-
Σήμερα έβαλα ένα φίλτρο Κ&Ν στη θέση του εργοστασιακού.
Κόστος 55 ευρώ.
Η βελτίωση της απόκρισης και της ροπής είναι εμφανής...
Ακούγεται και λίιιγο πιό σπορτίφ τώρα...
Περισσότερα το βράδυ αφού το οδηγήσω λίγο περισσότερο,αλλά δεν με ξεγελάει η αίσθησή μου.
Γενικά πάντως ο 1.4 75 ΗΡ είναι αξιόλογο μοτέρ στην καθημερινή χρήση και το πως αποδίδει τώρα στα 1500 χλμ,δεν έχει καμμιά σχέση με όταν το αγόρασα.Τότε έδειχνε πολύ σφιχτό,ενω τώρα δείχνει να 'ανοίγει'.
Ελπίζω ο 1.4 FSI να είναι καλύτερος,ώστε να διακαιολογεί και το παραπάνω κόστος του... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Σήμερα έβαλα ένα φίλτρο Κ&Ν στη θέση του εργοστασιακού.
Κόστος 55 ευρώ.
Η βελτίωση της απόκρισης και της ροπής είναι εμφανής...
Ακούγεται και λίιιγο πιό σπορτίφ τώρα...
Περισσότερα το βράδυ αφού το οδηγήσω λίγο περισσότερο,αλλά δεν με ξεγελάει η αίσθησή μου.
Γενικά πάντως ο 1.4 75 ΗΡ είναι αξιόλογο μοτέρ στην καθημερινή χρήση και το πως αποδίδει τώρα στα 1500 χλμ,δεν έχει καμμιά σχέση με όταν το αγόρασα.Τότε έδειχνε πολύ σφιχτό,ενω τώρα δείχνει να 'ανοίγει'.
Ελπίζω ο 1.4 FSI να είναι καλύτερος,ώστε να διακαιολογεί και το παραπάνω κόστος του...Γιώργο, έχε το νου σου για το ΑFM
Αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα αποκτούν προβλήματα λόγω της μεγαλύτερης παροχής αέρα των 'ανοιχτών' φίλτρων. Δεν προσπαθώ να κινδυνολογήσω, επειδή έχει συμβεί το αναφέρω...
-
ΟΚ δεκτόν!
Τι είδους προβλήματα όμως?
Εννοείς λάθος μετρήσεις του AFM λόγω μεγαλύτερου στροβιλισμού αέρα και ακανόνιστης ασυνεχούς ροής?Εχω την εντύπωση οτι αυτά τα προκαλούν οι 'σκούπες' και γενικώς η αφαίρεση των εργοστασιακών εξαρτημάτων της εισαγωγής (πνίχτες κλπ).
Ή μήπως εννοείς κάτι άλλο?
Πάντως στη Laguna turbo δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα...
Αντιθέτως η ροπή εμφανίζεται ακόμη πιό χαμηλά σε σχέση με το εργοστασιακό της φίλτρο.Οπωσδήποτε όμως η κατανάλωση έχει ανέβει κατά 5% τουλάχιστον... -
Τελικά ο θόρυβος ακούγεται ακόμα?
-
Φίλη μου στην Ισπανία είχε το (νέο τότε) Polo 1.9 diesel στα 69 άλογα (η απλή έκδοση χωρίς turbo).
Η οικονομία του αυτοκινήτου αυτού ήταν απίστευτη! Ή φίλη μου έκανε διαδρομές κυρίως μέσα στην Μαδρίτη και όταν την ρωτούσα αν έβαλε βενζίνη τελευταία, έπαιρνα απαντήσεις του στύλ 'χμμ, δεν θυμάμαι αν έβαλα αυτό το μήνα' .
Μπορεί να μην έβαζε φωτιά στο δρόμο αλλά για την πόλη (και την εθνική γύρω στα 130χ/ω) ήταν μια χαρά, ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης martin έγραψε:
Τελικά ο θόρυβος ακούγεται ακόμα?Αν εννοείς το 'τακ' απο το σύστημα μετάδοσης,ναι!!!
Αποτελεί ίδιον γνώρισμα του αυτοκινήτου σύμφωνα με το τοπικό σερβις στη Λαμία και έχει σχολιαστεί και στα σεμινάρια που τους κάνουν στα κεντρικά.Ωστόσο για λύση δεν μιλούν.Αφού δεν αποτελεί πρόβλημα δεν ασχολούμαι προς το παρόν.Μιας και ξαναζωντάνεψε το thread ας πω δυό λόγια ακόμη για το αυτοκίνητο:
Κατ'αρχήν το μοτέρ!Είναι απίστευτο πως μεταμορφώθηκε μετά απο 3000 χλμ κίνησης εντός πόλεως κυρίως,αλλά με χρήση σε όλο το φάσμα των στροφών (εννοώ και με λειτουργία στον κόφτη).
Τραβάει πολύ καλά απο τις 1000 μέχρι τις 5000 σαλ και ειλικρινά για μέσα στην πόλη είναι οτι πρέπει.Αμφιβάλω αν ο 1.4FSI έχει τέτοια ροπή στις χαμηλομεσαίες στροφές και αν κινείται τόσο άνετα!
Η οικονομία του είναι νορμάλ δεδομένου οτι βγάζω 450 χλμ απο φούλ μέχρι να νάψει το λαμπάκι και με κίνηση μέσα στην πόλη με 10 χλμ ημερησίως (4 φορές απο 2,5 χλμ).Ποιότητα κατασκευής κορυφαία.Δεν ακούγεται τίποτε απο τριγμούς,ενω του έβαλα και ηχο-θερμομονωτικό στο καπώ με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμη περισσότερο και ο θόρυβος εντός καμπίνας (στο Golf IV ήταν στάνταρ).
Τέλος έκανα και ένα 0-100 km/h με τη βοήθεια του χρονομέτρου του κινητού και πέτυχα 13,8' (μέσος όρος δύο κατευθύνσεων).
Οχι κι άσχημα σε σχέση με το 14,5' του εργοστασίου... -
to μοτερ θα το δεις στις 15.000χλμ
εκει μεταμορφωνεταικαι μη ξεχνας να αλλαζεις λαδια
εννοω πριν τις 15.000χλμ -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
εκει μεταμορφωνεταιΤί ακριβώς θα 'δείς' απο το μοτέρ στα 15,000χλμ?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
εκει μεταμορφωνεταιΤί ακριβώς θα 'δείς' απο το μοτέρ στα 15,000χλμ?
Στην υπογραφή σου, ποιό είναι το αυτοκίνητο και ποιό το Golf ;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Στην υπογραφή σου, ποιό είναι το αυτοκίνητο και ποιό το Golf ;Και τα δύο Golf είναι
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί ακριβώς θα 'δείς' απο το μοτέρ στα 15,000χλμ?
Σίγουρα δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί από τη μια στιγμή στην άλλη σε 6-κύλινδρο της BMW αλλά όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αυτό που γράφει ο mkiii ισχύει. Το μοτέρ χάνει αυτήν την ομολογουμένως 'τραχιά' αίσθηση που έχει στην αρχή και γίνεται πολύ πιο ήσυχο και πρόθυμο. Σίγουρα δεν βγάζει τα άλογα αλλά είναι πολύ ροπάτο και στις χαμηλομεσαίες χαίρεσαι να το οδηγείς.
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Σίγουρα δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί από τη μια στιγμή στην άλλη σε 6-κύλινδρο της BMW αλλά όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αυτό που γράφει ο mkiii ισχύει. Το μοτέρ χάνει αυτήν την ομολογουμένως τραχειά αίσθηση που έχει στην αρχή και γίνεται πολύ πιο ήσυχο και πρόθυμο. Σίγουρα δεν βγάζει τα άλογα αλλά είναι πολύ ροπάτο και στις χαμηλομεσαίες χαίρεσαι να το οδηγείς.
ακριβως. Θα γινει αρκετα πιο ευστροφο κ ελάστικο
-
Παιδιά αυτό πράγματι ισχύει απο τώρα στο δικό μου GOLF V 1.4 75HP με μόνο 3000 χλμ στο οδόμετρο!!!Οπωσδήποτε παίζουν ρόλο η χρήση Kinitron 100 και το K&N φίλτρο,αλλά απο τότε που το δουλεύω στις ψηλές στροφές ακόμη και μέσα στην πόλη,μέσα σε 500 χλμ μεταμορφώθηκε.
Θυμάμαι οτι μέσα στα πρώτα 1500 χλμ είτε πατούσα το γκάζι τέρμα είτε όχι,δεν γίνονταν τίποτε.Τώρα υπάρχουν καλά αποθέματα δύναμης μέχρι τις 4500-5000 με πτώση μέχρι τις 5500,κάθετη πτώση μέχρι τις 5800 και ένα μικρό ξύπνημα μέχρι τις 6000 που επεμβαίνει ο κόφτης.Το πιό δυνατό τράβηγμα πάντως το έχει ακριβώς μετά τις 3000 σαλ...(σας περιέγραψα με λόγια την καμπύλη ιπποδύναμης αν καταλάβατε καλά... ).
Αν πράγματι το μοτέρ πάρει κι άλλο μέχρι τα 15000 χλμ,θα είμαι υπερικανοποιημένος... .
Ωστόσο κάποια στιγμή θα κάνω μια δυναμομέτρηση για να δώ τι γίνεται (αν πάω ποτέ Αθήνα με το Golf,πράγμα απίθανο... ). -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Οπωσδήποτε παίζουν ρόλο η χρήση Kinitron 100 και το K&N φίλτρο,αλλά απο τότε που το δουλεύω στις ψηλές στροφές ακόμη και μέσα στην πόλη,μέσα σε 500 χλμ μεταμορφώθηκε.Καλησπέρα GTZ. Μήπως έχεις μετρήσει περίπου τι κατανάλωση έχεις τώρα με δεδομένο την Kinitron και το φίλτρο; Θέλω να πώ, λογικά αυξήθηκε αλλά κατά πόσο;
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Παιδιά αυτό πράγματι ισχύει απο τώρα στο δικό μου GOLF V 1.4 75HP με μόνο 3000 χλμ στο οδόμετρο!!!Οπωσδήποτε παίζουν ρόλο η χρήση Kinitron 100 και το K&N φίλτρο,αλλά απο τότε που το δουλεύω στις ψηλές στροφές ακόμη και μέσα στην πόλη,μέσα σε 500 χλμ μεταμορφώθηκε.Η χρήση βενζίνης άνω των 95 οκτανίων μάλλον δεν προσφέρει τίποτα στο συγκεκριμένο κινητήρα. Ρίξε και μία ματιά στο βιβλιαράκι, αν γράφει 91/95 τα ευρώ σου χαλάς
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Καλησπέρα GTZ. Μήπως έχεις μετρήσει περίπου τι κατανάλωση έχεις τώρα με δεδομένο την Kinitron και το φίλτρο; Θέλω να πώ, λογικά αυξήθηκε αλλά κατά πόσο;
Οπως είπα σε προηγούμενη δημοσίευση,βγάζω 400-450 χιλιόμετρα μεχρι να ανάψει το λαμπάκι,με κίνηση εντός Λαμίας σπίτι-δουλειά,δουλειά-σπίτι,σουπερμάρκετ κλπ.Οι αποστάσεις εδω είναι πολύ μικρές και το πρωι μόλις που προλαβαίνει να ζεσταθεί το (αλουμινένιο ευτυχώς) μοτέρ,αφού μέχρι τη δουλειά μου κάνω μόλις 2 χλμ με 1η 2η 3η ταχύτητα το πολύ και πολλά σταμάτα-ξεκίνα.Καταλαβαίνεις οτι υπο τέτοιες συνθήκες το μοτέρ καίει πολύ (περίπου 10 λιτρα/100 χλμ).Και πάλι όμως με βάση τις συνθήκες που περιέγραψα,δεν θεωρώ οτι καίει πολύ.Φαντάσου οτι το ραζερβουάρ το γεμίζω κάθε 20-25 μέρες περίπου!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η χρήση βενζίνης άνω των 95 οκτανίων μάλλον δεν προσφέρει τίποτα στο συγκεκριμένο κινητήρα. Ρίξε και μία ματιά στο βιβλιαράκι, αν γράφει 91/95 τα ευρώ σου χαλάςΘεωρητικά έτσι είναι,γι'αυτό και αρχικά είχα βάλει καύσιμο 95 οκτ.,κατόπιν υποδείξεων και του εμπόρου απο όπου το αγόρασα.
Ελα όμως που μετά δοκίμασα αρχικά Ultimate και μετά Kinitron 100 και είδα καλύτερη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ζωντάνια...!!!Δεν ξέρω,αλλά η Kinitron με κέρδισε!!!Αλλωστε βάζω καύσιμα κάθε 20-25 μέρες,οπότε τα ευρώ δεν μου φαίνονται
VW GOLF V 1.4 75HP trendline...πρώτες εντυπώσεις.