-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Το κολπάκι γίνεται για να ξεφεύγουμε από εξυπνάκηδες admins που έχουν ρυθμίσει τον proxy (συνήθως αυτό το τρύπιο πράγμα της Μ$) να μην κατεβάζει videos.
και καλά κάνεις, αλλα΄εμάς το έχουν ρυθμισμένο να μην κατεβάζει πάνω από 10ΜΒ πριν από τις 17:00 το απόγευμα.... ...για αυτό περιμένω...
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Τελικά επιμένεις στο σχόλιό σου περί ανεκδότων? Ή πλέον το χιούμορ σου έχει ανέβει επίπεδο και πλέον θεωρείς τώρα ως σοβαρό κάτι που πριν 2 μέρες θεωρούσες ανέκδοτο?
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως η Λάντσια ΔΕΝ μπορεί να κινηθεί νομικά ούτε για τον VR6 ούτε για οποιονδήποτε W φυσικά. Επομένως αν κοιτάξουμε την ουσία και κάνουμε στην άκρη τους τύπους και τα νομικίστικα θέματα, θα δούμε πως εφόσον ο VR6 είναι αντιγραφή, τότε και οποιοσδήποτε W αποτελεί επίσης αντιγραφή, αφού στηρίζεται στους VR6 ή VR4, μέσω συνδυαζόμενης χρήσης τους.
Αγαπητέ, μα πως θα βάλουμε στην άκρη τους τύπους και τα νομικίστικα ? Ξεχνάς ότι η πατέντα είναι ένα έγγραφο που συντάσσεται ή ελέγχεται διεξοδικά από δικηγόρο ? Και μάλιστα αμοιβόμενο με την ώρα ?
Αλλά κι αυτά να τα βάλω στην άκρη. Στο είπα και την άλλη φορά, αλλά δε μου φαίνεται να θες να ακούσεις. Η VW 'έδειξε' τον εμπορικό δρόμο για το συγκεκριμένο είδος κινητήρα.
Οσο για το χιούμορ μου μια χαρά κρατεί. Ελπίζω το αυτό και δι' υμάς. Και συνεχίζω να θεωρώ ανέκδοτο το επιχείρημα ότι η VW χρησιμοποίησε πατέντα της Lancia και δε της κόψανε το κ@λ@.
Αυτά και τις καλύτερες ευχές μου για τις γιορτές.
Το ξαναλέω για τελευταία φορά. Το τελευταίο θέμα συζήτησης ήταν αν θυμάσαι, οι τεχνολογικές καινοτομίες των δύο πλευρών. Πέρα λοιπόν από έγγραφα και νόμους, το γεγονός είναι ΈΝΑ: ότι η Λάντσια ήταν αυτή που ΕΦΗΥΡΕ τον κινητήρα V με πολύ μικρή περιεχόμενη γωνία. Και ο Λενουάρ εφηύρε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά μην νομίζεις πως τότε δούλευε και πολύ σωστά. Η αλήθεια είναι ότι τα έναναν τότε όλα λάθος με τις ΜΕΚ, π.χ. έβαζαν το μπουζί στην ψυχρότερη περιοχή του θαλάμου καύσης και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να ανεβάσουν το λόγο συμπίεσης πέρα από το 4-5:1. Ήρθαν λοιπόν κάποιοι μεταγενέστεροι οι οποίοι έκανα βελτιώσεις και κατάφεραν σιγά σιγά να αυξήσουν το βαθμό απόδοσης των 'παλαιολιθικών' αυτών κινητήρων. ΔΕΝ είναι όμως αυτοί οι τελευταίοι οι εφευρέτες της ΜΕΚ. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Και η VW ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑΜΕ. Είτε σας αρέσει είτε όχι, φυσικά. Άλλωστε δεν παραθέσαμε τις εμπορικές επιτυχίες Γερμανών και Ιταλών, αλλά τις ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ.
Από την άλλη, παρατηρώ πως παρόλο που έχεις περισσή 'όρεξη' για ειρωνίες και σχολιάκια, δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις με προσοχή αυτά που προηγουμένως έχω γράψει. Το πιστοποιητικό από το Υπουργείο Γεωργίας, Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βασιλείου της Ιταλίας, αναφέρει ΣΑΦΩΣ πως η πατέντα έχει νομική ισχύ 3 ετών. Αυτό σου φτάνει? Πάντως αν θέλεις δώσε μου το email σου, ώστε να σου στείλω το πιστοποοητικό σε full size, γιατί είναι αλήθεια ότι στο link που περέθεσα δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τα γράμματα.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το κολπάκι γίνεται για να ξεφεύγουμε από εξυπνάκηδες admins που έχουν ρυθμίσει τον proxy (συνήθως αυτό το τρύπιο πράγμα της Μ$) να μην κατεβάζει videos.
και καλά κάνεις, αλλα΄εμάς το έχουν ρυθμισμένο να μην κατεβάζει πάνω από 10ΜΒ πριν από τις 17:00 το απόγευμα.... ...για αυτό περιμένω...
Αξίζει η αναμονή. Άσε που μπορείς να βάλεις ένα schedule στο GetRight και να το αφήσεις να το κατεβάσει.
Με DSL γραμμή θέλει 15-20 λεπτάκια πάντως.
-
Για τους φίλους μας τους 'Γερμανούς' (και όχι μόνο):http://www.hot-hatchbacks.com/temp/vide ... .RENAME-ME
Είναι αρκετά μεγάλο (~52ΜΒ) γι'αυτό χρησιμοποιείστε καλύτερα κάποιο download manager. Όποιος το κατεβάσει ας στείλει ένα pm για το πόσο γρήγορα (ή αργά!) πήγαινε ο server. Κατά τα γνωστά, το κατεβάζετε και μετά αλλάζετε το όνομα σβήνοντας το .rename-me.
Μιά χαρά 'πάει', ξεκίνησα με 192ΚΒ/sec ένα μικρό πέρασμα από τα 173,1ΚΒ/sec και τώρα πάλι 190,7ΚΒ/sec σταθερά... Συνολικός χρόνος 4' και 38'
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μιά χαρά 'πάει', ξεκίνησα με 192ΚΒ/sec ένα μικρό πέρασμα από τα 173,1ΚΒ/sec και τώρα πάλι 190,7ΚΒ/sec σταθερά...Τι γραμμές έχετε εκεί στην Κρήτη ρε! Μέσα από το Πανεπιστήμιο κατεβάζεις?
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Δε σου 'λέει' ότι 'τώρα θα τουμπάρω' σε καμία περίπτωση. Παρερμηνεύεις!
Μήπως το δικό σου είναι μουγκό...?
Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να είχα ήδη τουμπάρει, πράγμα που δεν συνέβη ούτε όταν σαν φαντάρος στη 'ζούγκλα' έκανα ΤΙΣ ταρζανιές!
Μίλησα και για πολλά μούτρα τα οποία ΕΙΝΑΙ γεγονός στο Ίμπιζα. Μάλιστα νομίζεις πως για να ξεκολλήσει έστω και λίγο η ουρά θα πρέπει να τη σπρώχνει κάποιος γίγαντας απ'έξω. Ούτε με χειρόφρενο δεν ξεκολλάει...
Τραγικές υπερβολές...
Θεωρείς ότι η κλίση του Ραλλύ στη φωτό είναι άξια λόγου? Από μέσα δεν πρέπει να την καταλάβαινες καν. Από την άλλη, μη μπλέκουμε τα μύδια με τα @.....@.... Δεν υπάρχει σύγκριση. Ακόμη και το νορμάλ δεν πρέπει να γέρνει πολύ περισσότερο από αυτό στη φωτό. Έχεις δει το Ίμπιζα απ'εξω να παίρνει μια στροφή? Γιατί πάντα όταν είσαι μέσα στο αμάξι δεν καταλαβαίνεις τις κλίσεις τόσο πολύ.
Για τη σκληρότητα των αναρτήσεων ΕΙΝΑΙ κλίση, και μεγάλη... Από κράτημα άσε καλύτερα... Ούχου, ο παντοκολλητής! Οι κλίσεις από μόνες τους δε λένε ΤΙΠΟΤΑ!
Αν θες να συγκρίνεις το Ραλλύ με το Ίμπιζα, σύγκρινέ τα όσον αφορά και την υποστροφή. Η οποία υποστροφή είναι κατά τη γνώμημου ό,τι πιο επικίνδυνο σε ένα αμάξι. Οκ, η υπερστροφή είναι και αυτή δύσκολη και επικίνδυνη, αλλά όταν έχεις πισωκίνητο με λίγα άλογα, το αμάξι αυτό λογικά είναι μακράν πιο εύκολο από ένα Ίμπιζα και μάλιστα χιλιάρι.
Δε συνέκρινα ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση ραλί με Ίμπιζα! Το ένα έχει το χειρότερο αμάξωμα (εξοπλισμοί χώροι εμφάνιση) της αγοράς, αλλά με τα καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά της αγοράς, το άλλο είναι παντού μετριότης. Τι να συγκρίνεις δηλαδή;
Αλλά πρέπει να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στομ πλανήτη ολόκληρο που θεωρεί πως η υπερστροφή είναι ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ από την υποστροφή. Όπως και το ότι ένα αδύναμο πισωκίνητο είναι ασφαλέστερο από ένα αδύναμο εμπροσθιοκίνητο!
Και η ουσία στη συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου είναι το πόσο εύκολα μπορείς να διορθώσεις στη δύσκολη στιγμή. Και γνωρίζεις πως είναι ευκολότερο να διορθώσεις την υπερστροφή (όχι την υπερστροφή ισχύος, εδώ μιλάμε για 'γήινα' αυτοκίνητα, όχι για Μιούρα και F40...) παρά την υποστροφή. Και ειδικά στο Ίμπιζα, αν σου φύγει η ουρά, δεν μαζεύεται με τίποτα. Έτσι την έπαθε ο αδερφός μου. Την πρώτη αριστερή την πήρε μια χαρά, στην δεξιά που ακολουθούσε όμως, λόγω μεταφορά βάρους (και εδώ υπεισέρχεται η έννοια των κλίσεων σε συνάρτηση και το σωστό ή όχι σχεδιασμό του συστήματος αναρτήσεων) του έφυγε η ουρά και μετά άντε γειά...
Δηλαδή ο αδερφός σου ξεπέρασε τα όρια του αυτοκινήτου του. Τα οποία είτε τα γνώριζε, οπότε ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΤΑΙΕΙ που έκανε κάτι που ήξερε πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κάνει, ή που δεν ήξερε τα όρια, οπότε ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΤΑΙΕΙ που αυτός πήγαινε υπερβολικά ένα αυτοκίνητο που δεν γνώριζε.
Επίσης όπως λες είναι ευκολότερο να μαζέψεις την ουρά αν φύγει λόγω αδράνειας ή κλίσεων (αφού αποκλείεις την υπερστροφή ισχύος) από το να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι (πένταλ του δε μέταλ κι όπου μας ΒΓΑΛΕΙ), ή να κλείσεις την τροχιά του τιμονιού. Όπως είπα μοναδικό φαινόμενο...
Το καλύτερο όμως είναι αυτό:
Μίλησα και για πολλά μούτρα τα οποία ΕΙΝΑΙ γεγονός στο Ίμπιζα. Μάλιστα νομίζεις πως για να ξεκολλήσει έστω και λίγο η ουρά θα πρέπει να τη σπρώχνει κάποιος γίγαντας απ'έξω. Ούτε με χειρόφρενο δεν ξεκολλάει...
Και ειδικά στο Ίμπιζα, αν σου φύγει η ουρά, δεν μαζεύεται με τίποτα. Έτσι την έπαθε ο αδερφός μου.
Τι να πω τώρα μετά από αυτό;
-
Τι γραμμές έχετε εκεί στην Κρήτη ρε! Μέσα από το Πανεπιστήμιο κατεβάζεις?
Όχι!!
Από τη δουλειά μου...
Έχω δει και μεγαλύτερες ταχύτητες πάντως... -
Αμαν σας αφησα στην 7η σελιδα και εχετε φτασει στην 35η?????
Τι vs και αυτο!
Θα επρεπε να γινει ..Αlfa Romeo VS G60power! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εχεις δει πολλα ταξι ιταλικα?
αν πας σε μία ευρωπαϊκή χώρα θα δεις πολλά. Mήπως εδώ δεν εισάγονται;
Aυτό πάντως είναι σοβαρό κριτήριο, ότι αγοράζουν οι ταρίφες αξίζει.
Δεν πάμε καθόλου καλά
To πιο καλοπουλημένο ταξί κάποτε, ΣΕΑΤ Τολέδο. Ρώρα κανένα ταξιτζή να σου πει!
Α! Και Όπελ ντήζελ!! (αλλά εδώ βολεύει να πούμε πως είναι GM )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αμαν σας αφησα στην 7η σελιδα και εχετε φτασει στην 35η?????
Τι vs και αυτο!
Θα επρεπε να γινει ..Αlfa Romeo VS G60power![list:1mezs2pw]Δεν φερνει καμια αλφα να τα στησουμε με το G, να δεις 'vs' κλαματα [/list:u:1mezs2pw]
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Εχεις δει πολλα ταξι ιταλικα?
αν πας σε μία ευρωπαϊκή χώρα θα δεις πολλά. Mήπως εδώ δεν εισάγονται;
Aυτό πάντως είναι σοβαρό κριτήριο, ότι αγοράζουν οι ταρίφες αξίζει.
Δεν πάμε καθόλου καλά
To πιο καλοπουλημένο ταξί κάποτε, ΣΕΑΤ Τολέδο. Ρώρα κανένα ταξιτζή να σου πει!
Α! Και Όπελ ντήζελ!! (αλλά εδώ βολεύει να πούμε πως είναι GM )
και τώρα είναι τα Avensis, Octavia. Aν είναι δυνατόν να αποτελούν οι ταρίφες κριτήριο, που δεν ξέρουν τι έχει κάτω από το καπό το αυτοκίνητό τους
-
Αγαπητέ Γιώργο,
Με προσπάθειες αποπροσανατολισμού και σχόλια εντυπωσιασμού, δεν νομίζω πως θα βγει κάτι.
Για τη σκληρότητα των αναρτήσεων ΕΙΝΑΙ κλίση, και μεγάλη... Από κράτημα άσε καλύτερα... Ούχου, ο παντοκολλητής! Οι κλίσεις από μόνες τους δε λένε ΤΙΠΟΤΑ!
Κι όμως οι κλίσεις από μόνες τους έχουν αρκετά να σου πουν όταν θα χρειαστεί να βγεις σώος από ένα κλειστό S, στο οποίο θα βρεθείς να τρέχεις υπερβολικά όχι μόνο λόγω καγκουροειδών συμπεριφορών, αλλά και λόγω κακής εκτίμησης των στροφών. Μπορεί να συμβεί και στον πιο σοβαρό οικογενειάρχη.
Αλλά πρέπει να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στομ πλανήτη ολόκληρο που θεωρεί πως η υπερστροφή είναι ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ από την υποστροφή. Όπως και το ότι ένα αδύναμο πισωκίνητο είναι ασφαλέστερο από ένα αδύναμο εμπροσθιοκίνητο!
Κατά τη γνώμη μου ναι, η υπερστροφή (ΟΧΙ η υπερστροφή ισχύος...έχω την εντύπωση ότι τις μπερδεύεις) η οποία εξελίσσεται ομαλά και γλυκά είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ευκολότερα ελέγξιμη από την υποστροφή. Στην τελευταία δε, το ένστικτο του μέσου ανθρώπου, και όχι του Σουμάχερ, λέει πως εφόσον το αυτοκίνητο ΔΕΝ στρίβει όπως θα έπρεπε, πρέπει να δτρίψεις τους τροχούς κι άλλο προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Αυτό από μόνο του την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη. Και ένα αμάξι όπως το Ίμπιζα, δεν απεθύνεται στον Σουμάχερ, αλλά στον καθημερινό, και μάλιστα κάτω του μέσου όρου, οδηγό. Ο οδηγός αυτός λοιπόν ΔΕΝ μπορεί να αντιδράσει σύμφωνα με τη θεωρία τη δύσκολη στιγμή.
Δηλαδή ο αδερφός σου ξεπέρασε τα όρια του αυτοκινήτου του. Τα οποία είτε τα γνώριζε, οπότε ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΤΑΙΕΙ που έκανε κάτι που ήξερε πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κάνει, ή που δεν ήξερε τα όρια, οπότε ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΤΑΙΕΙ που αυτός πήγαινε υπερβολικά ένα αυτοκίνητο που δεν γνώριζε.
Μην μπερδεύεις τον εαυτό σου άλλο. Γεγονός είναι πως και εγώ και ο αδερφός μου δεν έχουμε ιδρώσει στο παραμικρό με την Άλφα. Από την άλλη εγώ (πονηρός ο βλάχος...) 'εγατέλειψα το σκάφος' όταν είδα ότι το αμάξι δεν είναι για πολλά, ενώ ο αδερφός μου την έπαθε. Τόσο απλά...
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Aγορασε ενα παντελονι με 10 ευρω και ενα με 50.Κι το ενα εργοστασιο παραγει και το αλλο παραγει.Τα ιδια ειναι?Αν δεν μοπερεις να δεις τις διαφορες, δε φταιω εγω.[/list]Σωστό!
Το άλλο παντελόνι έχει μια ανθεκτική ετικέτα των 40 ευρώ! Σιγά μη χαλάσει!! -
Οταν χρειαστειτε τη βοηθεια μας θα ειμαστε εδω.........στο wolfsburgΜετακόμισες;
-
Αγαπητέ Γιώργο,Με προσπάθειες αποπροσανατολισμού και σχόλια εντυπωσιασμού, δεν νομίζω πως θα βγει κάτι.
Κατατοπιστικό σχόλιο! Που αποπροσανατόλισα δε λες όμως!
Μετά εγώ αποπροσανατολίζω!!Κι όμως οι κλίσεις από μόνες τους έχουν αρκετά να σου πουν όταν θα χρειαστεί να βγεις σώος από ένα κλειστό S, στο οποίο θα βρεθείς να τρέχεις υπερβολικά όχι μόνο λόγω καγκουροειδών συμπεριφορών, αλλά και λόγω κακής εκτίμησης των στροφών. Μπορεί να συμβεί και στον πιο σοβαρό οικογενειάρχη.
Σαφώς και ο πιο σοβαρός μπορεί να κάνει λάθος. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΤΑΙΕΙ;;;
Κατά τη γνώμη μου ναι, η υπερστροφή (ΟΧΙ η υπερστροφή ισχύος...έχω την εντύπωση ότι τις μπερδεύεις)
η οποία εξελίσσεται ομαλά και γλυκά είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ευκολότερα ελέγξιμη από την υποστροφή.
Τότε γιατί ο αδερφός σου τράκαρε στην ΥΠΕΡστροφή και όχι στην ΥΠΟστροφή που είναι Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ του Ίμπιζα όπως λες;;
Στην τελευταία δε, το ένστικτο του μέσου ανθρώπου, και όχι του Σουμάχερ, λέει πως εφόσον το αυτοκίνητο ΔΕΝ στρίβει όπως θα έπρεπε, πρέπει να δτρίψεις τους τροχούς κι άλλο προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Αυτό από μόνο του την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη.
Ω ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ!! Έχεις δίκιο!! Εγώ που νόμιζα πως όταν θέλω να στρίψω δεξιά και το αμάξι δεν κάνει αυτό που θέλω (υπο- η υπερ- στροφή) είναι πιο λογικό για έναν μέσο οδηγό, χωρίς αγωνιστικές καταβολές να το στρίψω δεξιά (εκεί που θέλω δηλαδή) παρά αριστερά (ανάποδο τιμόνι).
Έχεις δίκιο! Το ανάποδο τιμόνι είναι πιο λογικό και εύκολο. Και σαφώς το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο για τον μέσο οδηγό είναι να μην κάνει υπερδιόρθωση και του φύγει ο κώλος από την άλλη.
Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που τα τρακαρισμένα στις γνωστές στροφές είναι κυρίως τα υποστροφικά Πούντο - Πόλο - Ίμπιζα και όχι τα υπερστροφικά σαξόραλλα!!
Και ένα αμάξι όπως το Ίμπιζα, δεν απεθύνεται στον Σουμάχερ, αλλά στον καθημερινό, και μάλιστα κάτω του μέσου όρου, οδηγό. Ο οδηγός αυτός λοιπόν ΔΕΝ μπορεί να αντιδράσει σύμφωνα με τη θεωρία τη δύσκολη στιγμή.
Όντως... Να πάρει λοιπόν πισωκίνητο ή υπεστροφικό που είναι ευκολότερο στο χειρισμό. Άλλωστε είναι γνωστό, πως για να πας με εμπροσθιοκίνητο γρήγορα πρέπει να είσαι ο Σουμάχερ.΄
Άντε ο Πανιζί!
Ξαναπαραθπέτω...>Μίλησα και για **πολλά μούτρα **τα οποία ΕΙΝΑΙ γεγονός στο Ίμπιζα. Μάλιστα νομίζεις πως για να ξεκολλήσει έστω και λίγο η ουρά θα πρέπει να τη σπρώχνει κάποιος γίγαντας απ'έξω. Ούτε με χειρόφρενο δεν ξεκολλάει...
Και ειδικά στο Ίμπιζα, αν σου φύγει η ουρά, δεν μαζεύεται με τίποτα. Έτσι την έπαθε ο αδερφός μου.
Μην μπερδεύεις τον εαυτό σου άλλο. Γεγονός είναι πως και εγώ και ο αδερφός μου δεν έχουμε ιδρώσει στο παραμικρό με την Άλφα. Από την άλλη εγώ (πονηρός ο βλάχος...) 'εγατέλειψα το σκάφος' όταν είδα ότι το αμάξι δεν είναι για πολλά, ενώ ο αδερφός μου την έπαθε. Τόσο απλά...
-
Τα iveco και λοιπες αηδιες ειναι αυτοκινητα 'δρομιαρικα', για ισιαδι και μονο.
Ξέρω Μάκη, ξέρω....Αυτά τα αγοράζουν μόνο οι βλάκες ή οι εταιρείες που έχουν αυτοκτονικές τάσεις... Βλέπεις εδώ στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει ειδικούς και υγιείς ιδιωτικές εταιρείες...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
.......Ξαναδιάβασε μία προς μία τις λέξεις που έχω γράψει και λάβε υπόψη σου τις έννοιες που παραθέτω όπως έχουν και όχι με τη νέα τους μορφή, όπως τις έχεις ερμηνεύσει, και τα ξαναλέμε.
-
Κατά τη γνώμη μου ναι, η υπερστροφή (ΟΧΙ η υπερστροφή ισχύος...έχω την εντύπωση ότι τις μπερδεύεις) η οποία εξελίσσεται ομαλά και γλυκά είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ευκολότερα ελέγξιμη από την υποστροφή. Στην τελευταία δε, το ένστικτο του μέσου ανθρώπου, και όχι του Σουμάχερ, λέει πως εφόσον το αυτοκίνητο ΔΕΝ στρίβει όπως θα έπρεπε, πρέπει να δτρίψεις τους τροχούς κι άλλο προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Αυτό από μόνο του την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη. Και ένα αμάξι όπως το Ίμπιζα, δεν απεθύνεται στον Σουμάχερ, αλλά στον καθημερινό, και μάλιστα κάτω του μέσου όρου, οδηγό. Ο οδηγός αυτός λοιπόν ΔΕΝ μπορεί να αντιδράσει σύμφωνα με τη θεωρία τη δύσκολη στιγμή.Συγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτησή σας, απλά ήθελα να πω ότι αυτό είναι λάθος. Για το 'μέσο οδηγό' το υποστροφικό αυτοκίνητο είναι πιο ασφαλές, για 2 λόγους:
- Η υποστροφή αντιμετωπίζεται 'συμπαθητικά'. Αν το αυτοκίνητο δε στρίβει αυτό που κάνει κανείς ενστικτωδώς είναι να αφήνει γκάζι και να στρίβει το τιμόνι περισσότερο. Το ανάποδο τιμόνι είναι μη συμπαθητική αντιμετώπιση (προφανώς για αυτό λέγεται και 'ανάποδο'.
- Τα υποστροφικά αυτοκίνητα είναι εξ ορισμού πιο ευσταθή από τα υπερστροφικά.
Γι αυτό και τα αυτοκίνητα που απευθύνονται στο 'μέσο οδηγό' είναι όλα υποστροφικά. Φυσικά έχουν άλλα μειονεκτήματα, αλλά όχι αυτό της ασφάλειας για το μέσο οδηγό.
-
Δεν φερνει καμια αλφα να τα στησουμε με το G, να δεις 'vs' κλαματαΜάκη δεν θα είναι δίκαιη η σύγκριση γιατί το 'G' σου είναι (κwλο)βελτιωμένο. Εγώ περιμένω με μεγάλη αγωνία από τους 4Τ κόντρα ανάμεσα σε 147 1.6 Veloce και Golf 1.6 FSI στα Μέγαρα. Εκεί θα δούμε.
Πάντως αν θέλεις κόντρα, μόλις βάλω το τούρμπο της Autodelta που ονειρεύομαι στην 147 θα ανέβω Σέρρες να κάνουμε την κοντρίτσα μας.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν φερνει καμια αλφα να τα στησουμε με το G, να δεις 'vs' κλαματα
Μάκη δεν θα είναι δίκαιη η σύγκριση γιατί το 'G' σου είναι (κwλο)βελτιωμένο. Εγώ περιμένω με μεγάλη αγωνία από τους 4Τ κόντρα ανάμεσα σε 147 1.6 Veloce και Golf 1.6 FSI στα Μέγαρα. Εκεί θα δούμε.
Πάντως αν θέλεις κόντρα, μόλις βάλω το τούρμπο της Autodelta που ονειρεύομαι στην 147 θα ανέβω Σέρρες να κάνουμε την κοντρίτσα μας.
δεν εχει νοημα η κοντρα αναμεσα σε 2 αυτοκινητα που εχουν σαφη διαφορα στη φιλοσοφια κατασκευης
η αλφα βγαινει απο το εργοστασιο 'ετοιμοπολεμη'
το γκολφ δεν ειναι σπορτιφ στην εκδοση αυτη, αλλο αν εχει τις προδιαγραφες να γινει.
Οποτε στο τομεα πιστα δυσκολα θα τα βγαλει περα εναντι στην αλφα. Δε λετε παλι καλα που δεν του βαζουν οι ελληνες 'αντιπροσωποι'-φωστηρες 80αρια λαστιχα??Κωσταντινε για τι τουρμπο μιλαμε? Δωσε καμια λεπτομερεια...
Γερμανια-Ιταλια 1-0