-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
για ελλαδα δε νομιζω οτι κανουν τα μπριτζ γενικα...για προσθιοκινητο μιλαω...αν ζεσταθει ειναι κολλα.
-
Bridgestone Potenza RE 050A, 205-55/16 W σε αμάξι τετρακίνητο Χάλντεξ με 200 ίππους ήταν ό,τι καλύτερο δοκίμασα (λοιπά στο ίδιο αμάξι: Dunlop, Avon). Πολύ ανθεκτικό σε χιλιομετρική απόδοση ΚΑΙ ανωμαλίες οδοστρώματος, σαφές τιμόνι και ατέλειωτη πρόσφυση όταν ζεσταθούν (με 1100 χιλιόμετρα στην καθισιά μου μέχρι πρόσφατα, ε, ζεσταίνονταν ).
Αρκετά καλά στο βρεγμένο. -
Ο χρήστης fylakas24 έγραψε:
Καλησπερα στο forum. Θα ηθελα να πω και γω την γνωμη μου περι των ελαστικων. Εχω διαβασει πολλες φορες να γραφει καποιος για τα dunlop sp sport fast response αλλα κανεις να τα εχει και να πει την γνωμη του. Η δικη μου αποψη λοιπον για καποιον που θελει να βαλει καινουρια λαστιχα ειναι πως τα συγκεκριμενα ειναι αριστη επιλογη και μεταμορφωνουν τη αισθηση οδηγησης του αυτοκινητου χωρις υπερβολες. Στο παρελθον ειχα bridgestone απο την μανα του τα οποια ηταν και μαπα(πολυ ναυλον), bridgestone turanza 300 τα οποια φρεσκα αποδιδαν καλα αν και σκληρα αλλα ειναι τοσο σκληρα που τα αυλακια δεν τρωγονται ωσπου να πετρωσει το ελαστικο απο την πολυκαιρια! Μαλιστα τα συγκεκριμενα επειτα απο φρεναρισμα πανικου και συρσιμο του αυτοκινητου καμια 30αρια μετρα(απουσια abs...) τα λαστιχα εκαναν εναν θορυβο σαν να πατας καθε 50 εκατοστα σε λακουβα. Μην τα πολυλογω ισιωσαν σε ενα μερος τους!! Τα αντικατεστησα με michelin energy τα οποια ομως για ελλαδα πιστευω ειναι ακρως ακαταλληλα λογω της πολυ μαλακης γομας τους που εχει σαν αποτελεσμα να αποκολλιουνται κομματια απο το πελμα τους κυριως στον 'ωμο' του ελαστικου. Τωρα πια εχω τα dunlop και μπορω να πω χωρις να εχω δοκιμασει τα παντα πως ειναι απλα το καλυτερο ελαστικο για γρηογορη οδηγηση ως και σκοτωμου σε αυτοκινητο μεσαιου κυβισμου. Διασταση 195/60/15. Τα συνιστω ανεπιφυλακτα λοιπον. Οσο για τα Continental premium contact 2 εχω να πω πως ειναι ενα καλο ελαστικο παρολαυτα με μαλακη γομα και επιρρεπες στα σχισιματα. Να συμπληρωσω πως εχω ενα nissan almera(01') 1500cc με koni yellow και ελατηρια eibach pro. Επισης θα ηθελα να ρωτησω επειδη η κανονικη διασταση του ελαστικου ειναι 185/60/15 και ο κατασκευαστης συστηνει πιεση ανευ φορτιου 29/29 ενω η dunlop 32/29, στην δικη μου διασταση ποση πιεση πρεπει να εχω για κυριως γερα κρατηματα και εξοικονομηση βενζινης? Ως τωρα εβαζα 30-30. Τωρα βαζω 32/29. Ευχαριστω για οποια απαντηση εκ των προτερων.Είναι περίπου ένας μήνας από τότε που έβαλα μία τετράδα Dunlop SP Sport Fast Response 195/50 R15 H στο Fabia 1.4 101 που οδηγώ καθημερινά. Πριν από αυτά το είχα δουλέψει με τα εργοστασιακά Turanza ER30 και τα Eagle F1 GSD3.
Τα Turanza ER30 σε V ασχολίαστα, έπασχαν κυρίως σε πρόσφυση κατά τον άξονα κίνησης του αυτοκινήτου (επιταχύνσεις, φρενάρισμα) παρά σε στροφές. Σε βροχή μέτρια. Άνεση καλή.
Τα F1 ήταν πάρα πολύ καλό ελαστικό, πολύ καλό φρενάρισμα, τρομερό σε στροφή, ακρίβεια στο τιμόνι-πληροφόρηση (λόγω και σκληρών πλαϊνών) αλλά δε συνεργαζόταν καλά με την εργοστασιακή ανάρτηση του αυτοκινήτου. Το ελαστικό δεν απορροφούσε πολλές ανωμαλίες και η ανάρτηση δεν ήταν σχεδιασμένη να τις διαχειριστεί, με αποτέλεσμα αυξημένη απώλεια πρόσφυσης σε φρενάρισμα ή επιτάχυνση σε άσφαλτο με ανωμαλίες. Με μία καλύτερη ανάρτηση ένα λάστιχο τέτοιου τύπου θα ήταν η ιδανική λύση, καθώς είχες ανά πάσα στιγμή εικόνα του που πατάνε οι τροχοί σου και ενέπνεε εμπιστοσύνη για στρίψιμο. Οι αντιδράσεις των ελαστικών βέβαια ήταν λίγο πιο απότομες από τα προηγούμενα και τα επόμενα, πράγμα αναμενόμενο βέβαια. Τεράστιο λάθος η επιλογή τους σε δείκτη V (δεν έβγαιναν και πιο κάτω νομίζω), με αποτέλεσμα σε διαδρομές εντός πόλης να μην αποδίδουν τα μέγιστα παρά μόνο αν είχες περιθώριο να τα ζεστάνεις με έντονες επιταχύνσεις-φρεναρίσματα ή στροφές, κάτι όχι πάντα εφικτό.
Για το λόγο αυτό είπα στην επόμενη αλλαγή να κατέβω μία κατηγορία και να πάρω κάτι που να είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου (λέγε με εργοστασιακή ανάρτηση). Κατέληξα στα Dunlop σε H, από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και ζεσταίνονται εύκολα, και είναι πολύ καλά σε φρενάρισμα-ελκτική πρόσφυση. Μειονέκτημα τα πολύ πιο μαλακά πλαϊνά σε σχέση με τα F1: ναι μεν κερδίζει σε άνεση, αλλά χάνεις σε πληροφόρηση-ακρίβεια. Επίσης, ενώ είναι πολύ καλό λάστιχο για στρίψιμο (έχει περιθώρια συγκρίσιμα με του F1), αυτή ακριβώς η ασάφεια δε σου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη σε 'απαιτητικές' συνθήκες. Βέβαια το γεγονός ότι λειτουργούν πιο πολύ ώρα σε θερμοκρασία λειτουργίας και όχι κρύα όπως τα F1 και συνεργάζονται καλύτερα με την αναρτηση συμψηφίζουν σε γενικές γραμμές την έλλειψη σκληρότερων πλαϊνών. Πιο ήσυχα από τα F1 και τα Turanza.Ιδανική λύση για το αυτοκίνητο και τον τρόπο οδήγησης θα ήταν ένα λάστιχο επιπέδου Eagle F1 σε δείκτη Η με κάποια καλύτερη aftermarket ανάρτηση. Δεδομένης της εργοστασιακής που δεν προβλέπεται να αλλάζει για τον επόμενο χρόνο και της έλλειψης σπορ ελαστικών σε V τα Dunlop είναι μία πολύ καλή επιλογή.
-
Μεταξύ Dunlop SPS Fast Response και GoodYear Duragrip σε 185/60R14 (82Η) τι θα διαλέγατε για ένα αυτοκίνητο που κάνει περί τα 100km την ημέρα με το 80% αυτών σε Ε.Ο. και Α.Ο. και ψιλογκαζιάρα γυναίκα οδηγό? Ένας φίλος που την έχει ψάξει πολύ περισσότερο από εμένα αυτή τη διάσταση τα πρότεινε και τα δύο ως κορυφαίες εναλλακτικές των Yokohama C-Drive. Τιμή [με βαλβίδες-ζυγοστάθμιση-τοποθέτηση] τα βρήκα 230 ευρώ και τα δύο.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μεταξύ Dunlop SPS Fast Response και GoodYear Duragrip σε 185/60R14 (82Η) τι θα διαλέγατε για ένα αυτοκίνητο που κάνει περί τα 100km την ημέρα με το 80% αυτών σε Ε.Ο. και Α.Ο. και ψιλογκαζιάρα γυναίκα οδηγό? Ένας φίλος που την έχει ψάξει πολύ περισσότερο από εμένα αυτή τη διάσταση τα πρότεινε και τα δύο ως κορυφαίες εναλλακτικές των Yokohama C-Drive. Τιμή [με βαλβίδες-ζυγοστάθμιση-τοποθέτηση] τα βρήκα 230 ευρώ και τα δύο.Κοιτα εδω http://www.reifendirekt.de/review/37/Du ... stcom.html
και εδω http://www.reifendirekt.de/cgi-bin/RDTy ... entest.com
Για το Duragrip δεν ειχε βαθμολογηση σε αυτο το site αλλα απο τη δικη μου αισθηση στο αμαξι μου διαλεγω dunlop. Και απο την συγκριση αυτων των δυο που σου εστειλα η βαθμολογια στο tyre wear ειναι 2.2 dunlop, 2.8 goodyear, οποτε καλυτερο σε αντοχη το dunlop, σημαντικο για οδηγηση 100 χλμ. σε εθνικη οδο... Βεβαια τα ελαστικα μιας εταιριας δεν ειναι ολα τα ιδια θα μου πεις αλλα αυτα στην τιμη ειναι περιπου ιδια και ισως να συγκρινονται καπως σαν εταιριες σ'αυτη τη διασταση που ζητας. -
Εγώ χωρίς να έχω προσωπική άποψη, από αυτά τα 2 θα έβαζα τα Dunlop γιατί έχω ακούσει από φίλο πολύ καλά λόγια
-
Σε 195/65-15 V για προσθιοκίνητο Α3 1.8Τ τι προτείνετε? Tα Dunlop Sport 01 που έχω πετάξανε καρούμπαλο ενώ παρουσίασαν υπερβολική φθορά από πέρασμα στα Μέγαρα ( Bridge με ανάλογη και χειρότερη 'κακοποίηση' σε άλλο δυνατό προσθιοκίνητο είχαν πολύ μικρότερη φθορά...) Αν πάντως εξαιρέσουμε το θέμα πίστα που ας πούμε ότι το.. κόβω τι υπάρχει που να έχει καλό λόγο αντοχής σε χτυπήματα προς θόρυβο κύλησης - και για σβέλτη οδήγηση πάντα αλλά σε δρόμο?
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Σε 195/65-15 V για προσθιοκίνητο Α3 1.8Τ τι προτείνετε? Tα Dunlop Sport 01 που έχω πετάξανε καρούμπαλο ενώ παρουσίασαν υπερβολική φθορά από πέρασμα στα Μέγαρα ( Bridge με ανάλογη και χειρότερη 'κακοποίηση' σε άλλο δυνατό προσθιοκίνητο είχαν πολύ μικρότερη φθορά...) Αν πάντως εξαιρέσουμε το θέμα πίστα που ας πούμε ότι το.. κόβω τι υπάρχει που να έχει καλό λόγο αντοχής σε χτυπήματα προς θόρυβο κύλησης - και για σβέλτη οδήγηση πάντα αλλά σε δρόμο?yokohama s drive
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
Σε 195/65-15 V για προσθιοκίνητο Α3 1.8Τ τι προτείνετε? Tα Dunlop Sport 01 που έχω πετάξανε καρούμπαλο ενώ παρουσίασαν υπερβολική φθορά από πέρασμα στα Μέγαρα ( Bridge με ανάλογη και χειρότερη 'κακοποίηση' σε άλλο δυνατό προσθιοκίνητο είχαν πολύ μικρότερη φθορά...) Αν πάντως εξαιρέσουμε το θέμα πίστα που ας πούμε ότι το.. κόβω τι υπάρχει που να έχει καλό λόγο αντοχής σε χτυπήματα προς θόρυβο κύλησης - και για σβέλτη οδήγηση πάντα αλλά σε δρόμο?
yokohama s drive
σε σχέση με Bridge RE-κάτι ?
-
δεν ξερω καθολου . . . αλλα για καποιο λογο δεν τα θελω τα Bridge καθολου δε μου εχουν καθησει καλα.
και με αυτα που εχω διαβασει εδω αλλα και απο οτι φενετε υπαρχουν κλασης ανωτερα λαστιχα απο τα Bridge -
Παιδιά για λάστιχα 205/55/16 τί προτείνετε;
ξέρουμε πάνω κάτω τιμές;
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
Παιδιά για λάστιχα 205/55/16 τί προτείνετε;ξέρουμε πάνω κάτω τιμές;
Για τί οδήγηση και ποιό αυτοκίνητο;
-
κάνω 12000 το χρόνο μισά στην πόλη και μισά σε ανοιχτό δρόμο....αυτοκίνητο volvo s40 2007 1.6
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
κάνω 12000 το χρόνο μισά στην πόλη και μισά σε ανοιχτό δρόμο....αυτοκίνητο volvo s40 2007 1.6Για μένα κοίτα τα Conti premiumcontact2 ή Michelin Primacy HP για νορμάλ οδήγηση και Michelin PE2 αν είσαι πιό ανήσυχος
400-450 € η τετράδα -
Ξέρετε αν η Bridgestone έχει βγάλει νέο Potenza RE050A σε 225/45/R17 91V; Από το σάιτ τους δε φαίνεται κάτι σχετικό. Σε επικοινωνία με τον Κυριαζή στη Χαλκηδόνα για το εν λόγω μου έδωσαν τιμή 4άδας 580 ευρώ και μου τόνισαν ότι πρόκειται για το νέο Potenza Yπ όψη ότι σε άλλους 2 που χα ρωτήσει παλιότερα οι τιμές ήταν περί τα 650 ευρώ η τετράδα...
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
κάνω 12000 το χρόνο μισά στην πόλη και μισά σε ανοιχτό δρόμο....αυτοκίνητο volvo s40 2007 1.6
Για μένα κοίτα τα Conti premiumcontact2 ή Michelin Primacy HP για νορμάλ οδήγηση και Michelin PE2 αν είσαι πιό ανήσυχος
400-450 € η τετράδαθα συμφωνήσω.
-
Σε παλιότερο thread είχε αναφερθεί πως τα 720 της Bridge τα οποία τα είχα σε άλλο αυτοκίνητο και θα τα έβαζα στο Α3 αν υπήρχαν ουσιαστικά δεν αντικαταστάθηκαν από κάτι νέο. Τι θα λέγατε ότι είναι κάτι αντίστοιχο δηλαδή με σκληρά πλαϊνά και αντοχή στην σπορτίφ (αν όχι ακραία σπορ) χρήση; Τα Yokohama S Drive που αναφέρθηκαν πλησιάζουν σ' αυτό το πρότυπο;
(Μ'άρεσαν και τα Dunlop Sport 200Ε και 01 μέχρι που πέταξαν καρούμπαλο - τα 01)
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μεταξύ Dunlop SPS Fast Response και GoodYear Duragrip σε 185/60R14 (82Η) τι θα διαλέγατε για ένα αυτοκίνητο που κάνει περί τα 100km την ημέρα με το 80% αυτών σε Ε.Ο. και Α.Ο. και ψιλογκαζιάρα γυναίκα οδηγό? Ένας φίλος που την έχει ψάξει πολύ περισσότερο από εμένα αυτή τη διάσταση τα πρότεινε και τα δύο ως κορυφαίες εναλλακτικές των Yokohama C-Drive. Τιμή [με βαλβίδες-ζυγοστάθμιση-τοποθέτηση] τα βρήκα 230 ευρώ και τα δύο.Εγω θα σου προτυνα τα GoodYear Duragrip ειναι ενα ελαστικο που ειναι πολυ καλο σε βρεγμενο αλλα εξισου καλο και στο στεγνο.
Προκυτε για ελαστικο για μικρομαεσαια αυτοκινητα (οικογενιακα) αλλα δεν θα λεγανε οχι και σε -λιγο- πιεση.
Οπως σου ειπα και πιο πανω, παροτι ειναι ενα ελαστικο με εντονα στοιχεια για βροχη εχει εξισου καλη συμπεριφορα και στο στεγνο και ζεσταινεται αρκετα γρηγορα και θα ελεγα οτι ειναι ενα ελαστικο με μαλακη γομα αλλα σκληροα πλαϊνα.
Τα Dunlop SPS Fast Response ειναι ενα ελαστικο ποιο σπορ καλο στο στεγνο αλλα με μικρη διαρκεια ζωης σχετικα, μετα αρχιζει να γλιστραει αρκετα και εχουν μαλακα πλαϊνα.(Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσουν τα ελαστικα με μαλακα πλαϊνα).
-
Παιδιά έχω ένα volvo s40 6/2006 φοράω 195/65 r15 και θέλω να πάω σε 16αρα ζάντα.....έχει 5 μπουλόνια η ζάντα μου...αυτό που θέλω να βρω είναι τι καρέ μπορώ να βάλω....5χ108 ? πχ πως θα το μάθω;
-
επίσης η αλλαγή offset είναι εφικτή;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....