, αλλά δυστυχώς εκει βαδίζουμε.
Αγορά SUV!