-
Δοκιμάζεις με λευκό ξύδι, πρώτα σε ένα σημείο της ταπετσαρίας και μετά αφού καθαρίσεις τα καθίσματα, βρέχεις μια πετσέτα με ξύδι και τα περνάς.
Νούμερο ένα αντιμυρωδικό
-
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά,
θέλω να καθαρίσω τον κινητήρα και γενικά μηχανικά μέρη από οδήγηση σε δρόμους με αλάτι.
Σε πολλά σημεία του κινητήρα βλέπω αλάτι, και π.χ. στα δισκόφρενα (ανάμεσα από τους αεριζόμενους) έχει σκουριάσει αρκετά. Έριξα λίγο WD40 σε κάποιες βίδες π.χ. στα πιατέλα αλλά γενικά το έχω ένα άγχος και δεν θέλω να το αφήσω μην προχωρήσει η σκουριά σε τίποτα καίριας σημασίας.
Καθαρίζεται η μηχανή?
Γενικά δεν θέλω να ρίξω νερό στον κινητήρα λόγω των φυσών και διάφορων ηλεκτρονικών - ασφαλειών κλπ. -
Οι δίσκοι είναι φυσιολογικό να είναι (δείχνουν) σκουριασμένοι σε κείνο το σημείο.
Μην ρίχνεις σπρέυ εκεί!Για την μηχανή υπάρχει ξεχωριστό θέμα, αλλά σε γενικές γραμμές όταν αποφασίσουμε να την πλύνουμε, καλό είναι να πέρνουμε σακούλες και να καλύπτουμε συναγερμούς, διανομείς κλπ.
-
ΞΕΡΕΙ καποιος πως μπορω να ξεκολισω απο το τζαμι τσιχλα η οποια εχει κολισει πανο ειχει αφερεθει το καλοκαιρι αλλα διστιχος ειχε 'λιωσει'. το μεγαλητερο μερος τις αφφερεθηκε υστερα αλλα εχει αφισει πολλα υπολυματα??? εχω δοκημασει με παγο απαλα απαλα μην χαραχθει το τζαμι αλλα τπτ .
-
Δοκίμασε με νερό υπό πίεση, ή με καθαρή βενζίνη.
-
Ο χρήστης sotirisk82 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά,θέλω να καθαρίσω τον κινητήρα και γενικά μηχανικά μέρη από οδήγηση σε δρόμους με αλάτι.
Σε πολλά σημεία του κινητήρα βλέπω αλάτι, και π.χ. στα δισκόφρενα (ανάμεσα από τους αεριζόμενους) έχει σκουριάσει αρκετά. Έριξα λίγο WD40 σε κάποιες βίδες π.χ. στα πιατέλα αλλά γενικά το έχω ένα άγχος και δεν θέλω να το αφήσω μην προχωρήσει η σκουριά σε τίποτα καίριας σημασίας.
Καθαρίζεται η μηχανή?
Γενικά δεν θέλω να ρίξω νερό στον κινητήρα λόγω των φυσών και διάφορων ηλεκτρονικών - ασφαλειών κλπ.ηθελα να καθαρισω και γω τον κινητηρα απο σκονες και ξεραμενα λαδια...το πηγα σε πλυντηριο με ατμο...η μηχανη εγινε σαν καινουργια!εφυγαν τα αλατα,ξεραμενες σκονες και τα λαδια... δεν μπορω να πω οτι ηταν ιδιαιτερα προσεκτικος στα ηλεκτρικα του και το αμαξι δεν ειχε απολυτως κανενα προβλημα....σκεφτομαι να το κανω 2-3 φορες τον χρονο....10ευρω η μηχανη..15ευρω μεσα-εξω...5ευρω φρεσκαρισμα τα καθισματα
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ΞΕΡΕΙ καποιος πως μπορω να ξεκολισω απο το τζαμι τσιχλα η οποια εχει κολισει πανο ειχει αφερεθει το καλοκαιρι αλλα διστιχος ειχε 'λιωσει'. το μεγαλητερο μερος τις αφφερεθηκε υστερα αλλα εχει αφισει πολλα υπολυματα??? εχω δοκημασει με παγο απαλα απαλα μην χαραχθει το τζαμι αλλα τπτ .μηπως φευγει και αυτο με ατμο;
-
ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Αν και με είχαν προειδοποιήσει από καιρό για την 'ποιότητα' του συγκεκριμένου πλυντηρίου (δεν άκουγε καλά λόγια γι' αυτό), λόγω του ότι δεν υπήρχε ελεύθερο άλλο πλυντήριο αυτοκινήτων σε ΟΛΟ το Ηράκλειο την παραμονή της πρωτοχρονιάς, αναγκάστηκα να πάω στο 'ακατονόμαστο' πλυντήριο (αυτό ντε το τάχα μου εξπρές και 'μεγάλο' δίπλα στο Sprider), λέγοντας στον εαυτό μου '...έ δεν μπορεί...πόσο χάλια πια μπορεί να είναι ένα πλυντήριο αυτοκινήτων...'
Που να φανταστώ πόσο...Μετά από κοντά 2 ώρες αναμονής (που το δέχτηκα λόγο ημέρας) μου παραδόθηκε ένα αμάξι που μόνο πλυμένο δεν ήταν (ο κάθε Πακιστανός στα φανάρια με την σκούπα του θα μου έκανε καλύτερη δουλειά).
Άλατα παντού (το μαύρο χρώμα έδειχνε γκρίζο), χάλια τζάμια και σταγόνες παντού!Καλοπροαίρετα και ευγενικά απευθύνθηκα στον ιδιοκτήτη της 'μεγάλης' επιχείρησης ότι το αποτέλεσμα της παροχής του ΔΕΝ ανταποκρίνεται στα 16,50 € (!!!) που ζήτησε και πλήρωσα ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ, περιμένοντας καμιά χαζή δικαιολογία από μέρους του...
Κι όμως....ο 'επιχειρηματίας' όχι μόνο άρχισε να ουρλιάζει πως είχα το θράσος να διαμαρτυρηθώ (...'δε φτάνει που σας εξυπηρετούμε όλους τέτοια μέρα'...'ας ερχόσουν καθημερινή να σου κάνουμε σωστή δουλειά'...και άλλα τέτοια κουλά), βγήκε κι απ' το κουβούκλιο του απειλώντας ότι θα με δείρει!!!
(κρίμα που δεν τόλμησε να σηκώσει χέρι πάνω μου για να περάσει τις γιορτές στο κρατητήριο...).Συνέχιζε να λέει τι χαζομάρες του ακόμα για κανένα πεντάλεπτο και γω τον άκουγα ατάραχο, περιμένοντας με περιέργεια να δω τι άλλο θα ακούσω από το στόμα του 'επαγγελματία' που ούρλιαζε ότι έχει άλλες 3 επιχειρήσεις και ΔΕΝ άκουσε ΠΟΤΕ κανένα άλλο παράπονο εκτός το δικό μου (εδώ ζορίστηκα να μην γελάσω).
Αν και επέμενα, φυσικά ούτε που ήθελε να δει το χάλι της δουλειάς που μου έκανε (εμ, άμα έχει λερωμένη την φωλιά του, τι να δει...αφού ξέρει...)Τελικά πήγα σπίτι μου, καθάρισα μόνος μου ΞΑΝΑ την μαούνα και δεν χαλάστηκα καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ, μιας και τέτοιοι 'επαγγελματίες' εξαφανίζονται ούτως ή άλλος σιγά σιγά από το προσκήνιο...
(δεν είναι τυχαίο τελικά ότι η 'μαγαζάρα' του τύπου είναι πάντα άδεια...).Ευτυχώς που δεν πήγα εκεί για επαναφορά χρώματος...θα μου επέστρεφε την μαούνα ως Smart
-
Τα λεφτά σου τα κράτησε;
-
Μα φυσικά...τι σόι 'επαγγελματίας' θα ήταν καλέ; (σιγά μην γύριζε λεφτά ο γύφτος)!
Το ωραίο (από τα ΠΟΛΛΑ ωραία που μου είπε) ήταν το αείμνηστο:
'...για 16 ΕΥΡΩ είσαι μωρέ...μόνο για τόσα κάνεις...'
(;;;) ότι και να εννοούσε μ' αυτό ο καλός ο άνθρωπος αυτός, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά... -
Απόδειξη σου έκοψε;
-
Ισως να μην το βάζω στο κατάλληλο σημείο αλλά δεν ξέρω που διάολο ταιριάζει.
Πριν κάποιο καιρό είχα πάρει ένα καθαριστικό ζαντών απο το alex pack προκειμένου να μην
κουράζομαι στο καθάρισμα των ζαντών.
Αυτό το προιόν αποδείχτηκε εν τέλει ολίγο τοξικό μιας και αναθυμιάσεις τρελές βγάζει(δεν μπορείς να κρατήσεις την μούρη σου κοντά) και κατα δεύτερο με κάποιο μαγικό τρόπο, υπολείμματα απο την σκόνη απο τα τακάκια έχουν γίνει ένα με την ζάντα(μαύρα στίγματα εδώ και εκεί), και τα οποία δεν μπορώ να ξεφορτωθώ.Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα δοκιμάσω μήπως και είμαι τυχερός;
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Πριν κάποιο καιρό είχα πάρει ένα καθαριστικό ζαντών απο το alex pack προκειμένου να μην
Αυτό το προιόν αποδείχτηκε εν τέλει ολίγο τοξικό μιας και αναθυμιάσεις τρελές βγάζει(δεν μπορείς να κρατήσεις την μούρη σου κοντά) και κατα δεύτερο με κάποιο μαγικό τρόπο, υπολείμματα απο την σκόνη απο τα τακάκια έχουν γίνει ένα με την ζάντα(μαύρα στίγματα εδώ και εκεί), και τα οποία δεν μπορώ να ξεφορτωθώ.Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα δοκιμάσω μήπως και είμαι τυχερός;
Δοκιμασε τριβοντας τις ζαντες με ενα σφουγγαρι (οχι συρματινο!!!), αφου το βρεξεις με καθαρη βενζινη (πουλανε στα Supermarket), διαλυμενη με χλιαρο νερο σε αναλογια ενα προς τρια. Ξεπλενεις με νερο και επαναλαμβανεις, αν μερικα υπολειμματα λεκεδων παραμενουν.
