-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δε θα το τοποθετήσω πουθενά, απλώς θα το έχω στο ντουλαπάκι .
Απλά ενημερωτικά στο ειδοποιητήριο γράφει ξεκάθαρα:
'ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΜΕΝΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΤΑΝ:
Α) ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ
Β) ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΛΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ'Συμφωνώ!!! Προσοχή...εμένα παραλίγο να με γράψουν μια φορά.
Κλασσικά όλοι οι Έλληνες περίμεναν να πάρουν τον 14ο μισθό να πάνε να αγοράσουν το σήμα
Νίκο δεν είναι ότι περιμένουν τον 14ο μισθό. Προσωπικά το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία να προκαταβάλλω 1 ή 1 1/2 μήνα ΠΡΙΝ, τα χρήματα στο κράτος. Επειδή ξέρεις και από εταιρίες, σε αυτές τις περιπτώσεις κοιτάς να εξαντλήσεις τις προθεσμίες, καθώς τα χρήματα που είναι να δώσεις για τα τέλη σε αυτό το διάστημα από αρχές Νοέμβρη μέχρι μέσα Δεκέμβρη, τα έχεις γυρίσει και τα έχεις οικειοποιηθεί (αξιοποιήσει) ν φορές. Γιατί δηλαδή να μην το κάνεις έτσι που σε συμφέρει εσένα, και να τα δώσεις νωρίτερα στο κράτος να το κάνει εκείνο στην υγεια του κορόϊδου;
Για την ιστορία, όπως κάθε χρόνο, πήγα στις 24 σε μια Millennium που ούτως ή άλλως δεν έχει πολύ κόσμο και προμηθεύτηκα τα σήματα (465€). Ούτε αγχώθηκα, ούτε ταλαιπωρήθηκα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Βασικά, θα έπρεπε να αγοράζεις σήμα για όσο καιρό γουστάρεις... τι πάει να πει για ένα χρόνο; Εγώ μπορεί να θέλω να το έχω κλεισμένο το αυτοκίνητο μου σε ένα γκαράζ και να το βγάζω δυο μήνες το χρόνο, γιατί να μου επιβάλλουν να πληρώσω ολόκληρο το σήμα;Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στην πατρίδα μας!Μήπως υπερβάλλεις;
Να βγάλουμε και σηματάκι με συγκεκριμένες ώρες κυκλοφορίας μήπως;
Σαν κάρτα parking ένα πράγμα;
-
Να στελνεις sms καθε φορα που το κυκλοφορεις
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Βασικά, θα έπρεπε να αγοράζεις σήμα για όσο καιρό γουστάρεις... τι πάει να πει για ένα χρόνο; Εγώ μπορεί να θέλω να το έχω κλεισμένο το αυτοκίνητο μου σε ένα γκαράζ και να το βγάζω δυο μήνες το χρόνο, γιατί να μου επιβάλλουν να πληρώσω ολόκληρο το σήμα;Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στην πατρίδα μας!
Μήπως υπερβάλλεις;
Να βγάλουμε και σηματάκι με συγκεκριμένες ώρες κυκλοφορίας μήπως;
Σαν κάρτα parking ένα πράγμα;
Aπό wikipedia: German vehicle registration plate with limited validity (Saisonkennzeichen/seasonal number plate)
Seasonal number plate, registration valid from 1st May to 31st October of each year.Άρα δεν είναι τόσο ουτοπική ιδέα...
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Είναι ανόητο να αγοράζεις τέλη κυκλοφορίας για ημερολογιακό έτος.
Έαν π.χ αγόρασες το αυτοκίνητο Μάιο 2007 τότε να παίρνεις σήμα από Μαιο 2007 -> Απρίλιο 2008.
Έτσι ούτε συνοστισμος θα γίνεται ούτε μερικοί θα πληρώνουν άδικα φόρο ολόκληρης χρονιά εαν αγόρασες το αυτοκίνητο π.χ. Δεκέμβριο
Θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχος με αυτόν τον τρόπο.
