-
Ειπαμε ειμαστε τοσο ηλιθιοι και εχουμε τετοια μ@λ@κισμενη νοοτροπια που
ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕΟσον αφορα την ενημερωση νομιζω οτι αδικεις τη Τροχαια.
Παρολα τα στραβα και αναποδα της εγω εχω παρει ουκ ολιγα φυλλαδια στα διοδια (μια φορα μαλιστα απο ταξιαρχο...)Και καμπανιες εχουν γινει ισως οχι με τοση ενταση αλλα εχουν γινει και τα περιοδικα του Ειδικου τυπου τα γραφουν και οι εφημεριδες και οι ανθρωποι του χωρου μαλλιαζει η γλωσσα τους.
Απο το μακαριτη τον ΙΚΑΡΟ Κανελλοπουλο μεχρι το Σταθακη το Στεφανη και τον Ιαβερη.
Εδω φτασαμε στο σημειο να βγαινουμε και να υπερασπιζομαστε τους μεγαλυτερους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ των δρομων:
Τους ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣΞεχασες τι ειπωθηκε οταν τους κατασχεσαν τα οπλα-συγνωμη τα αμαξια??
Αν ερχοταν καποιος και ακουγε τις συζητησεις περι δικαιωματος στη περιουσια κλπ περι δημοκρατικων ελευθεριων θα νομιζε οτι ηρθε στη Χιλη του Πινοτσετ.....
ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Αντι να απαιτησουμε πρωτοι εμεις να δικαζονται για προμελετημενο εγκλημα τους υπερασπιστηκαμε....Και μετα μου λες για καμπανιες ενημερωσης κλπ κλπ....
-
Χθες κάποιος φίλος είχε σοβαρό ατύχημα λίγο έξω από τα Χανιά, τον κτύπησε κάποιος μεθυσμένος οδηγός. Ευτυχώς το μόνο που έπαθαν ο φίλος μου και η γυναίκα του, ήταν λίγος πόνος στο στήθος από τη ζώνη, ενώ το αυτοκίνητο έπαθε σοβαρότατες ζημιές (πλαγιομετωπική σύγκρουση). Το συγκεκριμένο άτομο, παλαιότερα δεν χρησιμοποιούσε τη ζώνη ασφαλείας, τον τελευταίο καιρό όμως κατεβαίνει συχνά στην Κύπρο γαι δουλειές και κάνουμε πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο μου, οπότε τον υποχρέωνα να φορά πάντοτε ζώνη. Έτσι του έγινε συνήθεια και πλέον σχεδόν πάντα βάζει ζώνη, πράγμα που προχθές τον έσωσε από πολλές περιπέτειες. Εδώ να αναφέρω ότι για νά τον πέισω να βάζει τη ζώνη, αρχικώς, τον φόβιζα λέγοντας ότι η τροχαία είναι πολύ αυστηρή στο θέμα της ζώνης.
Συμπέρασμα: ο φόβος του νόμου στη συγκεκριμένη περίπτωση έδρασε ευεργετικά με αποτέλεσμα να σωθούν ζωές. Απο εκεί και πέρα ότι και να λέμε για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαίωμα επιλογής κ.λ.π, νομίζω είναι δευτερεύον. -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Παρολα τα στραβα και αναποδα της εγω εχω παρει ουκ ολιγα φυλλαδια στα διοδια (μια φορα μαλιστα απο ταξιαρχο...)φίλε krieza με βρίσκεις σύμφωνο σε αυτό, κ εγώ έχω πάρει τέτοια φυλλάδια στα διόδια, κ πέρσι όπου είχε βοηθήσει σε αυτό ο Τ.ιαβερης, κ φέτος όπου βοήθησε το safety track k αναγνωρίζω αυτή τη προσπάθεια κ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Πιστεύω όμως ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι πολυ παραπάνω.
