-
Από έρευνα και ΟΧΙ από προσωπική χρήση:
-σαφώς τρώγονται γρηγορότερα από τα σπορ λάστιχα. Αλλά παίζει ρόλο και η χρήση που τους κάνεις.
-σε απλά βρεγμένο δρόμο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εχουν σχεδόν ισάξια πρόσφυση από ότι λέγεται (άλλωστε μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για εγκεκριμένα για χρήση δρόμου ελαστικά semislick και όχι για fullslick) . 'Πρόβλημα' αρχίζει να υπάρχει σε νεροποντή όπου ρίχνει σαλονοτραπεζαρίες (SUV? Ποιός μίλησε για SUV. Για μπόρα μιλάω! ) αλλά και πάλι εκεί ελαττώνεις πολύ την ταχύτητα σου. Άλλωστε και με σπορ ελαστικό σε νεροποντή σε ελληνικό δρόμο δεν πηγαίνεις φέτες ούτως ή άλλως εκτός και αν θέλεις μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Άγιο Πέτρο! Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν με καλό και φρέσκο λάστιχο αλλά κάπως βαρύ πόδι (σε ανήσυχα χρόνια) τις υδρολισθήσεις με αρκετά πριν χρόνια στην Πατρών-Κορίνθου. Τρόμος στην άσφαλτο ...
-σε στεγνό και με τα λάστιχα ζεστά όμως (τα οποία αργούν λιγάκι βέβαια να έρθουν σε σωστή θερμοκρασία. Αλλά τα Ρόσο π.χ. έρχονται σε 1 ΚΜ? ) η προσφυση σε σχεση με τα απλά ελαστικά είναι από άλλο πλανήτη.
-έχουν πολύ αυξημένο θόρυβο κύλησης. Και εδώ όμως υπάρχουν λύσεις. Είτε πηγαίνεις με πάνω από 170 διαρκώς ούτως ώστε ο αέρας να υπερκαλύπτει το θόρυβο, είτε χώνεις κασετίδι με ZZ-Top και τέρμα το volume !
-λόγω ενισχυμένων πλαινών (για μεγαλύτερη αντοχή στις στρεβλώσεις) σαφώς και μειώνεται ελαφρώς η άνεση που προσφέρουν.
Γενικά έχουν αρκετά αρνητικά αλλά νομίζω ότι μια δοκιμή δεν κάνει κακό σε κανέναν. Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι φορές όπου επέλεξα κάποιο 'καλό' λάστιχο και τελικά βγήκε μάπα. Τουλάχιστον εδώ ξέρω ότι τουλάχιστον σε ένα τομέα (στεγνό και ζεστά) έχω ότι καλύτερο μπορώ να πάρω από τις διαθέσιμες προτάσεις.
Ααα ξέχασα να αναφέρω ότι έχουν και Γ@ΜΩ τα ντιζαιν :
-
Καταρχάς πριν πω μου απαντήσεις στην παρακάτω απορία μου, θα ήθελα να μου πεις:εσύ έχεις χρησιμοποιήσει semislick (προφανώς με έγκριση δρόμου)?
Συμφωνώ σε όλα όσα λες εκτός από ένα:
Μπορεί να μην πηγαίνεις 'τάπα' (όπως λες) όταν πέσει νεροποντή, όμως μία ταχύτητα των 70-80km/h είναι μία πολύ φυσικολογική ταχύτητα κίνησης αν έχεις νορμάλ ελαστικά και να κινείσαι χωρίς φόβο και...πάθος ( ).
Νομίζω (και το τονίζω αυτό μιας και δεν έχω βάλει ποτέ μου semislick λόγω των φόβων που έχω γράψει παραπάνω) ότι με τα semislick τέτοιες ταχύτητες είναι απαγορευμένες σε νεροποντή.ΥΓ:προφανώς και δεν εννοώ να γίνει λίμνη ο δρόμος και να πρέπει να βγάλεις κουπιά από τα παράθυρα για να τον διασχίσεις.
ΥΓ2:Έχω ζήσει (πριν 2-3 χρόνια που έβγαζε το αίμα μου) αρκετές υδρολισθήσεις στον ίδιο (τέλειο )δρόμο Κορίνθου - Πατρών πηγαίνοντας με αρκετά km/h και καταλαβαίνω τι θες να πεις.
ΥΓ3:Όντως και γαμώ τις χαράξεις το 888 ( ). -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πραγματικά παρανοϊκή επιλογή (της Nissan) !!
Ρίξε μια ενδεικτική ματιά εδώ, για να καταλάβεις τι εννοώ...
Τι μάρκα ελαστικών έχει τώρα ;Τώρα φοράει Continental Premium Contact (H).
Βλέπω ότι παίζουν μόνο τα ίδια (λίγο παλιά δεν είναι), τα Michelin enegy saver (δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό), Pirellli P6000. Ta michelin πόσο να πηγαίνουν περίπου?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πραγματικά παρανοϊκή επιλογή (της Nissan) !!
Ρίξε μια ενδεικτική ματιά εδώ, για να καταλάβεις τι εννοώ...
Τι μάρκα ελαστικών έχει τώρα ;Τώρα φοράει Continental Premium Contact (H).
Βλέπω ότι παίζουν μόνο τα ίδια (λίγο παλιά δεν είναι), τα Michelin enegy saver (δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό), Pirellli P6000. Ta michelin πόσο να πηγαίνουν περίπου?Αν δεν κάνω λάθος, μέχρι 55άρια (σε προφίλ) βγαίνουν τα Energy Saver...
Αν υπάρχουν, βάλε τα ίδια (PremiumContact) ή τα (επίσης 'αρχαία') SP Sport 9000.[Κοίτα να δεις που κάποιος θα βάλει 'αναγκαστικά' τα Toyo (Proxes T1-R) !!]
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Saver ομως, όχι τα απλά.Καλά, εννοείται
Περι σεμι σλικ...
Ρε παιδιά, με κανονικά λάστιχα σστην ελλάδα έχουμε προβλήματα υδρολίσθησης, με αυτά θα είστε ασφαλείς
Εκτός κι αν έχετε κι ένα χειμερινό σετ, οπότε πάσο... -
Πλησιάζει ο καιρός που θα βάλω τα λάστιχα χιονιού και βλέπω αρκετά νέα μοντέλα (σε 13άρια).
Michelin 3
Goodyear UG7
Dunlop
Continental
Pirelli (αυτά έχω)Είμαι ανάμεσα στα Michelin και στα Continental. Δεν με ενδιαφέρει αν φθείρονται και τα Μισλέν λέει αντέχουν πολύ περισσότερο από τους ανταγωνιστές. Διάβασε κανείς πρόσφατα τεστ;
-
εχω φορεσει για περιπου 1000 χλμ, εκ των οποιων τα 900+ ηταν σε δρομο, τα R888 απο την χιλιομετρικα μικρη εμπειρια μου διαπιστωσα οτι μεχρι του σημειου της υδρολισθησης ειναι καλυτερα απο οποιοδηποτε απο τα εξης 3 που εχω δοκιμασει(michelin exalto, toyo T1R, brigestone 040).
αργουν να ζεσταθουν, αλλα νομιζω οτι ουτως η αλλως ολα τα επιδοσεων με υψηλο δεικτη ταχυτητας αργουν.
απαξ κ ζεσταθουν στο στεγνο η προσφυση τους ειναι ΥΕΑΗ!!!, γιατι εκει που πριν πηγαινα κυρια, με τα 888 στα ιδια χλμ πηγαινα κύριος... βεβαια μετα απο λιγο συνηθησα και ανεβαζα τα χλμ διαπιστωνοντας οτι λογω υψηλοτερου οριου, οταν φευγουν φευγουν πιο αποτομα
(βλ. μπαινω Alain Delon βγαινω άλλα ντ'άλλων!!),
αλλα σε αυτο φταιει η κουτρα μου κ οχι το λαστιχο.
μαλιστα η γομα που εισαγεται στην ελλαδα ειναι αρκετα μαλακη με αποτελεσμα στις σερρες(πιστα) να φαγονονται πιο γρηγορα απο οτι θα περιμενε κανεις(βεβαια πιο αργα σε σχεση με οποιοδηποτε αμιγως πολιτικο λαστιχο) -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
...Η δίχρονη εγγύηση της Κοντινενταλ ΔΕΝ καλύπτει σκίσιμο ή καρούμπαλο (κομμένα πλαινά δηλαδη) ? Τι περιλαμβάνει ακριβώς ξέρεις / ξέρετε ?......και αντιγράφω από το κουπόνι της εγγύησης:
Η ΕΜΑ-Α.Ε., ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος & εισαγωγέας των ελαστικών CONTINENTAL, καλύπτει με εγγύηση 4 χρόνων από την ημερομηνία αγοράς κάθε κατασκευαστικό ελάττωμα, που τυχόν διαπιστωθεί από το τεχνικό τμήμα της (ισχύει για ελαστικά επιβατικών και ημιφορτηγών)
Στο τρίπτυχο κουπόνι όμως της διετούς οδικής βοήθειας (για τα ελαστικά και μόνο) αναφέρει αντίστοιχα εγγύηση 2 χρόνων που ισχύει για ελαστικά επιβατικών και 4x4.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Η ΕΜΑ-Α.Ε., ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος & εισαγωγέας των ελαστικών CONTINENTAL, καλύπτει με εγγύηση 4 χρόνων από την ημερομηνία αγοράς κάθε κατασκευαστικό ελάττωμα, που τυχόν διαπιστωθεί από το τεχνικό τμήμα της (ισχύει για ελαστικά επιβατικών και ημιφορτηγών)
...
To θέμα είναι ΤΙ ακριβώς καλύπτει αυτή η περιβόητη εγγύηση. Π.χ. πέφτω σε λακούβα και πετάει το λάστιχο καρούμπαλο. ΣΑΦΩΣ επικίνδυνη κατάσταση που δεν μπορείς να την αφήσεις έτσι για πολύ. Πάω την επόμενη στο λαστιχά που τα έβαλα και μου βάζει καινούριο με μηδεν ευρώ? Μου δίνει κάποια σοβαρή έκπτωση? Αυτό το έχεις διευκρινήσει επακριβώς? Έχω απορία κατά πόσο είναι 'σοβαρή' εγγύήση ή απλά είναι για τα μάτια του κόσμου!
Αν και το θέμα σε πρόβλημα ενός ελαστικού είναι ότι ΔΕΝ είναι και ότι πιο σωστό να αλλάζει ένα λάστιχο. Η τετράδα ή δυάδα.
-
Εμένα μου άλλαξαν 2 Goodyear excellence (κινέζικα) στην εγγύηση γιατί τραβούσε το αμάξι - μετά από (κάποια) ταλαιπωρία. Ο θόρυβος που έκαναν μου είπαν ότι δεν καλύπτεται από εγγύηση. Ήταν ελαττωματικά και δεν έφτιαξαν με τα χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εμένα μου άλλαξαν 2 Goodyear excellence (κινέζικα) στην εγγύηση γιατί τραβούσε το αμάξι - μετά από (κάποια) ταλαιπωρία. Ο θόρυβος που έκαναν μου είπαν ότι δεν καλύπτεται από εγγύηση. Ήταν ελαττωματικά και δεν έφτιαξαν με τα χιλιόμετρα.Τα Excellence είχαν και φορά και 'μέσα-έξω' πλευρά (αν θυμάμαι καλά ) ;
Δεν θυμάμαι αν το είχαμε αναφέρει (πολύ παλαιότερα) εδώ, αλλά σε κάποιον φίλο είχαν βάλει 4 'δεξιά' λάστιχα γύρω-γύρω !!EDIT : για τα χειμερινά που έλεγες παραπάνω, έχει κάνει ο ADAC δοκιμή σε διάσταση 175/65/14 Τ και 195/65/15 Τ .
-
Δεν έχουν φορά, έτσι νόμιζα παλιά αλλά μπορείς να τα βάλεις όπως θέλεις. Είναι ασύμμετρα και τα δεξιά λάστιχα αφήνουν διαφορετικό ίχνος στο δρόμο από τα αριστερά.
Αυτό το τεστ έψαχνα.
-
Καλησπέρα. Μπορείτε να μου προτείνεται λάστιχα για το nissan μου που φοράει 175/70R13. Έχω εδώ και 3+ χρόνια Energy (με ανάμικτα συναισθήματα ) και βασικά είμαι ανάμεσα στα καινούρια energy saver και τα bridgestone B250. Απο Pirelli και Continental δεν έχω καμία ιδέα, δε ξέρω καθόλου τι παίζει εκεί... Χρήση περισσότερο εκτός πόλεως.. Μήπως έχεται καμία ιδέα και για τιμές?
