-
Πήρα και στον παραπάνω κατάστημα που ανέφερε ο φίλος και για Crystalline μου είπαν 340 παντού, ενώ πέφτει χαμηλότερα (285) αν μπει άλλος τύπος στο πίσω παρμπρίζ...
Απλά ήταν κάθετος πως ...η Crystalline ΔΕΝ θα μου αρέσει, γιατί γυαλίζει-καθρεφτίζει και...πρασινίζει!Έτσι μου είπε, έτσι ...γράφω!
Θα κάνω ένα κόπο να πάω από εκεί, μιας και ήταν σαφώς φθηνότερος από τον άλλο στην Καλλιθέα που ρώτησα...
Πάντως, δεν θα έλεγα πως ΓΕΝΙΚΑ προωθούν την Crystalline, και οι δύο θέλαν να με κατευθύνουν στις απλές, μάλλον γιατί έτσι είναι πιο ανταγωνιστικοί σε τιμές σε σχέση με Llumar πχ...
-
Παίζει πρόβλημα αν βάλω μεμβράνες μέσα στο καλοκαίρι με τις ζέστες??
Οι νόμιμες σκουραίνουν ακρετά τα πλαινά τζάμια ?? -
Το μόνο που πρέπει είναι να μην ανοίξεις το παράθυρο για 1 μέρα? Καπου εκεί.
Όχι και στα 2. -
πηρα τηλεφωνο και ρωτησα για το gtc ποσο θελουν για μεμβρανες..
μου ειπανε 130 llumar .
δεν θελω να σκουρηνει πολυ.θελω απλα να σπασει αυτο το διαφανο ..
αν γνωριζει κανεις ποιες ειναι οι πιο ανοιχτες μεμβρανες ας το γραψει παρακαλω
-
Ο χρήστης Geologos έγραψε:
Ξερει κανενας αν ο καταρρακτης στο ματι δικαιολογει τις μεμβρανες?εχει κανει ο πατερας μου επεμβαση στο ενα...Το χαρτί από τον οφθαλμίατρο σε καλύπτει βέβαια εξαρτάτε από το πρόβλημα καλύτερα να ρωτήσεις των γιατρό!! Οι περισσότεροι ξέρουν.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πήρα και στον παραπάνω κατάστημα που ανέφερε ο φίλος και για Crystalline μου είπαν 340 παντού, ενώ πέφτει χαμηλότερα (285) αν μπει άλλος τύπος στο πίσω παρμπρίζ...
Απλά ήταν κάθετος πως ...η Crystalline ΔΕΝ θα μου αρέσει, γιατί γυαλίζει-καθρεφτίζει και...πρασινίζει!Έτσι μου είπε, έτσι ...γράφω!
Θα κάνω ένα κόπο να πάω από εκεί, μιας και ήταν σαφώς φθηνότερος από τον άλλο στην Καλλιθέα που ρώτησα...
Πάντως, δεν θα έλεγα πως ΓΕΝΙΚΑ προωθούν την Crystalline, και οι δύο θέλαν να με κατευθύνουν στις απλές, μάλλον γιατί έτσι είναι πιο ανταγωνιστικοί σε τιμές σε σχέση με Llumar πχ...
Η crystalline είναι ακριβώς ίδιες μεμβράνες με την UV99% της llumar σε αποδοτικότητα. Έχω δουλέψει και στην 3Μ πριν έρθω στην llumar. Το μόνο που γίνετε και χτυπάμε την τιμή στην crystalline είναι καθαρά θέμα κέρδους προσπαθούν να βγάλουν λεφτά λέγοντας πως η μεμβράνη η οποία είναι νόμιμη είναι και πιο ακριβή από της άλλες πράγμα που δεν ισχύει η crystalline έχει την ίδια ακριβώς τιμή με τις υπόλοιπες της 3Μ για τους εγκαταστάτες!!!
-
Ο χρήστης nikos2004dj έγραψε:
πηρα τηλεφωνο και ρωτησα για το gtc ποσο θελουν για μεμβρανες..μου ειπανε 130 llumar .
εμένα γιατί μου είπαν 199e??
πιο μεγάλες επιφάνειες έχει η μίτο??
που πήρες τηλέφωνο?αν μπορεί ο κύριος της llumar να απαντήσει...
-
Ο χρήστης llumar έγραψε:
Η crystalline είναι ακριβώς ίδιες μεμβράνες με την UV99% της llumar σε αποδοτικότητα. Έχω δουλέψει και στην 3Μ πριν έρθω στην llumar. Το μόνο που γίνετε και χτυπάμε την τιμή στην crystalline είναι καθαρά θέμα κέρδους προσπαθούν να βγάλουν λεφτά λέγοντας πως η μεμβράνη η οποία είναι νόμιμη είναι και πιο ακριβή από της άλλες πράγμα που δεν ισχύει η crystalline έχει την ίδια ακριβώς τιμή με τις υπόλοιπες της 3Μ για τους εγκαταστάτες!!!
Είναι όντως έτσι; Και όλοι όσοι βάζουν 3Μ είναι σε συμφωνία; Γιατί όλοι μου είπαν πως είναι ακριβότερη (σχεδόν διπλά λεφτά θέλουν! ) και όλοι επέμεναν να βάλω τις φτηνές!
Αν ήταν όπως τα λες, γιατί να επιμένουν για τις φτηνές; Αφού με τις Crystalline βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος κι όταν εγώ ήμουν...ψημένος για Crystalline!
Μια ερώτηση που αφορά τις Llumar: η UV99% είναι κι αυτή πολύ πιο χοντρή από τις απλές; Γιατί αν δεν είναι, πώς καταφέρνει και έχει τις ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις;
Η Crystalline πάντως είναι συγκρίσιμη με την CS-20 και σαφώς καλύτερη της CS-35 που βάζουν οι περισσότεροι απ' ότι μου είπαν οι εγκαταστάτες της 3Μ. Μάλιστα αυτή μου πρότειναν και εμένα, ΚΑΙ οι δύο που μίλησα!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μου ειπανε 130 llumar .
καλό θα ήταν να μας πει που ρώτησε εάν ρώτησε σε κάποιον αντιπρόσωπο και όχι σε κατάστημα της LLumar shop λογικό είναι γιατί αυτοί δίνουν ότι τιμή θέλουν.
-
Αποφεύγουν να δουλεύουν την Cristalline γιατί είναι πολύ χοντρή μεμβράνη και δεν δουλεύεται εύκολα. Η UV 99% είναι σε πάχος περίπου όπως οι υπόλοιπες και έχει ποσοστά διαπερατότητα φωτός 73% διαπερατότητα UV 99% και ανάκλαση συνολικής ηλιακής ενέργειας 39% με επίστρωση nano technology για μεγίστη θερμομόνωση.
-
Ο χρήστης llumar έγραψε:
μου ειπανε 130 llumar .
καλό θα ήταν να μας πει που ρώτησε εάν ρώτησε σε κάποιον αντιπρόσωπο και όχι σε κατάστημα της LLumar shop λογικό είναι γιατί αυτοί δίνουν ότι τιμή θέλουν.
στην auto glass στην λαγκαδα πηρα τηλ και ρωτησα.
ενα φιλος που περασε σε ενα lancer μου ειπε οτι ειναι lumar αλλα τωρα που ξαναπηρα τηλ γιανα ρωτησω τι μαρκα ειναι ,μου ειπανε ειναι aswf !και ειναι λεει αμερικανικες..οποτε το λαθος δικο μου παιδια .συγγνωμη -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Το μόνο που πρέπει είναι να μην ανοίξεις το παράθυρο για 1 μέρα? Καπου εκεί.
Όχι και στα 2.Εμένα μου είπαν 2 (ή 3 μέρες? ) και τελικά τα κατέβασα στην μία εβδομάδα. Πως κατάλαβα ότι δεν είχε στεγνώσει πλήρως? Εάν έχετε τα περίφημα 'μπιμπικάκια' στα πίσω τζάμια μπορείτε, πιέζοντας τα να δείτε την υγρή κόλλα να κινείται μεταξύ αυτών, το οποίο συνέβαινε και μετά το πέρασμα των 3 ημερών. Βέβαια άλλο το πάχος της κόλλας σε αυτό το σημείο που κάνει κενό μεταξύ τζαμιού και μεμβράνης και άλλο τα δέκατα του χιλιοστού μεταξύ τζάμιου και μεμβράνης όπου κολλάει κανονικά αλλά και πάλι γιατί να το ρισκάρω?
-
Αν έχεις καταρράκτη όχι χαρτί για φυμέ δεν πρέπει να σου δώσουν αλλά να σου πάρουν την άδεια οδήγησης...
Με τον καταρράκτη (σε επαρκή βαθμό) ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ αρκετά καλά και δεν είναι θέμα φωτεινότητας.... Άλλες είναι οι καταστάσεις όπου προκαλείται φωτοφοβία που να δικαιολογεί τέτοιο χαρτί. -
Καλημερα παιδια, διαβασα κ τις προηγουμενες απαντησεις κ ειδα τι παιζει με την crystalline τελικα. Ειναι διαφορετικη απο τις σκουρες πρωτου-δευτερου σταδιου κλπ..
