-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δηλαδή εσύ δεν έχεις παραβει τον νομο?
Τώρα βλέπω μία κουβέντα που κάποιοι που παρανομούν κατ' εξακολούθηση παρουσιάζουν την παρανομία ως μαγκιά. Έλεος δλδ.... Μετά μας φταίνε οι Γερμανοί.... και τα Νεφελιμ....
την μαγκιά δεν μπορώ να καταλάβω που την διεκρινες?
Περήφανος δεν υπήρξα , για αυτό αλλά ,η ανάγκη μου για καθημερινή μετακίνηση στην επαρχία μιλάμε 50.000χιλ ετησίως
δυστυχώς δεν είχε άλλη λύση.
Δεν έκοβα βόλτες στο κολονάκι για καφέ,και για τις αστικές μου μετακινήσεις αναγκάστηκα να αγοράσω άλλο αυτοκίνητο βενζινοκίνητο .
δεν το παίζω έξυπνος συνειδητά παρανόμησα και δεν δήλωσα ποτέ υπερήφανος για αυτό
-
Θεωρητικά είναι στο WOT, αλλά στην πραγματικότητα έχεις fuel enrichment και πιθανόν μείωση προπορίας, οπότε τελικά βγαίνει στο ~90% του μέγιστου Τ.
-
Aφού τα πετρελαιοκίνητα έφτασαν στο 75% στη Γαλλία, τώρα σκέφτονται τρόπους να τα περιορίσουν σταδιακά, προβάλλοντας μάλιστα για πρώτη φορά και τόσο έντονα τις δυσμενείς επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία, και μάλιστα τώρα που έχουν καθαρίσει κάμποσο
the European Commission has said that nitrogen dioxide, combined with other pollutants such as particulate matter, may cause more than 400,000 premature deaths in Europe annually
Όταν όμως τα Τζέτα, τα Ασκόνα, τα 504, τα ΒΧ, τα Ρεγκάτα, τα Ε200D, τα εγγλέζικα Πριμέρα κ.α. βγάζανε έναν αγλέορα καρκίνο από την εξάτμισή τους, ήταν 'στρατηγική επιλογή'.
Οξύμωρο? Όχι δα. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα πλέον δεν είναι τόσο μεγάλα όπως παλιά, το κωλοeuro6 είναι καθ' οδόν και δεν συμφέρει στα μικρά, χάνουμε και τα τρένα των υβριδικών/ηλεκτρικών και αύριο του υδρογόνου, μας κυνηγάνε γιατροί, ασθενείς και οργανώσεις, οπότε ας στρίψουμε σιγά σιγά για κάτι άλλο. Γουίν γουίν δηλαδή και για τα εργοστάσια και για το πόπολο. Έτσι...
Και το λινκ με πολλά λινκ μέσα του
http://green.autoblog.com/2013/03/04/citing-public-health-french-minister-calls-for-higher-diesel/ -
Ήρθα χτες στη Θεσσαλονίκη ήμουνα με λαμπάκι ρεζέρβας για μερικά χιλιόμετρα και πήγα να φουλάρω diesel σε πρατήριο υγρών καυσίμων (Ελεύθερο Πρατήριο), κοντά στα ΙΚΕΑ. Φουλάρισα με 46,65 λίτρα, καθώς το ρεζερβουάρ μου χωράει 50 λίτρα, σύμφωνα και με το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου. Καθώς έφευγα παρατήρησα στη στάθμη καυσίμου ότι ήταν γεμάτες μόνο οι 2 παύλες από τις 9 και σύμφωνα με το trip computer ότι είχα 270 χιλιόμετρα μόνο αυτονομία. Επιστρέφω στο πρατήριο και ξαναβάζει την αντλία γεμίζοντας με καύσιμο άλλα 16,85 λίτρα, βάζοντας λίγο-λίγο καύσιμο γιατί άφριζε έφτανε μέχρι πάνω και ξανάπεφτε, μέχρι που είδα το diesel μέχρι την τάπα του ρεζερβουάρ. Κοίταξα τη στάθμη καυσίμου και αυτή τη φορά 9 στις 9 παύλες. Τι έχει γίνει πιστεύετε? γιατί μου φαίνεται κάτι λάθος?
