-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Φίλε dimitrios2004, δέν συζητάμε αν πρέπει να φοράμε ζώνη η όχι. ....To katalavainw to 8ema tis psiforis kai entax8ikan yper tou na epivaletai i zonh!
Apo to humor malista pou ekana sto filo Dienekes, nomizw oti fainetai oti milaw 3eka8ara gia epivolh hehehe
O logos pou eimai yper tou na epivaletai kai oxi apla na afinetai stin eu8inh mas, exei na kanei perissotero me to gegonos oti polloi anrwpoi den siniditopoioune tin anagkh kapiwn pragmatwn gia tin asfaleia tous..
Edw USA sxedon oloi forane.. Stin Ellada polloi episis forane.. An pame se alles xwres ligotero anaptigmenes, oi an8rwpoi den katanooune kan tin ennoia tis zonhs.. Einai mia akraia periptwsh alla se auto to spectrum vlepoume oti px gia na prostateusoume autous pou den 3eroun tin ennoia tis zonhs , MEXRI na tous to dida3oume, prepei na to epivaloume etc.. Ekei stirizetai i logikh mou..
Ena paromio paradigma? Deite to AIDS stin africa ... skeftite mipws 8a eprepe na epivli8oun kapia metra..hmm.. .ante min ginw kaustikos, den armozei sto forum
-
Ειμαι 21 και οδηγω νόμιμα από τα 18 μου.... Η ζώνη είναι το πρώτο πράγμα που κανω χωρις να το καταλάβω μολις μπω στο αυτοκίνητο ακόμα και για να του αλλάξω θέση στο πάρκινγκ.... απλά τη φορούσα απο τότε που θυμάμαι να είμαι επιβάτης. Είναι θέμα νοοτροπίας που δείνει ο γονέας στα παιδιά του λοιπόν...
Τώρα για το αν πρέπει να είναι υποχρεωτική ή οχι:
Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου μόνο με τέτοια 'κίνητρα' συμμορφωνόμαστε, ναι συμφωνώ, όπως συμφωνώ και με τη χρήση του κράνους (και ας ειναι ανυπόφορο το καλοκαιρι με κράνος μεσα στην κίνηση).
Σχετικά με το κρανος θελω να σημειωσω ότι ισως θα επρεπε να καταργηθεί ο ΦΠΑ.. (Δεν εχει καταργηθει ετσι δεν ειναι?)
Μπορείς να πείσεις τον παππού που κατεβαίνει απο το χωριό ότι εκείνο τα πράγμα που υπάρχει δίπλα του, θα του σώσει τη ζωή σε μια σύγκρουση? ΟΧΙ!! ε, λοιπόν καντον να τη βάλει με το ζόρι... Μην με πείτε φασίστα, δεν είμαι....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σχετικά με το κρανος θελω να σημειωσω ότι ισως θα επρεπε να καταργηθεί ο ΦΠΑ.. (Δεν εχει καταργηθει ετσι δεν ειναι?)
Ο ΦΠΑ ΔΕΝ μπορεί να καταργηθεί (επιβάλλεται υποχρεωτικά λόγω ΕΕ -> μέρος του προϋπολογισμού της στηρίζεται στις εισπράξεις του, γι'αυτό και επιβλήθηκε κιόλας). Μπορεί μόνο να μειωθεί από 18% που είναι στο 8%, πράγμα που νομίζω είτε έχει δρομολογηθεί είτε έγινε ήδη....
-
Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει.
(μέχρι να πέσει το πρόστιμο)Να σας πω κάτι ρε παλικάρια;
Αν, χτύπα ξύλο, τρακάρω με κάποιον κι αυτός δεν φοράει ζώνη ασφαλείας και σκοτωθεί, οι τύψεις (και οι ασφαλιστικές εταιρείες μαζί με τους δικηγόρους) θα με κυνηγάνε μέχρι να πεθάνω.
