-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Η λύση είναι απλή άμεση και οικονομική, είμαι περίεργος όμως πόσοι θα την δεχτούν...Να μπει μονό τσιμεντένιο διαχωριστικό στη μέση όπως είναι ο δρόμος. Προσπεράσεις τέλος και ταχύτητα ίση με της όποιας νταλίκας για όλους. Η άλλη εναλλακτική όμως είναι τα πολύνεκρα δυστυχήματα.
Τί από τα 2 προτιμάτε?
Κι οταν μπει το τσιμεντενιο διαχωριστικο, τι θα μεινει απο το δρομο???
Ειναι που ειναι μιαμιση λωριδα σκαρτη, θα γινει μια και τερμα?
Δεν ειναι αυτη η λυση. Ας εχουμε το νου μας γενικως οταν περναμε απο εκει, οχι γιατι υπάρχουν καμερες, αλλά γιατι υπάρχουν ....λαλακες και ας αποφασισουν επιτελους οι ντοπιοι εστιατορες/βενζιναδες/κλπ κλπ οτι αρκετα βγαλανε ως σημερα και ο δρομος πρεπει επιτελους να γινει ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ, και οχι να τους πιανουν περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες ξαφνικα -
Ο χρήστης 037 έγραψε:
αποφευγουμε το κακο και δεν προσπαθουμε να βρουμε λυση για το κακο που μας ετυχε.
Θελει εξασκηση, και ενα απο τα αποτελεσματα του ειναι οι πολυ μικρες ταχυτητες που αποκτα ο οδηγος εντος πολεων.Μόνο ο δικός μου δάσκαλος μου τα έλεγε αυτά;
Μόνο εγώ είμαι που όσους προσπερνάω στους επαρχιακούς δρόμους με ξαναπροσπερνάνε μέσα στα χωριά που δεν κόβουνε καθόλου;
Επιτέλους, αν εγώ τα έχω πει σε 10 ανθρώπους, έχω μοιράσει και το βιβλιαράκι του Ιαβέρη σε άλλους 10, πόση προσπάθεια θέλει σε εθνικό επίπεδο για μα σωστή ενημέρωση;
Α, ναι, ξύπνησα. Ακόμα δεν έχουν πειστεί οι συμπολίτες μου για τις ζώνες.Πρόταση:
- Το αγγλικό σποτάκι με τον πεζό που περνάει τον δρόμο χωρίς να κοιτάξει και το αυτοκίνητο που τον κάνει κομμάτια. Και την λεζάντα: αν πηγαίνατε με 10km/h λιγότερα, τώρα θα ήταν απλώς τρομαγμένος. Μπορεί να το βρει κανένας;
- Ρεπορτάζ από σοβαρά ατυχήματα, που οι επιβάτες να λένε 'φορούσαμε ζώνη και δεν πάθαμε τίποτα'. Ξέρετε, '30 πέθαναν, 300 τη γλύτωσαν'. Δεν ήταν καλό το σποτ με τον Βέγγο που πραγματικά χτύπησε με το τρένο;
-
Διαβάζοντας περισσότερα για το ατύχημα, κάνω μια εικασία:
- Το τζιπ πάει αργά κι αριστερά, γιατί στο σημείο εκείνο έχει κάμερα και το όριο είναι 70 (το όριο γίνεται 110 μετά τη γέφυρα).
- Το άλλο αυτοκίνητο προσπερνάει από δεξιά. Στο σημείο εκείνο έχει πάρκινγκ δεξιά, αλλά αμέσως μετά είναι η γέφυρα και ο δρόμος στενεύει.
- Βλέποντας η οδηγός τις μπαριέρες της γέφυρας μπροστά της κόβει αριστερά απότομα. Βρίσκει στο τζιπ και εκτινάσσετε στο αντίθετο ρεύμα.
Πώς σας φαίνετε το σενάριο; Μήπως η κάμερα έχει μέρος της ευθύνης; Γιατί κι εγώ στο συγκεκριμένο σημείο πάω πολύ αργά... Όπως και όσοι ξέρουν που είναι οι κάμερες. -
Όσο αργά και να πηγαίνεις και για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει αν ο πίσω θέλει να προσπεράσει να κάνεις δεξιά ώστε να τον αφήσεις... ή τουλάχιστον εγώ έτσι κάνω. Βέβαια ο τυπάκος είχε Cherokee και πήγαινε αργά και αριστερά (απ'ότι φαίνεται)... Οπότε νομίζω έχει μερίδιο της ευθύνης...
