-
accent 1.5
Θετικα>
Ανεση
Παρα πολλη ανεση! (οχι με την νεα αναρτηση ομως...)
A/C
Χωρος αποσκευων
Λαμαρινες (οχι δεν κανω πλακα δοκιμασμενα πραγματα!!!)
Μοτερ που την παλευει μια χαρα και κερναει τσαι αρκετα οχηματακια 100αλογων...!
Ξεκουραστα οργανα το βραδυ...
Ακουμπιστηρια, ντουλαπακια, ποτηροθηκεςΑρνητικα (Μαμας)>
Κακιστη συναρμογη πλαστικων (Εχω ξηλωσει τα παντα και μονωνω αυτες τις μερες!)
Αθλια κατανομη φρενου
Αθλιο κρατημα
Λαστιχα αντιπροσωπιας (απο τα 5000κμ)
Ηχοσυστημα (μαμα δεν περιμενα κατι καλυτερο)
Δυσκολα βρισκεις οτιδηποτε βελτιωτικο
Συμπλεκτης για τα μπαζα
Τριζει τριζει τριζει -
TOYOTA AVENSIS 1,6 VVTi Conquest (2001)
Μ' αρέσει
ελαστικότητα κινητήρα, ροπή από χαμηλά, δύναμη, τηρουμένων των αναλογιών, από τις 2.000 μέχρι τις 6.000 στροφές
Άλλαγές ταχυτήτων με τη σκέψη, και χωρίς να χάνεις καμμία
Αξεπέραστη ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης
Πολύ μεγάλοι χώροι επιβατών
Σπηλαιώδες πορτ μπαγκάζ
Άνετο ταξίδι με μεγάλες ταχύτητες, άνω των 160 Km
Υποδειγματική αξιοπιστία
Δεν τρίζει
Toyota after sales, αισθάνεσαι άνθρωποςΔεν μ' αρέσει
Δύσκολο στο παρκάρισμα
αρκετά μαλακά αμορτισέρ
Που δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη στα Μέγαρα, ΟΚ σίγουρα δεν θα είναι ALFA
Γιατί να μην μπορώ να πάρω το Diesel -
Peugeot 206 1.4
+το design του ακόμα και 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του(εγώ το έχω 3)
+η γαλλική του φινέτσα
+που είναι Peugeot
+που είναι παιχνιδιάρικο αν και 1400
+που δεν έχει εμφανίσει ιδιαίτερα προβλήματα
+το τιμόνι που είναι όσο χρειάζεται ελαφρύ και βαρύ-ο επιλογές ταχυτήτων που δεν 'κουμπώνει' άνετα
-οι πόρτες που είναι λίγο λεπτές (βλ. γερμανικά)
-που την αντιπροσωπεία έχει η LION -
Alfa Romeo Alfasud
Υπέρ:[list:2eruvfzw][:2eruvfzw]Είναι ένα από τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών (κατά 4Τ - Γ. Μιχαήλ) και ίσως το καλύτερο προσθιοκίνητο κατά ΣΧ. [/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Μοτερούκλα! Αστραπιαία απόκριση, ροπή από τις 1000 σαλ, ήχος απίστευτος, ανελέητο στροφάρισμα μέχρι τις 7100σαλ του κόφτη, και όλα αυτά με πολύ λογική κατανάλωση από καρμπιρατεράτο κινητήρα.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Κιβώτιο πολύ γρήγορο στη γρήγορη οδήγηση, ειδικά οι αλλαγές 2α-3η και 3η-4η είναι αστραπιαίες.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Τιμόνι για σεμινάριο. Ο ορισμός της πληροφόρησης και πολύ γρήγορο στις γωνίες μέχρι 120 μοίρες αριστερά-δεξιά λόγω κάμπερ μπροστινών τροχών.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Στήσιμο για PhD, παρά τις απλοϊκές εκ πρώτης όψεως αναρτήσεις. Στρίβει με τα τέσσερα παντού χωρίς να είναι καθόλου απότομο. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε οι δημοσιογράφοι της εποχής έψαχναν για τον άξονα μετάδοσης στους πίσω τροχούς. [/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Πεντάλ φρένου που σε κάνει να νομίζεις ότι πατάς τις δαγκάνες με το πόδι σου.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Ξεχωριστή εμφάνιση που δεν προκαλεί αυτούς που δεν 'ξέρουν' και εισπράττει την επιδοκιμασία και τη συγκίνηση αυτών που 'έμαθαν' κάποτε.