-
Εμένα μου έσπασε ένας κρίκος καθώς χαιρόμουν τις σβούρες μου...
-
Σημερα εκανα την μεταβιβαση και το PT Cruiser δεν φευγει απο πλατεια Φρεαττυδας αν δεν λειωσουν οι παγοι στις Αλπεις
-
Αμαν πια με αυτη την κινδυνολογια και την καταστροφολογια των Μ.Μ.Ε.
Ολα για την τηλεθεαση γινονται ρε γαμωτο.
Αναυδος παρακολουθουσα τους δημοσιογραφους (ολους) στα δελτια ειδησεων να προσπαθουν να μεγενθυνουν τα οποια προβληματα που δημιουργησε η ''κακοκαιρια''.
Για ποια κακοκαιρια μιλανε ρε παιδια? Ειχε 0 βαθμους κελσιου και εριξε και λιγο χιονακι. Αν ζουσα στο εξωτερικο και εβλεπα τα Ελληνικα δελτια ειδησεων θα πιστευα οτι η Ελλαδα εχει μετατραπει σε Ανταρκτικη και εχουν μεταναστευσει πιγκουινοι και πολικες αρκουδες.
Αλλο που δεν θελανε βεβαιως και οι γνωστοι Ελληνο-τεμπελιδες για να απουσιασουν απο την δουλεια τους και αυτο ειχε ως συνεπεια την καταρρευση του Ελληνικου κρατους.
Οι υπαλληλοι της ΔΕΗ απουσιασαν απο τις δουλειες τους με αποτελεσμα να μεινουν πολλες περιοχες χωρις ρευμα,θερμανση κ.τ.λ
Φορτηγατζιδες και λοιποι ασυνειδητοι πολιτες κυκλοφορουσαν χωρις αλυσιδες.
Βαρεθηκα να ακουω τους δημοσιογραφους να φωναζουν και να διαμαρτυρονται στους υπουργους γιατι δεν εστειλαν 10 ''αλατιερες'' στο κατσικοχωρι και αλλες 10 ''πιπεριερες'' στα τουρκοβουνια.
Αι σιχτιρ πια. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Ουτε ''αλατιερες'' χρεαζονται ουτε ''πιπεριερες''.
Το κρατος αναγκαστηκε να κλεισει τα σχολεια (απο τις πιεσεις των ρουφιανων δημοσιγραφων) γιατι υποτιθεται εχει πολυ χιονι και παγο και θα σκοτωθουν τα παιδακια(αλλο που δεν θελανε τα κοπροσκυλα να μην πανε σχολειο και οι τεμπελχαναδες καθηγητες).
Ολος ο κρατικος μηχανισμος επικεντρωθηκε στα υποτιθεμενα προβληματα της Αθηνας και πολεις της επαρχιας εμειναν χωρις ρευμα.
Φυσικα αν τολμησει κανεις να απολυσει τα κοπροσκυλα της ΔΕΗ θα βγουν οι συνδικαλιστες και θα κανουν πολεμο.
ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ,Τ ΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ,Τ ΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ(ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ), ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ,ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ,ΤΟΝ GTI_ K.T.Λ.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ -
Πες τα να 3εσπασεις!
Δεν εχεις αδικο. Σε 'νιω8ω'. Κλεισε την TV κ βγες μια βολτα να 3εδωσεις. Βρισε κ κανεναν ασυνειδητο στον δρομο κ 8α αισ8ανεσαι ηδη καλυτερα στην επιστροφη.Δεν 3ερω αν το προσε3ες σε προηγουμενο ποστ, αλλα οντως ηρ8αν πολικες αρκουδες στην Α8ηνα..
Φιλικα.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Πες τα να 3εσπασεις!
Δεν εχεις αδικο. Σε 'νιω8ω'. Κλεισε την TV κ βγες μια βολτα να 3εδωσεις. Βρισε κ κανεναν ασυνειδητο στον δρομο κ 8α αισ8ανεσαι ηδη καλυτερα στην επιστροφη.Δεν 3ερω αν το προσε3ες σε προηγουμενο ποστ, αλλα οντως ηρ8αν πολικες αρκουδες στην Α8ηνα..
Φιλικα.
Την εκλεισα την ΤV και βγηκα εξω.
Το μισος μου παραμενει ειδικα για τον GTI_ -
Πολλοι φορτηγατζήδες δηλωσαν σε ολους τους τόνους οτι αλυσίδες στην ουσία δεν μπαίνουν στα φορτηγα,μόνο χιονολάστιχα.Και it goes without saying οτι πολλοι λίγοι Ελληνες φορτηγατζήδες έχουν τέτοια.
