-
Το αμάξι πέρασε κακουχίες σε χωματοδιαδρομές στην Εύβοια, αποζημίωσε η ομορφιά των τοπίων, η καλή παρέα και η βουτιά στην παραλία Θαψά! Σχεδόν μισό τεπόζιτο έφυγε και οι ώρες πίσω από το τιμόνι πολλές
Τα σημάδια στο "κορμί" κάμποσα από τα κλαδιά δεξιά αριστερά και κατά το τελετουργικό πλύσιμο θα αποκαλυφθεί η έκταση τους και μια εκτίμηση αν βοήθησε κατιτίς η κεραμική ή όχι (spoiler alert,ελάχιστα εώς καθόλου αλλά θα επανέλθω)
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το αμάξι πέρασε κακουχίες σε χωματοδιαδρομές στην Εύβοια, αποζημίωσε η ομορφιά των τοπίων, η καλή παρέα και η βουτιά στην παραλία Θαψά! Σχεδόν μισό τεπόζιτο έφυγε και οι ώρες πίσω από το τιμόνι πολλές
Τα σημάδια στο "κορμί" κάμποσα από τα κλαδιά δεξιά αριστερά και κατά το τελετουργικό πλύσιμο θα αποκαλυφθεί η έκταση τους και μια εκτίμηση αν βοήθησε κατιτίς η κεραμική ή όχι (spoiler alert,ελάχιστα εώς καθόλου αλλά θα επανέλθω)
Με μια σωστή κεραμική πάντως και εφόσον το αμάξι κάτσει στον ήλιο ή το βαλεις σε λάμπα μικρες γρατσουνιές εξαφανίζονται.
Μου είχε τύχει με γρατσουνιές από γατί που είχε σκαρφαλώσει στο καπω του κασκαι όπου του είχα περάσει στον Πλατωνα ceramic pro.
Με ερασιτεχνικά προϊόντα δύσκολο να επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο. -
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Με μια σωστή κεραμική πάντως και εφόσον το αμάξι κάτσει στον ήλιο ή το βαλεις σε λάμπα μικρες γρατσουνιές εξαφανίζονται.
Μου είχε τύχει με γρατσουνιές από γατί που είχε σκαρφαλώσει στο καπω του κασκαι όπου του είχα περάσει στον Πλατωνα ceramic pro.
Με ερασιτεχνικά προϊόντα δύσκολο να επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο.Δεν υπάρχουν σωστές και μη σωστές κεραμικές. Υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και μη ρεαλιστικές προσδοκίες όμως. Ιδιότητες self heal έχουν κατα βάση οι μεμβράνες PPF. Με μια πρόχειρη ματιά στο site της ceramic pro βρήκα μόνο μεμβράνες να διαφημίζουν. Αν θές παρεθεσε το προιόν που χρησιμοποίησε στην περίπτωση σου.
Έκανα μια σχετική αναζήτηση και ενώ υπάρχουν (ελάχιστες) εταιρίες που διαφημίζουν κεραμικές με ιδιότητες αυτοίασης, δεν βλέπω πολύ ανταπόκριση και κυρίως feedback από τον κόσμο (fora etc) .
Σε μεσαίου επιπέδου γρατζουνιές από κλαριά κτλ αμφιβάλλω ότι θα έκαναν κάτι ιδιαίτερο. Η κεραμική είναι ένα πολύ λεπτό "φίλμ" με πολύ λίγα micron σε πάχος.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Με ερασιτεχνικά προϊόντα δύσκολο να επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο.Δεν υπάρχουν σωστές και μη σωστές κεραμικές. Υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και μη ρεαλιστικές προσδοκίες όμως. Ιδιότητες self heal έχουν κατα βάση οι μεμβράνες PPF. Με μια πρόχειρη ματιά στο site της ceramic pro βρήκα μόνο μεμβράνες να διαφημίζουν. Αν θές παρεθεσε το προιόν που χρησιμοποίησε στην περίπτωση σου.
Έκανα μια σχετική αναζήτηση και ενώ υπάρχουν (ελάχιστες) εταιρίες που διαφημίζουν κεραμικές με ιδιότητες αυτοίασης, δεν βλέπω πολύ ανταπόκριση και κυρίως feedback από τον κόσμο (fora etc) .
Σε μεσαίου επιπέδου γρατζουνιές από κλαριά κτλ αμφιβάλλω ότι θα έκαναν κάτι ιδιαίτερο. Η κεραμική είναι ένα πολύ λεπτό "φίλμ" με πολύ λίγα micron σε πάχος.
ετσι οπως τα λες είναι.
η κεραμική είναι κάτι σαν ένα ακόμα βερνίκι
ΔΕΝ προστατεύει από γρατζουνιες. εκτός αν μιλάμε για απειροελάχιστες που ετσι και αλιώς δεν θα έκαναν ζημια στο χρώμα.
ΜΟΝΟ PPF μπορει να σε προστατέψει από γρατζουνιές
-
Μιλάμε για 4 τουλάχιστον στρώσεις κεραμικου
Ceramic pro 9H που μέχρι πρότινος την τοποθετούσαν μόνο επαγγελματίες (δεν μπορουσες ως ιδιώτης να αγορασεις το πακέτο)
Εγώ το είδα με τα μάτια μου εχοντας δει και το πριν και το μετά.
Φυσικά δεν μιλάμε για σοβαρή γρατσουνια αλλά σε μαύρο χρωμα που είχα τότε και τον ψυχαναγκασμό μου, η γάτα μια χαρά ζημιουλα είχε κάνει.
Χωρίς κεραμικό ίσως με μια καλη αλοιφή να έφευγε αλλά δεν χρειάστηκε ούτε αυτό.Προφανώς η σχέση κόστους/οφέλους για μια τέτοια επαγγελματικής εφαρμογής κεραμική είναι συζήτησιμη και μαλλον αν θες να ρίξεις τόσα λεφτά να πας απευθείας σε ppf.
Αυτό που εξαρχης ήθελα να πω είναι ότι κάτι κεραμικές που τις βαζεις μόνος κλπ δεν θα τις συνέκρινα με επαγγελματικά´ προϊόντα.
-
Οσα layer και να βάλεις το "πάχος" που προσθέτει στο βερνίκι είναι απειροελάχιστο.
https://www.nanopro-group.com/articles/what-is-the-thickness-of-ceramic-coating/
Από τη στιγμή που εσύ βέβαια είσαι ευχαριστημένος τα υπόλοιπα περισσεύουν.
Υπάρχει ενας σκασμός προϊόντα που κολλάει ο καθένας τις λεξούλες Ceramic και το αγαπημένο μου nano. Από spray sealants μέχρι professional grade κεραμικές.
Μια prosumer κεραμική έχει διαφορά αλλά δεν απέχει όσο νομίζεις από μια επαγγελματική.. Στους ίδιους νόμους της φυσικής ανταποκρίνονται και η μία και η άλλη
-
Το καλοκαίρι τελειώνει και τα μπάνια θα αραιώσουν αρκετά... Οπότε σήμερα έκανα ένα καλό πλύσιμο και καθάρισμα μετά από καιρό....
!
-
Χθές ήταν μια γεμάτη μέρα με δυνατό off road οπότε σήμερα έγινε "σοβαρή" περιποίηση για να γίνει και αποτίμηση "ζημιών"
Η νυχτερινή λήψη της γρατζουνιάς που τελικά είναι λιγότερο βαθιά από ότι δείχνει :
Το όχημα before την περιποίηση :
Αυτή τη φορά ξεκίνησα με σχολαστικό πέρασμα με το πιεστικό, ακολούθησαν δύο δόσεις αφρού πρόπλυσης και τέλος πλύσιμο επαφής με κουβά και το σούπερ σε διαστάσεις wash mitt που μου χάρισε ο φίλος @m3rlin
Στέγνωσα με αέρα και τέλος έριξα στα γρήγορα το elixir της carpo έτσι να πώ ότι κέρωσα. Με παίδεψε μια πετσέτα παχιά που είχα στο τέλος που άρχισε να ψιλομαδάει (γμτ) και μου έφαγε χρόνο.. Τελικό αποτέλεσμα
Προσπάθησα να βγάλω την γρατζουνιά (είναι περίπου 50 πόντους, έπιασα ένα κομμάτι της) φωτογραφία αλλά είναι πολύ δύσκολο.. αυτό είναι ότι κατάφερα με το κινητό. Τώρα του πέρασα μια αλοιφή να το μασκάρω λίγο και να γίνει όσο καλύτερο γίνεται. Πολύ μικρότερη ζημιά από ότι φαινόταν αρχικά..
-
Ωραίος Mastora, όντως η γρατζουνιά φαινόταν για βαθύτερη στις αρχικές φωτογραφίες οπότε θα την καταφέρεις με τον καιρό. To πρώτο ξέπλυμα με νερό και πιεστικό δεν είναι χάσιμο χρόνου, νερού και ψιλοταλαιπωρία για το βερνίκι αφού η λάσπη και ο κάθε ρύπος δεν έχει μαλακώσει με αφρό ώστε να φύγει εύκολα ; Off topic για γράψε εντυπώσεις για τα λάστιχα Michelin Latitude Cross εντός+εκτός δρόμου και βρεγμένο τώρα που έριξε, αξίζουν τα λεφτά τους (είναι τα ακριβότερα της κατηγορίας), στον Μπαχαράκη τα έβαλες ;
Iceman το κόλπο με τις γάτες είναι να μην τις τρομάζεις κυνηγώντας τες, αλλά να τις αφήνεις να φεύγουν μόνες τους ώστε μην βγάζουν νύχια γραπώνοντας το αμάξωμα καθώς πηδάνε κάτω από αυτό.
gtsartsal γ@μω τα χρώματα το Mazda -
Λοιπον θελετε να σας ανεβασω μια φωτο που θα παθετε εγκεφαλικο? Ειδικα ο mastoras. Δεν εχει τοσο πολυ σχεση με detailing... μαλλον εχει λιγο αλλα δεν ξερω που να την ανεβασω.
-
Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που πας εκτός με τα suv;;;;
Ωραία, θα πάρω σεντάν. Για μια εβδομάδα θα ήμουν άρρωστος αν το έβλεπα έτσι.
Τελικά έκανες καλή δουλειά. Όταν λέω πως είσαι πιο καλός από τους επαγγελματίες δεν το πιστεύεις.
Ερασιτέχνης. Εραστής της τέχνης. -
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Iceman το κόλπο με τις γάτες είναι να μην τις τρομάζεις κυνηγώντας τες, αλλά να τις αφήνεις να φεύγουν μόνες τους ώστε μην βγάζουν νύχια γραπώνοντας το αμάξωμα καθώς πηδάνε κάτω από αυτό.
Η γάτα στην προκειμενη περιπτωση είχε πέσει από δένδρο πάνω στην οροφή, κατέβηκε το παρμπρίζ κανοντας και μια γρατσουνιά εκει που την εβλεπα με ήλιο και μετά γλυστραγε στο κεραμικό και εκει μου γρατσουνισε το καπώ... κατεβαίνοντας τελικά κάτω έριξε και ένα κατουρημα..
Αν την είχα δει θα την είχα ψησει.. τα είδα μετά και μου χαλασε όλο το τσιμπουσι που είχα κάνει.. -
Η γάτα στην προκειμενη περιπτωση είχε πέσει από δένδρο πάνω στην οροφή, κατέβηκε το παρμπρίζ κανοντας και μια γρατσουνιά εκει που την εβλεπα με ήλιο και μετά γλυστραγε στο κεραμικό και εκει μου γρατσουνισε το καπώ... κατεβαίνοντας τελικά κάτω έριξε και ένα κατουρημα..
Αν την είχα δει θα την είχα ψησει.. τα είδα μετά και μου χαλασε όλο το τσιμπουσι που είχα κάνει..καλα που να εβλεπες σαμοθρακη πριν 2-3 χρονια , που καποιος ειχε παρκαρει κατω απο δενδρο για σκια, και ειχε ανεβει πανω το κατσικι για να φτανει τα φυλλα του δενδρου
-
@k-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αν την είχα δει θα την είχα ψησει.. τα είδα μετά και μου χαλασε όλο το τσιμπουσι που είχα κάνει..καλα που να εβλεπες σαμοθρακη πριν 2-3 χρονια , που καποιος ειχε παρκαρει κατω απο δενδρο για σκια, και ειχε ανεβει πανω το κατσικι για να φτανει τα φυλλα του δενδρου
Αχαχαχαχα φιλε αυτην την φωτο ηθελα να ανεβασω που γραφω παραπανω.
-
Νοσοκομειο Αρτας αυγουστος 2022
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΟΟΟΟΟ.?? -
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Νοσοκομειο Αρτας αυγουστος 2022
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΟΟΟΟΟ.?? -
Να είσαι βιγκαν, να γυρίζεις στο αυτοκίνητο σου από συγκέντρωση υπέρ των ζώων και να πέσεις σε τέτοιο σκηνικό...
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Να είσαι βιγκαν, να γυρίζεις στο αυτοκίνητο σου από συγκέντρωση υπέρ των ζώων και να πέσεις σε τέτοιο σκηνικό...
ξαναγίνεσαι κρεατοφάγος ανετα
-
Φανταζεστε να ηταν το xceed μου.
Εγω δεν θα τα πειραζα θα τα επαιρνα θα τα εδενα στο δεντρο ολα και θα περιμενα τον βοσκο να ερθει να τα παρει. Διπλα ηταν η ορθοπεδικη οποτε μια χαρα θα ηταν θα εμπαινε κατευθειαν στο γυψο -
Μπορεί ο βοσκός να τους κόβει τα νυχακια τους και να μην γρατζουνησαν....
Τι όχι;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