-
Για ένα φιλοξενούμενο , υπάρχουν αρκετοί τρόποι να συμπεριφερθεί στον
οικοδεσπότη και στους φιλοξενούμενούς του !!!!!!!!Η γόνιμη κριτική σκοπιά , πιστεύω , είναι η καλύτερη απ' όλες !!!
Χωρίς άλλα σχόλια ή παρατηρήσεις, αλλά με διάθεση για συζήτηση ,
Αποστόλης Κ. Νούσιας.
-
Καλά κάνει και τα λέει ο Καββαθάς. Οποιανού δεν του αρέσει, ας διαβάσει Cosmopolitan ή Nitro ή Max (απ'όπου έγινε φίρμα ο... Ανδρέας Λοβέρδος) ή Life & Style.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι υπάρχουν τέτοια στοιχεία στις σελίδες του αντίλογου; Για κάντο πιο λιανά σε παρακαλώ.
Θα το κάνω, μόνο και μόνο επειδή βλέπω κόκκινη (και μόνο κόκκινη) 147 στο 'αβατάρ' , με κίνδυνο από forum να μετατραπούμε σε reality...
Nαι θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοια 'φρούτα' και δυστυχώς απευθύνονται σε ένα κοινό που στις νεαρές ηλικίες είναι 'πολιτικά απαίδευτο' (λόγω των εποχών...) και μπορούν ανετότατα να περνάνε τον 'πολιτισμό τους'. Τα ίδια γράφουν και στις εφημερίδες που αρθογραφούν...(βλέπεις φίλε μου, εγώ είμαι των ..εφημερίδων και τους ξέρω σαν κάλπικες δεκάρες). Δε νομίζω ότι το να μπούμε ΄στη διαδικασία να αναφέρουμε ονόματα θα προσφέρουμε κάτι στη συζήτηση...άσε που δεν έχω ξέρω και καλά τα 'conditions and terms' που διέπουν ένα forum και δε θέλω να με τρέχουν σε τίποτα δικαστήρια....μέρες που είναι!
Εγώ ήξερα ότι ο Μένγκελε φιλοδοξούσε να 'φτιάξει νέα γενιά ανθρώπων'....
Εδώ αρχίζεις και βαδίζεις σε ποοοολύ λεπτό πάγο...
Μάλλον δεν κατάλαβες κατά τι εννοούσα...έγραψε ο φίλος 'kouk', ότι ο κος Καββαθάς, έχει διαμορφώσει μια νέα γενιά ανθρώπων....επειδή διαφωνώ ριζικά σε αυτό...ανέφερα το παραπάνω παράδειγμα.
Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να 'διαμορφώνει' κάποιον άλλον! Εδώ δε μπορούν να 'διαμορφώσουν' οι γονείς τα παιδιά τους...(και οι πιο 'ψαγμένοι', δεν το επιδιώκουν καν)...θα 'διαμορφώσει' ένας δημοσιογράφος τους αναγνώστες του;; Λίγο 'βαρύ' δεν είναι ;;Ελπίζω να αποκαταστάθηκαν τα περί 'πάγου' (αν και δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό...)
Μην ανησυχείς, δεν υπήρχε κάποια συγκαλυμμένη απειλή, αλλά όταν χρησιμοποιείς κάποιες λέξεις που τελειώνουν σε -ισμός και κάποια γερμανικά ονόματα του '40 χτυπάς κάποιες ευαίσθητες χορδές, οπότε θέλησα να σου δώσω την ευκαιρία να εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς. Και μην ανησυχείς για τα δικαστήρια, δεν είμαστε αμερικανοί δικομανείς!
Ο πάγος έσπασε λοιπόν.
Συμφωνώ λοιπόν με τα περί διαμόρφωσης, καθώς και με το ότι ο ΚΚ ποτέ δεν προσπάθησε να κάνει κάτι τέτοιο συνειδητά. Αν το έκανε χωρίς να το θέλει και το αποτέλεσμα είναι θετικό για τη χώρα (έστω και περιορισμένης εμβέλειας) τιμή του και καμάρι του.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Kαλησπέρα σας...Άντε να πω κι εγώ μια γνώμη...γιατί όπως είχε πει και ο Κλιντ Ιστγουντ, 'οι γνώμες, είναι σαν....όλοι έχουμε και από μια' (ελπίζω να μη με 'κοψετε')
Λοιπόν :
**Ερώτηση 'Γκρινιάζει ο Καββαθάς'?
Απάντηση 'Βεβαίως'
Ερώτηση 'Δίκαια γκρινάζει'?
Απάντηση 'Βεβαίως'
Ερώτηση 'Σας πιάνει κατάθλιψη καθε φορά που διαβάζετε το 'εν λευκώ' '?
Απάντηση 'Προσωπικά στο 90% των περιπτώσεων'
Ερώτηση 'Δηλαδή το παρακάνει μερικές φορές'?
Απάντηση 'Μάλλον'Ερώτηση 'Γιατί γκρινιάζει μονίμως,τα βλέπει όλα μαύρα και κατακεραυνώνει τους πάντες'?**
(εδώ χωράνε πολλές απαντήσεις-εξηγήσεις...)
**1ον) Ξέρει 'πέντε πράματα παραπάνω' , ανησυχεί και προβληματίζεται από αυτά που γίνονται γύρω του.
2ον) Είναι στο DNA του (διάολε, δεν μπορεί να τα βάλει κανείς με τα γονίδια)
3ον) Είναι σα να φωνάζει 'είμαι κι εγώ εδώωωωωωωω' **Θα'θελα μα μου εξηγησεις το εξης οξυμωρο κατ'εμε.
Αφου ** δικαια γκρινιαζει** γιατι σε πειραζει που ** γκρινιαζει μονιμως **?
Μηπως εβαλες ολα αυτο τον ταχατες αμεροληπτο προλογο για να φτασεις στην τριτη απαντηση σου ?
Και κατι ακομα. Νομιζεις οτι η αναγνωση κειμενων ΔΕΝ διαμορφωνει χαρακτηρες ? Τα διαβασματα σου δεν σ'εχουν επηρεασει στον χαρακτηρα σου και στις ιδεες σου ? -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Θα'θελα μα μου εξηγησεις το εξης οξυμωρο κατ'εμε.
Αφου ** δικαια γκρινιαζει** γιατι σε πειραζει που ** γκρινιαζει μονιμως **?Η αλήθεια είναι ότι η συνεχής γκρίνια δικαιολογημένη ή όχι δεν είναι ευχάριστη και μπορεί να καταντήσει κουραστική.
Ευτυχώς όμως ο ΚΚ εκτός από το να γκρινιάζει έχει και πολλές ευαισθησίες και οράματα τα οποία μοιράζεται μαζί μας, έχει κάνει πολλές προτάσεις για πολλά κακώς κείμενα, έχει εκφράσει πολλές καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες για την καλύτερη χρήση του διαθέσιμου ελληνικού δυναμικού και εκμετάλλευση αυτού αλλά και την βελτίωση της εικόνας της χώρας μας προς τα έξω και έχει δείξει και με έργα ότι πιστεύει, στηρίζει και μάχεται για τα όσα λέει.
Ε, ας γκρινιάζει και λιγάκι.... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Καλά κάνει και τα λέει ο Καββαθάς. Οποιανού δεν του αρέσει, ας διαβάσει Cosmopolitan ή Nitro ή Max (απ'όπου έγινε φίρμα ο... Ανδρέας Λοβέρδος) ή Life & Style.Ψυχραιμία φίλε μου skullone!!!….μπορεί «ενανού αλλούνου» (που λέει και ο Χάρυ Κλυν…) να μην του αρέσει το «εν λευκώ» αλλά τα του αρέσουν τα tests και οι δοκιμές…δηλαδή για να πάρω τους 4Τ πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσω και το editorial? Άσε δηλαδή που το διαβάζω…
Όσο για αυτό που γράφεις…σε όσους δεν αρέσει να μην το ξαναπάρουν…δε νομίζω ότι τους προσφέρεις μεγάλες «υπηρεσίες»…έστω και 1 στους 10 να μη συμφωνεί. ….έτσι και δεν ξαναπάρει το περιοδικό…για κάνε καμιά εξισωσούλα…να δεις πόσα ευρώλια θα χαθούν…εμ??Ο πάγος έσπασε λοιπόν.
ok φίλε 'Κyan'
Θα'θελα μα μου εξηγησεις το εξης οξυμωρο κατ'εμε.
Αφου ** δικαια γκρινιαζει** γιατι σε πειραζει που ** γκρινιαζει μονιμως **?
Μηπως εβαλες ολα αυτο τον ταχατες αμεροληπτο προλογο για να φτασεις στην τριτη απαντηση σου ?
Και κατι ακομα. Νομιζεις οτι η αναγνωση κειμενων ΔΕΝ διαμορφωνει χαρακτηρες ? Τα διαβασματα σου δεν σ'εχουν επηρεασει στον χαρακτηρα σου και στις ιδεες σου ?Σε ότι αφορά το πρώτο: με 'καλύπτει' η πρώτη γραμμή του κειμένου του 'onyx'
Σε ότι αφορά το δεύτερο : Όχι δεν το έβαλα για το λόγο που αναφέρεις.Δεν είχα κανένα λόγο να το κάνω
Σε ότι αφορά το τρίτο: Ναι διαμορφώνουν από 'πολύ' έως 'πάρα πολύ' σε διάφορους ανθρώπους. Σε ότι με αφορά -και παρακαλώ να μη ληφθεί σαν εγωιστικό ή υπερφίαλο-δε με διαμορφώνουν τα κείμενα του κ Καββαθά..δε χρειάζεται να μου πει ο 'χ' δημοσιογράφος να μην παρκάρω στα πεζοδρόμια και μην πετάω έξω αποτσίγαρα....(αναφέρω μερικά light...παραδειγματάκια...για να μην πάμε στα 'βαθιά')Καλό απόγευμα
(μάλλον με έμπλεξε άσχημα ο Κλιντ... )
-
Δεν θα σταθώ στο αν είναι γκρίνια ή όχι να καταγράφεις ή και να λοιδορείς ακόμα τα κακός κείμενα της Ελληνικής πραγματικότητας. Θα προχωρήσω λίγο παρακάτω. Ο θαυμασμός μου για τον ΚΚ είναι μεγάλος γιατί πέρα από την όποια κριτική παράγει ιδέες βάζει στόχους και όσοι αφορούν τον ίδιο αργά ή γρήγορα τους υλοποιεί. Αυτόν που πίστευα ότι δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ήταν το όνειρο του να γίνει αστροναύτης. Και όμως τον ακούμπησε αν όχι τον εκπλήρωσε. Να είναι καλά οι Ρώσοι. Ένα μεγάλο μπράβο και θέλω να ξέρει ότι μαζί με τα άλλα λιθαράκια που έβαλαν οι γονείς και οι παιδαγωγοί μου ώστε να διαμορφωθεί αυτό που είμαι σήμερα έβαλε και αυτός ένα.
-
Νομίζω πως είναι σφάλμα η συζήτηση να έχει προσωποκεντρικό χαρακτήρα. Ο κ. Καββαθάς είναι ο κύριος εκφραστής,αλλά όχι ο μόνος του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι 4Τ είναι το πιο σοβαρό αυτοκινητιστικό περιοδικό στην Ελλάδα. Είναι επίσης το μόνο στο οποίο δίνεται τέτοιας έκτασης χώρος για την διατύπωση σκέψεων και προβληματισμών. Εκπροσωπεί μια συγκεκριμένη οπτική γωνία για τη ζωή με την οποία πράγματι έχει γαλουχηθεί ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων.
Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει πολλά κείμενα του κ. Καββαθά-είμαι κυρίως αναγνώστης της 'ΠΤΗΣΗΣ'. Από αυτά τα λίγα όμως θα ήθελα να σημειώσω τα εξής.
Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει το ιδανικό,υπάρχει η πραγματικότητα αλλά και χίλιες δυο ενδιάμεσες καταστάσεις, τις οποίες μπορούμε να θέσουμε ως ρεαλιστικό στόχο. ΑΣ ΜΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ. Όποιος περιορίζεται στο να εκθειάζει το ιδανικό και να μεμψιμοιρεί για την πραγματικότητα προσφέρει λίγα.
Και λίγες σκληρές αλήθειες:- Οι 4Τ είναι, καταρχήν, ένα αυτοκινητιστικό περιοδικό. Κατά συνθήκη λοιπόν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Γιατί φίλος του περιβάλλοντος σημαίνει χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς και συμπληρώνω με τα πόδια αφήνοντας το αυτοκίνητο στο γκαράζ (και κατ'επέκτασιν τους 4Τ στο περίπτερο αγοράζοντας, ίσως, το NATIONAL GEOGRAPΗIC)
- Οι 4T προβάλλουν την άποψη πως η αγορά αυτοκινήτου διαφέρει από την αγρά πλυντηρίου. ΕΥΤΥΧΩΣ, για την πλειοψηφία των ανθρώπων, η αγορά αυτοκινήτου ισοδυναμεί με την αγορά ενός πολύ ακριβού πλυντηρίου. Το 'ευτυχώς' οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης (απολαμβάνοντας στοιχεία τα οποία περιορίζονται στην ποιότητα κύλησης και την ευκολία χρήσης) τηρώντας τα όρια ταχύτητας τα οποία υποδεικνύονται από την σηματοδότηση και παραμένοντας καρτερικά πίσω από ένα φορτηγό στην εθνική οδό. Είναι αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι τους οποίους δεν απασχολεί η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου τους, το πόσο γρήγορα κάνει το 0-160 η οι επιδόσεις του στη ρεπρίζ 120-140 με 5η. Είναι αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι που, αν υπήρχε αξιόπιστο σύστημα εκπαίδευσης νέων οδηγών και έκδοσης διπλωμάτων, ΘΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 0. Τέλος είναι αυτοί ακριβώς που κάνουν πράξη τη ρήση 'ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ'. Είναι οι άνθρωποι που, αν δεν υπήρχαν οι υπόλοιποι 'θερμόαιμοι' οδηγοί στο δρόμο θα έκαναν το χειρότερο Ελληνικό δρόμο απόλυτα ασφαλή, και το όποιο 'μπάλωμα λακούβας-βελτίωση χάραξης' θα σήμαινε για αυτούς απλά μείωση του χρόνου του ταξιδιού.
- Οι 4Τ είχαν 'επιτεθεί' πολύ στην ύπαρξη και τη διαμόρφωση τεκμηρίων διαβίωσης με βάση τα κυβικά των αυτοκινήτων. Σίγουρα το μέτρο αυτό δεν ήταν 'δίκαιο' αφού δεν συνδεόταν άμεσα με την τιμή αγοράς του οχήματος. Χρησιμοποιώντας κοινή λογική όμως, μόνο σε ένα ποσοστό 5% η και λιγότερο των περιπτώσων ήταν υπερβολικό και πράγματι δημιουργούσε πρόβλημα στην αγορά αυτοκινήτου. Όμως οι περιπτώσεις αγοράς Lada Niva 1600κ.εκ. νομίζω ήταν περιορισμένες. Και, εξαιρώντας επίσης τις λίγες περιπτώσεις εραστών συγκεκριμένων πολυτελών ή σπορ αυτοκινήτων οι οποίοι θα ήταν διατεθειμένοι να δουλέψουν 3 χρόνια η και περισσότερο για να τα αποκτήσουν. Εκτός και αν ο επίδοξος αγοραστής φοροδιαφέυγει γιατί 'δεν γουστάρει να τον κλέβουν οι καρεκλοκένταυροι που μας κυβερνάνε'. Να σημειωθεί όμως πως με την πράξη του αυτή καθιστά τον εαυτό του χειρότερο από τους προαναφερθέντες. Να τονίσω τέλος πως δεν αναφέρομαι στο παράλογο ύψος των φόρων που πρέπει να κατα βάλουμε για την αγορά νέου αυτοκινήτου
Από τα παραπάνω, με εκφράζει 100% μόνο η τρίτη παρατήρηση.
Το 1) είναι ίσως άδικο δεν παύει ομως να είναι αλήθεια. Όσο για το 2) είναι πιθανώς υπερβολικά 'politically correct'. Να μην ξεχνάμε όμως ότι αυτά αποτρέπουν την κατάρρευση κάθε οργανωμένης κοινωνίας.
Κλείνοντας θα ήθελα να επικροτήσω προτάσεις του τύπου '4Τ-Safetrack',νομίζω πως είναι μάνα εξ'ουρανού και μακάρι να γίνουν εύκολα προσβάσιμες σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Το να εκμηδενίζεις όμως μία κατασκευή όπως η Αττική Οδός επειδή δεν σου μειώνει το χρόνο που χρειάζεσαι για να πας στη δουλειά σου νομίζω πως είναι,επιοικώς, καταστοφολογία.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σίγουρα το μέτρο αυτό δεν ήταν 'δίκαιο' αφού δεν συνδεόταν άμεσα με την τιμή αγοράς του οχήματος. Χρησιμοποιώντας κοινή λογική όμως, μόνο σε ένα ποσοστό 5% η και λιγότερο των περιπτώσων ήταν υπερβολικό....Ψιλοδιαφωνώ με το παραπάνω. Θεωρώ μεγαλύτερη ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης και επίδειξης ένα μικρό αυτοκίνητο με 1200-1400 κυβικά με πλήρη εξοπλισμό με δερμάτινα, κλιματισμό και περισσότερο εργαλείο ένα πχ Mondeo 2000 κυβικών για κάποιον με οικογένεια που ταξιδεύει συχνά. Δε θα γινότανε λοιπόν δικαιότερο αν συνδεότανε με την τιμή αγοράς.
Από την άλλη δεν μπορώ να αντιπροτείνω σύστημα τεκμηρίου και επειδή δεν νομίζω να υπάρχει κανένα δίκαιο τέτοιο σύστημα καταλήγω στην πρότασης πλήρους απελευθέρωσης των αυτοκινήτων από τεκμήρια. Το νέο μέτρο του υψηλού ορίου νομίζω είναι πολύ καλό για τα μέτρα του Ελληνικού κράτους! Έτσι κι αλλιώς τους τα πληρώνεις στην αρχή (και πολύ μάλιστα) και στα έξοδα συντήρησης (που όλο και θα αυξάνονται...).
Δεν ξέρω αν είναι σωστό το 5% σαν ποσοστό αυτοκινήτων που αδικήθηκαν. Αλλά αν το δείς από την πλευρά αυτού που μόνο Lada μπορεί να αγοράσει αποτελεί 100%! -
Φίλε onyx έχεις δίκιο. Μην ξεχνάς όμως ότι σκοπός των τεκμηρίων ήταν η μείωση της φοροδιαφυγής και τίποτε άλλο. Σίγουρα η απουσία τεκμηρίων είναι ο,τι καλύτερο. Δεν γνωρίζω αν η κατάργησή τους ήταν μόνο προεκλογικής σκοπιμότητας ελπίζω όμως να οφείλεται και στη δυνατότητα ελέγχου των φορολογικών δηλώσων και με άλλους, νέους, τρόπους το οποίο με την μηχανοργάνωση κλπ. νομίζω ότι ισχύει.
-
Λίγο άσχετο (συγνώμη).
Μήπως μπορείτε να μου πείτε url του ραδιοσταθμού 'εν λευκώ';
Ξέρετε αν εκπέμπει και μέσω διαδικτύου;
Υπάρχει εκπομπή του Κ.Κ. και αν ναι πότε; -
Η ταπεινή μου γνώμη είναι η εξής: o KK έχει δίκαιο να γκρινιάζει για πολλά θέματα. Χαίρομαι να διαβάζω τα κείμενά του τις περισσότερες φορές, αν και καμιά φορά επαναλαμβάνεται.
Ωστόσο έχει μια περίεργη εμμονή με αυτους που οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα που τις περισσότερες φορές τους θεωρεί νεόπλουτους, θλιβερούς, ανάξιους...όχι βέβαια σαν τον ίδιο, που είναι απο τους παλαιούς και του αρέσει η Lancia Integrale (το έχουμε ακούσει χίλιες φορές), τα αεροπλάνα (yawn....) και άλλα φοβερά και ανώτερα.
Δεν θα ξεχάσω ένα κείμενό του που ξεκίναγε με την φράση (περίπου): 'στο φανάρι δίπλα μου σταμάτησε ένας θλιβερός νέος με μιά απαστράπτουσα SLK...' και άρχισε να λέει τα γνωστά 'που να ξέρει αυτός απο αυτοκίνητα' κτλ.
Απο τότε έχω μια φοβία ότι θα σταματήσω δίπλα στον ΚΚ και θα με καρφώσει με ένα βλέμμα υποτιμητικο...
-
Το θλιβερό, κύριε ΚΚ, είναι ότι πρέπει ίσως να σκεφτείτε ότι αυτοί που ΔΕΝ ασχολούνται με τους *'4Τ, ο Ηχος, η Πτηση, οι 2Τροχοι, το Formula 1, το Ραλλυ ΧΣ, το Safetrack, το 'Γίνε Πρωταθλητής' , οι διαγωνισμοί βιομηχανικής σχεδίασης, το 'Φαέθων 2004' (που είναι event της Πολιτιιστικής Ολυμπιάδας), η πρόταση για ένα αγώνα από την Ολυμπία στο Πεκίνο (και στην εκάστοτε 'Ολυμπιακή' πόλη) με διθέσια ηλιακά οχήματα ή και άλλα που κινούνται με υδρογόνο, αν το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για Καθαρά Αυτοκίνητα, ο 1ος αγώνας για καθαρά αυτοκίνητα στη Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, το Τechlink (το 1994!), οι τρείς εταιρίες του Ομίλου των Τεχνικών Εκδόεων που διαθέτουν ISO και οι δεκάδες πρωτοβουλίες και πρωτιές...' *δεν είναι ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ γνώστες περί '...λαδωμάτων, τα διαπλεκόμενα, η κοινωνική 'γαϊδουριά' που παρατηρούμε στους δρόμους, η καταστροφή του περιβάλλοντος απ' τα αυθαίρετα και τα χίλια δυό που ταλανίζουν αυτή τη χώρα'.
Το σχόλιό σας ήταν (τουλάχιστον) προσβλητικό - ιδίως απο κάποιον σαν εσάς που ανήκετε στους λίγους προς εμάς που ανήκουμε στους πολλούς κα μή προνομιούχους
Αυτά.
Κατα τ'άλλα..συνεχίστε τις προσπάθειες σας...εμείς σας στηρίζουμε...οικονομικά με τον οβολό μας.
Ο χρήστης cavathas έγραψε:
Επειδή η μέρα έχει μόνο 24 ώρες δεν μπορώ, ακόμα, να 'μπαίνω' συχνά στο Forum. Διαβάζω όμως αυτά που γράφουν ορισμένοι και, πραγματικά, απορώ αν έχουν διαβάσει έστω και ένα μου κείμενο ή έχουν καταλάβει κάτι απ' αυτά που κάνουν οι 4Τ τα τελευταία 34 χρόνια.
Κάποιος βαρέθηκε τη 'γκρίνια' μου, ΄και 'κούρασα' κάποιον άλλον πράγμα αναμενόμενο γιατί, δεν περιμένω μετά από σχεδόν 40 χρόνια στη δημοσιογραφία να έχω μόνο καλά σχόλια για τα κείμενα και τη δουλειά μου.
Ώστε 'γκρινιάζω' ε; Αν οι 4Τ, ο Ηχος, η Πτηση, οι 2Τροχοι, το Formula 1, το Ραλλυ ΧΣ, το Safetrack, το 'Γίνε Πρωταθλητής' , οι διαγωνισμοί βιομηχανικής σχεδίασης, το 'Φαέθων 2004' (που είναι event της Πολιτιιστικής Ολυμπιάδας), η πρόταση για ένα αγώνα από την Ολυμπία στο Πεκίνο (και στην εκάστοτε 'Ολυμπιακή' πόλη) με διθέσια ηλιακά οχήματα ή και άλλα που κινούνται με υδρογόνο, αν το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για Καθαρά Αυτοκίνητα, ο 1ος αγώνας για καθαρά αυτοκίνητα στη Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, το Τechlink (το 1994!), οι τρείς εταιρίες του Ομίλου των Τεχνικών Εκδόεων που διαθέτουν ISO και οι δεκάδες πρωτοβουλίες και πρωτιές αυτής της μικρής, ανεξάρτητης νησίδας στο Τύο είναι 'γκρίνια' τότε...
Πολύ θα ήθελα να ακούσω απ' αυτούς που 'κουράστηκαν' να διαβάζουν τα άρθρα μου τι είναι τα λαδώματα, τα διαπλεκόμενα, η κοινωνική 'γαϊδουριά' που παρατηρούμε στους δρόμους, η καταστροφή του περιβάλλοντος απ' τα αυθαίρετα και τα χίλια δυό που ταλανίζουν αυτή τη χώρα.
Και βέβαια η ζωή στην Ελλάδα δεν συγκρίνεται με εκείνη στις χώρες του 3ου κόσμου... Είμαστε 1000 φορές καλύτερα. Τελειώνοντας όμως αυτό το μάλλον μεγάλο σημείωμα θα ήθελα να θέσω το ερώτημα; όλοι αυτοί που λένε ότι 'γκρινιάζω' έχουν δει κάποιο άλλο περιοδικό (και, αν δεν ακούγεται εγωϊστικό) δημοσιογράφο ή δημοσιογράφους που να έχουν προσφέρει τόσα στον πολιτισμό;
Γι' αυτό λοιπόν πιστεύω ότι αυτής της μορφής οι 'κατηγορίες ' προέρχονται από ανθρώπους που δεν παρακολουθούν, δεν καταλαβαίνουν και, το χειρότερο, δεν διαβάζουν! -
Ο κύριος Καβαθάς πάσχει απο αθεράπευτη μεγαλομανία,και την κλασσική νοσταλγία που διακρίνει τους 50+:'Παλια ηταν καλα-δεν φτιαχνουν πια τα αυτοκίνητα οπως τοτε-ειμασταν ολοι τιμιοι και αθωοι-δεν βγαινουν πια τετοιοι ηθοποιοι-η νεολαία σήμερα...'.
Απο εκεί και περά,αν γκρινιάζει για τα διαφορα κακως κειμενα των ελληνικών δρόμων,ειναι ενα απο τα σωστα που κανει.Οι δρόμοι μας ειναι μπουρδέλα,εμεις ως οδηγοι ψυχάκηδες(τρομολάγνοι,αυτόχειρες,επιδειξίες),οι τροχονόμοι και το κράτος εισπράκτορες,ε καποια στιγμή πρεπει να αλλαξουν αυτα, και αν δεν φωνάζουμε δεν θα αλλαξουν ποτέ. -
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
Λίγο άσχετο (συγνώμη).
Υπάρχει εκπομπή του Κ.Κ. και αν ναι πότε;http://www.877.gr/
Εκπομπή έκανε ο Καββαθάς τα μεσημέρια, νομίζω Τρίτη και Πέμπτη γύρω στις 2, αλλά δεν ξέρω αν εξακολουθεί να έχει. Το site είναι υπό κατασκευή... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο κύριος Καβαθάς πάσχει απο αθεράπευτη μεγαλομανία,και την κλασσική νοσταλγία που διακρίνει τους 50+:'Παλια ηταν καλα-δεν φτιαχνουν πια τα αυτοκίνητα οπως τοτε-ειμασταν ολοι τιμιοι και αθωοι-δεν βγαινουν πια τετοιοι ηθοποιοι-η νεολαία σήμερα...'.Η ωραιοποιηση του παρελθοντος,οπως θα ελεγε και ο Ν.Δημου...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
- ........ οι επιδόσεις του στη ρεπρίζ 120-140 με 5η. Είναι αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι που, αν υπήρχε αξιόπιστο σύστημα εκπαίδευσης νέων οδηγών και έκδοσης διπλωμάτων, ΘΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 0. Τέλος είναι αυτοί ακριβώς που κάνουν πράξη τη ρήση 'ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ'. Είναι οι άνθρωποι που, αν δεν υπήρχαν οι υπόλοιποι 'θερμόαιμοι' οδηγοί στο δρόμο θα έκαναν το χειρότερο Ελληνικό δρόμο απόλυτα ασφαλή, και το όποιο 'μπάλωμα λακούβας-βελτίωση χάραξης' θα σήμαινε για αυτούς απλά μείωση του χρόνου του ταξιδιού.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σε αυτή σου την παράγραφο . Κατ΄εμέ , το να έχεις επίγνωση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου σου , κατ'επέκταση την ενεργητική του ασφάλεια , είναι το α και το ω . Γιατί όταν σε προσπέραση χρειαστείς το γκάζι και δεν το έχεις .....όντως τότε δεν θα φταίει ο δρόμος ...... γιατί ' ΑΛΛΟΤΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ'
-
**Ñå ãéáôß ãêñéíéÜæåé ï ÊáââáèÜò?
Ñå ãéáôß ãêñéíéÜæåé ï ÊáââáèÜò?
Ñå ãéáôß ãêñéíéÜæåé ï ÊáââáèÜò? **Ôï åß÷á äåé êáéñü áëëÜ äåí åß÷á áó÷ïëçèåß
(áí êáé ðåñßìåíá ôï pilot êáé ü÷é ôï cavathas )
ÁðïøÞ ìïõ:
ÌðÜò êáé áëëÜîåé ôßðïôá óôçí Ëáìïãéï-Ñïõöéáíï-Êáöñéëá-Óêïõðßäéáñéï ×þñá ðïõ áíå÷üìáóôå íá âéÜæåôáé/âéáæïõìå üëïé ìáò !!!!Ðáñåðéðôüíôùò **ïëïé äåí ãêñéíéÜæïõìå?? **
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Λίγο άσχετο (συγνώμη).
Υπάρχει εκπομπή του Κ.Κ. και αν ναι πότε;http://www.877.gr/
Εκπομπή έκανε ο Καββαθάς τα μεσημέρια, νομίζω Τρίτη και Πέμπτη γύρω στις 2, αλλά δεν ξέρω αν εξακολουθεί να έχει. Το site είναι υπό κατασκευή...Ευχαριστώ TGD!
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
- ........ οι επιδόσεις του στη ρεπρίζ 120-140 με 5η. Είναι αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι που, αν υπήρχε αξιόπιστο σύστημα εκπαίδευσης νέων οδηγών και έκδοσης διπλωμάτων, ΘΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 0. Τέλος είναι αυτοί ακριβώς που κάνουν πράξη τη ρήση 'ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ'. Είναι οι άνθρωποι που, αν δεν υπήρχαν οι υπόλοιποι 'θερμόαιμοι' οδηγοί στο δρόμο θα έκαναν το χειρότερο Ελληνικό δρόμο απόλυτα ασφαλή, και το όποιο 'μπάλωμα λακούβας-βελτίωση χάραξης' θα σήμαινε για αυτούς απλά μείωση του χρόνου του ταξιδιού.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σε αυτή σου την παράγραφο . Κατ΄εμέ , το να έχεις επίγνωση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου σου , κατ'επέκταση την ενεργητική του ασφάλεια , είναι το α και το ω . Γιατί όταν σε προσπέραση χρειαστείς το γκάζι και δεν το έχεις .....όντως τότε δεν θα φταίει ο δρόμος ...... γιατί ' ΑΛΛΟΤΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ'
To όριο ταχύτητας στην Ελλάδα είναι τα 120. Από αυτήν την άποψη (και στα πλαίσια του πνεύματος του κειμένου) η παράθεση ρεπρίζ 120-140 δεν έχει νόημα. Βεβαίως και είναι σημαντικό να γνωρίζεις το 80-120 με 4η ή το 80-110 με 3η και (γιατί όχι,ειδικά για αυτοκίνητο πόλης) το 10-30 με 2α.
Είμαι της άποψης ότι στο 95% των περιπτώσεων φταίει ο οδηγός και σε ένα 5% ο δρόμος. Με εξαίρεση ακραίες περιπτώσεις (όπως λάδια στο δρόμο ή τρελός που πετάει πέτρες στα διερχόμενα οχήματα) ο οδηγός ΟΦΕΙΛΕΙ να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες.
Γιατί γκρινιάζει ο Καββαθάς;