-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ο ανθρωπος απ οτι μου δινει να καταλαβω, χρειαζεται ενα αμαξι πολης, οπου εκει θες ροπατο=οικονομικο μοτερ, φθηνα ανταλλακτικα και αξιπιστια.Τωρα εαν εσυ θεωρεις το ιταλικο αξιοπιστο, παω πασο.Εγω ο πορωμενος κι εσυ ο αντικειμενικος [/list]Μάκη, η αδερφή μου είχε δύο ιταλικά πόλης: ένα Cinquecento και ένα Seicento (το οποίο έχει ακόμα). Παρά την κακομεταχείριση που έχουν υποστεί (το Sei είναι γεμάτο χτυπηματάκια) αφού η αδερφή μου δεν είναι και η πιο επιμελής οδηγός δεν έχουν βγάλει το παραμικρό και την έχουν εξυπηρετήσει άψογα (δικά της λόγια). Όταν ήρθε η ώρα να αποχωριστρεί το Cinque δεν το σκέφτηκε καθόλου και παρήγγειλε τον αντικαταστάτη του.
Μετά από αυτά λοιπόν, θα μου επιτρέψεις να πω πως οι αφορισμοί του τύπου 'μακριά από ιταλικό' δεν στέκουν πια.
-
Τα Smart δεν είναι Mercedes παρά μόνο σε τιμή. Κατασκευάζονται στη Γαλλία και έχουν ποιότητα υλικών ανάλογη και έχουν βγεί και προβληματάκια αξιοπιστίας.
Πλεονεκτούν στο παρκάρισμα και ΕΙΝΑΙ πολύ πιο πιθανό από ότι με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο (είναι πολύ μικρότερο από Matiz κακώς μερικοί το συγκρίνουν με οτιδήποτε άλλο) να το στριμώξεις κάπου σε περιοχές όπως Κολωνάκι, Κυψέλη, Παγκράτι κλπ. Ο εσωτερικός τους χώρος είναι πολύ ικανοποιητικός για 2 άτομα με κάμποσες αποσκευές. Τα περισσότερα αυτοκίνητα στις πόλεις κυκλοφορούν με 1 συνήθως άτομο. Το διθέσιο (όπως ξέρουν όσοι έχουν διθέσια αυτοκίνητα συνήθως ανοιχτά) έχει το πλεονέκτημα ότι αποφεύγεις να πάρεις πάνω από το ένα άτομο που θέλεις και δεν εκτελείς χρέη ταξιτζή!
Το κιβώτιο είναι αργό αν και στην τελευταία έκδοση βελτιώθηκε σημαντικά. Οι επιδόσεις του για την πόλη είναι πολύ ικανοποιητικές. Σε ρεπρίζ είναι εντυπωσιακό, χάνει μόνο στην εκκίνηση λόγω κιβωτίου.
Το τιμόνι με 3,5 στροφές είναι μειονέκτημα (το υδραυλικό είναι άχρηστο και επιπλέον αναίσθητο), αν όμως έβαζαν γρήγορο με μεταξόνιο 1,81 θα γινόταν πολύ νευρικό και για μερικούς επικίνδυνο (ιδανικό θα ήταν το τιμόνι μεταβλητού λόγου της BMW). Το μεταξόνιο για μένα είναι ο λόγος που θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες του να είναι πολύ προσεκτικοί όταν το κυκλοφορούν εκτός πόλης. Η ανάρτηση είναι σκληρή και πηδηχτή. Η συμπεριφορά του όμως στο δρόμο δεν υστερεί σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα πόλης. Τα λεπτά λαστιχάκια εμπρός αντιστοιχούν στο ελάχιστο βάρος εμπρός (και είναι πιο φαρδιά από του 2CV που δεν είχε πρόβλημα συμπεριφοράς). Διαθέτοντας μάλιστα και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα (η τελευταία έκδοση) είναι πολύ ασφαλές. Από παθητική ασφάλεια είναι πολύ καλύτερο από το Seicento, έγινε και σχετική σύγκρουση μεταξύ τους που το αποδεικνύει. Γενικά πολύ άκαμπτος ο θάλαμος επιβατών και αν το πάρεις με πλευρικούς αερόσακους σαφώς δεν υστερεί από κανένα μικρό.
