-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Ψηλωμενο Jimny σε μονο βρεγμενη Κηφισσιας στο υψος του ΚΑΤ με αλυσιδες κ στις 4 ροδες...Ξέρεις που μένει ο ΙΚΕ;
-
Aπο την πλατεία δροσιάς ήταν η φωτογρφία με τις αρκούδες.
Με Jimny πιο παλιά και με το GV που έχουμε τώρα δεν έχω βάλει ποτέ αλυσίδες, ακόμα και σε πάγο με πολύ προσοχή και εφόσον δεν υπάρχουν τρελές κατηγόρες είναι ΟΚ.
Τετοιο χιόνι πάντως σαν αυτό είχα πάνω απο 5 χρόνια να ρίξει εδώ, ίσως και 10, πάντα έριχνε ΠΟΛΥ περισσότερο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί όλος αυτός ο πανικός απο τις ειδήσεις.
Απο την άλλη βέβαια με την κακοκαιρία αυτή τρώμε και πάλι κοτόπουλα, η γρίπη ενώ θα έκανε καμια 10αριά μέρες να ξεχαστεί τώρα κάηκε αμέσως
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί όλος αυτός ο πανικός απο τις ειδήσεις.Δεν θα το είχαμε καταλάβει καν οτι χιόνισε αν δεν βλέπαμε τις αρκούδες
Απο την άλλη βέβαια με την κακοκαιρία αυτή τρώμε και πάλι κοτόπουλα, η γρίπη ενώ θα έκανε καμια 10αριά μέρες να ξεχαστεί τώρα κάηκε αμέσως
Έτσι έτσι γιατί όλοι ξέρουμε πόσο καλό κάνει μια καλή ζεστή κοτόσουπα στη γρίπη
-
Ανωριμότητες στην Κάτω Κηφισιά με το Santa Fe! Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα ήταν οτι το ABS ενεργοποιούταν συνεχώς, οπότε το έθεσα εκτός λειτουργείας βγάζοντας τις ασφάλειες. Η απόσταση φρεναρίσματος βελτιώθηκε αισθητά. Μετά πήγα στους δρόμους κοντά στο γήπεδο του Ελπιδοφόρου που έχει ησυχία και άρχισα τα κωλίδια και τα παντιλίκια, με προσοχή πάντα μη μαζεψω κανα πεζοδρόμιο μιας και με το χιόνι δεν φαίνονται τα άτιμα!
Ήταν η πρώτη φορά που το οδηγώ σε χιόνι. Γενικά απο μόνο του δεν γλίστραγε καθόλου εκτός αν το επεδίωκα. Βέβαια δέν το πήγα σε τίποτα ανηφόρες/κατηφόρες, εκεί σίγουρα θα είχε πρόβλημα χωρίς αλυσίδες.
Τα λάστιχα είναι Bridgestone Dueler 694 σε διάσταση 215/70-16 μεταχειρισμένα απο κάποιο RAV4 (η εργοστασιακή διάσταση είναι 225/70-16).
-
Χιόνισε!!!
Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;
Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;
Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;
Να....
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Χιόνισε!!!Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;
Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;
Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;
Να....
πάρεις το Ζ και να κάνεις ανωριμότητες
-
Στη βρωμο-Καλλιθεα τα αυτοκινητα ειναι χιονισμενα,αλλα περα αυτου τιποτα αλλο....
-
Εγώ χτες το μεσημέρι αφού τελείωσα τις δουλειές που είχα στην Κάτω Κηφισιά και την Νέα Ερυθραία, έλιωσα στα παντιλίκια στους δρόμους της Κάτω Κηφισιάς.
Το βράδυ κατά τις 22:00, ήρθε και με πήρε φίλος μου με εταιρικό Cinquecento εξοπλισμένο με φτυάρι, χειροκίνητο εργάτη κλπ και δοκιμάσαμε να πάμε πάλι Βαρυμπόμπη - Κατσιμίδι. Κολλήσαμε μερικές φορές, χαντάκια κλπ, και είδαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσουμε για πολύ. Πήγαμε μια βόλτα στο πάρκινγκ του ΑΒ, και μετά στον παράδρομο της Εθνικής προς Αγ. Στέφανο (απίστευτη άπλα) του ήπιαμε το αίμα.
-
Σημερα στη Γλυφάδα ριχνει καρεκλονιφάδες, παντως οι δρόμοι ειναι οκ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Χιόνισε!!!
Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;
Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;
Να πάω δουλειά;
Να μην πάω δουλειά;Να....
πάρεις το Ζ και να κάνεις ανωριμότητες
High-performance λάστιχα σε χιόνι? Το έχω δεί το έργο και ήταν hard-core splatter θρίλλερ!!!!!! Γλιστράει ακόμα και σταματημένο!
Τελικά...πήγα δουλειά...
-
Εδω Πειραια (και ειμαι και στην κορυφη - Προφητης Ηλιας...) μονο λιγο χιονι στις απενταντι ταρατσες ειχε και εφυγε και αυτο. Βεβαια ριχνει χοντρες νυφαδες αλλα φυσαει πολυ και δεν καθετε...
Ρε παιδια τι ειναι αυτα που ακουμε για τις αλυσιδες για τα φορτηγα! Που του λενε του φορτηγατζη να βαλει και λεει αυτος δε χρειαζεται! Τοση βαρεμαρα ποια! Ενταξει θελει πολυ ωρα στο φορτηγο αλλα ελεος δηλαδη... -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εδω Πειραια (και ειμαι και στην κορυφη - Προφητης Ηλιας...) μονο λιγο χιονι στις απενταντι ταρατσες ειχε και εφυγε και αυτο. Βεβαια ριχνει χοντρες νυφαδες αλλα φυσαει πολυ και δεν καθετε...
Ρε παιδια τι ειναι αυτα που ακουμε για τις αλυσιδες για τα φορτηγα! Που του λενε του φορτηγατζη να βαλει και λεει αυτος δε χρειαζεται! Τοση βαρεμαρα ποια! Ενταξει θελει πολυ ωρα στο φορτηγο αλλα ελεος δηλαδη...Για να πούμε του στραβού το δίκαιο...
Το να βάλεις αλυσίδες σε κανονικό αυτοκίνητο είναι κάποιο ζόρι (ακόμα και με τις μοντέρνες αλυσίδες).
Για να βάλεις αλυσίδες σε 4χ4 με μεγάλες ρόδες σου φεύγει η μαγκιά (I know, έχω δοκιμάσει στο περιέργως πολύ καλό Santa Fe του φάδερ).
Οπότε, συμπεραίνω, το νά βάλεις αλυσίδες σε φορτηγό πρέπει να είναι άθλος!
-
Ρε παιδια τι ειναι αυτα που ακουμε για τις αλυσιδες για τα φορτηγα! Που του λενε του φορτηγατζη να βαλει και λεει αυτος δε χρειαζεται! Τοση βαρεμαρα ποια! Ενταξει θελει πολυ ωρα στο φορτηγο αλλα ελεος δηλαδη...Για να πούμε του στραβού το δίκαιο...
Το να βάλεις αλυσίδες σε κανονικό αυτοκίνητο είναι κάποιο ζόρι (ακόμα και με τις μοντέρνες αλυσίδες).
Για να βάλεις αλυσίδες σε 4χ4 με μεγάλες ρόδες σου φεύγει η μαγκιά (I know, έχω δοκιμάσει στο περιέργως πολύ καλό Santa Fe του φάδερ).
Οπότε, συμπεραίνω, το νά βάλεις αλυσίδες σε φορτηγό πρέπει να είναι άθλος!
Γιατί εγώ θεωρούσα πανεύκολο το να βάλεις αλυσίδες σε τζιπ αφού έχεις πολύ χώρο γύρω από τη ρόδα???
