-
Τί πιέσεις έβαζες?
-
Ότι έγραφε η τάπα του ρεζερβουάρ, 32 μπροστά - 30 πίσω.
Είχα δοκιμάσει και με χαμηλότερες μέχρι και 28 - 26 αλλά δεν είδα βελτίωση. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είχα δοκιμάσει και με χαμηλότερες μέχρι και 28 - 26 αλλά δεν είδα βελτίωση.Υψηλότερες δεν δοκίμασες. Συνήθως έτσι το λάστιχο βελτιώνεται. Στο Civic μου χαμηλές πιέσεις έχουν ως αποτέλεσμα να χάνεται νωρίτερα η πρόσφυση και μάλιστα σε σημείο να χάνω τη μούρη ακόμα και σε στροφή στα φανάρια. Ως δια μαγείας 4 λίβρες παραπάνω (από 28~30 στα 32~34) προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση αν και η άνεση χαλά.
-
Επίσης ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις μεγαλύτερες πιέσεις πίσω.
Τώρα είμαι με 33 35 πχ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Επίσης ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις μεγαλύτερες πιέσεις πίσω.Τώρα είμαι με 33 35 πχ
Εσύ σε τί αυτοκίνητο τα έχεις τα Michelin; Στο yaris μια χαρά μου φάνηκαν σε σχέση με τα Bridgestone Β200 που είχα παλιότερα. Τώρα θα δοκιμάσω πάντως και τα Continental να δω πως είναι αφού άκουσα καλά λόγια.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Είχα δοκιμάσει και με χαμηλότερες μέχρι και 28 - 26 αλλά δεν είδα βελτίωση.Υψηλότερες δεν δοκίμασες. Συνήθως έτσι το λάστιχο βελτιώνεται. Στο Civic μου χαμηλές πιέσεις έχουν ως αποτέλεσμα να χάνεται νωρίτερα η πρόσφυση και μάλιστα σε σημείο να χάνω τη μούρη ακόμα και σε στροφή στα φανάρια. Ως δια μαγείας 4 λίβρες παραπάνω (από 28~30 στα 32~34) προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση αν και η άνεση χαλά.
με τη μικροτερη πιεση γενικα το λαστιχο μπορει να μαγουλιασει πολυ πιο ευκολα και εχεις λιγοτερα κοπανηματα.
με τη μεγαλυτερη πιεση γλιστραει περισσοτερο,κοπαναει περισσοτερο και δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι τοσο καλο να ανεβαζεις τη πιεση.
γενικα σε ολα μου τα αυτοκινητα ακολουθουσα το κατασκευαστη και δεν ειχα προβλημα,μια φορα στο c2 που μου ανεβασε τη πιεση ο λαστιχας για πιο 'σπορ' φαση ειχε χασει τα αυγα και τα πασχαλια..
μου φανηκε οτι γλιστραγε πιο πολυ το αυτοκινητο και μετα απο κανα μηνα την εριξα στις τιμες που λεει ο κατασκευαστης,γιατι δεν αντεχα.ισως εφταιγε οτι ειχα συνηθισει τις μαμα πιεσεις και δε μπορουσα να λειτουργησω καλα με τις νεες,τι να πω...? -
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Τώρα είμαι με 33 35 πχ
Εσύ σε τί αυτοκίνητο τα έχεις τα Michelin; Στο yaris μια χαρά μου φάνηκαν σε σχέση με τα Bridgestone Β200 που είχα παλιότερα. Τώρα θα δοκιμάσω πάντως και τα Continental να δω πως είναι αφού άκουσα καλά λόγια.
avensis MY 99.
Τα Conti τα είχαμε στο μάζντα, πολύ ωραίο, διάρκεια ζωής μηδεν. Μετά τον πρωτο χρόνο (25000χλμ) είχαν γίνει φυτίλια, με οδήγηση αποκλειστικά του πατέρα μου (φαντάζεσαι πόσο σπορ ήταν ) -
Έκανα ό,τι μπορούσα για να γλιτώσω την αλλαγή ελαστικών, ανέβασα τις πιέσεις μέχρι 35-33 και τζίφος, αντιθέτως χτύπαγε στις λακούβες σαν τρελό. Περισσότερη πίεση πίσω δεν είχε λογική αφού το manual τονίζει ότι το αμάξι είναι μπροστόβαρο (κάπου 60-40) και πρέπει οπωσδήποτε τα μπροστινά ελαστικά να έχουν μεγαλύτερη πίεση. Όταν έβαλα SC2 νόμιζα ότι είχα άλλο αυτοκίνητο. Δυστυχώς με τα λεφτά που αναγκάστικα να δώσω μόλις 2-3 μήνες μετά την αγορά του αυτοκινήτου για ζαντολάστιχα, θα είχα πάρει εξ'αρχής την Highline που εκτός από αυτά έχει και κάποια πράγματα εξοπλισμού επιπλέον. Αλλά που να ήξερα
Το μειονέκτημα των Continental γενικά είναι ότι δεν κρατάνε για πολλά χλμ. Τα Michelin αντέχουν περισσότερο σίγουρα, αλλά η απόδοση των Premium Contact 2 σε σχέση με τα Energy είναι πολύ ανώτερη. Αν δεν κάνει κάποιος τόσα πολλά χλμ τον χρόνο (για να μην τα φτύσει το λάστιχο σε 1 χρόνο με 25-30 χιλ. χλμ όπως στην περίπτωση του φίλου rx8_drifter) είναι καλή επιλογή.
-
εγώ πάλι με τις πιέσεις πάντα τις χαμήλωνα.. μου φαινόταν λίγο καλύτερο έτσι, τώρα είμαι στα του κατασκευαστή μέχρι να δω τι παίζει με τα RE050A
-
Παιδιά, τα Continental premium contac 2 που φοράω τώρα σε 195-55-15, θεωρώ ότι είναι κορυφαία στις περισσότερες των περιπτώσεων. Εξαίρεση το χιόνι. Θα μου πεις δεν είναι για χιόνι. Τι να κάνω που βρέθηκα στα Γιάννενα και άρχισε να χιονίζει;
Κάτι άλλο. Είδα τα Vredestein Sportrac 3 να τα βαθμολογούν πολύ καλά και η Adac και το Tyre test, είναι δε και σε πολύ καλή τιμή. Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Έχει άποψη; -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τώρα είμαι με 33 35 πχ
avensis MY 99.
Τα Conti τα είχαμε στο μάζντα, πολύ ωραίο, διάρκεια ζωής μηδεν. Μετά τον πρωτο χρόνο (25000χλμ) είχαν γίνει φυτίλια, με οδήγηση αποκλειστικά του πατέρα μου (φαντάζεσαι πόσο σπορ ήταν )Α μάλιστα θα το σκεφτώ πριν αγοράσω τότε γιατι κάνω 15000 με 20000 τον χρόνο και έχω σχετικά επιθετικό στυλ οδήγησης (όσο επιθετικό μπορεί να είναι με ένα yaris δλδ). Τέλος πάντων όταν είναι να τα αγοράσω θα ρωτήσω και για τιμές και θα δω.
-
Aν τα βάλεις τώρα, με το ζόρι θα σου βγάλουν 2 καλοκαίρια.
Όπως και να 'χει, του χρόνου το Σεπτέμβρη το αργότερο θα φάνε σουτ, με αυτά τα χλμ -
Έχω την εντύπωση ότι δεν θέλουν όλα τα λάστιχα την ίδια πίεση. Μπορεί το ταμπελάκι να προτείνει κάποια τιμή αλλά έχω δει ότι αλλάζοντας λάστιχα συχνά χρειάζεται μια αναπροσαρμογή προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να λειτουργεί σωστά. Υποθέτω ότι αυτό οφείλεται στη διαφορετική κατασκευή κάθε ελαστικού, άλλος σκελετός, άλλα πλαινά, άλλο πέλμα κλπ.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν θα γλυστράνε στην βροχή αυτά?...οχι... στεγνωνουν τον δρομο πριν καν πατησεις!
ψηνεσαι, να παραγγειλω και για σενα? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι δεν θέλουν όλα τα λάστιχα την ίδια πίεση. Μπορεί το ταμπελάκι να προτείνει κάποια τιμή αλλά έχω δει ότι αλλάζοντας λάστιχα συχνά χρειάζεται μια αναπροσαρμογή προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να λειτουργεί σωστά. Υποθέτω ότι αυτό οφείλεται στη διαφορετική κατασκευή κάθε ελαστικού, άλλος σκελετός, άλλα πλαινά, άλλο πέλμα κλπ.Εκεί έχω καταλήξει κι εγώ.
ΕΙδικά αν μιλάς για λάστιχα σε μεγάλες διαστάσεις πχ, στην ΕΛλάδα του λακούβες με λίγο δρόμο, επιβάλλεται πίεση μεγαλύτερη απ την συνιστώμενη αν δε θές να μετράς κλαταρισμένα λάστιχα... -
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Έχω ένα yaris 1.0 του 2001. Τα λάστιχα που φοράει είναι διάστασης 175/65R14.
