-
Ενα που εχουμε εδω στην εργασια μου, 1 χρονων παλαιο το κανει πολυ εντονα και ενας συναδελφος που εχει σαν ιδιοτης ενα παρομοιο κανει το ιδιο!
Ειναι και πολυ ευαισθητα στην παραμικρη φορτιση, πχ αναιβασμα σε πεζοδρομιο χτυπαει πυρακια οπως λεμε, σαν να μην εχει η μηχανη δυναμη κατω απο 2000 στροφες!
Ενα αλλο προβλημα ειναι κραδασμοι απο την μεταδωση, δεν ειναι προβλημα με την ζυγοσταθμιση, ο ανθρωπος φοραει χοντρα γαντια οταν οδηγαει γιατι ασπριζουν τα χερια του!
Δεν κυλαει ηρεμα, σαν μοντερνο αυτοκινητο, ειναι 20 χρονια πισω σε αυτο το ζητημα!
Ανακριβεστατο τιμονι ειναι και αυτο ενα ακομα δωρακι απο το αυτοκινητο του λαου!
Σπιρος -
Φίλε Σπύρο αν και δεν θ'αγόραζα Γκολφ με τίποτα από γενιά ΙΙΙ και άνω, το ανακριβέστατο τιμόνι είναι το σύνηθες χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων της εποχής μας, οπότε ίσως να μην μπορείς να το συγκαταλέξεις στα αρνητικά του 'νέου' Γκολφ... Φωτεινές εξαιρέσεις οι θεότρελες Άλφα με 1,7 στροφές απ'ακρη σ'άκρη, αλλά άντε μετά να εξηγήσεις στην κυράτσα που πάει για καφέ, στην κομμώτρια και στον άσχετο business executive γιατί 'δεν κόβει το τιμόνι' και δυσκολεύεται να το παρκάρει το....παλιάμαξο
Σπύρος
-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Ενα που εχουμε εδω στην εργασια μου, 1 χρονων παλαιο το κανει πολυ εντονα και ενας συναδελφος που εχει σαν ιδιοτης ενα παρομοιο κανει το ιδιο!
Ειναι και πολυ ευαισθητα στην παραμικρη φορτιση, πχ αναιβασμα σε πεζοδρομιο χτυπαει πυρακια οπως λεμε, σαν να μην εχει η μηχανη δυναμη κατω απο 2000 στροφες!
Ενα αλλο προβλημα ειναι κραδασμοι απο την μεταδωση, δεν ειναι προβλημα με την ζυγοσταθμιση, ο ανθρωπος φοραει χοντρα γαντια οταν οδηγαει γιατι ασπριζουν τα χερια του!
Δεν κυλαει ηρεμα, σαν μοντερνο αυτοκινητο, ειναι 20 χρονια πισω σε αυτο το ζητημα!
Ανακριβεστατο τιμονι ειναι και αυτο ενα ακομα δωρακι απο το αυτοκινητο του λαου!
Σπιροςκαθε δευτερα τα ιδια!
Σπυρο εχουμε το αναλογο τοπικ πια να γραφετε τα του γκολφ και των αλλων χρεπιων οπως αμεσα ή εμμεσα μας διαφωτιζεις οτι ειναιGTZ αυτο που αναφερεις ισχυει για τα IV αλλα φιλος που το εχει IV δεν ακουγεται πλεον. Δε ξερω γιατι....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φίλε Σπύρο αν και δεν θ'αγόραζα Γκολφ με τίποτα από γενιά ΙΙΙ και άνω, το ανακριβέστατο τιμόνι είναι το σύνηθες χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων της εποχής μας, οπότε ίσως να μην μπορείς να το συγκαταλέξεις στα αρνητικά του 'νέου' Γκολφ... Φωτεινές εξαιρέσεις οι θεότρελες Άλφα με 1,7 στροφές απ'ακρη σ'άκρη, αλλά άντε μετά να εξηγήσεις στην κυράτσα που πάει για καφέ, στην κομμώτρια και στον άσχετο business executive γιατί 'δεν κόβει το τιμόνι' και δυσκολεύεται να το παρκάρει το....παλιάμαξοΣπύρος
Σπύρο να επεκτείνω λίγο αυτό που λες, για να δεις ότι τα πράγματα ίσως είναι πολύ πιο απλά.
Καταρχάς οι Alfasud που κι'εγώ και ο Σπύρος οδηγούμε, έχουν 3,7 στροφές από άκρη σε άκρη! Χωρίς υποβοήθηση! Όμως, αν και πολύ βαρύ για μια κοπελίτσα, το τιμόνι δεν χρειάζεται υποβοήθηση, καθώς το βάρος είναι μικρό στον μπροστινό άξονα. Και εν κινήσει είναι όσο ελαφρύ και όσο βαρύ χρειάζεται.
Δεν παίζει ρόλο λοιπόν μόνο το πόσο γρήγορη είναι η κρεμαγιέρα.
Εκτός από τις Alfa νομίζω ότι καλά τιμόνια έχουν τα Ford, οι περισσότερες σπορ BMW (δυστυχώς όχι οι 'οικογενειακές') και το Μίνι, και μερικά γιαπωνέζικα (π.χ. Mazda), χωρίς νεκρά σημεία και με το κατάλληλο βάρος.
Σε κάποιες περιπτώσεις είναι θέμα προσοχής στη λεπτομέρεια. Παράδειγμα: τα Saxo VTS και Rallye 16V είχαν ακριβώς το ίδιο σύστημα διεύθυνσης. Στο Rallye όμως έδινε πάντοτε την εντύπωση ότι ήταν πιο σαφές και σπορ. Η αιτία ήταν κάποια βαλβίδα στην κρεμαγιέρα, η οποία στο Saxo ήταν ίδια με τα μικρότερα μοντέλα (για λόγους κόστους?), ενώ το Rallye ήταν custom.
-
καλοριζικο GTZ!!!
ε απο τον 75αρη μη περιμενεις και τιποτα τρελα πραγματα, ουτως η αλλως στις 5000 παπαλα...
απ'το να παρεις το πολο σε πλουσια εκδοση καλα εκανες και πηρες το γκολφ... :wink -
Ρε παιδιά εγω νομίζω ότι σε Golf IV δεν έχω αυτό το θόρυβο για πέστε μου τι να κάνω για να το δοκιμάσω μπας και το κάνει.
-
Μα, απλα ανεφερα τις εντυπωσεις μου και των συναδελφων μου απο 1ο χερι!
Δεν εβαλα τιποτα παραπανω και ο GTZ ζηταγε πληροφοριες αν και καποιος αλλος εχει το ιδιο προβλημα και ειναι πολλοι που εχουν!
Αυτος που το οδηγαει καθημερινα δεν θα αγοραζε ΠΟΤΕ ενα τετοιο αυτοκινητο, αν και εχει ενα Πασατ σαν ιδιοτικο!μοντελο 2000.
Οσο για το τιμονι δεν το συγκρινω με το Αλφασουντ μου, απλα δεν υπαρχει συγκριση, αλλα ειναι πολυ ανακριβες, σε σημειο να μην ξερεις που ειναι οι ροδες!
Σπιρος
Και κατι για την ιστορια. Εχει μεινει μια φορα στον αυτοκινητοδρομο απο EGR valve -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
καλοριζικο GTZ!!!
ε απο τον 75αρη μη περιμενεις και τιποτα τρελα πραγματα, ουτως η αλλως στις 5000 παπαλα...
απ'το να παρεις το πολο σε πλουσια εκδοση καλα εκανες και πηρες το γκολφ... :winkΕυχαριστώ πολύ!
Ο 75άρης πάντως είναι 'ελαστικούλης' και κινεί με αξιοπρέπεια τα 1280 κιλά του Golf!Παρόλο που σχεδιάστηκε για να καίει βενζίνη 95 οκτανίων στο δεύτερο γέμισμα δεν κρατήθηκα και έβαλα BP Ultimate 100!Η διαφορά στην απόκριση ήταν εμφανέστατη,παρόλο που εκεί που το αγόρασα μου είπαν οτι δεν κερδίζω τίποτε με τα 100 οκτάνια!Η αλήθεια είναι οτι το στρώσιμο γίνεται με προσοχή,παρόλο που το κινώ αποκλειστικά εντός πόλης.
Για αρχή έκαψε 10 lt/100 km,με κίνηση εντός πόλης κατα τα 3/5 των συνολικών χιλιομέτρων και με ταχύτητες 20-40 km/h.Διόλου άσχημα...
Οπως προείπα το μόνο μελανό σημείο του αυτοκινήτου είναι ο θόρυβος που περιέγραψα σε προηγούμενο post που είναι αισθητός μέσα στη γενικότερη ησυχία που επικρατεί στην καμπίνα.
Τέλος το πορτ μπαγκάζ υστερεί λίγο σε χωρητικότητα,αλλά είναι το τίμημα για τους τεράστιους εσωτερικούς χώρους του αυτοκινήτου.Παρόλο που το λένε για 380 λίτρα,εγω πιστεύω οτι είναι αρκετά μικρότερο.380 Lt είναι αυτό του Astra 3θ που δείχνει σπηλαιώδες μπροστα σε αυτό του Golf V.
