-
τελικα εβαλα αντιηλιακες μεβρανες της 3Μ (CS 35).Tο πηρα τωρα το απογευμα μετα απο 10 ωρες!!!!!
αν και μου ειπε οτι ηθελε 3-4 ωριτσες!!!Πιστευω οτι απλως δεν ασχοληθηκε καθολου το πρωι,αλλα μονο το μεσημερι!
Τελος παντων,μου αρεσε αρκετα η αποχρωση που επελεξα,αν και θα το δω καλυτερα σε 2 μερες οταν δηλαδη θα ανοιξω τα παραθυρα!!Μου ειπε να μην τα ανοιξω για 2 μερες
Στα 2 μπροστινα τζαμια δεν μου εβαλε αυτοκολητα,αν και μου τα εδωσε και μου ειπε να τα βαλω.Στο πισω τζαμι μου εβαλε το αυτοκολητο σχεδον στην μεση της ολης επιφανειας!!!(καλα μιλαμε δεν παιζεται ο τυπος!!! ) -
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
τελικα εβαλα αντιηλιακες μεβρανες της 3Μ (CS 35).Tο πηρα τωρα το απογευμα μετα απο 10 ωρες!!!!!
αν και μου ειπε οτι ηθελε 3-4 ωριτσες!!!Πιστευω οτι απλως δεν ασχοληθηκε καθολου το πρωι,αλλα μονο το μεσημερι!
Τελος παντων,μου αρεσε αρκετα η αποχρωση που επελεξα,αν και θα το δω καλυτερα σε 2 μερες οταν δηλαδη θα ανοιξω τα παραθυρα!!Μου ειπε να μην τα ανοιξω για 2 μερες
Στα 2 μπροστινα τζαμια δεν μου εβαλε αυτοκολητα,αν και μου τα εδωσε και μου ειπε να τα βαλω.Στο πισω τζαμι μου εβαλε το αυτοκολητο σχεδον στην μεση της ολης επιφανειας!!!(καλα μιλαμε δεν παιζεται ο τυπος!!! )Είναι επίσημος έμπορος της 3M ο συγκεκριμένος; Εγώ θα επικοινωνούσα με την 3M Hellas (στο link που παραθέτω πιο κάτω) όπου θα τους ανέφερα τα παράπονά μου (μη τοποθέτηση αυτοκόλλητων μπροστά, κακή/αντιαισθητική τοποθέτηση πίσω, κτλ) και θα ζητούσα να παρέμβουν ώστε να διορθωθούν (στα πίσω μετακίνηση των αυτοκόλλητων και στα μπροστά τοποθέτηση μεταξύ τζαμιού και μεμβράνης των αυτοκόλλητων). Αν ανέβαζες και 2-3 φωτογραφίες από τα παράθυρα του αυτοκινήτου σου στο imageshack και τους κοινοποιούσες τα links προς επιβεβαίωση των λεγομένων σου, ίσως να είχες καλύτερη τύχη. Έχε υπόψιν σου ότι τα αυτοκόλλητα δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις εσύ γιατί πρέπει να μπουν μεταξύ τζαμιού και μεμβράνης για ευνόητους λόγους!
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... p/Contact/
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
:hmmm: δεν το εχω σκεφτει αυτο!! εγω σκεφτομαι οτι οταν εχεις φιμε ναι μεν θριματιζετε το κρυσταλο αλλα μενει κολιμενο πανο στιν μεμβρανη κανω λαθος?Το δικό μου πλαϊνό τζάμι έμεινε σπασμένο για 1 μήνα και ούτε νερό δεν έπαιρνε.
Βέβαια αν το σπρώξεις θα πέσει. -
ενα ενδιαφερον βιντεο αλλα δε ξερω αν ισχυει για τις φιμε μεμβρανες
http://www.youtube.com/watch?v=PVeUmUx9 ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=IMHoO8mm ... re=related
-
Ίσως η μεμβράνη ασφαλείας να είναι ισχυρότερη.
Αλλά για να μην φύγει το σπασμένο τζάμι πρέπει το τζάμι (και η μεμβράνη) να μπαίνει στο πλαίσιο της πόρτας ώστε να το κρατάει. -
αν και μου ειπε οτι ηθελε 3-4 ωριτσες!!!Και πολλές σου είπε.
Μου ειπε να μην τα ανοιξω για 2 μερες
Έτσι γίνεται συνήθως μέχρι να στεγνώσουν καλά. Επίσης καλό είναι να το βλέπει ήλιος το αμάξι.
Στα 2 μπροστινα τζαμια δεν μου εβαλε αυτοκολητα,αν και μου τα εδωσε και μου ειπε να τα βαλω.
Μήπως τα ξέχασαν?
Στο πισω τζαμι μου εβαλε το αυτοκολητο σχεδον στην μεση της ολης επιφανειας!!!(καλα μιλαμε δεν παιζεται ο τυπος!!! )
-
Εγώ προσωπικά εκπλήσομαι με την συμπεριφορά της Τροχαίας.
Εφόσον απαγορέυεται το φυμέ για οδηγού συνοδηγού, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους. Έχω βαρεθεί να βλέπω τα μισά αυτοκίνητα με μπροστινό φούμο σαν να μην τρέχει τίποτα. Άκομα και τα ταξί κυκλοφορούν με φούμο. Δες πχ parking Μ. Βρετάνιας
Το αίσχος επιτείνεται στα ΒΠ όπου κυκλοφορούν άπειρα πανακριβα φούμο μπροστά και δεν τρέχει τίποτα για την Τροχαία.Δηλαδή εμείς που έχουμε φούμο από την μεση και πίσω, είματσε β' κατηγορίας πολίτες?
Να αποφασίσουν και να μας πουν αν υπάρχει νόμος ή οχι?
Καλά για παμπριζ δεν το συζητάω κάν. το θεωρώ τελείως απαράδεκτο να βάζεις κάποιος
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εφόσον απαγορέυεται το φυμέ για οδηγού συνοδηγού, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους. Έχω βαρεθεί να βλέπω τα μισά αυτοκίνητα με μπροστινό φούμο σαν να μην τρέχει τίποτα. Άκομα και τα ταξί κυκλοφορούν με φούμο. Δες πχ parking Μ. Βρετάνιας
Το αίσχος επιτείνεται στα ΒΠ όπου κυκλοφορούν άπειρα πανακριβα φούμο μπροστά και δεν τρέχει τίποτα για την Τροχαία.Δηλαδή εμείς που έχουμε φούμο από την μεση και πίσω, είματσε β' κατηγορίας πολίτες?
Τι έκρηξη οργής είναι αυτή? Αν θέλεις βάλε κ πάρε το ρίσκο. Ρε τι σκάλωμα τρώτε με την κατσίκα του γείτονα?
-
Μα συμφωνα με υπουργικη αποφαση δεν απαγορευονται τα φιμε σε οδηγο/συνοδηγο αρκει να εχουν διαπερατοτητα 70% τουλαχιστον (ή καπου εκει δεν θυμαμαι).
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τι έκρηξη οργής είναι αυτή? Αν θέλεις βάλε κ πάρε το ρίσκο. Ρε τι σκάλωμα τρώτε με την κατσίκα του γείτονα?
Με αυτό το σκεπτικό εγω πάιρνω το ρίσκο της σφηνας και του βασιλια της αριστερής λωρίδας
άλλος παίρνει το ρίσκο του χωρίς ζώνη, άλλος του χωρίς κράνους και άλλος του παρκάρω όπου θέλω και άλλος φορώνω την νταλίκα όσο θέλω.
Και σαν αποτέλεσμα έχουμε την κατάσταση που βλέπουμε στους ελληνικούς δρόμους. Πλήρης παρανομία -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τι έκρηξη οργής είναι αυτή? Αν θέλεις βάλε κ πάρε το ρίσκο. Ρε τι σκάλωμα τρώτε με την κατσίκα του γείτονα?Τώρα θα εκραγώ εγώ!
Μα αυτό είναι το πρόβλημα, ότι θεωρούμε ότι είναι απλά επιλογή μας. Κι όμως δεν θα έπρεπενα να το θεωρούμε επιλογή μας περισσότερο από όσο το να βιάζουμε όποια γουστάρουμε ή να σκοτώνουμε όποιον μας ενοχλεί.... είναι παράνομο, τόσο απλά. Το πρόβλημα ακριβώς είναι ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε μια δική μας ερμηνεία σε ότι αφορά την ισχύ και την καταλληλότητα των νόμων. Που μπορούμε να διατηρούμε (και έχουμε φτάσει και σε σημείο να την υπαρασπιζόμαστε και να την δικαιολογούμε) επειδή μπορούμε.... Γιατί αν η αστυνομία έκανε τη δουλειά της και επέβαλε τα πρόστιμα που πρέπει σε όλους όσους πρέπει, το ρίσκο τότε θα ήταν σχεδόν 100%. Τότε να δω πόσοι 'έξυπνοι' θα κάνανε όλα αυτά που κάνουν (παρκάρισμα, φυμέ, ξένον, μπλε φωτάκια, λάστιχα, εξάτμιση, ΚΤΕΟ, ζώνες, κράνος, υπερφόρτωση, ασφάλιση, τρόπος οδήγησης κλπ κλπ και φοροδιαφυγή και αυθαίρετα κλπ κλπ)... και από πάνω θα μας λένε αν θέλεις πάρε το ρίσκο... Όχι δεν είναι θέλεις δεν θέλεις αλλά ότι απαγορεύεται... ας το καταλάβουμε κάποτε ότι δεν είναι θέμα επιλογής! -
Συγκρίνετε τα φιμέ με τις σφήνες κ τη ζώνη?
-
άστο, ξένε, εχει ξεφύγει η συζήτηση
-
εχουμε καθε δικαιωμα να αντιδρασουμε σε καποιους νομους ομως οι οποιοι βγηκαν μονο και μονο για να βγαζουν λεφτα και τιποτα αλλο δε μπορω να καταλαβω γιατι ενοχλει το φιμε ισα ισα εχει πολλα πλεονεκτηματα απλα ειναι καποιοι νομοι μονο και μονο για να βγαζουν χρηματα η θα τα ξηλωσουν ολοι μα ολοι ανεξαιρετως και τα βγαζω και εγω αλλιως δε βγαζω τιποτα κατραμι θα το χω ενα αστυνομικος μου ειχε πει οτι φιμε δικαιουνται εκτος αυτοι που εχουν προβλημα με τον ηλιο και τα ατομα που κινδυνευουν περισσοτερο μονο που τετοια ατομα εχουν ασφαλιτες απο πισω τους να τους προστατευουν εγω δηλαδη δε κινδυνευω?
-
Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
εχουμε καθε δικαιωμα να αντιδρασουμε σε καποιους (1)νομους ομως οι οποιοι βγηκαν μονο και μονο για να βγαζουν λεφτα και τιποτα αλλο δε μπορω να καταλαβω γιατι ενοχλει το φιμε ισα ισα εχει πολλα πλεονεκτηματα απλα ειναι καποιοι νομοι μονο και μονο για να βγαζουν χρηματα η θα τα ξηλωσουν ολοι μα ολοι ανεξαιρετως και τα βγαζω και εγω αλλιως δε βγαζω τιποτα κατραμι θα το χω ενα αστυνομικος μου ειχε πει οτι (2)φιμε δικαιουνται εκτος αυτοι που εχουν προβλημα με τον ηλιο και τα ατομα που κινδυνευουν περισσοτερο μονο που τετοια ατομα εχουν ασφαλιτες απο πισω τους να τους προστατευουν εγω δηλαδη δε κινδυνευω?(1): Πώς ακριβώς βοηθάει στο να βγουν χρήματα ένας νόμος που απαγορεύει πλήρως την τοποθέτηση μεμβρανών στο παρμπριζ και θέτει περιορισμούς σκουρότητας στα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού;
(2): Με την ίδια λογική απαιτώ:
(α) άδεια οπλοφορίας για όλους. Αφού κάποιοι έχουν (αστυνομικοί & και μη), γιατί να μην έχω κι εγώ;
(β) ασυλία από ποινικές διώξεις. Αφού κάποιοι έχουν (πολιτικοί & διπλωμάτες), γιατί να μην έχω κι εγώ;
(γ) δικαίωμα παραβίασης του ΚΟΚ. Αφού κάποιοι έχουν (οδηγοί οχημάτων έκτακτης ανάγκης υπό προϋποθέσεις), γιατί να μην έχω κι εγώ;
... -
Ο χρήστης puntogt255ps έγραψε:
25% φιμε,το νομιμο,εχω στο πουντο μου,(οχι στο μπροστινο φυσικα)και οντος δινει πιο αγρια εικονα,συν ολα τα αλλα καλα που προσφαιρειΑυτο κ αλλα διαφορα που διαβασα πιο μετα. Ειστε σιγουροι οτι με βαση τον τωρινο ΚΟΚ, επιτρεπεται εστω κ καποιας ελαφρας σκουροτητας (σκουραδας? σκουροσυνης? ) στα 2 μπροστινα παραθυρα?
Εγω νομιζω οτι τωρα πια στα μπροστα απαγορευονται ΟΛΑ. Αυτα με τα χαρτια κ την εγκριση τυπου κ την επιστολη του τοποθετητη κλπ ειχαν διασαφηνιστει με ΥΑ στον προηγουμενο ΚΟΚ (το ξερω γιατι εχω ακριβως αυτα τα χαρτια), τωρα πια μπλοκο σε ολα (εμπρος κ 2 μπροστινα).
Εξ'ου κ το κοψιμο στο κτεο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Στα 2 μπροστινα τζαμια δεν μου εβαλε αυτοκολητα,αν και μου τα εδωσε και μου ειπε να τα βαλω.Στο πισω τζαμι μου εβαλε το αυτοκολητο σχεδον στην μεση της ολης επιφανειας!!!(καλα μιλαμε δεν παιζεται ο τυπος!!! )Είναι επίσημος έμπορος της 3M ο συγκεκριμένος; Εγώ θα επικοινωνούσα με την 3M Hellas (στο link που παραθέτω πιο κάτω) όπου θα τους ανέφερα τα παράπονά μου (μη τοποθέτηση αυτοκόλλητων μπροστά, κακή/αντιαισθητική τοποθέτηση πίσω, κτλ) και θα ζητούσα να παρέμβουν ώστε να διορθωθούν (στα πίσω μετακίνηση των αυτοκόλλητων και στα μπροστά τοποθέτηση μεταξύ τζαμιού και μεμβράνης των αυτοκόλλητων). Αν ανέβαζες και 2-3 φωτογραφίες από τα παράθυρα του αυτοκινήτου σου στο imageshack και τους κοινοποιούσες τα links προς επιβεβαίωση των λεγομένων σου, ίσως να είχες καλύτερη τύχη. Έχε υπόψιν σου ότι τα αυτοκόλλητα δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις εσύ γιατί πρέπει να μπουν μεταξύ τζαμιού και μεμβράνης για ευνόητους λόγους!
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... p/Contact/
ο τυπος μου ειπε να ξαναπαω την Τριτη ωστε να κανει τυχων βελτιωσεις και να μου βαλει τα αυτοκολητα.Δεν γινεται να τα βαλει απο πανω???Θα εχω κανενα προβλημα????
-
ο τυπος μου ειπε να ξαναπαω την Τριτη ωστε να κανει τυχων βελτιωσεις και να μου βαλει τα αυτοκολητα.Δεν γινεται να τα βαλει απο πανω???Θα εχω κανενα προβλημα????
από πάνω μπορεί να στα βάλει αλλά δεν είναι έγκυρα.
Θεωρητικά οφείλουν να μπουν (τα αυτοκόλλητα) ανάμεσα στη μεμβράνη και στο τζάμι ώστε να μην μπορείς να ξεκολλήσεις το τωρινό σήμα και ξανακολλήσεις όποιο αυτοκόλλητο σε βολεύει εσένα.