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Ήρθα χτες στη Θεσσαλονίκη ήμουνα με λαμπάκι ρεζέρβας για μερικά χιλιόμετρα και πήγα να φουλάρω diesel σε πρατήριο υγρών καυσίμων (Ελεύθερο Πρατήριο), κοντά στα ΙΚΕΑ. Φουλάρισα με 46,65 λίτρα, καθώς το ρεζερβουάρ μου χωράει 50 λίτρα, σύμφωνα και με το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου. Καθώς έφευγα παρατήρησα στη στάθμη καυσίμου ότι ήταν γεμάτες μόνο οι 2 παύλες από τις 9 και σύμφωνα με το trip computer ότι είχα 270 χιλιόμετρα μόνο αυτονομία. Επιστρέφω στο πρατήριο και ξαναβάζει την αντλία γεμίζοντας με καύσιμο άλλα 16,85 λίτρα, βάζοντας λίγο-λίγο καύσιμο γιατί άφριζε έφτανε μέχρι πάνω και ξανάπεφτε, μέχρι που είδα το diesel μέχρι την τάπα του ρεζερβουάρ. Κοίταξα τη στάθμη καυσίμου και αυτή τη φορά 9 στις 9 παύλες. Τι έχει γίνει πιστεύετε? γιατί μου φαίνεται κάτι λάθος?Σε 50αρι ρεζερβουαρ έβαλες 63,5 λίτρα και σου φαίνεται κάτι λάθος;
-
τι μου έβαζε αέρα? Τουλάχιστον μην χαλάσουν τα μπεκ!
-
Εδώ φαίνεται κάτι που ανέφερα στο VW thread και αν το συνέχιζα θα ήμουν εκτός θέματος.
Παραθέτω μια σύγκριση που έκανα με δυο αυτοκίνητα παρόμοιου μεγέθους, σκοπού και κατηγορίας (έστω και με κάποια χρονάκια διάφορα) και με μία μεγάλη διαφορά στην αναφερόμενη ροπή, η οποία στην περίπτωση του diesel ενθουσιάζει τους αγοραστές (και εμένα).
Το βενζινοκίνητο έχει 95 Νm στις 3000 σ.α.λ (θεωρητικά πολύ λίγο) και το πετρελαιοκίνητο 180 Nm στις 1750 σ.α.λ (Ωραιότατο!!!!)
ΚΑΙ ΟΜΩΣ σε πραγματικές συνθήκες σε επιτάχυνση** ρεπρίζ** 60-100 (ταχύτητες που κινούνται συνεχώς ως αυτοκίνητα πόλης) με αλλαγή δύο ταχυτήτων (2 +3) το
βενζινοκινητο Vw Up 1.0 75ps χρειάζεται 9,1 sec, ενώ το πετρελαιοκίνητο Lancia ypsilon 1.3 mjt 70ps χρειάζεται 9,6 sec...http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4699_VW_up_1_0_white_up/VW_up_1_0_white_up.pdf
http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT1104_Lancia_Ypsilon_13_Multijet_16v_Platino/Lancia_Ypsilon_13_Multijet_16v_Platino.pdfΣυνεπώς από ότι καταλαβαίνω στους μικρούς και αδύναμους κινητήρες, που είναι και στα δύο καύσιμα κοντά οι καταναλώσεις, όντως μπορεί να μην είναι πολύ συμφέρουσα η αγορά diesel
(το παράδειγμα των αυτοκινήτων είναι λόγω του VW thread) -
Φιλε μου το ποσο γρηγορα θα παει το αυτοκινητο εξαρταται απο την ιπποδυναμη, στο συγκεκριμενο παραδειγμα τα αυτοκινητα εχουν τα ιδια αλογα και λογικο ειναι καπου να υπερτερει το ενα, καπου το αλλο. Η ροπη απο χαμηλα βοηθα στα να ρυμουλκεις αλλα και στο να 'αρπαζει' ο κινητηρας γρηγορα απο χαμηλες στροφες χωρις να ειναι αναγκη να κατεβαζεις ταχυτητα. Αν θελεις αυτοκινητο για χρηση πολης αποκλειστικα γνωμη μου ειναι πως βολευει καλυτερα ενα χιλιαρακι βενζινης που σε σχεση με το ντιζελ θα εχει 1-1,5 λιτρα επιπλεον καταναλωση και θα ειναι πιο απλο μηχανικα, δεν εχει τουρμπο, τα συνεργεια εχουν μεγαλυτερη εμπειρια αρα βρισκεις καλυτερες τιμες σε ανταλλακτικα κ συντηρηση. Για χρηση σε ανοιχτο δρομο παντως η 50-50 θα προτιμουσα ντιζελ (κοιταζοντας εννοειται την οικονομια) γιατι ευνοουν την κινηση με χαμηλες στροφες εχουν μακριες σχεσεις και η επιπλεον ροπη βοηθαει στις επιταχυνσεις χωρις πολλα πολλα απο κατεβασματα.
-
Αποτι ακουγεται ετοιμαζουν χοντρη φορολογια για το πετρελαιο κινησης οποτε οσοι πηρατε πετρελαιοκινητα μαλλον επρεπε να ειχατε μαθει το κολπακι οταν μας ειπαν 'παρτε μεγαλου κυβισμου' και μετα μας μπιπ ολους...
-
Αν βάλουν χοντρή φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης, δεν θα επηρεαστούν μόνο όσοι πήραν τέτοια αυτοκίνητα, αλλά και οι μεταφορές (ταξί, κτελ, σιδηρόδρομος, φορτηγά, βυτιοφόρα κλπ). Κι επειδή θυμάσαι πριν 2-3 χρόνια τι είχε γίνει με τους φορτηγατζήδες και την απεργία τους, μάλλον δύσκολο το βλέπω.
-
Αυτό ακριβώς θέλει να πιστέψεις και το Κράτος.
Τι θα έλεγες για μια εξίσωση π.χ. με τη βενζίνη και επιστροφή φόρου σε όσους το χρησιμοποιούν για εργασία; Ξέρεις, από αυτές τις καλοσχεδιασμένες επιστροφές όπως του θέρμανσης...
Αυτό το Κράτος δεν το εμπιστεύεσαι ούτε για τσιγάρα από το περίπτερο να σου φέρει.
-
Α δηλαδη παει περιπατο η εξισωση κινησης-θερμανσης?? Παταξη της φοροδιαφυγης λεμεεε!!! Παντως και στα ιδια με τη βενζινη να παει δε θα βαλει και κανεις τα κλαμματα...
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Αν βάλουν χοντρή φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης, δεν θα επηρεαστούν μόνο όσοι πήραν τέτοια αυτοκίνητα, αλλά και οι μεταφορές (ταξί, κτελ, σιδηρόδρομος, φορτηγά, βυτιοφόρα κλπ). Κι επειδή θυμάσαι πριν 2-3 χρόνια τι είχε γίνει με τους φορτηγατζήδες και την απεργία τους, μάλλον δύσκολο το βλέπω.Στα επιπεδα που εχει φτασει το κρατος θα το κανει και ασε τους ταξιτζηδες και τους φορτηγατζηδες να κουρευονται. Τι θα κανουν, θα αλλαξουν επαγγελμα ? Οχι , απλα θα εχουν μικροτερο περιθωριο κερδους.
(προσωπικα αν καποιοι ταξιτζηδες αλλαξουν επαγγελμα εγω το θεωρω καλο)Α δηλαδη παει περιπατο η εξισωση κινησης-θερμανσης?? Παταξη της φοροδιαφυγης λεμεεε!!! Παντως και στα ιδια με τη βενζινη να παει δε θα βαλει και κανεις τα κλαμματα...
Παλι βγαζεις περισσοτερα χιλιομετρα σε σχεση με την βενζινη οποτε ναι δικιο εχεις αλλα το θεμα ειναι πως οσοι αγορασαν πετρελαιοκινητα θα τα βαψουν μαυρα να εισαι σιγουρος γιατι απλα θα πουν πως αλλιως το υπολογιζαν και αλλιως ηρθε.
(λες και εγω και ο καθενας που αγορασε απο 2000 κυβικα και ανω οταν μας ειπαν αγοραστε μεγαλου κυβισμου ειχαμε υπολογισει πως θα πληρωνουμε τοσα καθε χρονο σε φορο). -
Κοιτα και παλι λιγοτερα θα πληρωνεις απο τη βενζινη, τωρα αν ειχες οικονομικο βενζινης το σκοτωσες και χρεωθηκες για πετρελαιο ναι δε θα κανεις αποσβεση, αλλα οπως και να'χει θα ηταν λαθος κινηση εξ'αρχης. Αυτο με τα τελη ειναι τελειως διαφορετικο δε μιλαμε για επιβαρυνση 20-30€ το μηνα αλλα για διπλασιασμο των τελων και επιβολη φορων 'πολυτελειας' που πρεπει να πληρωνονται εξ'απαξ, με βαση ενα τεχνικο χαρακτηριστικο, πραγμα που ειναι εξοντοτικο οικονομικα και εξοργιστικο βασει λογικης εννοειται.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Αποτι ακουγεται ετοιμαζουν χοντρη φορολογια για το πετρελαιο κινησης οποτε οσοι πηρατε πετρελαιοκινητα μαλλον επρεπε να ειχατε μαθει το κολπακι οταν μας ειπαν 'παρτε μεγαλου κυβισμου' και μετα μας μπιπ ολους...Μύχιοι πόθοι κατόχων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, πάντα στη πάγια τακτική του Ελληναρά 'να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα'. Ενισχύονται φυσικά απο την πάγια τακτική των υβερνήσεων για αφαίμαξη αλλά στην περίπτωση του ντίζελ κίνησης δεν είναι και τόσο ευκολα τα πράγματα όπως στο ντιζελ θέρμανσης, γιατί η άνοδος της τιμής θα περάσει στα καταναλωτικά προιόντα και στον τιμάριθμο σε dt.
-
Υπάρχει κι άλλος τρόπος να γίνει το πετρέλαιο 'ακριβό', αρκεί να φτηνύνει η βενζίνα και αυτό να μείνει στα ίδια με τώρα επίπεδα. Γινόταν και παλιά, μέχρι το 2009 ήταν ακριβότερο αυτής.
Πάντως, ομολογώ ότι δεν αναγνωρίζω πλέον το βαθύ κράτος. Εκεί που τους είχε όλους στη στρούγκα, ξαφνικά επιτρέπει τα πετρέλαια (άρα 30% κάτω οι εισπράξεις των φόρων), αλλάζει τα τέλη με βάση το διοξείδιο (και ουσιαστικά τα ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό, γιατί πλέον πολλά ΙΧ είτε δεν πληρώνουν, είτε πληρώνουν κάτι λίγο πάνω από κατοστάρικο, τρίχες κατσαρές δηλαδή), ανοίγει πρατήρια φα, άρα θα εισπράττει ακόμη λιγότερο φόρο από έστω πολύ λίγους (αυτοί θα κάνουν όμως και ένα σκασμό χλμ. αλλιώς δεν θα πάνε σε φα), για να μην μιλήσουμε και για ενναλακτικά καύσιμα για θέρμανση και αθ.
Δράκο δε βλέπω και ανησυχώ. Που πάμε? -
@ dstou:
Κι εγώ τις ίδιες ακριβώς σκέψεις έχω.
Αυτό που πιστεύω, είναι ότι η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να αγοράσει αρκετός κόσμος αυτοκίνητα «με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας», ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν αργότερα. Μετά, θα πάρουν τα αντίστοιχα μέτρα. Οπως έκαναν με την έκτακτη εισφορά στα δίλιτρα, πρώτα μείωσαν τα τέλη ταξινόμησης, τα αγόρασαν τα «κορόιδα» και μετά από 6 μήνες πάρτε μια έκτακτη εισφορά να έχετε. Κάτι αντίστοιχο πάνε να κάνουν και τώρα, αλλά περιμένουν να μαζευτεί πολλή μαρίδα πρώτα, πριν σηκώσουν το δίχτυ. Δεν τους βοηθάνε και οι μειωμένες πωλήσεις οχημάτων, παρότι έχουν και το δεύτερο τυράκι της απόσυρσης. Οταν όμως μαζευτούν πολλά αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη, θα δράσουν. Δεν νομίζω όμως ότι θα κάνουν κάτι με την τιμή του πετρελαίου, ίσως βάλουν κάποιο «καπέλο» στα τέλη κυκλοφορίας. -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
@ dstou:
Αυτό που πιστεύω, είναι ότι η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να αγοράσει αρκετός κόσμος αυτοκίνητα «με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας», ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν αργότερα. Μετά, θα πάρουν τα αντίστοιχα μέτρα. Οπως έκαναν με την έκτακτη εισφορά στα δίλιτρα, πρώτα μείωσαν τα τέλη ταξινόμησης, τα αγόρασαν τα «κορόιδα» και μετά από 6 μήνες πάρτε μια έκτακτη εισφορά να έχετε. Κάτι αντίστοιχο πάνε να κάνουν και τώρα, αλλά περιμένουν να μαζευτεί πολλή μαρίδα πρώτα, πριν σηκώσουν το δίχτυ. Δεν τους βοηθάνε και οι μειωμένες πωλήσεις οχημάτων, παρότι έχουν και το δεύτερο τυράκι της απόσυρσης. Οταν όμως μαζευτούν πολλά αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη, θα δράσουν. Δεν νομίζω όμως ότι θα κάνουν κάτι με την τιμή του πετρελαίου, ίσως βάλουν κάποιο «καπέλο» στα τέλη κυκλοφορίας.Αυτο με το πετρελαιο ειναι και ενα απο τα προτεινομενα μετρα της Τροικας γιατι και καλα εχουμε απο τα πιο φτηνα πετρελαια κινησης στην Ευρωπη, δεν ειναι κατι που ειπαν οι ιδιοι και μαλλον θα το βρουν σαν δικαιολογια για να το κανουν.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
@ dstou:
Αυτό που πιστεύω, είναι ότι η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να αγοράσει αρκετός κόσμος αυτοκίνητα «με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας», ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν αργότερα. Μετά, θα πάρουν τα αντίστοιχα μέτρα. Οπως έκαναν με την έκτακτη εισφορά στα δίλιτρα, πρώτα μείωσαν τα τέλη ταξινόμησης, τα αγόρασαν τα «κορόιδα» και μετά από 6 μήνες πάρτε μια έκτακτη εισφορά να έχετε. Κάτι αντίστοιχο πάνε να κάνουν και τώρα, αλλά περιμένουν να μαζευτεί πολλή μαρίδα πρώτα, πριν σηκώσουν το δίχτυ. Δεν τους βοηθάνε και οι μειωμένες πωλήσεις οχημάτων, παρότι έχουν και το δεύτερο τυράκι της απόσυρσης. Οταν όμως μαζευτούν πολλά αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη, θα δράσουν. Δεν νομίζω όμως ότι θα κάνουν κάτι με την τιμή του πετρελαίου, ίσως βάλουν κάποιο «καπέλο» στα τέλη κυκλοφορίας.Αν κάποιος Έλλην πολίτης, κάτοικος τουλάχιστον 5ετίας με ενημέρωση περί των κοινών ΔΕΝ κάνει τις ίδιες σκέψεις, πιστεύω ότι θα χαλαστεί η ζαχαρένια του σύντομα.
Και για το πετρέλαιο υπάρχουν τρόποι και όχι απαραίτητα πετυχημένοι. Αυτοί που μας κυβερνούν πέρασαν Δημόσια Οικονομική με σκονάκι.
-
Πάντως το να μειωθεί ο φόρος στη βενζίνη ακούγεται εξωπραγματικό!
Θα μπορούσε όμως να γίνει σε συνδυασμό με την θέσπιση νέου φόρου/ετησίων τελών κλπ....
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;