-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για 12 μήνες δεν το συζητάμε κάν. Το λάστιχο θεωρείται ολόφρεσκο.Οι βιομηχανίες ελαστικών σύμφωνα με ένα έγγραφο που είχαν εκδόσει απο κοινού λενε οτι εώς 3 χρόνων λάστιχα μπορούμε να τα βάλουμε άφοβα στο αυτοκίνητο. Απο κεί και πέρα δεν παίρνουν ευθύνη.
Προσωπικά το θεωρώ τραγικό να βάλει κάποιος 'καινούργια' λάστιχα τριετίας στο αυτοκίνητό του, παρότι αυτά μπορεί να ήταν αποθηκευμένα στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Αφού έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει πιο καινούργια λάστιχα γιατί να μην το κάνει;
Φίλος μου βάζει πάντα λάστιχα με ημερομηνία παραγωγής 2-3 βδομάδες πριν την τοποθέτησή τους. Οκ, αυτός είναι υπερβολικός αλλά 2-3 μήνες θεωρώ ότι είναι το μέγιστο που πρέπει να δέχεται κανείς.
Γιατί να δεχτώ εγώ ως πελάτης 'μπαγιάτικα' λάστιχα; Αφού τα λάστιχα ξεραίνονται με τα χρόνια, γιατί να μη ξεραθούν μονάχα πάνω στο αυτοκίνητό μου και να τα παίρνω εξαρχής 'μπαγιάτικα'; -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επάνω είχε κάτι απαράδεκτα Firestone που μόλις σε έναν χρόνο είχαν ξεραθεί τελείως.Μήπως ήταν και αυτά λάστιχα τριετίας;
Υ.Γ. Δε σε ειρωνεύομαι, απλά πραγματικά θεωρώ παράλογο να δεχτεί κάποιος να του δώσουν τόσο παλιά ελαστικά. Αν φυσικά του κάνουν έκπτωση αλλάζει η κατάσταση, απλά τότε θα είναι επιλογή του.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Επάνω είχε κάτι απαράδεκτα Firestone που μόλις σε έναν χρόνο είχαν ξεραθεί τελείως.
Μήπως ήταν και αυτά λάστιχα τριετίας;
Υ.Γ. Δε σε ειρωνεύομαι, απλά πραγματικά θεωρώ παράλογο να δεχτεί κάποιος να του δώσουν τόσο παλιά ελαστικά. Αν φυσικά του κάνουν έκπτωση αλλάζει η κατάσταση, απλά τότε θα είναι επιλογή του.
τα δικα μου ηταν απο το εργοστασιο, και δεν ηταν παλια. Σε 1 χρονο ειχαν γινει απαραδεκτα.
firestone firehawk 700.
-
Ομοίως σε 2 αυτοκίνητα: τα πρώτα ήταν άχρηστα μετά από 1 χρόνο, τα άλλα έχουν ξεραθεί μετά από 2 (αυτό φαίνεται στη βροχή, όχι τόσο στο στεγνό). Μα πού τα βρίσκουν τα λάστιχά τους οι εταιρείες; Στις χωματερές;
-
γεια σας παιδια,
Για λάστιχα 195/45/15 έχετε να προτέινετε κάτι καλό και οικονομικό?
¨εχω κάνει γύρω στα 40.000 χλμ. και τα έχω 3 χρόνια δεν πρε΄πει να τα αλλάξω?
Τις δύο προηγούμενες φορές είχα βάλει Michellen άλλα τώρα λέω να στραφω σε κάτι πιό οικονομικό. Τι γνώμη έχετε για τα Pirelli α βρήκα στα 320-330 € και μια άλλη μάρκα στα 300€ (πως την έλεγαν? κόλλησα τώρα) δεν ήταν πάντως από τις γνωστες αλλά το λαστιχο μου φάνηκε καλό.
Ηταν Made in taiwan αυτό μόνο θυμαμαι τώρα.Ευχαριστώ
-
Αν και δεν ξέρω τι είδους απαιτήσεις, θα σου πρότεινα να αλλάξεις διάσταση και να βάλεις 195-50-15. Με λιγότερο από 300 ευρώ βάζεις michelin exalto ή παρόμοιας κατηγορίας λάστιχα.
-
αν και δεν έχω τις τρομερες απαιτήσεις στα βουλκανιζατερ με απετρεψαν τις προηγούμενες φορες γιατι το αυτοκίνητο μπορεί να έβρισκε σε λακούβες κτλ καθώς και θα έχανε κάπως την οδηγική του συμπεριφορά.