και τα περιοδικα του Ειδικου τυπου τα γραφουν και οι εφημεριδες και οι ανθρωποι του χωρου μαλλιαζει η γλωσσα τους.
Απο το μακαριτη τον ΙΚΑΡΟ Κανελλοπουλο μεχρι το Σταθακη το Στεφανη και τον Ιαβερη.
Όσο για την ενημέρωση του ειδικού τύπου συμφωνώ απόλυτα, έχει θέσει πολύ υψηλά stantar, και θα ήθελα μέσα σε αυτούς που ανέφερες να προσθέσω και με μεγάλα κ κεφαλαία γράμματα και τον Κ.ΚΑΒΒΑΘΑ. Όμως δυστυχώς αυτοί που ασχολούνται με τον ειδικό τύπο είναι αρκετά λίγοι σε σύγκριση με αυτούς που οδηγούν. Μια φορά ο Κώστας Καββαθάς είχε αναφέρει τον αριθμό των αναγνωστών αυτοκινητιστικών περιοδικών, σε σύγκριση με τους οδηγούς, δεν τον θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό αλλά ήταν χαρακτηριστικό ότι πολύ λίγοι από τους οδηγούς ήταν αναγνώστες.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕΚαι 'μια κατοχή που μας χρειάζεται' (TM), ε;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕΚαι 'μια κατοχή που μας χρειάζεται' (TM), ε;
Τον Παπαδοπουλο ξεχασες Κωστα
-
Σκεφθείτε το κράτος να μην μας υποχρέωνε να πληρώνουμε εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία με το σκεπτικό να έχουμε ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να πάρουμε σύνταξη κάποια στιγμή (μην αναφερθεί κανείς στην ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και στο ύψος των συντάξεων γιατί αυτό είναι ένα άλλο θέμα). Οι μισοί Έλληνες, λόγω έλλειψης προνοητικότητας, θα πέθαιναν (εντός κι εκτός εισαγωγικών) από τις αρρώστειες και την πείνα λόγω έλλειψης προνοητικότητας και μη αποταμίευσης χρημάτων. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το κράτος οφείλει σε κάποιες περιπτώσεις να μας επιβάλλει κανόνες που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική μας ζωή.
Aν το κρατος 'οφειλει' να σε προστατευει απο το ξερο σου το κεφαλι, για να μην πεθανουν οι μισοι ελληνες από 'ελειψη προνοητικοτητας' κλπ, τοτε να σου βρισκει υποχρεωτικα και δουλεια (και η ανεργια σκοτωνει!) και να σου καθοριζει τη ζωη οπως πιστευουν οι 'σοφοι' που κυβερνουν. Οχι επικυνδυνα σπορ (μην παει και τρεχει για σενα, τον τρελο, το νοσοκομειακο και δεν προλαβει καποιον πιο ...ατυχο!), οχι ρισκα, οχι... τιποτα. Απλα να επιζεις, οχι να ζεις.
Το προστιμο ειναι ανουσιο, αλλον τον ποναει κι αλλον οχι. Η ενημερωση ειναι η λυση, και η απειλη (αν πρεπει να υπαρχει απειλη) της μη ασφαλιστικης καλυψης σε περιπτωση που επιμενεις να παιζεις το κεφαλι σου στο τιμονι αγνοωντας τους βασικους κανονες του 'παιχνιδιου'.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Σκεφθείτε το κράτος να μην μας υποχρέωνε να πληρώνουμε εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία με το σκεπτικό να έχουμε ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να πάρουμε σύνταξη κάποια στιγμή (μην αναφερθεί κανείς στην ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και στο ύψος των συντάξεων γιατί αυτό είναι ένα άλλο θέμα). Οι μισοί Έλληνες, λόγω έλλειψης προνοητικότητας, θα πέθαιναν (εντός κι εκτός εισαγωγικών) από τις αρρώστειες και την πείνα λόγω έλλειψης προνοητικότητας και μη αποταμίευσης χρημάτων. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το κράτος οφείλει σε κάποιες περιπτώσεις να μας επιβάλλει κανόνες που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική μας ζωή.
Aν το κρατος 'οφειλει' να σε προστατευει απο το ξερο σου το κεφαλι, για να μην πεθανουν οι μισοι ελληνες από 'ελειψη προνοητικοτητας' κλπ, τοτε να σου βρισκει υποχρεωτικα και δουλεια (και η ανεργια σκοτωνει!) και να σου καθοριζει τη ζωη οπως πιστευουν οι 'σοφοι' που κυβερνουν. Οχι επικυνδυνα σπορ (μην παει και τρεχει για σενα, τον τρελο, το νοσοκομειακο και δεν προλαβει καποιον πιο ...ατυχο!), οχι ρισκα, οχι... τιποτα. Απλα να επιζεις, οχι να ζεις.
Το προστιμο ειναι ανουσιο, αλλον τον ποναει κι αλλον οχι. Η ενημερωση ειναι η λυση, και η απειλη (αν πρεπει να υπαρχει απειλη) της μη ασφαλιστικης καλυψης σε περιπτωση που επιμενεις να παιζεις το κεφαλι σου στο τιμονι αγνοωντας τους βασικους κανονες του 'παιχνιδιου'.
Προφανώς και το κράτος οφείλει να βρίσκει δουλειά στους ανέργους (όχι στους αέργους!)!!! Ίσως όχι βάσει γραπτών νόμων, αλλά σίγουρα βάσει άγραφων. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του ΟΑΕΔ (και πάλι ερχόμαστε στο γεγονός ότι δε λειτουργεί όσο καλά θα έπρεπε).
Όσο για τα extreme sports που μπορεί να φας το κεφάλι σου, όταν αυτά είναι οργανωμένα, ακόμα και εκεί συνήθως υπάρχουν υποχρεωτικές προδιαγραφές ασφαλείας για να μη φας το κεφάλι σου (π.χ. bungy jumping).
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Προτιμώ αυτός που θα πέσει πάνω μου (ή που θα πέσω εγώ πάνω του) να μην ψοφήσει λόγω του ότι δεν φοράει ζώνη.
Επίσης δεν θ'αφήσω στην κρίση του κάθε καθυστερημένου το αν θα κάνει το ένα ή το άλλο, από τη στιγμή που δεν το κάνει μέσα στο σπίτι του χωρίς συνέπειες για οποιονδήποτε άλλον. -
το θέμα είναι οτι δυστυχώς ο έλληνας μόνο όταν βάζει το χέρι στην τσέπη αλλάζει για 'λίγο' νοοτροπία και αυτό γιατι δεν μεγαλώσαμε με τέτοιες οδηγικές αρχές...σήμερα καθώς οδηγούσα, ο συνοδηγός μου παρατηρούσε τα αυτοκίνητα δίπλα μας...μονο κανα δύο στα 15-20 άτομα που μετέβαιναν στ'αυτοκίνητα φορούσαν ζώνη (είτε οδηγός, είτε συνοδηγός)...
καλά δεν ξέρουν οτι οι πιθανόητητες να πάθεις ατύχημα με λίγα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη είναι πολύ μεγαλύτερες απο το να πάθεις ατύχημα με πολλά χιλιόμετρα σε εθνική οδό; -
Ούτε ο πατέρας μου ούτε η κολλητή μου φοράνε ζώνη από άποψη. Και όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητό μου και επιμένω να φορέσουν, μου απαντάνε 'Γιατί; Κινδυνεύουμε;'
-
να μην τους βάλεις τότε...όταν θα πέσει πάνω σου (εάν κάθετε πίσω απο την θέση του οδηγού) και σκάσεις στο παρμπρίζ με όσα...να δώ μετά τι θα λένε...