Ενώ το απέρριπτα σαν χαζό παιχνιδάκι όταν το οδήγησα (και την παλιά και τη νέα έκδοση) αποφάσισα ότι είναι αυτοκίνητο, ευκολοοδήγητο και άνετο (σε χώρους). Ο ρόλος του είναι περισσότερο σαν δεύτερο αυτοκίνητο αλλά για μερικούς (αν κάνουν λίγους μόνο συμβιβασμούς) μπορεί να αποτελέσει και μοναδικό. Μπορεί να ταξιδέψει και μάλιστα άνετα με 120+. Βασικά απαιτούνται λιγότεροι συμβιβασμοί από ότι για τα περισσότερα διθέσια που πολλοί έχουν για μοναδικά αυτοκίνητα.
Ο λόγος αγοράς τους όμως περισσότερο από όλα τα παραπάνω είναι το στύλ. Πρόκειται για προιόν της design και lifestyle κουλτούρας. Αποτελεί όμως και σπάνιο εκπρόσωπο αυτοκινήτων με προσωπικότητα όπως ήταν το Mini, το σκαθάρι, το 2CV κλπ μόνο που είναι σύγχρονο, οικονομικό, τεχνολογικά προηγμένο και ασφαλές. Είναι λάθος να συγκρίνεται με παλιά αυτοκίνητα ή με άλλα μικρά.
Δοκιμάζεις, διαλέγεις, πληρώνεις και παίρνεις.
Προσωπικά αν επρόκειτο να ζούσα στην Αθήνα σκεφτόμουνα πολύ να πάρω το Roadster (μικρό και αυτόματο, όμορφο με προσωπικότητα, οικονομικό, ζωντανό και ευχάριστο στην οδήγηση) εφόσον όμως μάλλον θα βρεθώ σε επαρχιακή πόλη θα το αποφύγω για κάτι μεγαλύτερο..... -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Επελεξε κατι σε polo, ibiza, corsa, 206, fabia και μακρια απο ιταλικακανένα από τα αυτοκίνητα που αναφέρεις δεν ανήκουν στην κατηγορία του smart (μίνι αυτοκίνητα πόλης). Αν εννοείς Arosa, Lupo κλπ εντάξει...
επίσης είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι Ιταλοί τουλάχιστον σ'αυτόν τον τομέα ήταν και είναι οι καλύτεροι. Τι προβλήματα έχει το Seicento??? Τι λείπει από το Panda???
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
επίσης είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι Ιταλοί τουλάχιστον σ'αυτόν τον τομέα ήταν και είναι οι καλύτεροι. Τι προβλήματα έχει το Seicento??? Τι λείπει από το Panda???Μα αν τον ρωτήσεις για οποιοδήποτε ιταλικό μοντέλο ακόμα και μετά από 50 χρόνια, θα σου πει τα ίδια (το γνωστό ποιηματάκι...) .
-
Ο χρήστης jig έγραψε:
Γνωρίζει καποιος να μου πει σχετικά???? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!Aν θες να παρκάρεις με απίστευτη ευκολία, αν θες το μικρότερο αυτοκίνητο της αγοράς, αν θες να μην δυσκολεύεσαι στο παρκάρισμα, αν δεν σε ενδιαφέρουν οι μεγάλοι χώροι φόρτωσης, αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το παρκάρισμα στο κέντρο, αν είσαι ψώνιο, αν το παρκάρισμα είναι από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις, αν δεν είσαι ψώνιο αλλά ανυπομονείς να γίνεις, αν ψάχνεις συνεχώς για πάρκινγκ και δε βρίσκεις, αν η επιλογή της όπισθεν πριν παρκάρεις είναι ο νυχτερινός σου εφιάλτης...
