-
Ο χρήστης skodamaniac έγραψε:
Αυτά για τα τούρμπο για να μη λέμε υπερβολές & ανακρίβειες.
Και αν μιλήσουμε για τα TSI...καλά...δε ξέρω αν έχεις οδηγήσει κάνα 1.2 TSI..αλλα θα πάθεις πλάκα!!
εκεί..είναι που θα τρελλαθείς εντελώς...μέγιστη ροπή απο 1500 ΣΑΛ...ουσιαστικά!!!οσο για το ότι έβαλες τη μύτη σου στην εξάτμιση και δε μύρισες τη κλασική μυρωδια...ας μη το σχολιάσω...
θα ήθελα να το δω...αυτό...
διότι η μύτη σου μάλλον βγήκε άλλο χρώμα...αν το έκανες...και τα ρουθούνια σου στουμπώσανε fumo..και έχασες την όσφρηση...γι αυτο δε μύρισες τίποτα.αλλα..και αν ακόμη έγινε όπως το λες...
ξανακάνε το...σε 40.000 χλμ απο τώρα..και πες μου...τι θα γίνει...subaru impreza εχω το οποιο δεν εχει esp, αλλα δεν πειραζει δεν σπινιαρει ετσι και αλλιως λογο awd και πιστεψε με πεταγετε πολυ πιο γρηγορα απο οποιοδηποτε μπροστο-πισωκινητο κυκλοφορει στους ελληνικους δρομους-σαπουνια επειδη εχω ζησει απο κοντα πολλα octavia ειτε φπε ειτε με s3 setup (380+) το σπινιαρισμα σου οφειλετε στο μεγαλο αμαξωμα και το βαρος και οτι και να κανεις οσο θα βγαζεις δυναμη τοσο θα αφηνεις τα λαστιχα σου στον δρομο και θα προσπαθεις να επιταχυνεις ενω θα σου φευγει 106 rallye με τα μισα αλογα
περαν πλακας τωρα, θελεις να μου πεις οτι με τον τσεχο σου στο σταματα-ξεκινα και οταν θελεις να κινηθεις με χαμηλες στροφες κινησε ανετα?εγω με το subaru (και δεν φοραω κανα τριφτερο δισκο) ειχα αγανακτησει. Εαν μιλησουμε βεβαια για 1.2 tsi συμφωνω εχουν δυναμη απο χαμηλα αλλα και αυτα ψοφανε πολυ γρηγορα καθως εχουν μικρες τουρμπινες και μολις ανεβασεις στροφες το μοτερ πνιγει το τουρμπο, οποτε εχει παρεμφερη συμπεριφορα με ενα diesel.
Παντως αυτο με την μυρωδια ισχυει, λογο καταλυτη dpf τα yaris ουτε μαυριλα βγαζουν ουτε μυρωδια. και επειδη εχω μιλησει με κατοχους d4d που τα κυκλοφορουν 4-5 χρονια ουτε αυτοι εχουν προβληματα, φυσικα παντα με σωστη συντηρηση και καλο λαδι (για να μην καταστραφει ο καταλυτης)
Και κατι ακομα, συμφωνω οτι θελει προσοχη με τα πετρελαια καθως μια μουφα γεμισμα μπορει να προκαλεσει προβλημα στην αντλια ή στο common rail. πηρα yaris γιατι ειναι δοκιμασμενα και ελαχιστα εχουν βγαλει προβλημα λογο πετρελαιου. σε αλλα συμφωνω υπαρχουν αρκετα θεματα.
Βεβαια μην νομιζεται οτι μαπα βενζινη δεν προκαλει προβληματα σε βενζινοκινητα. ποιο πολυ αγχωνομαι με το subaru μου για την 100αρα που βαζω παρα για το πετρελαιο στο yaris. Και επειδη εχω knock link sensor (μετραει προπορεια αβανς που μπορει να εχει προωρη αναφλεξη λογο μαπας βενζινης) βλεπω καθημερινα τι μαπες βενζινες κυκλοφορουν στα βενζιναδικα.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
**Και επειδη εχω knock link sensor **(μετραει προπορεια αβανς που μπορει να εχει προωρη αναφλεξη λογο μαπας βενζινης) βλεπω καθημερινα τι μαπες βενζινες κυκλοφορουν στα βενζιναδικα.
πως το κάνεις αυτό;
εγώ έχω βρει κάποιο οργανάκι με vag-com αλλα δε δείχνει real time και κάνει logs.
Γενικα θα με ενδιέφερε πααρα πολυ να μάθω για αυτό το knock link sensorΣε κάποια πράγματα που λες θα συμφωνήσω.
Δε το ήξερα ότι έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ οι καταλύτες στα yaris.Αν είναι έτσι..τότε..αλλάζει!!
-
Ο χρήστης skodamaniac έγραψε:
**Και επειδη εχω knock link sensor **(μετραει προπορεια αβανς που μπορει να εχει προωρη αναφλεξη λογο μαπας βενζινης) βλεπω καθημερινα τι μαπες βενζινες κυκλοφορουν στα βενζιναδικα.
πως το κάνεις αυτό;
εγώ έχω βρει κάποιο οργανάκι με vag-com αλλα δε δείχνει real time και κάνει logs.
Γενικα θα με ενδιέφερε πααρα πολυ να μάθω για αυτό το knock link sensorΣε κάποια πράγματα που λες θα συμφωνήσω.
Δε το ήξερα ότι έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ οι καταλύτες στα yaris.Αν είναι έτσι..τότε..αλλάζει!!
http://www.linkecu.com/products/TuningT ... knockblock
σου δινει και λαμπακι στην καμπινα οποτε οταν αρχιζει να βαραει πυρακια το βλεπεις επιτοπου. εγω εχω το προηγουμενο μοντελλο (http://www.knocklink.com/) και πραγματικα εχω βρει την υγεια μου. το συνιστω ανεπιφυλακτα ειδικα σε πιεσμενα αυτοκινητα.
Προτιμω να ξερω οτι εχω μαπα βενζινη και να μην πιεσω το αυτοκινητο καθως μπορει ο εγκεφαλος να ριξει μοιρες avans αλλα η ζημια δεν θελει πολυ να γινει.
Εγω ανοιξα το μαμα κουτακι και εβαλα τα ledakia αναμεσα στα οργανακια μου και συνδεσα το τελευταιο led με buzzer ωστε και να μην το δω, να το ακουσω να βαραει. εχει ροοστατη ευαισθησίας οποτε μπορεις να το ρυθμισεις οπου σε βολευει.
Σημειωση, ο σενσορας που 'ακουει' τα πυρακια μπαινει επανω στο μπλοκ σου, στο δικο μου (ej20) εχει θεση ακριβως διπλα στην θεση του σενσορα που διαβαζει ο εγκεφαλος. φανταζομαι πως και στο δικο σου θα εχει καπου να κουμπωσει χωρις να χρειαστε να ανοιξεις τρυπα στο μαντεμι. μεγαλη σημασια εχουν τα κιλα ροπης που θα σφιξεις την βιδα του σενσορα.
Μια φωτο του σενσορα. οι bosch ειναι οι καλυτεροι που κυκλοφορουν στην αγορα.
-
Guys, μία απλή ερώτηση, έχω βρει σαν οικονομική λύση ένα smartάκι 2008 με πετρέλαιο, το οποίο θέλω να πάρω για να το κοινώ Αθήνα. Διαβάζοντας τα post τα δικά σας, καταλαβαίνω ότι δεν θα αντιμετωπίσω ιδιαίτερο πρόβλημα με τους μπάτσους, επίσης θα το ασφαλίσω επαρχία... το πρόβλημα όμως είναι η περίπτωση ατυχήματος εντός Αττικής? Σε αυτή την περίπτωση τη συμβαίνει, θα με καλύπτει η ασφάλεια? Επίσης, αν κάποιος γνωρίζει κατί παραπάνω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σαν αγορά, θα του ήμουν υπόχρεως, μην το πάρω και σκάσω περισσότερα από αυτά που θέλω να γλιτώσω...
-
Θα σε καλυπτει
Τωρα αν αφου θα εχει καταγραφει το συμβαν φας κληση επειδη βρισκοσουν σε απαγορευμενη περιοχη ειναι αλλο θεμα..
-
Μήπως πρέπει να ρωτήσει την ασφάλειά του, και να ενημερωθεί από εκεί επισήμως?
-
Ρε παιδια εγω που μενω Κορωπι δεν μπορω να αγορασω diesel? To σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αγορασω diesel και λιγουρευομαι το 1.2 tdi polo με 3.5 λιτρα μεση καταναλωση
-
Το θέμα είναι και που κατοικείς, ΚΑΙ που κινείσαι. Αν επιτρέπεται η αγορά του στο Κορωπί, αλλά εσύ το θέλεις για να μπαίνεις π.χ. μεγάλο και μικρό δακτύλιο, είσαι παράνομος ως προς τη χρήση.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το θέμα είναι και που κατοικείς, ΚΑΙ που κινείσαι. Αν επιτρέπεται η αγορά του στο Κορωπί, αλλά εσύ το θέλεις για να μπαίνεις π.χ. μεγάλο και μικρό δακτύλιο, είσαι παράνομος ως προς τη χρήση.Ε προφανως το θελω για να κινουμαι παντου. Το θεμα ειναι οτι αν με πιασουν θα πληρωσω προστιμω ή μπορω να βρω καποια δικαιολογια? π.χ ''χαθηκα και καταλαθως μπηκα στην Αθηνα''
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Το θέμα είναι και που κατοικείς, ΚΑΙ που κινείσαι. Αν επιτρέπεται η αγορά του στο Κορωπί, αλλά εσύ το θέλεις για να μπαίνεις π.χ. μεγάλο και μικρό δακτύλιο, είσαι παράνομος ως προς τη χρήση.
Ε προφανως το θελω για να κινουμαι παντου. Το θεμα ειναι οτι αν με πιασουν θα πληρωσω προστιμω ή μπορω να βρω καποια δικαιολογια? π.χ ''χαθηκα και καταλαθως μπηκα στην Αθηνα''
Δεν υπαρχει και μεγαλη περιπτωση να σε σταματησουν, αλλα αν σε σταματησουν πες οτι κατεβηκες για καποιες δουλειες. Αλλα σκεψου οτι αννννν σε σταματησουν επειδη ακουσαν ενα κροταλισμα πες οτι κανα ταξι απο διπλα θα ειναι
-
Κάποια πρόστιμα πέφτουν, το θέμα είναι ότι εντοπίζουν το 1% των παραβατών. Οι υπόλοιποι 99% τη σκαπουλάρουν στη υγεία των βενζινοκίνητων κορόιδων που πληρώνουν 1,58 το λίτρο το καύσιμο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κάποια πρόστιμα πέφτουν, το θέμα είναι ότι εντοπίζουν το 1% των παραβατών. Οι υπόλοιποι 99% τη σκαπουλάρουν στη υγεία των βενζινοκίνητων κορόιδων που πληρώνουν 1,58 το λίτρο το καύσιμο.γιαυτο και εγω πηρα πετρελαιο. αν και το 90% των διαδρομων μου στην θεσσαλονικη (πανω απο τον περιφερειακο) ειναι νομιμες, ποτε δεν εχω ακουσει να γραφουν καποιον με diesel. και μιλαω για κοσμο που τον σταματησαν για αλλον ελεγχο, ειδαν οτι ειναι diesel (απο την αδεια) και δεν τον γραψαν.
-
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το πρόβλημα δεν είναι στο κατά πόσον είναι πιθανό να ελεγχθεί κάποιος που κινείται με diesel στις δύο περιοχές που απαγορεύεται αλλά τι θα συμβεί σε περίπτωση τροχαίου.
Οι ασφαλιστικές γενικώς δεν καλύπτουν ατυχήματα σε περιοχές ή/και ζώνες που απαγορεύεται η διέλευση ενός οχήματος. Το λιγότερο που θα νοιάζει κάποιον ο οποίος θα εμπλακεί σε ένα σοβαρό ατύχημα με τραυματισμό το να του κατάσχουν το όχημα αν θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του υψηλές αποζημιώσεις.
Φυσικά και στο συγκεκριμένο θέμα ένας νομικός θα πρέπει να μας πει ακριβώς τι ισχύει?? Γιατί αν ήμουν ασφαλιστική εταιρεία και μπορούσα να γλιτώσω την πληρωμή μίας παχυλής αποζημίωσης λόγω ενός τέτοιου λόγου σήμερα ειδικά θα το έκανα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το πρόβλημα δεν είναι στο κατά πόσον είναι πιθανό να ελεγχθεί κάποιος που κινείται με diesel στις δύο περιοχές που απαγορεύεται αλλά τι θα συμβεί σε περίπτωση τροχαίου.Οι ασφαλιστικές γενικώς δεν καλύπτουν ατυχήματα σε περιοχές ή/και ζώνες που απαγορεύεται η διέλευση ενός οχήματος. Το λιγότερο που θα νοιάζει κάποιον ο οποίος θα εμπλακεί σε ένα σοβαρό ατύχημα με τραυματισμό το να του κατάσχουν το όχημα αν θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του υψηλές αποζημιώσεις.
Φυσικά και στο συγκεκριμένο θέμα ένας νομικός θα πρέπει να μας πει ακριβώς τι ισχύει?? Γιατί αν ήμουν ασφαλιστική εταιρεία και μπορούσα να γλιτώσω την πληρωμή μίας παχυλής αποζημίωσης λόγω ενός τέτοιου λόγου σήμερα ειδικά θα το έκανα.
κακο πραγμα η ζηλια
με καλυψε απολυτως ο sv2
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν τρέχει τίποτα με τις ασφάλειες και τα πετρελαιοκίνητα.Το καύσιμο δεν είναι κάποια παράμετρος που υπολογίζεται στην κάλυψη.Αποζημιώνονται κανονικά.Κάτσε λίγο. Γίνεται ένα ατύχημα όπου υπάρχουν τραυματίες και απαιτείται η συνδρομή της αστυνομίας. Ο αστυνομικός όταν θα ελέγξει τα σχετικά έγγραφα και δει ένα μεγαλοπρεπές diesel θα το περάσει απαρατήρητο??
Το αν το καύσιμο δεν υπολογίζεται στην κάλυψη είναι άλλο εντελώς ζήτημα. Εδώ έχουμε να κάνουμε ότι ένα όχημα κινήθηκε αντικανονικά εντός μίας περιοχής που δεν έπρεπε να βρισκόταν. Σε αυτή την περίπτωση πια θα είναι η δικαιολογία? Έβγαινα από το service ή είχα πάει την μαμά μου στο Νοσοκομείο???
Εδώ οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν ατυχήματα μέσα στο ΕΜΠ που είναι λέει χώρος όπου η αστυνομία δεν μπορεί να βεβαιώσει τα δεδομένα του ατυχήματος.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
...κακό πράγμα η ζήλια
με καλυψε απολυτως ο sv2
Γιατί να ζηλέψω δηλαδή ???.....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αφού πληρώνουν για παραβίαση ερυθρού σηματαδότη ή κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο η πετρελαιοκίνηση θα τους πειράξει ?Δεκτό. Άλλωστε γνωρίζεις καλύτερα τα περί ασφαλειών.....
-
Εχει ξαναγινει η συζητηση, γι'αυτο κ απαντησα με σιγουρια Και φυσικα να ρωτησει την ασφαλιστικη του, δεν την υποκαθιστω, αλλα απ'το να μη λαβει καθολου απαντηση, καλυτερα απο καποιον που γνωριζει εστω κ λιγα.
Οσο για τα περι κοροιδων του 1,54, το ντιζελ μη νομιζετε οτι το δινουν δωρεαν, με 1,45 βαζω εγω
-
Ερωτηση. Ποιος εμποδιζει καποιον απο την Αθηνα/Θεσσαλονικη να παρει πετρελαιοκινητο;
Δεν μπορει να βγαλει αδεια λογο τοπου κατοικιας ; Τι γινεται αν εχει δηλωσει τοπο κατοικιας καποιο εξοχικο σε χωριο εκτος Αθηνων;Νικος
-
Αν έχεις σπίτι ή επιχείρηση εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και δηλώσεις διεύθυνση κατοικίας/έδρα επιχείρησης εκεί, μπορείς να πάρεις πετρελαιοκίνητο. Απλά απαγορεύεται να το κυκλοφορείς εντός των δύο πολεοδομικών συγκροτημάτων.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;