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Ενεργητική ασφάλεια. Αν μετρήσουμε τις ζωές που έχει σώσει παγκοσμίως με την οδική της συμπεριφορά μάλλον μιλάμε για την ενσάρκωση του Αγίου Χριστόφορου.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Εκμετάλλευση χώρων. Εντυπωσιακή για αυτοκίνητο της δεκαετίας του 70.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Επάρκεια ανταλλακτικών. Έχει πάρα πολλά κοινά μηχανικά μέρη με τις 33, οπότε βρίσκεις τα πάντα.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Ένα από τα ιδανικότερα track-day cars.[/2eruvfzw][/list:u:2eruvfzw]Κατά:[list:2eruvfzw][:2eruvfzw]Άνεση ανάρτησης. (Τι να την κάνω, για track-day car το θέλω).[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Θέση οδήγησης. Εγώ πάντως προσαρμόστηκα εύκολα.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Ιταλική ποιότητα κατασκευής/συναρμογής. Τρίζει ολόκληρη (είναι όμως και 22 ετών).[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Αναξιόπιστα ηλεκτρικά. Πάντως μέχρι στιγμής ήμουν μάλλον τυχερός.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Κιβώτιο σκληρό σε καθημερινές διαδρομές. Ειδικά η επιλογή της 1ης είναι άσκηση για δυνατούς λύτες.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Φρένα ευαίσθητα σε σκληρή χρήση και πλημμύρες λόγω θέσης των μπροστινών δίσκων (στις εξόδους του διαφορικού).[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Κίτρινα φώτα με ασθενική δέσμη. Μποροούν να γίνουν λευκά αλλά τα αφήνω για συναισθηματικούς λόγους. [/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Δείκτης κεφαλογυρίσματος στις γυναίκες. Αν βρεθεί γυναίκα που θα γυρίσει να την κοιτάξει με θαυμασμό την ...παντρεύομαι με συνοπτικές διαδικασίες! [/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών φανοποιίας.[/2eruvfzw]
[:2eruvfzw]Χρειάζεται επειγόντως ανακατασκευή για να μην τη φάει η σκουριά. Μέχρι τώρα την έχει γλιτώσει φθηνά.[/2eruvfzw][/list:u:2eruvfzw] -
Το δικό μου είναι Alfa Romeo 146 1,6 boxer.
Θετικά:
1)Ήχος κινητήρα
2)Ήχος κινητήρα
3)Ήχος κινητήρα
4)Αξιόλογη οδική συμπεριφορά,προσαρμοσμένη απόλυτα σε ανοιχτές στροφές και καμπές
5)Ασφαλής συμπεριφορά αφού η υποστροφή διορθώνεται άμεσα με το τιμόνι και με άφημα γκαζιού χωρίς πιθανότητα εμφάνισης υπερστροφής,ακόμα και όταν εκδηλώσει υπερστροφή αυτό γίνεται αποκλειστικώς εσκεμμένα και διορθώνεται πολύ εύκολα είτε με μισή στροφή ανάποδο είτε με λίγο γκάζι.
6)Σαφές,γρήγορο και πολύ ακριβές τιμόνι (ιδιαίτερα στις καμπές 'ξυρίζει').
7)Ξεχωριστό λουκ που δεν το βαριέσαι ούτε και σήμερα.
Ικανοποιητικότατοι χώροι
9)Έξοχη σταθερότητα σε-πολύ-παράνομες ταχύτητες,σε ευθεία και στροφές.
10)Ευστροφία κινητήρα.
11)Εξαιρετικές ρεπρίζ με πέμπτη (χτυπάει και πολλά 1,8άρια)
12)Δυνατά φώτα το βράδυ.Αρνητικά:
1)Κακή κλιμάκωση κιβωτίου με μακριά τρίτη και πολύ κοντή πέμπτη
2)Μέτρια συναρμολόγηση,ακούγονται τριγμοί από τα 70.000 χλμ.
3)Καλή ελαστικότητα χαμηλά αλλά έλλειψη δύναμης στις μεσαίες.
4)Πλέον καταναλώνει λάδι (περίπου 2 κιλά στα 10.000 χλμ.) όταν αρχίζει και μαυρίζει (τα πρώτα 7.000 χλμ. από κάθε σέρβις δεν καίει ούτε σταγόνα)
5)Κατανάλωση βανζίνης εξαιτίας κλιμάκωσης κιβωτίου.
6)Σχετικά μέτριο 'κούμπωμα' των ταχυτήτων,αν και συνηθίζεται εύκολα.
7)Εμφάνιση υποστροφής με άτσαλη οδήγηση σε πολύ κλειστά κομμάτια.
