-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
[snip]
Το 'περιβόητο context' είναι αυτό το οποίο θα περίμενα να εξηγήσεις πως το οριοθετείς, για να καταλάβω μέχρι που πιστεύεις ότι πρέπει να μπορεί να φτάσει το χέρι του νόμου.Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο που να εφαρμόζεται αυτούσιο & άκριτα σε όλες τις περιπτώσεις. Προσαρμόζεται ανάλογα την περίπτωση. π.χ. στη ζώνη είμαι περισσότερο ελαστικός, ενώ στις κάμερες λιγότερο.
Υ.Γ. το Μισέλ είναι Michelle, όχι Michel!
Τό 'πιασα το υπονοούμενο (αγαπητή μου κυρία )
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
to na se anagazoun na foras zoni asfaleias einai san na anagazoun tous louomenous stis paralies na foroun sosivio gia na min pnigoun.ego pantos panta foraw zoni.sinidita.Σωσίβιο φοράς στη θάλασσα;
Αστειεύομαι φυσικά (ελπίζω να μην παρεξηγηθείς), απλά αν δεν φοράς σωσίβιο στη θάλασσα (που λογικά ΔΕΝ φοράς) έχουμε ένα ακόμα παράδειγμα όπου το context (από τη μια το αυτοκίνητο, από την άλλη η θάλασσα) επηρεάζει την κρίση και τις ανοχές σου σε μέτρα παρεμφερούς φιλοσοφίας (ζώνη από τη μια και σωσίβιο από την άλλη).
-
Το παρακατω εξαιρετικα αφιερωμενο σε οσους πιστευουν οτι δεν ειναι απαραιτητο οι πισω να φορανε ζωνη, γιατι θα τους κρατησει το εμπρος καθισμα. Δειχνει που μπορεις να καταληξεις σε ενα σχετικα ηπιο ατυχημα, αμα δεν φορας ζωνη. Δειχνει τον οδηγο, αλλα στους επιβαινοντες προφανως τα αποτελεσματα θα ειναι τα ιδια.
-
Δεν με αφηνει το συστημα να δω το link που εβαλες, αλλα μπορω να σου πω τι γινεται.
Ο οδηγος και ο συνοδηγος κυριολεκτικα συνθλυβονται (πως τη γραφουμε αυτη τη λεξη ρε παιδια ) απο τους δυο πισω επιβατες!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το παρακατω εξαιρετικα αφιερωμενο σε οσους πιστευουν οτι δεν ειναι απαραιτητο οι πισω να φορανε ζωνη, γιατι θα τους κρατησει το εμπρος καθισμα. Δειχνει που μπορεις να καταληξεις σε ενα σχετικα ηπιο ατυχημα, αμα δεν φορας ζωνη. Δειχνει τον οδηγο, αλλα στους επιβαινοντες προφανως τα αποτελεσματα θα ειναι τα ιδια.Δεν ανοίγει!!!
-
-
Δεν έχω κουράγιο να διαβάσω όλες τις προηγούμενες σελίδες, αλλά η άποψή μου είναι η εξής (και με συγχωρείτε αν επαναλαμβάνω λεγόμενα άλλων): Από τη στιγμή που ο Έλληνας δεν μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του συνείδηση και συναίσθηση της κατάστασης, κάποιος πρέπει να τον προστατεύει απ' τον ίδιο του τον εαυτό, έστω και εφαρμόζοντας 'δικτατορικά' μέσα. Το έχω πει και παλαιότερα, η δημοκρατία είναι για ανθρώπους και λαούς που έχουν την ικανότητα να τη διαχειριστούν και δεν την χρησιμοποιούν όπως (σε άλλη κλίμακα βέβαια) 'ο γύφτος το κινητό του, που ακόμα και μέσα από το σπίτι του, καλεί τον αδερφό του που έχει επίσης σταθερό, στο κινητό'. Το να με τρακάρει κάποιος (χωρίς να φταίω) και να σκοτωθεί αυτός επειδή δεν φορούσε ζώνη, θα έχει ως αποτέλεσμα να τρέχω και να πληρώνω σε όλη μου τη ζωή, χώρια τις τύψεις μου. Ομοίως, το να μείνει κάποιος ανάπηρος σημαίνει ότι όλη η κοινωνία (και εγώ ο ίδιος φυσικά) θα επιβαρρυνθεί με ένα κόστος για το οποίο δεν έχει καμία απολύτως υπαιτιότητα, εκτός βέβαια απ΄το γεγονός ότι επέτρεψε σε κάποιον να φερθεί τόσο απερίσκεπτα. Φυσικά δεν κάνω λόγο για τα ανατριχιαστικά ατυχήματα λόγω άρνησης των πίσω επιβατών να φορέσουν ζώνη. Τι φταίω εγώ ο συνοδηγός, αν ο πίσω είναι ανόητος;;;
Πάμε τώρα στο κράνος... Οδηγεί κάποιος μηχανή χωρίς κράνος. Τον χτυπάει ενώ τρέχει ένα έντομο στο πρόσωπο, πονάει, τρομάζει, χάνει τον έλεγχο της μηχανής και τη ρίχνει στο αυτοκίνητο που έρχεται από απέναντι στο οποίο επιβαίνει οικογένεια. Φανταστείτε μία R1, 172 κιλών με ένα μέσο αναβάτη 70 κιλών και 15 λίτρα καύσιμα εκείνη τη στιγμή, να κινείται με 150 χιλιόμετρα την ώρα (εφικτό χωρίς κράνος, αν και όχι πολύ... άνετο). Μιλάμε για μία πραγματική τορπίλη. Φαντάζεστε το αποτέλεσμα της σύγκρουσης;
Μπορείτε φυσικά να κρατήσετε τις απόψεις σας, αλλά παρακαλώ, ας σκεφτόμαστε λίγο πιο ώριμα και αφού πρώτα έχουμε εξετάσει ορισμένες παραμέτρους.
(Άσχετο, αλλά έπιασα τις 600 δημοσιεύσεις μ' αυτήν εδώ! )
-
Οχι παιδια δεν ειναι τοσο τραγικο. Το βιντεακι ειναι απο καποια in-car camera σε εμπορικο-επαγγελματικο αυτοκινητο, το οποιο τυχαια ειχε ατυχημα. Στο αυτοκινητο ειναι μονο ο οδηγος. Το ατυχημα, απότι μπορω να καταλαβω απο το χτυπημα, δεν ηταν σοβαρο.
ΑΛΛΑ ο οδηγος απο την θεση του οδηγου, κατεληξε στο πισω καθισμα, αναποδογυρισμενος και σφηνωμενος αναμεσα στις στραβωμενες λαμαρινες.
Φανταστειτε σε ενα σοβαρο ατυχημα, που θα καταληξουν οι επιβατες (καρφωμενοι στα κεφαλια των μπροστα; εξω απο το αυτοκινητο σε κανα χαντακι; ) αμα δεν ειναι δεμενοι.ΥΓ Το λινκ θα ανοιξει τον media player, αλλα αργει λιγο γιατι ειναι 600kb. Αξιζει, περιμενετε να κατεβει.
-
Παιδιά είμαι λίγο Οff Τ. αλλά θέλω να πώ ότι προσωπικά φοράω π α ν τ α ζώνη και συμβαίνει το εξής: Αντιμετωπίζω ειρωνικά βλέμματα ακόμα και Τροχονόμων και σχόλια γνωστών σε μια πόλη όπου θά 'λεγα ότι ο 1 στους 1000 φοράει ζώνη.Μάλιστα μια φορα ενας φίλος μου με ρωτησε 'καλα ρε Λαζο δε μπορω να σε καταλάβω απ τη μια κανεις -ρανεις (ξερετε τωρα) κι απ την αλλη φορας ζωνη για να πας 2 μετρα με 10Κhm. Αποκλείω δε να είμαι ο μονος -εκτος μεγαλουπόλεων βέβαιως- που βιώνει τα παραπάνω.
-
Αυτο το διαβασα σε ενα αλλο φορουμ και ειναι πολυ καλη ιδεα...
Την επομενη φορα που καποιος επιβατης σας (πχ ο φιλος σου Lazaro) ειναι μεσα στο αυτοκινητο και δεν φορει ζωνη, καρφωθειτε στα φρενα (με μικρη ταχυτητα, 15 χαω ειναι υπεραρκετα) χωρις να τους προειδοποιησετε...Οταν θα σκασουν στο ταμπλω-μπροστα καθισμα (για του ςπειβατες) και θα σας βρισουν, πειτε τους οτι μεςσα στην πολη ενα ατυχημα α) θα γινει εξισου απροειδοποιητα και β) θα γινει συνηθως με τουλαχιστον 50 χαω (για να μην πω με 100+), ταχυτητα υπερτριπλασια απο αυτη με την οποια μολις κανατε το 'πειραματακι'....ΥΓ Προς αυτους που φορανε ζωνη, αμα καποιος επιβατης σας δεν την βαζει, βγαλτε τον απο το αυτοκινητο. Τοσο απλα. Αυτο οχι για 'εκδικηση' ή 'για να μαθει', αλλα γιατι σε ενα ατυχημα υπαρχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να σας σκοτωσουν...
-
ΥΠΕΡ.
Μια απο τα ιδια και εγω.Αντιμετωπιζω το χλευασμο των 'αλανιων' που δεν φορανε ζωνη μες στην πολη.Εγω ειμαι 'φλωρος' .Κουνια που τους κουναγε.
Επειδη ειμαι και ιατρος θα σας πω το παρακατω και εσεις που δεν το ξερετε χωνεψτε το καλα.
Η πλειοψηφια των περιπτωσεων(80%+)που ερχονται για αξονικη τομογραφια κρανιου με βλαβη ειναι μικροατυχηματα εντος πολεως λογω μη χρησης ζωνης.Με 20,30,40 km/h. Αυτο για αυτους που φορανε τη ζωνη στην εθνικη οδο μονο.Επισης θα ηθελα πιο αποτελεσματικο τον ελεγχο απο την τροχαια.Στην Βεροια ειναι ανυπαρκτος.
Αλλα τι μιλαμε τωρα οταν μερα-μεσημερι περναει απο τον κεντρικο δρομο της Βεροιας-μπροστα απο ολες τις καφετεριες(για να παραδειγματιζονται και οι νεοι προφανως)-αστυνομικο οχημα στο οποιο κανεις απο τους 3 επιβαινοντες αστυνομικους δεν φοραει τη ζωνη του.Πως να σε γραψουν αυτοι μετα... -
Ήμαρτον ρε παιδιά ... Είναι δυνατόν να συζητάμε ακόμα για τα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ?
Το να μην φορά κανείς ζώνη ή κράνος ΕΙΔΙΚΑ όταν κινείτε γρήγορα (οπότε αυξάνεται και η πιθανότητα ατυχήματος και μάλιστα σοβαρού) είναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ... Ρωτήστε οποιονδήποτε έχει στουκάρει και τη γλύτωσε να σας πεί την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ του (άσχετα από έρευνες, crash-tests και στατιστικές) ... Συμμαθητής μου σκοτώθηκε με Παπί και 20 χλμ μπροστά στα μάτια μου ... Συμφοιτητής σκοτώθηκε στην Ηλιουπόλεως στουκάρωντας σε κολώνα με ταχύτητα που απ ότι είπαν αυτόπτες μάρτυρες δεν ήταν μεγαλύτερη των 40-50χλμ ... Εγώ αν δεν φορούσα ζώνη σε πρόσφατο ατύχημα μου, θα έγραφα από τον παράδεισο αυτή τη στιγμή ... Χιλιάδες παραδείγματα ...
Και για όσους έχουν ενστάσεις για το κατά πόσο θίγεται το δικαίωμα τους στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ και αναρωτιούντε άν το κράτος έχει δικαίωμα να τους προστατεύσειι επιβάλοντας την χρήση ζώνης ασφαλείας, έχω μια πρόταση (edit: το τοπικ είναι παλιό και δεν θυμάμαι άν έχει ξανα-ειπωθεί):
Κλασσικέ μαλάκα Έλληνα ... είχες ατύχημα ... δεν φορούσες ζώνη και τραυματίστηκες ... πολύ ωραία παλικάρι μου ... σέβομαι το δικαίωμα σου στη ΜΑΛΑΚΙΑ ... ΟΜΩΣ ΕΓΩ ώς ασφαλιστικός σου οργανισμός (ΙΚΑ κτλ) ΔΕΝ καλύπτω τα έξοδα νοσηλείας σου ... Εσύ τα κανες σκατά καραγκιόζη, εσύ να τα καθαρίσεις ... Ξέρετε πόσα είναι τα νοσήλεια για 1 έστω ημέρα στην εντατική? Όσοι την γλιτώσουν θα αισθάνονται πραγματικά άτυχοι που δεν σκοτώθηκαν με τα όσα θα χρειαστεί να πληρώσουν ...
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Ήμαρτον ρε παιδιά ... Είναι δυνατόν να συζητάμε ακόμα για τα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ?Το να μην φορά κανείς ζώνη ή κράνος ΕΙΔΙΚΑ όταν κινείτε γρήγορα (οπότε αυξάνεται και η πιθανότητα ατυχήματος και μάλιστα σοβαρού) είναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ... Ρωτήστε οποιονδήποτε έχει στουκάρει και τη γλύτωσε να σας πεί την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ του (άσχετα από έρευνες, crash-tests και στατιστικές) ... Συμμαθητής μου σκοτώθηκε με Παπί και 20 χλμ μπροστά στα μάτια μου ... Συμφοιτητής σκοτώθηκε στην Ηλιουπόλεως στουκάρωντας σε κολώνα με ταχύτητα που απ ότι είπαν αυτόπτες μάρτυρες δεν ήταν μεγαλύτερη των 40-50χλμ ... Εγώ αν δεν φορούσα ζώνη σε πρόσφατο ατύχημα μου, θα έγραφα από τον παράδεισο αυτή τη στιγμή ... Χιλιάδες παραδείγματα ...
Και για όσους έχουν ενστάσεις για το κατά πόσο θίγεται το δικαίωμα τους στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ και αναρωτιούντε άν το κράτος έχει δικαίωμα να τους προστατεύσειι επιβάλοντας την χρήση ζώνης ασφαλείας, έχω μια πρόταση (edit: το τοπικ είναι παλιό και δεν θυμάμαι άν έχει ξανα-ειπωθεί):
Κλασσικέ μαλάκα Έλληνα ... είχες ατύχημα ... δεν φορούσες ζώνη και τραυματίστηκες ... πολύ ωραία παλικάρι μου ... σέβομαι το δικαίωμα σου στη ΜΑΛΑΚΙΑ ... ΟΜΩΣ ΕΓΩ ώς ασφαλιστικός σου οργανισμός (ΙΚΑ κτλ) ΔΕΝ καλύπτω τα έξοδα νοσηλείας σου ... Εσύ τα κανες σκατά καραγκιόζη, εσύ να τα καθαρίσεις ... Ξέρετε πόσα είναι τα νοσήλεια για 1 έστω ημέρα στην εντατική? Όσοι την γλιτώσουν θα αισθάνονται πραγματικά άτυχοι που δεν σκοτώθηκαν με τα όσα θα χρειαστεί να πληρώσουν ...
Πεστα ντε...
-
Αν μου επιτρέπετε, έχω κάτι άσχετο με το θέμα, αλλά σχετικό με τις κάθε λογής απόψεις περί δημοκρατικών δικαιωμάτων:
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται
Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της
ελευθερίας και της ισότητας.
Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν
την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία.Ισοκράτης
Ευχαριστώ
-
delete
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Γνωμη μου ειναι οτι ο τροχονομος ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν θα σου κοψει κληση γιατι θελει να σε προστατεψει αλλα για να γυρισει στο τμημα με μια κλιση παραπανω και ειναι κατι το οποιο με ενοχλει (αναφερομαι στην νοοτροπια που υπαρχει και που εχει ημιουργηθει),και για αυτον τον λογο δεν ειμαι υπερ,αλλα πιστευω οτι ζωνη πρεπει να φοραμε και παντα φοραω μολισ μπω σε αμαξι, οπως και οτι αφορα εμενα προσωπικα(εφοσον με το να μην φορεσω ζωνη δεν 8α βλαπσω σε περιπτωση ατυχηματοσ κανεναν αλλον εκτοσ απο εμενα ,αυτο εξαλλου δεν λεει και ο ορσμοσ τησ ελευθεριασ τοι η δικη μου σταματα εκει που αρχιζει του αλλου?,μονο που καποιοοι κυριοι το ξεχασαν αυτο)πρεπει να το επιλεγω ΕΓΩ και οχι ο τροχονομος που θα με σταματησει και πολλες φορες με παρα πολυ ακομψω και προκλητικο τροπο θα με αντιμετωπισει(προσφατο συμβαν σε γνωστο μου).
Συμπερασμα καντε μασς να φορεσουμε ζωνη για το καλο μας και και φορεστε ομως ζωνη και στην νοοτροπια των οδηγων και και των αρμοδιων οργανων επιβολησ του νομου.Δεν εχει σημασια αν θα σε γραψει για να γυρισει με την κληση η για να σε προστατεψει. το θεμα ειναι να σε κανει να φορας ζωνη. Διαβασε το κειμενο του ebotonakis
-
** Άρθρο 12 παρ. 5 του Κ.Ο.Κ.**
Από την υποχρέωση της ζώνης ασφαλείας έξαιρούνται:
'- Οι οδηγοί των επιβατηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης, όταν τα οδηγούν εντός της περιμετρικής τους ζώνης.
- Τα άτομα με παθήσεις για τα οποία δεν ενδείκνυται η χρήση της ζώνης. Τούτο όμως πρέπει να αποδεικνύεται από πιστοποιητικό κρατικού νοσοκομείου.
- Οι έγγυες γυναίκες, όταν είναι εφοδιασμένες με σχετικό ιατρικό πιστοποιοητικό που αναγράφει και την ημερομηνία λήξης.
- τα άτομα, των οποίων το ανάστημα είναι κάτω από 1,50 μ. και
- οι οδηγοί οχημάτων που κάνουν συνεχείς στάσεις, όπως λ.χ. οι ταχυδρομικοί διανομείς κ.λ.π.'
[/i]
-
Panos_ag αυτο λεμε τοση ωρα, οτι το να μην φορας ζωνη ΔΕΝ ειναι μονο δικο σου θεμα, αλλα ολων. Γιατι η νοσηλεια τυχον τραυματισμου σου απο ατυχημα, που θα μπορουσε να αποφευχει η να ειναι λιγοτερο σοβαρος, βαρυνει την τσεπη ολων μας...Ειτε μεσω των εξοδων του νοσοκομειου (δημοσια δαπανη) ειτε μεσω της αυξησης των ασφαλιστρων λογω του διαρκως αυξανομενου κοστους νοσηλειας, που θα μπορουσε να ειναι ΠΟΛΥ μικροτερο αμα ολοι φοραγαν ζωνη. Για αυτο, ΔΕΝ ειναι δικαιωμα κανενος να μην φοραει ζωνη επειδη θα παθει μονο εκεινος κακο.
ΥΓ Και αμα δεις το βιντεο, θα καταλαβεις οτι αμα υπαρχουν περισσοτερα ατομα στο αυτοκινητο εκτος απο τον οδηγο, δεν ειναι κακο του κεφαλιου του το να μην φοραει ζωνη γιατι μπορει πολυ ευκολα να καταληξει καρφωμενος σε καποιον απο τους επιβατες του.
-
Νάσος -καθόλου άσχετο.. Ταιριάζει γάντι. Για μένα το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Είναι γενικότερο το πρόβλημα. Είναι ο σταρχιδισμός του Έλληνα στο να τηρεί τον ΚΟΚ. Και δε με νοιάζει τι κάνουν οι μπάτσοι, το θέμα είναι να σταματήσουμε να είμαστε ασυνείδητοι πίσω απ΄το τιμόνι. Να αρχίσουμε να υπολογίζουμε τους άλλους. Να σκεφτόμαστε λογικά. Γιατί όσα δε φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γιατί όσα δε φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή..ΣΟΦΟ !
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?