@νδρέας
Και στην Γερμανία αλλα και στην Αγγλία μπορείς να αγοράσεις τέλη για λιγότερο από χρόνο. Εαν έχεις παλιό κλασσικό αυτοκίνητο που το χειμώνα είναι σε γκαράζ και το βγάζεις μόνο το καλοκαίρι αυτό ειναι πολύ χρήσιμο.
Ό ελεγχος ειναι ευκολος γιατί κάθε σήμα έχει με μεγάλα γράμματα Μήνας/Χρόνος που λήγει (π.χ 6/08 ).
Πιό πρακτικό σύστημα χωρις συνοστισμό στις 31/12 και πιο δίκαιο.
Εννοείται ότι όταν δεν έχεις σήμα πρέπει να είναι κλεισμένο σε γκαράζ και όχι σε δημόσιο δρόμο....
Ξέρει κάνεις τι πόσοστο από τα τέλη πάει στο ταμείο οδοποιοιας και πόσο στην μαυρη τρύπα ;
-
99.9% στη μαυρη τρυπα
το υπολοιπο στα εργα οδοποιοιας -
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=1083
Παράταση μέχρι τις 4/1/08 και μόνο απο τις ΔΟΥ. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Νομίζω ότι αυτοί που βρέθηκαν κάτοχοι οχήματος τους 3 τελευταίους μήνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν ειδοποιητήριο. Γιατι να είναι πρόβλημα λοιπόν? Αγοράζεις το τουτού! Στα τέλη Νοεμβρίου πας στα ΕΛΤΑ ή στη ΔΟΥ ή σε κάποια Τράπεδα και παίρνεις το σήμα.
Για τη 2η πρόταση
'Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα'
Προφανώς και το γνωρίζεις. Αλλά πηγαίνεις μόνο στη ΔΟΥ γιατί στα υπόλοιπα χρειάζεται το ειδοποιητήριο (που εξ' ορισμού δεν διαθέτεις ;))
Η πρόταση του Montecarlo είναι ίσως η καλύτερη.
Έλεγχος γίνεται εύκολα ηλεκτρονικά (ποιών το σήμα έληγε στο τέλος του μήνα και δεν ήρθαν; --> προσαύξηση) και από τον τροχαίο όπως ελέγχει το αποδεικτικό της ασφάλειας θα μπορεί να ελέγχει και για το αποδεικτικό των τελών κυκλοφορίας. Σιγά το δύσκολο δηλαδή. -
Είναι τόσο δύσκολο δηλαδή όταν πέρνεις ένα αμάξι τον 10ο του 2007 να πληρώσεις 3/12 * τέλη κυκλοφορίας???????
Με τι λογική πληρώνεις ολόκληρα τέλη κυκλοφορίας για ένα αμάξι που θα κυκλοφορήσει μόνο 3 μήνες του έτους????
Είναι άλλη μια ΑΠΑΤΗ του Ελληνικού κράτους, από τις πολλές που το καθιστούν αηδιαστικό στον μέσο σκεπτόμενο πολίτη.
-
αμάν ξέχασα να τα κολλήσω...
τώρα βλέποντας το θέμα συνειδητοποίησα ότι δεν τα έχω βάλει...
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Είναι τόσο δύσκολο δηλαδή όταν πέρνεις ένα αμάξι τον 10ο του 2007 να πληρώσεις 3/12 * τέλη κυκλοφορίας???????Με τι λογική πληρώνεις ολόκληρα τέλη κυκλοφορίας για ένα αμάξι που θα κυκλοφορήσει μόνο 3 μήνες του έτους????
Είναι άλλη μια ΑΠΑΤΗ του Ελληνικού κράτους, από τις πολλές που το καθιστούν αηδιαστικό στον μέσο σκεπτόμενο πολίτη.
Παρακαλώ πολύ, το Ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ κάνει απάτες.
