-
migf1, νομίζω οτι απλά πήρες random quotes του koutsan και τα έβαλες out of context.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
migf1, νομίζω οτι απλά πήρες random quotes του koutsan και τα έβαλες out of context.Καθόλου random δεν είναι τα quotes. Συγκεκριμένα είναι με τη χρονική σειρά που ειπώθηκαν στις 2 πρώτες σελίδες του θέματος (και πολλά έβαλα )
Και καθόλου out of context. Κατά τη άποψή μου out of context ήταν και παραμένουν οι προσθήκες για τσιγάρα, για ναρκωτικά, για αλκοόλ, και ότι πιθανό κι απίθανο έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα ο koutsan για να μας 'πείσει' σώνει και ντε ότι η επιβολή της ζώνης εντάσσεται σε γκεμπελικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για να ελέγξει κάποια στιγμή όλες τις υφές τις ζωής μας.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εννοείς Dodge Dakota?
Ναι, όχι την άλλη που 'πετάει'
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Λοιπόν αγαπητέ koutsan,
αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως ουδέποτε είχες σκοπό να ρωτήσεις για να μάθεις την άποψη των υπολοίπων μελών, αλλά σκόπευες εξαρχής να ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ να τους (μας) επιβάλλεις τη δική σου άποψη.
Μάλλον δεν κατάλαβες και σπουδαία πράγματα...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μάλλον δεν υπήρξαν και σπουδαία πράγματα...
-
Σωστός ο koutsan.
Και απο τους λίγους που ξέρουν να κανουν spell το parebrise σωστά (αυτό άσχετο, αλλά είπα να ελαφρύνω το κλίμα ).
Λοιπόν: buckle up!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μάλλον δεν υπήρξαν και σπουδαία πράγματα...Αγαπητέ migf1, εκ μέρους και των υπόλοιπων 100 περίπου φορουμιτών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την εκτίμηση που τόσο απλόχερα δείχνεις στα πρόσωπά μας.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να επιστρέψω το χαρακτηρισμό, χαρακτηρίζοντας το post σου 'μια τρύπα στο νερό'. Επίσης θα σε προέτρεπα στο μέλλον να μην αναλλώνεις τον πολύτιμο χρόνο σου διαβάζοντας θέματα τα οποία σου είναι αδιάφορα, ή γνωρίζεις ήδη όλες τις απαντήσεις.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η 'Ε.Ο.' Κορίνθου-Πατρών φερ ειπείν δεν είναι επαρχιακός δρόμος.
Ούτε είναι δρόμος των 180 km/h.
Όντως, αλλά σε μια ευθεία με διακεκομμένη διαχωριστική αν βγεις να προσπεράσεις έναν κομπλεξικό που θα πατήσει το γκάζι για να 'σου δείξει' μπορεί εύκολα να φτάσετε και οι δύο από τα 100-120 τα 180 χωρίς να το καταλάβετε, ειδικά αν έχετε γρήγορα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μάλλον δεν υπήρξαν και σπουδαία πράγματα...
Το να μη συμφωνείς με κάποιες απόψεις που διάβασες το καταλαβαίνω. Το να μην καταλαβαίνεις το νόημα όσων διαβάζεις κι αυτό το δέχομαι.
Το να εκμηδενίζεις μια συζήτηση τόσων σελίδων με τόσους συμετέχοντες, τόσες διαφορετικές οπτικές γωνίες και τόσους διαφορετικούς τρόπους σκέψης, επειδή κατά τη γνώμη σου 'άλλο πράγμα είναι η ζώνη, άλλο το τσιγάρο, άλλο οι κάμερες, άλλο τα πορτοκάλια, άλλο ο πασατέμπος, άλλο οι πόλεις, άλλο οι κορυφές κι άλλο οι κανέλες' (αυτό το θεωρείς επιχείρημα;...) φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πως σε κάνει να φαίνεσαι στα μάτια των συνφορουμάδων σου που κατέθεσαν σοβαρές απόψεις και προσπάθησαν να τις στηρίξουν. -
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Αγαπητέ migf1, εκ μέρους και των υπόλοιπων 100 περίπου φορουμιτών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την εκτίμηση που τόσο απλόχερα δείχνεις στα πρόσωπά μας.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να επιστρέψω το χαρακτηρισμό, χαρακτηρίζοντας το post σου 'μια τρύπα στο νερό'. Επίσης θα σε προέτρεπα στο μέλλον να μην αναλλώνεις τον πολύτιμο χρόνο σου διαβάζοντας θέματα τα οποία σου είναι αδιάφορα, ή γνωρίζεις ήδη όλες τις απαντήσεις.
Το να μη συμφωνείς με κάποιες απόψεις που διάβασες το καταλαβαίνω. Το να μην καταλαβαίνεις το νόημα όσων διαβάζεις κι αυτό το δέχομαι.
Το να εκμηδενίζεις μια συζήτηση τόσων σελίδων με τόσους συμετέχοντες, τόσες διαφορετικές οπτικές γωνίες και τόσους διαφορετικούς τρόπους σκέψης, επειδή κατά τη γνώμη σου 'άλλο πράγμα είναι η ζώνη, άλλο το τσιγάρο, άλλο οι κάμερες, άλλο τα πορτοκάλια, άλλο ο πασατέμπος, άλλο οι πόλεις, άλλο οι κορυφές κι άλλο οι κανέλες' (αυτό το θεωρείς επιχείρημα;...) φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πως σε κάνει να φαίνεσαι στα μάτια των συνφορουμάδων σου που κατέθεσαν σοβαρές απόψεις και προσπάθησαν να τις στηρίξουν.Προφανώς δεν έγινε αντιληπτό ότι η ανταπάντησή μου (στην οποία ανταπαντάτε) έγινε με αναφορά σε συγκεκριμένη ανταπάντηση του koutsan και μόνο και μάλιστα ονομαστικά. Για αυτό άλλωστε ήταν και ονομαστικά quoted η απάντηση στην οποία ανταπάντησα.
Υπέθεσα ότι αυτό ήταν αρκετό για να καταλάβει ο καθένας ότι αναφερόμουν στον koutsan και μόνο (και μάλιστα στη συγκεκριμένη του quoted ανταπάντηση) και όχι σε όλους όσους συμμετείχαν στο topic. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έκανα quote αλλά θα καθιστούσα σαφές ότι ανφέρομαι σε όλους. Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος ή κάποιοι εξέλαβαν τη συγεκριμένη μου ανταπάντηση μου ως σχόλιο προς όλους τους συμετέχοντες, καθιστώ σαφές ότι ούτε ήταν αυτή η πρόθεσή μου αλλά ούτε και νομίζω ότι έπραξα κάτι τέτοιο τελικά.
Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν αυτό και πηγάινοντας στην ουσία, ο koutsan από το πρώτο του κιόλας post δηλώνει πως δεν του αρέσει να υποτιμούν τη νοημοσύνη του, αλλά στην απάντησή του στο δικό μου σχόλιο (άσχετα αν συμφωνεί ή όχι) φαίνεται ξεκάθαρα πως του αρέσει να υποτιμά τη δική μου ('Μάλλον δεν κατάλαβες και σπουδαία πράγματα...') Αυτό στη δική μου λογική με 'νομιμοποιεί' (εντός & εκτός εισαγωγικών) να του ανταπαντήσω εξίσου μηδενιστικά, για το δικό του και μόνο post... το οποίο btw εξακολουθώ να τα θεωρώ πολύ κακό για το τίποτα... ή με άλλα λόγια, όχι και σπουδαία πράγματα.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Αισθάνομαι την υποχρέωση να επιστρέψω το χαρακτηρισμό,
Ελπίζω το προηγούμενο post μου να αποσαφηνίζει την (για μένα αναπάντεχη) παρερμηνεία της ανταπάντησής μου στο koutsan.
χαρακτηρίζοντας το post σου 'μια τρύπα στο νερό'.
Έχεις αναφαίρετο δικαίωμα να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις με οποιαδήποτε άποψή, ακόμα και να τη χαρακτηρίζεις 'μια τρύπα στο νερό'. Είμαι ο τελευταίος που θα σου στερούσα αυτό το δικαίωμα (χώρια ότι δεν θα το έκανα ποτέ). Άλλωστε δεν είμαστε εσδώ μόνο για να συμφωνούμε, έτσι δεν είναι;
Επίσης θα σε προέτρεπα στο μέλλον να μην αναλλώνεις τον πολύτιμο χρόνο σου διαβάζοντας θέματα τα οποία σου είναι αδιάφορα, ή γνωρίζεις ήδη όλες τις απαντήσεις.
Ευχαριστώ για τις καλοπροαίρετες συμβουλές σου. Επίτρεψέ μου όμως να κρίνω εγώ το πότε, το πόσο, το πως και το εαν θα συμμετάσχω εγώ σε ένα topic.
-
Φτάνει ο τσακωμός για τις ζώνες. Νομίζω οτι θα συμφωνήσετε οτι θα νιώθουμε καλύτερα αν ξέρουμε ότι περισσότεροι απο εμάς (οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, οι γειτονές μας) φοράμε ευλαβικά τις ζώνες μας.
Όποιος δεν θέλει, δεν φοράει!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αυτό στη δική μου λογική με 'νομιμοποιεί' (εντός & εκτός εισαγωγικών) να του ανταπαντήσω εξίσου μηδενιστικά, για το δικό του και μόνο post... το οποίο btw εξακολουθώ να τα θεωρώ πολύ κακό για το τίποτα... ή με άλλα λόγια, όχι και σπουδαία πράγματα.
Το(α) δικό(ά) μου post από μόνο(α) του(ς) εξ ορισμού δεν μπορεί να δημιουργήσει 'πολύ κακό για το τίποτα'. Το 'πολύ' δημιουργήθηκε από τις δεκάδες απαντήσεις όσων συμμετείχαν στο θέμα και δεν μπορεί παρά να αναφέρεσαι σε όσους δημιούργησαν το 'πολύ κακό'...Εγώ δεν έβαλα κανένα να γράψει ούτε μία λέξη αλλά, όπως ακριβώς κάνεις τώρα κι εσύ, συμμετείχαν και έγραφαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους....Btw μάλλον αρέσκεσαι να ασχολείσαι με το 'τίποτα' και με 'όχι και σπουδαία πράγματα'...Το αν είναι σπουδαία ή όχι δεν έχει να κάνει με το επίπεδο κατανόησής σου, μπορεί να είναι τα πιο ταπεινά πράγματα στον κόσμο αλλά να συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις τίποτα...Α και τα περί Γκέμπελς και προπαγάνδας!! να τα εντάξω στο αγαπημένο σου χόμπυ που πρέπει να είναι οι κανέλες και οι κορυφές (sic) που ανάφερες ή να τα θεωρήσω δείγματα υψηλής κατανόησης της συζήτησης εκ μέρους σου?
-
Κύριοι παρκαλώ, είστε λίγο out of line.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κύριοι παρκαλώ, είστε λίγο out of line.Δεκτό 100% αλλά με έτρωγε το χέρι μου να το γράψω όταν κατηγορήθηκα για γκεμπελική προπαγάνδα, κάπου υπάρχουν και όρια στη φαντασία (ή όχι? )...
Από την πλευρά μου δεν θα υπάρξει ούτε λέξη περαιτέρω ανεξαρτήτως ύφους ή αριθμού απαντήσεων... -
Κύριοι παρκαλώ, είστε λίγο out of line.
Δεκτό 100% αλλά με έτρωγε το χέρι μου να το γράψω όταν κατηγορήθηκα για γκεμπελική προπαγάνδα, κάπου υπάρχουν και όρια στη φαντασία (ή όχι? )...
Από την πλευρά μου δεν θα υπάρξει ούτε λέξη περαιτέρω ανεξαρτήτως ύφους ή αριθμού απαντήσεων...Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η 'Ε.Ο.' Κορίνθου-Πατρών φερ ειπείν δεν είναι επαρχιακός δρόμος.
Ούτε είναι δρόμος των 180 km/h.
Όντως, αλλά σε μια ευθεία με διακεκομμένη διαχωριστική αν βγεις να προσπεράσεις έναν κομπλεξικό που θα πατήσει το γκάζι για να 'σου δείξει' μπορεί εύκολα να φτάσετε και οι δύο από τα 100-120 τα 180 χωρίς να το καταλάβετε, ειδικά αν έχετε γρήγορα αυτοκίνητα.
Για μένα είναι επαρχιακός δρόμος από την στιγμή που χάραξη και ανυπαρξία στηθαίου εκεί την κατατάσουν σε πολλά κομμάτια της. Και άν δεν το έχετε καταλάβει με 180 πάτε σε αυτό τον δρόμο. Μια μετωπική με 2 οχήματα που κινούνται με 90 ( μόνο ) θα γίνει με 180 Km/h...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για μένα είναι επαρχιακός δρόμοςΓια μένα είναι ένα εξάμβλωμα για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε σε εθνικό επίπεδο, αλλά αυτό είναι άσχετο με την κουβέντα μας και το υποθετικό παράδειγμα.
-
Αυτό στη δική μου λογική με 'νομιμοποιεί' (εντός & εκτός εισαγωγικών) να του ανταπαντήσω εξίσου μηδενιστικά, για το δικό του και μόνο post... το οποίο btw εξακολουθώ να τα θεωρώ πολύ κακό για το τίποτα... ή με άλλα λόγια, όχι και σπουδαία πράγματα.
Το(α) δικό(ά) μου post από μόνο(α) του(ς) εξ ορισμού δεν μπορεί να δημιουργήσει 'πολύ κακό για το τίποτα'. Το 'πολύ' δημιουργήθηκε από τις δεκάδες απαντήσεις όσων συμμετείχαν στο θέμα και δεν μπορεί παρά να αναφέρεσαι σε όσους δημιούργησαν το 'πολύ κακό'...Εγώ δεν έβαλα κανένα να γράψει ούτε μία λέξη αλλά, όπως ακριβώς κάνεις τώρα κι εσύ, συμμετείχαν και έγραφαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους....Btw μάλλον αρέσκεσαι να ασχολείσαι με το 'τίποτα' και με 'όχι και σπουδαία πράγματα'...Το αν είναι σπουδαία ή όχι δεν έχει να κάνει με το επίπεδο κατανόησής σου, μπορεί να είναι τα πιο ταπεινά πράγματα στον κόσμο αλλά να συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις τίποτα...Α και τα περί Γκέμπελς και προπαγάνδας!! να τα εντάξω στο αγαπημένο σου χόμπυ που πρέπει να είναι οι κανέλες και οι κορυφές (sic) που ανάφερες ή να τα θεωρήσω δείγματα υψηλής κατανόησης της συζήτησης εκ μέρους σου?
Καταρχήν ευχαριστώ για το... ψυχογράφημα και τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα μου, ακόμα και των χόμπι μου. Έχεις ταλέντο, αδικείσαι!
Επί της ουσίας (δεν κάνω quote το αρχικό σου post, εκεί είναι) αναφέρεις ενίοτε και συχετίζεις (θετικά ή αρνητικά) μέσα σε ΕΝΑ και μόνο post (το αρχικό): την επιβολή ζώνης, όσους έχουν σώας τα φρένας, την επιλογή μη εγχειρήσεως σκωληκοειδίτιδας έστω κι αν γνωρίζεις ότι χωρίς αυτή θα πεθάνεις, την επιλογή να καπνίζεις όσο θέλεις, την επιλογή να πίνεις όσο θέλεις, τη δυνατότητα να κάνεις όσα επικίνδυνα σπορ θέλεις χωρίς προφυλάξεις και τέλος τα ναρκωτικά (όπως παρατηρείς, αφήνως απ' έξω τις κάμερες, τους περιοριστές ταχύτητες και ότι άλλο εχεις προσθέσει στα υπόλοιπα posts).
Λοιπόν, τα 9 στα 10 από όσα αναφέρεις ενίοτε και συσχετίζεις στο πρώτο σου και ΕΝΑ post, ΔΕΝ προϋποθέτουν να οδηγείς αυτοκίνητο. Κανένα επίσης από τα 9 (πλην της ζώνης) δεν εντάσσονται, ούτε καν παραπέμπουν αυτονόητα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παρά μονάχα ως υποπεριπτώσεις και μάλιστα μόλις 2-3 εξ΄αυτών (π.χ. να οδηγείς μεθυσμένος ή 'χαπακωμένος').
Καταλήγεις δε στο συμπέρασμα: 'Ενημερώνουμε τους άλλους, δεν τους καθρορίζουμε τη ζωή τους'.
Εγώ λοιπόν σου λέω πρώτον 'πολύ κακό για το τίποτα' (δηλαδή ένα ολόκληρο κατεβατό για να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα που όχι μόνο είναι αυτονόητο αλλά δεν αντανακλά κιόλας τον σκοπό για τον οποίον θεσπίζεται το μέτρο που έθεσες στο φόρουμ υπό αμφισβήτηση) και δεύτερον ότι αυτα που αντιπαρέθεσες/συσχέτισες είναι ανόμοια πράγματα όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και ως προς το βασικό ζητούμενο που είναι η επιβολή της ζώνης (πρόσεχε: δεν λέω απλά 'η ζώνη', αλλά 'η επιβολή της ζώνης' που είναι και αυτό που εννοείς... η επιβολή δηλαδή).
Αν εξακολουθείς να μη καταλαβαίνεις, ή να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, εξήγησέ μου με ποιά λογική βάζεις στην ίδια ζυγαριά τον σκοπό ύπαρξης του ΚΟΚ (στον οποίον εντάσσεται και παραπέμπει ευθέως όχι μόνο η επιβολή της ζώνης αλλά και η επιβολή ΟΛΩΝ των υπόλοιπων μέτρων που θεσπίζει ο συγκεκριμένος κανονισμός) με την π.χ. ποσότητα καπνού ή/και αλκοόλ που καταναλώνεις, η οποία όχι μόνο δεν εντάσσεται σε κάποιον κανονισμό (και ιδιαίτερα κυκλοφοριακό), αλλά περιορίζεται κιόλας μονάχα από τις αντοχές του οργανισμού σου και της τσέπης σου.
Με άλλα λόγια, επειδή καπνίζω και πίνω όσο θέλω (ή κάνω μπάντζι τσάμπινγ και δεν επιτρέπω να ακουμπήσει νυστέρι επάνω μου) να απαιτήσω π.χ. να μη δίνω προτεραιότητα στον δεξιά όταν οδηγώ διότι περιορίζεται η ελευθερία μου;
Ή μήπως όταν ΔΕΝ περνάω με κόκκινο σημαίνει ότι συναινώ στην υπόγεια τακτική της κυβέρνησης που έχει απώτερο σκοπό να ελέγχει κάθε υφή της ζωής μου;
Συγκρίνεις δηλαδή ένα μέτρο του ΚΟΚ (ο οποίος εξ'ορισμού υπάρχει για να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ) με μια προσωπική ιδιορρυθμία (να μην θέλεις να εγχειριστείς ακόμα κι αν ξέρεις ότι αυτό σε οδηγεί στο θάνατο), με μια προσωπική επιλογή διασκέδασης (επικίνδυνο σπορ), με μια προσωπική επιλογή εξάρτησης (το τσιγάρο ή/και το αλκοόλ) και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...
Και γιατί δηλαδή στέκεσαι μονάχα στην επιβολή της ζώνης και όχι σε οποιοδήποτε άλλο ή αλλους περιορισμούς που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ο ΚΟΚ?
Κάπου λες πως το να φοράς ή όχι ζώνη αφορά αποκλειστικά εσένα. Κι εγώ σου λέω πως το Κράτος ΚΑΙ το αφορά ΚΑΙ το ενδιαφέρει η προστασία των πολιτών. Και όχι μόνο αυτό, η πλειοψηφία των πολιτών ΘΕΛΟΥΝ από το Κράτος να μεριμνά πριν από αυτούς για αυτούς. Αν λοιπόν σκοτωθείς επειδή δεν φοράς ζώνη επηρεάζεις το ΣΥΝΟΛΟ (είτε οικονομικά, είτε πολιτικά, είτε ψυχολογικά, είτε... είτε... είτε...) Από τη στιγμή λοιπόν που ζεις σε ευνομούμενη κράτος αποτελεις ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ και οφείλεις να ΣΕΒΕΣΑΙ τους νόμους του, είτε σε βρίσκουν σύμφωνο είτε όχι. Αν ένας (ή περισσότεροι νόμοι) ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ λανθασμένοι (ή έστω δημιουργούν μαζική δυσφορία στους πολίτες, άσχετα αν είναι σωστοί ή λανθασμένοι), τότε στην πράξη είτε μένουν ανεφάρμοστοι έίτε τροποποιούνται. Συνήθως μέσα από νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες. Λιγότερο συχνά, τροποιούνται ή ακόμα και καταργούνται με πιο βίαιες μεθόδους, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια!
-
zzzzzzz...
Δεν τα βρίσκετε με ανταλλαγή e-mails?
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αυτό στη δική μου λογική με 'νομιμοποιεί' (εντός & εκτός εισαγωγικών) να του ανταπαντήσω εξίσου μηδενιστικά, για το δικό του και μόνο post... το οποίο btw εξακολουθώ να τα θεωρώ πολύ κακό για το τίποτα... ή με άλλα λόγια, όχι και .......
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?