Τώρα φορούσα τα michelin energy που διάβασα παραπάνω πως είναι τραγικά. Πάντως εμένα δεν μου φάνηκαν και τόσο χάλια. Τώρα λέω να πάω σε michelin energy saver ή σε Bridgestone B250 ποιό από τα δύο προτίνετε; Αν υπάρχει και κάποιο άλλο που θεωρείτε καλύτερο πέιτε μου.Βγαίνουν τα Premium Contanct στη διάσταση του Άγγελου; Αν ναι, τότε αυτά ασυζητιτί
Ναι υπάρχουν βρήκα αυτά στο site της continental ContiPremiumContact 2 175/65R14 82T
Τα έχεις δοκιμάσει είναι μαλακά; Θέλω να είναι ασφαλή στις στροφές γιατί κάνω πολύ συχνά Θεσσαλονίκη Γιάννενα.Σε αυτή τη διάσταση τα είχα προτείνει για το Colt 1.3 του αδερφού μου, αλλά ο λαστιχάς του, τού είπε ότι αυτό το μέγεθος δεν εισάγεται στην Ελλάδα...Αλήθεια, ψέματα, δε ξέρω...Πάντως όντως στον ευρωπαικό κατάλογο της εταιρείας υπάρχει.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Σε αυτή τη διάσταση τα είχα προτείνει για το Colt 1.3 του αδερφού μου, αλλά ο λαστιχάς του, τού είπε ότι αυτό το μέγεθος δεν εισάγεται στην Ελλάδα...Αλήθεια, ψέματα, δε ξέρω...Πάντως όντως στον ευρωπαικό κατάλογο της εταιρείας υπάρχει.Είναι γεγονός, το ίδιο μου έχουν πει κι εμένα, δεν εισάγονται στην Ελλάδα όλες οι διαστάσεις των PremiumContact2 που διαθέτει η εταιρεία. Λογικά σε αυτή τη διάσταση θα πρέπει να πας στο φθηνότερο EcoContact3, αν θες να μείνεις σε Continental.
Το ίδιο ισχύει και για άλλες μάρκες. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αντιπρόσωποι εισάγουν μόνο τις διαστάσεις που πουλάνε περισσότερο. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Έχω ένα yaris 1.0 του 2001. Τα λάστιχα που φοράει είναι διάστασης 175/65R14.
Τώρα φορούσα τα michelin energy που διάβασα παραπάνω πως είναι τραγικά. Πάντως εμένα δεν μου φάνηκαν και τόσο χάλια. Τώρα λέω να πάω σε michelin energy saver ή σε Bridgestone B250 ποιό από τα δύο προτίνετε; Αν υπάρχει και κάποιο άλλο που θεωρείτε καλύτερο πέιτε μου.Βγαίνουν τα Premium Contanct στη διάσταση του Άγγελου; Αν ναι, τότε αυτά ασυζητιτί
Ναι υπάρχουν βρήκα αυτά στο site της continental ContiPremiumContact 2 175/65R14 82T
Τα έχεις δοκιμάσει είναι μαλακά; Θέλω να είναι ασφαλή στις στροφές γιατί κάνω πολύ συχνά Θεσσαλονίκη Γιάννενα.Σε αυτή τη διάσταση τα είχα προτείνει για το Colt 1.3 του αδερφού μου, αλλά ο λαστιχάς του, τού είπε ότι αυτό το μέγεθος δεν εισάγεται στην Ελλάδα...Αλήθεια, ψέματα, δε ξέρω...Πάντως όντως στον ευρωπαικό κατάλογο της εταιρείας υπάρχει.
Γιατί δεν πάτε στη διάσταση 185/60/14 όπου λογικά θα έχει περισσότερες επιλογές ελαστικών; είναι πολύ μικρή η μείωση της διαμέτρου (από 583 σε 578 χιλ.)
-
βρηκα τιμη για Bri RE 050 Α Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Η!!
Περιμενω να βρω τιμη και για Hankook... υπομονη... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
βρηκα τιμη για Bri RE 050 Α Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Η!!
Περιμενω να βρω τιμη και για Hankook... υπομονη...Όπου νά'ναι θα βάλω κι εγώ 17άρες με 225/45/17. Σκέφτομαι μάλλον για τα Falken FK-452 (γύρω στα 450 Ευρώ!). Οπότε μόλις μάθεις τιμή για τα Hankook Z-212, στείλε ένα pm. Σ'ευχαριστώ!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....