Αφήστε λοιπόν τα περί ελευθερίας (ποιας ελευθερίας;;; ) και ενεργείστε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις σας.
Στον δρόμο δεν κάνουμε ό,τι θέλουμε. Όλοι υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες. Αν δεν γουστάρουν, υπάρχει και το λεωφορείο. -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Φίλε dimitrios2004, δέν συζητάμε αν πρέπει να φοράμε ζώνη η όχι. ....
To katalavainw to 8ema tis psiforis kai entax8ikan yper tou na epivaletai i zonh!
Apo to humor malista pou ekana sto filo Dienekes, nomizw oti fainetai oti milaw 3eka8ara gia epivolh hehehe
O logos pou eimai yper tou na epivaletai kai oxi apla na afinetai stin eu8inh mas, exei na kanei perissotero me to gegonos oti polloi anrwpoi den siniditopoioune tin anagkh kapiwn pragmatwn gia tin asfaleia tous..
Edw USA sxedon oloi forane.. Stin Ellada polloi episis forane.. An pame se alles xwres ligotero anaptigmenes, oi an8rwpoi den katanooune kan tin ennoia tis zonhs.. Einai mia akraia periptwsh alla se auto to spectrum vlepoume oti px gia na prostateusoume autous pou den 3eroun tin ennoia tis zonhs , MEXRI na tous to dida3oume, prepei na to epivaloume etc.. Ekei stirizetai i logikh mou..
Ena paromio paradigma? Deite to AIDS stin africa ... skeftite mipws 8a eprepe na epivli8oun kapia metra..hmm.. .ante min ginw kaustikos, den armozei sto forum
Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους που είχαν συμμετάσχει στο θέμα γιατί θα επαναλάβω κάποια πράγματα που ήδη είχα διατυπώσει σε προηγούμενα posts μου, ίσως ο φίλος dimitrios2004 δεν τα διάβασε ή τα πέρασε πολύ γρήγορα, λογικότατο άλλωστε γιατί είμαι και φλύαρος και οι σελίδες ήταν πολλές...
Φίλε dimitrios2004 που τόσο αγαπάς την επιβολή εκ του νόμου να σε ρωτήσω απλά : πιστεύεις ότι κάθε τι που βλάπτει την υγεία μας (στα πλαίσια προσωπικής φυσικά χρήσης ή μη χρήσης και όχι σε συλλογικό επίπεδο) πρέπει να απαγορεύεται δια νόμου? Η παχυσαρκία είναι γνωστό ότι οδηγεί σε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οφείλεται αποκλειστικά στη λαιμαργία του νοσούντος (γιατί περί νόσου πρόκειται)...Να τιμωρούμε με πρόστιμο τους παχύσαρκους που εκθέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο κατά το πρότυπο της ζώνης? Να επιβάλλουμε πρόστιμα στους καπνιστές και να απαγορεύσουμε την κατανάλωση αλκοόλ?Τι έχεις να πεις για κάποια επικίνδυνα σπορ που αυξάνουν πολύ τις πιθανότητες να πεθάνεις ή να τραυματιστείς σοβαρά?Να αφήνουμε γενικά τους συνανθρώπους μας να παίρνουν ρίσκα με τη ζωή τους ή όχι?Θα τους επιβάλλει ο νόμος το βαθμό ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνουν?και μέχρι ποίου σημείου?
