-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μόλις έβαλα στο Γάλλο μια τετράδα καινούρια PZero Nero 195/40/17 81W. Η εργοστασιακή διάσταση είναι 205/50/17
Εντυπώσεις και φωτογραφίες αργότερα.
Θα σκίζεις όλα τα C4 στο φανάρι μόνο που δεν πρέπει να έχει λακούβες ο δρόμος.
Παλιά έβαζαν στα σιβίκ 205/50/13 για κόντρες.
Με τέτοιο προφίλ, όχι λακούβες , ούτε... σκόνη δεν πρέπει να έχει ο δρόμος για να μην έχεις ...αναπηδήσεις!
Ηταν φτηνά, ή απλά ήθελες να τα δοκιμάσεις; Αλλά πόσο φτηνά να είναι τα P-zero πια!
-
Το έβγαλα για μια βόλτα στο γνωστό μέρος.
-Η πρώτη διαφορά που διαπίστωσα είναι οτι το τιμόνι ελάφρυνε σημαντικά.
-Στο δρόμο σε μικροανωμαλίες και μικρές λακούβες δέν έχει μεγάλη διαφορά στην άνεση. Επίσης τώρα πλέον νοιώθω ανωμαλίες στο δρόμο που δέν ένοιωθα πρίν.
-Σε μεγάλες λακούβες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πχ, δοκίμασα να περάσω απο ένα καπάκι υπονόμου το οποίο είναι 3-4 πόντους κάτω απο το επίπεδο της ασφάλτου και την άκουσα στερεοφωνικά Με τα παλιά λάστιχα περναγα απο το ίδιο σημείο και το καταλάβαινα ελάχιστα. Σε μεγαλύτερη λακούβα είμαι σίγουρος οτι θα πάρω λάστιχο-ζάντα-ψαλίδι στο χέρι. Επομένως πλέον χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
-Απο βελτίωση στην επιτάχυνση ελάχιστα πράγματα. Η όλη βελτίωση έγινε στις στροφές. Αν και ο δρόμος είχε νερά οπότε δέν το πίεσα πολύ, οι πρώτες εντυπώσεις είναι απόλυτα θετικές. Το αυτοκίνητο κρατάει απίστευτα. Οι κλίσεις έχουν μειωθεί και οι τάσεις αστάθειας και κάτι ψιλο-χοροπηδητά που έκανε μέσα στην στροφή έχουν εξαφανιστεί. Το αμάξι δείχνει πιό δεμένο και σταθερό απο ποτέ. Με ένα σετ πιό σφιχτά ελατήρια-αμορτισέρ (κάτι το οποίο θα τοποθετηθεί λίαν συντόμως) είμαι σίγουρος οτι θα σκοτώνει οτιδήποτε κινείται στο δρόμο.
-
-
Τα exalto δεν πήγαιναν καλά? γιατί στην XANTIA μου πανε αρκετά καλά, βέβαια κλίσεις δεν έχω με όσα και να μπαίνω στις στροφές.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μόλις έβαλα στο Γάλλο μια τετράδα καινούρια PZero Nero 195/40/17 81W. Η εργοστασιακή διάσταση είναι 205/50/17Εντυπώσεις και φωτογραφίες αργότερα.
Ουάου
Μιλάμε για ~7,7% μείωση της διαμέτρου των ελαστικών.
Γιατί το έκανες αυτό αν επιτρέπεται;
Το κοντέρ θα δείχνει άσχετες τιμές, το αμάξι χαμήλωσε ~2,5 πόντους μόνο από τα λάστιχα (58,78 χιλ. διαμ. αντί για 63,68 χιλ διαμ.), όπως είπες θα χτυπάει πολύ περισσότερο και διαφορές στην επιτάχυνση είπες ότι δεν παρατήρησες. Οι διαφορές στη στροφή απ' την άλλη μπορεί να οφείλονται καθαρά και μόνο στην αλλαγή του τύπου των ελαστικών και όχι στην αλλαγή της διάστασης Αλήθεια, οι κλίσεις στις στροφές πώς μειώθηκαν με την αλλαγή των ελαστικών; -
Ο χρήστης ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ έγραψε:
Τα exalto δεν πήγαιναν καλά? γιατί στην XANTIA μου πανε αρκετά καλά, βέβαια κλίσεις δεν έχω με όσα και να μπαίνω στις στροφές.Μιά χαρά πάνε τα Exalto αλλά κατα τη γνώμη μου είναι πιό πολύ προσανατολισμένα για άνεση παρά για σπόρ οδήγηση. Αν έβγαιναν στη διάσταση 195/40/17 μπορεί και να τα έβαζα.
Ουάου
Μιλάμε για ~7,7% μείωση της διαμέτρου των ελαστικών.
Γιατί το έκανες αυτό αν επιτρέπεται;
Το κοντέρ θα δείχνει άσχετες τιμές, το αμάξι χαμήλωσε ~2,5 πόντους μόνο από τα λάστιχα (58,78 χιλ. διαμ. αντί για 63,68 χιλ διαμ.), όπως είπες θα χτυπάει πολύ περισσότερο και διαφορές στην επιτάχυνση είπες ότι δεν παρατήρησες. Οι διαφορές στη στροφή απ' την άλλη μπορεί να οφείλονται καθαρά και μόνο στην αλλαγή του τύπου των ελαστικών και όχι στην αλλαγή της διάστασης Αλήθεια, οι κλίσεις στις στροφές πώς μειώθηκαν με την αλλαγή των ελαστικών;Ο λόγος που έκανα τόσο δραστική αλλαγή είναι οτι ήθελα να βελτιώσω το στήσιμο του αυτοκινήτου
Έχω δοκιμάσει τα Pzero Nero σε διάσταση πολύ κοντα στην εργοστασιακή (215/45/17) και δέν είχαν καμία σχέση.
Οι κλίσεις στις στροφές φαντάζομαι οτι μειώθηκαν λόγω του οτι πλέον το πλαινό του ελαστικού συμπιέζεται ελάχιστα.
Αυριο πρωί θα αρχίσω να παίρνω τιμές για σέτ ελατήρια-αμορτισέρ.
-
Φίλε dog80 πιστεύω ότι έκανες λάθος.
- Οι επιταχύνσεις δεν βελτιώθηκαν, οι κλίσεις μπορούν να μειωθούν πολύ περισσότερο από την αλλαγή στις αναρτήσεις. Τα λάστιχα τότε θα έχουν ελάχιστη συνεισφορά.
- Μειωμένη άνεση
- Σαφώς αυξημένος κίνδυνος για τις ζάντες
- Μεγάλο σφάλμα στο ταχύμετρο, το κοντέρ, την κατανάλωση.
- Από εμφάνιση... και να χαμηλώσει το αποκλείω να γεμίσει ο θόλος. Όσο και να πλησιάσεις το πάνω μέρος του, το εμπρός και το πίσω θα απέχουν αρκετά.
Η ταπεινή μου συμβουλή θα ήταν, τώρα που είναι καινούργια να πας πίσω να βάλεις τη σωστή διάσταση...
-
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φίλε dog80 πιστεύω ότι έκανες λάθος.- Οι επιταχύνσεις δεν βελτιώθηκαν, οι κλίσεις μπορούν να μειωθούν πολύ περισσότερο από την αλλαγή στις αναρτήσεις. Τα λάστιχα τότε θα έχουν ελάχιστη συνεισφορά.
- Μειωμένη άνεση
- Σαφώς αυξημένος κίνδυνος για τις ζάντες
4. Μεγάλο σφάλμα στο ταχύμετρο, το κοντέρ, την κατανάλωση. - Από εμφάνιση... και να χαμηλώσει το αποκλείω να γεμίσει ο θόλος. Όσο και να πλησιάσεις το πάνω μέρος του, το εμπρός και το πίσω θα απέχουν αρκετά.
Η ταπεινή μου συμβουλή θα ήταν, τώρα που είναι καινούργια να πας πίσω να βάλεις τη σωστή διάσταση...
Στο οδόμετρο...Που ξέρεις τι γράφει και ποιά είναι τα πραγματικά χιλιόμετρα στο αμάξι?
Για να μην μπω και σε άλλα χειρότερα πράγματα...
Στο μόνο που μπορεί να κέρδισες είναι η επιτάχυνση, μιας και μίκρυνες το βήμα, αλλά για όλα τα άλλα αρνητικά που έχεις, πίστεψέ με, δεν αξίζει.
Βέβαια εσύ έχεις τα γένια και τα χτένια, έτσι?
Εγώ (και οι άλλοι εδώ μέσα) σου λένε τι πιστεύουμε ότι είναι το σωστό-ενδεδειγμένο.ΥΓ:Αυτή την 'πατέντα' στην πρότινε κάποιος (πχ ο λαστιχάς σου) ή μόνος σου το σκέφτηκες?(ειλικρινής ερώτηση χωρίς ίχνος εμπάθειας)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι χάλι είναι αυτό...τυφλώθηκα.
Ίσως η πιο λάθος επιλογή διάστασης ελαστικών που έχω δει μέχρι σήμερα.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
+1
-
Σαν ζάντα χωρίς περασμένο λάστιχο φαίνεται...
-
φίλε βάλε ένα μεγαλο αυτοκόλλητο με το username σου στο αμαξι,γιατί αν σε πετυχει καποιος στο δρόμο δεν το γλυτώνεις το australia ubber alles αρες μαρες κουκουνάρες
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το Pzero. Ο θόλος δείχνει λίγο άδειος τώρα.
Όσο για το κράτημα να είσαι σίγουρος ότι έχει χειροτερέψει. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται βελτιωμένο επειδή τα ελαστικά είναι καινούρια αλλά σε λίγο καιρό θα φανεί η διαφορά. Λογικό είναι άλλωστε αυτό αφού έχεις μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ίχνος του ελαστικού πάνω στην άσφαλτο.
Επίσης ABS και ESP σύμφωνα με τους κατασκευαστές θα έχουν πρόβλημα εξαιτίας της μεγάλης μείωσης της διαμέτρου του ελαστικού. -
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+1
+1000
-
Πέσατε να με φάτε ρέ!
Πρώτα απ όλα είμαι λαστιχάς, οπότε μπορώ ανα πάσα στιγμή να βάλω πάλι τα παλιά λάστιχα.
Το μόνο αρνητικό είναι το κοπάνημα στις λακούβες. Η εμφάνιση δέν με ενδιαφέρει καθόλου και η διαφορά στον χιλιομετρητή είναι κάτω του 10%. Αρα όταν τα πραγματικά χιλιόμετρα είναι 100,000 το οδόμετρο θα γράφει 110,000. Σιγά τη διαφορά.
Τα κρατήματα στις στροφές έχουν βελτιωθεί κατακόρυφα και για μένα αυτό είναι το πιό σημαντικό. Την άλλη εβδομάδα θα μπώ στα Μέγαρα να το δοκιμάσω.
-
λαστιχάς και το έκανες έτσι???
δεν νομίζω να κάνεις διαφήμιση αυτό στο μαγαζί σου βλέποντας κανείς αυτό το πράγμα κάτω από τον θόλο
Και άσχετος να είναι κανείς όταν το δει θα του πάει το μυαλό πως κάτι δεν πάει καλά εδω.... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πέσατε να με φάτε ρέ!Πρώτα απ όλα είμαι λαστιχάς, οπότε μπορώ ανα πάσα στιγμή να βάλω πάλι τα παλιά λάστιχα.
Το μόνο αρνητικό είναι το κοπάνημα στις λακούβες. Η εμφάνιση δέν με ενδιαφέρει καθόλου και η διαφορά στον χιλιομετρητή είναι κάτω του 10%. Αρα όταν τα πραγματικά χιλιόμετρα είναι 100,000 το οδόμετρο θα γράφει 110,000. Σιγά τη διαφορά.
Τα κρατήματα στις στροφές έχουν βελτιωθεί κατακόρυφα και για μένα αυτό είναι το πιό σημαντικό. Την άλλη εβδομάδα θα μπώ στα Μέγαρα να το δοκιμάσω.
βάλε σεμι σλικ ... για τα μέγαρα να δεις διαφορά !!!!
-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
λαστιχάς και το έκανες έτσι???
δεν νομίζω να κάνεις διαφήμιση αυτό στο μαγαζί σου βλέποντας κανείς αυτό το πράγμα κάτω από τον θόλο
Και άσχετος να είναι κανείς όταν το δει θα του πάει το μυαλό πως κάτι δεν πάει καλά εδω....Καλή η παρατήρηση για την διαφήμιση του μαγαζιού αλλά αν δεν κάνει τέτοια πειράματα κάποιος του χώρου ποιος θα κάνει;
Περιμένουμε σχόλια από την πίστα (γιατι απο αισθητικής άποψης και όχι μόνο, η μετατροπή πάτωσε)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....