-
Pakos M
Αν καταλαβα καλα εννοεις οτι τα ξενα περιοδικα θαβουν την καινουργια GT!
Εισαι σιγουρος για αυτο;
Εγω διαβαζω μονο κορυφαιες κριτικες, ακομα και απο τυπικα Γερμανοφιλα περιοδικα!
Λεπτομερειες απαιτουνται εδω!
Ξανα, καθε αλλο παρα τραγικο φαινεται να ειναι το μοντελο αυτο!
Το οτι ειναι εμπροσθοκινητο ειναι πλεονεκτημα αν θελεις να το κυκλοφορεις σε κρισιμες καιρικες συνθηκες και σε δρομους με μειωμενη τριβη, βλεπε Ελλαδα ακομα και το καλοκαιρι!!!
Τον τοτο δεν το εχω υποψιν μου!
Σπιρος -
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Ακόμα ένα τραγικό ιταλικό κατασκεύασμα.3.2l V6 προσθιοκίνητο!
χαχαχαχαχα το άλλο με τον τοτο το ξέρετε?
Είναι τρελοί αυτοί οι ιταλοί.
Τα ξένα περιοδικά το θάβουν και αυτό. Τα ελληνικά..ουδέν σχόλιονΑγαπητέ Pako,
Θα μπορούσες να παραθέσεις κάποια παραδείγματα των 'ξένων περιοδικών'?
Επίσης θα θέλαμε την άποψή σου σχετικά με τα αντίστοιχα Golf και Α3, ιδίου κυβισμού και ιπποδύναμης. Θεωρείς ότι το Haldex είναι τετρακίνηση?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Θεωρείς ότι το Haldex είναι τετρακίνηση?[list:6ks41qbr]Το HALDEX ΝΑΙ ειναι συστημα τετρακινησης Και μαλιστα πανεξυπνο οπως και το visco cuplung [/list:u:6ks41qbr][list:6ks41qbr]Αν το aldex δεν ειναι τετρακινηση, τοτε τα μοτερ τι ειναι?Συστηματα αναρτησεων?? [/list:u:6ks41qbr]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Το HALDEX ΝΑΙ ειναι συστημα τετρακινησης Και μαλιστα πανεξυπνο οπως και το visco cuplung [/list]Μάκη, το Haldex, από τη στιγμή που δίνει κίνηση (υπό προϋποθέσεις) στους 4 τροχούς είναι σύστημα τετρακίνησης. Υπάρχει όμως αυτό το 'υπο προϋποθέσεις' Δεν είναι δηλαδή σύστημα πλήρους εμπλοκής σαν αυτά που βάζει σε ακριβότερα μοντέλα η Audi.
Συμφωνώ ότι είναι ένα πρακτικό σύστημα. Η αντίρρησή μου σε αυτό που έγραψε ο Pako είναι ότι, τελικά, με παρόμοιο τρόπο μπορεί να λειτουργήσει και ένα 'έξυπνο' σύστημα σε προσθιοκίνητο, όπως το viscous coupling που είχε το Fiat Coupe. Τελικά αυτά που κερδίζεις (αν κερδίζεις) σε πρόσφυση, τα χάνεις λόγω του μεγαλύτερου βάρους και των ηλεκτρονικών 'ιδιοτροπιών' του συστήματος.
Γνώμη μου: ένα πολύ δυνατό προσθιοκίνητο μπορεί να γίνει πολύ σωστό στο δρόμο αν έχει κάποιο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης όπως ένα μπλοκέ ή/και ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανάλογα εξελιγμένο, ας πούμε ένα traction control όπως αυτό της Racelogic. Έχει αποδειχτεί και στους αγώνες, όπου οι προσθιοκίνητες Xsara εξευτέλισαν κατ'επανάληψη τα τετρακίνητα σε ασφάλτινους αγώνες.
-
Ετυχε να παω επισκεψη στην Haldex και να ακουσω απο 1ο χερι πως δουλευει αυτο το συστημα!
Μαλιστα ημουν και ενας απο τους 2 τυχερους που οδηγησαν σε αμμο ενα, τοτε δοκιμαστικο Α3 diesel, μεσα στο χωρο δοκιμων τους!
Το συστημα εχει εναν 486 προσσεσορα ενσωματωμενο μεσα στο διαφορικο και κατορθωνει μετα απο μονο 13 μοιρες σπιναρισματος να εμπλεκει και τους υπολοιπους τροχους!
Στην αμμο που χρειαστηκε να μπει σε λειτουργια το συστημα ηταν καπως αποτομο και η ταχυτητα ηταν μερικα χιλιομετρα την ωρα μονο!
Καταλαβαινεται τι συμβαινει αν εχεις εναν σχετικα δυνατον κινητηρα και μεσα σε στροφη αλλαξει τα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου!Αυτο το εχουν γραψει και τα τεστ, πρεπει να εισαι ραλλιστας για να πας γρηγορα και προπαντος με ασφαλεια με αυτο το συστημα!
Σε καποια ερωτηση στον υπευθυνο της ενημερωσεως τελικα σε τι ωφελει αυτο το συστημα σε ενα αυτοκινητο ειπε οτι απλα γινεται 4κινητηριο οσο χρονο χρειαζεται!
Σπιρος -
Ακόμα ένα τραγικό ιταλικό κατασκεύασμα.3.2l V6 προσθιοκίνητο!
χαχαχαχαχα το άλλο με τον τοτο το ξέρετε?
Είναι τρελοί αυτοί οι ιταλοί.
Τα ξένα περιοδικά το θάβουν και αυτό . Τα ελληνικά..ουδέν σχόλιονΌτι θέλουν γράφουν εδω μέσα...
Ρε ήμαρτον ρε,
ΗΜΑΡΤΟΝ! -
Autocar
kai gia osous exoun doryforikη to test sto Motors TVΡε παιδιά σοβαρά, είναι δυνατόν ένα τόσο μπροστόβαρο και δυνατό προσθιοκίνητο να αποδόσει? ας ειμαστε σοβαροί...είναι απλή φυσική.
-
Autocar
kai gia osous exoun doryforikη to test sto Motors TVΡε παιδιά σοβαρά, είναι δυνατόν ένα τόσο μπροστόβαρο και δυνατό προσθιοκίνητο να αποδόσει? ας ειμαστε σοβαροί...είναι απλή φυσική.
Ενώ αντίστοιχα τεστ στο evo και το a.m.s. το βγάζουν τουλάχιστον καλύτερο από την 156 GTA, την οποία με την σειρά της είχαν θεωρήσει εξαιρετική.
Όσο για το αν μπορεί να αποδώσει οποιαδήποτε λύση, ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί είναι να δοκιμάσεις, έτσι δεν είναι?
Οι αφορισμοί λοιπόν είναι περιττοί.
Υ.Γ. Και το Focus RS κάποιοι το είχαν βγάλει περίπου άχρηστο, με **τα δικά τους ** δεδομένα. Για κάποιους άλλους είναι εξαιρετικό. Το σημαντικό είναι νομίζω να αξιολογούμε τι διαβάζουμε και να κρίνουμε τελικά σύμφωνα με τα προσωπικά μας κριτήρια.
-
Pakos M
Ξανα, το Γερμανικο AMS δεν ειχε κανενα αρνητικο σχολιο και το αποκαλει Alfantαstiko!!!!
Αυτο τα λεει ολα!
Φυσικη ειπες! Υπαρχουν εξυπνες και επιπονες λυσεις για να ξεπεραστουν τετοιες δυσκολειες και η Αλφα φαινεται οτι ξερει με τι ασχολειται!
Οχι μονο στο παρων αλλα και στο παρελθον!
Μαντεψε τι μαρκα ηταν το πρωτο εμπροστοκινητο αυτοκινητο που ειχε τα καλα χαρακτηριστικα των πισοκινητων και τα καλα χαρακτηριστικα των εμπροστοκινητων και αυτο πριν 32 χρονια! Και ακομα υπολογιζεται σαν ενα υπερσυγχρονο αυτοκινητο!
Σπιρος -
'...During this drive it didn't take more than a few kilometres to realise that the Alfa GT 3.2 is one very well sorted, well rounded motor. Purists with rear-drive 3-Series BMWs will have to drive very hard to put any distance between themselves and the GT. And I suspect that distance won't be down to the front or rear drive thing, but because their BMW will have to be the more powerful and expensive M3. '
'That mellifluous V6 is as alluring as ever, able to burble happily at low speeds or rev to 6800rpm with a let's-get-going blare, always smooth, never sterile. Sixth gear is good for 151mph, 60mph comes up in 6.6 seconds; it's not quite GTA pace but the power delivery is so well-mannered that 240bhp is plenty.'
'This attribute is rather vital for an Alfa Romeo with its cuore sportivο, and the GT doesn't disappoint. The smooth way the V6 creams along is a joy, the punch of the JTD is very engaging, and both cars grip hard and are keen to be flung around bends. Their steering has the usual Alfa ultra-quick gearing, now without the small dead patch around the middle, and both get their power down rather more decorously than you might expect with front-wheel drive and all that torque.'
Τους κακόμοιρους τους Ιταλούς με την μπροστά κίνηση
-
Pakos M-Για την gt επειδη εχω ασχοληθει πολυ εντονα με τις κριτικες των ξενων περιοδικων δεν ειναι τυχαιο οτι παμψηφει ολα αναφερουν οτι η bmw3 βρηκε τον μαστορα της.
-
Τελικά το τεστ των 4Τ φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα, τόσο 'θετικά' όσο και 'αρνητικά' για το αυτοκίνητο.
Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση και ας τοποθετηθεί αν θέλει και κάποιος από το περιοδικό. Θεωρώ ότι ο άμεσος πρόγονος της GT δεν είναι άλλος από την (Alfasud) Sprint και όχι οι παλιότερες Alfetta GT.
Προσοχή, μιλάω για τον άμεσο πρόγονο, το τελευταίο ανάλογο αυτοκίνητο που είχε βγάλει η Alfa. Μάλιστα αρχικά η GT (σαν πρωτότυπο) αναφερόταν και ως 'Sprint'.
-
Φιλε επειδη εχω παρει τηλεφωνω και εχω μιλησει με ολους του συντακτες των περιωδικων ολοι μου ειπαν το εξης.Ειναι κλασσικη αλφα που χερεσαι να την οδηγεις.Εχει πολυ καλυτερο πατημα απο την 147 και την 156 και ταυτοχρονα ειναι πιο ανετη και απο τις δυο ακομα και με την 17R ΖΑΝΤΑ.Το τιμονι της ειναι το ιδιο με της 156 FACELIFT me to vdc.O επιλογεας ταχυτητων ειναι επιτελους βελτοιωμενος προς το καλυτερο και με λιγα λογια το αυτοκινητο δεν ξεκολλαει απο τον δρομο.Απλως οι 4τροχοι περιμεναν οτι η ΑΛΦΑ GT THA itan kati san RX8.Δεν ειναι δυνατον.Ουτε η 156 ΟΥΤΕ Η 147 ειναι καθαροαιμα.
-
Ως ένα σημείο, όπως λένε και οι 4Τ, μπορεί να απογοητεύτηκαν από την GT επειδή δεν βρήκαν μια πιο καθαρόαιμη ALFA, με την ψυχή της ALFA.
Παρόλα αυτά οι καιροί δεν είναι για πειράματα, γι αυτό και η AR προτιμά μια μέση λύση, απευθύνεται στο ευρύ κοινό φτιάχνοντας μια πιο ασφαλή και προβλέψιμη ALFA, χωρίς από την άλλη να απαρνείται τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία έχει καταξιωθεί (σχεδίαση, σπορτίφ συμπεριφορα κτλ).
Σωστή και προβλέψιμη κίνηση.
Άλλωστε όσοι θέλουν κάτι πιο καθαρόαιμο, ας περιμένουν την 8C, ή την εκπληκτική BRERA. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ως ένα σημείο, όπως λένε και οι 4Τ, μπορεί να απογοητεύτηκαν από την GT επειδή δεν βρήκαν μια πιο καθαρόαιμη ALFA, με την ψυχή της ALFA.Παρόλα αυτά οι καιροί δεν είναι για πειράματα, γι αυτό και η AR προτιμά μια μέση λύση, απευθύνεται στο ευρύ κοινό φτιάχνοντας μια πιο ασφαλή και προβλέψιμη ALFA, χωρίς από την άλλη να απαρνείται τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία έχει καταξιωθεί (σχεδίαση, σπορτίφ συμπεριφορα κτλ).
Σωστή και προβλέψιμη κίνηση.
Άλλωστε όσοι θέλουν κάτι πιο καθαρόαιμο, ας περιμένουν την 8C, ή την εκπληκτική BRERA.Αυτοί που φωνάζουν περισσότερο είναι οι παραδοσιακοί φίλοι της φίρμας.
Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι, η Alfasud ας πούμε που γνωρίζω πολύ καλά από πρώτο χέρι, ήταν μια Alfa με 'καθαρόαιμο' χαρακτήρα, και παρ'όλα αυτά σχεδιάστηκε σαν ένα φτηνό, **οικογενειακό **αυτοκίνητο! Και αναφέρω τη Sud σαν προσθιοκίνητο που ήταν, για να προλάβω δηλώσεις φανατικών του τύπου 'πραγματικές Alfa είναι οι πισωκίνητες', κλπ.
Από την Alfa περιμένουμε το κάτι περισσότερο. Δείχνει ότι αρχίζει να το σκέφτεται, τουλάχιστον. Στην GT πάντως είχαν προεπιλέξει μια πιο επιθετική λύση στην ανάρτηση, την οποία τελικά δεν προχώρησαν... κρίμα.
-
Re paidia i alfa gt einai stin odigisi san tin 156.Diladi den sas kanei kefi stin odigisi i 156?diladi giati na min apogoiteyestai tosa xronia me tin 156 kai na ta bazete me tin gt.Osoi theloun pisokinita katharoema tha prepei na exoun kai ta fragka na skasoun gia tin brera kai tin 8c competizione.Kai min ksexnate i 156 parolo prosthiokiniti einai to pio emporiko autokinito olou tou omilou Fiat groupo ever.Den nomizo loipon na exoun apogoiteuthei oi opadoi tis alfa romeo tin teleytaia dekaetia poy parolo tin mprosta kinisi ta aytokinita tis paramenoyn ta pio eyxarista odigika stin kathgoria toys.
-
Για μένα τα αρχικά 'GT' τα λένε όλα. Δεν ήταν δυνατόν ένα αυτοκίνητο με αυτά τα αρχικά να είναι 'καθαρόαιμο', όπως ήταν η Alfasud και οι παλιές πισωκίνητες Άλφα. Κι εγώ συμφωνώ με τις επιλογές της Άλφα Ρομέο στο στήσιμο, και όλοι ξέρουμε ότι μπορούσαν να την στήσουν όπως ήθελαν.
Βασίλη, διαφωνώ στην έλλειψη του 'κάτι παραπάνω'. Η απόσταση φρεναρίσματος 120-0 και η συμπεριφορά του VDC το οποίο επιτέλους δεν ενοχλεί και γενικότερα των ηλεκτρονικών (ακόμα κι αν κάποιοι purists τα απεχθάνονται) είναι 'κάτι παραπάνω', δε νομίζεις; Νομίζω πως το μόνο που λείπει από την GT είναι ένας καλός δίλιτρος κινητήρας με ήχο Άλφα Ρομέο. Γιατί άραγε δεν αναβιώνουν τον 2.0 V6 TB; Τόσο δύσκολο είναι να περάσει τις εκπομπές ρύπων;
Να σας πω πότε πιστεύω ότι θα δούμε καθαρόαιμο από την Άλφα Ρομέο; Όταν αντικατασταθεί η GTV, ίσως με μια Brera με λιγότερο 'εκθεσιακή' και περισσότερο πρακτική σχεδίαση.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Γιατί άραγε δεν αναβιώνουν τον 2.0 V6 TB; Τόσο δύσκολο είναι να περάσει τις εκπομπές ρύπων;Φιλε μου συμφωνώ απόλυτα! Καιρός είναι να (ξανα)βγάλουν και εκδόσεις turbo-charged ή ακόμα και super-charged για τις χώρες όπου το ρευστό δεν ρέει άφθονο. Αν και τα πράγματα με τα νέα τεκμήρια είναι σαφώς καλύτερα και επιτέλους μπορούμε να ζαχαρώνουμε πχ. μια 2.5 V6!
...Έστω και με μπροστά κίνηση -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Βασίλη, διαφωνώ στην έλλειψη του 'κάτι παραπάνω'. Η απόσταση φρεναρίσματος 120-0 και η συμπεριφορά του VDC το οποίο επιτέλους δεν ενοχλεί και γενικότερα των ηλεκτρονικών (ακόμα κι αν κάποιοι purists τα απεχθάνονται) είναι 'κάτι παραπάνω', δε νομίζεις;
Λάθος διατύπωση ίσως από την πλευρά μου. Έγραψα ότι 'το σκέφτονται' γιατί είχα στο μυαλό μου πιθανές εκδόσεις 'Autodelta', που κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητο να υπάρξουν. Βλέπε αντίστοιχες εκδόσεις 'R', 'RS', 'M' κλπ. Και μην πει κανένας ότι αυτή την ανάγκη την καλύπτει η GTA...
Νομίζω ότι αυτά που γράφω παραπάνω θα γίνουν. Διατηρώ συγκρατημένη αισιοδοξία (για να είμαι στο κλίμα των ημερών ).
Θα μπορούσε η GT να είναι πιο 'καθαρόαιμη' και λιγώτερο 'πολιτισμένη' ίσως, όπως είπα είχαν δοκιμάσει πιο επιθετικό στήσιμο και όσοι το οδήγησαν έμειναν πολύ ικανοποιημένοι. Για 'άγνωστους λόγους' (από Μ αρχίζει... ) δεν υλοποιήθηκε.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Θα μπορούσε η GT να είναι πιο 'καθαρόαιμη' και λιγώτερο 'πολιτισμένη' ίσως, όπως είπα είχαν δοκιμάσει πιο επιθετικό στήσιμο και όσοι το οδήγησαν έμειναν πολύ ικανοποιημένοι. Για 'άγνωστους λόγους' (από Μ αρχίζει... ) δεν υλοποιήθηκε.Ίσως κυκλοφορήσει σαν 'sports pack'. Αν τους πιέσουν αρκετά οι αλφίστι.
Alfa Romeo GT