Μέτρια ποιότητα κύλισης αφού 'δείχνει' τα χιλιόμετρα που έχει στο κοντέρ (όχι ότι είναι απαραίτητα κακό γιατί δεν ξεχνιέσαι,ούτε κουράζει)Αυτά
-
Seat Leon 1.8 20VT 9000km 7/03
ΥΠΕΡ
1.Τρελές ενδιάμεσες επιταχύνσεις
2.Άνετο και ασφαλέστατο ταξίδι στην Εθνική
3.Επιλογέας,αν και αχρείαστος ώρες-ώρες
4.Εύκολες πιθανές βελτιώσεις (Φρένα:1500Ε και SPP:1300E)
5.Μυώδες σχέδιο (που δείχνει και με το μολυβί χρώμα)
6.Διακριτικό σφύριγμα τουρμπίνας
7.Πολύ καλά λάστιχα στο βρεγμένο (Bridgestone RE040)
8.Πολύ υψηλά όριαΚΑΤΑ
1.Κατανάλωση στην πόλη (τι περίμενες; )
2.Πολύ κοντή 6η,σήκωνε λίγο πιο overdrive...
3.Κάπως αποκομμένη αίσθηση από το δρόμο
4.Πολύ σκληρά ελαστικά στο στεγνό
5.Τριξίματα ανάρτησης-τιμονιού (το 2ο διορθώθηκε,το 1ο όχι)
6.Ορατότητα στο παρκάρισμα (με την έννοια τυφλός!!!)
7.Δεν έχω τις ικανότητες για να βρω τα όριά τουΑφήνω το Clio στον adis4gr,που έχει και περισσότερες εμπειρίες για περιγραφή!Με τρώει κιόλας που οδηγάει καλύτερα από μένα...
ας είχα και εγώ 3 χρόνια έξτρα εμπειρία και θα του 'λέγα!!! -
Καλημέρα σας!
Λοιπόν:
Peugeot 206 1,6:
+- Ροπάκλα και γενικώς πολύ καλό μοτέρ.
- Στρίβει και σαν πισωκίνητο
- Ικανοποιητικότατοι χώροι.
- Όλες οι γυναίκες λένε: Αχ, καλέ... τι γλυκούλι!!!
- Άνεση ανάρτησης και ταξίδι που είναι απόλαυση.
- Δεν τρίζει, δεν χαλάει δεν σπάει (με 18.500χλμ από τον Απρίλιο).
- Αραιά σέρβις.
8 ) Ημι μπάκετ καθίσματα. - Βολικότατη θέση για τον διακόπτη για ηλεκτρικούς καθρέπτες.
- ΦΡΕΝΑ
- Clima. Χειμώνα καλοκαίρι.
- Χρώμα (μπορντώ)
13)Που η αντιπροσωπεία γεμίζει όλα τα υγρά (υαλοκαθαρστήρα, λάδια, φρένα) στο ενδιάμεσο σέρβις των 10.000χμ χωρίς χρέωση. - Last but not least: Περιορισμένη κατανάλωση
- Που το τιμόνι δεν ρυθμίζεται μέσα έξω...
- Που το r/cd της Clarion επιμένει (παρόλο που έχει αλλαχτεί) να αλλάζει που και που τις μνήμες από μόνο του...
- Θέλει προσοχή στις στροφές, γιατί μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο πολύ εύκολα.
- Θορυβώδης λειτουργία της ανάρτησης.
- Μεγάλη διαφοροποίηση στην κατανάλωση ανάμεσα σε καλοκαίρι και χειμώνα. (Καλοκαίρι στα 8,0-8,5lt/100km, χειμώνα σταθερά πάνω από 9, έως και 11 με κανονική οδήγηση...)
- Που με απλή αμόλυβδη χτυπάει πιράκια
- Χρώμα (λερώνει εύκολα) και ποιότητα βαφής...
8 ) Πλαστικά (who cares όμως) - Που η διακοπτόμενη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων δεν ρυθμίζεται σε ταχύτητα...
- Που τα τζάμια θολώνουν εύκολα (υπάρχει όμως το clima)
- Που δεν είναι το 2,0lt...
- Που δεν βρίσκω χρόνο να το καθαρίσω και να τακτοποιήσω το χάος που υπάρχει στο πορτ μαγκάζ...
