-
Ο Κασσός είναι πολύ καλός μαστορας έχω βάλει σε δύο αυτοκίνητα aswf performer και δεν εχουν ούτε μια μικρή φουσκάλα
-
Ο Κασσός είναι πολύ καλός μαστορας έχω βάλει σε δύο αυτοκίνητα aswf performer και δεν εχουν ούτε μια μικρή φουσκάλα
μου τον προτεινε ο Φάνης και η πλάστιγγα να σου πω σαν εγκαταστάτη γέρνει προς αυτόν ! Για τις AWSF perfomer δεν ξέρω αν παρέχουν καλύτερη προστασία απο τις llumar ! Έχεις βάλει και μπροστά στο παρ μπριζ?
-
Επανέρχομαι με το θέμα μας
έχω κατασταλάξει σε αυτές τις τρείς εταιρείες για μεμβράνες :
α) Llumar HP
β) CarGlass madico nanoceramic εμπρός και desert πίσω !
γ)Central Glass Service -ASWF Perfomer (HP)
*Η Llumar βάζει Hight Performance και ότι σκουρότητα θέλουμε !
*Οι carglass βάζει μπροστά το νόμιμο 75% σε nanoceramic το οποίο είναι σχεδόν διάφανο και πίσω τις desert οι οποίες δεν είναι Hight Performance αλλά είναι απλά βαμμένο φίλμ !
*Ο Κασσός βάζει ASWF Hight Performer !
οι τιμές είναι σε σειρά φθύνουσα , οι διαφορές είναι μικρές αλλά όχι αμελητέες !
επειδή μπορεί να τα έχω μπερδέψει οι HP μεμβράνες είναι αυτές με φιλμ μετάλου . . . όχι οι απλά βαμμένες σκούρες δηλαδή .Σωστά?
Αύριο περιμένω προσφορά και για 3m !
Εσείς τι προτείνεται?
-
Στο παρμπρίζ δεν έχω βάλει κάτι όχι...μη τις φοβάσαι τις aswf εγώ είδα εμφανέστατη διάφορα...μάλιστα η aswf είναι κατασκευαστής μεμβρανών, ενώ η lumar δεν τις φτιάχνει η ίδια...
-
Οι μεμβράνες της LLUMAR ανέκαθεν ήταν της Eastman...στην οποία και ανήκει.
https://www.eastman.com/Markets/Transportation/Automotive/Pages/Automotive-Tint.aspx
-
Παραλαμβάνω από μέρα σε μέρα το 3008 και μου έχει βάλει δώρο μεμβράνες.. Συνεργάζεται με έναν που βάζει xpel από ότι μου είπε. Πήγα και μου έδειξε 2 αποχρώσεις, 20 (πιο σκούρο) και 35 (πιο ανοιχτό).
Ο πιτσιρικάς της αντιπροσωπείας που μου έδειξε τα δείγματα επέμενε ότι το 20 δεν είναι σκοτεινό κτλ αλλά βασικά εστιαζε στο 'πόσο όμορφο θα είναι το αμάξι'. Εμένα με ενδιαφέρει να έχω προστασία για τα παιδιά και να μην έχω πρόβλημα ορατότητας κυρίως βράδυ όταν θέλω να παρκάρω κτλ.
Έχει κάποιος εμπειρία να μου πει συγκεκριμένα για xpel τι παίζει; Γιατί η δικιά μου λογική λέει να βάλω 35 σε όλα ( εκτός παρμπρίζ εννοείται)
-
Κατ' αρχάς και το 20 και το 35 είναι αρκετά σκούρα. Επίσης και με τα δύο θα έχεις σαφή μείωση της ορατότητας το βράδυ. Όσον αφορά τα παιδιά και την προστασία τους, οποιαδήποτε μεμβράνη καλής εταιρίας και να βάλεις, θα έχεις την ίδια προστασία (κόβουν όλες 99% της UV). Αλλά αν θες να είσαι νόμιμος στα τζάμια οδηγού και συνοδηγού δεν μπορείς να βάλεις μεμβράνη μικρότερη από 70. Και αυτό οριακά...
Υ.Γ.: Σε τέτοια θέματα δεν ακούμε ποτέ τον πιτσιρικά που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η μούρη και η κ@υλα του.
-
Οντως το 20 και 35 είναι πίσα μαύρο , θα σε κουράζουν το βράδυ πολύ ! το νόμιμο 75% είναι σχεδόν διάφανο μόνο η carglass δεν βάζει παραπάνω όλοι οι άλλοι μου πρότειναν 55% μπρός - πίσω ή 55 εμπρός -45 πίσω αν σου αρέσει η δυχρωμία ! Σε κάθε εταίρεία έχουν διαφορετικά νούμερα άλλοι έχουν 55% άλλοι 53% άλλοι 51% κ.ο.κ.