Οσον αφορα τις 3Μ που με ενδιαφερουν, το πρωτο σταδιο που ειναι κ το λιγοτερο σκουρο ειναι οι CS-50, σωστα? Και το δευτερο οι CS-35.... οι οποιες στα παραθυρα οδηγου-συνοδηγου μαλλον δεν θεωρουνται νομιμες....
-
Alu light ή titanium για τα πίσω παράθυρα της B (μαύρου χρώματος); Στο smart έχω τις titanium και είναι μια χαρά. Στη Β όμως θα μπαίνει και το μωρό οπότε δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει η extra 'μαυρίλα' της alu light δεδομένου ότι ανάκλαση και διαπερατότητα είναι ίδιες
Titanium
¬ Διαπερατότητα φωτός: 21%
¬ Διαπερατότητα UV: -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Alu light ή titanium για τα πίσω παράθυρα της B (μαύρου χρώματος); Στο smart έχω τις titanium και είναι μια χαρά. Στη Β όμως θα μπαίνει και το μωρό οπότε δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει η extra 'μαυρίλα' της alu light δεδομένου ότι ανάκλαση και διαπερατότητα είναι ίδιεςTitanium
¬ Διαπερατότητα φωτός: 21%
¬ Διαπερατότητα UV: ¬ Ανάκλαση συνολικής ηλιακής ενέργειας: 62%
¬ Χρώμα: Μαύρο ΣκούροAlu light
¬ Διαπερατότητα φωτός: 37%
¬ Διαπερατότητα UV: ¬ Ανάκλαση συνολικής ηλιακής ενέργειας:62%
¬ Χρώμα: Μαύρο ανοιχτόμιλάμε για νόμιμες??
αν όχι πως περνάτε κτεο?? -
Αν μιλάμε για τα πίσω πλευρικά παράθυρα και το πίσω τζάμι, οποιεσδήποτε και να βάλεις δεν έχεις προβλήματα, αφού ο νόμος τις επιτρέπει (με την προϋπόθεση ότι το όχημα φέρει πλαϊνούς καθρέπτες = όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν).
Στην πράξη, ακόμα και στα εμπρός να βάλεις (μπορώ να εκφέρω γνώμη για τις Titanium), στο ΚΤΕΟ δε σου λένε τίποτε εφ' όσον τους αρκεί η βεβαίωση εγκατάστασης που πιστοποιεί ότι οι τοποθετημένες μεμβράνες είναι αυτές που αναγράφονται στη βεβαίωση. Με την Αστυνομία προσωπικά δε συνάντησα κανένα πρόβλημα αλλά, όπως έχω πει και πιο παλιά, παίζει ρόλο το αυτοκίνητο (πόση προσοχή να τραβήξει ένα οικογενειακό Τέμπρα...), η παράβαση που σε σταμάτησαν, πώς θα μιλήσεις κλπ.
-
Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου;
Στο χαρτί που 'χα πάρει έλεγε διαπερατότητα 68% για της κρυσταλ70. Αυτό το 2% δεν σε κάνει παράνομο; -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου;
Στο χαρτί που 'χα πάρει έλεγε διαπερατότητα 68% για της κρυσταλ70. Αυτό το 2% δεν σε κάνει παράνομο;να στο κάνω ακόμα χειρότερα?
το 68% είναι για τη μεμβράνη.
για βάλτη πάνω σε ένα τζάμι σύγχρονου αυτοκινήτου που ΗΔΗ έχει λιγότερο από 95% διαπερατότητα.
Το αναφέρω γιατί στις εταιρίες που βάζουμε/πουλάνε μεμβράνες, μας λένε τη μισή αλήθεια.Ο ΚΟΚ πχ λέει διαπερατότητα του τζαμιού και όχι τι διαπερατότητα πρέπει να έχει η μεμβράνη.Το αποτέλεσμα τον νοιάζει.
ΑΝ ως δια μαγείας αύριο εμφανίζονταν φωτόμετρα στην ΕΛΑΣ και μετρούσαν όσους έχουν βάλει μεμβράνες, δε θα βρίσκανε ΣΙΓΟΥΡΑ ούτε έναν νόμιμο. -
Άρα τελικά πόσο έχουμε μπακάλικα; 90% το τζάμι και 68% η μεμβράνη, 0.90*0.68=0.612?
Ντάξει σίγουρα κάτω από 70%ΥΓ: Με τα φωτόμετρα μπορούν να μετρήσουν και την διαπερατότητα στις πινακίδες άραγε;
(οκ, δεν γλιτώνεις τώρα) + βρήκα τρόπο να κάνω νίντζα τα γράμματα αλλά μην το ξεφτιλίσουμε
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