-
Μην τσιγκουνευεστε σε λαστιχα/φρενα/αναρτησεις.Ειναι αυτα που μας κρατανε σε επαφη με το οδόστρωμα
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Τροφή για σκέψη:
Η διαφήμιση στο forum απαγορεύεται, κατά τη γνώμη μου πολύ σωστά.
Η δυσφήμιση επιτρέπεται;
Αν εγώ είμαι θυμωμένος με το εστιατόριο, ξενοδοχείο, μαγαζί ή οποιοδήποτε προϊόν μου κάθησε ανάποδα, δικαιούμαι να ανοίγω θέμα βάζοντας μάλιστα στον τίτλο ότι είναι για τα σκουπίδια; Ακόμη και αν είναι ανταγωνιστής μου;
Να σημειώσω βέβαια ότι με τη μάρκα Barum δεν έχω καμιά σχέση, ούτε τα είχα ξανακούσει.Αλλο διαφήμιση (φαίνεται!) και άλλο παράθεση προσωπικών εμπειριών, θετικών ή αρνητικών. Δηλαδή το 'πήγα στο τάδε συνεργείο και έμεινα ευχαριστημένος / δυσαρεστημένος για τους εξής λόγους' ή 'αγόρασα τα τάδε ελαστικά και έμεινα ευχαριστημένος / δυσαρεστημένος για τους εξής λόγους' επιτρέπονται. Διαφορετικά δεν θα είχαμε στο Forum κανένα θέμα με προσωπικές εμπειρίες και απόψεις, όλα θα ήταν 'λογοκριμένα' -με τη λογική που αναφέρεις ακόμα και το 'γουστάρω πολύ το ΧΧΧ μοντέλο, μ΄αρέσει το σουλούπι του' δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται.
(Moderator nass)
PS. Το Barum Rally δεν το είχες ξανακούσει ?
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ερώτηση: Πέρα από το γεγονός ότι τα ελαστικά μου θέλουν αλλαγή, είναι δυνατό, λόγω σκλήρυνσης της γόμας ... να νιώθω το αμάξι να κοπανάει πιο ξερά σε λακούβες σε όλους τους τροχούς;Φυσικά και είναι. Σε όλα τα λάστιχα συμβαίνει με το χρόνο, αλλά συνήθως δεν το αντιλαμβανόμαστε γιατί η 'σκλήρυνση' γίνεται σταδιακά και προσαρμοζόμαστε. Εγώ άλλαξα τρίχρονα Energy με άλλα ίδια και διαπίστωσα σαφή βελτίωση στο στρογγύλεμα των ανωμαλιών του δρόμου λόγω της πιο φρέσκιας/μαλακής γόμας.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τροφή για σκέψη:
Η διαφήμιση στο forum απαγορεύεται, κατά τη γνώμη μου πολύ σωστά.
Η δυσφήμιση επιτρέπεται;
Αν εγώ είμαι θυμωμένος με το εστιατόριο, ξενοδοχείο, μαγαζί ή οποιοδήποτε προϊόν μου κάθησε ανάποδα, δικαιούμαι να ανοίγω θέμα βάζοντας μάλιστα στον τίτλο ότι είναι για τα σκουπίδια; Ακόμη και αν είναι ανταγωνιστής μου;
Να σημειώσω βέβαια ότι με τη μάρκα Barum δεν έχω καμιά σχέση, ούτε τα είχα ξανακούσει.Αλλο διαφήμιση (φαίνεται!) και άλλο παράθεση προσωπικών εμπειριών, θετικών ή αρνητικών. Δηλαδή το 'πήγα στο τάδε συνεργείο και έμεινα ευχαριστημένος / δυσαρεστημένος για τους εξής λόγους' ή 'αγόρασα τα τάδε ελαστικά και έμεινα ευχαριστημένος / δυσαρεστημένος για τους εξής λόγους' επιτρέπονται. Διαφορετικά δεν θα είχαμε στο Forum κανένα θέμα με προσωπικές εμπειρίες και απόψεις, όλα θα ήταν 'λογοκριμένα' -με τη λογική που αναφέρεις ακόμα και το 'γουστάρω πολύ το ΧΧΧ μοντέλο, μ΄αρέσει το σουλούπι του' δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται.
(Moderator nass)
PS. Το Barum Rally δεν το είχες ξανακούσει ?
ΟΚ, κατανοητόν και απόλυτα δεκτόν!
... και στο κοντινό μέλλον θα βγάλω τα σώψυχά μου για διάφορα προιόντα και υπηρεσίες που με έχουνε χαλάσει! Άφθονα...