Ζημιες στο δικτυο ηλεκτρισμου εγιναν και στην Γερμανια, αλλά εκει δεν εριξε 2 νιφάδες επι δύο μέρες...θα εχετε δει στον δρομο κατι ξυλινες κολώνες απο την εποχη του παππου σας.Ο πρόεδρος της ΔΕΗ θεωρησε οτι ηταν η καταλληλη στιγμη να ζητήσει αυξήσεις,ενω η Κεφαλλονια μετραγε μερες χωρις ρευμα.
Η απαγορευση των φορτηγων με 500.000 εξαιρέσεις και πλημελλή έλεγχο, είναι λιγότερη χρήσιμη και απο τον δακτύλιο στην Αθήνα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ζημιες στο δικτυο ηλεκτρισμου εγιναν και στην Γερμανια, αλλά εκει δεν εριξε 2 νιφάδες επι δύο μέρες...θα εχετε δει στον δρομο κατι ξυλινες κολώνες απο την εποχη του παππου σας.Ο πρόεδρος της ΔΕΗ θεωρησε οτι ηταν η καταλληλη στιγμη να ζητήσει αυξήσεις,ενω η Κεφαλλονια μετραγε μερες χωρις ρευμα.
Η ζημιες στους πυλωνες δεν εγιναν απο το χιονι αλλα απο τα 10+ μποφωρ αερα .......θα μπορουσε να γινει και με ηλιο και βροχη.....
Αυτος ,μιλησε για το κοστος κιλοβατωρας ανα περιοχη αλλα τα λαμογια οι δημοσιογραφοι απομονωσαν την λεξη 'αυξηση' και το ερμηνευσαν οπως θελουν.....να φανταστεις ουτε με μονταζ δεν τους εβγαινε το νοημα που θελουν να περασουν και δεν την παιζουν καν την δηλωση, αλλα θεωρουν απο μονοι τους δεδομενο οτι ζητησε αυξησεις ........
-
Είναι τραγική η κατάσταση παιδια. Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν είχαμε παραπάνω χιόνια και περισσότερο κρύο. Θα εξαφανιζόμασταν από τον χάρτη μου φαίνεται.
Συνηθίζουμε να κατηγορούμε την Αμερική για διάφορα θέματα. Εγώ πήγα σχολείο για έναν χρόνο, το 96, στο Ohio. Πολύ κρύο, πολύ χιόνι. Ούτε μια μέρα δεν έκλεισαν τα σχολεία. Οι δρόμοι καθαρόι, αλάτι στους δρόμους πριν το χιόνι και τον πάγο, καθαρισμός του δρόμου μετά από το αλατόνερο που έχει δημιουργηθεί. Και μιλάω για μια μικρή πόλη, μέγεθος Ξάνθης.
Ένα βράδυ, γυρνούσαμε από μια συναυλία. Είχαμε μπει μέσα με καλό καιρό, όταν βγήκαμε, είχε ρίξει απίστευτο χιόνι. Οι δρομοι ανοιχτοί όμως. Παίρνουμε το αμάξι να γυρίσουμε στην πόλη μας. Σε ένα σημείο μας προσπερνάει ένα crown victoria (μαούναααα) κάνοντας συνέχεια παντιλίκια. Ο πατέρας μου μεθυσμένο τον βγάζει, η μάνα μου βλάκα, εγώ χώσε, χώσε . Λίγο παρακάτω τον προλαβαίνουμε σε ένα φανάρι. Είχε επιγραφή road patrol, έλεγχε την ολοσθηρότητα του δρόμου δηλαδή, για να καλέσει αν χρειάζεται αλατιέρα και εκχιονιστικά.
Τι να λέμε τώρα.
Εδώ βέβαια ο μαγαζάτορας δεν καθαρίζει το χιόνι μπροστά από το μαγαζί του. Στην γειτονιά μου, ο μόνος που έριξα αλάτι μπροστα από την είσοδο της πολυκατοικίας.
Βέβαια, στις υπόλοιπες χώρες έχουν εμπειρία πολλών χρόνων. Το δέχομαι, αλλά δεν δέχομαι οτι δεν είμαστε ικανοί για τα στοιχειώδη.
Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
**ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ **ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ,Τ ΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ,Τ ΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ(ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ), ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ,ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ,ΤΟΝ GTI_ K.T.Λ.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ -
Το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια παγωμένη επιφάνεια... Πότε θα ξεκινήσει πιο εύκολα με ένα επιβάτη ή με τέσσερις????? Ελαφρύ ή βαρύτερο????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια παγωμένη επιφάνεια... Πότε θα ξεκινήσει πιο εύκολα με ένα επιβάτη ή με τέσσερις????? Ελαφρύ ή βαρύτερο????Αν πάρουμε αυτοκίνητα του ίδιου βάρους, πρώτο θα ξεκινήσει εκείνο με το στενότερο πέλμα ελαστικών, αφού το βάρος θα κατανέμεται σε μικρότερη επιφάνεια. Με το ίδιο σκεπτικό, υποθέτω ότι το βαρύτερο θα ξεκινήσει πρώτο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποιος τύπος που να το υπολογίζει με ακρίβεια...
-
Θεωρητικά αν μιλάμε για Συντελεστή τριβής μηδενικό, δεν θα ξεκινήσει ότι και να κάνεις.
Παρόλα αυτά επειδή υπάρχει ακόμα και στον πάγο τριβή και επειδή η τριβή είναι ανάλογη της κάθετης δύναμης που ασκείται στο σώμα, θα ξεκινήσει πιο εύκολα όταν το βάρος (κάθετη δύναμη) είναι μεγαλύτερη.
Το παραπάνω μόνο σε οριζόντια επιφάνεια.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια παγωμένη επιφάνεια... Πότε θα ξεκινήσει πιο εύκολα με ένα επιβάτη ή με τέσσερις????? Ελαφρύ ή βαρύτερο????Όσο πιο ελαφρύ τόσο καλύτερα.
Ο συντελεστής τριβής στο πάγο είναι πολύ κάτω από 1 και το βάρος δίνει αναλογικά μικρότερη δύναμη πρόσφυσης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όσο πιο ελαφρύ τόσο καλύτερα.Ο συντελεστής τριβής στο πάγο είναι πολύ κάτω από 1 και το βάρος δίνει αναλογικά μικρότερη δύναμη πρόσφυσης.
seicento (βάρος 750 κιλά) με πέλμα 195 εναντίον golf (βάρος 1200 κιλά) με πέλμα 165: ποιο θα ξεκινήσει πρώτο;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια παγωμένη επιφάνεια... Πότε θα ξεκινήσει πιο εύκολα με ένα επιβάτη ή με τέσσερις????? Ελαφρύ ή βαρύτερο????Το avensis με βαρος περιπου 1300 κιλα και λαστιχα 205/55/16 στον παγο παει οπου θελει..γλυστρα αρκετα και απο το βαρος του, φευγει μονοκομματα....
Το δε alto με 850 κιλα και 145/70/13 πει πολυ καλυτερα στον παγο.....
Αρα οσο ελεφρυτερο και λεπτοτερα λαστιχα τοσο το καλυτερο........
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Όσο πιο ελαφρύ τόσο καλύτερα.
Ο συντελεστής τριβής στο πάγο είναι πολύ κάτω από 1 και το βάρος δίνει αναλογικά μικρότερη δύναμη πρόσφυσης.
seicento (βάρος 750 κιλά) με πέλμα 195 εναντίον golf (βάρος 1200 κιλά) με πέλμα 165: ποιο θα ξεκινήσει πρώτο;
Το golf...
-
αμα κολλήσει το βάρος βοηθάει..
Οταν τυχει να κολλήσει το ΜΧ5 σε καμια ανηφόρα, βάζω 2-3 ατομα να κάτσουν στο πορτ-μπαγκάζ και τσουπ.. βγήκε
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Αμαν πια με αυτη την κινδυνολογια και την καταστροφολογια των Μ.Μ.Ε.
Ολα για την τηλεθεαση γινονται ρε γαμωτο.
Αναυδος παρακολουθουσα τους δημοσιογραφους (ολους) στα δελτια ειδησεων να προσπαθουν να μεγενθυνουν τα οποια προβληματα που δημιουργησε η ''κακοκαιρια''.
Για ποια κακοκαιρια μιλανε ρε παιδια? Ειχε 0 βαθμους κελσιου και εριξε και λιγο χιονακι. Αν ζουσα στο εξωτερικο και εβλεπα τα Ελληνικα δελτια ειδησεων θα πιστευα οτι η Ελλαδα εχει μετατραπει σε Ανταρκτικη και εχουν μεταναστευσει πιγκουινοι και πολικες αρκουδες.
Αλλο που δεν θελανε βεβαιως και οι γνωστοι Ελληνο-τεμπελιδες για να απουσιασουν απο την δουλεια τους και αυτο ειχε ως συνεπεια την καταρρευση του Ελληνικου κρατους.