Υγ. Σε καμία περίπτωση δεν βγάζω 'λάδι' την προσπέραση από δεξιά...
-
Δυστυχως,
Στην Ελλαδα, κανενας δεν ασχοληθηκε με τα τροχαια σοβαρα. Τουλαχιστον η πολιτεια. Και ουτε προκειται. Στην Ελλαδα εαν δεν χει 'μάσα' η υποθεση δεν αξιζει να ασχοληθει κανεις.
Οι εργολαβοι πηραν τα λεφτα τους απο την ΕΕ φτιαχνοντας υποτιθεται δρομους ποιοτητος, και τωρα τρεχουμε να πληρωνουμε προστιμα σαν κρατος για κακοτεχνιες ιδιωτων!!!!!!!!!!!!
ΜΟΝΟ στην Ελλαδα γινονται αυτα. Δηλαδη εσεις να πληρωνεται το δικο μου προστιμο!!!!!!!!!!! Μου αρεσουν αυτου του ειδους οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ πολιτικες.
Εν τω μεταξυ, οι εργολαβοι κυκλοφορουν με 10 σκαφη.
Οι τροχονομοι απο την αλλη, ΠΑΙΖΟΥΝ με πιστολακια ρανταρ για να τους φυγει η %αυλα, αφου με το αλλο πιστολι δεν τα πανε καλά, και νομιζουν πολιτεια και τροχαια οτι κανουν εργο.
ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτη ειναι η χωρα μας. Κοστιζει στο κρατος παρα πολυ ολη αυτη η ιστορια, και βεβαια κοστιζει και σε ψυχικες οδυνες των συγγενων, αλλά επειδη βαλαμε μια ταμπελα που λεει 110, ειμαστε ικανοποιημενοι.
Τα τροχαια, θα συνεχιζουν να γινονται, αλλά γαμω το κερατο μου, 2 δρομακια εχει η Ελλαδα, Αθηνα-Θεσσαλονικη και Αθηνα -Πατρα, αντε και Πατρα-Ιωαννινα.
Πιο γρηγορα διορθωνεις εναν δρομο παρα περιμενοντας να γινουν ολοι οι οδηγοι, σωστοι οδηγοι. Μετα ερχονται τα καναλια, με ρεπορταζ απο κακοπληρωμενους,, αμορφωτους και απαιδευτους ρεπορτερς που απετυχαν στο Χολυγουντ και εχουν την απαιτηση να παρουσιασουν τα γεγονοτα σαν τον πολεμο του Ιρακ, με Σοκ και Δεος!!!
Κριμα, αλλα για την κατασταση φταιμε ΟΛΟΙ. Και γιατι δεν πειθαρχουμε αλλα και γιατι εκλεγουμε εδω και πολλα χρονια τους ιδιους ντενεκεδες.
12 χρονια τωρα, ταξιδευω σε αυτοκινητοδρομους με μεγαλες ταχυτητες, ΠΟΤΕ η ταχυτητα δεν ηταν πρωτος παραγων για οσα ατυχηματα εχω πετυχει ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ.
Οποιος δεν μπορει να κουμανταρει το αυτοκινητο του και το μυαλο του ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τα τρενα, τα λεωφορεια και τα αεροπλανα. Δεν ειναι υποχρεωτικο το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Πώς σας φαίνετε το σενάριο; Μήπως η κάμερα έχει μέρος της ευθύνης; Γιατί κι εγώ στο συγκεκριμένο σημείο πάω πολύ αργά... Όπως και όσοι ξέρουν που είναι οι κάμερες.
Το είχα αναφέρει πριν μήνες, άκουσα και το Σταθάκη να το λέει το πρωί. Οι κάμερες θα πάρουν κόσμο στο λαιμό τους. Είναι γελοίο -αλλά κυρίως επικίνδυνο- να βλέπεις αυτοκίνητα που πάνε με 90-100 χαω, οι οδηγοί τους να κοιτούν μονίμως δεξιά για να εντοπίσουν τις κάμερες, κι όταν τις εντοπίζουν να πέφτουν απότομα στα φρένα για τα 60χαω. Έτσι οδηγεί το 80% όσων περνούν από το Μαλιακό (οι υπόλοιποι απλώς δεν ξέρουν περί καμερών)
-
ναι, ο σταθακης ειναι πλεον βουλευτης(?), και μιλησε λιγο πιο προσεχτικα..
οι καμερες που ειναι εσοδο, δεν θιχτηκαν..(εκτος αν δεν το ακουσα εγω)εθιξε τις ταμπελες των 40χλμ οριο
ειπε οτι οποιος δει, φρεναρει, και ο αλλος πεφτει απο πισω του. (κατι θα ξερει αυτος..)παραδοξο (!!! ), αλλα θα συμφωνησω με τον 037
εγραψε λιγο πιο αναλυτικα αυτα που εγραψα εγω επιγραμματικα.και ξαναλεω
τα κομματα φιλοι μου ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
που εκμεταλευονται ολους τους πορους του συνολου των ελληνων ωστε να μας ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ
ας το καταλαβουμε αυτο και ας ξυπνησουμε, και μετα βλεπουμε πως λυνονται τα προβληματα... -
Είναι τόσο δύσκολο άραγε να οδηγούν με 60 χλμ για κανένα τέταρτο;
Αφού πριν και μετά το πέταλο τα όρια είναι 80-120, ας το πατήσουν λίγο εκεί. Αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε σαν άτακτα παιδάκια που κάνουν την αταξία τους και κοιτάζουν αριστερά-δεξιά μην τους πάρει χαμπάρι η μαμά τους. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού πριν και μετά το πέταλο τα όρια είναι 80-120, ας το πατήσουν λίγο εκεί. Αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε σαν άτακτα παιδάκια που κάνουν την αταξία τους και κοιτάζουν αριστερά-δεξιά μην τους πάρει χαμπάρι η μαμά τους.το δυστύχημα με λίγα έγινε. Δεν έφταιγε η 'ταχύτητα'. Εγώ με λίγα και δεξιά περνάω από εκεί, (σκέψου ποιος το γράφει αυτό) αλλά δεν ξέρω αν κάνω σωστά τελικά, γιατί αναγκάζω τους άλλους να με προσπεράσουν και να βγουν αντίθετο και να εμπλακώ κι εγώ από το πουθενά σε καραμπόλα
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Όσο αργά και να πηγαίνεις και για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει αν ο πίσω θέλει να προσπεράσει να κάνεις δεξιά ώστε να τον αφήσεις...Εγώ είδα το φλας όταν με προσπέρασε ένα έτσι. Ερώτηση, η κάμερα τραβάει εκείνον (μισός στο αντίθετο ρεύμα), εμένα ή και τους δύο;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού πριν και μετά το πέταλο τα όρια είναι 80-120, ας το πατήσουν λίγο εκεί. Αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε σαν άτακτα παιδάκια που κάνουν την αταξία τους και κοιτάζουν αριστερά-δεξιά μην τους πάρει χαμπάρι η μαμά τους.Δυστυχώς δεν είναι μόνο για ένα τέταρτο. Αν πας με τα όρια που έχουν βάλει για να περάσεις το μπουρδέλο του Μαλιακού θες πάνω από ώρα
-
Δυστυχώς δεν είναι μόνο για ένα τέταρτο. Αν πας με τα όρια που έχουν βάλει για να περάσεις το μπουρδέλο του Μαλιακού θες πάνω από ώρα
Ε, όχι, δεν θες μια ώρα! Στο μεγαλύτερο μέρος πάνω από τη Λαμία το όριο είναι 110, και τα 90 είναι επίσης συνηθισμένα. Τα 70 και κάτω είναι από Αγ. Κωνστανίνο ως Θερμοπύλες.
Εγώ με λίγα και δεξιά περνάω από εκεί, αλλά δεν ξέρω αν κάνω σωστά τελικά, γιατί αναγκάζω τους άλλους να με προσπεράσουν και να βγουν αντίθετο και να εμπλακώ κι εγώ από το πουθενά σε καραμπόλα
Πολύ συχνά σκέφτομαι κι εγώ το ίδιο. Ειδικά σε διασταυρώσεις που πάω αργά (μπας και μπορέσει και ο χριστιανός που περιμένει να μπει στην εθνική).
Στη διασταύρωση του Μπράλου ειδικά, απορώ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΟΥΝ 20 ΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ ΩΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΙΧ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΗ ΔΙΑΒΑΣΗ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού πριν και μετά το πέταλο τα όρια είναι 80-120, ας το πατήσουν λίγο εκεί. Αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε σαν άτακτα παιδάκια που κάνουν την αταξία τους και κοιτάζουν αριστερά-δεξιά μην τους πάρει χαμπάρι η μαμά τους.Ακριβως αυτο γινεται. Αφηνουν τους οδηγους να μιλουν για ορια και χιλιομετρα λες και ειναι κουκια και ρεβυθια. Ο καθενας μας με το μακρυ του και το κοντο του.
Και με 60 μπορεις να σκοτωθεις. Κανε αποτομη αλλαγη πορειας σε καλο δρομο με καποια τριβη οδηγωντας SUV και τα λεμε μετα. Ξερεις ποσα Range rover και οχι μονον, εχω πετυχει τουμπα σε motorways. Η ασφαλεια παει περιπατο με το κεντρο βαρους στο διαστημα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι ολα τα καλα SUV, χαμηλωνουν αυτοματα στα πολλα χιλιομετρα. Προσπαθουν να μειωσουν τις πιθανοτητες. Στην Ελλαδα, ειμαστα πιο ασφαλης, γιατι απλα δεν γατζωνει ο δρομος κατω.
Οση ωρα λοιπον θα μιλαμε για Μαλιακο και τριχες, οι φιλοι μας οι καρεκλοκενταυροι, θα σχεδιαζουν την επομενη μασα....
Καλη ορεξη, και καλο καλοκαιρι.
-
Καθε φορα που περναω απο τον Μαλλιακο, εχω ζησει τον τρομο.
Αυτο ομως που εχω παρατηρησει,ειναι οτι σε γενικες γραμμες πολυ λιγοι τρεχουν,οι περισσοτεροι ειναι εντος ορίου.
Το προβλημα ξεκιναει απο το ότι ο διαθέσιμος χώρος είναι πολυ στενός (ειδικα για τοσα πολλα αυτοκινητα που περνανε απο εκει) ,και κάθε είδους λάθους πληρώνεται, καθώς δεν υπάρχει χώρος για plan B. -
Ναι, οι περισσότεροι δεν τρέχουν...
Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να προσπερνούν πάνω σε στροφή χωρίς ορατότητα πηγαίνοντας με το όριο και 5km/h πιο γρήγορα από αυτόν που κινείται κανονικά. Τι είναι πιο ασφαλές, τέτοια τήρηση των ορίων ή γκάζι στο πάτωμα στην ευθεία να περάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται;
Να συνεχίσω με τους άλλους που αρχίζουν τον προσπέρασμα πριν το τελειώσει ο προηγούμενος; Κι αν συμβεί κάτι θα γίνουν χαλκομανία;
Για τη μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας; Περιμένεις πίσω από το φορτηγό πότε θα ανοίξει ο δρόμος αφήνοντας ένα ασφαλές κενό, τσουπ σε περνάει ένας και χώνεται μπροστά σου... Ο οποίος συχνά μένει τόσο κοντά που δεν βλέπει πότε έχει ανοίξει ο δρόμος.
Ή, πας πιο δεξιά να δεις δεξιά από το φορτηγό τι έχει μετά τη στροφή, και ένας άλλος αρχίζει να κινείται παράλληλα δίπλα σου.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καθε φορα που περναω απο τον Μαλλιακο, εχω ζησει τον τρομο.
Αυτο ομως που εχω παρατηρησει,ειναι οτι σε γενικες γραμμες πολυ λιγοι τρεχουν,οι περισσοτεροι ειναι εντος ορίου.
Το προβλημα ξεκιναει απο το ότι ο διαθέσιμος χώρος είναι πολυ στενός (ειδικα για τοσα πολλα αυτοκινητα που περνανε απο εκει) ,και κάθε είδους λάθους πληρώνεται, καθώς δεν υπάρχει χώρος για plan B.Σωστά. Λίγοι τρέχουν αλλά συχνά βλέπεις μερικούς μ@@@@@ να περνάνε με 120+ και συνεχή παραμονή στο αντίθετο ρεύμα. Ένας τέτοιος αρκεί για να γίνει ατύχημα με αρκετά εμπλεκόμενα οχήματα...
-
Πάντως πιστεύω ότι σε αυτόν το δρόμο όπως και της Κορίνθου-Πατρών, μεγάλη ιστορία είναι η δεξιά λωρίδα, η λεγόμενη βοηθητική όπου πάνε όλοι οι πιό 'αργοί' οδηγοί. Η θέση που έχουν σε αυτήν είτε πιό αριστερά είτε πιό μέσα προς την άκρη του δρόμου, αναγκάζει αυτούς που θέλουν να πάνε πιό γρήγορα να βγαίνουν πολλές φορές τελείως με όλο τους το πλάτος προς το αντίθετο ρεύμα
Και να θες να προσπεράσεις σωστά (δηλαδή να μην βγαίνεις από την αντίθετη πλευρά του δρόμου) αναγκάζεσαι να εκτεθείς από την αντίθετη πλευρά αφού αυτός που είναι στην δεξιά πλευρά δεν στέκεται σωστά.
Αν απαγορευτούν όλες οι προσπεράσεις δια ροπάλου σε αυτό το σημείο, θα είναι άραγε μιά λύση, μέχρι να φτιαχτεί ο δρόμος ????
Και τι γίνεται αν πέσεις σε ένα βαρύ όχημα μπροστά που θα πάει με 60 χλμ ?? Θα πάς καροτσάκι ?? Μήπως όμως τελικά είναι η μόνη λύση προς το παρών ??
Ερωτήματα απλώς θέτω
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Και να θες να προσπεράσεις σωστά (δηλαδή να μην βγαίνεις από την αντίθετη πλευρά του δρόμου) αναγκάζεσαι να εκτεθείς από την αντίθετη πλευρά αφού αυτός που είναι στην δεξιά πλευρά δεν στέκεται σωστά.Δεν υπάρχει δεξιά πλευρά. Ο δρόμος έχει μία λωρίδα. Αν ο αργός κάνει δεξιά και σε διευκολύνει έχει καλώς. Αλλιώς περιμένεις την επόμενη ευθεία και εύχεσαι να είναι άδεια από απέναντι.
-
Πολύ σωστος ο tgd.
Και μια κι ειμαστε εδω, να ρωτησω εγω κατι τελειως κουφο αλλα εντος topic.
Εναλλακτικη διαδρομη για να γλυτωσεις το πεταλο υπάρχει?
Ειλικρινα καθε φορά που ανεβαινω Θεσσαλονικη η Χαλκιδική (παλιοτερα με την κυρια μου, εδω και 2 σχεδον χρονια και με την κορακλα μου) βλαστημαω την ωρα και την στιγμη.Και οχι δεν με νοιαζουν οι καμερες, τα μικροφωνα και τα ρανταρ. παω φυλαγμενα υπερβολικα εκει, λογω οτι περαν των ασχετων/φορτηγων/νταλικων κλπ, φοβαμαι και τους 'ευτυχισμενους' που περνανε με τρακτερ, αγροτικα κλπ την Εθνικη (εδω γελαμε) καθετα!!! -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και να θες να προσπεράσεις σωστά (δηλαδή να μην βγαίνεις από την αντίθετη πλευρά του δρόμου) αναγκάζεσαι να εκτεθείς από την αντίθετη πλευρά αφού αυτός που είναι στην δεξιά πλευρά δεν στέκεται σωστά.
Δεν υπάρχει δεξιά πλευρά. Ο δρόμος έχει μία λωρίδα. Αν ο αργός κάνει δεξιά και σε διευκολύνει έχει καλώς. Αλλιώς περιμένεις την επόμενη ευθεία και εύχεσαι να είναι άδεια από απέναντι.
Καλώς ή κακώς υπάρχει δεξιά πλευρά....
Κανονικά δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται μιας και θεωρείται βοηθητική, αλλά βρίσκεται στη χρήση κανονικά από όλα τα βαριά και πιό αργά οχήματα
Εσύ τι κάνεις είναι το ζήτημα
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