Απλά ξέρει τους καλύτερους τρόπους να αξιοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων.(Ευτυχώς που ανέβηκε το θέμα και θυμήθηκα ότι πρέπει να κολλήσω τα σήματα. Από τις 31/11 αγορασμένα )
-
Εγω το κολλησα σημερα. Δεν μπορω να φανταστω τι θα ελεγαν οι περαστικοι βλεποντας με να ζεσταινω το παλιο σημα με το σεσουαρ...
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Εγω το κολλησα σημερα. Δεν μπορω να φανταστω τι θα ελεγαν οι περαστικοι βλεποντας με να ζεσταινω το παλιο σημα με το σεσουαρ...μπα, με ένα σουγιαδάκι κάνεις την δουλειά σου.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Είναι τόσο δύσκολο δηλαδή όταν πέρνεις ένα αμάξι τον 10ο του 2007 να πληρώσεις 3/12 * τέλη κυκλοφορίας???????Με τι λογική πληρώνεις ολόκληρα τέλη κυκλοφορίας για ένα αμάξι που θα κυκλοφορήσει μόνο 3 μήνες του έτους????
Περίμενε το νέο έτος τότε για το 12/12... Όταν πας στην Ελβετία και αγοράζεις τη Βινιέτα είτε είναι Φεβρουάριος είτε Νοέμβριος τα ίδια λεφτά πληρώνεις για το τρέχον έτος. Άρα δεν είναι μόνον το Ελληνικό Δημόσιο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Είναι τόσο δύσκολο δηλαδή όταν πέρνεις ένα αμάξι τον 10ο του 2007 να πληρώσεις 3/12 * τέλη κυκλοφορίας???????
Με τι λογική πληρώνεις ολόκληρα τέλη κυκλοφορίας για ένα αμάξι που θα κυκλοφορήσει μόνο 3 μήνες του έτους????
Περίμενε το νέο έτος τότε για το 12/12... Όταν πας στην Ελβετία και αγοράζεις τη Βινιέτα είτε είναι Φεβρουάριος είτε Νοέμβριος τα ίδια λεφτά πληρώνεις για το τρέχον έτος. Άρα δεν είναι μόνον το Ελληνικό Δημόσιο.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι άδικη η σύγκριση;
Αν οι παροχές που αντιστοιχούν στο χρηματικό ποσό που καταβάλει ο χρήστης των Ελβετικών οδών είναι ίδιες (σε αντιστοιχία χρηματικού ποσού / παροχών) με αυτές τις χώρας μας τότε ναι έχεις δίκιο. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
(Ευτυχώς που ανέβηκε το θέμα και θυμήθηκα ότι πρέπει να κολλήσω τα σήματα. Από τις 31/11 αγορασμένα )Ορίστε, ο Ελληνάρας που περιμένει τελευταία στιγμή του Νοεμβρίου να αγοράσει το σήμα και φτάνει 2/1 μέχρι να το κολλήσει...μπλα μπλα μπλα...
Α ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται...κάφροι Έλληνες! Απόγονοι δήθεν του Περικλή και του Μαρκεζίνη. Αίσχος! Αιδώς!
-
funkyreverend
δεν έχεις
;;;....άκαρδε...
-
Ενα τροπο που βρηκα για να ξεκολλαω ευκολα το σημα ειναι να μη το κολλαω 'γερα', δηλαδη με το που κολλαει στο τζαμι το αφηνω ετσι χωρις να το 'στρωνω' για να κολλησει γερα.Τον επομενο Γεναρη με λιγο νυχι γινεται η αποκαθηλωση ανετα και γρηγορα.Μιας και το σημειο του τζαμιου πισω απο τον καθρεπτη δεν ειναι και ευκολα προσβασιμο ουτε για σκουπισμα η ακεραιοτης του ειναι εξασφαλισμενη.
-
εγώ δε βαριέμαι να το κολλήσω, αλλά βαριέμαι να ξεκολλήσω το προηγούμενο... ακόμα σπίτι το έχω...
-
Ούτε εγώ το κόλλησα
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας