-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nταξ', το θέατρο του παραλόγου.Τι εννοεις??
-
Ε τι τι εννοώ. Να σου κάνει μήνυση το υπουργείο επειδή μολύνεις; Ας κάνει πρώτα μήνυση στα vanette της ΕΛΑΣ, στα λεωφορεία της, στα αστικά, σε κάτι 3αξονικά που αν είσαι δίπλα τους παθαίνεις ασφυξία σε χιλιοστά του δευτερόλεπτα.
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Οι ταρίφες δηλ με τις νέες Ε 220,270,κλπ πού βάζουν πετρέλαιο;Ή κάθε μήνα πάνε για αντλία πετρελαίου;
που το ξερεις οτι δεν εχουν προβληματα με την ποιοτητα του πετρελεου που βαζουν ?????? εκτος κ αν εισαι ταριφας με Ε 220,270,κλπ
Αν έχεις στάνταρ βενζινάδικο που το ξέρεις δεν έχεις πρόβλημα.Όπως και με τις βενζίνες άλλωστε...
αφου λες για βενζινες θα σου θυμισω τους VAGελιδες με τον 1.8Τ που τρεχουν καθε τοσο με αναμενα λαμπακια για καθαρισμο πεταλουδας κ των σφαλματων της ECU
η πλακα ειναι οτι εχουν παρει το κολαει στα συνεργεια κ οταν πας για καποιο προβλημα σου λενε οποιο κ να ειναι ,
.... ΒΕΝΖΙΝΕΣ καθαρισμα πεταλουδας κ μετα βλεπουμε
...αστα να πανε φιλε Β_Χ παλιοκατασταση, σου μιλαω ως παθων μιας κ ημουν κατοχος 1.8Τ
-
αφου το θεμα καταληγει στο να σου κανει μυνηση το υπουργειο, ειναι σιγουρο οτι ΔΕΝ θα υπαρχει προστιμο....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε τι τι εννοώ. Να σου κάνει μήνυση το υπουργείο επειδή μολύνεις; Ας κάνει πρώτα μήνυση στα vanette της ΕΛΑΣ, στα λεωφορεία της, στα αστικά, σε κάτι 3αξονικά που αν είσαι δίπλα τους παθαίνεις ασφυξία σε χιλιοστά του δευτερόλεπτα.Mαζι σου ειμαι...αλλα ετσι ειναι ο νομος!!! Αυτη ειναι η διαδικασια. Αφου ξερετε τωρα πως ειναι τα πραγματα...γιατι οι μπατσοι δε κανουν παρανομιες; Βλεπετε δηλαδη ολο το συστημα να ειναι λογικο η αξιοκρατικο;;;
Αυτα προβλεπει το υπουργειο...και αυτο θα κανει οταν σε πιασει να κυκλοφορεις με πετρελαιοκινητο ιδιωτικης χρησης! Οσο για τα ΤΑΞΙ...χα! Δεν ειναι αυτοκινητο ιδιωτικης χρησης! Ειναι δημοσιας χρησης...και γιαυτο επιτρεπεται να εχει πετρελαιο...οπως και τα λεωφορεια κλπ.
Εχει καθε δικαιωμα να σου κανει μηνυση επειδη μολυνεις...ειναι σαν να εχεις βενζινοκινητο...και βγαζεις δολοφονικα για το περιβαλον καυσαερια!
Ε...το αμορφωτο υπουργειο πιστευει οτι τα καυσαερια του diesel (τους παρεθεσε και μια ερευνα τωρα τελευταια το Πολυτεχνειο και ηρθε κι εδεσε!) ειναι δολοφονικα για την ατμοσφαιρα!
Οτι ισχυει λοιπον για τα βενζινοκινητα που μολυνουν την ατμοσφαιρα...ισχυει και για τα diesel ιδιωτικης χρησης εντος Αττικης και Θεσσαλονικης! Υπαρχουν πολλα 'ΓΙΑΤΙ' και ενα βασικο ειναι να επιτρεπεται με την ιδια λογικη στην υπολοιπη Ελλαδα, επαρχια κλπ...αλλα ετσι δε βγαζουμε ακρη.
Σας λεω πολυ απλα...τι υσχυει και τι προβλεπει ο νομος...απο’κει και περα...ο καθενας αναλαμβανει το δικο του ρισκο...μεγαλα παιδια ειμαστε!
Απλα...μην ακουω οτι δε σου κανουν τιποτα...και την γλυωνεις με ενα 150ευρω προστιμο...γιατι δε φταιει καποιος αν την πατησει...
Εγω ενημερωνω τι ισχυει. Τωρα αν δε το δεχεστε...αυτο ειναι αλλο...
-
Το θέμα, πέρα απο τα πρόστιμα που στο κάτω κάτω ο καθένας αναλαμβάνει τα ρίσκα του, είναι όπως είπανε και άλλοι η τρόμπα πετρελαίου η οποία σε κόστος μπορεί να φτάσει και τα 3000
-
Γιατί δεν την καλύπτει η εγγύηση;Είσαι σίγουρος;
Απαντώντας στον φίλο CAP DIM,ναι,έχω δύο φίλους ταρίφες και οι δύο επαρχία με Ε220 και Ε270.Ο ένας κάνει κάθε μέρα δρομολόγια Αθήνα 2 ή 3 φορές.Μέχρι τώρα δεν την έχουν πάθει.
Όσο για τα συνεργεία,εχουν βρει την καραμέλα της βενζίνης για πολλά πράγματα και βολεύονται (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα νοθείας βέβαια ):ο γρύλος του τζαμιού να σπάσει θα σε ρωτήσουν για την βενζίνη πρώτα... -
[quote='Johnkok']Το θέμα, πέρα απο τα πρόστιμα που στο κάτω κάτω ο καθένας αναλαμβάνει τα ρίσκα του, είναι όπως είπανε και άλλοι η τρόμπα πετρελαίου η οποία σε κόστος μπορεί να φτάσει και τα 3000
-
Είμαι σχεδόν βέβαιος (πάντα αφήνω ανοιχτό κάποιο ενδεχόμενο να κάνω λάθος), θαρρώ πως το είχα διαβάσει και εδω μέσα παλιότερα καθώς και σε περιοδικά.
Υποτίθεται οτι ο λόγος που γίνεται αυτό είναι λόγω της κακής ποιότητας πετρελαίου στην Ελλάδα.
Αλλά μπορεί κάποιος που έχει γνωστούς σε κάποια αντιπροσωπεία να ρωτήσει.
Αν καλύπτεται πάντως τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.
-
εχω ρωτήσει ανθρώπους στην Τροχαία (στα κεντρικά) είπανε ότι ΔΕΝ τους ενδιαφέρει το θέμα, εκτός κι αν δοθεί εντολή από 'ψηλά' για να γράφουν ειδικά για αυτό.
βεβαια όιπως όλοι γνωρίζουμε, ελλάδα είναι εδώ και όλα μπορεί να συμβούν...
Πάντως για εξόδους εκτός Αθηνών από Αττική οδό (όπου επιτρέπεται) ή Εθνική ΔΕΝ νομίζω να έχει κάποιος πρόβλημα.... -
Bρε παιδια...ας επιτραπει η πετρελαιοκινηση και αυτο ειναι το λιγοτερο! Για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο βαζετε VPower Diesel!!!
