-
Kalhmera se olous.
Exw ena Skodia Fabia 1.4 16V 101HP, kai teleytaia arxisa na to psaxnw gia kapoia light metatroph. Mou eipan apo to synergeio poy to paw (exousiodothmeno) gia to ergostasiako kit me xtapodi + telikh exatmish. Eipan oti dinei +18 aloga. To ena paidi apo ekei to exei valei kai leei oti einai arketa eyxaristhmenos.
Exakolouthw omws to +18 aloga, na to vriskw ligo ypervoliko san noumero, gi' ayto thelw na rwthsw an yparxei kanenas poy na exei kanei th sygkekrimenh veltiwsh, gia na mou pei entypwseis.
Eyxaristw
-
Kalhmera se olous.
Exw ena Skodia Fabia 1.4 16V 101HP, kai teleytaia arxisa na to psaxnw gia kapoia light metatroph. Mou eipan apo to synergeio poy to paw (exousiodothmeno) gia to ergostasiako kit me xtapodi + telikh exatmish. Eipan oti dinei +18 aloga. To ena paidi apo ekei to exei valei kai leei oti einai arketa eyxaristhmenos.
Exakolouthw omws to +18 aloga, na to vriskw ligo ypervoliko san noumero, gi' ayto thelw na rwthsw an yparxei kanenas poy na exei kanei th sygkekrimenh veltiwsh, gia na mou pei entypwseis.
Eyxaristw
-
Kalhmera se olous.
Eyxaristw
-
Τα 18 άλογα με χταπόδι είναι υπερ-super-καρααισιόδοξο νούμερο...
Φίλε kergaz, παράκληση να γράφεις Ελληνικά!
-
Φίλε μου τα 18+ άλογα με χταπόδι + τελικό, μου φαίνονται λίγο ως πολύ υπερβολικά.
Εάν σου έλεγαν 9-10, τότε ίσος να ήταν σωστό αυτό το νούμερο.
Αλλά εάν και πάλι θες να φτάσεις τα 18+ άλογα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι το ποιο απλό.
Φίλτρο, πρόγραμμα, εξάτμιση, άντε και το χταπόδι. Με αυτά, ναι, ίσος να φτάσεις σε αυτά τα άλογα. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Φίλε μου τα 18+ άλογα με χταπόδι + τελικό, μου φαίνονται λίγο ως πολύ υπερβολικά.
Εάν σου έλεγαν 9-10, τότε ίσος να ήταν σωστό αυτό το νούμερο.
Αλλά εάν και πάλι θες να φτάσεις τα 18+ άλογα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι το ποιο απλό.
Φίλτρο, πρόγραμμα, εξάτμιση, άντε και το χταπόδι. Με αυτά, ναι, ίσος να φτάσεις σε αυτά τα άλογα.Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω (και δεν νομίζω) να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κιτ (όπως π.χ. το seat force) που να τα έχει όλα αυτά μαζεμένα, και έτσι πρέπει να βρω πού να πάω για πρόγραμμα, τι εξάτμιση, χταπόδι και φίλτρο να βάλω.
Έχετε τίποτα να προτείνετε ;
Φαντάζομαι θα ταιριάζουν και λύσεις που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλα αυτοκίνητα του group VAG με τα ίδια χαρακτηριστικά (Polo, Ibiza, κλπ)
-
Σε καμμια περιπτωση δεν θα παρεις +18 αλογα απο αυτα τα 2 πραγματα.....Αν ειναι δυνατον.Ειναι ντροπη να λεγονται τετοια πραγματα απο επισημες αντιπροσωπειες....
Το πολυ πολυ να ανεβασεις λιγο ροπη και αντε και 4-5 αλογακια αλλα μεχρι εκει.
Τα μοτερακια αυτα βγαζουν λιγο παραπανω απο την ονομαστικη ιποδυναμη επομενως δεν μπορει η πολλαπλη εξαγωγης και η υπολοιπη εξατμιση να ειναι τοσο κακοσχεδιασμενη.
Αν τελικα αλλαξεις χταποδι και τελικο μετα θα πρεπει να αλλαξεις φιλτρο αερα και βεβαια το προγραμμα που ειναι και το βασικοτερο(τελευταιο αυτο) -
Φίλε μου Kergaz, δεν φτάνει μόνο εμείς να προτείνουμε κάποια πράγματα (άλλωστε αυτό μπορεί να είναι και διαφήμιση) εσύ πόσα χρήματα θέλεις να δόσεις.
Ότι θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις pm, αυτό μόνο και μόνο για να μην κάνουμε διαφημίσεις. -
Ο χρήστης kergaz έγραψε:
Kalhmera se olous.Exw ena Skodia Fabia 1.4 16V 101HP, kai teleytaia arxisa na to psaxnw gia kapoia light metatroph. Mou eipan apo to synergeio poy to paw (exousiodothmeno) gia to ergostasiako kit me xtapodi + telikh exatmish. Eipan oti dinei +18 aloga. To ena paidi apo ekei to exei valei kai leei oti einai arketa eyxaristhmenos.
Eyxaristw
[list:251b7ypa]Αμα θα παρεις 3 αλογα, εγω θα στα πληρωσω[/list:u:251b7ypa][list:251b7ypa]Ντροπη τους οι ΑΛΗΤΕΣ Αν υπαρχουν καμποσοι επαγγλματιες σωστοι, αυτοι οι απατεωνες χαλανε την αγορα.[/list:u:251b7ypa][list:251b7ypa]Τα αλογα φιλε μου δεν πανε με το κιλο.Τοσα βαζω τοσα παιρνω.Το χταποδι μπαινει πανω για να μπορει να αποδωσει μια πχ ατμοσφαιρικη μετατροπη τα μεγιστα.Απο μονο του το χταποδι ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ [/list:u:251b7ypa][list:251b7ypa]Αν ειναι να σου φυγει μισο χαρτι σε βλακειες, μαζεψε αλλα τοσα και τουρμπισε το η το καλυτερο ΤΡΟΠΕΤΟ [/list:u:251b7ypa]
-
Η 1η βελτίωση που θα κάνω εγώ πάντως για το πολάκι μου με το ίδιο μοτερ θα είναι το κιτ βελτίωσης της seat force + μια καλή ανοξείδωτη εξάτμιση που θα δώσει περι τα 10 άλογα στις ρόδες. Τα υπόλοιπα θέλουν πολύ ψάξιμο, τρέξιμο και διάθεση για περιπέτεια. Αν έχει χρήμα βάλει το τροπέτο του 1.8Τ να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο
-
Ο χρήστης Bear έγραψε:
Η 1η βελτίωση που θα κάνω εγώ πάντως για το πολάκι μου με το ίδιο μοτερ θα είναι το κιτ βελτίωσης της seat force + μια καλή ανοξείδωτη εξάτμιση που θα δώσει περι τα 10 άλογα στις ρόδες. Τα υπόλοιπα θέλουν πολύ ψάξιμο, τρέξιμο και διάθεση για περιπέτεια. Αν έχει χρήμα βάλει το τροπέτο του 1.8Τ να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχοΤη μετατροπη με το βαρελακι και το προγραμμα λες? Ξερεις ποσο κοστιζει και ποιας εταιρειας ειναι το προγραμμα? Η εγγυηση του polo παυει να ισχυει?
-
εχω και εγω το φαμπια 101 αλλα το σενταν.το εχω ψιλοψαξει το θεμα και δεν υπαρχουν και πολλες λυσεις.η σκας ευρω και βαζεις μοτερ απο α3 λεον κλπ που ταιριαζει κουτι αλλα μετα πας και σε φρενα αναρτησεις αμορτισερ οποτε το αμαξι το παντρευεσαι μετα.η το τουρμπιζεις το ιδιο το μοτερ η πας σε λυση που λες.
-
Kergaz
Αγαπητέ δεν ξέρω τι σου λέει το εξουσιοδοτημένο για άλογα, αλλά έτυχε να οδηγήσω μιά τέτοια μετατροπή πρίν από 1,5 χρόνο και για 85 χλμ (Κόρινθος- Αθήνα). Απλά, το όχημα πετάει. Είτε παίρνει 2 άλογα είτε 22, αν το κόστος είναι λογικό κάνε τη μετατροπή. Αξίζει πολλά.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μήπως το συγκεκριμένο κιτ περιλαμβάνει και προγραμματισμό εγκεφάλου;
Καλές γιορτές
Λάμπης Κουρτέσης -
Καλές γιορτές πρώτα από όλα και να οδηγούμε προσεκτικά!
Λοιπόν ρώτησα στη seat και μου είπανε οτι μπαίνει στο polo και ίσως έχει και καλύτερα αποτελέσματα από ότι στο ibiza (λόγω καλύτερης κλιμάκωσης κιβωτίου, μικρότερου βάρους και επειδή το polo βγάζει μαμα λίγα αλογάκια πιο πάνω από ότι το ibiza) Το κόστος είναι 800 ευρώ και περιλαμβάνει το βαρελάκι, τις σωληνώσεις, επαναπρογραμματισμό εγγεφάλου και τα εργατικά. Δυστηχώς δεν έχει εξάτμιση αλλά αυτό είναι το πιο εύκολο. Με ένα καλό aftermarket τελικό σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. Δεν ξέρω αν χάνεται η εγγύηση του πόλο, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να δουν αν έχω πειράξει τον εγγέφαλο στην καρέντα. (δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο...)
Τέλος πάντως το σίγουρο είναι ότι χάνεις την εγγύηση του φιλτροκουτιού μια και το αντικαθιστάς.. Η εγγύηση που δίνει η seat force είναι 2 χρόνια. Πιστεύω ότι έχει λίγο τσιμπιμένη τιμη, αλλά αξίζει γιατί:- Δίνει μετρημένα 10 άλογα στις ρόδες
- Βελτιώνει πολύ τις ταχύτητες εξόδου (0-100 0-120 κλπ)
- Βελτιώνει και τις ρεπρίζ (άρα δεν κρεμάει στα χαμηλά)
- Έχει εγγύηση και είναι δοκιμασμενο (Δεν θα εκανε ποτέ κάτι η seat το οποίο θα της ήταν ζημιοφόρο..)
-
Ο χρήστης Bear έγραψε:
Λοιπόν ρώτησα στη seat και μου είπανε οτι μπαίνει στο polo και ίσως έχει και καλύτερα αποτελέσματα από ότι στο ibiza (λόγω καλύτερης κλιμάκωσης κιβωτίου, μικρότερου βάρους και επειδή το polo βγάζει μαμα λίγα αλογάκια πιο πάνω από ότι το ibiza) Το κόστος είναι 800 ευρώ και περιλαμβάνει το βαρελάκι, τις σωληνώσεις, επαναπρογραμματισμό εγγεφάλου και τα εργατικά. Δυστηχώς δεν έχει εξάτμιση αλλά αυτό είναι το πιο εύκολο. Με ένα καλό aftermarket τελικό σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. Δεν ξέρω αν χάνεται η εγγύηση του πόλο, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να δουν αν έχω πειράξει τον εγγέφαλο στην καρέντα. (δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο...)
Τέλος πάντως το σίγουρο είναι ότι χάνεις την εγγύηση του φιλτροκουτιού μια και το αντικαθιστάς.. Η εγγύηση που δίνει η seat force είναι 2 χρόνια. Πιστεύω ότι έχει λίγο τσιμπιμένη τιμη, αλλά αξίζει γιατί:- Δίνει μετρημένα 10 άλογα στις ρόδες
- Έχει εγγύηση και είναι δοκιμασμενο (Δεν θα εκανε ποτέ κάτι η seat το οποίο θα της ήταν ζημιοφόρο..)
Αν σου δωσουν γραπτη αποδειξη οτι το αυτοκινητο θα παρει 10 αλογα στον τροχο με τις αλλαγες που λες και ΜΟΝΟ 800€ μονο τοτε να πας στην Seat Force και να κανεις την μετατροπη. Α, και κατι αλλο. Να τους πεις επισης οτι θελεις να δυναμομετρηθει το αυτοκινητο πριν και μετα την μετατροπη και αν δεν παρει 10 αλογα να σου δωσουν τα λεφτα σου πισω.
-
Ο χρήστης jax7480 έγραψε:
Αν σου δωσουν γραπτη αποδειξη οτι το αυτοκινητο θα παρει 10 αλογα στον τροχο με τις αλλαγες που λες και ΜΟΝΟ 800€ μονο τοτε να πας στην Seat Force και να κανεις την μετατροπη. Α, και κατι αλλο. Να τους πεις επισης οτι θελεις να δυναμομετρηθει το αυτοκινητο πριν και μετα την μετατροπη και αν δεν παρει 10 αλογα να σου δωσουν τα λεφτα σου πισω.
Καλα Χριστουγεννα και Χρονια Πολλα στους συνονοματους Χρηστους!!
Αυτο για τον μη εντοπισμο του προγραμματος το εχω ακουσει και εγω αλλα ποιος το εγγυαται? Οσο για το βαρελακι πριν πας στο συνεργειο καθεσαι μια ωριτσα και βαζεις το μαμα φιλτροκουτι και δεν τρεχει τιποτα!! Γενικα πιστευω οτι αξιζει η μετατροπη και δεν ειναι πολλα τα λεφτα.
-
Δεν νομίζω να βρούνε αν έχεις πειράξει τον εγκέφαλο εκτός και αν έχεις βάλει κανένα παράλληλο εγκέφαλο. Αν δουλεύει κάποιος σε αντιπροσωπεία να το πεί ΤΩΡΑ (!) και να δώσει μια απάντηση.
Εμένα από την seat αυτό μου είπανε και δεν νομίζω να λένε ψέματα μια και μου το'πε ο αρχι-cheaf εκεί μέσα, ο οποίος μου φάνηκε πολύ καλά πληροφορημένος και φιλικός by the way.( μεταξύ άλλων, μου είπε ότι το ibiza 100hp έχει μέτριο 0-100 που είναι σε 12 sec - ενω η επίσημως δίνεται σε 11,2 sec)
Όσον αφορά το αν δίνει 10 άλογα στους τροχούς, είδα τις μετρήσεις 4τροχών και ams και το συμπέραινα, δεν μιλάω αυθαίρετα.
Και εννοείται ότι όταν και αν το πάω για επαναπρογραμματισμό θα ζητήσω να μου πούν που και πότε θα βγαίνει η max ιπποδύναμη/ροπή και αν χρειαστεί θα ζητήσω μέτρηση για να πάρω και διαγράμματα κλπ.
ΚΑΑΑΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ -
Υπομονή και έρχεται το fabia 1.8Τ 150hp/180hp (με τον γνωστό VAG GROUP κινητήρα).....!!!!Εκεί , δυστηχώς , θα κλάψουμε πολύ εμείς τα 'άμοιρα' 1.4 fabiakia με τα 101+ κάμποσα αλογάκια μας...!!!
Γνώμη μου......'φοράμε' εναν τέτοιο κινητήρα και ξενοιάζουμε...!!!Είναι αρκετό το κόστος αλλά δεν θα τρέχεις για προβλήματα και τέλος......φτάνει άνετα 200+ αλογάκια....!!!
Αυτά για όλους τους fabia-maniacs που δεν θέλουν να αποχωριστούν ακόμη το fabiaki τους....
-
Ο χρήστης FABIAMANIAC έγραψε:
Υπομονή και έρχεται το fabia 1.8Τ 150hp/180hp (με τον γνωστό VAG GROUP κινητήρα).....!!!!Εκεί , δυστηχώς , θα κλάψουμε πολύ εμείς τα 'άμοιρα' 1.4 fabiakia με τα 101+ κάμποσα αλογάκια μας...!!!Γνώμη μου......'φοράμε' εναν τέτοιο κινητήρα και ξενοιάζουμε...!!!Είναι αρκετό το κόστος αλλά δεν θα τρέχεις για προβλήματα και τέλος......φτάνει άνετα 200+ αλογάκια....!!!
Αυτά για όλους τους fabia-maniacs που δεν θέλουν να αποχωριστούν ακόμη το fabiaki τους....
Το θέμα είναι πόσο θα κοστίζει το 1.8Τ. Προσωπικά δεν το βλέπω λιγότερο από 19 - 20 χιλ. Ευρώ....
-
Ο χρήστης kergaz έγραψε:
Το θέμα είναι πόσο θα κοστίζει το 1.8Τ. Προσωπικά δεν το βλέπω λιγότερο από 19 - 20 χιλ. Ευρώ....Ώς κάτοχος FABIA δεν θέλω να μπώ στη διαδικασία να το πουλήσω και μετα να αγοράσω το 1.8Τ!!!Δε λέω...καλό θα ηταν αλλά είμαι ηδη 2.5 χρόνια με το υπάρχον και δεν μπορώ να το αποχωριστώ ακόμη , εστω και για το γρηγορότερο αδερφάκι του...!!!Απλά λέω οτι υπάρχει και η λύση για αγορά και τοποθέτηση μοτέρ μόνο...!!!Δυστηχώς δεν ξέρω περισσοτερες πληροφορίες αλλα ξέρω οτι κάνω ηδη μικρο-οικονομία, έχοντας αυτο το στόχο στο μυαλό μου....
Είδωμεν και κάνομεν.....
Beltiwsh Skoda Fabia 1.4 16V 101HP