Αν διαφοροποιείσαι πχ ως προς το θέμα της παχυσαρκίας και δεν θέλεις να δεις τους χοντρούς υπό διωγμό παρακαλώ προσδιόρισέ μου το κριτήριο βάσει του οποίου διαφοροποιείς τις δύο καταστάσεις οι οποίες και οι δύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου, οφείλονται και οι δύο σε προσωπική του επιλογή (ναι κύριε γουστάρω να είμαι 150 κιλά πειράζω κανένα?) ΑΛΛΑ η μία μόνο τυγχάνει της μέριμνας του νόμου που έρχεται να μας προστατεύσει από την 'αμυαλιά' μας...Το ζουμί όλων αυτών είναι ότι αντιμετωπίζω με τρομερή καχυποψία καθένα που πάει να μου πει τι είναι καλό για μένα, γιατί λέει ξέρει καλύτερα από εμένα (πριν από σας για σας)... Κυρίως όταν αυτός ο κάποιος είναι το κράτος βγάζω πλέον νύχια γιατί ακριβώς έχει και τη δύναμη της επιβολής και την τρομακτικότερη δικαιολογία όλων των εποχών πάνω στην οποία , μαζί με την έννοια του Θεού, χτίστηκαν τα φοβερότερα εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους : Το Δημόσιο συμφέρον.
Με φειδώ λοιπόν οι νόμοι, δεν είναι για χόρταση, γιατί κάποτε θα μας κάτσουν στο λαιμό... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους που είχαν συμμετάσχει στο θέμα γιατί θα επαναλάβω κάποια πράγματα που ήδη είχα διατυπώσει σε προηγούμενα posts μου, ίσως ο φίλος dimitrios2004 δεν τα διάβασε ή τα πέρασε πολύ γρήγορα, λογικότατο άλλωστε γιατί είμαι και φλύαρος και οι σελίδες ήταν πολλές...
Φίλε dimitrios2004 που τόσο αγαπάς την επιβολή εκ του νόμου να σε ρωτήσω απλά : πιστεύεις ότι κάθε τι που βλάπτει την υγεία μας (στα πλαίσια προσωπικής φυσικά χρήσης ή μη χρήσης και όχι σε συλλογικό επίπεδο) πρέπει να απαγορεύεται δια νόμου? Η παχυσαρκία είναι γνωστό ότι οδηγεί σε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οφείλεται αποκλειστικά στη λαιμαργία του νοσούντος (γιατί περί νόσου πρόκειται)...Να τιμωρούμε με πρόστιμο τους παχύσαρκους που εκθέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο κατά το πρότυπο της ζώνης? Να επιβάλλουμε πρόστιμα στους καπνιστές και να απαγορεύσουμε την κατανάλωση αλκοόλ?Τι έχεις να πεις για κάποια επικίνδυνα σπορ που αυξάνουν πολύ τις πιθανότητες να πεθάνεις ή να τραυματιστείς σοβαρά?Να αφήνουμε γενικά τους συνανθρώπους μας να παίρνουν ρίσκα με τη ζωή τους ή όχι?Θα τους επιβάλλει ο νόμος το βαθμό ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνουν?και μέχρι ποίου σημείου?
Αν διαφοροποιείσαι πχ ως προς το θέμα της παχυσαρκίας και δεν θέλεις να δεις τους χοντρούς υπό διωγμό παρακαλώ προσδιόρισέ μου το κριτήριο βάσει του οποίου διαφοροποιείς τις δύο καταστάσεις οι οποίες και οι δύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου, οφείλονται και οι δύο σε προσωπική του επιλογή (ναι κύριε γουστάρω να είμαι 150 κιλά πειράζω κανένα?) ΑΛΛΑ η μία μόνο τυγχάνει της μέριμνας του νόμου που έρχεται να μας προστατεύσει από την 'αμυαλιά' μας...Το ζουμί όλων αυτών είναι ότι αντιμετωπίζω με τρομερή καχυποψία καθένα που πάει να μου πει τι είναι καλό για μένα, γιατί λέει ξέρει καλύτερα από εμένα (πριν από σας για σας)... Κυρίως όταν αυτός ο κάποιος είναι το κράτος βγάζω πλέον νύχια γιατί ακριβώς έχει και τη δύναμη της επιβολής και την τρομακτικότερη δικαιολογία όλων των εποχών πάνω στην οποία , μαζί με την έννοια του Θεού, χτίστηκαν τα φοβερότερα εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους : Το Δημόσιο συμφέρον.