Οι υπαλληλοι της ΔΕΗ απουσιασαν απο τις δουλειες τους με αποτελεσμα να μεινουν πολλες περιοχες χωρις ρευμα,θερμανση κ.τ.λ
Φορτηγατζιδες και λοιποι ασυνειδητοι πολιτες κυκλοφορουσαν χωρις αλυσιδες.
Βαρεθηκα να ακουω τους δημοσιογραφους να φωναζουν και να διαμαρτυρονται στους υπουργους γιατι δεν εστειλαν 10 ''αλατιερες'' στο κατσικοχωρι και αλλες 10 ''πιπεριερες'' στα τουρκοβουνια.
Αι σιχτιρ πια. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Ουτε ''αλατιερες'' χρεαζονται ουτε ''πιπεριερες''.
Το κρατος αναγκαστηκε να κλεισει τα σχολεια (απο τις πιεσεις των ρουφιανων δημοσιγραφων) γιατι υποτιθεται εχει πολυ χιονι και παγο και θα σκοτωθουν τα παιδακια(αλλο που δεν θελανε τα κοπροσκυλα να μην πανε σχολειο και οι τεμπελχαναδες καθηγητες).
Ολος ο κρατικος μηχανισμος επικεντρωθηκε στα υποτιθεμενα προβληματα της Αθηνας και πολεις της επαρχιας εμειναν χωρις ρευμα.
Φυσικα αν τολμησει κανεις να απολυσει τα κοπροσκυλα της ΔΕΗ θα βγουν οι συνδικαλιστες και θα κανουν πολεμο.
ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ,Τ ΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ,Τ ΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ(ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ), ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ,ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ,ΤΟΝ GTI_ K.T.Λ.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑΔεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα φιλε μου.Σε εμας την τεταρτη το πρωι και αφου ειχε σταματησει να χιονιζει απο τα ξημερωματα της τριτης ειχε -11 βαθμους.Οι δρομοι ειχαν παγωσει ολοι γιατι δεν εριξαν καθολου αλατι και ο παγος ειχε παχος 5 ποντους.Και δεν μιλαω για τιποτα ανηλιαγα στενα αλλα για ολη την Τριπολη και τον δρομο προς Λεβιδι που οδηγησα.Ευτυχως που το μεσημερι της τεταρτης εβγαλε ηλιο γιατι ακομα θα υπηρχε παγος στον δρομο.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Όσο πιο ελαφρύ τόσο καλύτερα.
Το seicento παρόλο που δεν το βοηθά το λάστιχο.
Στο ταξίδι σε χιόνια το seicento θα είναι ασταθές και θα πλέει ενώ το golf θα πηγαίνει σταθερά. Σε φρενάρισμα το golf παρά το πλεονέκτημα από το στενό λάστιχο πάλι θα χάσει από το ελαφρύτερο seicento.
Όσο βαρύτερο το αυτοκίνητο και όσο πιο γλιστερός ο πάγος (βρεγμένος) τόσο μεγαλύτερες οι διαφορές.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια παγωμένη επιφάνεια... Πότε θα ξεκινήσει πιο εύκολα με ένα επιβάτη ή με τέσσερις????? Ελαφρύ ή βαρύτερο????
Αν πάρουμε αυτοκίνητα του ίδιου βάρους, πρώτο θα ξεκινήσει εκείνο με το στενότερο πέλμα ελαστικών, αφού το βάρος θα κατανέμεται σε μικρότερη επιφάνεια. Με το ίδιο σκεπτικό, υποθέτω ότι το βαρύτερο θα ξεκινήσει πρώτο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποιος τύπος που να το υπολογίζει με ακρίβεια...
Παρότι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, τείνω να διαφωνήσω Τάσο!
Μην ξεχνάτε την αδράνεια. Είναι πιο δύσκολο να αρχίσουν να κινούνται (=να υπερνικηθεί η αδράνεια) αλλά ΚΑΙ να επιβραδυνθούν 1,5 τόνοι, παρά 900 κιλά.Σαφώς παίζουν ρόλο και τα ελαστικά βέβαια. Το πλάτος του πέλματος είναι το κυριότερο, αλλά όχι το μόνο. Σημαντικό ρόλο παίζει το μίγμα της γόμας, η παλαιοτητα (πόσο 'κούτσουρο' έχει γίνει το λάστιχο από τη χρήση) και τέλος η χάραξη του πέλματος.
Προσφατα, το δικό μου (900 κιλά, λάστιχο 185/60/14 παλιό και θεόσκληρο από τη χρήση), ανέβηκε χωρίς πρόβλημα παγωμένη ανηφόρα που, στο 15λεπτο που έμεινα εκεί δεν κατάφερε κανένα άλλο να ανέβει.
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...