μακάβριο το ξέρω...αλλά αν τους εξηγήσεις ίσως και καταλάβουν οτι σε τελική το κάνεις και το θέλεις για την δική σου σωματική ακαιρεότητα....εγώ τους υποχρεώνω να φοράνε ζώνη και οι πίσω...δεν κατάλαβα δηλαδή; δικό μου αμάξι είναι οτι θέλω κάνω, αλλιώς υπάρχουν και ταξί και λεωφορεία και τρένα και αεροπλάνα...
άντε να δουμε -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
να μην τους βάλεις τότε...όταν θα πέσει πάνω σου (εάν κάθετε πίσω απο την θέση του οδηγού) και σκάσεις στο παρμπρίζ με όσα...να δώ μετά τι θα λένε...
μακάβριο το ξέρω...αλλά αν τους εξηγήσεις ίσως και καταλάβουν οτι σε τελική το κάνεις και το θέλεις για την δική σου σωματική ακαιρεότητα....εγώ τους υποχρεώνω να φοράνε ζώνη και οι πίσω...δεν κατάλαβα δηλαδή; δικό μου αμάξι είναι οτι θέλω κάνω, αλλιώς υπάρχουν και ταξί και λεωφορεία και τρένα και αεροπλάνα...
άντε να δουμεΤο τι τραβάω κάθε φορά για να φορέσουν όλοι στο αμάξι ζώνη δεν περιγράφεται
-
Αυτό είναι το τραγικό! Βάζουμε οι οδηγοί και τραβάμε τα πάνδεινα μέχρι να πείσουμε όλους τους συνεπιβάτες να φορέσουν τις ζώνες τους. Καλά, για τους πίσω δεν το συζητώ καν. Δεν φοράνε ποτέ!
-
Βέβαια, ακόμα χειρότερο είναι όταν κάθομαι στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και φοράω ζώνη, ενώ δεν φοράει κανείς άλλος επιβάτης. Οι υπόλοιποι με κοιτάνε λες και έχω λέπρα
-
Έχετε προσπαθήσει ποτέ να φορέσετε ζώνη μέσα σε ταξί; Το τι θα ακούσετε από τον ταξιτζή δε λέγεται!
-
Αν σου πω ότι έχω πετύχει ταξιτζή που μου έχει πει να φορέσω ζώνη?
Απίστευτο? Ένας και μοναδικός. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχετε προσπαθήσει ποτέ να φορέσετε ζώνη μέσα σε ταξί; Το τι θα ακούσετε από τον ταξιτζή δε λέγεται!εγω ναι και αν και με κοιταξε λιγο περιεργα στην αρχη μετα δεν ειπε τιποτα
-βεβαια σπανια χρησιμοποιο ταξι-
οι γνωστοι και οι φιλοι μου στο αμαξι μου φοραν παντα ζωνη (θελουν δε θελουν)
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχετε προσπαθήσει ποτέ να φορέσετε ζώνη μέσα σε ταξί; Το τι θα ακούσετε από τον ταξιτζή δε λέγεται!Κάποιες φορές βάζω και πάντα όταν γυρνάω από παραλιακή με όλους τους μεθυσμένους.. Πάντως όποτε έχω βάλει ζώνη κανείς δεν μου είπε τίποτα..
-
αν και δεν χρησιμοποιώ ταξί συχνά, αν είναι καινούργιο το ταξί πάντα φοράω και το λέω αυτό γιατι έχω βάλει ζώνη σε παλιό ταξί και το μπλουζάκι μου έχει γίνει μαυρο απο την βρώμα (μπλιαχ )
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
άντε να δουμεΤο τι τραβάω κάθε φορά για να φορέσουν όλοι στο αμάξι ζώνη δεν περιγράφεται
Aν καμια φορα πεσω σε κανενα τετοιο εξυπνακια .....απλα με την πρωτη ευκαιρια παταω αποτομα το φρενο ....και μετα την φορα μονος του.
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?