PS Το Barum Rally όχι μόνο το έχω ακούσει αλλά και σε κάποια φάση το σκεφτόμασταν. (Χωρίς να ξέρω ότι πρόκειται για λάστιχα!). Αυτό και την Madeira, τότε που ψαχνόμασταν να φύγουμε από τη 'μιζέρια' (προσοχή-για τον συνοδηγό πάντα) του άντε-πάλι-ξανά Μερκούρης-Καρούτες-Φτέρη-Παύλιανη κλπ κλπ και ξανά-μανά, αποστήθιση, αίσχος! -
Σύμφωνοι, απλά, στην περίπτωσή μου, έχω την εντύπωση ότι το κοπάνημα ήρθε ξαφνικά κι όχι προοδευτικά όπως αναφέρεις..στα τελευταία 1000χλμ, ή αντίστοιχα, τον τελευταίο 1 μήνα
-
Σκεφτηκα πολύ πριν ανεβασω το ποστ παιδια, σκεφτηκα αυτα που λετε τωρα για την δυσφήμιση. Δεν θα το έκανα αν απλά ήταν 'μετρια'. Ή θα σας έλεγα οτι 'Ενταξει, δεν ειναι οτι καλυτερο, καλα είναι για τα λεφτα τους'.. Οδηγώ αρκετά χρονια και επειδή θεωρώ τα λάστιχα ένα πολυ σημαντικό κομμάτι των αρκετών αυτοκινήτων που ειχα μεχρι τώρα (οδηγώ 3-4 ταυτοχρονα), προσπαθώ να τα αλλαζω (τα 'καλοκαιρινα') καθε 2 χρόνια. Εχω οδηγήσει πολλά λάστιχα, και μεικτά και χειμερινά και τουλάχιστον ξέρω την τυπική συμπεριφορά των τυπικών ελαστικών. Στα 2 αμαξια μου εχω και χειμερινά σετ και ήδη σας ανεφερα οτι βαζοντας τα χειμερινά το αμαξι άλλαξε.
Τα λάστιχα τα έβαλα ανοιξη-καλοκαιρι 2008, εχουν DOT 0107 (1η εβδομαδα 2007). Δεν εχουν χρησιμοποιηθει πανω απο 6 μηνες (4-5000 χιλ) γιατι το αμαξι ειχε μεινει απο ηλεκτρονική στο γκαραζ για ενα 2-μηνο.
Και για διαφήμιση: Τα χειμερινά που εχω ειναι shampiro M/S (ουτε στο ιντερνετ δεν υπαρχει), τα φορανε αμαξια που ερχονται απο βορειες χωρες, τα πηρα πριν απο 4 χρόνια σχεδον απατητα απο μεταχειρισμενο αμαξι εισαγωγής 80 ευρω την τετραδα, ειναι παραγωγής 34/2001, πανε για το 3ο χειμωνιατικο 3μηνο και συνεχίζουν να δουλευουν και στην λασπη και στο στεγνο και στο βρεγμενο. Σιγουρα δουλευουν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλύτερα απο τα BARUM.
Αν δεν μπορουμε να πουμε σε ενα forum την γνωμη μας για κατι, δεν μπορουμε να την πουμε πουθενα. Δεν πουλαω λαστιχα, αλλα και να πουλαγα θα κοιταγα να δυσφημισω καποια γνωστη μαρκα (ανταγωνιστική) και οχι τα barum που τα φερνουν ελάχιστοι...
Ανεβηκα στο εξοχικο να αλλαξω αμαξι ψιλονευριασμένος με τον πατερα μου που δεν μου το ειχε πει (του ειχα αφησει το γκολφ να κανει κανα χιλιομετρο), και κατεβασε το κεφαλι και μου ειπε οτι οδηγει πολυ σιγα με αυτά τα λαστιχα αλλα δεν μου το ειπε γιατι ηταν καινουργια και δεν ηθελε να με στεναχωρήσει. Η γνωμη δεν ειναι μονο δική μου δηλαδή.
Τα BARUM eιναι τσεχοσλοβακικα και απο οτι εχω καταλαβει την αγορασε η continental.. Δεν ειναι κακο αυτό, αρκεί να βαζουν καποιες προδιαγραφές...Μακαρι να ειχαμε και εμεις βιομηχανια ελαστικών και τωρα να συζηταγαμε για αυτήν.
Την πάτησα γιατί ο εμπορος ειναι και γνωστός, και το αμαξι κανει χιλιομετρα και σε χωματοδρομους που μου καταστρεφουν γρηγορα αυτά που συνηθως προτιμώ. Ειπα να δοκιμασω κατι αλλο περισυ το καλοκαιρι για το μαζντακι, μου τα πουλησε και για ισαξιο των continental, και απλα σε νερο δεν παιζουν. Το λαστιχαδικο ειναι μεγαλο και γνωστό και με πολυ πελατεία...
Γενικώς παιζω με τις μαρκες και τα μοντελα τους και με τους δεικτες ταχυτητας γιατι μου αρεσει να δοκιμαζω και να συγκρίνω. Δεν ειμαι κολλημενος με μια μαρκα.Και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ντρεπομαι που εκανα λαθος επιλογη. Λαθος, ναι, την πατησα ναι, το ανεβασα για να μην την πατησει κανας άλλος... Ο φιλαρακος με το τουρμπισιο θεωρει οτι τον κρατανε στον βρεγμενο δρομο, σεβαστη η γνώμη του. Επειδή είχα αρκετα χρονια punto gt, που το σπιναρισμα ειναι τρελό ετσι και αλλιως, μηπως απλα μπερδευει το λογικό γλίστρημα με την ανυπαρκτη προσφυση σε βρεγμένο? Ειναι πολυ κοντα αυτά σε ελαφρυ αμαξι με πολυ ροπή στον μπροστινό αξονα..
Παντως τον μαρτη - απριλη που θα βγαλω τα χειμερινα, θα τα αλλαξω ανεξαρτητως της εκβασης του ματς που θα παιξω με τον λαστιχα. Και υποστηριζω την εκφραση 'για τα σκουπίδια'. Ή οπως λένε οι λαστιχαδες, 'πατσαβουρια'...
Σορρυ για το μηκος...
-
Ο χρήστης vjkostas έγραψε:
Τελικά άλλαξα τα λάστιχα σήμερα και έβαλα τα Continental Premium Contact 2 στα 290 €
Είδα όμως πως είναι made in france, εγώ περίμενα να είναι γερμανικής κατασκευής, μήπως την πάτησα???Οι πρώτες εντυπώσεις απο τα conti είναι άριστες, σε σχέση με τα potenza που είχα πολύ ανώτερα.
Καλησπέρα vjkostas. Σε ποιο ακριβώς σημείο γράφουν τα Continental σου το 'made in...'; Στα δικά μου δεν μπόρεσα ακόμα να το βρω.
-
Συγχαρητήρια στον dpap, έκανε άριστα που μας ενημέρωσε....αν κάποιος έχει αντίθετη γνώμη για τα συγκεκριμένα ελαστικά, δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο παρά να την παραθέσει ...
-
Tο βρήκα τελικά. Made in Portugal.
Πάντως φοβερά τα Continental PremiumContact 2 στα πρώτα 200Km στην Alfa 156 1.6. Πολύ μαλακή γόμα, πολύ καλό κράτημα, και στο στεγνό και στον βρεγμένο (μηδενική υδρολίσθηση σε συγκεντρωμένες ποσότητες νερού), άριστο φρενάρισμα και στον στεγνό και στον βρεγμένο, χωρίς να μπαίνει το ABS, πολύ καλό turn-in και αμεσότητα στο τιμόνι και αποδίδουν από κρύα. Μόνο μείον τα σχετικά μαλακά πλαϊνά τους (ίσως βέβαια γι'αυτό να φταίει και το ότι είναι 205/60/15 με δείκτη Η). Με +0.1bar όμως από την προτεινόμενη εργοστασιακή πίεση για V λάστιχο, όλα ΟΚ. Μένει τώρα να αποδειχτεί η διάρκεια αυτών των χαρακτηριστικών τους στον χρόνο, το πώς θα αποδίδουν το καλοκαίρι στις υψηλές θερμοκρασίες και το αν θα έχουν αξιοπρεπή διάρκεια ζωής. Αν αποδειχτούν όλα αυτά, τότε μιλάμε για το καλύτερο λάστιχο στην κατηγορία του.
