-
Έκανα ένα λάθος και το διαπίστωσα σήμερα.
Με νεκρά η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή, όχι μηδενική πάντως. Κυμαίνεται γύρω στο 1 λ.
Το θέμα είναι ότι βάζοντας νεκρά υπάρχει κατανάλωση για μερικά δευτερόλεπτα (γι'αυτό έκανα το λάθος), η οποία αρχίζει να πέφτει μέχρι να φτάσει το 1 λ. Ενώ αν αφήσεις το γκάζι κι έχεις βάλει ταχύτητα, η κατανάλωση μηδενίζεται σχεδόν ακαριαία, στο δικό μου αμάξι τουλάχιστον.
Πάντως είναι σαφώς επικίνδυνο να κινείσαι με νεκρά, καθώς δεν έχεις πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου σε κάποια στραβή. -
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση του πόσο πολύ αυξήθηκε η BP Ultimate 100 έναντι της Shell Racing...
όταν η ΒP είχε 0,97-0,99 ευρώ η Shell έπαιζε στα 1,09-1,10 σταθερά.
σήμερα έβαλα Ultimate με 1,16/lt ενώ η Shell είχε 1,17/lt... -
να κανω μια ερωτηση πανω στο θεμα αυτο με την βενζινη. εχω παρατηρησει οτι οι μεγαλες εταιρειες (Shell, BP, EKO) εχουν αρεκτα ψηλοτερες τιμες απο αλλες μικροτερες και μικρες εταιρειες. ακομα βαζουν ονοματα διαφορα διπλα στην Σούπερ και την αμόλυβδη και λενε οτι εχουν μεγαλυτερη αποδοση, κρατανε καθαρο τον κινητηρα κτλ κτλ
Πραγματικα αξιζει η διαφορα τιμης απο μια μικροτερη εταιρεια ή οχι? υπαρχει οντως διαφορα στην ποιοτητα της βενζινης ή απλα πληρωνεις την διαφημηση και το μαρκετινγκ? -
Λοιπόν, έβαλα προχθές 40 ευρώ βενζίνη με 0,905 (44 λίτρα βγήκε). Χθες στο ίδιο βενζινάδικο EL PETROL είχε 0,989!!! Σας είπα να βιαστείτε πάντως, ήρθε νέα ακριβότερη παρτίδα πριν 3 μέρες.
manager, έχει γραφτεί ότι όλες οι εταιρείες από τα ίδια διυλιστήρια παίρνουν καύσιμα και ότι μόνο για κάποια σπέσιαλ χαρμάνια ρίχνουν εκ των υστέρων τα πρόσθετά τους. Άρα για την απλή αμόλυβδη τουλάχιστον, όχι δεν υπάρχει διαφορά. Αρκεί να είναι 'καθαρός' ο βενζινάς.
-
Εγω αυτο που εχω παρατηρησει ειναι ποσο επιμελως κρυβουν τα γνωστα πρατηρια τις τιμες τους πισω απο κολονες κτλ!!! για να μην αναφερω τα της shell που μονο 3 που ειδα σημερα δεν ειχαν τιμες απεξω και το εχω δει σε πολλα της shell αυτο!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εγω αυτο που εχω παρατηρησει ειναι ποσο επιμελως κρυβουν τα γνωστα πρατηρια τις τιμες τους πισω απο κολονες κτλ!!! για να μην αναφερω τα της shell που μονο 3 που ειδα σημερα δεν ειχαν τιμες απεξω και το εχω δει σε πολλα της shell αυτο!...αυτό το έχω παρατηρήσει κι εγώ σε Shell...
-
manager, έχει γραφτεί ότι όλες οι εταιρείες από τα ίδια διυλιστήρια παίρνουν καύσιμα και ότι μόνο για κάποια σπέσιαλ χαρμάνια ρίχνουν εκ των υστέρων τα πρόσθετά τους. Άρα για την απλή αμόλυβδη τουλάχιστον, όχι δεν υπάρχει διαφορά. Αρκεί να είναι 'καθαρός' ο βενζινάς.[/quote]
αυτα τα σπεσιαλ χαρμανια κανουν καποια διαφορα ή οχι?
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
manager, έχει γραφτεί ότι όλες οι εταιρείες από τα ίδια διυλιστήρια παίρνουν καύσιμα και ότι μόνο για κάποια σπέσιαλ χαρμάνια ρίχνουν εκ των υστέρων τα πρόσθετά τους. Άρα για την απλή αμόλυβδη τουλάχιστον, όχι δεν υπάρχει διαφορά. Αρκεί να είναι 'καθαρός' ο βενζινάς.αυτα τα σπεσιαλ χαρμανια κανουν καποια διαφορα ή οχι?[/quote]
Υποτίθεται ότι καθαρίζουν το κινητήρα απο επικαθίσεις. Ποιος ξέρει τι συμβαίνει πραγματικά?
-
Δε ξερω αν ειναι σχετικο με το θεμα, αλλα ηδη βλεπω σε αρκετα πρατηρια την τιμη της απλης αμολυβδης να ειναι στα επιπεδα του 1,099 ευρω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
manager, έχει γραφτεί ότι όλες οι εταιρείες από τα ίδια διυλιστήρια παίρνουν καύσιμα και ότι μόνο για κάποια σπέσιαλ χαρμάνια ρίχνουν εκ των υστέρων τα πρόσθετά τους. Άρα για την απλή αμόλυβδη τουλάχιστον, όχι δεν υπάρχει διαφορά. Αρκεί να είναι 'καθαρός' ο βενζινάς.
Από όσο ξέρω, η Shell τουλάχιστον φέρνει την V-Power Racing όπως είναι απ'έξω. ή όχι;
-
Εγώ πάντως προπονούμαι στο ποδήλατο.Έτσι που πάνε οι τιμές σύντομα θα μετακινούμαι μόνο με αυτό.
Σε βενζινάδικο που βάζω πριν μια βδομάδα είχε 0.940 και σήμερα 1.02...
Μαλλον θέλουν να μας πάνε στις τιμές του εξωτερικού και λένε βλακείες για πετρελαικές κρίσεις κτλ..
ή ολα αυτά είναι μια καλή μέθοδος για να χαιρόμαστε με τιμές στα 90 λεπτά αν πέσει, που πριν ένα χρόνο δεν είχε ούτε η Super Αμόλυβδη. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Από όσο ξέρω, η Shell τουλάχιστον φέρνει την V-Power Racing όπως είναι απ'έξω. ή όχι;Τόσο η V-Power Racing όσο και η Ultimate είναι εισαγόμενες. Όλες οι άλλες βενζίνες είναι ντόπιες, είτε από τα ΕΛΠΕ, είτε από τη Motor-oil.
-
Άκουσα στις ειδήσεις ότι λίαν συντόμως θα επιτραπεί η κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το ξέρω ότι αυτό ακούγεται καιρό τώρα, απλά έτσι όπως το είπαν φάνηκε σαν να είναι κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Άκουσα στις ειδήσεις ότι λίαν συντόμως θα επιτραπεί η κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το ξέρω ότι αυτό ακούγεται καιρό τώρα, απλά έτσι όπως το είπαν φάνηκε σαν να είναι κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα.Πιεζονται απο την φουσκα των καυσιμων και η αναγκη να αρουν αυτο το γελοιο μετρο γινεται ολο και ποιο πιεστικη.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση του πόσο πολύ αυξήθηκε η BP Ultimate 100 έναντι της Shell Racing...
όταν η ΒP είχε 0,97-0,99 ευρώ η Shell έπαιζε στα 1,09-1,10 σταθερά.
σήμερα έβαλα Ultimate με 1,16/lt ενώ η Shell είχε 1,17/lt...τι το θελα κ μίλησα...σήμερα 1,19 η 100αρα BP κ 1,36 (!) η Racing της Shell...
-
Κοίταζα χθες τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 1.6 TDCi της Φορντ και είναι λίαν εντυπωσιακά: 109 άλογα και σχεδόν 25 κιλά ροπής!!!
Άντε να επιτραπεί το πετρέλαιο στις πόλεις, γιατί μιλάμε για πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές..
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Κοίταζα χθες τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 1.6 TDCi της Φορντ και είναι λίαν εντυπωσιακά: 109 άλογα και σχεδόν 25 κιλά ροπής!!!Άντε να επιτραπεί το πετρέλαιο στις πόλεις, γιατί μιλάμε για πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές..
το 1.248cc της FIAT με 90 HP και 20 Κg ροπής και 3.8λ/100χλμ το είδες ??
Μπαίνει και στο νέο Opel Astra!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Κοίταζα χθες τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 1.6 TDCi της Φορντ και είναι λίαν εντυπωσιακά: 109 άλογα και σχεδόν 25 κιλά ροπής!!!
Άντε να επιτραπεί το πετρέλαιο στις πόλεις, γιατί μιλάμε για πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές..
το 1.248cc της FIAT με 90 HP και 20 Κg ροπής και 3.8λ/100χλμ το είδες ??
Μπαίνει και στο νέο Opel Astra!
Καθόλου άσχημο!!
-
Τι γίνεται με το πετρέλαιο; Τι να γίνει δηλαδή; Από τη στιγμή που υπάρχουν μερικές εταιρίες που συννενούνται μεταξύ τους όταν ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου να ανεβάζουν ΑΜΕΣΑ την τιμή της βενζίνης αλλά όταν πέφτει δεν την ρίχνουν ανάλογα και ΠΟΤΕ ΑΜΕΣΑ! Φυσικά η νοθεία συνεχίζεται κι ας είναι και πιο ακριβή η βενζίνη
Δε φταίνε μόνο οι εταιρίες γι' αυτή την κατάντια που υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν φταίνε μόνο οι βενζινοπώλες και ο πρόεδρός τους, ο οποίος όταν τον ρωτάνε στον 'αέρα' γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης όταν πέφτει η τιμή του πετρεολαίου αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει ή απλά τραγουδάει άσχετα πράγματα. Αλλά φταίει ΚΥΡΙΩΣ το κράτος που δεν έχει θεσπίσει νόμο για εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ εταιριών. Στην Αμερική υπάρχει ο νόμος Αντιτραστ, που απαγορεύει να γίνονται τραστ μεταξύ εταιριών και οι ποινές είναι αυστηρότατες. Εδώ αυτό είναι ανήκουστο και ΚΑΝΕΙΣ στην παρούσα και σε όλες τις προηγούμενες αλλά και μελλοντικές κυβερνήσεις δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Γιατί πολύ απλά όλοι αυτοί ωφελούνται από τους εκάστοτε μεγαλοεπιχειρηματίες και αδιαφορούν για τα προβλήματα που δημιουργούν στον κόσμο. Γιατί δυστυχώς στη χώρα μας ισχύει η παροιμία που λέμε 'και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη!' Και πιο ακριβά θα πληρώνει τη βενζίνη και λιγότερα λεφτά θα παίρνει ο απλός πολίτης. Εκτός κι αν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις Πόρσε Καγιέν
-
Να ξέρουν όμως αν γίνει καμιά στραβή με την τουρκία εγώ θα την κάνω βουλγαρία μεριά. Ας πολεμήσει ο βαρδινογιάννης ,εγώ πλέον δεν έχω τίποτα να χάσω, μου τα πήραν όλα....
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;