Μην ξεχασεις στο τελος να σαπουνισεις και ξεπλυνεις τους τροχους, κυριως για να μη μεινει βενζινη που τυχον επεσε πανω στα λαστιχα. Καλη επιτυχια! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δοκιμασε τριβοντας τις ζαντες με ενα σφουγγαρι (οχι συρματινο!!!), αφου το βρεξεις με καθαρη βενζινη (πουλανε στα Supermarket), διαλυμενη με χλιαρο νερο σε αναλογια ενα προς τρια. Ξεπλενεις με νερο και επαναλαμβανεις, αν μερικα υπολειμματα λεκεδων παραμενουν.
Μην ξεχασεις στο τελος να σαπουνισεις και ξεπλυνεις τους τροχους, κυριως για να μη μεινει βενζινη που τυχον επεσε πανω στα λαστιχα. Καλη επιτυχια!- να μην καπνιζεις εκεινη την ωρα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.................................................................................................. με κάποιο μαγικό τρόπο, υπολείμματα απο την σκόνη απο τα τακάκια έχουν γίνει ένα με την ζάντα(μαύρα στίγματα εδώ και εκεί), και τα οποία δεν μπορώ να ξεφορτωθώ.Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα δοκιμάσω μήπως και είμαι τυχερός;
Μην ξεχασεις στο τελος να σαπουνισεις και ξεπλυνεις τους τροχους, κυριως για να μη μεινει βενζινη που τυχον επεσε πανω στα λαστιχα. Καλη επιτυχια!- να μην καπνιζεις εκεινη την ωρα.
Πολυ σωστο και αυτο! Οπως και οταν βαζεις βενζινη στο βενζιναδικο!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μην ξεχασεις στο τελος να σαπουνισεις και ξεπλυνεις τους τροχους, κυριως για να μη μεινει βενζινη που τυχον επεσε πανω στα λαστιχα. Καλη επιτυχια!Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ.
Οταν λέμε καθαρή βενζίνη εννοούμε το νέφτι; -
Eννοεί βενζίνη καθαρισμού.Αυτή που χρησιμοποιούμε για τα ρούχα.
Όσο για την περιπέτεια του παραπάνω με το πλυντήριο αυτοκινήτων, στάθηκα στο εξής:
Άλατα παντού (το μαύρο χρώμα έδειχνε γκρίζο), χάλια τζάμια και σταγόνες παντού!
Αυτό μάλλον, είναι αποτέλεσμα από νερό γεώτρησης.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
κουράζομαι στο καθάρισμα των ζαντών............................
υπολείμματα απο την σκόνη απο τα τακάκια έχουν γίνει ένα με την ζάντα(μαύρα στίγματα εδώ και εκεί), και τα οποία δεν μπορώ να ξεφορτωθώ.Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα δοκιμάσω μήπως και είμαι τυχερός;
Δοκιμασε τριβοντας τις ζαντες με ενα σφουγγαρι (οχι συρματινο!!!), αφου το βρεξεις με καθαρη βενζινη (πουλανε στα Supermarket), ................
Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ.
Οταν λέμε καθαρή βενζίνη εννοούμε το νέφτι;ΟΧΙ ΝΕΦΤΙ!!! Οπως σωστοτατα σου απαντησε ο φιλος BASSstarlet, εννοω τη βενζινη καθαρισμου, που καποιοι τη χρησιμοποιουν και για καθαρισμο ρουχων.
-
Πριν μια βδομαδα παρελαβα το νεο μου αυτοκινητο και με ενδιαφερει να μου πειτε τα τελευταια καλα προιοντα καθαρισμου αυτοκινητου, καθως και σε περιπτωσεις βιαστικου καθαρισμου, τη βελτιστη μεθοδο.
Ευχαριστω προκαταβολικα -
Ο χρήστης SOKATSA έγραψε:
Πριν μια βδομαδα παρελαβα το νεο μου αυτοκινητο και με ενδιαφερει να μου πειτε τα τελευταια καλα προιοντα καθαρισμου αυτοκινητου, καθως και σε περιπτωσεις βιαστικου καθαρισμου, τη βελτιστη μεθοδο.
Ευχαριστω προκαταβολικα
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