-
SEAT Ibiza AB1 (1000cc) 9/2000
ΥΠΕΡ-Πολύ καλή ορατότητα
-'τετράγωνο' σχήμα που δε σε προβληματίζει στα στριμοκ.λα όπου πρέπει να υπολογίζεις ολοκληρώματα καμπύλων επιφανειών για το που τελειώνει
-εύκολο στα παρκάρισμα λόγω σχήματος (που είπα) και μεγέθους
-Υδραυλικό τιμόνι. Παλιό, παραδοσιακό, αν και με υπερ-υποβοήθηση (η λέξη αυτή έκανε την υπέρβαση! υπερ-υπό! )
-Συμπαθητικό εσωτερικό, καλή εκμετάλλευση χώρου
-Παιχνιδιάρικο, χωρίς ABS και λοιπά συστήματα
-ομορφούλι σε σχεδίαση έξω
-Μικρή κατανάλωση αν δεν είναι ακίνητο (εκτός λεκανοπεδίου δηλαδή) και αν δεν αυξομειώνεις την ταχύτητα σε τριψήφιες ταχύτητες (εκτός ελλάδος δηλαδή!! ) Με 160 στο κοντέρ σταθερά στη Γερμανία και με τέρμα γκάζι από τελείως κρύο μέχρι να το κλειδώσω και να φύγω στη Σάμο ποτέ δεν ξεπέρασε τα 6,5 λίτρα
-Κοντές σχέσεις: 0-100 σε σκάρτα 20'', αλλά επειδή αλλάζεις και σε 4η, 5η στις 6000 185. Φυσικά επιστρατεύεις κατηφόρα-γκρεμός ή σλιπ στρημινγκ σε κανονική κατηφόρα για να τα δεις! )
-ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ ΤΑΣΑΚΙ!!!ΚΑΤΑ
-Χιλιάρης κινητήρας που νυστάζει περισσότερο από φαντάρο στο 'γερμανικό'
-Κατανάλωση στην κίνηση και σε εθνική οδό στην Ελλάδα (οι αυξομειώσεις...) 9 ή 9βάλε λίτρα από χιλιάρη με 1 άτομο είναι πολύ...
-Φάουλ ποιότητα: Πλαστικά που ξεφλουδίζουν (ωρίμασαν άραγε; )
-Φάουλ ποιότητα: Χρώμα αμαξώματος (όχι μεταλλικό κούκος αηδόνι) που φεύγει εύκολα, και ξεφλουδίζει από τις πλαστικές επιφάνειες.
-Φάουλ ποιότητα: Ταμπλό που παίρνει μαθήματα λατέρνας (πλέον έχει γίνει σολίστ). Αυτό χωρίς να έχει κάνει κακή χρήση... τα 13000 πρώτα χιλιόμετρα σε Άουτομπαν και η λατέρνα λατέρνα...
-Ένδειξη θερμοκρασίας με μνήμη ελάχιστου... ΠΟΤΕ δε δείχνει την τωρινή, αλλά την χαμηλότερη από την ώρα που το έβαλες μπρος. Πείστηκα πως δεν φταίει το δικό μου όταν άλλαξα 3 αισθητήρες και 2 οθονίτσες και είδα άλλα 2 με ολόιδιο πρόβλημα...
-Σεβασμός άφτερ Σέιλς: Έκανα χαρτί στη ΣΕΑΤ για το παραπάνω πρόβλημα όταν ΑΥΤΟΙ μου έστειλαν φυλλάδιο να ρωτήσουν τη γνώμη μου, και ζήτησα να με ενημερώσουν και να διερευνήσουν πως θα φτιαχτεί και με γείωσαν. Ναι μεν το πρόβλημα είναι ασήμαντο, αλλά όταν διάλεξα Ίμπιζα αντί το αντίστοιχο Πούντο, και η ένδειξη της θερμοκρασίας ήταν ΕΝΑΣ από τους λόγους... Πάντως για αγοραστή με θέλουν, αφού έχω πάρει κάμποσα 48ωρα τέστ ντράιβ, μέχρι και Τολέδο 180 ίππων. Μετά όμως;...
-Ηλεκτρονικό γκάζι. Τι να λέμε τώρα; ΧΙΛΙΑΡΙ οδηγώ και πάλι σου σπάει τα νεύρα...
-Ρυθμιστής φώτων που δεν έχει συνεχόμενη ρύθμιση, αλλά 4 προεπιλογές. η '0' είναι ψηλή με 2 άτομα τις αποσκευές. Το πας στο '1' και δε βλέπεις μπροστά σου. το '2' και '3' θα χρησιμεύσουν μάλλον αν βάλω καμιά μερσεντές στο πορτ μπαγκάζ!Γενικά αν δεν έτριζε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ και αν είχε ΑΡΚΕΤΗ παραπάνω δύναμη θα ήταν καλό, αν και όχι όσο ποιοτικά ήταν τα Τίπο και τα Ούνο που είχαμε.
-
Subaru Impreza WRX'01 33,000 km.
Δυνατος Κινητηρας που σκοτωνει στις μεσαιες χωρις να ειναι 'ψοφιος' χαμηλα.
Ρυθμισιμη οδικη συμπεριφορα που συγχωρει λαθη...
Στριβεις με τερμα γκαζι και χαιρεσαι να ακους τα λαστιχα να στριγγλιζουν.
