-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν έχεις καταρράκτη όχι χαρτί για φυμέ δεν πρέπει να σου δώσουν αλλά να σου πάρουν την άδεια οδήγησης...
Με τον καταρράκτη (σε επαρκή βαθμό) ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ αρκετά καλά και δεν είναι θέμα φωτεινότητας.... Άλλες είναι οι καταστάσεις όπου προκαλείται φωτοφοβία που να δικαιολογεί τέτοιο χαρτί.Αν δεις καλυτερα εγραψα οτι εχει κανει επεμβαση, που σημαινει οτι βλεπει κανονικα πρωτον, και δευτερον δεν νομιζω οτι οποιος εχει ενα ματι πχ δεν οδηγει.
-
Γι'αυτό ακριβώς έγραψα αυτό που είχε ειπωθεί πολύ παλιά, όταν είχαν πρωτο-βγει οι μεμβράνες.Επειδή το τζάμι στο αμάξι δεν είναι ολόλευκο ακόμα και σε αμάξια πριν το 2000 (πχ στο Golf IV τα τζάμια δεν είναι ολόλευκα), υπάρχει ήδη κάποια μείωση που στα μαγαζιά που πουλάνε μεμβράνες δεν στο λένε ότι η διαπερατώτητα που αναφέρουν είναι μόνο για τη μεμβράνη. (τυχαία συμβαίνει αυτό? δεν το έχουν σκεφτεί?επίτηδες δεν το αναφέρουν?How knows? )
Απλά πιστεύω ότι είναι 'χρέος' μου να το αναφέρω για να μην έχουμε αυταπάτες πως ό,τι και να γίνει ακόμα και αυτοί που έχουν UV99 ή Crystalline70 είναι νόμιμοι.Απλώς η μεμβράνη είναι σχεδόν αόρατη στο μάτι και γι'αυτό δεν θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου.
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
ΥΓ: Με τα φωτόμετρα μπορούν να μετρήσουν και την διαπερατότητα στις πινακίδες άραγε;
(οκ, δεν γλιτώνεις τώρα) + βρήκα τρόπο να κάνω νίντζα τα γράμματα αλλά μην το ξεφτιλίσουμεπροβλέπω πειράγματα για μήνες...
ΥΓ: Ρε μήπως και με ζηλεύεις?
-
αξιζει 3η σκαλα στα πισω τζαμια κ την δευτερη σκλα στα μπροστινα?η θα φαινεται ασχημο?καλο μαγαζι για φιμε ειναι η llumar λεωφ κηφησου υψοσ αιγαλεω
-
Παιδια πειτε μου οσοι εχετε εμπειρια ή γνωριζετε,
με το μεσαιο επιπεδο σκουροτητας, βλεπεις τη νυχτα να παρκαρεις αμα δεν εχει πολυ φωτισμο το μερος??
Γιατι εχω ακουσει διαφορα........ -
Ο χρήστης Geologos έγραψε:
Αν έχεις καταρράκτη όχι χαρτί για φυμέ δεν πρέπει να σου δώσουν αλλά να σου πάρουν την άδεια οδήγησης...
Με τον καταρράκτη (σε επαρκή βαθμό) ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ αρκετά καλά και δεν είναι θέμα φωτεινότητας.... Άλλες είναι οι καταστάσεις όπου προκαλείται φωτοφοβία που να δικαιολογεί τέτοιο χαρτί.Αν δεις καλυτερα εγραψα οτι εχει κανει επεμβαση, που σημαινει οτι βλεπει κανονικα πρωτον, και δευτερον δεν νομιζω οτι οποιος εχει ενα ματι πχ δεν οδηγει.
Χαχα, δεν το είδα.... ντροπή μου!
Ακόμα χειρότερα, και βλέπει ο άνθρωπος και θέλεις να τον βγάλεις στραβό για να βάλεις σκούρες μεμβράνες....! Να είχε πρόβλημα άντε καλά αλλά να μην έχει....
