-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Τι θα πει πώς το αγοράζεις. Πας στην αντιπροσωπεία, το παραγγέλνεις, πληρώνεις και το παίρνεις. Απλά σε βάζουνε να υπογράψεις δήλωση ότι γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να το κυκλοφορείς Αθήνα - Θεσσαλονίκη, και το γράφει και πάνω στην άδεια κυκλοφορίας. Μπορείς να το αγοράσεις από οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Ελλάδας φυσικά συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε Αθήνα Θεσσαλονίκη.Διαφωνω. Δε νομιζω οτι ειναι ΤΟΣΟ απλο!!!!
-
Κάποιος που γνωρίζω έχει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα αλλά έχει εξοχικό εκτός Αθηνών. Για να πάρει το δικό του απλά προσκόμισε έναν λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ απο το εξοχικό του και δήλωσε αυτό ώς μόνιμη κατοικία. Τόσο απλά.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Τι θα πει πώς το αγοράζεις. Πας στην αντιπροσωπεία, το παραγγέλνεις, πληρώνεις και το παίρνεις. Απλά σε βάζουνε να υπογράψεις δήλωση ότι γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να το κυκλοφορείς Αθήνα - Θεσσαλονίκη, και το γράφει και πάνω στην άδεια κυκλοφορίας. Μπορείς να το αγοράσεις από οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Ελλάδας φυσικά συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε Αθήνα Θεσσαλονίκη.Ακριβως αυτο ισχυει....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Νομίζω ότι το μόνο εμπόδιο για την αγορά πετρελαιοκίνητου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι η διεύθυνση που θα δηλώσεις.Μετά κυκλοφορείς κανονικά όπου θέλεις.Νομίζω ότι δεν ασχολείται κανείς αρμόδιος με το θέμα.Εχετε δει κανένα να φέρει όπως λέει και η άδεια κυκλοφορίας το γράμμα Π στο παρμπρίζ ?Τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη τα πετρελαιοκίνητα που κυκλοφορούν είναι εκατοντάδες.Από Panda Multijet μέχρι Tuareg V10.Κάθε μέρα βλέπω X5 3.0d, X3 2.0d,ML 320CDI, SANTA FE diesel,Range Rover Sport Diesel κ.α.Δώστε λίγη προσοχή και θα δείτε πόσα κυκλοφορούν.
Κάτι ακούστηκε για επιτυχημένη προσφυγή Ελληνα στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.Λέτε να είναι αλήθεια και να κάνουν όλοι οι αρμόδιοι ¨τουμπεκί¨ ????Παντως σε επισημη αντιπροσωπεια με αυτοκινητα 4χ4 ο πωλητης μου ειπε οτι καθημερινα πουλανε πετρελαιοκινητα, (για του λογου το αληθες προσεφερθη να μου δειξει και φωτοτυπιες αδειων κυκλοφοριας), και με μια διευθυνση που θα δηλωσω 'απο τον Γερακα και πιο εξω', το υπουργειο μου εκδιδει κανονικα αδεια κυκλοφοριας. Μαλιστα απο οτι τον πληροφορησαν οι ηδη πελατες του, περνουν συνεχως απο Ομονοια, Συνταγμα κλπ και ποτε δεν τους εχουν σταματησει!!!
Παρατηρηση: Εχετε προσεξει οτι πλεον η τιμη του λιτρου του πετρελαιου κινησης ειναι ακριβοτερη απο την τιμη της αμολυβδης βενζινης; -
Δεν εχει σημασια...μπορει να ειναι ακριβοτερο το πετρελαιο...αλλωστε και στην Ευρωπη ετσι ειναι. Το θεμα ειναι οτι το πετρελαιοκινητο καιει σημαντικα λιγοτερο απ'οτι ενα αντιστοιχο βενζινοκινητο...συν οτι το κοστος συντηρισης στο πρωτο ειναι σχεδον μηδενικο.