Υπόψη 1: ότι τις διαστάσεις αυτές τις είχε από τη μάνα του.
Υπόψη 2: ότι χρησιμοποιείται εντός πόλης και κανένα ταξίδι εκτος Αθηνων μία φορά το μήνα περίπου -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Θα ηθελα προτασεις για αλλαγη ελαστικων σε Nissan Micra 1.4. Η διασταση ειναι 175/60/15.
Δεν υπαρχουν ιδιαιτερες απαιτησεις. Το αυτοκινητο οδηγειται απο την αδερφη μου στην πολη ή σε μικρες διαδρομες εκτος αρκετα συντηρητικα. Απλα χρειαζεται ενα all around ελαστικο, που να μη φθαρει γρηγορα, σε λογικη τιμη*.Ευχαριστω
- =φτηνο
Αντίστοιχο προβληματισμο είχα και εγώ πριν μερικούς μήνες αν και έχω πιο σπορ ανησυχίες για τα λάστιχα μου. Σε αυτή τη διάσταση φίλε μου δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα φτηνό. . Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει φτηνό ούτε στην επόμενη 185/55/15. Οπότε αν είναι να πληρώσεις έτσι και αλλιώς πάνω απο 320-340 που είναι το ελάχιστο βάλε κάτι καλό . Εγώ θα πρότεινα κάτι σε Continental (ecocontinental , Bridgestone turanza (αν υπάρχουν για αυτή τη διάσταση) ή Yokohama c-drive. Υπάρχει η λύση για 195/50/15 αλλά εκεί πας για ζάντες (μάλλον!!! το conti χωράει χωρίς μάγουλα νομίζω στην 5.5'). Η τιμή τους όμως είναι τουλάχιστον 100 ευρώ πιο κάτω.
-
Eρώτηση: Όταν αποθηκεύουμε ελαστικά, πως έιναι καλύτερα να τα τοποθετούμε κάθετα, οριζόντια ή όπως βολεύει;
-
Επιπλεον αυτα τα no name ελαστικά έχουν εγγύηση δύο χρόνων!
Η τιμή τους είναι 300€
Pirelli 320-330 €
Michellen 400€
Continental 400
Yocohama 370
Toyo 350Τι θα διαλέγατε???
Μιλάω πάντα για 195/45/15 -
Ο χρήστης nfanton έγραψε:
Κολητος φιλος μου εχει το MAZDA 6 και ετυχε να το οδηγησω πολλες φορες, στην αρχη που ειχε τα TURANZA το αυτοκινητο δεν μπορουσε να πατησει στο δρομο, γλυστραγε συνεχος εδω και κανα χρονο φοραει τα CONTINENTAL SPORT CONTACT2 και απλος αλλο αυτοκινητο, βεντουζα στο δρομο μαλακο σπορ λαστιχο, νομιζω οτι το συγκεκριμενο ελαστικο ταιριαζει γαντι σ΄αυτο τον τυπο αυτοκινητων.
Σ' ευχαριστώ πολύ. Το σκέφτομαι σοβαρά και το SPORT CONTACT 2. Στο κάτω - κάτω γλιτώνω 100 - 150 €. Πως συμπεριφέρεται: α) σε απότομες στροφές; β) στο βρεγμένο;
Ο φίλος σου έχει κάνει κάτι στο MAZDA για βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα;
Φιλε, οχι δεν εχει κανει τιποτα πανω στο MAZDA, οσον αφορα τα δυο ερωτηματα σου μπορω να σου πω οτι και στην βροχη αλλα και στις αποτομες στροφες (φανταζομαι τη εννοεις) απο την εμπειρια που ειχα με το αυτοκινητο ηταν υποδειγματικο και ο φιλος μου ειναι πολυ ευχαριστημενος για την επιλογη του.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Το αμάξι μου το βλέπετε στο avatar, Ford Fiesta 1.4 απείραχτο. Η διάσταση 195/50 R15. Το λάστιχο είναι σχεδόν τέλειο με πάνω από 3000 χιλιόμετρα και ανεβαίνουμε... Αν βγάλει ένα χρόνο με μικρή μείωση επιδόσεων, το ξαναβάζω ασυζητητί.Να ρωτήσω κάτι εγώ; Αν δεν κάνω λάθος το Τ1-R βγαίνει σε δείκτη ταχύτητας v και w. Εσύ σε τι δείκτη τα πήρες; Δεν είναι υψηλοί αυτοί οι δείκτες ταχύτητας για το fiesta; Ρωτάω γιατί έχω κι εγώ ένα fiesta sport 1.6 και ψάχνω για λάστιχα μετά τα pilot exalto από τα οποία έμεινα ευχαριστημένος
-
Παίδες έχω μια ερώτηση.... Τα conti sportcontact2 από αντοχή σε πεζοδρόμια και λακούβες πώς πάνε? Είναι ευαίσθητα ή όπως όλα τα λάστιχα είναι άμα σου τύχει.. ;
-
διπλό post...
-
Δεν μπορώ να καταλάβω την ερώτησή σου μιας και όλα τα λάστιχα καταστρέφονται αν ανέβεις πολύ περίεργα το πεζοδρόμιο (όχι κάθετα δηλαδή).
Επίσης αν είναι να σου τύχει λακούβα που θα σου σκίσει το λάστιχο,δεν την γλυτώνεις με τίποτα ό,τι κι αν φοράς.Εκτός κι αν ρωτάς άλλο πράγμα από αυτό που φαντάζομαι...Έχω μια ερώτηση που με απασχολεί εδώ και 1 βδομάδα...
Έχω 205/55/16 διάσταση ελαστικών και έχω βρει να βάλω Pirelli Pzero Rossο από την τελευταία παρτίδα που βγήκε από το εργοστάσιο.Η τιμή τους παραμένει γύρω στα 550 με 600 ευρώ.Αν τα απορρίψω σκέφτομαι να βάλω τα νέα pilot exalto.Υπόψην ότι ψάχνω ένα πολύ ομοιογενές λάστιχο με όσο το δυνατόν καλύτερο κράτημα,φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο και με όσο το δυνατόν πιο μαλακιά γόμα καθώς το αμάξι μου δεν έχει πολύ δύναμη για να ζεστάνει ένα σκληρό λάστιχο.Είναι όντως πολύ μαλακό το exalto όπως μου λέει ο λαστιχάς μου ή όχι;Από τα Rosso είμαι πολύ ευχαριστημένος και άρα ψάχνω σε κάτι που να προσεγγίζει όσο μπορεί τα λάστιχα αυτά.
Και ο προβληματισμός μου ξεκινα από αυτό που ήθελα να πω στην αρχή.Να προτιμήσω τα Rosso αν και παλιάς σχετικά σχεδίασης (νομίζω του 2000) ή τα exalto που είναι ένα πολύ νεότερο λάστιχο και άρα μάλλον καλύτερο; (δεν είναι απαρραίτητο αυτό.Απλά περνάει από το μυαλό μου.) -
Πολυ μαλακα που λεει ο λαστιχας σου δεν ειναι. Δεν αργεις ομως να τα ζεστανεις(συγκριτικα με τα rosso απότι ξερω ποιο γρηγορα ζεστενονται) και ειναι ενα πολυ καλο λαστιχο. Αν δεις συγκρισεις κιολας καλυτερο απο το rosso και σε αυτη τη διασταση θα τα βρεις γυρω στα 500-520 αν και Michelin...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω την ερώτησή σου μιας και όλα τα λάστιχα καταστρέφονται αν ανέβεις πολύ περίεργα το πεζοδρόμιο (όχι κάθετα δηλαδή).
Επίσης αν είναι να σου τύχει λακούβα που θα σου σκίσει το λάστιχο,δεν την γλυτώνεις με τίποτα ό,τι κι αν φοράς.Εκτός κι αν ρωτάς άλλο πράγμα από αυτό που φαντάζομαι...Το αυτοκίνητο που θα μπούν δεν είναι το δικό μου. Το οδηγάνε 2 άτομα. Γυναίκα που τα πρωινά ανεβαίνει κράσπεδα για να παρκάρει στο μετρό (Πλακεντίας) και άντρας με... ανησυχίες.
Ξέρω πως κάποια λάστιχα είναι ευπαθή σε πεζοδρόμια-λακούβες και απλά ρωτάω αν κάποιος έχει τέτοια εμπειρία με τα sportcontact2. So simple -
file mou dokimase ta kumho ku31 tha patheis plaka sto egioume ta forao se nissan almera 1.5 sedan
-
ti proteinete gia elastika se saab 2.0 turbo.
eimai anamesa se michelin primacy,good year eagle f1 kai pirelli zero nero? diastasi 225/45/17 -
file mipos itan ta lastixa dunlop an itan emena mou petaksan vizia kai ta 4
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....