-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και εγώ έτσι. Δεν αντέχω - να με υποχρεώνουν κι' όλας στην περιουσία μου - να κολλάω ένα κάρο πράγματα. Τα έχω ; Είμαι ΟΚ. Δεν τα έχω ; Γράψε με.
Κορόιδο! Θα μπορούσες να πάρεις μόνο το ένα σήμα (της μηχανής που κατά πάσα πιθανότητα είναι φτηνότερο), να το έχεις μόνιμα στο πορτοφόλι μαζί με το δίπλωμα και όποτε σε σταματάνε, με οποιοδήποτε όχημα, να το δείχνεις. Αφού το έχεις, θα είσαι ΟΚ.
Καταλαβαίνεις τώρα το σκεπτικό της υποχρέωσης να κολληθεί το σήμα στο όχημα, έ;
Όχι. Το σήμα βγαίνει μαζί με τα αντίστοιχο χαρτάκι για επικόλληση στο αντίστοιχο παραθυράκι. Αυτό το χαρτάκι με τα στοιχεία της πινακίδος σου ( και όχι το όποιο κόλλημα στο παράθυρο ) είναι που ταυτοποιεί το σήμα με το όχημα. Από το παράθυρο μπορείς να το ξεκολλάς ( εφ' όσον αυτός είναι ο σκοπός σου , η απάτη ) όποτε θες και να το κουβαλάς σε όποιο αμάξι είσαι. Τα χαρτάκι με τον αριθμό κυκλοφορίας σου όμως δεν μπορείς να το ξεκολλάς. Χώρια που με έναν καλό εκτυπωτή σου φτιάχνω όσα σηματάκια τελών θες. Άρα το να το έχω κολλημένο και να το βλέπει ο τροχαίος όταν περνάω από τα διόδια ή όταν έχω παρκάρει το όχημα κάπου δεν βοηθά κανέναν. Ο έλεγχος λύνει όλα τα προβλήματα. Και τελικά θεωρώ πως πρέπει να έχω το δικαίωμα να μην θέλω να φθείρω , να αυτοδιαθέτω ή ό,τι την προσωπική μου περιουσία.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Και τελικά θεωρώ πως πρέπει να έχω το δικαίωμα να μην θέλω να φθείρω , να αυτοδιαθέτω ή ό,τι την προσωπική μου περιουσία.Προσωπικά πιστεύω ότι έχεις δίκιο, αλλά στο συγκεκριμένο εφόσον είναι υποχρεωτικό το θεωρώ δεδομένο όσο υποχρεωτική είναι ανάρτηση της πινακίδας κυκλοφορίας ή και της ασφάλειας του αυτοκινήτου.
Εκείνα που πραγματικά με ενοχλούν και δεν δέχομαι να υπάρχουν στην 'περιουσία' μου και έχω αφαιρέσει απο τα αυτοκίνητα μου είναι τα διαφημιστικά πλαίσια πινακίδων με τον Χ αντιπρόσωπο ή το Ψ συνεργείο, κάτι αυτοκόλλητα ή και πιρτσινοτά μεταλλικά ταμπελάκια με τον γενικό εισαγωγέα, οδικές βοήθειες κλπ. καρναβάλια ...
Εκείνο που θα ήθελα θα ήταν να υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση, διακριτική όσο γίνεται για να μπαίνουν τα απαραίτητα τέλη ή ασφάλειες και να μην τα βλέπεις κολλημένα όπου να'ναι. Όπως και τα ίδια τα έντυπα να είναι διακριτικά και ευκολόχρηστα.ΥΓ. Αν θυμάμαι καλά υπήρχε συγκεκριμένη θέση για αυτά, μόνο στην Lancia Dedra πίσω απο τον κεντρικό καθρεφτη, χωρίς να χρειάζεται αυτοκόλλητα, ξεκολλήματα, σεσουαρ, μαχαίρια, ασετον, οινοπνευματα κλπ...
-
Για την πινακίδα όμως υπάρχει θέση.Και πρόβλεψη από τον κατασκευαστή.
Τέλος πάντων...η κουβέντα είναι ατέρμονη και είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που είμαι παράνομος εν γνώσει μου.
-
..ασχετο, αλλα το ασφαλιστηριο δεν ειναι πλεον υποχρεωτικο να το εχεις κολλημενο..