Το θεμα δεν ειναι ομως να βγαλεις αδεια κυκλοφοριας με πινακιδες Αθηνων η περιφερειας! Το κανουν και οι αντιπροσοπειες αν θελουν...αλλωστε να πουλησουν θελουν αυτοι!!!
Θα πρεπει να σκεφτειται τι ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ υπαρχουν αν σε πιασουν, η αν σε σταματησουν με πετρελαιοκινητο???
Αλλιως πως απαγορευεται??
-
Αφαιρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 1 μήνα.
Πρόστιμο 150 -
Ακριβως!!!! Αυτο ακριβως λεω!!!!
Οποτε δεν αξιζει...προς το παρον...οταν αλλαξουν οι νομοι βλεπουμε...
-
Αξίζει,για δύο λόγους:
- το οικονομικό κομμάτι που έχει αναφερθεί πιο πάνω (μικρότερη κατανάλωση,φτηνότερη συντήρηση,κλπ) **σε σχέση ** με το ρίσκο να σε πιάσουν κάποτε.Δεδομένου ότι δεν έχω διαβάσει ούτε ακούσει ποτέ εγώ αλλά και πολλοί άλλοι,να έχει τιμωρηθεί κάποιος γι' αυτό το λόγο,νομίζω ότι η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ του ότι αξίζει
- δεν δείχνεις άδεια και δίπλωμα κατά τον έλεγχο,ισχυριζόμενος πως 'τα ξέχασες στο σακάκι σου'.Πληρώνεις το πρόστιμο των 150€ και προσκομίζεις στο δικαστήριο μετά από 2-3 μήνες τα χαρτιά σου...Δεν νομίζω να σου κρατήσουν τότε άδεια και δίπλωμα αναδρομικά...
-
Δεν ανεφερε κανεις οτι τα ντιζελ ειναι ακριβοτερα απο τα βενζινοκινητα αντιστοιχα μοντελα σε συνδιασμο τωρα με την ιδια τιμη στο καυσιμο,για να φανη η διαφορα πρεπει να κανεις παρα πολλα χιλιομετρα οποτε δεν θα τα κανει μεσα στην Αθηνα ολα,αλλα και εκτος αθηνων τα περισσοτερα οποτε δεν θα εχει μεγαλο προβλημα με τροχαια
-
Φιλε μου δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα.
Ναι...συμφωνω...οικονομικα ειναι αρκετα θετικα τα πραγματα.
Το θεμα ειναι οτι το ρισκο ειναι πολυ μεγαλυτερο απ’οτι λες εσυ.
Κατ’αρχας απαγορευεται να κυκλοφορεις βαση νομου χωρις αδεια, ασφαλεια και διπλωμα! Αν πεσεις σε στραβο...την εκατσες! Γνωριζεις οτι μεχρι και σε κατασχεση μπορει να προχωρισει...οχι μονο για το γεγονος οτι το αυτοκινητο ειναι με πετρελαιο...αλλα και για τον πολυ απλο λογο το οτι μπορει απλουστατα να ειναι κλεμμενο. Οταν δεν εχεις αδεια, ασφαλεια, διπλωμα κλπ...πως γνωριζει ο αλλος οτι το αυτοκινητο δεν ειναι κλεμμενο;
Οσο για το δικαστηριο που λες...και βεβαια εχουν το δικαιωμα να σου παρουν το διπλωμα...αφου ο νομος προβλεπει αφαιρεση διπλωματος! Γιατι παραγραφεται αν πας στο δικαστηριο; Εχεις μπερδεψει φιλε μου δυο πραγματα.
Οταν σε σταματησουν και δεν εχεις διπλωμα (μονο διπλωμα...δεν ισχυει για την αδεια κυκλοφοριας αυτο...) σου ζητανε να πας απο το αστυνομικο τμημα, η το δικαστηριο οταν γινει η δικη...να τους διξεις οτι οντως εχεις διπλωμα. Τωρα...αν εχεις κανει μια παραβαση που προβλεπει αφαιρεση διπλωματος...αν αποφασιστει αυτο στο δικαστηριο εχουν καθε δικαιωμα να στο αφαιρεσουν.
Τα πραγματα ειναι απλα...απαγορευεται βαση νομου η κυκλοφορια πετρελαιοκινητου στην Αθηνα εκτος αν ανοικεις στις κατηγοριες των αλλοδαπων, παππαδων και δε ξερω τι αλλο. Αν σε πιασουν...μπορει να εφαρμοσουν μεχρι το τελευταιο γραμμα του νομου η ο,τι προβλεπεται.
Οποτε...δεν αξιζει τωρα να πας να δωσεις τοσα λεφτα να παρεις αυτοκινητο...και τελικα να τρεχεις στα δικαστηρια οποτε και οταν σε σταματησουν.
Συμφωνω οτι μπορει να μη σε σταματησουν...αλλα μπορει και να σε σταματησουν. Ποτε δε μπορεις να ξερεις. Προσωπικα δεν θα επερνα ακομα αυτο το ρισκο.
-
Ο χρήστης STAX έγραψε:
Δεν ανεφερε κανεις οτι τα ντιζελ ειναι ακριβοτερα απο τα βενζινοκινητα αντιστοιχα μοντελα σε συνδιασμο τωρα με την ιδια τιμη στο καυσιμο,για να φανη η διαφορα πρεπει να κανεις παρα πολλα χιλιομετρα οποτε δεν θα τα κανει μεσα στην Αθηνα ολα,αλλα και εκτος αθηνων τα περισσοτερα οποτε δεν θα εχει μεγαλο προβλημα με τροχαιαΗ διαφορα ειναι αμεση.... ΡΟΠΟΥΚΛΑ Ειναι κατι που θα εκτιμησεις και αξιζει τα παραπανω φραγκα.
-
Δεν αξιζει ομως να χασεις το διπλωμα σου...αυτο λεμε...
-
[quote='Montecarlo']Αφαιρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 1 μήνα.
Πρόστιμο 150 -
[quote='ollram'][quote='Montecarlo']Αφαιρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 1 μήνα.
Πρόστιμο 150 -
Ρε σεις...ωραια...ακουσαμε το ενα...ακουσαμε το αλλο...εσεις το ρισκαρατε;;
Ποιος μπορει να σας διαβεβαιωσει οτι δε θα σας σταματησεις καποιος και σας παρει το αυτοκινητο, το διπλωμα και το προστιμο ειναι το λιγοτερο!!!
Πειτε μου αν εσεις αυριο πηγανατε με οτι ρισκο αυτο συμπεριλαμβανει και δινατε τα λεφτα σας σε diesel.
Αν ηταν τοσο απλα...θα ειχαν πολλοι diesel...
-
Κοιτά πιο προσεκτικά τα μεγάλα τζιποειδή και θα δείς οτι πολλά ειναι οντως Diesel.
Εγω θα το ρίσκαρα... αλλα μένω επαρχία έτσι κι αλλιως και για μια φορά το μήνα που ανεβένω Αθήνα θα το ρίσκαρα
-
Αλλο αυτο....κι εγω αν ημουν επαρχια δε θα ειχα προβλημα!
Εδω τα πραγματα ειναι διαφορετικα...
-
Απορώ με τι αφέλεια λένε μερικοί ότι δεν έχουν πιάσει κανέναν...2 γνωστούς μου προσωπικά τους σταματήσανε και τους γράψανε....συγκεκριμένα ο ένας έχει Χ3 3.οd και πήγε στην αντιπροσωπεία και έβγαλε το σήμα d για να μην φαίνεται.....
είναι 100% παράνομο....απλά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και αποφασίζει αν θα το ρισκάρει.... -
Aκριβως!!!
-
σημερα το πρωι ειδα ενα Q7 diesel με πινακιδα Αθηνας στη Ν. Φιλαδελφεια....
οδηγος ενας μπαρμπας γυρο στα 60.....
πως κυκλοφορουν ρε παιδια μεσα στην Αθηνα με diesel αμαξια
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;