Αλλά ούτε κι όποιος έχει ένα μάτι θα έπρεπε να οδηγεί και πάρα πολύ αυστηρά μάλιστα, είναι εγκληματικό. Ούτε μια γνωστή μου δαλτωνικιά (αχρωματοψία) θα έπρεπε να έχει πάρει δίπλωμα (άσχετα αν η ίδια επέλεξε να μην οδηγάει) αλλά αυτή τουλάχιστον βλέπει το φανάρι και ξέρει ποιο είναι ο γρηγόρης κι ο σταμάτης και πού είναι κι ας τα βλέπει αλλιώς.
Αυτό που θέλω να τονίσω δεν είναι αν οδηγούν αλλά αν θα έπρεπε να οδηγούν....και δεν θα έπρεπε, ούτε οι μονόφθαλμοι, ούτε οι δαλτωνικοί, ούτε οι γέροι κοκ.
Να λέμε την αλήθεια υπάρχουν και γυαλιά ηλίου για όποιον ζορίζεται.... ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που χρειάζεται χαρτί..... φυσικά και θα αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα!! -
Ο χρήστης Giannis k. έγραψε:
Παιδια πειτε μου οσοι εχετε εμπειρια ή γνωριζετε,
με το μεσαιο επιπεδο σκουροτητας, βλεπεις τη νυχτα να παρκαρεις αμα δεν εχει πολυ φωτισμο το μερος??
Γιατι εχω ακουσει διαφορα........Καλησπέρα με το μεσαίο επίπεδο δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα βλέπεις μια χαρά απλά στην αρχή το παρκάρισμα βράδυ θα σου φανεί λίγο πιο δύσκολο δεν είναι τίποτα θα το συνηθίσεις! Αλλά μην σκεφτείς να βάλεις το πιο σκούρο δεν θα βλέπεις!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Χαχα, δεν το είδα.... ντροπή μου!
Ακόμα χειρότερα, και βλέπει ο άνθρωπος και θέλεις να τον βγάλεις στραβό για να βάλεις σκούρες μεμβράνες....! Να είχε πρόβλημα άντε καλά αλλά να μην έχει....
Αλλά ούτε κι όποιος έχει ένα μάτι θα έπρεπε να οδηγεί και πάρα πολύ αυστηρά μάλιστα, είναι εγκληματικό. Ούτε μια γνωστή μου δαλτωνικιά (αχρωματοψία) θα έπρεπε να έχει πάρει δίπλωμα (άσχετα αν η ίδια επέλεξε να μην οδηγάει) αλλά αυτή τουλάχιστον βλέπει το φανάρι και ξέρει ποιο είναι ο γρηγόρης κι ο σταμάτης και πού είναι κι ας τα βλέπει αλλιώς.
Αυτό που θέλω να τονίσω δεν είναι αν οδηγούν αλλά αν θα έπρεπε να οδηγούν....και δεν θα έπρεπε, ούτε οι μονόφθαλμοι, ούτε οι δαλτωνικοί, ούτε οι γέροι κοκ.
Να λέμε την αλήθεια υπάρχουν και γυαλιά ηλίου για όποιον ζορίζεται.... ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που χρειάζεται χαρτί..... φυσικά και θα αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα!!Να προλάβουμε μην πάθει και στο άλλο, κατάλαβες?χαχαχαα!!!
-
Για το παρμπριζ τη γνωριζουμε??
-
75% φωτεινότητα ξέρω ότι είναι.
-
Παιδιά μπροστά απαγορεύεται για πόλους και διάφορους λόγους τους οποίους έχουμε αναφέρει και πιο πάνω!
-
Τελικά έβαλα μεμβράνες στην 120i.
Επέλεξα την Llumar, γιατί εν Ελλάδι τουλάχιστον, θεωρώ πως είναι η πιο σοβαρή εταιρεία, με τις πιο ξεκάθαρες χρεώσεις και σαφώς την καλύτερη τιμή.
Σε αντίθεση με την 3Μ , ό,τι μεμβράνη και να βάλεις , είναι η χρέωση ίδια. Η 3Μ για την Crystaline μου ζήτησαν ΤΑ ΔΙΠΛΑ!
Κι όταν τους ρώτησα το λόγο, μου είπε πως η μεμβράνη κοστίζει τα διπλά... Κι εγώ τον ρώτησα , η εργασία, κοστίζει κι αυτή διπλά, κατάλαβε τι κλαπ@@διές λέει...
Α, και ήθελαν 340€ για κάθε αυτοκίνητο και θα πηγαίναμε 3 αυτοκίνητα... Περιττό να πω πως...δεν πήγε κανείς!
Στην Llumar, έχουν προσφορά αυτό τον καιρό και πλήρωσα 164€.
Τελικά όμως ΔΕΝ έβαλα τις UV99 καθώς ήταν τόσο πράσινες που...φοβήθηκα! Έβαλα την UV Visual, που σαφώς και δεν είναι...νόμιμη, αφού είναι ένα κλικ σκουρότερη, αλλά πραγματικά, την μέρα, ουσιαστικά φαίνεται ελάχιστα. Το βράδυ, αυτό που γίνεται ΣΕ ΚΑΘΕ μεμβράνη, είναι πως γυαλίζει το μέταλλο που έχει μέσα και πάλι υπάρχει δυσκολία να σε δει κάποιος απ' έξω, ακόμη και διάφανη να είναι. Γι' αυτό και νομίζω πως η επιλογή μου είναι σωστή. Εμφανισιακά, το αυτοκίνητο άλλαξε ελάχιστα.
Διαφορές δεν έχω παρατηρήσει ακόμη, γιατί...έχω οδηγήσει το αυτοκίνητο ελάχιστα και όχι σε ώρες που έχει πολύ ήλιο. Πάντως είναι σαφώς δροσερότερο όταν μπαίνεις μέσα και μάλιστα δεν έχω και κάποια αντιηλιακή προστασία στο παρμπρίζ προς το παρόν...
Η τοποθέτηση έγινε στο κατάστημα της Βουλιαγμένης, Γλυφάδα. Η τοποθέτηση είναι άψογη. Ειδικά στο δικό μου που δεν έχει πλαίσια στα παράθυρα, δεν φαίνεται το παραμικρό στο τζάμι.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
......... Εμφανισιακά, το αυτοκίνητο άλλαξε ελάχιστα.
Θα το δω προσεχώς από κοντά και θα γράψω ένα σύντομο σχόλιο στο φόρουμ. Τώρα σε ποιο τοπικό θα είναι, δεν στο εγγυώμαι
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
......... Εμφανισιακά, το αυτοκίνητο άλλαξε ελάχιστα.
Θα το δω προσεχώς από κοντά και θα γράψω ένα σύντομο σχόλιο στο φόρουμ. Τώρα σε ποιο τοπικό θα είναι, δεν στο εγγυώμαι
Κανόνισε κάνα καφέ με τον άλλο σύντροφο ιαπωνόφιλο αυστραλογενή και κάτοχο Σούμπας, θα φέρω την μπέμπα για να την γιουχάρετε!
Όσο προλαβαίνουμε, Metsovo is calling me!
-
Εγώ τελικά έβαλα τις Clima select
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ τελικά έβαλα τις Clima select -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ τελικά έβαλα τις Clima selectΑν πάει και ο...τρίτος της παρέας και βάλει τίποτις άλλο, πχ Titanium (για να είναι πιο σκούρες και να ταιριάζουν με το καγκουράμαξό του... ), θα έχει ολοκληρωθεί η...ανατροπή!
Πώς είναι οι Clima Select; Με γεια!
-
Ποιος άλλος το ριξε στο καγκούρεμα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ποιος άλλος το ριξε στο καγκούρεμαΑυτός που νομίζει πως είναι και μηχανικός, επειδή το γράφει στον τίτλο η σχολή...
-
έχει να φάει κάζο
αυτές του κουτσάν είναι πιο σκουρες απ τις δικές σου, δεν έχω καταλάβει
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:ysterical:έχει να φάει κάζο
αυτές του κουτσάν είναι πιο σκουρες απ τις δικές σου, δεν έχω καταλάβει
Ούτε εγώ έχω καταλάβει και είμαι σίγουρος πως ούτε ο koutsan κατάλαβε γιατί τις έβαλε!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