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
(Ευτυχώς που ανέβηκε το θέμα και θυμήθηκα ότι πρέπει να κολλήσω τα σήματα. Από τις 31/11 αγορασμένα )
Ορίστε, ο Ελληνάρας που περιμένει τελευταία στιγμή του Νοεμβρίου να αγοράσει το σήμα και φτάνει 2/1 μέχρι να το κολλήσει...μπλα μπλα μπλα...
Α ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται...κάφροι Έλληνες! Απόγονοι δήθεν του Περικλή και του Μαρκεζίνη. Αίσχος! Αιδώς!
Ναι ρε συ, το πλερώνω και θέλω να το έχω 365 ημέρες κολλημένο.
(Οι αυτόκλητοι moderators ας μου συγχωρήσουν το εκτός θέματος)Ενα τροπο που βρηκα για να ξεκολλαω ευκολα το σημα ειναι να μη το κολλαω 'γερα', δηλαδη με το που κολλαει στο τζαμι το αφηνω ετσι χωρις να το 'στρωνω' για να κολλησει γερα.Τον επομενο Γεναρη με λιγο νυχι γινεται η αποκαθηλωση ανετα και γρηγορα.Μιας και το σημειο του τζαμιου πισω απο τον καθρεπτη δεν ειναι και ευκολα προσβασιμο ουτε για σκουπισμα η ακεραιοτης του ειναι εξασφαλισμενη.
Περίπου το ίδιο κάνω κι εγώ. Με τη διαφορά ότι κόβω από το πλαίσιο του σήματος που μένει πάνω στο τετράγωνο που είναι κολλημένο το σήμα ένα κομματάκι και το κολλάω ανάποδα, κολλά με κόλλα δηλαδή, σε μια γωνία έτσι ώστε να έχω μια 'αρχή' για το ξεκόλλημα.
-
Δοκίμασα κι εγώ σήμερα το κόλπο με τον αναπτήρα, όντως δουλεύει πολύ καλά - έβγαλα όλα τα παλιά σήματα απο το 2003...
Η κόλλα που μένει στο τζάμι βγαίνει πολύ εύκολα με λίγο οινόπνευμα, εγώ είχα εύκαιρο... carb cleaner στο αμάξι και με ενα πέρασμα φύγανε αμέσως όλα τα κατάλοιπα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Όχι. Το σήμα βγαίνει μαζί με τα αντίστοιχο χαρτάκι για επικόλληση στο αντίστοιχο παραθυράκι. Αυτό το χαρτάκι με τα στοιχεία της πινακίδος σου ( και όχι το όποιο κόλλημα στο παράθυρο ) είναι που ταυτοποιεί το σήμα με το όχημα. Από το παράθυρο μπορείς να το ξεκολλάς ( εφ' όσον αυτός είναι ο σκοπός σου , η απάτη ) όποτε θες και να το κουβαλάς σε όποιο αμάξι είσαι. Τα χαρτάκι με τον αριθμό κυκλοφορίας σου όμως δεν μπορείς να το ξεκολλάς.
Εννοείς ότι μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα το αυτοκόλλητο από το τζάμι (και να παραμείνει άθικτο) ενώ δεν μπορείς να ξεκολλήσεις το χαρτάκι με τον αριθμό της πινακίδας από το αυτοκόλλητο;
Χώρια που με έναν καλό εκτυπωτή σου φτιάχνω όσα σηματάκια τελών θες. Άρα το να το έχω κολλημένο και να το βλέπει ο τροχαίος όταν περνάω από τα διόδια ή όταν έχω παρκάρει το όχημα κάπου δεν βοηθά κανέναν. Ο έλεγχος λύνει όλα τα προβλήματα.
Γιαυτό (υποτίθεται ότι) πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητο, εκτός από το αυτοκόλλητο και την απόδειξη πληρωμής με υπογραφή + σφραγίδα. Επίσης, η απόδειξη γράφει και το serial number του σήματος που πήρες.
BTW, μόλις διαπίστωσα ότι μπερδεύτηκαν τα σήματα του αυτοκινήτου και της μηχανής. Η απόδειξη του αμαξιού γράφει xxx52 και της μηχανής xxx53, στο αυτοκίνητο όμως ήδη κολλήθηκε το 53. Είμαι παράνομος!
Και τελικά θεωρώ πως πρέπει να έχω το δικαίωμα να μην θέλω να φθείρω , να αυτοδιαθέτω ή ό,τι την προσωπική μου περιουσία.