Ευχαριστώ πολύ -
Τα ένερτζυ τα ειχα κι εγω στο σουιφτ 1,3 μου...να μη στα σχολιάσω καλύτερα...
τα σέιβερ δε ξέρω τι θα λένε.ειλικρινά.
Τα Β250 τα εχω βαλει κι εγώ στο σάνι του πατερα μου στην ίδια διάσταση.Τίμιο λαστιχάκι,καλό φρενάρισμα,καλή πρόσφυση ακόμα και στο βρεγμένοΤα είχα βαλλει 200€
Καλή επιλογή.
Αλλά είναι και η ίδια η διάσταση που θέτει περιορισμούς για καλό(σπορ) ελαστικό.
-
Ρώτησα σήμερα για τιμές. έχουμε και λέμε Michelin ENERGY 230€ (απλό,όχι saver, δέ βγαίνει saver για 13άρα ζάντα), Pirelli Cinturato P4 220€ (το καινούριο Cinturato), Bridgestone B 250 210€ και κάποιο continental (δεν θυμάμαι όμως πιο ήταν, μάλλον τα EcoContact 3) στα 220€. Τα ENERGY τα έχω ήδη, δε μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος αλλά όχι πως είχα και κάποιο σοβαρό παράπονο. Εκεί που ρώτησα μου είπαν πως πιο καλά είναι τα Cinturato P4 και το Continental. Σκέφτομαι περισσότερο πρός αυτά τα 2 και εγώ.
-
Βάλε το Bridgestone B 250
-
@css03027: Απέφυγε τα Energy σίγουρα, προσωπικά προτείνω EcoContact.
Άσχετο:
Τα SportContact II δεν καταλαβαίνουν τίποτα στη βροχή Και με επίτηδες απότομο φρενάρισμα και ελιγμούς βεντούζες παρέμεναν με τα καρεκλοπόδαρα έξω. -
Θα συμφωνησω και εγω για τα sport contact 2 και θα τολμησω να πω πως δεν εχουν καμια διαφορα στη συμπεριφορα τους ειτε σε στεγνο ειτε σε βρεγμενο. Μακραν καλυτερα απο eagle f1 και exalto 2 που φορουσα πριν.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
@css03027: Απέφυγε τα Energy σίγουρα, προσωπικά προτείνω EcoContact.Άσχετο:
Τα SportContact II δεν καταλαβαίνουν τίποτα στη βροχή Και με επίτηδες απότομο φρενάρισμα και ελιγμούς βεντούζες παρέμεναν με τα καρεκλοπόδαρα έξω.Συνήθως με τα καρεκλοπόδαρα ο πρόσφυση σε μέτριες ταχύτητες είναι πολύ καλή, συχνά καλύτερη από τη στεγνή αλλά σκονισμένη άσφαλτο. 'Εχει φύγει η γλίτσα...
Για τον φίλο με το Sunny, όντως η διάσταση δεν έχει πια σπουδαία λάστιχα...
κάποτε ειχαμε βάλει εμείς Pirelli P4000 (έβγαινε σε 175/70R13!) και, συγκριτικά με όλα τα άλλα που είχαμε φορέσει είχαν μακράν το καλύτερο κράτημα. Έκτοτε έχει βάλει διάφορα, τα Energy ήταν τα πιο αθόρυβα και μαλακά (σίγουρα), αλλά από κράτημα....ε.....μετριότατα.
Τώρα φοράει κάτι Driver Courier (της Pirelli μάρκα 'noname'), τα οποία έβαλα 150 ευρώ η τετράδα! Δεν το οδηγώ πια το αμάξι για να έχω γνώμη, πάντως στα 2 χρόνια που τα έχω βάλει σαν να σκληρύνανε αρκετά... -
Το ξέρω πως δεν υπάρχουν καλά ελαστικά σε αυτές τις διαστάσεις, δεν έχω και εγώ βέβαια μεγάλες απαιτήσεις, απλά ψάχνω το... λιγότερο κακό αν θέλετε, για μία μέση χρήση του αυτοκινήτου
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....