-
Ο χρήστης Angelosss έγραψε:
Κατα ποσο διαφερει η Ελλαδα με την Ιταλια η την Ισπανια, Κροατια και τοσες αλλες μεσογειακες χωρες ??Πολύ... πάρα πολυ! Ειδικά το λεκανοπέδιο είναι κλειστός βρόγχος ουσιαστικά ενώ το μικροκλίμα της Θεσσαλονίκης είναι ό,τι χειρότερο για μικροσωμματίδια. Για αυτό άλλωστε είναι η 1η πολη στην Ευρώπη των 15 σε μικροσωμματιδιακή ρύπανση!!! Συμφωνώ ότι την μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν τα παλιά ταξι και φορτηγά/λεωφορεία. Όμως το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι και άλλα ντίζελ.
-
Ο χρήστης Angelosss έγραψε:
για να ειμαι ειλικρινης θα προτιμουσα μια 320d Effiecient dynamic με 4.1 μεση καταναλωσηΌχι γαμώτ, κι άλλος ετοιμάζεται!
-
Εγώ καλό το βλέπω.... Υγιής άμιλλα και όχι αθέμιτος ανταγωνισμός....
-
Αρκει να το φέρει απο Γερμανία και να περάσει από το Ρινγκ για δοκιμή... οικονομίας!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αρκει να το φέρει απο Γερμανία και να περάσει από το Ρινγκ για δοκιμή... οικονομίας!Και ταχύτητας!
Μην ξεχνάμε και την καταπληκτική ΜΩΤ: 66,7 χλμ/ώρα και με κατανάλωση 9,6 λίτρα/100, τσάμπα πράγμα (άπιστοι! ). -
ζηλειαααααααααααααα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κατα ποσο διαφερει η Ελλαδα με την Ιταλια η την Ισπανια, Κροατια και τοσες αλλες μεσογειακες χωρες ??
Πολύ... πάρα πολυ! Ειδικά το λεκανοπέδιο είναι κλειστός βρόγχος ουσιαστικά ενώ το μικροκλίμα της Θεσσαλονίκης είναι ό,τι χειρότερο για μικροσωμματίδια. Για αυτό άλλωστε είναι η 1η πολη στην Ευρώπη των 15 σε μικροσωμματιδιακή ρύπανση!!! Συμφωνώ ότι την μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν τα παλιά ταξι και φορτηγά/λεωφορεία. Όμως το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι και άλλα ντίζελ.
Πέταμε τις σαβούρες(παλιά βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα) καθώς και τα βρωμοδίχρονα και καθαρίζει η ατμόσφαιρα.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Κατα ποσο διαφερει η Ελλαδα με την Ιταλια η την Ισπανια, Κροατια και τοσες αλλες μεσογειακες χωρες ??
Πολύ... πάρα πολυ! Ειδικά το λεκανοπέδιο είναι κλειστός βρόγχος ουσιαστικά ενώ το μικροκλίμα της Θεσσαλονίκης είναι ό,τι χειρότερο για μικροσωμματίδια. Για αυτό άλλωστε είναι η 1η πολη στην Ευρώπη των 15 σε μικροσωμματιδιακή ρύπανση!!! Συμφωνώ ότι την μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν τα παλιά ταξι και φορτηγά/λεωφορεία. Όμως το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι και άλλα ντίζελ.
Πέταμε τις σαβούρες(παλιά βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα) καθώς και τα βρωμοδίχρονα και καθαρίζει η ατμόσφαιρα.
Για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα πρέπει να πετάξουμε τους παλιούς λέβητες και τα εργοστάσια χωρίς φίλτρα πρώτα και μετά τα σαράβαλα.
-
Αν εξαιρέσουμε τα κλιματολογικά, ποιά είναι τελικά τα υπέρ και τα κατά του diesel ?
Διαβάζοντας αυτό το thread προβληματίστηκα αρκετά http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=59566
Yes i too have driven diesels for years, currently a vectra c 03 2.0dti, 121k never gone wrong and runs like a dream, but this is the last of the old style diesel and i will have to change it soonish, Unfortunately because of the complexities of common rail, and the mind blowing cost of repairs on these somewhat unreliable units i will probably go back to petrol and put up with a 15 mpg drop, shame. I guess to get the low end torquey feeling i'll have to go automatic as well.
Ισχύει ότι οι σύγχρονοι diesel - λόγω της πολυπλοκότητάς τους πια - συνηθίζουν να βγάζουν περισότερες ακριβές βλάβες απο ενα βενζινοκίνητο?
-
Βέβαια, εγώ όλη την ώρα στο συνεργείο μου το έχω το αυτοκίνητο...
Συνέχεια χαλάει, τι να το κάνω; -
Βέβαια, εγώ όλη την ώρα στο συνεργείο μου το έχω το αυτοκίνητο...
Συνέχεια χαλάει, τι να το κάνω;To ρωτάς;
Να το πουλήσεις και να πάρεις 320d.
Θα καις λιγότερο και θα έχεις και μπέμπα! -
Εγώ, αδερφέ, επειδή είμαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ με το τιμόνι και κάνω ΠΡΟΧΕΙΡΑ πάνω από 1000χλμ για την πλάκα μου κάθε Σ/Κ γυρνώντας την χώρα (με λίγη εθνική, 80% σε επαρχιακούς και βουνίσιους δρόμους) με αποτέλεσμα να ΓΕΛΑΩ όταν κάποιοι εδώ μέσα λένε ότι ΚΑΝΑΝ ΤΑΞΙΔΙ 300χλμ, αν μπορούσα να πάω σε αγορά κάτι τέτοιου (θα προτιμούσα ALFA ROMEO αλλά λέμε αν) θα έβγαζα τρελλά γούστα και όχι μόνο θα έγραφα καταναλώσεις, αλλά θα πόσταρα και βιντεάκια με κοντρίτσες στον ανοιχτό δρόμο με διάφορους γρήγορους που το πατάνε για καμιά 10αριά χλμ και μετά μόλις πέσει πολύ ο δείκτης του καυσίμου κόβουν. Ή όντας πισωκίνητο θα το τρέλλαινα στην κωλιά που λόγω τεράστιας ροπής θα διαρκούσε περισσότερο...
-
πεστα χρυσοστομε,
Ακου φαση , εχουμε ενα vectra GTS του 2007 και εχουμε κανει ως τωρα 150000 χμ λογο δουλειας και καποια χρονια στην Ευρωπη και παμε το προηγουμενω καλοκαιρι στην αντιπροσωπια της audi στη Τριπολη για να παρουμε προσφορα + ανταλλαγη το vectra για το audi a4, εως τωρα μια χαρα.... του λεμε χμ και χρονολογια και παθενει πλακα μας λεει οτι κανενας δεν προκειται να το παρει και οτι εδω τα χμ που κανουνε οι περισσοτεροι ειναι γυρω στα 10-15000 το χρονο
Τοτε ο αδελφος μου λεει 'ναι παιρνουν audi για να κανουν οι βλαχοι φιγουρα στα χωρια και να πηγαινουν με αυτα στο μαντρι' και εγω τοτεΑααααααααααντε γειααααααα οτι και να λετε οσοι εχουνε diesel ειναι κερδισμενοι, εκτος αν το βγαζουν 1 φορα το μηνα
edit: στης βρυξελλες πηγαιναμε μονοημερη Παρισι και γυριζαμε την ιδια μερα 650 χμ ετσι για πλακα σχεδον καθε Σαββατο
edit2:μιας και που το εφερε η κουβεντα με τη μπεμπα οριστε http://www.youtube.com/watch?v=73ZASL8ZMcg
-
6,7 καταναλωση στα 240 κμ???
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
6,7 καταναλωση στα 240 κμ???6,7 είναι η μέση κατανάλωση και την έδειξε στην αρχή... Αν ξανάδειχνε στο τέλος της κούρσας, θα έβλεπες πως θα είχε ανέβει... Αν είχε βάλει την στιγμιαία, θα ήταν πολύ πάνω από 10 lt/100 (για να μην πω και 15lt/100 που είναι και το πιθανότερο... ).
Ταξίδια κάνουμε και οι βενζινοκίνητοι πάντως... Το ταξίδι Αθήνα Γιάννενα και πάλι πίσω με κάμποσα Γιάννενα-Μέτσοβα ενδιάμεσα, το έχω κάνει τόσες πολλές φορές , που μάλλον...δικαιούμαι να ομιλώ κι ας μην... καίω πετρέλαιο!
Ένα πετρελαιοκίνητο, θα είναι 3 λίτρα/100 χλμ πιο οικονομικό (πάνω κάτω...). Για όποιον είναι σημαντικό το ποσό αυτό, ας προχωρήσει στην αγορά του. Απλώς να σκεφτεί πολύ αν θα το προτιμήσει χειροκίνητο, γιατί οι στροφές που όντως αποδίδει έχουν μικρό φάσμα, κάπου 2000-2500 το πολύ... Βολεύει πολύ το αυτόματο λοιπόν, αλλιώς σε επαρχιακό, πρέπει ν' αλλάζεις συνεχώς για να είσαι στην περιοχή που τραβάει δυνατά...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ένα πετρελαιοκίνητο, θα είναι 3 λίτρα/100 χλμ πιο οικονομικό (πάνω κάτω...). Για όποιον είναι σημαντικό το ποσό αυτό, ας προχωρήσει στην αγορά του. Απλώς να σκεφτεί πολύ αν θα το προτιμήσει χειροκίνητο, γιατί οι στροφές που όντως αποδίδει έχουν μικρό φάσμα, κάπου 2000-2500 το πολύ... Βολεύει πολύ το αυτόματο λοιπόν, αλλιώς σε επαρχιακό, πρέπει ν' αλλάζεις συνεχώς για να είσαι στην περιοχή που τραβάει δυνατά...
[/quote]
Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Μία μικρή λεπρομέρεια είναι οτι το μικρό οφέλιμο φάσμα των στροφών του diesel, δε 'διανύεται' τόσο γρήγορα όσο στα βενζινοκίνητα, καθότι στροφάρουν βραδύτερα, αλλά σίγουρα απαιτούντα περισσότερες αλλλαγές σχέσεων, ειδικά σε μικρού κυβισμού diesel -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ταξίδια κάνουμε και οι βενζινοκίνητοι πάντως... Το ταξίδι Αθήνα Γιάννενα και πάλι πίσω με κάμποσα Γιάννενα-Μέτσοβα ενδιάμεσα, το έχω κάνει τόσες πολλές φορές , που μάλλον...δικαιούμαι να ομιλώ κι ας μην... καίω πετρέλαιο!Ένα πετρελαιοκίνητο, θα είναι 3 λίτρα/100 χλμ πιο οικονομικό (πάνω κάτω...). Για όποιον είναι σημαντικό το ποσό αυτό, ας προχωρήσει στην αγορά του. Απλώς να σκεφτεί πολύ αν θα το προτιμήσει χειροκίνητο, γιατί οι στροφές που όντως αποδίδει έχουν μικρό φάσμα, κάπου 2000-2500 το πολύ... Βολεύει πολύ το αυτόματο λοιπόν, αλλιώς σε επαρχιακό, πρέπει ν' αλλάζεις συνεχώς για να είσαι στην περιοχή που τραβάει δυνατά...
Το ερώτημα παραμένει ποιος σου πληρώνει τα καύσιμα; Γιατί αν τα πληρώνεις εσύ τότε ΣΙΓΟΥΡΑ πονάει η τσέπη σου όταν το πλακώνεις. Αν τα πληρώνει άλλος δεν σε νοιάζει, αλλά ταυτόχρονα ΔΕΝ μπορείς να δίνεις συμβουλές για οικονομία...
Για το στροφάρισμα μην μπερδεύεσαι. Εκεί που η πρώτη σου χτυπάει 50 με 5500στροφές το αντίστοιχο diesel θέλει 4000....Έχουν πιο μακρυές σχέσεις. Η διαφορά στην χρήση είναι ότι δεν χρειάζονται στροφάρισμα.
-
Ταξίδια κάνουμε και οι βενζινοκίνητοι πάντως... Το ταξίδι Αθήνα Γιάννενα και πάλι πίσω με κάμποσα Γιάννενα-Μέτσοβα ενδιάμεσα, το έχω κάνει τόσες πολλές φορές , που μάλλον...δικαιούμαι να ομιλώ κι ας μην... καίω πετρέλαιο!
Το ερώτημα παραμένει ποιος σου πληρώνει τα καύσιμα; Γιατί αν τα πληρώνεις εσύ τότε ΣΙΓΟΥΡΑ πονάει η τσέπη σου όταν το πλακώνεις. Αν τα πληρώνει άλλος δεν σε νοιάζει, αλλά ταυτόχρονα ΔΕΝ μπορείς να δίνεις συμβουλές για οικονομία...
Για το στροφάρισμα μην μπερδεύεσαι. Εκεί που η πρώτη σου χτυπάει 50 με 5500στροφές το αντίστοιχο diesel θέλει 4000....Έχουν πιο μακρυές σχέσεις. Η διαφορά στην χρήση είναι ότι δεν χρειάζονται στροφάρισμα.
οχι φιλε μου η διαφορα ειναι στην πολυπλοκοτητα του ντιζελοκινητηρα πια το να τα πιανει 1000 στροφες πιο κατω δεν το κανει οικονομικοτερο σε τιποτα γιατι απαξ και βαλεις καταλαθος χειροτερο καυσιμο
-
Πολύπλοκος ο ντίζελ; Γιατί γράφετε αφού δεν ξέρετε τίποτα;
-
Πολύπλοκος ο ντίζελ; Γιατί γράφετε αφού δεν ξέρετε τίποτα;Ο βασικός ντιζελοκινητήρας δεν είναι καθόλου πολύπλοκος. Οι common rail με τούρμπο κλπ είναι όμως. Όσο και ένας αντίστοιχα προηγμένος βενζινοκινητήρας, πλην του ηλεκτρικού κυκλώματος ανάφλεξης που απουσιάζει φυσικά.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;