-
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε μια παγκόσμια τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε ό,τι αφορά στην «αναβίωση» ένδοξων παλιών ονομάτων και σχεδίων.
Έτσι, είχαμε την παρουσίαση του νέου Beetle, αυτή του νέου Mini ενώ αναμένονται και μελλοντικές υλοποιήσεις όπως της Lancia Fulvietta.
Η ερώτηση μου είναι: πως κρίνεται εσείς τέτοιες απόπειρες:
Θεωρείται ότι αποτελούν «φόρο τιμής» στο αρχικό σχέδιο?
Ότι γίνονται καθαρά για λόγους μάρκετινγκ χωρίς καμία ουσία?
Ότι είναι αποδεκτές σαν «αισθητικές προτάσεις» (για τις οποίες πληρώνεις κάτι παραπάνω)?Από τα αυτοκίνητα του παρελθόντος, ποιο θα θέλατε εσείς να δείτε να «ξαναζεί»? Εννοώ όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση ή στο όνομα, αλλά και σαν «ιστορική συνέχεια» της φιλοσοφίας που αυτό πρέσβευε.
-
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε μια παγκόσμια τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε ό,τι αφορά στην «αναβίωση» ένδοξων παλιών ονομάτων και σχεδίων.
Έτσι, είχαμε την παρουσίαση του νέου Beetle, αυτή του νέου Mini ενώ αναμένονται και μελλοντικές υλοποιήσεις όπως της Lancia Fulvietta.
Ότι είναι αποδεκτές σαν «αισθητικές προτάσεις» (για τις οποίες πληρώνεις κάτι παραπάνω)?Από τα αυτοκίνητα του παρελθόντος, ποιο θα θέλατε εσείς να δείτε να «ξαναζεί»? Εννοώ όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση ή στο όνομα, αλλά και σαν «ιστορική συνέχεια» της φιλοσοφίας που αυτό πρέσβευε.
-
-
Eva movo parakalw gia meva kai to movo pou mporei va sta8ei 100% snmera sav kataskeun:
Alfasud! -
Με σωστή όμως λαμαρίνα. Η μαύρη 1300άρα Sprint που είδα σήμερα είχε σαπίσει τελείως στον ουρανό, εκεί που αρχίζει η πίσω κολώνα και κατά μήκος του επάνω μέρους της πίσω πόρτας! Στη δε κολώνα είχε μια ΤΡΥΠΑ 7 πόντους, η οποία δεν ήταν και η μόνη.. Είχε παρέα αρκετές άλλες.
-
Edw pou eimai stov 4o orofo blepw eva paliatzndiko autokivntwv!
Sigoura 100 Golf xilioskouriasmeva, ta perissotera dekaetias tou 90!
Pws mporw va balw mia foto sto foroum! -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Με σωστή όμως λαμαρίνα. Η μαύρη 1300άρα Sprint που είδα σήμερα είχε σαπίσει τελείως στον ουρανό, εκεί που αρχίζει η πίσω κολώνα και κατά μήκος του επάνω μέρους της πίσω πόρτας! Στη δε κολώνα είχε μια ΤΡΥΠΑ 7 πόντους, η οποία δεν ήταν και η μόνη.. Είχε παρέα αρκετές άλλες.Για να έχει σκουριά στην πίσω κολώνα, μάλλον είχε χτυπήσει κάπου. Δεν είναι 'φυσιολογικό' σημείο για σκουριά.
Πάντως θα ήθελα, απ'όλους όσους μου λένε για σκουριές στις Alfasud να μου δείξουν ένα ευρείας παραγωγής αυτοκίνητο του '70 που να μην έχει γίνει τελείως λιώμα από τη σκουριά.
-
Μα ένα απο τα ωραιότερα sport σουλούπια που παρουσιάστικαν ποτέ!
Lancia Beta Sport
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Πάντως θα ήθελα, απ'όλους όσους μου λένε για σκουριές στις Alfasud να μου δείξουν ένα ευρείας παραγωγής αυτοκίνητο του '70 που να μην έχει γίνει τελείως λιώμα από τη σκουριά.Πέστα! Στο Peugeot 104 τρύπησε το πάτωμα στα 100000χλμ! Και άσε τις ιστορίες τρόμου για τις BMW 2002...
-
Ή τις 3λιτρες BMW...
Λέει το 'Classic and Sports Car' για το πόσο στοιχίζει να ξεσαπίσεις μια τέτοια...
'Once rot sets in, ask your wife how she feels about selling her body to cover the costs'.
Κι εμένα μου φάνηκε πολύ παράξενο που είχε σαπίσει εκεί. Να είχε πρόβλημα στις πόρτες, ή στο τοίχωμα ανάμεσα στους μπροστινούς θόλους το καταλαβαίνω. Αλλά εκεί;
-
Dwste mou movo tnv eukairia va balw foto sto foroum kai 8a sas dei3w osa 8elete 'poiotika autokivnta' va exouv givei toulaxiston sav Alfasud kai milaw gia autokivnta tns dekaetias tou 80/90!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Πέστα! Στο Peugeot 104 τρύπησε το πάτωμα στα 100000χλμ! Και άσε τις ιστορίες τρόμου για τις BMW 2002...
Είναι πλέον ευρύτατα γνωστό ότι το 'κακό όνομα' που έβγαλαν οι Sud (και άλλα Ιταλικά αυτοκίνητα) οφείλονται στις... εχμ... 'αντικειμενικές κριτικές' Γερμανικών περιοδικών της εποχής. Γιατί απλά ήταν ευθέως ανταγωνιστικά με τα δικά τους.
Όχι βέβαια ότι η Σειρά 1 της Sud δεν ήταν χάλια από ποιότητα, ήταν. Αλλά το διόρθωσαν αρκετά γρήγορα, μέσα στα πρώτα 4 χρόνια. Ωστόσο η ζημιά είχε γίνει...
-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Dwste mou movo tnv eukairia va balw foto sto foroum kai 8a sas dei3w osa 8elete 'poiotika autokivnta' va exouv givei toulaxiston sav Alfasud kai milaw gia autokivnta tns dekaetias tou 80/90!Σπύρο, σε μένα στείλε τα, με mail. Θα τα ανεβάσω σε χρόνο dt.
-
Α, ξέχασα και κάτι γκολφάκια και σιροκάκια παραγωγής '77-'85 που τα βλέπω τελείως σαρακοφαγωμένα...
-
Evta3ei Baslie
8a arxisw va psaxvw sta CD rom, avameivate sto akoustiko sas! -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Είναι πλέον ευρύτατα γνωστό ότι το 'κακό όνομα' που έβγαλαν οι Sud (και άλλα Ιταλικά αυτοκίνητα) οφείλονται στις... εχμ... 'αντικειμενικές κριτικές' Γερμανικών περιοδικών της εποχής. Γιατί απλά ήταν ευθέως ανταγωνιστικά με τα δικά τους.
Γιατί, τους Άγγλους πού τους βάζεις;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γιατί, τους Άγγλους πού τους βάζεις;
Να σου πω.
Στις περισσότερες κριτικές της εποχής, επειδή οι Αγγλάρες είναι λίγο phycho με το handling, έβγαζαν την Sud το καλύτερο αυτοκίνητο, πολύ καλύτερο από τα 'δικά τους'.
Εννοείται ότι η ψήφος μου και μένα είναι για μια 'σύγχρονη Alfasud'. Milano ακούς?????
-
Σωστά, οι άγγλοι επιτέθηκαν κυρίως στη Lancia και τη Fiat.
-
Exw programmatisei mia episkepsn sto Arese, mesa stnv famprika kai evow oxi movo sto mouseio, alla 'mesa' sto 'Iero'
Arxiste va mazeuetai ypografes boys. -
Τρία ιερά τέρατα κι από μένα:
- Alfa Romeo Alfasud/Sprint.
- Alfa Romeo GT Junior/Veloce.
- Lancia Stratos, ίσως με τον κινητήρα V6 των Alfa GTA, πάντα στο κέντρο.
Τα ένδοξα ονόματα