Με φειδώ λοιπόν οι νόμοι, δεν είναι για χόρταση, γιατί κάποτε θα μας κάτσουν στο λαιμό...Agaphte Koutsan,
den diavasa olo to topic auto, alla kai gia na para8esw tin apopsh mou opws ekana arxika den nomizw oti xriazetai.. Otan egrapsa oti aporw oti uparxoun atoma pou psifisan oxi, to eipa lamvanontas upopsh ton titlo tou 8ematos gia to an prepei na einai upoxrewtiko vash nomou..
Pisteuw oti to kratos prepei me ka8e tropo na prostateusei ton politi.
Nomos gia tin paxisarkia profanos den mporei na upar3ei giati i paxisarkia einai as8enia opws aneferes. Den mporeis na apagoreuseis se kapion na einai arrwstos. I nosos tis paxisarkias prokalei ti laimargia i opia einai tromera diskola antimetopish. To kratos prostateuei tous paxisarkous me to na epivalei se asfalistikes etairies na plirwnoun pleon ta farmaka tous. Prin xronia oi asfalistikes etairies den analamvanan auta ta e3oda.Ta narkotika skotwnoun ton an8rwpo kai gia auto vash nomou apagoreuontai. To kapnisma episis skotwnei kai gia auto toulaxiston edw USA sxedon sta perissotera merh apagoreuetai. Se orismenes polities apagoreuetai akoma kai sto dromo na kapniseis. Ta prostima einai arketa megala.
Sta epikindina sports episis oi asfalistikes etairies gia na se asfalisoun zitoune polla xrimata. Enw plirwnw poli akrivh asfaleia, epidi petaw me aeroplano ws pilot apo hobby gia tin asfalish mou plirwnw poli perissotera xrimata.
Ta oikonomika simferonta profanos den epitrepoun ena kratos na dimiourgisei pli8ora nomwn pou 8a prostateusoun panta ton politi. Einai sti merimna tou kratous na mas prostateuei, alla i pragmatikotita leei oti to kratos kitaei kai to oikonomiko tou simferon. Twra to an einai kalo i kako auto einai allo 8ema. Proswpika 8ewrw oti einai kalo.
Theorw oti opou einai efikto apo to kratos na dimiourgisei nomous gia na mas prostateusei ofilei na to kanei. Oxi mono se 8emata prostasias tis zwhs mas , alla kai se pio apla 8emata, opws prostasia katanaloti etc..
An to epektinoume malista , min 3exnoume oti ka8e kratos ektos apo tous amesous nomous pou prostateuoun ton politi, emesa dapanaei polla xrimata gia ton idio skopo. Otan ena kratos ependiei xrimata gia ereuna e3eli3hs farmakwn auto den einai gia tin prostasia?
Mia etairia autokinitwn 8elei ekatomiria $ gia na e3eli3ei ena autokinito oson afora tin pa8itikh/energitikh asfaleia tou. Ta atoma pou douleuoun stin etairia auth sini8os ekpedeutikan me ekatomiria $ exoda tou kratous. Emesh ereuna pou amesa omws dinei oikonomiko kerdos sto kratos ka8os kai stous polites tis koinwnias.
Polles asfalistikes etairies (eidika sti UK) zitisan na 8espistei nomos na exoun istoriko tou as8enous ka8ws kai e3etash tou DNA kai na apofasizoun an 8a ton asfalisoun i oxi. Auto apagoreutike vash nomou. O nomos edw einai amesh prostasia tou politi. Mporei se merikous mia tetia e3etash na sinefere, px na einai poli igiis kapios, ara na eixe mikroterh asfaleia. O nomos einai omws genikos kai einai gia na prostateusei olous tous polites sinolika.
Den simfonw me pollous nomous. Apenantias eimai an8rwpos pou den m ou aresei to kratos na epemvenei poli sti zwh tou politi. Mou aresei na plirwnw 20% foro kai na dialegw egw to giatro, apo to na plirwnw 50% foro kai na mou leei to kratos oti exw xrew8ei tin dimosia igeia kai ekpedeush mou. (kai na xriastei fisika epidi oi paroxes einai xamilhs poiotitas na plirwsw extra ) Auth tin epivolh DEN tin dexomai. Alla kapia pragmata pisteuw oti einai sineto ek merous mou ws politis na ta dextw.
Zoume se mia koinwnia i opia den einai pliros anaptigmenh opws 8a 8elame, alla en merh einai. To gegonos oti to kratos den mas prostateuei panta , den pisteuw oti simainei oti den ofilei na mas prostateusei me nomous ekei pou tou einai efikto. Mporei kanenas na min mporei na sou pei ti einai to kalitero gia esena, alla par'ola auta oi nomoi gia auto uparxoun.
Isws i 8esh mou den einai pliros tekmiriomenh, alla apo tin allh kai o xirismos tis glwssas apo pleuras mou den einai telios distixos. Katavalw mia prospa8eia na ekfrastw sta Ellinika oso to dinaton kalitera.
An me kapia protash mou a8ela mou e8i3a kapion, zitw signwmh ek twn proterwn...
Me eilikrinia,
Dimitris -
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
E to poli poli na mas peite poli kakous , alla emeis 8a sas to epivaloume ( Fysika kai mporeite na mas vrisete, alla parakalw pisw apo tin plath mas, tin wra pou odigite forontas ti zwnh sas )
Φοράω πάντα τη ζώνη μου. Επίσης τρώω όλο το φαγητό μου και πάντοτε σκουπίζω τα πόδια μου στο χαλάκι.
Γιατί το θέλω εγώ όμως.
Και εγώ το ίδιο και μπραβο μας, , αλλα για τον 'γειτονα' σου μπορεις να εγγυηθεις οτι θα κανει το ιδιο, εγω παντως οχι , γιαυτό υπαρχουν οι ΝΟΜΟΙ, ο σωστος πολιτης δεν εχει τιποτε να φοβιθει απο τους νομους...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και εγώ το ίδιο και μπραβο μας, , αλλα για τον 'γειτονα' σου μπορεις να εγγυηθεις οτι θα κανει το ιδιο, εγω παντως οχι , γιαυτό υπαρχουν οι ΝΟΜΟΙ, ο σωστος πολιτης δεν εχει τιποτε να φοβιθει απο τους νομους...
Δεν με ενδιαφέρει αν σκοτωθεί ο γείτονας, από τη στιγμή που είναι επιλογή του. Όσο για το τσιτάτο που έγραψες, τυχαίνει να αποτελεί την συνηθισμένη καραμέλα κάθε μορφής κρατικού κατεστημένου.
-
Δεν με ενδιαφέρει αν σκοτωθεί ο γείτονας, από τη στιγμή που είναι επιλογή του. Όσο για το τσιτάτο που έγραψες, τυχαίνει να αποτελεί την συνηθισμένη καραμέλα κάθε μορφής κρατικού κατεστημένου.
[/quote]
Κοιτα.... τωρα.... δεν νομιζω οτι εχει νοημα να παμε σε τετοια συζητηση εδώ , ειναι μεγαλη κουβεντα..
στο θεμα της επιβολης της ζωνης που ειναι το ζητουμενο, η γνωμη μου ειναι οτι οπως ειναι τωρα τα πραγματα σωστά επιβαλετε, αν αλλαξει η αντιμετωπισει απο ασφαλιστικες και οχι μονο , θα πρεπει να αλλαξει και ο νομος, αλλα τοτε να δω ποιος δεν θα φοραει κανοντας 'αντισταση'
και το λεω αυτο διοτι θεωρω, τη γνωμη μου λεω μπορει να διαφωνησετε , οτι πολλοι αντιδρουν στο νομο διοτι θεωρουν το κουραρισμα τους απο το συστημα υγειας δεδομενο , και εκ του ασφαλους το παιζουμε τσαμπουκαδες , dienekes μην το παρεις προσωπικά...δεν εχω τετοια προθεση -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Κοιτα.... τωρα.... δεν νομιζω οτι εχει νοημα να παμε σε τετοια συζητηση εδώ , ειναι μεγαλη κουβεντα..
στο θεμα της επιβολης της ζωνης που ειναι το ζητουμενο, η γνωμη μου ειναι οτι οπως ειναι τωρα τα πραγματα σωστά επιβαλετε, αν αλλαξει η αντιμετωπισει απο ασφαλιστικες και οχι μονο , θα πρεπει να αλλαξει και ο νομος, αλλα τοτε να δω ποιος δεν θα φοραει κανοντας 'αντισταση'
και το λεω αυτο διοτι θεωρω, τη γνωμη μου λεω μπορει να διαφωνησετε , οτι πολλοι αντιδρουν στο νομο διοτι θεωρουν το κουραρισμα τους απο το συστημα υγειας δεδομενο , και εκ του ασφαλους το παιζουμε τσαμπουκαδες , dienekes μην το παρεις προσωπικά...δεν εχω τετοια προθεσηΔηλαδή για να καταλάβω, το πρόβλημά σου είναι ότι κάποιος δεν θα φοράει τη ζώνη, θα τραυματιστεί σε πιθανή σύγκρουση και θα τον πληρώνουμε εσύ και εγώ από το κοινό ταμείο;
Ωραία, συμφωνώ. Κόψε λοιπόν το κάπνισμα (αν καπνίζεις), κόψε τα λιπαρά (αν τρως τέτοια), κόψε τα ποτά (αν πίνεις), σταμάτησε τέλος πάντων όλες τις συνήθειες που μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη θνησιμότητα για να είσαι και ουσιαστικά σύμφωνος με αυτό που υποστηρίζεις.
Δεν νομίζω ότι δεν φοράνε ζώνες ή κράνη (όσοι δεν φοράνε) γιατί σκέφτονται 'δε βαριέσαι, και να χτυπήσω έχω ασφάλιση'. Δε φοράνε γιατί έχουν σκατά στο κεφάλι τους, τελεία και παύλα. Αλλά το να είναι κανείς ηλίθιος είναι και αυτό μια επιλογή.
-
Εγώ πάντως που είμαι καλός πολίτης με περίσσεια κοινωνικής συνείδησης, θα αυτοκτονήσω την ημέρα που είναι να πάρω σύνταξη. Έτσι το καλό ταμείο θα κρατήσει όλα τα χρήματα που του έδωσα τόσα χρόνια σαν εισφορές.
Μακάρι και άλλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά μου. Θα είχαμε την καλύτερη περίθαλψη σε όλο τον κόσμο
-
Οχι, οχι ..δεν με καταλαβες θα το εξηγησω λιγο.
Αν καποιος θελει να καπνιζει ή να εινα παχύσαρκος και θελει να κανει κακο στον ευατό του , χεστηκα , προβλημα του, αλλα αν αυτός ο καποιος με τις ενεργεις του αμεσα θα βαλει εμενα σε μπελαδες τοτε ναι εχω προβλημα πχ. αν τρακαρω και δεν φορα ζωνη και σκοτωθει εμενα θα τρεχουν..... θα πρεπει η ελευθερια του καθενος να σταματα εκει που ξεκινα του αλλου, και να μην γινεται ασυδωσία στο ονομα της ελευθεριας .
Ελπίζω να εγινα κατανοητος. -
Να επανέλθω κι εγώ στο θέμα.