Να σου πω, αν είχες καμία Ferrari 250 GTO θα καταλάβαινα το σκεπτικό σου και αν ήμουν πχ. τροχαίος θα στη χάριζα αν είχες το σήμα στο ντουλαπάκι (παρ'όλο που ο νόμος είναι σαφής σε αυτό). Όταν μιλάς όμως για 'φθορά της περιουσίας' σου το κολλήσεις ένα αυτοκόλλητο 5*5 σε ένα Opel Astra (ή οποιοδήποτε συνηθισμένο αυτοκίνητο), το θεωρώ εκτός πραγματικότητας...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι άδικη η σύγκριση;
Αν οι παροχές που αντιστοιχούν στο χρηματικό ποσό που καταβάλει ο χρήστης των Ελβετικών οδών είναι ίδιες (σε αντιστοιχία χρηματικού ποσού / παροχών) με αυτές τις χώρας μας τότε ναι έχεις δίκιο.Προς Θεού δεν δικαιολογώ τη συγκεκριμένη πράξη αλλά τα τέλη κυκλοφορίας είναι χαμηλά σε σχέση με άλλες χώρες. Στη γείτονα Ιταλία π.χ το κόστος είναι ανάλογο της ιπποδύναμης. Π.χ. το TSi με τα 140 άλογα (δηλαδή 103 KW) στο Μιλάνο θα πλήρωνε 265.78 Ευρώ το GT με τα 170 άλογα 322.5 ευρώ και το GTi των 200 ίππων (που εδώ πληρώνει 323 Ευρώ) 379.41 ευρώ. Το πιο τραβηγμένο είναι το 1.2 ΤCE που στην Ελλάδα πληρώνει 93 Ευρώ και στην Ιταλία ξεπερνά τα 200. Περιέργως πως για τα νεοκυκλοφορούντα οχήματα (Frazione d'Anno) το κόστος προσαυξάνεται κατά 10%. Δεν μιλώ για άλλες χώρες (καλύτερες από την δική μας) όπως το Βέλγιο που θα πληρώνες 1500 Ευρώ περίπου για ένα απλό τζίπ με κινητήρα 4 λίτρα (δηλαδή επί 3 τα της Ελλάδος).
ΙΜΗΟ δεν θεωρώ ότι 170 είναι ζήτημα όταν κάποιος σκάει 20000 ευρώ. Ειδικά όταν πληρώνει μέχρι και 300 ευρώ για έξοδα προετοιμασίας (που είναι η κλοπή) ή όλα τα υπόλοιπα (πινακίδες) που χρεώνονται λες και είναι από Χρυσάφι.
Όσον αφορά την Ελβετία τώρα. Αν κάποιος είναι κάτοικος το κόστος της Vignette είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αν όμως κάποιος περνά μία φορά ή δύο τότε το κόστος είναι υψηλό.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αν οι παροχές που αντιστοιχούν στο χρηματικό ποσό που καταβάλει ο χρήστης των Ελβετικών οδών είναι ίδιες (σε αντιστοιχία χρηματικού ποσού / παροχών) με αυτές τις χώρας μας τότε ναι έχεις δίκιο.Προς Θεού δεν δικαιολογώ τη συγκεκριμένη πράξη αλλά τα τέλη κυκλοφορίας είναι χαμηλά σε σχέση με άλλες χώρες. Στη γείτονα Ιταλία π.χ το κόστος είναι ανάλογο της ιπποδύναμης. Π.χ. το TSi με τα 140 άλογα (δηλαδή 103 KW) στο Μιλάνο θα πλήρωνε 265.78 Ευρώ το GT με τα 170 άλογα 322.5 ευρώ και το GTi των 200 ίππων (που εδώ πληρώνει 323 Ευρώ) 379.41 ευρώ. Το πιο τραβηγμένο είναι το 1.2 ΤCE που στην Ελλάδα πληρώνει 93 Ευρώ και στην Ιταλία ξεπερνά τα 200. Περιέργως πως για τα νεοκυκλοφορούντα οχήματα (Frazione d'Anno) το κόστος προσαυξάνεται κατά 10%. Δεν μιλώ για άλλες χώρες (καλύτερες από την δική μας) όπως το Βέλγιο που θα πληρώνες 1500 Ευρώ περίπου για ένα απλό τζίπ με κινητήρα 4 λίτρα (δηλαδή επί 3 τα της Ελλάδος).
ΙΜΗΟ δεν θεωρώ ότι 170 είναι ζήτημα όταν κάποιος σκάει 20000 ευρώ. Ειδικά όταν πληρώνει μέχρι και 300 ευρώ για έξοδα προετοιμασίας (που είναι η κλοπή) ή όλα τα υπόλοιπα (πινακίδες) που χρεώνονται λες και είναι από Χρυσάφι.
Όσον αφορά την Ελβετία τώρα. Αν κάποιος είναι κάτοικος το κόστος της Vignette είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αν όμως κάποιος περνά μία φορά ή δύο τότε το κόστος είναι υψηλό.
Ok τώρα κατάλαβα τι εννούσες στη πρώτη δημοσίευσή σου.
-
Σου κάνουν και δυναμομέτρηση όταν περνάς ΚΤΕΟ ή απλά τους νοιάζει η ανακοινώσιμη εργοστασιακή ιπποδύναμη;
Ρωτάω γιατί όταν τα μισά+ Group VAG άλλη ιπποδύναμη έβγαζαν από το εργοστάσιο και άλλη βγάζουν στην πράξη (είτε λόγω πειράγματος, είτε λόγω απλά μετριοπαθούς ανακοίνωσης) το σύστημα δε θα ήταν ιδιαίτερα αδιάβλητο.
-
Αν λέτε για τα γερμανικά ΚΤΕΟ, ναί σου κάνουν και δυναμομέτρηση κατά τον έλεγχο.
-
Αν οι παροχές που αντιστοιχούν στο χρηματικό ποσό που καταβάλει ο χρήστης των Ελβετικών οδών είναι ίδιες (σε αντιστοιχία χρηματικού ποσού / παροχών) με αυτές τις χώρας μας τότε ναι έχεις δίκιο.Προς Θεού δεν δικαιολογώ τη συγκεκριμένη πράξη αλλά τα τέλη κυκλοφορίας είναι χαμηλά σε σχέση με άλλες χώρες. Στη γείτονα Ιταλία π.χ το κόστος είναι ανάλογο της ιπποδύναμης. Π.χ. το TSi με τα 140 άλογα (δηλαδή 103 KW) στο Μιλάνο θα πλήρωνε 265.78 Ευρώ το GT με τα 170 άλογα 322.5 ευρώ και** το GTi των 200 ίππων (που εδώ πληρώνει 323 Ευρώ) 379.41 ευρώ.** Το πιο τραβηγμένο είναι το 1.2 ΤCE που στην Ελλάδα πληρώνει 93 Ευρώ και στην Ιταλία ξεπερνά τα 200. Περιέργως πως για τα νεοκυκλοφορούντα οχήματα (Frazione d'Anno) το κόστος προσαυξάνεται κατά 10%. Δεν μιλώ για άλλες χώρες (καλύτερες από την δική μας) όπως το Βέλγιο που θα πληρώνες 1500 Ευρώ περίπου για ένα απλό τζίπ με κινητήρα 4 λίτρα (δηλαδή επί 3 τα της Ελλάδος).
Μια διόρθωση μόνο...
Για το GTi των 2.000 κυβικών και 200 ίππων, τα τέλη είναι 372 € στην χώρα μας. Οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι στα ίδια επίπεδα με την Ιταλία.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Χώρια που με έναν καλό εκτυπωτή σου φτιάχνω όσα σηματάκια τελών θες. Άρα το να το έχω κολλημένο και να το βλέπει ο τροχαίος όταν περνάω από τα διόδια ή όταν έχω παρκάρει το όχημα κάπου δεν βοηθά κανέναν. Ο έλεγχος λύνει όλα τα προβλήματα.
Γιαυτό (υποτίθεται ότι) πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητο, εκτός από το αυτοκόλλητο και την απόδειξη πληρωμής με υπογραφή + σφραγίδα. Επίσης, η απόδειξη γράφει και το serial number του σήματος που πήρες.
μα αυτά τα έχεις ούτως ή άλλως στο ντουλαπάκι. Συζητάμε για τη συζήτηση μου φαίνεται.
BTW, μόλις διαπίστωσα ότι μπερδεύτηκαν τα σήματα του αυτοκινήτου και της μηχανής. Η απόδειξη του αμαξιού γράφει xxx52 και της μηχανής xxx53, στο αυτοκίνητο όμως ήδη κολλήθηκε το 53. Είμαι παράνομος!
Και τελικά θεωρώ πως πρέπει να έχω το δικαίωμα να μην θέλω να φθείρω , να αυτοδιαθέτω ή ό,τι την προσωπική μου περιουσία.