Άρα λοιπόν και που στα έδωσε τα αυτοκόλλητα, άχρηστα είναι.Τα αυτοκόλλητα πιστοποιούν ότι η μεμβράνη που γράφει το χαρτί που σου έδωσαν είναι όντως η μεμβράνη που έχει πάνω το αμάξι και γι'αυτό και τα κολλάνε μέσα από τη ζελατίνα-φιμέ ώστε να μην μπορείς να παραποιήσεις εσύ τίποτα και επιπλέον γιατί με το αυτοκόλλητο αυτό δεν χρειάζεται ο εκάστοτε τεχνικός ΚΤΕΟ ή ο αστυνομικός να ξέρει ακριβώς τις γκάμες της κάθε εταιρίας τοποθέτησης φιμέ απ'έξω (αφού δεν υπάρχουν φωτόμετρα είναι η μόνη λύση δυστυχώς ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Θεωρητικά οφείλουν να μπουν (τα αυτοκόλλητα) ανάμεσα στη μεμβράνη και στο τζάμι ώστε να μην μπορείς να ξεκολλήσεις το τωρινό σήμα και ξανακολλήσεις όποιο αυτοκόλλητο σε βολεύει εσένα.
Άρα λοιπόν και που στα έδωσε τα αυτοκόλλητα, άχρηστα είναι.Τα αυτοκόλλητα πιστοποιούν ότι η μεμβράνη που γράφει το χαρτί που σου έδωσαν είναι όντως η μεμβράνη που έχει πάνω το αμάξι και γι'αυτό και τα κολλάνε μέσα από τη ζελατίνα-φιμέ ώστε να μην μπορείς να παραποιήσεις εσύ τίποτα και επιπλέον γιατί με το αυτοκόλλητο αυτό δεν χρειάζεται ο εκάστοτε τεχνικός ΚΤΕΟ ή ο αστυνομικός να ξέρει ακριβώς τις γκάμες της κάθε εταιρίας τοποθέτησης φιμέ απ'έξω (αφού δεν υπάρχουν φωτόμετρα είναι η μόνη λύση δυστυχώς ).
Εφόσον το χαρτί της βεβαίωσης που σου έδωσε αναφέρει ημερομηνία προγενέστερη της ημερομηνίας κυκλοφορίας του ΦΕΚ για τα φιμέ, τότε μπορείς να τα κολήσεις από πάνω κι όταν σε σταματησουν για έλεγο θα το αναφέρεις. Επίσης μπορείς να έχεις και το αντίστοιχο εδάφιο του ΦΕΚ που αναφέρει τα παραπάνω. Φυσικά, δεν είναι σίγουρο ότι θα γλιτώσεις, αλλά τουλάχιστον θα καταλάβει ο αστυνομικός ότι δεν έχει να κάνει με κάποιον αδαή.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εφόσον το χαρτί της βεβαίωσης που σου έδωσε αναφέρει ημερομηνία προγενέστερη της ημερομηνίας κυκλοφορίας του ΦΕΚ για τα φιμέ, τότε μπορείς να τα κολήσεις από πάνω κι όταν σε σταματησουν για έλεγο θα το αναφέρεις. Επίσης μπορείς να έχεις και το αντίστοιχο εδάφιο του ΦΕΚ που αναφέρει τα παραπάνω. Φυσικά, δεν είναι σίγουρο ότι θα γλιτώσεις, αλλά τουλάχιστον θα καταλάβει ο αστυνομικός ότι δεν έχει να κάνει με κάποιον αδαή.
ναι αλλά ο φίλος μας πιο πάνω έβαλε πρόσφατα μεμβράνες (πριν το Σ/Κ αν κατάλαβα καλά) και γι'αυτό έγραψα ό,τι έγραψα.
(γνωρίζω την περίπτωση που αναφέρεις και προφανώς το ΦΕΚ το αναφέρει αυτό για ευνόητους λόγους)
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