ΤΟΤΕ
σκέψου ΣΟΒΑΡΑ το Smart (και μετά πήγαινε και αγόρασε κάτι άλλο, μη λέμε μ@λ@κίες τώρα...)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δοκιμάζεις, διαλέγεις, πληρώνεις και παίρνεις.
Προσωπικά αν επρόκειτο να ζούσα στην Αθήνα σκεφτόμουνα πολύ να πάρω το Roadster (μικρό και αυτόματο, όμορφο με προσωπικότητα, οικονομικό, ζωντανό και ευχάριστο στην οδήγηση) εφόσον όμως μάλλον θα βρεθώ σε επαρχιακή πόλη θα το αποφύγω για κάτι μεγαλύτερο........Εντυπωσιακά οσα γράφεις...Αλλα αρκετά εκτος πραγματικότητας...
Το οτι μπορεί να σε εντυπωσιάζει εμφανισιακα δεν σημαίνει οτι ειναι και ΤΟ αυτοκίνητο....Για εμενα διαχρονικα δεν μπορει ουτε καν να συγκριθει με το Μινι....Το οποίο ηταν πραγματικά ιδιοφυες αμάξι........Οσο για το Roadster, δεν εχω δει πιο ακυρο αμάξι....Σιγουρα αποτελει και αυτο αλλη μια lifestyle πρόταση για ανίδεους οδηγούς που θέλουν κατι ανοικτο.....Οσο για την προσωπικοτητα που την είδες???
-
Και μην ξεχνάμε ότι το Smart ανακυρήχθηκε το Gay car of the year στην Αγγλία και το Smart Roadster στη Γαλλία: http://www.channel4.com/apps26/4car/jsp ... ageid=6153
Άλλος ένας λόγος για να μην πάρει ένας άνδρας Smart!
-
Σπύρος
-
Ο χρήστης Ο αγαπητός yiannis2002s έγραψε:
...Εντυπωσιακά οσα γράφεις...Αλλα αρκετά εκτος πραγματικότητας...
Το οτι μπορεί να σε εντυπωσιάζει εμφανισιακα δεν σημαίνει οτι ειναι και ΤΟ αυτοκίνητο....Για εμενα διαχρονικα δεν μπορει ουτε καν να συγκριθει με το Μινι....Το οποίο ηταν πραγματικά ιδιοφυες αμάξι........Οσο για το Roadster, δεν εχω δει πιο ακυρο αμάξι....Σιγουρα αποτελει και αυτο αλλη μια lifestyle πρόταση για ανίδεους οδηγούς που θέλουν κατι ανοικτο.....Οσο για την προσωπικοτητα που την είδες???
Δεν καταλαβαίνω πού με βρίσκεις εκτός πραγματικότητας? Ανάφερα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα του Smart. Το οποίο όπως αναφέρω έχω οδηγήσει. Θα ήθελες να μου πείς που με βρίσκεις off?
Δεν είπα ότι είναι ΤΟ αυτοκίνητο, **είπα **ότι είναι το σαφώς μικρότερο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
Δεν είπα ότι είναι διαχρονικό. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο με το Μινι, σκαθάρι, 2CV σε διαχρονικότητα, πληθώρα πρωτότυπων ιδεών κλπ. Ίσως μετά από 10-20 χρόνια να μπορούμε να το πούμε. **Είπα **όμως ότι δεν είναι συγκρίσιμο με κανένα άλλο αυτοκίνητο (κάτι ligier κλπ δεν μετράνε σαν αυτοκίνητα) λόγω μεγέθους.Η άποψή σου για το Roadster σεβαστή, προφανώς δεν καλύπτει καμία από τις ανάγκες σου ούτε ερεθίζει κάποιο από τα αισθητήριά σου (που πρέπει να είναι λίγο αναίσθητα αλλά αυτό δεν έχει σημασία). Φαίνεται όμως ότι καλύπτει αρκετές ανάγκες άλλων και για το λόγο αυτό υποθέτω ότι παρά τα κάποια μειονεκτήματά του διαφωνούν με την άποψη σου αυτή εγώ και σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι!
-
Τελικά το αγόρασα κ την εχω κάνει λαχείο!!!! Ειναι πραγματικά αργό στις αλλαγές αλλά κατά τα αλλα .Οσο για μερικούς που απάντησαν περι ψώνιου, ανδρισμούς κ.λ.π τους πληροφορώ οτι το αλλο μου αυτοκίνητο ειναι Land Rover αν αυτο τους λέει κάτι.Θα σας γράψω λεπτομέρειες κάποια στιγμή που θα εχω χρόνο. Any way ευχαριστώ πολύ ολους όσους απάντησαν σε αυτό το post! THANX!!!
'JIG'
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η άποψή σου για το Roadster σεβαστή, προφανώς δεν καλύπτει καμία από τις ανάγκες σου ούτε ερεθίζει κάποιο από τα αισθητήριά σου (που πρέπει να είναι λίγο αναίσθητα αλλά αυτό δεν έχει σημασία). Φαίνεται όμως ότι καλύπτει αρκετές ανάγκες άλλων και για το λόγο αυτό υποθέτω ότι παρά τα κάποια μειονεκτήματά του διαφωνούν με την άποψη σου αυτή εγώ και σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι!...Τς..Τς...Τς...Πρεπει να ειμαι αναισθητος για να μην με ερεθίζει ενα αμάξι σαν το ψευτο-Roadster?
...Να μου ελεγες ενα πραγματικο αμαξι αυτης της κατηγορίας δεν θα εβλεπες αυτην την αντιδραση... Ειμαι fun των roadsters, αλλα το συγκεκριμμένο μονο κατα όνομα ειναι...Oσο για την εμφανιση, το λιγοτερο να το χαρακτηρίσω ως απαισιο...
Αλλο ενα αυτοκίνητο για playmobile....
...Και το αβαντάρισμα απο κάποιους δημοσιογράφους με αφήνει αδιαφορο...Πηγαινε δεστο απο κοντα, μπες μεσα, οδηγησε το....
Α! Και ρώτα και τιμη....Για να σουλουπωθει λιγακι και για να εχεις και καποια βασικα θα ξεφυγεις πολυ πολυ απο την αρχικη που διαβαζεις στα περιοδικα.... -
Ο χρήστης jig έγραψε:
Οσο για μερικούς που απάντησαν περι ψώνιου, ανδρισμούς κ.λ.π τους πληροφορώ οτι το αλλο μου αυτοκίνητο ειναι Land Rover αν αυτο τους λέει κάτι.'JIG'
Κανείς δεν είπε τίποτα για τον ανδρισμό σου. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε αφού δε σε ξέρουμε;
-
λοιπον καλοριζικο το σμαρτακι και να το χαρεις... αμα σε βολεψει ασε τους υπολοιπους να λενε!!!!
-
Ο χρήστης Ο ευερέθιστος yiannis2002s έγραψε:
...Τς..Τς...Τς...Πρεπει να ειμαι αναισθητος για να μην με ερεθίζει ενα αμάξι σαν το ψευτο-Roadster?Ναι πρέπει να είσαι αναίσθητος για να μην σε ερεθίζει ένα τόσο προκλητικό αυτοκίνητο!
...Να μου ελεγες ενα πραγματικο αμαξι αυτης της κατηγορίας δεν θα εβλεπες αυτην την αντιδραση... Ειμαι fun των roadsters, αλλα το συγκεκριμμένο μονο κατα όνομα ειναι...Oσο για την εμφανιση, το λιγοτερο να το χαρακτηρίσω ως απαισιο...