Να σου πω, αν είχες καμία Ferrari 250 GTO θα καταλάβαινα το σκεπτικό σου και αν ήμουν πχ. τροχαίος θα στη χάριζα αν είχες το σήμα στο ντουλαπάκι (παρ'όλο που ο νόμος είναι σαφής σε αυτό). Όταν μιλάς όμως για 'φθορά της περιουσίας' σου το κολλήσεις ένα αυτοκόλλητο 5*5 σε ένα Opel Astra (ή οποιοδήποτε συνηθισμένο αυτοκίνητο), το θεωρώ εκτός πραγματικότητας...
Για εμένα και τα οικονομικά μου το Astra είναι ότι είναι η Ferrari για αυτόν που μπορεί να διαθέσει τα λεφτά αυτά. Και τελικά γιατί να την χαρίσει στην Ferrari και όχι στο Astra ; Για τον καθένα αυτό που μπορεί να αγοράσει είναι το καλλίτερο και κάτω από το νόμο είμαστε όλοι ίσοι ( έχω αναγνωρίσει ότι παρανομώ ).
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
..ασχετο, αλλα το ασφαλιστηριο δεν ειναι πλεον υποχρεωτικο να το εχεις κολλημενο..Πάλι καλά. Να κατάλαβαν άραγε ότι ο οπτικός έλεγχος δεν ήταν αρκετός για να εξακριβώσει ο οποιοσδήποτε εάν πληρώνεις ασφάλεια ή έχεις κάνει μαϊμουδιά με το χαρτάκι?....
Για τα τέλη κυκλοφορίας:
Με τα Turbo να έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα είμαι περίεργος να δω πόσο περισσότερα άλογα [& ροπή] ανά λίτρο πρέπει να βγάλουν τα μοντέλα που βασίζονται σε αυτή τη λύση για να γίνει προφανές ότι τα 'κυβικά' είναι ο πλέον ηλίθιος τρόπος φορολόγησης του ιδιοκτήτη ενός αυτ/του (χώρια που οι κλίμακες, που εξισώνουν 800αράκι με 1300άρι και 1400άρι με 1800άρι, είναι άδικες). Αλλά στη χώρα του 'δε βαριέσαι' δύσκολα αλλάζουν αυτά. -
ακομα βαριέμαι να ξεκολλήσω το παλιό χαρτάκι... κ δεν είανι αυτό... θέλει κ μία φίλη μου...
μα καλά... εγώ πρέπει να τα ξεκολλώ όλα???
ποιος είμαι...??? ο superman...???
Ας με καταλάβει το υπουργείο, να τα κάνει πιο ευκολο-ξεκόλλητα... δεν πάει άλλο...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για τα τέλη κυκλοφορίας:
Με τα Turbo να έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα είμαι περίεργος να δω πόσο περισσότερα άλογα [& ροπή] ανά λίτρο πρέπει να βγάλουν τα μοντέλα που βασίζονται σε αυτή τη λύση για να γίνει προφανές ότι τα 'κυβικά' είναι ο πλέον ηλίθιος τρόπος φορολόγησης του ιδιοκτήτη ενός αυτ/του (χώρια που οι κλίμακες, που εξισώνουν 800αράκι με 1300άρι και 1400άρι με 1800άρι, είναι άδικες). Αλλά στη χώρα του 'δε βαριέσαι' δύσκολα αλλάζουν αυτά.Αυτό το σύστημα ήταν 'παράξενο' εδώ και πολλά χρόνια όταν ίδια τέλη είχε το Golf 1.4 με τα 60 άλογα, το Sunny 1.4 με τα 75 και το Civic VTi με τα 160, ή η Corolla 1,3 με τα 86 άλογα και το Cinquecento 1.1 ... και το ίδιο παράξενο είναι και τώρα με το Citroen C4 να πληρώνει ίδια τέλη με τις C180 ή C200 Kompressor ή το Mazda CX7 λιγοτερα απο το Outlander ... Αλλά ... στου κουφού την πόρτα ...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ούτε εγώ το κόλλησα+1
για αυτόν τον λόγο...
Και γω το κόλλησα σήμερα αλλά μου βγήκε το λάδι για να ξεκολλήσω το προηγούμενο
-
Αν οι παροχές που αντιστοιχούν στο χρηματικό ποσό που καταβάλει ο χρήστης των Ελβετικών οδών είναι ίδιες (σε αντιστοιχία χρηματικού ποσού / παροχών) με αυτές τις χώρας μας τότε ναι έχεις δίκιο....
