-
Έχουν βγάλει έξω από τις μάντρες, στο δρόμο μεταχειρισμένα με ταμπελάκια DIESEL.
-
Πως και γιατι θα ανεβει η αγορα του αυτοκινητου
Οι εμπόροι το λένε και το ξαναλέν αυτό, μένει να αποδειχτεί. Μη φανταστείτε ότι προσδοκάνε κανένα +30%, προφανώς αρκετά λιγότερο. Αλλά προσδοκούν σε κάτι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχουν βγάλει έξω από τις μάντρες, στο δρόμο μεταχειρισμένα με ταμπελάκια DIESEL.καιρό τωρα....
αλλα προφανως θα γινει τωρα πιο εντονο...Ασε που φοβαμαι οτι θα ξαναζησουμε την χρηση εποχη του τροπετου.....
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Έχουν βγάλει έξω από τις μάντρες, στο δρόμο μεταχειρισμένα με ταμπελάκια DIESEL.
καιρό τωρα....
αλλα προφανως θα γινει τωρα πιο εντονο...Ασε που φοβαμαι οτι θα ξαναζησουμε την χρηση εποχη του τροπετου.....
το αυτοκινητο μου μεσα σε λιγες μερες ανεβηκε 1500 ευρω στα μεταχειρισμενα του car.gr ...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μόλις άκουσα στο ΣΚΑΙ ότι η εφαρμογή θα γίνει σε έναν περίπου χρόνο μέχρι να θεσπιστούν κανόνες και όρια ρύπων .Πάντως εγώ αν αγόραζα σήμερα αυτοκίνητο δεν θα σκεφτόμουν το πετρελαιοκίνητο.....
Η τροπολογία που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής αναφέρει ακριβώς τα εξής:
«Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης μεικτού βάρους μέχρι 4 τόνων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στην περιοχή της Αττικής και Θεσσαλονίκης που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του νόμου 1959/1991 εφόσον η τεχνολογία πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του κανονισμού 715/07 της 20ης Ιουνίου 2007 (Euro 5 και Εuro6) ή μεταγενέστερες».Η ισχύς της ορίστηκε να είναι άμεση, όπερ σημαίνει πως μπορεί κάποιος να αγοράσει και να θέσει σε κυκλοφορία diesel αυτοκίνητο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακόμη και σήμερα.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13678 -
Η εμπειρια μου με ντιζελ ηταν το 2004 στην Ισπανια , που καναμε διακοπες με Ζαφιρα 1,9 με 120 ιππους φιλου Ισπανου.
7 ενηλικες και ενας σκυλος, μπαγκαζιερα στην οροφη,1500 χλμ και με καταναλωση γυρω στα 8 λιτρα/100χλμ.Κινουμασταν με τα ορια βεβαια, αλλα το τραβηγμα του αυτοκινητου ηταν απιστευτο οταν προσπερνουσαμε.
Κατι παρομοιο, στο πιο δυνατο, βιωσα το 2007 με το Φορεστερ τουρμπο πολυ καλου φιλου.Για suv,mpv μεγαλα οικογενειακα αυτοκινητα που φορτωνονται και κανουν πολλα χλμ το ντιζελ ειναι μονοδρομος ΙΜΗΟ.
Ο φιλος Ισπανος , το αλλαξε μετα απο 2 χρονια με 98000χλμ.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παντως ο θειος μου που έχει το Χ5 3.0 ντιζελ στην γερμανια έχει μέση κατανάλωση μικτου κύκλου πραγματική 10 λίτρα / 100χλμ . Και μιλαμε για ενα αυτοκίνητο 2 τόνων , αυτόματο και ο θειος μου το παταει καλα γενικα..
Τόσα έχω στο ford focus 1.6 βενζινη.
Στην Αγγλια το 90% των μεγαλων SUV ειναι ντηζελ για οικονομια στην βενζινη και στα τελη κυκλοφοριας (χαμηλοτερες εκπομπες).
-
Έπαθαν πανικό οι Οικολόγοι. ΕΛΕΟΣ. Ένα καλό έγινε και δεν μπορεί να μη χτυπηθεί κάποιοσ.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Έπαθαν πανικό οι Οικολόγοι. ΕΛΕΟΣ. Ένα καλό έγινε και δεν μπορεί να μη χτυπηθεί κάποιοσ.Οικολογικά κακό έγινε!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έπαθαν πανικό οι Οικολόγοι. ΕΛΕΟΣ. Ένα καλό έγινε και δεν μπορεί να μη χτυπηθεί κάποιοσ.
Οικολογικά κακό έγινε!
Ανάλογα τα metrics... μην προεξοφλούμε το ποσοστό της αγοράς που θα καταλάβουν τα diesel.
-
Η προτίμηση ακόμα και ενός ντίζελ, σε σχέση με το αντίστοιχο βενζίνης συνεπάγεται επιβάρυνση. Φαντάσου τώρα αν πάρουν κανένα 20% των πωλήσεων... Βέβαια λεφτά για αγορές δεν υπάρχουν, οπότε μικρό το κακό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Αγγλια το 90% των μεγαλων SUV ειναι ντηζελ για οικονομια στην βενζινη
Μη το γελάς, αγοράζοντας αυτοκίνητο diesel, πετυχαίνεις άμεσα κατανάλωση petrol 0,000lt/100Km!
Χωρίς μαγνητάκια και μλκίες, εγγύηση!Το θέμα με τους ρύπους είναι καμμένη υπόθεση, από τη στιγμή που επιτρέπεται ακόμα να κυκλοφορούν τέτοια στους δρόμους μας:
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Στην Αγγλια το 90% των μεγαλων SUV ειναι ντηζελ για οικονομια στην βενζινη
Μη το γελάς, αγοράζοντας αυτοκίνητο diesel, πετυχαίνεις άμεσα κατανάλωση petrol 0,000lt/100Km!
Χωρίς μαγνητάκια και μλκίες, εγγύηση!Το θέμα με τους ρύπους είναι καμμένη υπόθεση, από τη στιγμή που επιτρέπεται ακόμα να κυκλοφορούν τέτοια στους δρόμους μας:
Ομορφαίνουν τη πόλη μας. Σε λίγο θα είμαστε η μοναδική χώρα του κόσμου που έχει ακόμα τέτοια Άλλα έτσι όπως είναι τώρα οι επιχειρήσεις φορτηγά θα αλλάξουν Θα έρχονται οι λάτρεις των κλασικών φορτηγών από τη Γερμανία να τα δουν
-
Ερχεται «Πράσινος Δακτύλιος»
Ειδικότερα ετοιμάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Πράσινο Δακτύλιο» βάσει του οποίου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έως 2,2 τόνους στο Μικρό Δακτύλιο εφόσον πληρούν την οδηγία ρύπων Euro5 ή μεταγενέστερης και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γρ./χλμ. Το ίδιο ισχύει για τα υβριδικά και ηλεκτρικά Ι.Χ. Επίσης:
Απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός μικρού Δακτυλίου στα οχήματα με ημερομηνία 1ης Αδειας Κυκλοφορίας με 1η άδεια Κυκλοφορίας πριν από το 1990 από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ενώ για την Παρασκευή από τις 7 έως τις 3 το μεσημέρι. Ολα τα υπόλοιπα οχήματα που δεν εμπίπτουν σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες θα κυκλοφορούν στο μικρό Δακτύλιο με το σημερινό εκ περιτροπής σύστημα των «μονών-ζυγών».
Απαγόρευση στο Μεγάλο Δακτύλιο της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 2,2 έως 12 τόνων με 1η Αδεια Κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1992.
Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 12 τόνων, ημερομηνίας πρώτης άδειας κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1992, στην Αττική, πλην των Εθνικών Οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, της Αττικής Οδού και των κύριων οδών πρόσβασης στα λιμάνια του Πειραιά, Λαυρίου, Ραφήνας και Ελευσίνας.
Πράσινο σήμα
Τα οχήματα που θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα θα λαμβάνουν ειδικό πράσινο σήμα. Προτεινόμενη ημερομηνία ισχύος της ρύθμισης είναι η 1η Μαΐου του 2012. Παράλληλα η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας για όσα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα μεικτού βάρους κάτω των τεσσάρων τόνων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης δεν πληρούν τις προδιαγραφές EURO V.Πάντως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης αντέδρασε στην απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης και τονίζει πως: «Είναι κρίμα που μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με σύνθημα την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος κλείνει το νομοθετικό της έργο με αυτό τον τρόπο, και πετάει στα σκουπίδια τις προσπάθειες όσων δουλέψαμε για να κάνουμε αυτό το σύνθημα πραγματικότητα».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112585380
-
ετοιμάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Πράσινο Δακτύλιο» βάσει του οποίου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έως 2,2 τόνους στο Μικρό Δακτύλιο εφόσον πληρούν την οδηγία ρύπων Euro5 ή μεταγενέστερης και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γρ./χλμ. Το ίδιο ισχύει για τα υβριδικά και ηλεκτρικά Ι.Χ.
Ρε πάνε καλά οι άνθρωποι? Θα βουλιάξει ο δακτύλιος, τα 140 γραμμάρια είναι τεράστιο νούμερο και ολυμπιακή κωλοτούμπα αλά Μελισσανίδης, ένα τεράστιο ποσοστό των ΙΧ από το 2012 θα μπορεί να το πιάσει . Στα 140 γραμμάρια ήταν το όριο που είχε θεσπίσει η ΝΔ το 2008 για ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο για το έτος 2009, αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω?
-
Ο χρήστης karas77 έγραψε:
Καλήμερα μπείτε μια στο car και δείτε πόσο τσίμπησαν μέσα σε ένα απόγευμα τα ντιζελοκίνητα εισαγωγής τυχαίο δεν νομίζωk πόσα απο αυτά είναι γιουρο 5 κ 6?
αναφέρεται στην άδεια του αυτοκινήτου τί γιουρο είναι στις εκπομπες?
από ποια χρονιά χοντρικά κυκλοφορούν γιουρο 5+?
με τον κόσμο να μην έχει χρήματα για καινουργιο, κ με τις μετατροπές σε lpg να έχουν φτάσει σε κόστος τα 700 ευρω προσφέροντας οικονομια τουλάχιστον 40% ( κ το ντίζελ δεν νομίζω πως δίνει παραπάνω), ώθηση στην αγορά δεν νομίζω ότι θα δώσει. ότι θα κλέψει μερίδιο από βενζινοκίνητα μάλλον (θα φτάσει κανά 25%).
για μεταχειρισμένα από γερμανία δεν ξέρω τί παίζει δυο μαντράδες στην γειτονιά μου έχουν τιγκάρει diesel -
Εδώ Zafira 2009 και είναι Euro 4 σε πετρέλαιο
-
Eδώ και πολλά χρόνια στα χαρτιά του προς εισαγωγή αυτοκινήτου, αναφέρεται σε περίοπτη θέση και η κλάση καυσαερίων του. 5άρια κυκλοφοράνε εδώ και 2-2,5 χρόνια, έχει πολλά το μόμπιλε.ντε, θα φάμε ντουμάνι με το τσουβάλι. Εδώ υπάρχουν ήδη διαθέσιμα και 6άρια, ελάχιστα βέβαια.
-
ο κινητηρας μου ειναι παραγωγης 2008.
εχει φιλτρο μικροσωματιδιων, αλλα νομιζω ειναι euro4λογικα οι αντιπροσωπίες θα δωσουν βεβαιωσεις με την κλαση του καθενος.
Να δουμε τι θα ζηταει ο νομος
-
Το smart παρά τα 113g/km του δε θα επιτρέπεται λόγω < Euro4 να μπαίνει καθημερινά στο δακτύλιο;
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;