-
Κανείς δεν έχει απόλυτο έλεγχο στο δρόμο, ούτε οι επαγγελματίες ραλίστες.
Και ποτέ η διαδρομή δεν θα είναι όπως τη φανταζόμαστε, πάντα κάτι/κάποιος θα βρεθεί μπροστά μας, όπως άλλωστε έγινε χθες με τους δύστυχους που είδαν ξαφνικά 2 αυτοκίνητα κουβάρια στη λωρίδα τους και πήγαν μαζί τους σε τόπο χλοερό.
Η υπερβολική ταχύτητα σ'αυτούς τους δρόμους και μ'αυτές τις συνθήκες ΕΙΝΑΙ αιτία πολύνεκρων ατυχημάτων. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
απο μυαλο καλα τα πας...οταν θα το παντρεψεις με την εμπειρια σου θα εισαι κομπλε.τοτε ομως θα βρεθεις και προ εκπληξεως, καθως θα διαπιστωσεις οτι το 50% των θεωριων σου θα πανε περιπατο...
μην ανησυχεις, συμβαινει σε ολουςΈχεις απόλυτο δίκιο για το πρώτο και για το δεύτερο ο καιρός θα δείξει. Τέλος, ελπίζω να λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις
-
to oti ta autokinita htan Kia kai Hyundai pisteuete oti epe3e rolo sto oti epiasan fwtia meta thn sygkrousi? eidika to Hyundai htan palio (dekaetias 80) apo oti eida...
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
to oti ta autokinita htan Kia kai Hyundai pisteuete oti epe3e rolo sto oti episan fwtia meta thn sygkrousi? eidika to Hyundai htan palio (dekaetias 80) apo oti eida...ότι η 66χρονη προσπέρασε από δεξιά κι έφυγε στο αντίθετο δεν έχει να κάνει με Hyundai, KIA. Μπορεί να ήταν λιγότεροι οι νεκροί με κάποιο πιο σύγχρονο αυτοκίνητο, αλλά η βλακεία παραμένει
-
Ερώτηση: Γιατί κάηκαν τα αυτοκίνητα;
Γνωστός μου έπαθε σοβαρό ατύχημα (και όχι με καινούργιο αυτοκίνητο, δεκαετίας και βάλε). Μετά την έξοδο (κατάληξε ανάποδα στο χαντάκι) τρύπησε το ρεζερβουάρ και έτρεχε βενζίνη μέσα στο αυτοκίνητο. Έλυσε τη ζώνη του, βγήκε έξω, έβγαλε την κόρη του από το παιδικό κάθισμα, και στη συνέχεια γύρισε πίσω να βοηθήσει τη γυναίκα του να βγει.
Κανένας δεν τραυματίστηκε και ούτε πήρε φωτιά το αυτοκίνητο. Γιατί άραγε;
ΥΓ. Ο τύπος δεν είναι και ο καλύτερος οδηγός, έχει άλλα 3 παρόμοια ατυχήματα...
-
θα ηθελα να μοιραστω μια τρομακτικη μου εμπειρια που ειχα πριν απο λιγες ωρες.
Πηγαινα για μπανιο απο την παλια εθνικη, στο υψος της παναγοπουλας προς αιγιο.
Αφου προσπερασα 2 αργους οδηγους σε μια ευθεια, στο τελος αυτης ηταν μια στροφη ανοιχτη αριστερη.
Η ταχυτητα μου ηταν 100 χλμ στη ευθεια και διατηρηθηκε και στην ανοιχτη στροφη.
Στη εξοδο της στροφης βλεπω στη μεση του δρομου και στα 20 μ. απο εμενα ενα 206 να κανει επιτοπου στροφη.Φρεναρω τερμα, μπαινει το abs και σημαδευω το αλλο 206 στην πορτα του συνοδηγου.
Δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο παρα να περιμενω πως θα αντιδρασει ο ηλιθιος οδηγος για να πραξω αναλογα.
Ευτυχως του κοβει και βαζει οπισθεν, εγω περναω φρεναριστος και κανω οσο μπορω δεξια, και ετσι αποφευχθηκε το τρακαρισμα.
Αν γινοταν το μοιραιο πιστευω θα ειχα σωθει εγω και ο φιλος μου, γιατι θα τον χτυπουσα με 40λμ/ωρα.Βεβαια το αμαξι μου θα ηταν για πεταμα.
Το ιδιο και το αμαξι το αλλο, οπου θα ειχα σκοτωσει ομως το συνοδηγο του και τον πισω δεξια επιβατη αφου θα τον χτηπαγα ακριβως κεντρο απο τα πλαγια.Ο φιλος μου ειπε να σταματησουμε να τον βρισουμε και να τον πλακωσουμε στο ξυλο τον ηλιθιο.
Εγω εδωσα τοπο στην οργη και ευχαριστησα το θεο που δεν παθαμε τιποτα.
Τα ποδια μου 3 ωρες μετα, ακομα τρεμουν.Και ολα αυτα γιατι?
Γιατι ο βλακας δε μπορει να σκεφτει οτι δεν κανουμε επιτοπου πανω σε στροφη, εκει που δεν εχεις ορατοτητα. -
Σήμερα είχα μια ΕΥΤΥΧΩΣ μη επώδυνη ¨αγκαλιά¨ με μία κοπελιά.
Κατέβαινα τον δρόμο που είναι στην πλατειά του Γέρακα.
Από αριστερά μου (είχε stop) βγαίνει μια κοπέλα με μια μεγάλη BMW μηχανή... κοιτάει από κάτω δεν βλέπει τίποτα (εγώ ήμουν από πάνω) (όχι από την κοπέλα αλλά στον δρόμο).
Με το που περνάω εμπρός από την κοπέλα κάνει να βγει, βγαίνει χτυπάει με την εμπρός ρόδα της τον πίσω προφυλακτήρα μου (by the way τον έβαλε και στην θέση του) και πέφτει κάτω!!!
Αμάν λέω!
Σταματάω κατεβαίνω, ρωτάω αν είναι όλα καλά και σηκώνω την μηχανή.
Η κοπέλα ΕΥΤΥΧΩΣ μια χαρά και στην μηχανή μόνο ένα φλασάκι είχε σπάσει.
Πάλι καλά που δεν έπαθε τίποτα η κοπέλα... χαλάλι η τρομάρα που πήρα... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
to oti ta autokinita htan Kia kai Hyundai pisteuete oti epe3e rolo sto oti episan fwtia meta thn sygkrousi? eidika to Hyundai htan palio (dekaetias 80) apo oti eida...
ότι η 66χρονη προσπέρασε από δεξιά κι έφυγε στο αντίθετο δεν έχει να κάνει με Hyundai, KIA. Μπορεί να ήταν λιγότεροι οι νεκροί με κάποιο πιο σύγχρονο αυτοκίνητο, αλλά η βλακεία παραμένει
o tzipakias eipe oti ton prosperasan apo de3ia alla to Jeep exei zimia stin aristeri pleura...?
den milaw gia to oti xtypisan alla gia to oti piran fwtia meta tin sygkrousi....
-
Οδηγουμε in a proactive way not in a reactive, τουτεστιν, οδηγουμε προβλεπωντας την κακια στιγμη, με το ματι να σαρωνει τα παντα, και τρεχουμε αναλογα την ορατοτητα μας. Δηλαδη ρυθμιζουμε τα χιλιομετρα μας, αναλογα με το ποσο μακρια μπορουμε να δουμε.
Οποτε ρυθμιζοντας την ταχυτητα μας με αυτο τον τροπο αποφευγουμε την ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ οδηγηση δηλαδη αποφευγουμε το κακο και δεν προσπαθουμε να βρουμε λυση για το κακο που μας ετυχε.
Αυτο διδασκεται σε ολες τις καλες σχολες υψηλης οδηγησης και δεν αποκτιεται σε 1 μερα. Θελει εξασκηση, και ενα απο τα αποτελεσματα του ειναι οι πολυ μικρες ταχυτητες που αποκτα ο οδηγος εντος πολεων.
Το ματι μαθαινει να λαμβανει υποψιν του τους κινδυνους και οχι να τους αγνοει (αθελα) λογω κεκτημενης ταχυτητος.
Συνεπως, ΝΑΙ μεν εφταιγε ο κυριος που εκανε αναστροφη, αλλα ο εκπαιδευμενα σωστα οδηγος δεν πρεπει να πεσει θυμα ενος κακου οδηγου, αλλα να εχει προβλεψει.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΤΕ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Οπως πχ, πριν απο λοφακια. Οπως δεν προσπερνουμε με πολλα (25 και πανω) λεωφορειο σε σταση....και πολλα άλλα.
-
66 χρονων οδηγος πηγε να προσπερασει απο δεξια...λυπαμαι πολυ!
ευτυχως η τροχαια η καινουρια κανει πολυ καλη δουλεια κυνηγωντας αυτους που πανε με 140... -
66 χρονών και γυναίκα.....χμ , το σήμα κατατεθέν του συντηρητισμού (απο οδηγικής πλευράς). Σόρρυ αλλά πρέπει να φτάει και το τζιπ μπροστά της, δεν εξηγείται διαφορετικά.
-
βλεπω Αντ1..
ολοι μαζι λενε βλακειες...530 νεκροι ΜΟΝΟ στο πεταλο τα τελευταια χρονια..
τι αλ-κάιντα και @@..τι 17Ντο ΥΠΕΧΩΔΕ ειναι πιο μεγαλος τρομοκρατης..
εγω λεω να πανε δικαστηριο οι υπευθυνοι υπουργοι της τελευταιας δεκαετιας!!!
ολο τσεπη τα λεφτα, και εργα ζερό!! -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εγω λεω να πανε δικαστηριο οι υπευθυνοι υπουργοι της τελευταιας δεκαετιας!!!
Μόνον οι υπουργοί?(Μηχανικοί , εργολάβοι , διοικητές τροχαίας , συγκοινωνιολόγοι κλπ , τελειωμό δεν έχει η λίστα) Και μόνον τις τελευταίας δεκαετίας? (της μεταπολίτευσης και δώθε σίγουρα)
-
Συγεκριμένα γιά τον Μαλιακό είμαι της άποψης πως την μεγαλύτερη ευθήνη την έχουν οι οδηγοί καί όχι οι η πολιτεία.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Συγεκριμένα γιά τον Μαλιακό είμαι της άποψης πως την μεγαλύτερη ευθήνη την έχουν οι οδηγοί καί όχι οι η πολιτεία.Δηλαδή αν ο δρόμος ήταν με διπλή λωρίδα ανά κατεύθυνση αι με μπάρα στη μέση το προχθεσινό ατύχημα θα γινότανε?
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Συγεκριμένα γιά τον Μαλιακό είμαι της άποψης πως την μεγαλύτερη ευθήνη την έχουν οι οδηγοί καί όχι οι η πολιτεία.όταν δεν υπάρχει μπαριέρα (όπως και στο Κόρινθος-Πάτρα) την ευθύνη θα την έχει η πολιτεία. Δυστυχήματα γίνονται πολλά (από βλακεία οδηγών) και στο Αθήνα-Κόρινθος, αλλά τα αποτελέσματα συνήθως μένουν σε υλικές ζημιές γιατί δεν περνάνε απέναντι.
Κι όταν το 'κράτος' βασίζει μεγάλο ποσοστό του προϋπολογισμού στην (υπέρ)φορολόγηση με ότι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο ΝΑΙ, έχω την απαίτηση να φτιάξει δρόμους κι όχι να τους αναθέσει σε ιδιώτες (και να τους ξαναπληρώνω)
-
ρε εδω βαλανε 15 καμερες και καμερες νεας τεχνολογιας που δεν τις πιανουνε τα αντιρανταρ, και δεν εχουνε βαλει μπαριερα!!!
τι λετε τωρα? κοιμαστε με τα τσαρουχια μου φαινεται.. -
Καλώς ή κακώς αυτός είναι ο δρόμος στον μαλιακό και όντως πολύ ξύλο όλοι μαζί να δώσουμε σε όλους τους ανευθυνουπεύθυνους που δεν έχουν κάνει τίποτα τόσα χρόνια για τον φτιάξουν.
ΑΛΛΑ και από την άλλη πλευτά ας προσέχουμε και εμείς οι οδηγοί σε εκείνο το κομμάτι, αφού ξέρουμε τι μπορδ@@λο είναι ο δρόμος, που σημαίνει ας προσαρμόσουμε την οδήγησή μας σε εκείνο το σημείο
-
Η λύση είναι απλή άμεση και οικονομική, είμαι περίεργος όμως πόσοι θα την δεχτούν...
Να μπει μονό τσιμεντένιο διαχωριστικό στη μέση όπως είναι ο δρόμος. Προσπεράσεις τέλος και ταχύτητα ίση με της όποιας νταλίκας για όλους. Η άλλη εναλλακτική όμως είναι τα πολύνεκρα δυστυχήματα.
Τί από τα 2 προτιμάτε?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Η λύση είναι απλή άμεση και οικονομική, είμαι περίεργος όμως πόσοι θα την δεχτούν...Να μπει μονό τσιμεντένιο διαχωριστικό στη μέση όπως είναι ο δρόμος. Προσπεράσεις τέλος και ταχύτητα ίση με της όποιας νταλίκας για όλους. Η άλλη εναλλακτική όμως είναι τα πολύνεκρα δυστυχήματα.
Τί από τα 2 προτιμάτε?
Μηπως ομως υπαρχει περιπτωση ετσι με ενα απλο τρακαρισμα να σταματα τελειως η κινηση ;Να ειναι δυσκολη η προσεγγιση απο ασθενοφορα ή πυροσβεστηκα οχηματα;
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