-
... βλεπω ειδησεις στην κρητη, εναν αστυνομικο με πολιτικα να τρωει 'της χρονιας του' απο καποιους, εναν αλλο στη γωνια να ακουγεται 'σκοτωστε τον, σκοτωστε τον, να σκοτωθει', βλεπω ενα αστυνομικο τμημα να γινεται γυαλια - καρφια, τα αυτοκινητα να ερχονται τα πανω - κατω, κανεις να μη τολμει να βγει εξω....
... βλεπω διαφημηση, της περηφανης ΕΛ.ΑΣ, να αναφερει τα κατορθωματα της, εξαρθρωση της 17Ν και να με καθησυχαζει, οτι οι Ολυμπιακοι αγωνες θα γινουν με ασφαλεια!
... ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! -
... βλεπω ειδησεις στην κρητη, εναν αστυνομικο με πολιτικα να τρωει 'της χρονιας του' απο καποιους, εναν αλλο στη γωνια να ακουγεται 'σκοτωστε τον, σκοτωστε τον, να σκοτωθει', βλεπω ενα αστυνομικο τμημα να γινεται γυαλια - καρφια, τα αυτοκινητα να ερχονται τα πανω - κατω, κανεις να μη τολμει να βγει εξω....
... βλεπω διαφημηση, της περηφανης ΕΛ.ΑΣ, να αναφερει τα κατορθωματα της, εξαρθρωση της 17Ν και να με καθησυχαζει, οτι οι Ολυμπιακοι αγωνες θα γινουν με ασφαλεια!
....εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε....(που λέει κάποιος άλλος τροβαδούρος).
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
... ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Τα πρώτα αποσιωπητικά σου, μήπως σημαίνουν ότι πριν από αυτά τα έκτροπα συνέβησαν κάποια άλλα χειρότερα;
Αν ναι, γιατί δεν τα αναφέρεις; -
Κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία , φωνάζουμε ότι χρησιμοποιούν βία, εκμεταλεύονται τη θέση εξουσίας, δείχνουν υπερβάλον ζήλο και...και..και..
Δεν κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία , φωνάζουμε πάλι για την απάθεια και τη μή επέμβασή της. Και μιλώ εδώ για τα ίδια γεγονότα (Αναρχικοί σπάνε και καίνε τα πάντα, επεισόδια στα γήπεδα, τα πρόσφατα γεγονότα στην Κρήτη στο αστυνομικό τμήμα) και δεν αναφέρομαι σε άλλα γεγονότα της καθημερινότητας (φόνους,ληστείες κ.λ.π.) Μήπως πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε καταρχήν ? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
... ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Στην περίπτωση έχουν απόλυτο δίκιο όσοι τα σπάνε. Δεν ξέρω αν είσαι ενημερωμένος, αλλά για ένα απλό έλεγχο ρουτίνας, σε ένα μπλόκο οι άσχετοι-ανεκπαίδευτοι (πολιτο)φύλακες που έχουν επιφορτιστοί με τη δίωξη των ναρκωτικών στην Κρήτη πυροβόλησαν και μισέρωσαν ένα νέο παιδί 22 χρόνων, επειδή δε σταμάτησαν με το αμάξι τους για τον έλεγχο αυτό.
Και γιατί να αρχίσουν να πυροβολούν στο ψαχνό και όχι τις ρόδες ή τα λάστιχα του αυτοκινήτου των νεαρών ώστε να το σταματήσουν; Ή ακόμα καλύτερα να μην αρχίσουν την καταδίωξη; Έτσι πυροβολάνε οι αστυνομικοί, με το παραμικρό και χωρίς να έχει πυροβολήσει πρώτα ο άλλος; Αυτή είναι η σωστή εκπαίδευση που είχαν. Και μην πεί κανείς ε, κακοποιοί ήταν. Τα παιδιά δε σταμάτησαν είτε επειδή φονήθηκαν, είτε επιδή είχανμ μικροποσότητες ναρκωτικών μαζί τους. Δικαιολογείτε να τους σκοτώνουν; Στη θέση τους μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας. Φανταστείτε να μην τον δείτε τον αστυνομικό και να αρχίσει να σας πυροβολεί. Ή να βγαίνεις από το αμάξι για έλεγχο με τα χέρια ψηλά και να σε πυροβολήσει επειδή έκανες απότομη κίνηση...Θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των Κρητικών φίλων μας για αυτό...
-
θελουμε να μετεξελιχθουνε οι μπατσοι απο βλαχους τσοπανηδες που μας βλεπουν ολους εμας σαν τα γιδια τους, σε ενα ειδος ανθρωπου. Αυτο θελουμε και ευτυχως κατι εχει γινει τα τελευταια χρονια....
Μακαρι να ηταν σωστοι επαγγελματιες και θα δικαιολογουσαμε να ειναι αυστηροι οπως στην Αγγλια π.χ.
Εκει ειναι τερατα ευγενειας, αλλα αμα κανεις μ@λ@κι@ την εβαψες... -
Ο χρήστης axios έγραψε:
Κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία , φωνάζουμε ότι χρησιμοποιούν βία, εκμεταλεύονται τη θέση εξουσίας, δείχνουν υπερβάλον ζήλο και...και..και..Ελπίζω να μην υπονοείς ότι εν προκειμένω η αστυνομία 'έκανε τη δουλειά της', γιατί ήδη έχω αρχίζει να ανατριχιάζω...
Δεν ξέρω τι θα έκανα αν μάθαινα ότι το παιδί μου (αλλά και κάποιος φίλος) βρίσκεται στο νοσοκομείο με τρύπα στο κεφάλι από υπηρεσιακό περίστροφο, λόγω... σύγχισης (του οργάνου). Μάλλον κάτι πολύ παράνομο και... έκτροπο.
-
Στην Ελλάδα η θανατική ποινή εξακολουθεί να ισχύει... μόνο όνομα έχει αλλάξει. Τώρα ονομάζεται 'τυχαία εκπυρσοκρότηση'.
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Στην περίπτωση έχουν απόλυτο δίκιο όσοι τα σπάνε.Xωρίς να θέλω να ξεκινήσω κανέναν πόλεμο, να παρουμε λίγο και την άλλη πλευρά?
Εχουμε δύο αστυνομικούς. Περνάει ένα 'ύποπτο' αμάξι, του κάνουν σήμα και αυτό παταει γκάζι και φεύγει. Ξέρουν εαν είναι επικίνδυνοι κακοποιοί, αλβανοί, έμποροι ναρκωτικών ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο?
Αυτό που θέλω να πω είναι να δούμε λιγάκι και την πλευρά των άλλων. Κάθε βράδυ κανουν περίπολους και δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουν και τι βλέπουν. Μην αρχίζουμε λοιπον να καταδικάζουμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε 'εκ του ασφαλούς'.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε 'εκ του ασφαλούς'.Έλα όμως που δε νιώθουμε καθόλου μα καθόλου ασφαλείς με τόσους trigger happy ένστολους που κυκλοφορούν...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε 'εκ του ασφαλούς'.
Έλα όμως που δε νιώθουμε καθόλου μα καθόλου ασφαλείς με τόσους trigger happy ένστολους που κυκλοφορούν...
Σωστό! Γιατί οι σωστοί αστυνομικοί θα πρέπει να περιμένουν πρώτα τους κακοποιούς να πυροβολήσουν ή μόνο αν αισθάνονται απειλή και όχι να πυροβολούν εκ του ασφαλούς...
-
οι trigger μανιακοι αστυνομικοι ειναι ελαχιστοι. και ειναι ευκολο να ακουσετε οτι ενας αστυνομικος επαθε αμοκ και σκοτωσε γιατι ειναι οι πορωτοι που εχουνε οπλο! εγω και να παθω αμοκ, πρεπει ΠΡΩΤΑ να βρω οπλο, οποτε θα μου εχει περασει μεχρι τοτε... εκτος και αν ειμαι ψυχασθενης οποτε δεν περναει...
τελοσπαντων. Αστυνομικος ειναι δυσκολη δουλεια παιδια και μην κρινετε ετσι... υπαρχουν και γελοιοι , οι ΕΝΤΟΛΕΣ τους ειναι για τα μπαζα (πχ κοψτε 1000 κλησεις αλλιως μην γυρισετε ) αλλα δεν ειναι και ευκολο να καθεσε πχ στο ζεφυρι και να ελεγχεις καθε αμαξι τσιγγανων...
μην τα ισοπεδωνουμε ολα... -
Ακούστηκε πως οι αστυνομικοί έριξαν στα λάστιχα,όταν οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν.Η φονική σφαίρα αν δε ρίχτηκε εν ψυχρώ,είτε ξεκίνησε από εκπυρσοκρότηση είτε από 'γκελ' κάπου αλλού.Ακούστηκε το ενδεχόμενο του 'γκελ',γι'αυτό το αναφέρω.
Η ηλικία των αστυνομικών ήταν 25-28.Και στην περίπτωση του Carlos Juliani,ο αστυνομικός ήταν νεαρός.Άρα ξεκάθαρα τίθεται θέμα εκπαίδευσης,ειδικά στις νεαρές ηλικίες αστυνομικών.Ο χρήστης salome έγραψε:
....Εχουμε δύο αστυνομικούς. Περνάει ένα 'ύποπτο' αμάξι, του κάνουν σήμα και αυτό παταει γκάζι και φεύγει. Ξέρουν εαν είναι επικίνδυνοι κακοποιοί, αλβανοί, έμποροι ναρκωτικών ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο?Από πότε είναι έγκλημα το να είσαι Αλβανός;
-
σσσσσσστττ!!!!
ειμαστε η εξουσια και κανουμε οτι νομιζουμε εμεις σωστο!ρε παιδια δεν ειναι κ τοσο παλια που αυτα τα ανθρωποειδη σκοτωνανε στο ξυλο οποιον γουσταρανε
δεν αλλαζουν ολα τοσο γρηγορα. Και παλι καλα να λεμε...... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Έλα όμως που δε νιώθουμε καθόλου μα καθόλου ασφαλείς με τόσους trigger happy ένστολους που κυκλοφορούν...Δηλαδή με πόσους ακριβως?? Μιλάς λες και βλέπουμε συνέχεια ένστολους να πυροβολουν κόσμο. Nομίζω πως έχεις επηρεαστεί πολύ από τις ειδήσεις.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
μην τα ισοπεδωνουμε ολα...Με ένα παλικάρι κλινικά νεκρό (ένα ακόμη παλικάρι για την ακρίβεια), δυσκολεύομαι λιγάκι να κρατήσω την πολιτικά ορθή ψυχραιμία μου.
Όταν έστω κι ένας αστυνομικός δε μπορεί να φερθεί επαγγελματικά και σκοτώνει εν ψυχρώ λόγω σύγχισης, είναι το ίδιο σοβαρό με ένα χειρουργό που ανοίγει ασθενή μεθυσμένος. Δεν είναι όλοι οι χειρουργοί έτσι, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο ωφείλουμε να το στηλιτεύσουμε και η κατακραυγή είναι όχι μόνο αναμενόμενη, αλλά και θεμιτή.
Εκτός των άλλων, δεν πιστεύω να αμφιβάλλει κανείς ότι τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας βρίσκονται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό.Υ.Γ. ΠΟΤΕ δε βάζω τον αστυνομικό, αλλά και το δάσκαλο, το γιατρό, το δικαστή και τον πολιτικό, στα ρούχα του 'απλού εργαζόμενου'. Αλλίμονο αν σκεφτόμαστε έτσι έστω και για ένα δευτερόλεπτο!
-
[quote]
Δηλαδή με πόσους ακριβως?? Μιλάς λες και βλέπουμε συνέχεια ένστολους να πυροβολουν κόσμο. Nομίζω πως έχεις επηρεαστεί πολύ από τις ειδήσεις. [/quote]
ρε γαμωτο το ιδιο και εδω! Σας εχει τυχει ποτε να τις φατε απο αστυνομικο? εγω που ειμαι 'καλο' παιδι και οταν με σταματανε για ελεγχο ειμαι ευγενικος, ΠΑΝΤΑ ολα μια χαρα. Καποιοι φιλοι μου που εχουνε αντιληψεις σαν μερικους εδω, (ολοι οι μπαστοι εγκληματιες κλπ κλπ) ε, τους βγαινει προς τα εξω, και τα εχουνε ακουσει και δεν τους φερονται καλα... προσπαθηστε μια φορα να σταματησετε με χαμογελο, και θα σας το ανταποδωσουνε...
ε, αν σταματας με 'ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΡΕ? γιατι με σταματας? εχεις ενταλμα και τετοια...' ε .... -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Έλα όμως που δε νιώθουμε καθόλου μα καθόλου ασφαλείς με τόσους trigger happy ένστολους που κυκλοφορούν...
Δηλαδή με πόσους ακριβως?? Μιλάς λες και βλέπουμε συνέχεια ένστολους να πυροβολουν κόσμο. Nομίζω πως έχεις επηρεαστεί πολύ από τις ειδήσεις.
δε νομιζωοτι εχει επηρρεαστει απο τις ειδησεις: Μαλλον απο τη μ@λ@κι@ που μας δερνει σα λαος εχει φοβηθει. Σε συνδυασμο οτι καποιοι εχουν κ οπλα κανει ενα συνδυασμο επικινδυνο......
... ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ...