-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Οσον αφορα τα δικα μας και το ζεσταμα τους, πολυ συχνα ειναι καλυτερη η πολη απο την Ε.Ο. - δηλ. οι συνεχεις στροφες στα στενακια, τα σταματα-ξεκινα και τα παρκαρε-ξεπαρκαρε. Μπορει να πας με σταθερα 120 για μια ωρα στην Εθνικη οδο και τα λαστιχα σου να ειναι δροσερα μια αντιστοιχα δροσερη ανοιξιατικη ημερα. Δε σημαινει οτι δεν αποδιδουν.Η οδήγηση στη πόλη ζεσταίνει τα λάστιχα λιγότερο από ότι η σταθερά υψηλή ταχύτητα.
-
F1 GS D2 (2 φορές)
F1 GS D3 (τώρα)Δεν ξέω αλλά έχω κολλήσει με τα F1 είναι πολύ καλά και σε στεγνό και σε βρεγμένο ... τα D3 έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση σε σχέση με το D2 ....
Στο χιόνι είναι τελείως απαράδεκτα γιατί στουμπώνουν αμέσως
-
Και μιά που αναφέρετε την συγκεκριμένη διάσταση. πως εξηγήτε την επιλογή της VW για την χρήση των ελαστικών στο Golf 1.4 με δείκτη ταχύτητας W!!!
Πολύ υπερβολικό δεν είναι?? Εάν ισχύουν αυτά που λέτε για το ζέσταμα των ελαστικών τότε σίγουρα το συγκεκριμένο αμάξι δεν μπορεί να τα ζεστάνει.
Μήπως δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ο δείκτης ταχύτητας ή μιά εταιρία κολλοσός θυσιάζει την-ίσως και ασφάλεια των οδηγών- προς τέρψη της ομορφιάς.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
F1 GS D2 (2 φορές)
F1 GS D3 (τώρα)Δεν ξέω αλλά έχω κολλήσει με τα F1 είναι πολύ καλά και σε στεγνό και σε βρεγμένο ... τα D3 έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση σε σχέση με το D2 ....
Στο χιόνι είναι τελείως απαράδεκτα γιατί στουμπώνουν αμέσως
Φανταζομαι και στο πολυ νερο;;;
-
παντως χαιρομαι που δε βλεπω πουθενα μπρι τουρανζα ερ300.
μακρια παιδια.μεσα στην πολη πρεπει να οδηγας σα να χιονισε.
δε ζεσταινονται με τιποτα.και μιλαμε ακριβως για την ιδια διασταση σε οπελ αστρα. -
Φίλος πρέπει να αλλάξει λάστιχα σε Vectra 1.8 (215/55/16)....
Ακούω προτάσεις.....από όσους έχουν δοκιμάσει άλλα, εκτός των εργοστασιακών Bridgestone... -
Γεια χαρα! Θελω να βαλω σε corolla την Ε90 καινουργια ελαστικα σε διαστασεις 185/60/14 και ειμαι αναμεσα στα energy και pilot exalto II. H τιμη για τα energy ειναι στα 250 ενω για τα exalto II 270...ξερω οτι ειναι δυο διαφορετικες κατηγοριες ελαστικων αλλα οποιος ξερει περισσοτερα αναμεσα σε αυτα τα δυο μοντελα της michelin να πει τη γνωμη του,δηλαδη, τα υπερ και τα κατα. Ευχαριστω!
-
Διορθώστε με εάν κάνω λάθος, αλλά νομίζω, πως σε περίπτωση που αλλάξεις το ύψος του ελαστικού πρέπει να αλλάξεις και την ζάντα. Το πλάτος του ελαστικού έχεις την δυνατότητα να το αυξήσεις ένα ή δύο νούμερα, το ύψος όμως πρέπει να είναι το ίδιο σε περίπτωση που χρησιμοποιείς την ίδια ζάντα. Προσοχή να μην παίζουμε με την γεωμετρία του αυτοκινήτου.
-
poia h gnwmh sas gia ta yokohama avs sport?
-
εχει αλλακξει κανεις απο run flat σε κανονικα λαστιχα?γνωριζετε για τα κιτ επισκευης ελαστικου?
-
τι προτείνεται σε διαστάσει 195/55-15
το αυτοκίνητο είναι 306gti6 -
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
τι προτείνεται σε διαστάσει 195/55-15
το αυτοκίνητο είναι 306gti61.pilot exalto ii
2. toyo t1R -
Έχει δοκιμάσει κανείς Yokohama C.Drive ή τα Continental ContiPremiumContact 2.
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς Yokohama C.Drive ή τα Continental ContiPremiumContact 2.και τα 2 πολύ καλα για μικρό αμάξι πχ yaris.
-
Τα θέλω για Nissan Primera 1.6
Σε yaris δε νομίζω να δουλεύουν σωστά γιατί έχουν δείκτη ταχύτητας V (έως 240 χ.α.ω.). Συν ότι είναι και πιο ελαφρύ και θα δυσκολευτεί για να τα ζεστάνει. -
Ο χρήστης alfa1 έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΤΟ MICHELIN EXALTO ΙΙ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?
ΦΟΡΑΩ 185/60/14 ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ 195/50/15.
ΑΝ ΒΑΛΩ 195/55/15 ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟBΛHMATA ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΚΑΤΙ?
ΤΕΛΟΣ, ΤΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ BRIGESTONE RE 720, MICHELIN EXALTO II H KATI AΛΛΟ?Καλησπέρα alfa1.
Για να μην αλλάξεις το βήμα του αυτοκινήτου θα βάλεις 205/55-15 (βγαίνει σε Exalto 2) κι έτσι θα κρατήσεις περίπου σταθερό το βήμα (προκύπτει πολλαπλασιάζοντας το πλάτος του πέλματος με το αριθμό που καθορίζει το ποσοστό του πλαϊνού επί του πέλματος. π.χ. 18560%=20555%). ***Πρόσεχε ***όμως διότι για να βάλεις τη διάσταση 205/55-15 θα πρέπει η ζάντα που θα βάλεις να είναι μεν 15άρα, θα πρέπει όμως να έχει και το απαραίτητο πλάτος. Αυτό θα στο πει ο έμπορος που θα σου πουλήσει τις ζάντες.
Το Bridgestone RE720, διάβασα σε πολλά threads ότι καταργείται, οπότε ψάξε το. Πήγαινε μάλλον για Turanza RE300 αν θέλεις Bridgestone.
Καλό θα ήταν και το Pirelli P-Zero Nero, αλλά δεν νομίζω ότι βγαίνει σε διάσταση 15'.
Τελικά, θα έλεγα να πας για το Michelin. Βέβαια δεν είναι ανάγκη να σου πω ότι δεν είμαι λαστιχάς οπότε όλα αυτά που σου γράφω είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο και πως σε συμβουλεύω πριν κάνεις οτιδήποτε να το τσεκάρεις με τους ειδικούς.
Αυτά από κάποιον που ψάχνει και αυτός να αλλάξει τα λάστιχά του! Ελπίζω να σε βοήθησα!
Τώρα όμως θέλω κι εγώ τη βοήθειά σας!
Έχω ένα Audi A6 1.8TQ (205/55-16) και θέλω να αλλάξω λάστιχα!
Μου έχουν προτείνει:
- Michelin Pilot Exalto II
- Pirelli P-Zero Nero
- Bridgestone Potenza RE720
- Bridgestone Turanza RE300
Τα έχει δοκιμάσει κανείς σε μεγάλο/βαρύ και γρήγορο σχετικά αυτοκίνητο ? Αυτό που ζητάω από τα λάστιχα είναι καλή απόδοση σε στεγνό/βρεγμένο, 35.000-40.000 χλμ. ζωή στους παλιόδρομούς μας και ίσως μια ελαχιστότατη απόκριση σε χιόνι/πάγο (αν αυτό είναι εφικτό). Η εμφάνιση είναι κι αυτή ένα θέμα αλλά επειδή είναι υποκειμενικό το ξεπερνάμε.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Τώρα όμως θέλω κι εγώ τη βοήθειά σας!
Έχω ένα Audi A6 1.8TQ (205/55-16) και θέλω να αλλάξω λάστιχα!
Μου έχουν προτείνει:
- Michelin Pilot Exalto II
- Pirelli P-Zero Nero
- Bridgestone Potenza RE720
- Bridgestone Turanza RE300
Τα έχει δοκιμάσει κανείς σε μεγάλο/βαρύ και γρήγορο σχετικά αυτοκίνητο ? Αυτό που ζητάω από τα λάστιχα είναι καλή απόδοση σε στεγνό/βρεγμένο, 35.000-40.000 χλμ. ζωή στους παλιόδρομούς μας και ίσως μια ελαχιστότατη απόκριση σε χιόνι/πάγο (αν αυτό είναι εφικτό). Η εμφάνιση είναι κι αυτή ένα θέμα αλλά επειδή είναι υποκειμενικό το ξεπερνάμε.
Ευχαριστώ.
Για το μέγεθος και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου θα κοίταγα κάτι από Continental Sport Contact 2 , Michelin Primacy , Bridgestone RE300
Τα Conti 2 σε τεστ με STi είχαν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους 4Τ
-
Καλυτερα τα Primacy απο τα Exalto 2???
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καλυτερα τα Primacy απο τα Exalto 2???για ανεση ναι........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Καλυτερα τα Primacy απο τα Exalto 2???
για ανεση ναι........
Για μένα τα primacy είναι κάτω του μετριού σε όλους τους τομείς πλην του θορύβου. Αν μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Primacy και Εxalto τότε απλά βάζεις τα Exalto. Τα Primacy για μένα είναι το χειρότερο λάστιχο στην γκάμα της Michelin απορώ πώς δεν τα έχει αλλάξει ακόμα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....