-
Το ΑΠΘ πάντως ανοιχτό...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Γιατί εγώ θεωρούσα πανεύκολο το να βάλεις αλυσίδες σε τζιπ αφού έχεις πολύ χώρο γύρω από τη ρόδα???
Ο θόλος σπάνια μένει άδειος γιατί τα ελαστικά είναι από τα πρώτα που αλλάζουν, με τάση να μεγαλώνουν.
Επιπλέον 6-7kg έκαστη αλυσίδα. Διάμετρος/ φάρδος ελαστικού που σε αναγκάζει να το πάρεις αγκαλιά (ειδικά για το βγάλσιμο)
Όλα αυτά σε νορμάλ επίπεδες καταστάσεις που δεν απαιτείται γρύλος, σκάψιμο, γονάτισμα στη λάσπη και άλλα ωραία.Στο στρατό, πάντως, για να μπουν αλυσίδες στο πρώτο steyr, μας είχε πάρει (3 φαντάροι και 2 επόπια) μία ολόκληρη μέρα. Αλυσίδες γομάρια. Τα επόμενα τα ξεπετάγαμε στο μισό χρόνο αλλά και πάλι ήταν ζόρι και χρειάζονταν πολλά χέρια. Οπότε καταλαβαίνω ότι ένας φορτηγατζής είναι συντομότερο να περιμένει την άνοιξη απ' το να βάλει αλυσίδες μόνος του, ειδικά αν δεν τις έχει ξαναφορέσει.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να πούμε του στραβού το δίκαιο...
Οπότε, συμπεραίνω, το νά βάλεις αλυσίδες σε φορτηγό πρέπει να είναι άθλος!Γιατί εγώ θεωρούσα πανεύκολο το να βάλεις αλυσίδες σε τζιπ αφού έχεις πολύ χώρο γύρω από τη ρόδα???
Εν μέρει έχεις δίκαιο, γιατί σε ορισμένα επιβατικά it is a bitch να περάσεις την αλυσίδα γύρω απο το θόλο. Οι αλυσίδες όμως για τα τζίπ είναι πιο βαριές.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το ΑΠΘ πάντως ανοιχτό...γιατι ποτε εκλεισε???? αυτο το αριστοτελειο και σεισμος να γινει και να πεσουν ολα τα κτιρια παλι ανοιχτο θα ειναι.......
-
Για να πούμε του στραβού το δίκαιο...
Οπότε, συμπεραίνω, το νά βάλεις αλυσίδες σε φορτηγό πρέπει να είναι άθλος!Γιατί εγώ θεωρούσα πανεύκολο το να βάλεις αλυσίδες σε τζιπ αφού έχεις πολύ χώρο γύρω από τη ρόδα???
Εν μέρει έχεις δίκαιο, γιατί σε ορισμένα επιβατικά it is a bitch να περάσεις την αλυσίδα γύρω απο το θόλο. Οι αλυσίδες όμως για τα τζίπ είναι πιο βαριές.
Χθές τις έβαλα δοκιμαστικά στο Santa Fe και μπήκαν πανέυκολα. Μήπως έχεις τίποτα παλιές αλυσίδες με παράξενα κουμπώματα και σε δυσκολεύει?
-
Εγώ ήρθα δουλειά, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να φύγω.
Το χιόνι είναι καλό μόνο όταν έχεις άδεια. -
Ευπειθώς αναφέρω, στην Αγία Παρασκευή το χιόνι συνεχίζει να πέφτει έντονα, είναι στρωμένο παντού, αλλά οι κεντρικοί δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Στην Α.Ο. πέφτει ένα πράγμα σαν χιονοθύελλα, αλλά ο δρόμος είναι σε άψογη κατάσταση. Στο Ν. Ηράκλειο η κατάσταση είναι πιο ζόρικη από χτες, υπάρχουν δρομάκια με 20 εκ. χιόνι απάτητο. Ελπίζω να καταφέρω να γυρίσω σπίτι από τη δουλειά.
Χιονίζει!!! Άσπρη μέρα για τους προσθιοκίνητους...