Καταννοώ την αντίδραση στην επιβολή του νόμου. Βασίζεται αν έκρινα καλά στο ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει τη ζωή του και αφού δεν θέτει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους σωστά; Συμφωνούμε;
Αυτό λοιπόν θεωρώ ότι ισχύει μόνο για τον οδηγό. Συμφωνείτε ότι για το συνοδηγό ή τους πίσω επιβάτες πρέπει να είναι υποχρεωτικό να φορούν ζώνη αφού εναποθέτουν τη ζωή τους στα χέρια τρίτου; -
Παντως θεωρώ οτι είναι απο τα πιο ωραία θεματα που εχουν γραφτεί εδώ μεσα, μπράβο στον 'συγραφέα'.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Καταννοώ την αντίδραση στην επιβολή του νόμου. Βασίζεται αν έκρινα καλά στο ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει τη ζωή του και αφού δεν θέτει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους σωστά; Συμφωνούμε;
Αυτό λοιπόν θεωρώ ότι ισχύει μόνο για τον οδηγό. Συμφωνείτε ότι για το συνοδηγό ή τους πίσω επιβάτες πρέπει να είναι υποχρεωτικό να φορούν ζώνη αφού εναποθέτουν τη ζωή τους στα χέρια τρίτου;Εγώ θα συμφωνούσα μόνο για τους πίσω, με το σκεπτικό οτι σε περίπτωση πρόσκρουσης μπορούν να πέσουν στους μπροστά επιβάτες και να τους τραυματίσουν. Οι μπροστά επιβάτες όμως μόνο ζημιά στον εαυτό τους θα κάνουν αν δεν φοράνε ζώνη, οπότε καλύτερα να μην υπάρχει περιορισμός γι αυτούς.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Αυτό λοιπόν θεωρώ ότι ισχύει μόνο για τον οδηγό. Συμφωνείτε ότι για το συνοδηγό ή τους πίσω επιβάτες πρέπει να είναι υποχρεωτικό να φορούν ζώνη αφού εναποθέτουν τη ζωή τους στα χέρια τρίτου;Όχι, για κανέναν δεν θα πρέπει να υπάρχει από το νόμο υποχρέωση. Θα πρέπει όμως να ορίζεται σαφής υπευθυνότητα του οδηγού, σε περίπτωση ατυχήματος, όταν ένας επιβάτης δεν φοράει ζώνη και χτυπήσει.
Όπως και να το κάνουμε ο οδηγός είναι ο απόλυτος άρχοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αυτός φέρει ολόκληρη την ευθύνη και έχει δικαίωμα να ορίζει τους όρους βάσει των οποίων θα δεχτεί να μεταφέρει τον οποιοδήποτε επιβάτη.
-
Όχι, για κανέναν δεν θα πρέπει να υπάρχει από το νόμο υποχρέωση. Θα πρέπει όμως να ορίζεται σαφής υπευθυνότητα του οδηγού, σε περίπτωση ατυχήματος, όταν ένας επιβάτης δεν φοράει ζώνη και χτυπήσει.
Όπως και να το κάνουμε ο οδηγός είναι ο απόλυτος άρχοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αυτός φέρει ολόκληρη την ευθύνη και έχει δικαίωμα να ορίζει τους όρους βάσει των οποίων θα δεχτεί να μεταφέρει τον οποιοδήποτε επιβάτη.
Είναι δηλαδή κάτι σαν καπετάνιος; Μπορεί να πετάξει από το παράθυρο τον ανυπάκουο επιβάτη ή να τον κλείσει στο πορτπαγκάζ-μπαλαούρο;
Σοβαρά τώρα, αυτό που έγραψες δεν ευσταθεί. Ο οδηγός, εφόσον εκτός από τις ζωές των συνεπιβατών του έχει στα χέρια του και τις ζωές (αλλά και τη νομική ευθύνη) όσων οδηγούν μαζί με τον ίδιο στο δρόμο, πρέπει να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί όλα τα συστήματα ασφαλείας που παρέχονται (υποχρεωτικά πλέον) από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι δηλαδή κάτι σαν καπετάνιος; Μπορεί να πετάξει από το παράθυρο τον ανυπάκουο επιβάτη ή να τον κλείσει στο πορτπαγκάζ-μπαλαούρο;
Σοβαρά τώρα, αυτό που έγραψες δεν ευσταθεί. Ο οδηγός, εφόσον εκτός από τις ζωές των συνεπιβατών του έχει στα χέρια του και τις ζωές (αλλά και τη νομική ευθύνη) όσων οδηγούν μαζί με τον ίδιο στο δρόμο, πρέπει να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί όλα τα συστήματα ασφαλείας που παρέχονται (υποχρεωτικά πλέον) από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Φίλε μου προσπαθείς να γίνεις διασκεδαστικός; Να σε πληροφορήσω ότι δεν τα καταφέρνεις...
Στην δεύτερη παράγραφο που έγραψες παραπάνω υπάρχει ένα τεράστιο λογικό κενό, το οποίο ελπίζω ξαναδιαβάζοντάς το να το καταλάβεις. Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να παραδώσω μαθήματα Λογικής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι δηλαδή κάτι σαν καπετάνιος; Μπορεί να πετάξει από το παράθυρο τον ανυπάκουο επιβάτη ή να τον κλείσει στο πορτπαγκάζ-μπαλαούρο;Μπορεί πολύ απλά να πει στον ανυπάκουο επιβάτη ότι αν δε φορέσει τη ζώνη του δεν θα ξεκινήσει, ή αν για πρακτικούς λόγους τελικά αναγκαστεί να υποχωρήσει να μην τον ξαναπάρει στο αυτοκίνητό του. Ειδικά το δεύτερο μπορείς να το κάνεις πάντα.
-
Φίλε μου προσπαθείς να γίνεις διασκεδαστικός; Να σε πληροφορήσω ότι δεν τα καταφέρνεις...
Στην δεύτερη παράγραφο που έγραψες παραπάνω υπάρχει ένα τεράστιο λογικό κενό, το οποίο ελπίζω ξαναδιαβάζοντάς το να το καταλάβεις. Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να παραδώσω μαθήματα Λογικής.
Παρακαλώ, κάνε μου μαθήματα λογικής (με κεφαλαίο 'Λ').
Απόδειξέ μου, αφού είσαι τόσο σίγουρος, ότι:- αυτός που οδηγεί στο δρόμο χωρίς ζώνη ασφαλείας και τραυματίζεται σοβαρά λόγω του ότι απαξιοί να φορέσει ζώνη ασφαλείας, δεν θα ζητήσει από τον άλλο οδηγό αποζημίωση ή ποινική ευθύνη.
- ότι αν προκαλέσει δυστύχημα και μείνει αναίσθητος επειδή δεν φορά ζώνη ασφαλείας, θα μπορέσει παρά ταύτα να βγει από το αυτοκίνητο και να βοηθήσει τα θύματα του άλλου οχήματος ή θα μπορέσει να καλέσει το ασθενοφόρο.
- ότι επειδή έχει υπό την ευθύνη του τις ζωές των συνεπιβατών του, δικαιούται να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, με το να μην επιμένει να φορέσουν κι εκείνοι ζώνη ασφαλείας
- ή με το να μην φοράει ο ίδιος ζώνη και επομένως να κινδυνεύει να μείνει αναίσθητος μετά από ένα δυστύχημα, να μην έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τυχόν τραυματισμένους συνεπιβάτες του.
Σου εύχομαι να διασκεδάσεις προσπαθώντας να απαντήσεις στα παραπάνω.
Kyan: τα γνωρίζω αυτά, απλώς προσπάθησα (αποτυχημένα κατά τα γραφόμενα του dienekes) να αστειευτώ λίγο με τους ισχυρισμούς του.
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?