Όσον αφορά την Ελβετία τώρα. Αν κάποιος είναι κάτοικος το κόστος της Vignette είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αν όμως κάποιος περνά μία φορά ή δύο τότε το κόστος είναι υψηλό.Μια μικρή παρατήρηση για την ελβετία: η vignette (σηματάκι) είναι το ετήσιο τέλος χρήσης των αυτοκινητοδρόμων (τα αντίστοιχα διόδια). Εκτός αυτής υπάρχουν και τέλη κυκλοφορίας, τα οποία είναι αρκετά ακριβότερα από ότι στην ελλάδα (αλλά δεν έχουν σηματάκι).
-
@__Vasgti__
Ευχαριστώ για τη διόρθωση.
@__catalyst__
Το γνωρίζω για τη Vignette αλλά δεν γνωρίζω το σύστημα των τελών κυκλοφορίας στην Ελβετία. Απλά ως παράδειγμα ταιριάζει στο δικό μας.
Περί δυναμομετρήσεων
Ειδικά για χώρες που τα τέλη κυκλοφορίας (Ιταλία) ή τα ασφάλιστρα (Γερμανία) υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιες εταιρίες δηλώνουν ιπποδυνάμεις κατώτερες των πραγματικών. Τα 75, 101, 136 άλογα που κάποτε γέμισαν τις σελίδες ήταν πάνω κάτω τιμές κατά σύμβαση για τη κάλυψη των ασφαλιστικών κατωφλίων των Γερμανών.
Πέρα από αυτό όμως αλλού τουλάχιστον η έγκριση του οχήματος περιλαμβάνει και δυναμομέτρηση με κάποιες ανοχές (προς τα πάνω και προς τα κάτω). Αυτές οι ανοχές δεν είναι επουδενί 10% και βέβαια κάτι τιμές που διαβάζουμε στον περιοδικό τύπο (από 95 --> 108 πχ Colt 1.3 3Θ) απλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς δεν γνωρίζω κάποιον να βγάζει τον κινητήρα και να τον βάζει σε δυναμόμετρο.
Οπότε ας μην κάνουμε όρεξη
Περί τελών κυκλοφορίας
Η Ε.Ε. στο κυνήγι μαγισσών που έχει αποφασίσει ενάντια στην αυτοκίνηση προτείνει στις χώρες μέλη την εισαγωγή κριτηρίων τελών και συναρτήσει των ρύπων. Μάλιστα δε, αναφέρονται προσαυξίσεις ως και 20Ευρώ/gr CO2 άνω ενός κατωφλίου.
Υπόψη ότι αυτές οι αυξήσεις δεν σχετίζονται καθόλου με λογική βελτίωσης υπηρεσιών αλλά με τη λογική της απίστευτης φορομπιξίας (Τυχαίο ότι ο Δήμας είναι Έλληνας??? Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι θα γινόταν αν ήταν Δανός). Να θυμίσω ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένας φόρος που δεν σχετίζεται με τη χρήση αλλά με την κατοχή με ότι αυτό σημαίνει.
Και αναρωτιέμαι. Πόσο άδικο έχει το ACEA όταν λέει ότι το αυτοκίνητο είναι ο εύκολος στόχος. Γιατί δεν κλείνουν τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από άνθρακα ή λιγνίτη που μολύνουν πολύ περισσότερο (έμμεσα και άμεσα)??? Γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν υποχρεώνει τις Υπηρεσίες του να έχουν α. Λάμπες χαμηλής κατανάλωσης β. Θερμοκρασίες χώρων όχι μεγαλύτερες των 18 βαθμών το χειμώνα και όχι μικρότερες των 26 βαθμών το καλοκαίρι.
-
Γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν υποχρεώνει τις Υπηρεσίες του να έχουν α. Λάμπες χαμηλής κατανάλωσης β. Θερμοκρασίες χώρων όχι μεγαλύτερες των 18 βαθμών το χειμώνα και όχι μικρότερες των 26 βαθμών το καλοκαίρι.Ολίγον τι off-topic, αλλά μια και το συζητάμε διάβαζα τις προάλλες ότι πρόκειται να μπουν λάμπες χαμηλής κατανάλωσης σε όλα τα σχολεία της χώρας μέσα στο 2008. Μακάρι να γίνει όντως έτσι και να είναι μόνο η αρχή...
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας