-
Στο μυαλό τους είσαι μου φαίνεται!!
-
To πάνε λάου λάου και για να μην ξησηκωθεί ο κόσμος, αλλά και να μην φύγουν κι άλλοι από το μαντρί και την κάνουν για πέλλετς, σόμπες, τζάκια, αντλίες θερμότητας κ.α.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
πέλλετς, σόμπες, τζάκια, αντλίες θερμότητας κ.α.τα οποία όλα έχουν τα δικά τους προβλήματα
(το γραφω επειδη τα έψαξα λιγο, λογω τος επικείμενης αλλαγής τρόπου θέρμανσης. Ξεκιναω λοιπον με αέριο και βλέπουμε... ) -
ακούστε νόμο που ψηφίστηκε στην επαρχία που μένει η κοπελιά μου στην Ιταλία.
Όσα κτίρια έχουν ήδη εγκατεστημένο κάποιο σύστημα θέρμανσης, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το τζάκι
Πως τους ξέφυγε αυτό στην ελλάδα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ακούστε νόμο που ψηφίστηκε στην επαρχία που μένει η κοπελιά μου στην Ιταλία.Όσα κτίρια έχουν ήδη εγκατεστημένο κάποιο σύστημα θέρμανσης, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το τζάκι
Πως τους ξέφυγε αυτό στην ελλάδα
Από πλευράς προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί πραγματικά φονικό όπλο τεράστιας ισχύος το απλό τζάκι σε σχέση με άλλα συστήματα. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να το εφαρμόσουν το Νόμο αυτό ακόμα και αν τον ψήφιζαν. Έτσι και αλλιώς πάντως σε μία χώρα όπου το Φ.Α. είναι διαθέσιμο παντού δεν βλέπω το λόγο γιατί να καις ξύλα.
-
-
και μεχρι τα χριστουγεννα του 2012 αυξάνομε τη τιμη και των δύο στις σημερινες, προ καλοκαιριου, τιμες. Σωστοςςς
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Νέο Diesel Ekonomy από την ΕΚΟ
http://www.protothema.gr/environment/ar ... aid=184352κανει δουλεια αραγε??? το δοκιμασε κανεις?
Τωρα θα κυκλοφορησει ,ουτε στο site τους δεν το εχουν. http://www.eko.gr/Main.aspx?lan=1
Κυκλοφόρησε
-
γνωστος μου βενζινας, μου ειπε σημερα πως κατι ψιθυριστηκε στο υπουργειο για μαζουτ για κεντρικες θερμανσεις με μονη αλλαγη στον καυστηρα, ενα αναλογο μπεκ.
-
Ο κοινός καυστήρας ελαφρού πετρελαίου, το γνωστό κίνησης/θέρμανσης, λειτουργεί στην μισή πίεση περίπου από αυτόν του γνωστού μαζούτ και κοστίζει και κάτω από τα μισά λεφτά. Ένα μπεκ κοστίζει 3 ευρώ, δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά τους.
Γενικά στο θέμα περιβάλλον, το ελληνικό κράτος τα έχει κάνει μπάχαλο πολλάκις. Αλλά όταν το συμφέρει γιατί θέλει να μαζέψει φόρους, σηκώνει την παντιέρα του οικολόγου και αποφασίζει διατάξεις επί διατάξεων.
Το μαζούτ εξεδιώχθει πριν από πολλές δεκαετίες ως άκρως ρυπογόνο. Να σημειωθεί ότι τότε η ρύπανση ήταν κάτι το καινοφανές, και δεν απασχολούσε και πολύ ούτε τον κόσμο ούτε την πολιτεία. Το φυσικό αέριο προπαγανδίστηκε όλη τη δεκαετία του '80 αλλά και του '90 ως ο αρχάγγελος της καταπολέμησης του νέφους, αλλά και των ακριβών τιμών πετρελαίου και κατήντησε να είναι απλά λίγο φθηνότερο επειδή υπάρχει η διαβόητη επιδότηση (για όσο καιρό ακόμη).
Τώρα στα 2012 πάλι μαζούτ? Έλεος ρε σεις. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
γνωστος μου βενζινας, μου ειπε σημερα πως κατι ψιθυριστηκε στο υπουργειο για μαζουτ για κεντρικες θερμανσεις με μονη αλλαγη στον καυστηρα, ενα αναλογο μπεκ.Αυτο που εχει ακουστει αρκετα ειναι οτι θα κυκλοφορησει απο την MOTOR OIL ενα μιγμα μαζουτ και πετρελαιου θερμανσης που θα πωλειται γυρω στα 0,60€ το λιτρο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
γνωστος μου βενζινας, μου ειπε σημερα πως κατι ψιθυριστηκε στο υπουργειο για μαζουτ για κεντρικες θερμανσεις με μονη αλλαγη στον καυστηρα, ενα αναλογο μπεκ.
Αυτο που εχει ακουστει αρκετα ειναι οτι θα κυκλοφορησει απο την MOTOR OIL ενα μιγμα μαζουτ και πετρελαιου θερμανσης που θα πωλειται γυρω στα 0,60€ το λιτρο.
Πρατηριάς Aegean μου είπε ότι θα 'βγάλουν' με 0,90€ το λιτρο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο που εχει ακουστει αρκετα ειναι οτι θα κυκλοφορησει απο την MOTOR OIL ενα μιγμα μαζουτ και πετρελαιου θερμανσης που θα πωλειται γυρω στα 0,60€ το λιτρο.
αυτη η φημη κυκλοφορησε κι εδω.
πιθανόν να την διαρεει η εταιρια φυσικου αεριου γιατι δεν προλαβαινει τις παραγγελιες και τις συνδεσεις
παντως υπαρχει κοσμος που το πιστευεις και ανεστειλε την συνδεση με το φυσικο αεριο...
-
Αυτό περί ενός καυσίμου, κάτι σαν το πετρέλαιο που θα κοστίζει 0,50-0,60 λεπτά ακούγεται παντού.Αν είναι έτσι γιατί δεν το έχουν ήδη βγάλει και να μην προλαβαίνουν τις παραγγελίες και 2ον, το κράτος θέλει να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο με την εξίσωση τιμών κίνησης και θέρμανσης(αφου δεν μπορεί αλλιώς!) και θα τους αφήσει να βγάλουν κάτι τέτοιο για να φουντώσει ακόμα περισσότερο?? Οπότε μάλλον προκειται για
-
Kαλα στην Ελλαδα τιποτε δεν ειναι απιθανο.Ολα μπορει να συμβουν...
-
ισως να μην 'φοβουνται' γιατι ετσι και τολμησεις αυτο το..... 'μιγμα' να το βαλεις σε οποιοδηποτε αυτοκινητο θα.... εκραγει...
-
Οι κοινοί καυστήρες το αντέχουν;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι κοινοί καυστήρες το αντέχουν;;ακουγεται οτι θα αρκει απλα η αλλαγη του μπεκ.
στην χειροτερη να αλλαξεις απλα τον καυστηρα ο οποιος ζητημα να φτανει τα 1.000 ευρω.
και παλι η διαφορα μεταξυ 1.40 και 0.60 (αντε 0.90 αν θες) ειναι χαοτικη... -
Στους καυστήρες δεν θα έχει πρόβλημα γιατί έχει αρκετό πετρέλαιο μαζί με το μαζούτ ώστε να μη χρειάζεται προθέρμανση.
Οι κινητήρες (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) θα πάθουν ζημιά αν δουλεύουν με τέτοιο καύσιμο αλλά αυτό δεν σταμάτησε ποτέ τη νοθεία στα καύσιμα.
Δύσκολο να κυκλοφορήσει τέτοιο καύσιμο, θα φοράμε μάσκες στις πόλεις.
Μαζούτ έκαιγαν οι καυστήρες στις πολυκατοικίες όταν ήμουν μικρός και τα μπαλκόνια είχαν μαύρη σκόνη και μικρά μαύρα σωματίδια - και τότε υπήρχαν ελάχιστες κεντρικές θερμάνσεις σε σχέση με σήμερα. -
Ύστερα από τα στοιχεία σοκ που άκουσα για τη νοθεία του πετρελαίου κίνησης, νομίζω πως θα αναθεωρήσω μια στροφή που έλεγα να κάνω προς αυτό. Ακόμα και να εξισώσουν το φόρο κίνησης-θέρμανσης, ακόμα και με τη βενζίνη στα 2€, νομίζω πως θα συνεχίσουν να νοθεύουν το κίνησης με ναυτιλιακό πετρέλαιο, οπότε η ενδεχόμενη ζημιά που μπορεί να προκύψει δεν πρόκειται να αποσβεστεί από τα όποια χαμηλότερα έξοδα. Νομίζω ότι για την ώρα ένας οικονομικός βενζινοκινητήρας για
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;