Οταν ο δρομος γλυστραει κανεις παρτυ.
Το κιβωτιο αν και δεν εχει 'κοντραδικη' αισθηση ειναι ο,τι πρεπει για τα στροφιλικια.
Συνδυασμος σπορ και πολιτισμενου χαρακτηρα.
ΗΧΟΣ κινητηρα, τουρμπινας κτλ.
Αισθηση επιταχυνσης και πλευρικων g!
Αξιοπιστια.
Ποιοτητα κατασκευης.
Προοπτικες βελτιωσης.
Xωροι.
Παθητικη και ενεργητικη Ασφαλεια.
Τεραστιο δικτυο club ιδιοκτητων και forums.Καταναλωση.
Τα αλογα ποτε δεν ειναι αρκετα...
Θελω το STi!
Φρενα.
Yστερηση κινητηρα στις πολυ χαμηλες στροφες.
Στην πιστα ξενερωνεις αλλα στο βουνο...
Θα το ηθελα πιο υπερστροφικο.
Θα ηθελα πιο κοντη κρεμαγιερα. -
Alfa Romeo 33 1.4 IE L
Υπερ
Κινητήρας αξιόπιστος με δύναμη και πορωτικό ήχο μέχρι τον κόφτη.
Κορυφαίο κράτημα ακόμη και με τα 165άρια λάστιχα.
Αριστη ευθυβολία στις υψηλες ταχύτητες.
Πολύ καλά φρένα
Ακριβές τιμόνι
Καλοί χώροι τηρουμένων των αναλογιών
Χαμηλή κατανάλωση.Κατά
Πρόχειρη ποιότητα κατασκευής.
Απαράδεκτα (έως και επικίνδυνα) ηλεκτρικά μέχρι...το τελευταίο καλώδιο.
Θέση οδήγησης ιταλοπίθηκου,πρωτόγονη εργονομία.
Μεγάλο τιμόνι.
Απαράδεκτο κιβώτιο ταχυτήτων
Γέρνει στις στροφές παρά τις ζανφόρ που της έβαλα...
Μεγάλος κύκλος στροφής -
ΟPEL ASTRA G 1.4 SPORT
ΥΠΕΡ:
Ποιότητα κατασκευής,συμπαγής αίσθηση έλλειψη τριγμών.
Χώροι,εξοπλισμός.
Δυνατός κινητήρας...κυρίως στις ψηλές στροφές,επιδόσεις στον ανοικτό δρόμο.
Ικανοποιητικό κράτημα
Καλή κατανάλωση
Δυνατά φρένα
Αποτελεσματικό A/CΚΑΤΑ
Αδύνατα αμορτισέρ που πλέουν στις υψηλές ταχύτητες
Φρένα με σπογγώδη αίσθηση
Περίεργη άνεση ανάρτησης που στις εγκάρσιες ανωμαλίες υποφέρει.
Κινητήρας ψόφιος στις χαμηλές στροφές,κουραστικός μέσα στην πόλη με το A/C στο on. -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
ΟPEL ASTRA G 1.4 SPORTΥΠΕΡ:
Ποιότητα κατασκευής,συμπαγής αίσθηση έλλειψη τριγμών.
Χώροι,εξοπλισμός.
Δυνατός κινητήρας...κυρίως στις ψηλές στροφές,επιδόσεις στον ανοικτό δρόμο.
Ικανοποιητικό κράτημα
Καλή κατανάλωση
Δυνατά φρένα
Αποτελεσματικό A/CΚΑΤΑ
Αδύνατα αμορτισέρ που πλέουν στις υψηλές ταχύτητες
Φρένα με σπογγώδη αίσθηση
Περίεργη άνεση ανάρτησης που στις εγκάρσιες ανωμαλίες υποφέρει.
Κινητήρας ψόφιος στις χαμηλές στροφές,κουραστικός μέσα στην πόλη με το A/C στο on.Να συμπληρώσω φίλε μου, αν και το δικό μου είναι 5πορτο.
ΥΠΕΡ
Τέρας αξιοπιστίας.
Δυνατά φώτα.
Χώροι για μικροαντικείμενα (αν και δεν έχει την εύχρηστη ποτηροθήκη του Golf) και τεράστιο ντουλαπάκι.ΚΑΤΑ
Μπουτόν της κόρνας πολύ μικρά με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα πολλές φορές να τα ψάχνω ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές.
Λεβιές ταχυτήτων με μεγάλες διαδρομές και λίγο ασαφής.
Ο κινητήρας στις υψηλές στροφές ακούγεται αρκετά χωρίς να είναι «μελωδικός» -
επειδη ο funkyreverend μου εκλεψε το λεον 1.8Τ...
