-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Παίζουμε με τις λέξεις?
Δεν ξέρω, παίζουμε?
Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Εαν δεν σταματήσεις σε STOP μπορεί να σκοτώσεις καποιον. Εαν δεν φοράς ζώνη ή κράνος παλι μπορεί να σκοτώσεις καποιον.
Αυτό που έγραψες παραπάνω είναι παραλογισμός. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Όπως το έγραψες σημαίνει, Δεν φοράω ζώνη => θα σκοτώσω κάποιον. Αυτό εννοείς? Αν όχι, τότε πράγματι δεν πρέπει να παίζεις με τις λέξεις, γιατί αυτό το παιχνίδι απαιτεί κάποια ικανότητα.
Eίναι δεδομένο οτι θα κολλήσεις καποιον, δεν είναι 'μην τυχον'. Και ναι, μια χαρά θα μου ερχόνταν ένας νόμος που να σε υποχρεώνει να κάθεσαι σπίτι σου αντι να έρχεσαι και να κολλάς όλο το γραφείο ή ακόμη καλύτερα που να υποχρεώνει το αφεντικό σου να δεχτει να κάτσεις σπίτι σου μεχρι να γίνεις καλά.
Πολύ καλά.
Υπάρχει κάποιος που να μην κατάλαβε πλέον γιατί μίλησα για 'φασίζουσες απόψεις'?
-
Το πρόβλημά πιστεύω δεν είναι αν υπάρχει νόμος που να ενθαρρύνει την χρήση της ζώνης και του κράνους αλλά ο συγκεκριμένος νόμος που έχει εισπρακτική νοοτροπία όπως εξάλλου λίγο πολύ όλοι οι νόμοι που αφορούν το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα. Θα μπορούσε όπως σωστά αναφέρθηκε να σου επιβάλει κυρώσεις εφόσον υποστείς τραυματισμό εξαιτίας του ότι δεν την χρησιμοποίησες και τραυματίστηκες, όπως να μην σε καλύπτει η ασφάλεια και το ασφαλιστικό σου ταμείο. Πάντα όμως υπάρχει και ο αντίλογος που λέει τι κυρώσεις θα έχεις όταν δεν μπορείς λόγο της βλακείας σου να τις υποστείς; Κάτι που δυστυχώς δεν είναι σπάνιο ιδίως στους Ελληνικούς δρόμους.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οκ...no problem kαι σ' ευχαριστώ...Δυστυχώς δεν γίνεται να μη κάνω παρέα με δικηγόρους!!! ...Είναι καμιά 25.000!
ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ... ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ...
στην Αττική και εγώ μετά από 12 χρόνια όπου εκανα νομικά και κάνω ακόμα έχω γνωρίσει καμπόσους...Λες να τους κόψω την καλημέρα από αύριο??? ..Πάντως δεν με πολυανέχονται έτσι κι αλλιώς (στα υπ όψιν ότι δεν έχω ποτέ μου δικηγορήσει ) ΦΑΙΝΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ!
Δεν διαφωνώ καθόλου για τους πολιτικούς μας (άλλωστε θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μ@λ@κουρ@ με το κιλό λόγω περιόδου) αλλά δεν θα το εντόπιζα μόνο στους δικηγόρους, απλώς είναι παρά πολλοί παναθεμά τους στη Βουλή...Η γνώμη μου για το μεγαλύτερο μέρος του δικηγορικού κόσμου είναι πολύ άσχημη, έχω να τους στολίσω για πολλά αλλά δεν είναι η στιγμή ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ...
Ε να βλέπω και κάναν άνθρωπο όμως , μην του κόψω και όλους -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Αυτό που έγραψες παραπάνω είναι παραλογισμός. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Όπως το έγραψες σημαίνει, Δεν φοράω ζώνη => θα σκοτώσω κάποιον. Αυτό εννοείς? Αν όχι, τότε πράγματι δεν πρέπει να παίζεις με τις λέξεις, γιατί αυτό το παιχνίδι απαιτεί κάποια ικανότητα.Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς παρανόησες από αυτά που έγραψα. Νόμιζα ότι ήμουν ξεκάθαρη. Πιστεύεις οτι είναι φασιστικό το κράτος να σου επιβάλλει να φοράς ζώνη. Πείσε με λοιπον. Γιατί σε ενοχλεί αυτό και δεν σε ενοχλεί όλος ο ΚΟΚ? Είναι γεμάτος από απαγορεύσεις. Λες οτι ο ΚΟΚ επηρεάζει την κίνηση του οχήματος, οπότε τον δέχεσαι. Μα, ο οδηγός δεν είναι ανεξάρτητος από το όχημα. Αυτός ελέγχει το όχημα. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται να οδηγείς μεθυσμένος γιατί η απαγόρευση επιδρά μόνο στην σωματική ακεραιότητα του οδηγού.
Υπάρχει κάποιος που να μην κατάλαβε πλέον γιατί μίλησα για 'φασίζουσες απόψεις'?
Υπάρχει καποιος που δεν ξεχωρίζει το χιουμορ? Κρίμα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το πρόβλημά πιστεύω δεν είναι αν υπάρχει νόμος που να ενθαρρύνει την χρήση της ζώνης και του κράνουςΕχουν ακουστεί πραγματικά πολύ καλές προτάσεις για τις κυρώσεις, δυστυχώς όμως Μανώλη το θέμα είναι το αν πρεπει να υπάρχει τετοιος νόμος ή όχι. Εκει είναι και όλος ο 'καυγάς'.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό και διαφωνώ με το να υπάρχουν νόμοι που να παρεμβαίνουν στην ιδιωτική σου ζωη. (κάμερες, παρακολουθήσεις τηλεφώνων κλπ κλπ κλπ). Κατά την ταπεινή μου όμως άποψη, η υποχρεωτική χρήση ζώνης και κράνους είναι ατυχές παράδειγμα και δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Αυτό που έγραψες παραπάνω είναι παραλογισμός. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Όπως το έγραψες σημαίνει, Δεν φοράω ζώνη => θα σκοτώσω κάποιον. Αυτό εννοείς? Αν όχι, τότε πράγματι δεν πρέπει να παίζεις με τις λέξεις, γιατί αυτό το παιχνίδι απαιτεί κάποια ικανότητα.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς παρανόησες από αυτά που έγραψα. Νόμιζα ότι ήμουν ξεκάθαρη. Πιστεύεις οτι είναι φασιστικό το κράτος να σου επιβάλλει να φοράς ζώνη. Πείσε με λοιπον. Γιατί σε ενοχλεί αυτό και δεν σε ενοχλεί όλος ο ΚΟΚ? Είναι γεμάτος από απαγορεύσεις. Λες οτι ο ΚΟΚ επηρεάζει την κίνηση του οχήματος, οπότε τον δέχεσαι. Μα, ο οδηγός δεν είναι ανεξάρτητος από το όχημα. Αυτός ελέγχει το όχημα. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται να οδηγείς μεθυσμένος γιατί η απαγόρευση επιδρά μόνο στην σωματική ακεραιότητα του οδηγού.
Με παραξενεύει που βάζεις στο ίδιο 'καζάνι' ένα νόμο σαν αυτό για τη ζώνη ή το κράνος, που μόνο σκοπό έχει να με υποχρεώσει να προστατεύσω καλύτερα τη ΔΙΚΗ μου ζωή, με τους κανόνες του ΚΟΚ (συμπεριλαμβανόμενου φυσικά και του νόμου εναντίων της οδήγησης σε κατάσταση μέθης) που σκοπό έχουν να θέσουν τις προϋποθέσεις για τη σωστή χρήση του δρόμου από όλους τους 'χρήστες', αλλά και να προστατέψουν τους ΆΛΛΟΥΣ οδηγούς από πιθανές δικές μου μ@λ@κίες.
Αν οδηγώ μεθυσμένη, είναι ξεκάθαρο πως βάζω σε κίνδυνο τους άλλους. Αν δε φοράω ζώνη η κράνος το δικό μου κεφάλι ρισκάρω. Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα - αλλιώς να μην πάω ούτε για σκι, ούτε για ποδηλασία, καταδύσεις κλπ και να αποφεύγω το κάθε τι εν δυνάμει επικίνδυνο. Δεν έχω αντίρηση να μη με καλύπτει η ασφάλεια αν τρακάρω χωρίς ζώνη, αλλά αν είναι υποχρεωτική η ζώνη, γιατί να μη φοράω υποχρεωτικά και κράνος μέσα στο αυτοκίνητο (ασφαλέστερη δε θα είμαι σε περίπτωση που τρακάρω;... Οι ραλίστες γιατί φοράνε δηλαδή;!) και να έχω υποχρεωτικά και ό,τι αντέχει η τσέπη μου από ABS, ΕSP, airbags, ρολ κέιτζ, κλπ...
Τι είναι πιο επικίνδυνο, και πιθανό να προκαλέσει το κακό; Να μη φοράς ζώνη (τα περισσότερα αυτοκίνητα σου 'δίνουν το δικαίωμα'), ή να καπνίζεις οδηγώντας (επίσης τα περισσότερα σου το δίνουν!);
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς παρανόησες από αυτά που έγραψα. Νόμιζα ότι ήμουν ξεκάθαρη. Πιστεύεις οτι είναι φασιστικό το κράτος να σου επιβάλλει να φοράς ζώνη. Πείσε με λοιπον. Γιατί σε ενοχλεί αυτό και δεν σε ενοχλεί όλος ο ΚΟΚ? Είναι γεμάτος από απαγορεύσεις. Λες οτι ο ΚΟΚ επηρεάζει την κίνηση του οχήματος, οπότε τον δέχεσαι. Μα, ο οδηγός δεν είναι ανεξάρτητος από το όχημα. Αυτός ελέγχει το όχημα. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται να οδηγείς μεθυσμένος γιατί η απαγόρευση επιδρά μόνο στην σωματική ακεραιότητα του οδηγού.
Αγαπητή Μαίρη, για μια ακόμα φορά αυτό που γράφεις κρατάει αποστάσεις από τη Λογική. Χρησιμοποιείς τη λεπτομέρεια για να αιτιολογήσεις το μείζον, παραπλανητικά φέρνεις την άποψή μου αντιμέτωπη με το μείζον και μου ζητάς να σε πείσω κιόλας!
Θα αντιστρέψω λοιπόν το συλλογισμό: Πείσε με εσύ ότι η μη χρήση ζώνης με κάνει δυνάμει επικίνδυνο οδηγό. Η σύγκριση με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ/ουσιών, κλπ, είναι τουλάχιστον ατυχής, καθώς η ζώνη δεν επιδρά στην ικανότητα οδήγησης, αν και ακούστηκαν και κάποιες τέτοιες, αστείες κατά τη γνώμη μου απόψεις στο παρόν θέμα.
Γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι η επιβολή δια νόμου της χρήσης της ζώνης ή του κράνους είναι μια προσπάθεια **χειραγώγησης **που ουσιαστικά προσβάλλει τον σκεπτόμενο πολίτη?
Σαφώς κρίμα. Για την ποιότητα του εν λόγω 'χιούμορ'
-
Θα αντιστρέψω λοιπόν το συλλογισμό: Πείσε με εσύ ότι η μη χρήση ζώνης με κάνει δυνάμει επικίνδυνο οδηγό. Η σύγκριση με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ/ουσιών, κλπ, είναι τουλάχιστον ατυχής, καθώς η ζώνη δεν επιδρά στην ικανότητα οδήγησης, αν και ακούστηκαν και κάποιες τέτοιες, αστείες κατά τη γνώμη μου απόψεις στο παρόν θέμα.Είναι αστείο το οτι ένας φίλος μερικές σελίδες πιο πάνω είπε πως είχε ατύχημα και πως ο συνοδηγός του επειδή δεν φόραγε ζώνη πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο?
Η ζώνη δεν έπιδρά στην ικανότητα οδήγησης όταν σε κρατάει στην θέση σου? Να το παω πιο μακρυά? Αν ο πίσω επιβάτης σε ένα ατύχημα πέσει πάνω στον οδηγό και τον σκοτώσει ε.. νομίζω οτι σίγουρα θα αλλάξει η οδήγηση του.
Αυτά. Δεν έχω να προσθέσω κατι άλλο. Οπως είπα, καποια πράγματα είναι θέμα του πως τα βλέπει κανείς.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Είναι αστείο το οτι ένας φίλος μερικές σελίδες πιο πάνω είπε πως είχε ατύχημα και πως ο συνοδηγός του επειδή δεν φόραγε ζώνη πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο?
Η ζώνη δεν έπιδρά στην ικανότητα οδήγησης όταν σε κρατάει στην θέση σου? Να το παω πιο μακρυά? Αν ο πίσω επιβάτης σε ένα ατύχημα πέσει πάνω στον οδηγό και τον σκοτώσει ε.. νομίζω οτι σίγουρα θα αλλάξει η οδήγηση του.
Αυτά. Δεν έχω να προσθέσω κατι άλλο. Οπως είπα, καποια πράγματα είναι θέμα του πως τα βλέπει κανείς.
Καθόλου αστείο δεν είναι όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος. Αλλά κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να τον υποχρεώσει δια νόμου να φορέσει ζώνη?
Η ζώνη Μαίρη δεν σε κρατάει στη θέση σου. Δεν είναι αγωνιστική 4 σημείων και οι ρυθμοί που κινούμαστε στην τυπική οδήγηση ίσα ίσα που απαιτούν σημαντικά ποσοστά ενδοτικότητας από τη ζώνη. Θα πρέπει να μπορείς να τεντωθείς για να δεις σε ένα στενό, να χρησιμοποιήσεις κάποιο χειριστήριο, κλπ. Η ζώνη είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση βίαιης επιβράδυνσης του οχήματος.
Ο οδηγός που αισθάνεται υπεύθυνος θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να ζητάει από τους συνεπιβάτες να φορούν τις ζώνες τους, αν δεν το κάνουν μόνοι τους. Φυσικά και από τους πίσω. Το παράδειγμα που ανέφερες μου έχει συμβεί στον συνεπιβάτη μου, σε τρακάρισμα ο πίσω επιβάτης που δεν φορούσε ζώνη έπεσε πάνω του και προφανώς επιβάρρυνε την κατάσταση. Ο πίσω επιβάτης βέβαια έπαθε πολύ σοβαρότερες ζημιές. Από τότε ο εν λόγω επιβάτης φοράει τη ζώνη ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο για μισή ώρα. Δεν ήταν ο νόμος που τον 'υποχρέωσε' αλλά το πάθημά του. Αφού δεν είχε εξαρχής το μυαλό να το καταλάβει, έπρεπε να πάθει για να μάθει.
Η απάντηση λοιπόν είναι στην κατάλληλη παιδεία και ενημέρωση, όχι στην επιβολή. Εκτός αν θεωρείς τόσο ανώριμο τον εαυτό σου ώστε να δέχεσαι να σου επιβάλλουν πράγματα, 'για το καλό σου'. Πράγμα που ξέρω ότι δεν συμβαίνει.
-
Είναι αστείο το οτι ένας φίλος μερικές σελίδες πιο πάνω είπε πως είχε ατύχημα και πως ο συνοδηγός του επειδή δεν φόραγε ζώνη πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο?
Καθόλου αστείο δεν είναι όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος. Αλλά κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να τον υποχρεώσει δια νόμου να φορέσει ζώνη?
Η ζώνη Μαίρη δεν σε κρατάει στη θέση σου. Δεν είναι αγωνιστική 4 σημείων και οι ρυθμοί που κινούμαστε στην τυπική οδήγηση ίσα ίσα που απαιτούν σημαντικά ποσοστά ενδοτικότητας από τη ζώνη. Θα πρέπει να μπορείς να τεντωθείς για να δεις σε ένα στενό, να χρησιμοποιήσεις κάποιο χειριστήριο, κλπ. Η ζώνη είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση βίαιης επιβράδυνσης του οχήματος.
Ο οδηγός που αισθάνεται υπεύθυνος θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να ζητάει από τους συνεπιβάτες να φορούν τις ζώνες τους, αν δεν το κάνουν μόνοι τους. Φυσικά και από τους πίσω. Το παράδειγμα που ανέφερες μου έχει συμβεί στον συνεπιβάτη μου, σε τρακάρισμα ο πίσω επιβάτης που δεν φορούσε ζώνη έπεσε πάνω του και προφανώς επιβάρρυνε την κατάσταση. Ο πίσω επιβάτης βέβαια έπαθε πολύ σοβαρότερες ζημιές. Από τότε ο εν λόγω επιβάτης φοράει τη ζώνη ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο για μισή ώρα. Δεν ήταν ο νόμος που τον 'υποχρέωσε' αλλά το πάθημά του. Αφού δεν είχε εξαρχής το μυαλό να το καταλάβει, έπρεπε να πάθει για να μάθει.
Η απάντηση λοιπόν είναι στην κατάλληλη παιδεία και ενημέρωση, όχι στην επιβολή. Εκτός αν θεωρείς τόσο ανώριμο τον εαυτό σου ώστε να δέχεσαι να σου επιβάλλουν πράγματα, 'για το καλό σου'. Πράγμα που ξέρω ότι δεν συμβαίνει.
Όντως, Βασίλη, είναι προσβλητικό να σε αναγκάζουν να κάνεις κάτι που αφορά εσένα ή την ασφάλειά σου, αλλά αν δεν το κάνεις από μόνος σου, παρά τα όσα ακούγονται, ε, τότε είσαι αν μη τι άλλο ανώριμος και ανίκανος να προστατευτείς από μόνος σου, οπότε χρειάζεσαι νουθεσίες!
Πάντως, δεν αντιλέγω, το ότι αυτή η νουθεσία παίρνει τη μορφή νόμου και δη προστίμου, είναι άσχημο, γιατί το κράτος ωθείται σε στείρα είσπραξη χρημάτων, χωρίς να νοιάζεται για τη ζωή των ενεργών πολιτών του!
ΓΙατί ας πούμε να μη θεσπιστεί ένας νόμος που να σου αφαιρεί το δίπλωμα ή τις πινακίδες για κάποιο χρονικό διάστημα,χωρίς πρόστιμο, έτσι ώστε να βάλεις μυαλό εν τέλει; -
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
ΓΙατί ας πούμε να μη θεσπιστεί ένας νόμος που να σου αφαιρεί το δίπλωμα ή τις πινακίδες για κάποιο χρονικό διάστημα,χωρίς πρόστιμο, έτσι ώστε να βάλεις μυαλό εν τέλει;
Νομίζω η πρόταση περί άρσης της ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος χωρίς ζώνη/κράνος είναι η πλέον δόκιμη. Με άλλα λόγια, φίλε θέλεις να 'ζεις επικίνδυνα'? Αν σπάσεις το κεφάλι σου τρέχα μόνος σου, εγώ δεν σε καλύπτω.
Επιπλέον, θα μπορούσαν οι ασφαλιστικές να αρνούνται δια παντός την κάλυψη σε υπότροπο οδηγό (black list). Είναι το ίδιο πράγμα με το να επιβάλλεις σε έναν επιβάτη σου να φορέσει ζώνη, δεν θέλεις να είσαι υπεύθυνος για πιθανή βλάβη της υγείας του.
-
Δεν ξέρω αν είναι κακορυθμισμές οι ζώνες στα αυτοκίνητα που οδηγώ, αλλά επεμβαίνουν και όταν επιταχύνω (όχι απαραίτητα άγρια) και όταν φρενάρω (και δεν φρενάρω ποτέ απότομα).
Η ζώνη νιώθω ότι με κρατάει στη θέση μου, και ας μην έχω κάτσει ποτέ σε κάθισμα με ζώνη 4/6 σημείων. Όταν μπαίνω σε ταξί, τρέμει η ψυχή μου, γιατί αισθάνομαι ότι είμαι το πετραδάκι στη σφεντόνα. Συνεπώς, φοράω ζώνη ακόμα και μισή ώρα σταματημένος γιατί νιώθω ασφάλεια και επιδρά θετικά φτιάχνοντας θέση οδήγησης πιο κοντά στην ιδανική.
Νομίζω ότι πολλοί νόμοι επεμβαίνουν στις προσωπικές ελευθερίες (να χαρείτε, μην αρχίσουμε να τα ψάχνουμε), φυσικά και πιστεύω ότι δεν νοιάζονται για την ασφάλειά μας, αλλά τα εύκολα πρόστιμα είναι ο στόχος τους. Δεν καπνίζω χόρτο, όχι εξαιτίας του νόμου, αλλά επειδή ΔΕΝ θέλω. Αλλά και αν ήθελα (για να επιτύχω το επίπεδο νιρβάνα που απαιτείται για την οδήγηση στο κέντρο ), νομίζω ότι ο νόμος θα με κρατούσε μακριά. Και τότε νομίζω ότι ο νόμος έκανε δουλειά.
Αν δεν φοράνε όλοι ζώνη μέσα στο αυτοκίνητο, εγώ πρώτος θα καταπατήσω την ελευθερία τους και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Η μη χρήση ζώνης από όλους μπορεί να σκοτώσει...εμένα, τον συνοδηγό, τους επιβάτες. Και πείτε με δικτάτορα
-
Αν δεν φοράνε όλοι ζώνη μέσα στο αυτοκίνητο, εγώ πρώτος θα καταπατήσω την ελευθερία τους και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Η μη χρήση ζώνης από όλους μπορεί να σκοτώσει...εμένα, τον συνοδηγό, τους επιβάτες. Και πείτε με δικτάτορα
Σαφώς και πρέπει να απαιτήσεις από τους επιβάτες σου να φορέσουν ζώνη, εφόσον όταν οδηγείς η ζωή τους βρίσκεται στα χέρια σου και οφείλεις να την προστατέψεις με όλα τα μέσα που διαθέτει το αυτοκίνητό σου γι αυτό το σκοπό. Πρόστιμο στον οδηγό όταν όχι ο ίδιος αλλά οι επιβάτες του δε φορούν ζώνη, θα μπορούσα να δεχτώ! Όχι πάντως χρηματικό (διότι αυτό και θα τσούξει πολύ περισσότερο το φτωχό, και είναι και άδικο να βγαίνει έτσι κερδισμένο το κράτος) αλλά στέρηση διπλώματος κλπ...
Βρίσκω απολύτως λογικό το προαναφερθέν για την άρση των ασφαλιστικών καλύψεων σε περίπτωση ατυχήματος, κάτι που σίγουρα θα βάλει στον 'τολμηρό' πολύ περισσότερο μυαλό απ' ότι η απειλή για μερικά Ευρουδάκια πρόστιμο.
-
μια παρατηρηση μονο οσον αφορα στο κρατος μας που τοσο ενδιαφερεται για την χρηση της ζωνης ασφαλειας και την ασφαλεια που παρεχει στους πολιτες. Μπορει να μου εξηγησει κανεις τα υπογραμισμενα κομματια του Κ.Ο.Κ?????
KEΦAΛAIO Γ'
KANONEΣ OΔΙΚΗΣ ΣYMΠEPIΦOPAΣ
Aρθρo 12
Γενικές διατάξεις- Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους επιβάτες των οχημάτων. Της υποχρέωσης αυτής εξαιρούνται οι οδηγοί επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, όταν οδηγούν αυτά εντός της περιμετρικής τους ζώνης, τα άτομα με παθήσεις για τα οποία δεν ενδείκνυται η χρήση της ζώνης, όταν τούτο αποδεικνύεται από πιστοποιητικό κρατικού νοσοκομείου, οι έγγειες γυναίκες, όταν είναι εφοδιασμένες με σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό που αναγράφει και την ημερομηνία λήξης, τα άτομα που το ανάστημά τους είναι κάτω από 1.50 μ., ως και οι οδηγοί οχημάτων που κάνουν συνεχείς στάσεις, όπως ταχυδρομικοί διανομείς κ.λ.π.
Πως να πειστω οτι σκοπευει το κρατος στην ασφαλεια μου και οχι στην οικονομικη του ενισχυση οταν διαβαζω τετοιους παραλογισμους?
Ζωνη φοραω μονο για μενα και επειδη ειναι συνηδειτη μου επιλογη...
-
Η όλη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ανήκει στους λόγους για τους οποίους χάνουμε κάθε μέρα τόσο χρόνο να είμαστε στο Forum
Δεν έχω να προσθέσω κάτι ακόμα, εκτός από μία παρατήρηση: η εκ του νόμου υποχρέωση να φοράμε ζώνη μπορεί, θεωρώ πολύ εύστοχα, να παραλληλιστεί με την εκ του νόμου ποινικοποίηση των ναρκωτικών. Και η αντίστοιχη συζήτηση είναι παρόμοια: πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα η χρήση ναρκωτικών, παρότι μόνο η ζωή του χρήστη κινδυνεύει ? Εδώ μάλιστα το 'αποκλειστικό' του κινδύνου είναι ακόμα χαρακτηριστικότερο από την περίπτωση της ζώνης, όπου η μη χρήση ζώνης μπορεί να μπλέξει για εξ αμελείας φόνο άλλο άνθρωπο.
Προσωπικά πιστεύω (και η παρούσα συζήτηση ενισχύει την πεποίθηση μου) πως το να φοράς ή όχι ζώνη ή κράνος (ή να παίρνεις ναρκωτικά) είναι προσωπική επιλογή, που δεν θίγει την ελευθερία των άλλων, και ως τέτοια δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί.
Εννοείται πως δεν μπαίνω σε αυτοκίνητο, ως οδηγός ή επιβάτης, χωρίς ζώνη, και δεν καβαλάω μηχανή, χωρίς κράνος
-
82% ψήφισαν υπέρ του νόμου! Πολλούς authoritarians έχει το φόρουμ
-
Συνέχεια τα σούρνουμε του κράτους για την πολυνομία ή τους κακούς και ανεφάρμοστους νόμους που τελικά μόνο οι ίδιοι και οι νομικοί τους καταλαβαίνουν αλλά δεν ξέρω και αν τους εφαρμόζουν. Να μην συμφωνήσουμε σε κάποιον που θεωρούμε σωστό και απαραίτητο; Ίσως και αυτό το ποσοστό να είναι λίγο!!!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πολλούς authoritarians έχει το φόρουμΚάνω quote τον εαυτό μου για να προλάβω διάφορες απαντήσεις. Στο παραπάνω quote αναρωτιέμαι αν όσοι απάντησαν υπέρ του νόμου για τις ζώνες, θα απαντούσαν το ίδιο και σε άλλα θέματα.
Απο το http://www.m-w.com
Main Entry: au·thor·i·tar·i·an
Pronunciation: o-'thär-&-'ter-E-&n, &-, -'thor-
Function: adjective
1 : of, relating to, or favoring blind submission to authority
2 : of, relating to, or favoring a concentration of power in a leader or an elite not constitutionally responsible to the people -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
82% ψήφισαν υπέρ του νόμου! Πολλούς authoritarians έχει το φόρουμΜιας και δεν το είχα προλάβει το θέμα μπορώ να ψηφίσω υπέρ της υποχρέωσης του κράτους να ενημερώνει με κάθε τρόπο και διεξοδικά τους υποψήφιους οδηγούς από μικρή ηλικία για τα αποτελέσματα ερευνών και τη χρησιμότητα της ζώνης στο αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
82% ψήφισαν υπέρ του νόμου! Πολλούς authoritarians έχει το φόρουμΈλα ντε! (κάποιος που ανήκει μόνιμα στη μειοψηφία)
Συνέχεια τα σούρνουμε του κράτους για την πολυνομία ή τους κακούς και ανεφάρμοστους νόμους που τελικά μόνο οι ίδιοι και οι νομικοί τους καταλαβαίνουν αλλά δεν ξέρω και αν τους εφαρμόζουν. Να μην συμφωνήσουμε σε κάποιον που θεωρούμε σωστό και απαραίτητο; Ίσως και αυτό το ποσοστό να είναι λίγο!!!
Μανώλη, συμφωνείς με τις ευεργετικές συνέπειες του νόμου, η με την επιβολή;
Είδες πόσο δυσδιάκριτα είναι τα όρια πολλές φορές; Γιατί αν συμφωνείς με το πρώτο, ο νόμος πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί από τον πολίτη και όχι να προσπαθήσει αυτός να ξεφύγει. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί να μη του 'επιβάλλει' η λογική του και η παιδεία του τη χρήση ζώνης;
Αν συμφωνείς με το δεύτερο τότε δεν έχουμε τίποτε άλλο να συζητήσουμε... (αλλά δεν το πιστεύω).
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?