-
Μιας και είμαι κάτοχος ενός πετρελαιοκίνητου και μιας και μιλούσα με ένα δικηγόρο τις προάλλες λέω τα εξής:
Αν το πρόβλημα σου είναι το που θα βάλεις καύσιμα θα ζεις μια ζωή στο φόβο χωρίς ιδιαίτερο λόγο... Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι ταρίφες. Αν είναι να σου βγάλει αντλία στα 500000χλμ και το θεωρείς σημαντική βλάβη και ότι πρέπει να φοβάσαι τότε κάνε κάτι άλλο στη ζωή σου... Πράγματι οι μηχανικοί το έχουν βρει καραμέλα αυτή τη βλακεία με την ποιότητα των καυσίμων. Η πεταλούδα που ανέφερε κάποιος πιο πριν δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με καύσιμο, ούτε οι μετρητές μάζας αέρα, ούτε οι αισθητήρες θερμοκρασίας νερού, ούτε οι θερμοστάτες που συνήθως βγάζουν τα συμπαθή κατα τα άλλα VAG 1.8T.
Τώρα σχετικά με το αν το επιτρέπουν... Ο κοκ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Οι ξένοι με χειρότερα σε τεχνολογία οχήματα πώς μπαίνουν μέσα;
Η χώρα μας έχει υπογράψει την συνθήκη Σέγκεν που ανάμεσα στα άλλα λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις ανάμεσα στους ευρωπαίους πολίτες. Με βάση αυτό μπορείς να τους πολεμίσεις. Αν το απαγορεύουν θα το κάνουν για όλους χωρίς διακρίσεις! Δεν μπορεί να ισχύει η ηλίθια αυτή Υπουργική απόφαση μόνο για κάποιους. Ή θα ισχύει για όλους ή για κανέναν. -
Το ιδιο ισχυει, περι ισοτητας εννοω Ευρωπαιων πολιτων, και στα μεταχειρησμενα απο το εξωτερικο!!!
Αλλα παλι μας φορολογει το κρατος 40% πανω απο τους ξενους!!! Δε βλεπω να γινεται κατι...
Μπορει αν τους πας κοντρα τελικα να νικησεις...αλλα δεν αξιζει το ρισκο.
Το θεμα ειναι τι προβλεπεται...το αν εφαρμοζεται ειναι αλλο θεμα...απο κει και περα...ο καθενας περνει το ρισκο του...
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
[color=red]αφου λες για βενζινες θα σου θυμισω τους VAGελιδες με τον 1.8Τ που τρεχουν καθε τοσο με αναμενα λαμπακια για καθαρισμο πεταλουδας κ των σφαλματων της ECU
Τρία χρόνια είχα 1.8Τ και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με λαμπάκια εξαιτίας βενζίνης..
Οταν είχα αλλάξει εξάτμιση με μεγαλύτερη , ναι είχα από το λ (λόγω REVO I).
Μόλις έβαλα το REVO II ΠΟΤΕ δεν μου ξαναάναψε λαμπάκι..
Καθάρισμα πεταλούδας??? από τη βενζίνη?? πρώτη φορά το ακούω αυτό..
Την καθάριζα μόνος μου αλλά αυτό γινόταν από τις αναθυμιάσεις λαδιού που μπαίνουν ξανά μέσα... όχι από βενζίνη..
Ο λ στα ατμοσφαιρικά VAG όταν άναβε λαμπάκι, το συνεργείο έλεγε : χαμηλή ποιότητα βενζίνης.. -
Ο χρήστης Alexis Labos έγραψε:
αφου λες για βενζινες θα σου θυμισω τους VAGελιδες με τον 1.8Τ που τρεχουν καθε τοσο με αναμενα λαμπακια για καθαρισμο πεταλουδας κ των σφαλματων της ECU
[color=red]αν κ οφ-τοπικ απανταω...
Τρία χρόνια είχα 1.8Τ και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με λαμπάκια εξαιτίας βενζίνης...
αρα ειχες πρόβληματα με λαμπακια αλλα ομως απο αλλες αιτιες
Οταν είχα αλλάξει εξάτμιση με μεγαλύτερη , ναι είχα από το λ (λόγω REVO I).
Μόλις έβαλα το REVO II ΠΟΤΕ δεν μου ξαναάναψε λαμπάκι..αφου ειχες ρεβο ΙΙ για πες μας με ΗΒ9 και Τ6 αν σου καθοταν ΚΑΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ τι θα γινοταν στο μοτερ σου ???
Καθάρισμα πεταλούδας??? από τη βενζίνη?? πρώτη φορά το ακούω αυτό..
ποιος ειπε για καθαρισμο πεταλουδας λογο βενζινης ????
εγω εγραψα για το τι σου κανουν κ τη σου λενε στα συνεργεια οταν πας με αναμενο check engine !!!!!Την καθάριζα μόνος μου αλλά αυτό γινόταν από τις αναθυμιάσεις λαδιού που μπαίνουν ξανά μέσα... όχι από βενζίνη..
σωστο...
Ο λ στα ατμοσφαιρικά VAG όταν άναβε λαμπάκι, το συνεργείο έλεγε : χαμηλή ποιότητα βενζίνης..
και στα 1.8Τ οταν αναβε λαμπακι σου ελεγαν 8 στις 10 οτι ειναι απο βενζινες ( οχι απαραιτητα κ οτι ηταν, αλλα γιατι οι περισοτεροι δεν ξεραν την τυφλα τους )....σορρι για το οφ-τοπικ
-
Πέρισυ το χειμώνα, υπήρχαν μέρες που δούλευα 9-9 χωρίς κανένα πρόβλημα...(ανέβαζε 1.7 overboost)..
Για να είμαστε και εντός θέματος: τώρα έχω μια 520 Ε39 αλλά πολύ θάθελα να πάρω μια 525d ..
Με φόβισε το θέμα ότι ανεβαίνω μια φορά περίπου το μήνα Αθήνα..
Το επόμενο αυτοκίνητό μου πάντως, θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πετρέλαιο..Υ.Γ. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουν βελτιωθεί τα βενζινάδικα..
-
Πάντως αν κάποιος που τον ποιάσουνε με diesel σε Αθήνα η Θεσσαλονίκη είχε όρεξη να τρέξει μέχρι και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα δικαιονόταν 1000% γιατί η Ελληνική Νομοθεσία δεν είναι εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή όπου επιτρέπεται η χρήση diesel με προδιαγραφές Euro 4, αλλά ποιός τρέχει ; Και αν δεν κάνω λάθος πληρώνουμε ετήσιο πρόστιμο ως χώρα για αυτό. Τώρα τι κερδίζουμε σαν χώρα μ΄αυτή την απαγόρευση ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω.
Μήπως είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι απο τους άλλους Ευρωπαίους σε θέματα περιβάλλοντος;
Μήπως θα χάνει το Κράτος από τους λιγότερους φόρους καυσίμων που θα εισπράττει αφού θα μειωθεί η κατανάλωση; Θα μειωθεί όμως και η εισαγωγή καυσίμων.
Μήπως φοβούνται γιατί με τη μεγάλη ροπή που θα έχουν οι Έλληνες πάρουν τα βουνά γιατί για κει είμαστε όλοι μ΄αυτά που συμβαίνουν.
-
Ο χρήστης chrisbd έγραψε:
Μήπως φοβούνται γιατί με τη μεγάλη ροπή που θα έχουν οι Έλληνες πάρουν τα βουνά γιατί για κει είμαστε όλοι μ΄αυτά που συμβαίνουν.
Άπαιχτο!!!
-
και εγω βλέπω συνέχεια μέσα στην αθηνα diesel. Συνήθως (hunday έχουν και τρύπα στο καππ)
-
Ρε παιδια σε μια χώρα οπου το diesel είναι κατα 80% νοθευμένο ποιος θέλει να έχει πετρελαιοκίνητο αμάξι? Ρωτήστε και τους ταρίφες που καθε χρόνο αλλάζουν δυο φορές τρομπα πετρελαιου που κοστίζει 2 μεχρι και 6 χιλαδες ευρώ και καταλαβαίνεις τι συμβαίνει....
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;