-
Ο χρήστης dinosech έγραψε:
Tο βρήκα τελικά. Made in Portugal.Πάντως φοβερά τα Continental PremiumContact 2 στα πρώτα 200Km στην Alfa 156 1.6. Πολύ μαλακή γόμα, πολύ καλό κράτημα, και στο στεγνό και στον βρεγμένο (μηδενική υδρολίσθηση σε συγκεντρωμένες ποσότητες νερού), άριστο φρενάρισμα και στον στεγνό και στον βρεγμένο, χωρίς να μπαίνει το ABS, πολύ καλό turn-in και αμεσότητα στο τιμόνι και αποδίδουν από κρύα. Μόνο μείον τα σχετικά μαλακά πλαϊνά τους (ίσως βέβαια γι'αυτό να φταίει και το ότι είναι 205/60/15 με δείκτη Η). Με +0.1bar όμως από την προτεινόμενη εργοστασιακή πίεση για V λάστιχο, όλα ΟΚ. Μένει τώρα να αποδειχτεί η διάρκεια αυτών των χαρακτηριστικών τους στον χρόνο, το πώς θα αποδίδουν το καλοκαίρι στις υψηλές θερμοκρασίες και το αν θα έχουν αξιοπρεπή διάρκεια ζωής. Αν αποδειχτούν όλα αυτά, τότε μιλάμε για το καλύτερο λάστιχο στην κατηγορία του.
Την χώρα κατασκευής την γράφουν στην εσωτερική πλευρά του λάστιχου, οπότε αν τα έχετε φορέσει στο αμάξι δεν φάινεται το made in, εκτός και αν το γράφουν και στην εξωτερική πλευρά κάπου με πολύ μικρά γράμματα.
Όσον αφορά την σημπεριφορά τους συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο dinosech, είναι άριστη. Έχω κάνει και εγώ περίπου 300 km και πραγματικά έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος με την απόδοσή τους.
Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. -
Ερώτηση: Πέρα από το γεγονός ότι τα ελαστικά μου θέλουν αλλαγή, είναι δυνατό, λόγω σκλήρυνσης της γόμας από το χρόνο καθώς και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τελευταία, να είναι τα ελαστικά η αιτία που περίπου εδώ και 1000 χλμ, (μετά τις 44000χλμ δηλαδή) νιώθω το αμάξι να κοπανάει πιο ξερά σε λακούβες σε όλους τους τροχούς; Ή μήπως οφείλεται σε πτώση της απόδοσης των αμορτισέρ και μόνο;
Στοιχηματίζω στα αμορτισέρ. Όπως γράφεις, στα λάστιχα η ατμοσφαιρική γήρανση σκληράνει τη γόμα του πέλματος. Δεν κάνει ξαφνικά πιο σκληρό το sidewall.
-
Τα λαστιχα παιζουν και αυτα μικρο ρόλο στο κοπανημα, ειδικά αν φύγεις απο ενα φαγωμενο ξερο πελμα και πας σε ενα καινουργιο που εχει και 'ψωμί' και ελαστικοτητα. Παιζει και σημαντικοτατο ρολο η πιεση, υψηλη πιεση ειναι σαν να οδηγας ξύλα.
Κοιτας αμορτισερ (σε αμορτισερομετρο), σινεμπλοκ ψαλιδιών και πισω αξονα, και τα top joints των μπροστινών αναρτησεων (τα ελαστικά παρεμβύσματα που ακουμπάει η μπροστινή αναρτηση στο σασι, μεσα στον χωρο του κινητήρα, το 34-390)
-
Μετά από επικοινωνία με κατάστημα ελαστικών για τα Bridgestone Potenza Re050A σε 225/45/R17 91V σε ερώτησή μου για εβδομάδα παραγωγής μου απάντησαν ότι θα είναι μεταξύ 18ης και 24ης του 2008, δηλαδή περίπου 6 με 7 μηνών παλιά. Να το ψάξω περαιτέρω για την παλαιότητα, ή είναι ΟΚ? Πάντως τα μαμά (ίδιου τύπου) που φοράω ακόμα είχαν παραγωγή Ιουλίου 2005 (μεταξύ 22 και 28 αν θυμάμαι καλά) και το αμάξι παροδόθηκε τον Αύγουστο του 2005, δηλαδή ήταν κάτω από δίμηνο παλιά...Για την ιστορία, για τα εν λόγω μου δώσαν τιμή 660 ευρώ με τοποθέτηση και νέες βαλβίδες.
-
Ο χρήστης vjkostas έγραψε:
Την χώρα κατασκευής την γράφουν στην εσωτερική πλευρά του λάστιχου, οπότε αν τα έχετε φορέσει στο αμάξι δεν φάινεται το made in+1
-
Μετά από επικοινωνία με κατάστημα ελαστικών για τα Bridgestone Potenza Re050A σε 225/45/R17 91V σε ερώτησή μου για εβδομάδα παραγωγής μου απάντησαν ότι θα είναι μεταξύ 18ης και 24ης του 2008, δηλαδή περίπου 6 με 7 μηνών παλιά. Να το ψάξω περαιτέρω για την παλαιότητα, ή είναι ΟΚ? Πάντως τα μαμά (ίδιου τύπου) που φοράω ακόμα είχαν παραγωγή Ιουλίου 2005 (μεταξύ 22 και 28 αν θυμάμαι καλά) και το αμάξι παροδόθηκε τον Αύγουστο του 2005, δηλαδή ήταν κάτω από δίμηνο παλιά...Για την ιστορία, για τα εν λόγω μου δώσαν τιμή 660 ευρώ με τοποθέτηση και νέες βαλβίδες.Σαν ελαστικο ειναι πολυ καλο ειδικα το ''Α''! Απο εκει και περα παρολο που σε ολα τα site της η Bridgestone προμοταρει αυτο πρεπει να εχει αντικατασταθει απο το pole position!Αλλα δεν ειμαι σιγουρος!
Τι αυτοκινητο εχεις αν επιτρεπεται?Παρολα αυτα δεν μου φαινεται παλιο σαν ελαστικο 6-7 μηνων ειδικα αν ηταν σε εσωτερικο χωρο!
-
τι γνωμη εχετε γιαυτα?
yokohama c.drive
-
Το C-drive ειναι ένα καλό 'comfort' λάστιχο στην κατηγορία του Premiumcontact 2
-
Πολύ καλά στο στεγνό, όχι όμως και στο βρεγμένο, απ'ότι λένε τα διάφορα test. Σε ποια διάσταση τα θες;
-
Μετά από επικοινωνία με κατάστημα ελαστικών για τα Bridgestone Potenza Re050A σε 225/45/R17 91V σε ερώτησή μου για εβδομάδα παραγωγής μου απάντησαν ότι θα είναι μεταξύ 18ης και 24ης του 2008, δηλαδή περίπου 6 με 7 μηνών παλιά. Να το ψάξω περαιτέρω για την παλαιότητα, ή είναι ΟΚ? Πάντως τα μαμά (ίδιου τύπου) που φοράω ακόμα είχαν παραγωγή Ιουλίου 2005 (μεταξύ 22 και 28 αν θυμάμαι καλά) και το αμάξι παροδόθηκε τον Αύγουστο του 2005, δηλαδή ήταν κάτω από δίμηνο παλιά...Για την ιστορία, για τα εν λόγω μου δώσαν τιμή 660 ευρώ με τοποθέτηση και νέες βαλβίδες.H παλαιότητα που αναφέρεις είναι μια χαρά. Συνήθως 2-3 μήνες θα βρείς το μικρότερο, οπότε 6-7 μήνες είναι οκ. Τα λάστιχα στα εργοστάσια παραγώγης των αυτοκινήτων είναι σχεδόν πάντα φρέσκα (σε συνάρτηση και με τη ζήτηση φυσικά του αυτοκινήτου). Σαν ιδιώτης όμως δεν είναι τόσο 'Εύκολο' να έρθουν πολύ γρήγορα στα χέρια σου. 6 μήνες +- όμως είναι οκ.
Η τιμή όμως που αναφέρεις είναι κάπως τσιμπημένη με αυτά που έχω δεί. Θα πρότεινα να ρωτήσεις και σε άλλα βουλκανιζατέρ. Και καλύτερα από κοντά αν έχεις χρόνο και διάθεση και όχι από το τηλέφωνο.
Εdit : μίλησα με το λαστιχά μου. 580 τελική τιμή με όλα για τα Re050. Άσχετο όμως με την τιμή. Είσαι φούλ ευχαριστημένος με τα 050? Αν ναι πάω πάσο, αλλά αν κάτι δεν σου αρέσει (εμένα δεν με ενθουσίαζαν λόγω θορύβου. Γενικά όμως είναι καλά λάστιχα πιστεύω) γιατί δεν δοκιμάζεις και κάτι άλλο για να έχεις μια σφαιρική εξ' ιδίων άποψη? Και αφού πας στα 'καλά' λάστιχα, π.χ. τα Κοντινενταλ ΣΚ3 είναι από τα 'δυνατά' της αγοράς στα 600Ε.
Ααα και να μη ξεχάσω, βάλε ότι σου αρέσει αλλά ΡΟΣΟ ΜΗΝ βάλεις !
-
για τα Potenza που ρώτησα στον λαστιχά της γειτονιάς 660 εβραιους μου τα έδινε..οσο και τα sc3
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....