θα πω για το κλιο ΙΙ 1.4 98hpΚΑΛΑ
- στιβαρο αμαξωμα, σαν αρκουδα ενα πραμα...αρκει να πω οτι οταν ειχα τρακαρει με ενα μηχανακι, αν δε το βλεπα οτι ηταν μπροστα μου, ο γδουπος δε θα με κατεβαζε απο το αυτοκινητο.
2)δυνατος κινητηρας με γεματη αποδοση...οχι 100 ιπποι μετα τις 6000 οπως αλλοι...
3)οδικη συμπεριφορα απο αλλο ανεκδοτο. παει εκει που θα το πεις και περνα με πιο πολλα απο σημεια που και αμαξια μεγαλυτερου κυβισμου πανε πιο αργα. - φρενα και αναρτηση σχεδον ιδανικα.
5)σχεδιο funky και ζωηρο εσωτερικο ως το φεις λιφτ, που γερμανιζει εσωτερικα.
6)και γαμω τα συστηματα cd με χειρισμο απο τιμονι!
γενικα ξεχνας τα υπολοιπα αυτοκινητα της κατηγοριας...ειναι ενα σκαλοπατι πιο πανω.πληρωνεις και παιρνεις.
ΚΑΚΑ
1)δεν ειναι το διλιτρο!
2)ο χωρος πισω θα μπορουσε να ναι λιγο μεγαλυτερος. παντως τα περιοδικα υπερβαλλουν οταν το συγκρινουν με τα αλλα της κατηγοριας, μονο το πουντο στεκεται πολυ καλυτερα!
3)κατι μικροτριξιματα στο τιμονι που μπορει να τη σπασουν σε αυτον που εχει αυτι!
4) το αιρκοντισιον δουλευει δυνατα στη σκαλα 2 και στην 1 κοιμαται.
5)αν πας κουβαρια, θα πληρωσεις αναλογα!ε τι περιμενες? - στιβαρο αμαξωμα, σαν αρκουδα ενα πραμα...αρκει να πω οτι οταν ειχα τρακαρει με ενα μηχανακι, αν δε το βλεπα οτι ηταν μπροστα μου, ο γδουπος δε θα με κατεβαζε απο το αυτοκινητο.
-
Nissan Almera 1.4 '96 5θ
120000km
Μου αρέσει:
Η τρελή αξιοπιστία (μπουζί, λάδια, φίλτρα, έφυγες)
Το κράτημα στις στροφές
Που είναι χαμηλό με τα σημερινά δεδομένα
Που είναι σφιχτό ακόμα και τώρα με τα μαμά εργοστασιακά αμορτισέρ (η αξιοπιστία που λέγαμε - είναι ακόμα εντός ορίων)
Ο κόφτης στις 7200 (έχω πάει 2 φορές κατά λάθος...Ουσιαστικά δεν έχει (ξενερωτικό) κόφτη)
Είναι ουδέτερο
Σε προκαλεί να το τρέχεις (για αμάξι αυτής της κατηγορίας είναι κατόρθωμα)
Καλό τιμόνιΔεν μου αρέσει:
Η 3η αλλά κυρίως η 4η και η 5η είναι πολύ μακριές (ίδιες με 5η και 6η της 360 Modena αν σας λέει κάτι)
Τα φρένα δεν έχουν ισχύ να μπλοκάρουν από τα 160+. Φορτωμένο μπορούσε να φρενάρει και καλύτερα
Δεν τοποθετείται στην είσοδο των στροφών
Ε, θέλει πολύ δύναμη ακόμα...
Είναι προσθιοκίνητο (είμαι κολλημένος, το ξέρω...)
Ο κινητήρας είναι αρκετά τραχύς στη λειτουργία του (θέλω ένα straight 6)
To 1.5 αστέρι στο NCAP και η ανυπαρξία αερόσακων κτλ με προβληματίζει λίγο...
Μέτρια θέση οδήγησης
Καθολικά υποστροφικό στο βρεγμένοToyota Yaris 1.0 5θ
15000km
Μου αρέσει:
Πάρα πολύ καλός κινητήρας
Πολύ γρήγορο για 1000κ.ε
Πολύ ωραίο κιβώτιο-κοντό (λίγο η αλλάγή 1η-2η μας τα χαλάει)
Καλή αεροδυναμική (φαίνεται στα πολλά)
Πολύ καλό turn-in
Καλά φρένα
Κρατάει περισσότερο από όσο περιμένεις μερικές φορές
Πολύ ισορροπημένη συμπεριφορά στο βρεγμένο
Πολύ καλή ασφάλεια NCAP (αχρείαστη να'ναι..)