Αnyway,ούτε αυτό με απασχολεί για τη χρήση που εγω το θέλω (εννοώ για μέσα στην πόλη),ωστόσο για οικογένεια με παιδιά που θέλει να κάνει και ταξιδάκια,κρίνεται ανεπαρκές! -
ayto me to port mpagkaz me eixe problhmatisei ki emena otan to prvtoeida. φαινεται μικρο αλλα τα νουμερα το δειχνουν μεγαλο. μαλλον εχει μικρο εμβαδο το πατωμα και για να κερδισουν σε ογκο εχουν βαλει ψηλα την εταζερα.
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
ayto me to port mpagkaz me eixe problhmatisei ki emena otan to prvtoeida. φαινεται μικρο αλλα τα νουμερα το δειχνουν μεγαλο. μαλλον εχει μικρο εμβαδο το πατωμα και για να κερδισουν σε ογκο εχουν βαλει ψηλα την εταζερα.Ακριβώς έτσι είναι και μέχρι στιγμής κανένα περιοδικό δεν το επισημαίνει στα τέστ!Ουτε καν οι 'αντικειμενικοί' 4 τροχοί...
-
αμα βγαλεις ομως την εταζερα φαντασου...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
ayto me to port mpagkaz me eixe problhmatisei ki emena otan to prvtoeida. φαινεται μικρο αλλα τα νουμερα το δειχνουν μεγαλο. μαλλον εχει μικρο εμβαδο το πατωμα και για να κερδισουν σε ογκο εχουν βαλει ψηλα την εταζερα.
Ακριβώς έτσι είναι και μέχρι στιγμής κανένα περιοδικό δεν το επισημαίνει στα τέστ!Ουτε καν οι 'αντικειμενικοί' 4 τροχοί...
Η χωρητικότητα σε λίτρα έχει σημασία και αφού το έχουν μετρήσει και βγαίνει τόσο, τόσο είναι και είναι αντικειμενικό. Νομίζω κάποιο γερμανικό περιοδικό έχει το ίδιο σετ αποσκευών που προσπαθεί να χωρέσει σε όλα τα αυτοκίνητα και με τον τρόπο αυτό αποφασίζει για την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών. Πολλές φορές το παραπάνω ύψος είναι χρήσιμο σε περίπτωση ψηλής βαλίτσας σε άλλες περιπτώσεις όχι.... είναι μάλλον θέμα τύχης. Μάλλον αυτό που σας ενοχλεί είναι το ασυνήθιστο για εσάς σχήμα. Η εταζέρα δεν μπορεί να είναι πιο ψηλά από το πίσω παράθυρο οπότε το πορτμπαγκάζ δεν είναι ψηλό αλλά βαθύ!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η χωρητικότητα σε λίτρα έχει σημασία και αφού το έχουν μετρήσει και βγαίνει τόσο, τόσο είναι και είναι αντικειμενικό. Νομίζω κάποιο γερμανικό περιοδικό έχει το ίδιο σετ αποσκευών που προσπαθεί να χωρέσει σε όλα τα αυτοκίνητα και με τον τρόπο αυτό αποφασίζει για την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών. Πολλές φορές το παραπάνω ύψος είναι χρήσιμο σε περίπτωση ψηλής βαλίτσας σε άλλες περιπτώσεις όχι.... είναι μάλλον θέμα τύχης. Μάλλον αυτό που σας ενοχλεί είναι το ασυνήθιστο για εσάς σχήμα. Η εταζέρα δεν μπορεί να είναι πιο ψηλά από το πίσω παράθυρο οπότε το πορτμπαγκάζ δεν είναι ψηλό αλλά βαθύ!Eτσι είναι. Τα νούμερα δεν δέχονται αμφισβήτηση.
Απλώς το μάτι σε ένα hatchback αυτοκίνητο πάει ασυναίσθητα πρώτα στο μήκος του πορτ-μπαγκαζ μετά στο πλάτος και τελευταία στο ύψος του γιατί είναι η εταζέρα ψηλά και δεν του δίνεις σημασία.
Τα 380 λίτρα αν δεν έχουν μικρό άνοιγμα (που δεν έχουν )δεν είναι και λίγα για την κατηγορία. -
Παιδιά,το πορτ μπαγκάζ του Golf V είναι μικρό όπως και να έχει το πράγμα.Η χωρητικότητά του είναι θεωρητικά 350 λίτρα και όχι 380 που έγραψα.Σε σχέση με το Astra G 3θ που υπάρχει στην οικογένεια,είναι σαφώς μικρότερο.Η Laguna που έχει 430 λίτρα δείχνει να έχει πολύ περισσότερα απο τα 80 λίτρα της διαφοράς.Τα βλέπω καθημερινά και τα συγκρίνω.Στραβός δεν είμαι!Δικά μου είναι τα τρία αυτοκίνητα...με τα καλά τους και τα κακά τους.
Στο Golf η εταζέρα είναι μεν κάπως ψηλά,αλλά όμως και το πάτωμα του χώρου αποσκευών είναι κάπως πιό ψηλά.Δεν μιλάμε για το μήκος του που είναι σίγουρα μικρό...Για να σκεφτείτε,βάζω την ιατρική τσάντα κατά μήκος του πορτμπαγκάζ και περισσεύουν μόλις 20 πόντοι μέχρι το πίσω χείλος του.Αnyway,σήμερα δοκίμασα λίγο και τα κρατήματά του... .Με κυνηγούσε ένα 206 με άγριες διαθέσεις και η αλήθεια είναι οτι το πάτησα λίγο το γκάζι σε κάτι διαδοχικά s-άκια που έχει στην βόρεια έξοδο της πόλης μέ 80-90 km/h και μάλιστα σε ανώμαλο οδόστρωμα.Το αυτοκίνητο έστριβε με εξαιρετική ακρίβεια και ακλόνητο πήγαινε εκεί που ήθελες.Ούτε ESP λειτούργησε ούτε τίποτε...Το 206 έμεινε πίσω στις στροφές αλλά με έφτανε βέβαια στις ευθείες!Πραγματικά εξαιρετική δουλειά απο τους Γερμανούς.Θυμίζει γαλλικό αυτοκίνητο.Μπράβο τους που πέτυχαν αυτόν τον εξαιρετικό συνδυασμό άνεσης και οδικής συμπεριφοράς!
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
....Συγκριτικά με τον ECOTEC X14XE των 90 ίππων (98 στα δυναμόμετρα) του Astra 1.4 sport που οδηγούσα και οδηγώ συχνά-πυκνά (του πατέρα μου),εχω να πω οτι στις χαμηλές στροφές δείχνει πολύ πιό ζωντανός.Οπωσδήποτε σύγκριση στις ψηλές στροφές δεν έχει γίνει ακόμη και μάλλον εκεί ο ECOTEC θα νικάει κατά κράτος,αλλά το ζητούμενο για μένα ήταν η κίνηση εντός πόλης όπου εκεί ο κινητήρας VW των 75 ίππων αποδεικνύεται επαρκέστατος... και μάλιστα καλύτερος απο αυτόν του Astra!Καταρχάς καλορίζικο!
..Με 0-100 15 δευτ. σιγουρα δεν υπαρχει καμια περίπτωση να ειναι καλύτερος απο τον ECOTEC που εχει 0-100 12.5 ....
Επισης στο Πολο (1.4 75, 16v) που έχουμε σε σύγκριση με το Αστρα 1.4 που οδηγουσα μεχρι πρόσφατα οι διαφορες ειναι αρκετα σημαντικες!
Δειχνει να υπερέχει χαμηλα αλλα οσο αναβαίνουν οι στροφες τοσο μεγαλώνει η διαφορα υπερ του ECOTEC....Ο κινητήρας τελείωνει πολυ νωρίς, εκει που ο κινητηρας του Αστρα δουλευει με ευχαρίστηση....Μια αλλη παρατήρηση, στο νεο Πολο η 3η βγαζει περιπου 100, ειναι παρα πολυ κοντή δηλαδη...Μηπως και αυτο παιζει καποιο ρολο στο φαινομενικα καλύτερο τραβηγμα χαμηλα?Το νεο γκόλφ εχει την ιδια κλιμάκωση?
-
για to πολο 1.4 75, το προηγουμενο μοντελο, μπορω να πω οτι εχει ελαχιστη καταναλωση καυσιμου.7-8 στην πολη, 5-6 στην εξοχη. τα 10 λιτρα που εγραψες για μεσα στην πολη με τον ιδιο κινητηρα ειναι πολλα... μαλλον φταιει το μεγαλο βαρος και η πιο κοντη κλιμακωση.
το 206 ειναι το πρωτο 'γερμανικο' αυτοκινητο της πεζο, το 307 ειναι εντελως γκολφ 4, οποτε οι καταναλωτες μιλησαν: φρενο στην απολαυση γκαζι στην ανεση...
η θεση της εταζερας δεν ειναι καθοριστικη, μιας και αν θελεις περισσοτερο υψος τη βγαζεις. με βγαλμενη εταζερα ποσα λιτρα εχει το πορτ μπαγκαζ του γκολφ?
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Καταρχάς καλορίζικο!
Ευχαριστώ!
..Με 0-100 15 δευτ. σιγουρα δεν υπαρχει καμια περίπτωση να ειναι καλύτερος απο τον ECOTEC που εχει 0-100 12.5 ....
Δεν το συζητώ καθόλου.Συμφωνώ!
Επισης στο Πολο (1.4 75, 16v) που έχουμε σε σύγκριση με το Αστρα 1.4 που οδηγουσα μεχρι πρόσφατα οι διαφορες ειναι αρκετα σημαντικες!
Δειχνει να υπερέχει χαμηλα αλλα οσο αναβαίνουν οι στροφες τοσο μεγαλώνει η διαφορα υπερ του ECOTEC....Ο κινητήρας τελείωνει πολυ νωρίς, εκει που ο κινητηρας του Αστρα δουλευει με ευχαρίστηση....Ναι,αλλά ο ΕCOTEC πολλές φορές μου έσβηνε σε ξεκίνημα σε ανηφόρα.Ο 1.4 75 της VW δουλεύει πολύ ωραία σε τέτοιες συνθήκες θυμίζοντας λιγάκι diesel...Κινείται άνετα ακόμη και με 900 σ.α.λ. και 2α!!!Βέβαια παίζει ρόλο και η κοντή σχετικά 2α.Συμφωνώ ωστόσο οτι ο ECOTEC απο τις 4000 σαλ και πάνω τρελλαίνεται,πράγμα αδύνατον για τον 1.4 75...
Μια αλλη παρατήρηση, στο νεο Πολο η 3η βγαζει περιπου 100, ειναι παρα πολυ κοντή δηλαδη...Μηπως και αυτο παιζει καποιο ρολο στο φαινομενικα καλύτερο τραβηγμα χαμηλα?Το νεο γκόλφ εχει την ιδια κλιμάκωση?
Στο Golf η 3η δεν είναι τόσο κοντή όσο η 2α.Π.χ. η 3η με 3000 σαλ δείχνει 60,ενω η 5η στις ίδιες στροφές δείχνει 100...Σχετικά μακριές λοιπόν θα τις χαρακτήριζα για τον κινητήρα αυτό και το βάρος του αυτοκινήτου.Στο Αstra π.χ. η 5η είναι το ίδιο μακριά όσο αυτή του Golf.Παρόλα αυτά όμως,το αυτοκίνητο (Golf) κινείται πολύ άνετα στο λίγο γκάζι.Οπωσδήποτε δεν το έχω ζορίσει (και ούτε πρόκειται προς το παρόν γιατί είμαι ακόμη στο ροντάρισμα),αλλά όπως είπα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το Astra στις ψηλές στροφές.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Αnyway,σήμερα δοκίμασα λίγο και τα κρατήματά του... .Με κυνηγούσε ένα 206 με άγριες διαθέσεις και η αλήθεια είναι οτι το πάτησα λίγο το γκάζι σε κάτι διαδοχικά s-άκια που έχει στην βόρεια έξοδο της πόλης μέ 80-90 km/h και μάλιστα σε ανώμαλο οδόστρωμα.
Γιώργο λες έξω από το Στρατόπεδο?
Γιατί δεν το πηγαίνεις μια βόλτα μέχρι τη Μοσχοκαρυά?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Γιώργο λες έξω από το Στρατόπεδο?Οχι.Μιλάω για το μικρό κομμάτι που είναι αμέσως μετά τα 'Γαλαναίικα' στο ύψος της τεχνικής σχολής όπου ο δρόμος κάνει ένα s-άκι σχετικά δύσκολο...
Γιατί δεν το πηγαίνεις μια βόλτα μέχρι τη Μοσχοκαρυά?
Για την κατηφορική της Μοσχοκαρυάς θα μιλάς φαντάζομαι ,διότι στην...ανηφορική δεν νομίζω να πιάσω σπουδαίες ταχύτητες ειδικά με αυτό το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
για to πολο 1.4 75, το προηγουμενο μοντελο, μπορω να πω οτι εχει ελαχιστη καταναλωση καυσιμου.7-8 στην πολη, 5-6 στην εξοχη. τα 10 λιτρα που εγραψες για μεσα στην πολη με τον ιδιο κινητηρα ειναι πολλα... μαλλον φταιει το μεγαλο βαρος και η πιο κοντη κλιμακωση.Μην ξεχνάς οτι μιλάμε για άστρωτο μοτέρ...(ήταν τα πρώτα 500 του χιλιόμετρα)
VW GOLF V 1.4 75HP trendline...πρώτες εντυπώσεις.