Εγώ στο captur θα βάλω μάλλον το 55 πρός πίσω ή κάποιο ποιο ανοιχτόχρωμο !
-
@equi Πέρασα σήμερα από έναν εγκαταστάτη που βάζει xpel , με το καλημέρα μου λέει 20 πίσω 35 εμπρός ! Μου τα έδειξε και ήταν πολύ σκούρα ειδικά τα 20 είναι σαν σακούλα μαύρη κολλημένη στα τζάμια !Αν είδα καλά μετά το 35 πάει στο 50 το οποίο αντιθέτως είναι αρκετά διάφανο ή τουλάχιστον φαίνεται έτσι συγκριτικά με τις άλλες δύο ποιο σκούρες !
-
Επειδή τον Ιούλιο είχα βάλει llumar στο i30 που είχα και δεν θυμόμουν τι βαθμο είχα βάλει (το πούλησα πριν 2 εβδομάδες), τον πήρα σήμερα και τον ρώτησα να το βρει από το σύστημα.
Από ότι είδε είχαμε βάλει 35 μπροστά και πίσω τζάμι και 20 στων επιβατών. Ήμουν πολύ οκ με αυτόν το συνδυασμό τον οποίο παρεμπιπτόντως μου τον είχαν προτείνει στην llumar οπότε θα κάνω τον ίδιο συνδυασμό πάλι
-
Επειδή τον Ιούλιο είχα βάλει llumar στο i30 που είχα και δεν θυμόμουν τι βαθμο είχα βάλει (το πούλησα πόρων μ πριν 2 εβδομάδες), τον πήρα σήμερα και τον ρώτησα να το βρει από το σύστημα.
Από ότι είδε είχαμε βάλει 35 μπροστά και πίσω τζάμι και 20 στων επιβατών. Ήμουν πολύ οκ με αυτόν το συνδυασμό τον οποίο παρεμπιπτόντως μου τον είχαν προτείνει στην llumar οπότε θα κάνω τον ίδιο συνδυασμό πάλι
Αν ήσουν οκ με το προηγούμενο οκ ! Α ν ήταν ίδιοι βαθμοί , γιατί στην Llumar προτείνουν 55-45 ή κάτι τέτοιο !
Δες και αυτό https://www.xpel.com/automotive-window-tint-simulator
-
Αφού πας σε εγκαταστάτη επι τόπου, ζήτησε να μπεις να δεις από μέσα πως θα νιώθεις το βράδυ σε αμάξι που έχει αυτά τα νούμερα, αν έχουν σε δικό τους να σε κάνουν μια γύρα το τετράγωνο ή απλά να καθήσεις μέσα να κλείσεις τις πόρτες και προσπάθησε να δεις τριγύρω...
-
Οντως το 20 και 35 είναι πίσα μαύρο , θα σε κουράζουν το βράδυ πολύ ! το νόμιμο 75% είναι σχεδόν διάφανο
Μικρή διόρθωση: Το νόμιμο είναι 75% για το μπροστινό παρμπρίζ και 70% για τα μπροστινά τζάμια (οδηγού και συνοδηγού). Κατά την άποψη μου αν τοποθετηθεί στα μπροστινά τζάμια οποιαδήποτε μεμβράνη με χαμηλότερη φωτοδιαπερατότητα από τις προαναφερθείσες, δημιουργείται σημαντικό θέμα τόσο πρακτικό (μείωση της ορατότητας το βράδυ) όσο και εν δυνάμει νομικό (π.χ. σε περίπτωση νυκτερινού ατυχήματος).
Και πάλι οι μεμβράνες μπαίνουν 'τεντώνοντας' την ερμηνεία του νόμου. Γιατί ο νόμος μιλάει μεν για φωτοδιαπερατότητα υαλοπινάκων 75 και 70% αντίστοιχα, αλλά εμείς βάζουμε μεμβράνες με αντίστοιχα ποσοστά φωτοδιαπερατότητας, χωρίς να υπολογίζουμε και τη φωτοδιαπερατότητα των εργοστασιακών τζαμιών που δεν είναι 100% αλλά πιθανώς 90-95%. Οπότε αν σε κάποιο έλεγχο υπήρχε ο τρόπος να μετρηθεί με το κατάλληλο όργανο η τελική φωτοδιαπερατότητα, είναι βέβαιο ότι με τις προαναφερθείσες μεμβράνες θα ήμασταν εκτός ορίων. Στην πράξη καλυπτόμαστε από το χαρτί του εγκαταστάτη σε συνδυασμό με το ταμπελάκι και τις τυπωμένες προδιαγραφές.
-
Είναι προφανές ότι ξέρεις το αντικείμενο και πραγματικά δεν έχω να αντιτάξω οποιοδήποτε επιχείρημα.. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως γίνεται αντιπροσωπείες να τοποθετούν κάτι παράνομο και να σου δίνουν και χαρτί για αυτό
-
Εμένα αυτός στην xpel σε ερώτηση για νομιμότητα μου είπε για ΚΤΕΟ σου δίνω χαρτι κανονικά για την αστυνομία μην σκας δεν ασχολουντε με τετοια δεν γράφουν ποια !
-
Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως γίνεται αντιπροσωπείες να τοποθετούν κάτι παράνομο και να σου δίνουν και χαρτί για αυτό
Μην σου κάνει...στην Ελλάδα είσαι! Εδώ κάνουν άλλα πολύ χειρότερα και παράνομα, στις μεμβράνες θα κολλήσουν(μ)ε!?!?
-
Είναι προφανές ότι ξέρεις το αντικείμενο και πραγματικά δεν έχω να αντιτάξω οποιοδήποτε επιχείρημα.. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως γίνεται αντιπροσωπείες να τοποθετούν κάτι παράνομο και να σου δίνουν και χαρτί για αυτό
Οι σωστοί εγκαταστάτες δεν δίνουν πότε χαρτί για παράνομη μεμβράνη. Οι πολύ σωστοί δεν βάζουν παράνομη μεμβράνη.
-
Το χαρτί που σου δίνει ο εγκαταστάτης δεν νομιμοποιεί την μεμβράνη. Απλά πιστοποιεί τι σου έχει βάλει. Αν είσαι μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν δεν είσαι μέσα σε αυτά τα όρια και πέσεις σε αστυνομικό που θέλει να σε γράψει θα σε γράψει.
Επίσης κάτι άλλο που παίζει ρόλο παίζει είναι πως είναι φτιαγμένο το αυτοκίνητο. Πόσα μεγάλα είναι τα τζάμια και πόσο φως μπαίνει μέσα. Πχ αν έχει μεγάλο παρμπρίζ μπαίνει περισσότερο φως μέσα οπότε και μία πολύ σκούρη μεμβράνη φαίνεται πιο ανοιχτή σε σύγκριση με ένα άλλο όχημα που έχει μικρό παρμπρίζ.
Οι αστυνομικοί συνήθως τους ενδιαφέρει να μπορούν να δουν το πρόσωπο αυτού που οδηγάει. Αν είναι πολύ σκούρα και δεν φαίνεσαι είναι πολύ πιθανό ότι θα σε γράψουν. Αν φαίνεσαι έχεις πολλές πιθανότητες να μην ασχοληθούν.
-
-
equi wrote:
Οι σωστοί εγκαταστάτες δεν δίνουν πότε χαρτί για παράνομη μεμβράνη. Οι πολύ σωστοί δεν βάζουν παράνομη μεμβράνη.
Έτσι πρέπει να γίνετε αλλά 'σωστοί και πολύ σωστοί' δεν νομίζω να υπήρξαν ποτέ , όπως είπα μόνο η carglass βάζει το νόμιμο και στο εμπρός παρ-μπριζ και στα εμπρός πλαϊνά ( για αυτό το λόγο βάζει κεραμικές εμπρός , για να κόβουν πολύ την ζέστη) και η Llumar μόνο 70% στο εμπρός παρ-μπριζ . όλοι οι άλλοι που πήγα δεν τους ένοιαζε καν , λεφτά να έχεις!
Κλείνω προς τις xpel λογικά 50 % μπρός - πίσω , δεν μου αρέσουν οι διχρωμίες !
@Dimitris GTR Αν είσαι μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν δεν είσαι μέσα σε αυτά τα όρια και πέσεις σε αστυνομικό που θέλει να σε γράψει θα σε γράψει...
Με λίγα λόγια αυτά μου είπε και ο εγκαταστάτης , ότι αν δεν είναι καγκούρι το αμάξι και δεν εχεις κάνει πατάτα στο δρόμο δεν θα σε γράψει , αν δουν το captur ή 3008 του φίλου ή κάποιο άλλο οικογενειακό όχι αλλά το glanza και το corolla hb του πιτσιρικά με τα φιμέ και μπλέ φώτα στα φανάρια σίγουρα ναι!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