Είδες το βρίσκεις απαίσιο....άρα ερεθίζει τα αισθητήριά σου και δεν σε αφήνει αδιάφορο!
Αλλο ενα αυτοκίνητο για playmobile....
Έχεις κάτι εναντίον των playmobile? Μήπως είχες κάποια τραυματική παιδική εμπειρία ή μήπως πλασάρεις τη σοβαροφάνεια για σοβαρότητα?
Πηγαινε δεστο απο κοντα, μπες μεσα, οδηγησε το....
Α! Και ρώτα και τιμη....Για να σουλουπωθει λιγακι και για να εχεις και καποια βασικα θα ξεφυγεις πολυ πολυ απο την αρχικη που διαβαζεις στα περιοδικα....Λοιπόν το έχω δεί, έχω μπει στο άνετο σαλόνι του μόνο που δεν το έχω οδηγήσει ακόμα.
Ξέρω την τιμή του καθώς και το υπερτιμημένο στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες τιμολόγιο των διάφορων έξτρα επιλογών. Πάντως στην βασική του μορφή (το μοντέλο των 82 ίππων) αν δεν κάνω λάθος προσφέρει αερόσακους, ημιαυτόματη λειτουργία, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή, ζάντες αλουμινίου, ABS, ESP, hill assist, antispin κλπ. Δεν ξέρω τι άλλα θεωρείς εσύ 'βασικά'. Μάλλον το 6απλό CD τις 16άρες αντί για 15άρες ζάντες, τα δύο επιπλέον οργανάκια πάνω στο ταμπλώ και το χειρισμό των ταχυτήτων από το τιμόνι!
Όμως δεν αποτελεί το μόνο υπερτιμημένο αυτοκίνητο.... Και ευτυχώς που δεν σου αρέσει γιατί δεν είναι αυτοκίνητο για όλους, τότε θα έχανε μέρος της μοναδικότητάς του. Είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο δεν είναι το κατάλληλο για σένα, γιατί όμως μοιάζει να σου είναι δύσκολο να δεχτείς ότι μπορεί να είναι κατάλληλο για άλλους?...Και το αβαντάρισμα απο κάποιους δημοσιογράφους με αφήνει αδιαφορο...
Προφανώς εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν το έχω δεί, έχω μπει στο άνετο σαλόνι του μόνο που δεν το έχω οδηγήσει ακόμα.
Ξέρω την τιμή του καθώς και το υπερτιμημένο στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες τιμολόγιο των διάφορων έξτρα επιλογών. Πάντως στην βασική του μορφή (το μοντέλο των 82 ίππων) αν δεν κάνω λάθος προσφέρει αερόσακους, ημιαυτόματη λειτουργία, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή, ζάντες αλουμινίου, ABS, ESP, hill assist, antispin κλπ. Δεν ξέρω τι άλλα θεωρείς εσύ 'βασικά'. Μάλλον το 6απλό CD τις 16άρες αντί για 15άρες ζάντες, τα δύο επιπλέον οργανάκια πάνω στο ταμπλώ και το χειρισμό των ταχυτήτων από το τιμόνι!
Όμως δεν αποτελεί το μόνο υπερτιμημένο αυτοκίνητο.... Και ευτυχώς που δεν σου αρέσει γιατί δεν είναι αυτοκίνητο για όλους, τότε θα έχανε μέρος της μοναδικότητάς του. Είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο δεν είναι το κατάλληλο για σένα, γιατί όμως μοιάζει να σου είναι δύσκολο να δεχτείς ότι μπορεί να είναι κατάλληλο για άλλους?Χμμμμ...
Από όσο γνωρίζω στα 19 χιλιάρικα, δεν περιλαμβάνονται ABS, ηλεκτρικά παράθυρα/καθρέφτες, κλιματισμός ούτε και ηχοσύστημα. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι απλώς 'υπερτιμημένο' είναι κάτι παραπάνω. Και από άποψη marketing δεν προσφέρεται ως αυτοκίνητο, αλλά ως ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ σπορ gadget. Άρα εκ των πραγμάτων απευθύνεται σε πολύ ειδικό κοινό που κατα βάση θέλει να προβάλλεται.
Άρα όντως το 'περί ορέξεως...' ισχύει.Προσωπικά, το θεωρώ σπορ μπρίκι, αλλά όπως είπαμε... περί ορέξεως...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είδες το βρίσκεις απαίσιο....άρα ερεθίζει τα αισθητήριά σου και δεν σε αφήνει αδιάφορο!Aν εσενα το χαλι και το αισχος σε φτιαχνει χαιρομαι..Εξαλλου και καποιες διαστροφες (κοπρολαγνεια, κλπ) μεσα στην ζωη ειναι...Απολαυσε το!
Έχεις κάτι εναντίον των playmobile? Μήπως είχες κάποια τραυματική παιδική εμπειρία ή μήπως πλασάρεις τη σοβαροφάνεια για σοβαρότητα?
Μπα τραυματικη εμπειρια δεν ειχα...Μου αρεσαν πολυ μπορω να σου πω...Αλλα αυτη η ηλικια για εμενα τελειωσε...Για σενα ομως δεν το βλεπω...Απολαυσε την λοιπον τωρα που μπορεις!
Όμως δεν αποτελεί το μόνο υπερτιμημένο αυτοκίνητο.... Και ευτυχώς που δεν σου αρέσει γιατί δεν είναι αυτοκίνητο για όλους, τότε θα έχανε μέρος της μοναδικότητάς του. Είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο δεν είναι το κατάλληλο για σένα, γιατί όμως μοιάζει να σου είναι δύσκολο να δεχτείς ότι μπορεί να είναι κατάλληλο για άλλους?
...Φτανει που αρεσει σε εσενα...Αν ναι πηγαινε παρτο...Κανεις δεν σε εμποδιζει....Επιπλεον : >Και μην ξεχνάμε ότι το Smart ανακυρήχθηκε το Gay car of the year στην Αγγλία και το Smart Roadster στη Γαλλία: http://www.channel4.com/apps26/4car/jsp ... ageid=6153
Άλλος ένας λόγος για να μην πάρει ένας άνδρας Smart!
Aν τον φιλο μας τον onyx τον ικανοποιει δεν εχει παρα να το απολαυσει....
Οπως και τα 'τρελα αγορια'....Με τρελα και κορδελα!Προφανώς εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα....
....Ναι μαλλον....Πηγαινε παρτο εσυ και ασε εγω να λεω....
ΥΓ.Ευχαριστω για τους χαρακτηρισμους....Με εκαναν και γελασα!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Προσωπικά, το θεωρώ σπορ μπρίκι, αλλά όπως είπαμε... περί ορέξεως...Μπρίκι σκέτο.
-
Ο χρήστης jig έγραψε:
Τελικά το αγόρασα κ την εχω κάνει λαχείο!!!! Ειναι πραγματικά αργό στις αλλαγές αλλά κατά τα αλλα .Οσο για μερικούς που απάντησαν περι ψώνιου, ανδρισμούς κ.λ.π τους πληροφορώ οτι το αλλο μου αυτοκίνητο ειναι Land Rover αν αυτο τους λέει κάτι.Θα σας γράψω λεπτομέρειες κάποια στιγμή που θα εχω χρόνο. Any way ευχαριστώ πολύ ολους όσους απάντησαν σε αυτό το post! THANX!!!Καλορίζικο και να το χαίρεσαι...
-
Αλήθεια, τα αυτοκίνητα που χωρίς ESP δε μπορούν να παραμείνουν στο δρόμο πώς τα λέμε;
-
μπρίκια!
(ή στην περίπτωση του Σμαρτ, περίπτερα...)
Σπύρος
SMART! (ναι η οχι?)