Μικρή κατανάλωση
Πορωτικός συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου
Καλό τιμόνιΔεν μου αρέσει:
Μέτρια φώτα
Πολύ ψηλό
Ατσούμπαλο στα πολλά Km/h δεν συγκρίνεται με το πάτημα του almera
Ευαίσθητο στους απότομους χειρισμούς (φταίει το ύψος)
Έλλειψη ελκτικής πρόσφυσης στις εξόδους (μπαίνει καλά αλλά δεν βγάζει την δύναμη στο δρόμο στην έξοδο της στροφής)
Οι ισορροπίες στο όριο με πολλά km/h είναι λεπτές -
[list:7fx0ffzi]Golf II G60[list:7fx0ffzi][/list:u:7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Τερας αξιπιστιας[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Μοτερ με αποδση και ροπη....τρακτορα [/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Ατσαλινο πλαισιο, που σηκωνει κι αλλα αλογατα χωρις ενυσχισεις[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Υποδομη για tuning αλλα και μοτερ VR6[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Φρενα αγκυρες[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Σαφεστατο τιμονι και οδικη συμπριφορα που παραδιδει μαθηματα στους....νεους[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Mπαινει στα στροφιλικια με τις πορτες[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Φθηνα γνησια ανταλλακτικα που βρισκεις και στο περιπτερο[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Κορυφαια ποιοτητα κατασκευης, κατι το οποιο καθιστα τους τοτε ανταγωνιστες του στην εποχη της.....πετρας Δεν τριζει τιποτα και δουλευουν τα παντα [/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Απιστευτη σταθεροτα στα 200km/h [/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Σε εμπειρα χερια, παιζεις οπως θες[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Με καλα λαστιχα κανεις θαυματα[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Οταν το σηκωνεις με το γρυλο απ τη μια μερια και τους 2 τροχους στον αερα, ανοιγουν και κλεινουν κανονικα οι πορτες [/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Με 5w/40 λιπαντικο, δεν καιει σταγονα λαδι απο αλλαγη σε αλλαγη[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Θεση οδηγησης, καταπληκτικη[/7fx0ffzi][/list:u:7fx0ffzi][list:7fx0ffzi]ΚΑΤΑ[/list:u:7fx0ffzi][list:7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Που δεν εχει τον VR6 2,9 [/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Κταναλωση καυσιμου που αυξηθηκε κατα 2 λιτρα στο πρωτο σταδιο[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Σε αγωνιστικες αλλαγες, λαστιχαρει ο λεβιες[/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Με παινουν τα ρανταρ [/7fx0ffzi][:7fx0ffzi]Και φυσικα, ζηλευουν οι ανταγωνιστες [/7fx0ffzi][/list:u:7fx0ffzi]
-
Skoda Octavia 20V turbo ABT
Τα πλην:
Δεν καταλαβαίνεις πότε πιάνεις τα 200
Φωνάζει η σύζυγος συνέχεια να κόψω ταχύτητα
Σε χτυπάνε τα ραντάρ
Μου πήραν τις πινακίδες
Οσο ανεβαίνει σε ιπποδύναμη, θέλεις κι άλλη
Οταν χαϊδεύεις το γκάζι, κολλάς στο κάθισμα
1η, 2α δεν κολλάνε οι ρόδες κάτω
Στριγγλίζουν οι ρόδες όταν επιταχύνεις
Ξεχνάς ν'αλλάξεις ταχύτητες και νομίζεις ότι έχεις αυτόματο
Εκτελούνται μεταφοραί, λόγω τεράστιου πορτ μπαγκάζ
Βγάζει πολλά άλογα σε όποιο δυναμόμετρο και να το πάω
Δεν μπορώ να το ξεκινήσω για να πετύχω καλούς χρόνους στο 400άρι
Σφυρίζει η ρημάδα η τουρμπίνα
Δεν κρατιότανε με μαμά ανάρτηση και αναγκαστικά την άλλαξα
Πρέπει να αλλάξω και τα φρέναΤα συν:
Group VAG -
Ο χρήστης OctaviaABT έγραψε:
Skoda Octavia 20V turbo ABTΤα πλην:
Δεν καταλαβαίνεις πότε πιάνεις τα 200
Φωνάζει η σύζυγος συνέχεια να κόψω ταχύτητα
Σε χτυπάνε τα ραντάρ
Μου πήραν τις πινακίδες
Οσο ανεβαίνει σε ιπποδύναμη, θέλεις κι άλλη
Οταν χαϊδεύεις το γκάζι, κολλάς στο κάθισμα
1η, 2α δεν κολλάνε οι ρόδες κάτω
Στριγγλίζουν οι ρόδες όταν επιταχύνεις
Ξεχνάς ν'αλλάξεις ταχύτητες και νομίζεις ότι έχεις αυτόματο
Εκτελούνται μεταφοραί, λόγω τεράστιου πορτ μπαγκάζ
Βγάζει πολλά άλογα σε όποιο δυναμόμετρο και να το πάω
Δεν μπορώ να το ξεκινήσω για να πετύχω καλούς χρόνους στο 400άρι
Σφυρίζει η ρημάδα η τουρμπίνα
Δεν κρατιότανε με μαμά ανάρτηση και αναγκαστικά την άλλαξα
Πρέπει να αλλάξω και τα φρέναΤα συν:
Group VAG[list:2ihn1bma]Πολυ χαλια βρε συ [/list:u:2ihn1bma][list:2ihn1bma]Μου το χαριζεις? Τι τι θες τετοιο αμαξι? [/list:u:2ihn1bma]
-
Alfa Romeo 156 1.6 T.S. Progression (καινούργιο εσωτερικό, παλιά μάσκα)
+++
- Το τιμόνι! Ταχύτατο (2,2 στρ.), ακριβέστατο, με εξαιρετική αίσθηση, βαρύ όσο χρειάζεται
- Εκπληκτική οδική συμπεριφορά, ουδέτερο, ακριβές, πρακτικά ανύπαρκτη υποστροφή, δίνει την αισθηση μικρότερου αυτοκινήτου στη ευελιξία, εμπνέει μεγάλη ασφάλεια
- Η δύναμη τού κινητήρα ψηλά, η ευστροφία του και ο ήχος του!
- Δυνατά φρένα με καλή αίσθηση
- Η λειτουργία της (extra) σπόρ ανάρτησης της A.R.
- Πανέμορφο αυτοκίνητο εξωτερικά και εσωτερικά (μ' έναν αέρα σπορτίφ πολυτέλειας)
- Πληρέστατος εξοπλισμός
- 'Μαζεμένες' εξωτερικές διαστάσεις (4,45 μήκος), βολικότατο όμως για μια μικρή οικογένεια
- Δεμένη και ποιοτική κατασκευή. Τρία χρόνια εγγύηση.
- Το τιμόνι το ανέφερα;
- Που δεν μπορούσα να πάρω την 1.8 ή την 2.0
- Πολύ μέτριο τράβηγμα χαμηλά, χρειάζεται αρκετή δουλειά με το κιβώτιο, το οποίο θα μπορούσε να έχει καλυτερη αίσθηση στις γρήγορες αλλαγές
- Μέτρια άνεση στις χαμηλές ταχύτητες (σπόρ ανάρτηση γαρ)
- Σχετικά μικρό πορτ-μπαγκάζ για σεντάν (380 λιτρα)
- Ο κεντρικός αεραγωγός έχει μικρή παροχή (ειδικά το καλοκαίρι δεν φτάνει δροσερός αέρας στο πρόσωπο)
- 'Τσιμπημένες' τιμές στα επίσημα σέρβις.
-
Citroen Xantia 1.6 1998 facelift
Ta sun
O sxediasmos tou
Polu kala frena
Aristh odhgikh sumperifora logw udropnaumatikhs anarthshs kanei tis strofes eu8eis
Anesh afou katapinei sxedon oles tis anwmalies tou dromou.
To kaneis kai off-road an 8es shkonotas thn anarthsh.
Kalh sunarmologhsh xwris trigmous.
Ikanopoihtikoi xwroi gia tous epibates kai arketa megalos xwros aposkeuwn.
Kanena mhxaniko problhma mexri twra.
To gourgourisma tou 8VKai ta plun
Adunamos kinhthras.
Suxnh allagh taxuthtwn idiws se anhfores giati den trabaei.
Eswterikh sxediash pou deixnei palia(an kai m'aresei).
Xeirofreno pou denei stous empros8ious troxous logw udraulikwou susthmatos.
A kai na mhn 3exasw. Oxi kalh oratothta pros ta pisw sto parkarisma -
Α,
και ξέχασα να πω για το 206 ότι αυτός ο #$%%^^που σχεδίασε τα πατάκια δεν έβαλε κάποιο κουμπί, έτσι ώστε να κουμπώνουν στην θέση τους. Με αποτέλεσμα το πατάκι του οδηγού να τσουλάει (από το πως πατάω κάτω) αργά αργά μπροστά ώσπου μία στο 2μηνο-3μηνο να φτάνει να ενοχλεί το πάτημα του συμπλέκτη... Την πρώτη φορά και μέχρι να καταλάβω τι είχε γίνει, νόμιζα είτε ότι πάταγα ταυτόχρονα και το φρένο, είτε ότι είχε πάθει κάτι ο συμπλέκτης...
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!