-
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ TOPIC ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ 23 ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 1.150 ΚΥΒΙΚΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ.ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΛΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ! ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΕΝΤΟΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
-
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ TOPIC ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ 23 ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 1.150 ΚΥΒΙΚΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ.ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΛΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ! ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΕΝΤΟΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
-
-
ΦΙΛΕ A-TEC ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ(ΒΛ. ΙΤΑΛΙΑ).ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΞΟΡΑΛΛΑ ΣΤΑ 1.1 ΛΙΤΡΑ.ΠΕΤΡΟ ΑΚΟΥΣ??????
ΑΡΗ ΕΣΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΣ.... -
Καλησπέρα.
Καλή η ιδέα γιά μία κλάση, υπό την προϋπόθεση ότι στην παρούσα συγκυρία η κλάση αυτή δεν θα είναι μονομάρκα, ή αν θα είναι τέτοια να έχει διάρκεια. Κάθε άλλη εκδοχή θα αποδυναμώνει την Α5 και θα αναδεικνύει επαθλούχο τύπου WRC.
Από την άλλη σκέφτομαι ποιά είναι η αναγκαιότητα δημιουργίας μιάς επιπλέον κλάσης όταν η φτώχια των αγώνων είναι δεδομένη;
Ποιός κόβει την επίδοση ενός αυτοκινήτου 1150 cc.; Ποιός ο συσχετισμός του κόστους κτήσης η μετασκευής ενός τέτοιου αυτοκινήτου με ένα της Α5, όταν μάλιστα τα ανταλλακτικά γιά ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι περιορισμένα και δυσεύρετα με όλα όσα σημαίνει αυτό;
Μήπως θα πρέπει να εξετασθεί το θέμα λίγο πιό πέρα, να δούμε και τελικά πόσα αυτοκίνητα τέτοιου κυβισμού συμμετέ΄χουν και σε ποιές διοργανώσεις;
Νομίζω ότι θέλει σκέψη το θέμα, πολύ περισσότερο όταν αφορά μία συγκεκριμένη ομάδα αγωνιζομένων, όταν δηλαδή το θέμα γίνεται περιορισμένα συντεχνιακό.
Παρακαλώ όποιος έχει αντίθετη άποψη να την κρατήσει και να μου αναγνωρίσει το δικαίωμα να έχω και εγώ την δική μου. Που σημαίνει με άλλα λόγια 'Μην με πυροβολείτε', είμαι ανοικτός σε διάλογο με στοιχεία.
Ευχαριστώ και Χαιρετώ
Lev. -
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΞΟΡΑΛΛΑ ΣΤΑ 1.1 ΛΙΤΡΑ.ΠΕΤΡΟ ΑΚΟΥΣ??????
ΑΡΗ ΕΣΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΣ....Aκούω Σπύρο, αλλά τώρα πλέον και το δικό μου πάει για πούλημα...
Η γνώμη μου πάντως είναι πως η Νάσιοναλ είναι καλύτερη λύση για προσιτή εμπλοκή, αφού αν επιτραπεί η χρήση ανταλλακτικών competition από σαξόραλλα και micra-yaris στις μικρότερες, χιλιάρες εκδόσεις τους, πάλι το κόστος θα ανέβει.
-
Απαραίτητη εισαγωγή:
Έχω κάνει τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου με αυτοκίνητο αυτής της κλάσης. Πραγματικά αγαπώ αυτή την κλάση, αφού άλλωστε και επί προσωπικού, έχω να θυμάμαι τα καλύτερα. Οι καλύτερες επιδόσεις της (όποιας) αγωνιστικής μου καριέρας έχουν γίνει με τέτοια αυτοκίνητα, και έχω ακόμα δύο σημαίες και κάποια πολύ δύσκολα κύπελλα από την εποχή αυτή, καθώς και αναμνήσεις από κόντρες με πολύ καλούς οδηγούς.Η εισαγωγή έγινε για να εξηγήσω ότι ΔΕΝ είμαι από αυτούς που κοροϊδεύουν τα μικρά αυτοκίνητα.
Όμως, θα αναγκαστώ να συμφωνήσω με τον άγνωστο φίλο Lev (όχι, δεν είμαστε το ίδιο πρόσωπο, για όσους υποψιάζονται κάτι τέτοιο). Με τα σημερινά δεδομένα, η ανακήρυξη κλάσης δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.
Ή, για να το πώ καλύτερα, συμφωνώ απόλυτα με τη δημιουργία μιάς τέτοιας κλάσης, όμως μόνο από προσωπική συμπάθεια στην κατηγορία και απλώς για να τονωθεί το κίνητρο μιάς ομάδας οδηγών. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι το χαμηλό κόστος, ο συναγωνισμός, το θέαμα και όλα αυτά είναι θέματα επί της ουσίας. Το κόστος του αγωνιστικού αυτοκινήτου από τα 1100 κ.εκ. μέχρι τα 1300 δεν αλλάζει ιδιαίτερα, και, άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο Γεωργίου, ο κομπλεξικός μ..... Έλληνας, εάν θελήσει να περάσει τον αντίπαλο με το πορτοφόλι του, πάντα βρίσκει τρόπο να ξοδέψει λεφτά, φέρνοντας ειδικούς κινητήρες από την Άμπαρθ και αγοράζοντας αναρτήσεις του εκατομμυρίου σε μιά καρότσα που κάνει διακόσια χιλιάρικα. Εκεί μάλλον βρίσκεται το πρόβλημα του κόστους, και όχι στα κυβικά.Πάντως, παρόλες τις αντιρρήσεις μου, εάν γίνει η κλάση, εγώ έτσι για την ιστορία, θα βρώ τρόπο να κάνω έναν αγώνα, έτσι για να θυμηθώ 'περασμένα μεγαλεία...' κλπ
(πολλά έγραψα, δεν μου έχει ξανασυμβεί. Φταίει που μου θυμίσατε ένα κατηφορικό χωμάτινο σπριντ-στο οποίο έχασα βέβαια, αλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ)
-
Mα δεν μπορώ να καταλάβω πως θα ζημειωθείτε εσείς απο 23 ακόμα συμμετοχές απο αυτοκίνητα μέχρι 1150κ.εκ.; απο τη στιγμή που υπάρχουν γιατί να μην κυνηγήσουν κάποιο κίνητρο που δεν μπορούν στην Α5 να το κάνουν που ο πήχυς έχει ανέβει πολύ;
-
Να ρωτήσω κάτι;
Στην Α00 θα υπάρχουν και δυό τρία κιτ - κάρ???
Απ'όσο ξέρω αυτά τα διαολάκια παίρνουν και σασμάν και τεραπετάλουδα και πολλά άλλα καλούδια!
Οπότε το κίνητρο για χαμηλά κόστη ???
Έπειτα πιο άλλο μέχρι 1150 κ.ε. είναι ομολογκαρισμένο εκτός από Φίατ ???
Μήπως η λύση είναι αλλού?
-
Δηλ. ρε παιδιά μια στιγμή: μας λέτε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 23 αυτοκίνητα 'Α0' ? Τότε γιατί βλέπουμε στους αγώνες 4 ή 5 το πολύ (πχ. τελευταίο Παλάδιο ήταν 4, αν θυμάμαι καλά, και σε Ριτσώνες θυμάμαι επίσης 3-4) ? Να καταλάβω πως οι υπόλοιποι 18 δεν εμφανίζονται επειδή δεν έχουν 'κίνητρο' το 'τσιγκάκι' και τον ενδεχόμενο τίτλο στο τέλος της χρονιάς ?
Αυτοί φαίνεται πως είναι οι Ελληνικοί αγώνες: ένα κατεξοχήν φτηνό και 'εισαγωγικό' αυτοκίνητο είναι σχεδόν στα αζήτητα επειδή δεν κυνηγάει κάποιο κύπελλο (πως λένε 'εγώ για την πλάκα μου τρέχω' ? Καμία σχέση )
Επίσης: θυμάμαι ένα αυτοκίνητο αυτής της κλάσης που κέρδισε την F2 του ΠΠΡάλι...
Επιπλέον συμφωνώ με το φίλο Lev σε όσα αναφέρει.
-
Eγω δεν καταλαβαινω τι πειραζει να γινει αυτη η κατηγορια μεχρι 1150; Tι το κακο εχει σαν ιδεα;
Σιγουρα καποια θα παιζουν πολυ δυνατα κ καποια αλλα οχι.
Τουλαχιστον ομως θα ειναι μια κατηγορια με αυτοκινητα εως 1150cc.
Παντα θα υπαρχουν καποιοι που θα εχουν κατι καλυτερο κατι ακριβοτερο κ συνεπως το πιθανοτερο ειναι να διεκδικουν κ τις δαφνες. Κ τι εγινε;
Οι αποστασεις της A5 μεταξυ των συμμετοχων ειναι ακομα μεγαλυτερες.
Φανταζομαι, δεν ξερω, οτι οι συμμετοχες ειναι 23 αυτην την στιγμη διοτι ισως ανεβηκε το ενδιαφερον στην προοπτικη δημιουργιας αυτης της κατηγοριας. Νομιζω οτι καλυτερα να παιζουν σ αυτην την κατηγορια παρα να παιζουν στην Α5 οπου οι διαφορες μπορει να ειναι ακομα μεγαλυτερες. -
ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ NATIONAL 0? ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΩΣΤΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΒΛΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑ
-
ααα, το οπλακι σου ετοιμάζεται...
εναν αγώνα τον εχεις
ΣτρΥΓ... Δημήτρη κοινοποίεσε την επιστολή μήπως βρεθεί άκρη
-
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΟΣΚΙΝΗΖΕΙ
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ NATIONAL 0? ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΩΣΤΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΒΛΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑMε 60 το πολύ 70 άλογα και κόστος μετατροπής σε αγωνιστικό και συμμετοχής λιγότερο απο 2000Ε; Δεν είναι κακή ιδέα Σπύρο αλλά αυτό θα είναι entry-level μορφή στο rallying και μάλλον η Α00 στοχεύει αλλού.
Το να επιτρέπονται V/K cars, κιτ-cars κτλ. είναι τραβηγμένο γιατί είναι ικανά να πάρουν Α/5, Ν2 μη πω Ν/3 με έναν τολμηρό οδηγό.
Αλλά πάλι απο τη στιγμή που τρέχεις με νορμάλ τέτοιο αυτοκίνητο δεν πας για κυνήγι αλλά για την πλάκα σου οπότε τρέξε και στην Ν/1... -
Μην πει κανείς πως δεν είμαι συνεπής στις θέσεις μου...
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Οι κατηγορίες Ν είναι 4. Ομοίως οι Α, Ε, Νάσιοναλ. Σύνολο 16...
Πολλαπλασιάζοντας επί το αριθμό των κυπέλλων σε κάθε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κλάση, και αδιαφορώντας για τα κύπελλα γενικής, ομάδας, καπ, και δεν ξέρω τι άλλο, έχουμε 48 (ολογράφως Σαρανταοκτώ!!!) κύπελλα.Αν τώρα βάλουμε άλλα 4 (επί 3...) κύπελλα για τα κιτ καρ και WRC θα φτάσουμε τα 60, **και μην ξεχνάμε αυτούς που έχουν Τσίνκουε και Σέι που και αυτοί θέλουν ξεχωριστή κατηγορία μέχρι 1100-1200 **(οι μόνοι που έχουν δίκιο επί της ουσίας ίσως...), πράγμα που θα σημάνει άλλα 12...
Σύνολο 72... Για να δοθούν όλα τα κύπελλα θα πρέπει να εκκινήσουν σε κάθε κλάση 5 αυτοκίνητα, σύνολο 120...
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΙΤΣΩΝΑ!!!
Δεν κοιτάμε καλύτερα λέω εγώ να κόψουμε ΟΛΑ τα 'καλούδια' από την Ν2, που πέρσι στην Αιγείρα πέρασαν μέχρι και το ΚΑΛΟ Group A του καταπληκτικού Κοσμόπουλου (λέω Αιγείρα γιατί πήγα εκεί, πιθανώς και αλλού...), τα οποία κοστίζουν ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ από τα περισσότερα ΓΚΡΟΥΠ Α!!!
Θέλετε νέους; Κοινώς ΑΦΡΑΓΚΟΥΣ!!! Και τι τους δίνετε; Ακριβά Α, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ Ν, και το πρόβλημα είναι να διώξουμε τα κιτ καρ;;;
Αν θες πραγματικά αγωνιστικό αμάξι και έχεις τον παρά να πας Α, πήγαινε. Αν θες φτηνα και ΑΠΛΑ, τότε Ν!!! Αλλιώς να την καταργήσουμε τελείως ΓΜΤ!
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΙΤΣΩΝΑ!
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΕΛΛΑ!από τις 26/01/04 8:22 pm, 3 μέρες πριν ανοίξει αυτό το θέμα...
-
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Αλλά πάλι απο τη στιγμή που τρέχεις με νορμάλ τέτοιο αυτοκίνητο δεν πας για κυνήγι αλλά για την πλάκα σου οπότε τρέξε και στην Ν/1...Άν θες να πας για την πλάκα σου, πας και με WRC εφόσον μπορείς ...
Όποιος νομίζει ότι τα Ν/1 είναι φτηνά, να το συζητήσουμε ευχαρίστως.
Το 'τρέχω για την πλάκα' ίσως να ίσχυε πιο παλιά, δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Αλλά τώρα, η μικρή εμπειρία μου με μικρό αυτοκίνητο σε μικρή κλάση μου λέει άλλα.
Πώς να τρέξει κάποιος 'για πλάκα' όταν τα ποσά που χρειάζονται δεν είναι 'της πλάκας' ? -
Μήπως θα έπρεπε καλύτερα να δημιουργηθεί κάτι σαν μια ''τρέχω για την πλάκα μου'' κλάση,όπου βασικός περιορισμός θα ήταν το κόστος;Γιατί απ' ότι έχω καταλάβει σε ένα αγωνιστικό μπορεί κανείς να επενδύσει απεριόριστα χρήματα,ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Αυτοκίνητα με κλουβί,κουβάδες(bucket),αναρτήσεις,φρένα,πολύ περιορισμένες μηχανικές παρεμβάσεις(κάτι σαν εισαγωγή,εξαγωγή) και βασικά ΛΑΣΤΙΧΑ ΔΡΟΜΟΥ.
Αυτό το τελευταίο το πρότεινε ο Γ.Πολίτης του drive για την κατηγορία των ιστορικών,με το σκεπτικό ότι για αγωνιστικά λάστιχα χρειάζεται το λιγότερο ένα σετ για στεγνό και ένα για βρεγμένο,ζάντες,δεύτερο όχημα για τη μεταφορά τους,φίλοι/μηχανικοί για τις αλλαγές.Όλους αυτούς πρέπει να τους ταίσεις,ποτίσεις κτλ,οπότε το κόστος ανεβαίνει τραγικά.Τώρα πως θα μπορούσε μπει περιορισμός στο κόστος για όλες τις μετατροπές;Ιδού το μεγάλο πρόβλημα!Ίσως θα μπορούσε να ένα τεθεί ένα πλαφόν χρημάτων για την κατηγορία,π.χ. 3000ευρώ και αυτό το ποσό και μόνο να μπορεί να διατεθεί για την αγορά των διαφόρων ''καλουδιών'',οι τιμές των οποίων θα υπολογίζονται με βάση τους τιμοκαταλόγους του εισαγωγέα (ή κάτι τέτοιο)
Μπορεί τα παραπάνω να φαίνονται χαζά,αλλά δε βλέπω τρόπο να έρθει νέος κόσμος στους αγώνες.Χρειάζονται ημιαγωνιστικά αυτοκίνητα,γιατί πόσοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα δεύτερο,καθαρά αγωνιστικό αυτοκίνητο,και τα περελκόμενα έξοδα που αυτό απαιτεί;;
Παρατηρήσεις,προτάσεις και γέλια δεκτές... -
Υπάρχει η κατηγορία national η οποία απαγορεύει σχεδόν τα πάντα και έτσι το κόστος μπορεί να κρατηθεί αρκετά χαμηλά. Ίσως το επόμενο βήμα για τη national είναι να εξελιχθεί σε κάτι σαν mini grN (γράφεται καιρό εδώ μέσα). Να μπορούν δηλαδή να τρέχουν σε αυτή την ομάδα και αυτοκίνητα που έχουν δελτίο αναγνώρισης, κάτι που σήμερα δεν επιτρέπεται.
Αλλος τρόπος μειωμένου κόστους για οδηγούς μικρής ηλικίας είναι το junior πρωτάθλημα της Peugeot. -
ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΓΚΟΛΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕΙΛΕΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΛΑΣΗ (ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ) ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΧΩΣΤΑ ) ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΧΟΥΝ .
ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΑΤΕ ( ΩΣ ΣΥΝΗΘΟΣ ) ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 40000 ε ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ , ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΙΤ ΚΑΡ ΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ .
ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΠΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ , ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ (ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΡΙΩΝ ) ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΑΡΗ (ΣΤΑ ΔΥΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Π.Χ. ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΗΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΙΛΑ ΑΝΑ ΙΠΠΟ .ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΚΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ,ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΚΥΝΔΙΝΕΥΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΚΟΥ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ !
ΦΙΛΑΚΙΑ
ΚΛΑΣΗ Α00