-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
1987 Toyota Corolla GTS Coupe AE86
Χαίρομαι αγαπητέ που έχεις πιάσει το νόημα
Τώρα θα μου πείτε 'αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...'
Έχουμε όμως 'μαμά' 1600 κυβικά, 125 άλογα, 950 κιλά, 4,3 μπλοκέ διαφορικό, πίσω κίνηση, δισκόφρενα γύρω-γύρω, και βέβαια δε σπάει-δε χαλάει.
Μπορεί μάλιστα να στρίβει με όποιον... τρόπο θέλεις (βλέπε φωτό υπογραφής)Don't worry aderfe. Ligoi exoun piash to noima. Arkh pou eise apo tous ligous me aut thn politeleia. Auto metrai. Ama mporousa tora na bro ena me kalo amaksoma 8a to arpaza tora xoris deuterh skepsh. Apo ekei kai meta ka8e bolta 8a htan san to ergo Initial D. haha
Deuterh epilogh. Nissan S13 Silvia 92-95
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
φίλε βασίλη, το υπέρτατο τρακ καρ είναι το σουϊφτ 1300gti.
...
Από εκεί και πέρα το αμάξι είναι τέλειο! Κινητήρας άσπαστος με 101 άλογα σε 800κατι κιλά. Ο κινητήρας ήταν φοβερά μελετημένος (η σουζούκι βγάζει και μηχανές ) και αν αργότερα θες να βγάλει και άλλα αλογα, δεν θα σε δυσκολέψει.
...
Όταν σε πιάνει και το κακό σου, αρχίζεις και τους κόφτες στην ευθεία και ψαρώνει η μισή πίστα! Ο θόρυβος είναι σα πολυβόλο στο πιο μπάσο(όσοι έχουν ακούσει, καταλαβαίνουν τί εννοώ).Άλλη μια ψήφος για το swift. Διασκεδαστικό αυτοκίνητο! Και πολλαπλή εξαγωγής με σκάστρα, για ακόμη πιο ψαρωτικό ήχο. ΒρρρρΦτΦτΦτ(κόφτης)
Ο κινητήρας βγάζει άνετα 150 ατμοσφαιρικά (και 9.000 στροφές)...
Μιλάω εκ πείρας. -
Στάρλετ πισωκίνητο ή παλιό Ενιαίο Cinquecento
-
Αλήθεια,μία μεταχειρισμένη Alfa 75 πόσο έχει σήμερα;
Μήπως είναι ότι πρέπει γιά αυτό τό σκοπό; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλήθεια,μία μεταχειρισμένη Alfa 75 πόσο έχει σήμερα;
Μήπως είναι ότι πρέπει γιά αυτό τό σκοπό;Περι τα 3000 ευρά.... http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=5323
Φυσικά αντρέα και είναι γι αυτόν τον σκοπό....
-
Σίγουρα μία Alfa75 είναι οτι πρέπει για απολαυστική οδήγηση.
Θα αντέξει όμως στη σκληρή χρήση της πίστας; -
Μια ΑΕ86 ειναι κορυφαια επιλογη, ομως νομιζω οτι ξεφευγει πανω απο τις 3000 ευρω. Αλλα αν πουμε οτι προσπερναμε το οριο, τοτε ειναι μια απο τις καταλληλοτερες επιλογες (πολυ μου αρεσει αυτο το αυτοκινητο)..
Ομως ενα παλιοτερο πισωκινητο αυτοκινητο, για να αντεξει σε χρηση πιστας θα πρεπει να ειναι καλα συντηρημενο και να δεχθει και επιπροσθετες επεμβασεις. Αλλιως το κοστος προετοιμασιας του ειναι υψηλο.
Τελικα το ζητουμενο ειναι ενα track day car ή ενα αυτοκινητο για χαβαλε??
Διαφερουν πολυ μεταξυ τους. Οταν καποιος αποφασισει να παει στην πιστα, θα παει να το ευχαριστηθει. Θα παει να ευχαριστηθει οδηγηση (με οποιο τροπο θελει και ξερει) κι οχι επειδη βλεπει την πιστα σαν λουνα-παρκ. Δεν μπορουμε να παρουμε ενα 2105 ας πουμε και να πουμε οτι ευχαριστηθηκαμε οδηγηση σε πιστα. Τουλαχιστον οχι, σε σχεση με εναλλακτικες επιλογες (Sado nothing personal ) .
Οπως και να εχει, ο,τι κι αν επιλεξει κανεις, τα κυρια συστατικα ενος Track Day Car, ειναι νομιζω (α) μια αναρτηση που να προσφερεται για τετοια χρηση (με λιγα λογια που μαλλον δε θα κανει για χρηση δρομου, αφου θα εχουμε το αυτοκινητο μονο για track days), (β) ενα μοτερ που να παιρνει τα ποδια του (δε χρειαζεται να .. 'κοβει την ασφαλτο', αλλα αν ειναι και αργο δεν το ευχαριστιεσαι πολυ), (γ) ενα καθισμα με ζωνες, και (δ) ενα οσο γινεται καλυτερο συστημα διευθυνσης + ελαστικα (οχι δρομου). Απο εκει και περα, χαρακτηριστικα οπως ας πουμε φρενα συμβαλλουν στην ευχαριστηση του οδηγου.
-
Χμμ...μου φαίνεται πως οι απόψεις έχουν χωριστεί στα δύο!
Βασίλη και ΟΥΖΟ POWER, βάλτε με κι εμένα στην παράταξή σας!
Ένα παλιό πισωκούνι είναι όλα τα λεφτά!!!!! Διασκέδαση στο maximum, έννοιες στο minimum! Μεγάλο σχολείο, πολύ πλάκα και αυτή η παλιά καλή αίσθηση του καρμπιρατέρ. Μια παλιά BMW 316 ή μια Alfa 75 είναι ό,τι χρειάζεσαι.Λέγοντας φτηνό trackday, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις έναν μικρό διάολο που στρίβει τρένο. Θα τρέξουμε σε αγώνα; Η νομίζετε ότι θα σας παρέχει διασκέδαση για πολύ καιρό το να παλεύετε με το χρονόμετρο; Στην αρχή θα είναι ωραία, αλλά αν δεν υπάρχει συναγωνισμός, το hotlapping δε λέει από ένα σημείο και μέτα. Αυτό σε όσους πρότειναν rallye, swift κλπ, που προς Θεού, δε λέω ότι έκαναν άσχημα, αλλά το νόημα της ερώτησης του Βασίλη ήταν άλλο
Όλα βέβαια είναι υποκειμενικά. Κι εγώ πριν από 2-3 χρόνια θα ήμουν φανατικός της σχολής του χρονόμετρου και του αυτοκίνητου - τρένου, αλλά ξαφνικά, όλα αυτά δε μετράνε
-
8α επιμεινω στο παλιο Μινι αν και η Alfasud ειναι αρκετα δελεαστικη προταση... Yugo και Autobianchi για track??????????????????
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
1987 Toyota Corolla GTS Coupe AE86
Χαίρομαι αγαπητέ που έχεις πιάσει το νόημα
Τώρα θα μου πείτε 'αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...'
Έχουμε όμως 'μαμά' 1600 κυβικά, 125 άλογα, 950 κιλά, 4,3 μπλοκέ διαφορικό, πίσω κίνηση, δισκόφρενα γύρω-γύρω, και βέβαια δε σπάει-δε χαλάει.
Μπορεί μάλιστα να στρίβει με όποιον... τρόπο θέλεις (βλέπε φωτό υπογραφής)Don't worry aderfe. Ligoi exoun piash to noima. Arkh pou eise apo tous ligous me aut thn politeleia. Auto metrai. Ama mporousa tora na bro ena me kalo amaksoma 8a to arpaza tora xoris deuterh skepsh. Apo ekei kai meta ka8e bolta 8a htan san to ergo Initial D. haha
Deuterh epilogh. Nissan S13 Silvia 92-95
Καλα ενα τετοιο Κορολα ειχε το 87 μια γειτονισα μου. Πενταρι κιβωτιο Το οδηγαγε σαν γιαγια 85 χρονων. Την πρωτη φορα που πηρα μια γρηγορη στροφη με λιγουλακι εχασα το πισω μερος και ειχαν α χαμογελο μεχρι τα αυτια
Δεν κατεχω πολλα για Νισσαν S13 (ηταν το 240 αυτο;).
Εχω ενα που μπορει να παει για πουλημα του 95 (240) με 38 χιλ μιλια. Το μονο κακο ειναι οτι ειναι αυτοματο. Αξιζει λες τον κοπο; Εχω πολλους γνωστους που κανουν transplant μηχανες αλλα δεν ειμαι πεπεισμενος οτι αξιζει το κοπο. Το αμαξωμα ειναι τελειο μεσα και εξω.
Νικος
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Yugo και Autobianchi για track??????????????????Yugo δεν θα το έλεγα, εκτός κι αν το σετάρεις λίγο.
Autobiachi είναι το...κανονικό μου αυτοκίνητο
Αν και 900αράκι, είναι άκρως διασκεδαστικό, στρίβει σαν τρένο αλλά ταυτόχρονα σου επιτρέπει και το παιχνίδι. Η ανάρτηση είναι σχετικά μαλακή, αλλά επειδή το αμάξι είναι ΠΟΛΥ ελαφρύ, δεν έχει πρόβλημα ακρίβειας και αμεσότητας.
To Abarth με τον 1100άρι και με τα 75 άλογα πρέπει να είναι πραγματική απόλαυση απ' ό,τι έχω ακούσει κι απ' ό,τι μπορώ να κρίνω από το μικρό αδερφάκι
-
To S13 Silvia einai h sira. 240SX gia mas. 200SX gia tous Giapones 180SX gia Australia kai pai legontas.
Ama to amaksoma einai se aristh katastash arpakse to tora. Den exei shmasia ama einai automato h to Super Hicas h opio allo trim.
Afou amesos parakalai gia metatroph apo Japan me SR20DET me to Mauro kapaki.
PARTO TORA.
O ksaderfos mou petixe ena me $1000. Ligh douleia 8elh alla me tosa pou edose einai san na to eklepse.
-
To S13 Silvia einai h sira. 240SX gia mas. 200SX gia tous Giapones 180SX gia Australia kai pai legontas.Ama to amaksoma einai se aristh katastash arpakse to tora. Den exei shmasia ama einai automato h to Super Hicas h opio allo trim.
PARTO TORA.
O ksaderfos mou petixe ena me $1000. Ligh douleia 8elh alla me tosa pou edose einai san na to eklepse.
Αυτο λεω και εγω. Τελειο τρακ αυτοκινητο. Βεβαια δεν θα ειναι 1000 δολ. Πιθανον γυρω στα 6 με 7 χιλιαρικα. Αλλα βεβαια εχεις δικιο. Με αλλα κανω 3-4 χιλιαρικα θα εχει 300 αλογα στους τροχους. Και φυσικα ειναι πισωκινητο που δεν μπορει να το ξεχναει κανεις.
Νικος
-
Τι Σίλβια και Τουότα λέτε...
Και ανταλλακτικα που θα βρείτε???Στάρλετ και πάλι Στάρλετ.
-
Entaksh gia mena kai to Niko tetia antalaktika eukola ta brhskoume.
Niko isws epidi eisa SoCal na mhn exeis tetio problem. Alla edo osa S13 odigi8ikan to xhmona exoun thn skouria tous. Shmeia pou na prosekshs.
- Kato apo tous ka8reptes.
- Front Strut Tower
- Kato apo to piso spoiler ama einai to Fastback/hatchback.
Ego prosopika den to goustaro ka8olou to fatsback/hatch. Trelenomai omos gia to Coupe.
Kai mama na to afishs me 160hp exei gelio sthn pista. Fast den 8a eise. Alla drifting kanhs aneta.
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Οπως και να εχει, ο,τι κι αν επιλεξει κανεις, τα κυρια συστατικα ενος Track Day Car, ειναι νομιζω (α) μια αναρτηση που να προσφερεται για τετοια χρηση (με λιγα λογια που μαλλον δε θα κανει για χρηση δρομου, αφου θα εχουμε το αυτοκινητο μονο για track days), (β) ενα μοτερ που να παιρνει τα ποδια του (δε χρειαζεται να .. 'κοβει την ασφαλτο', αλλα αν ειναι και αργο δεν το ευχαριστιεσαι πολυ), (γ) ενα καθισμα με ζωνες, και (δ) ενα οσο γινεται καλυτερο συστημα διευθυνσης + ελαστικα (οχι δρομου). Απο εκει και περα, χαρακτηριστικα οπως ας πουμε φρενα συμβαλλουν στην ευχαριστηση του οδηγου.
Νικόλα τελικά δηλαδή δεν διαφωνούμε σε τίποτα, ε?
Εσένα πως σου φαίνεται το Autobianchi?
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
To S13 Silvia einai h sira. 240SX gia mas. 200SX gia tous Giapones 180SX gia Australia kai pai legontas.
Ama to amaksoma einai se aristh katastash arpakse to tora. Den exei shmasia ama einai automato h to Super Hicas h opio allo trim.
PARTO TORA.
Αυτο λεω και εγω. Τελειο τρακ αυτοκινητο. Βεβαια δεν θα ειναι 1000 δολ. Πιθανον γυρω στα 6 με 7 χιλιαρικα. Αλλα βεβαια εχεις δικιο. Με αλλα κανω 3-4 χιλιαρικα θα εχει 300 αλογα στους τροχους. Και φυσικα ειναι πισωκινητο που δεν μπορει να το ξεχναει κανεις.
Νικος
Παιδιά, sorry, αλλά αναφερόμουν στην Ελληνική πραγματικότητα
Γιατί αν πάμε σε μέρη σαν την Αγγλία, μπορείς να βρεις και καλούτσικο αγωνιστικό σ'αυτά τα λεφτά.
-
Vasili to Toyota AE86 Einai ellinikh preagmatikotita. OK to Nissan isos oxi.
Niko des to S13 pou phro o ksaderfos mou. Kai na fantasths ekana paso ego kai to arpakse. Ean eixa meros pou na to balo sigoura 8a to eperna. Exei duo. Ena Fastback kai to leuko Coupe sthn foto.
-
Afou to aytokinito tha xrisimopoiitai mono se track days,mia kali lysi einai i agora apo to eksoteriko.
Me 1000-1500 e ,vriskeis oti thes se montela 10 etias.
Den tou foras pinakides,ara den to ektelonizeis.Ennoeitai oti den to kykloforeis opoudipote allou para stin pista,opou to pas me treiler.
Peripou 300e kostizei i metafora apo xora tis Eyropis stin Ellada.Ara me ta 3000 e pou les esy,to exeis etoimo,stimeno,me lastixa kai benzini...Check edo na parete mia geysi apo times sto Belgio:
http://www.auto-on-net.com/ld/Auto.nsf/A7EN?OpenViewanamesa se alla apo to parapano site pou sas edosa:
ALFAROMEO 155 2.0 TS : € 2.000, VAT 0%
1995 - 4d - petrol - manual - 2000 cc - 149.000 km - silver metallic
dealer, 1851 grimbergen (22/11)Kai polla akoma..........
-
Entaksh gia mena kai to Niko tetia antalaktika eukola ta brhskoume.Niko isws epidi eisa SoCal na mhn exeis tetio problem. Alla edo osa S13 odigi8ikan to xhmona exoun thn skouria tous. Shmeia pou na prosekshs.
- Kato apo tous ka8reptes.
- Front Strut Tower
- Kato apo to piso spoiler ama einai to Fastback/hatchback.
Ego prosopika den to goustaro ka8olou to fatsback/hatch. Trelenomai omos gia to Coupe.
Kai mama na to afishs me 160hp exei gelio sthn pista. Fast den 8a eise. Alla drifting kanhs aneta.
Δεν εχει καθολου σκουρια. Μολις γυρισε 38 χιλ μιλια. Γυναικα το οδηγαει (η αφεντικινα μου). Δεν ξερω αν εχει 160 αλογα νομιζα οτι εχει 140 αλογα. Ειναι 240 SE του 95. Το εχω οδηγησει και δεν παει ασχημα καθολου. Φυσικα για αυτοματο.
Νικος
Το φτηνότερο track-day car!