-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παιδια μια ερωτηση ισως την εχω ξανακανει δεν θυμαμαι.
Οταν εγω βαζω πχ υγρα κερια σε σπρευ μετα καποια στιγμη αυτα πρεπει να τα αφαιρεσω και αν ναι πως?Αν και ο μάστορας θα σου πει κάτι καλύτερο, εγώ από την μικρή μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι η μέθοδος να πλύνεις το αυτοκίνητο με ένα ισχυρό σαμπουάν, και εν συνεχεία να κάνεις πηλό βγάζει αποτελεσματικά το κερί. Για ισοπροπυλική αλκοόλη, δεν ξέρω ακόμα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει.
Να σημειωθεί βέβαια ότι άλλα κεριά βγαίνουν πανεύκολα και άλλα πολύ δύσκολα. -
Μια και αυτόν τον καιρό κοιτώ διάφορα βιντεάκια, για αλοιφαδόρους κλπ έπεσα σε ένα πολύ ενδιαφέρον που ασχολείται και με το γυάλισμα χεριού.
Να σημειώσω ότι στο 11:50 δείχνει και πώς κάνει λεπτομέρειες με το χέρι, που είναι χρήσιμο.
-
Οταν εγω βαζω πχ υγρα κερια σε σπρευ μετα καποια στιγμη αυτα πρεπει να τα αφαιρεσω και αν ναι πως?Alex δεν υπάρχει λόγος να τα "αφαιρέσεις" εκτός και αν θές να βάλεις κάποιο κερί/σφραγιστικό/sealant άλλου τύπου μακράς διάρκειας. Σε αυτή την περίπτωση θές επιφάνεια ολοκάθαρη ώστε να "δέσουν" καλύτερα.
Τα μικρής διάρκειας υγρά κεριά απλά τα επανεφαρμόζεις όσο συχνά επιθυμείς.
Για να αφαιρεθούν όπως είπε και ο Αλέξανδρος θές πιο δραστική προσέγγιση. Δλδ ισχυρά καθαριστικά, IPA κτλ . Εγώ όταν βάλω στο πλάνο να περάσω κάποιο δυνατό σφραγιστικό δε βάζω για κάποιο διάστημα toppers μικρής διάρκειας ώστε να έχουν αδυνατίσει από μόνα τους με το πέρασμα του χρόνου και να μη με παιδεύουν. Άσε που είναι και δύσκολο να καταλάβεις πότε έχουν αφαιρεθεί εντελώς
@alexandros-s Μια χαρά είναι η αεροτομή, μην σε ανησυχεί εκτός και αν είναι κάποιο περίεργο υλικό πχ λαστιχένια. Οι πίσω πόρτες πολλών αυτοκινήτων είναι πλαστικές όπως και οι προφυλακτήρες.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Οταν εγω βαζω πχ υγρα κερια σε σπρευ μετα καποια στιγμη αυτα πρεπει να τα αφαιρεσω και αν ναι πως?Alex δεν υπάρχει λόγος να τα "αφαιρέσεις" εκτός και αν θές να βάλεις κάποιο κερί/σφραγιστικό/sealant άλλου τύπου μακράς διάρκειας. Σε αυτή την περίπτωση θές επιφάνεια ολοκάθαρη ώστε να "δέσουν" καλύτερα.
Τα μικρής διάρκειας υγρά κεριά απλά τα επανεφαρμόζεις όσο συχνά επιθυμείς.
Για να αφαιρεθούν όπως είπε και ο Αλέξανδρος πιο θές πιο δραστική προσέγγιση. Δλδ ισχυρά καθαριστικά, IPA κτλ . Εγώ όταν βάλω στο πλάνο να περάσω κάποιο δυνατό σφραγιστικό δε βάζω για κάποιο διάστημα toppers μικρής διάρκειας ώστε να έχουν αδυνατίσει από μόνα τους με το πέρασμα του χρόνου και να μη με παιδεύουν. Άσε που είναι και δύσκολο να καταλάβεις πότε έχουν αφαιρεθεί εντελώς
@alexandros-s Μια χαρά είναι η αεροτομή, μην σε ανησυχεί εκτός και αν είναι κάποιο περίεργο υλικό πχ λαστιχένια. Οι πίσω πόρτες πολλών αυτοκινήτων είναι πλαστικές όπως και οι προφυλακτήρες.
Ουφ μου φυγε ενα βαρος .
-
Όπως κάθε Κυριακή, σήμερα είπα να κάνω ένα πλυσιματάκι. Αυτή τη φορά όμως είπα να χρησιμοποιήσω το κερί το simoniz που είχα πάρει προ της απόφασής μου να πάρω αλοιφαδόρο. Το βρήκα πολύ φθηνο, 13 ευρώ, αν και δεν ήταν ακόμα black friday, και σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να το δοκιμάσω.
Από κάθε άποψη αυτό το κερί είναι χάλια.
- Είναι πάρα πολύ σκληρό, τόσο σκληρό που δε μπορείς εύκολα να μαζέψεις με την πετσέτα την ποσότητα που χρειάζεσαι για να απλώσεις. Σα να μαζεύεις παγωμένο βούτυρο που βρισκόταν στην κατάψυξη.
- Απλώνεται πάρα πολύ δύσκολα. Δεν είναι μόνο αν βάλεις πολύ. Είναι ότι και λίγο να βάλεις, και πολύ και κανονική ποσότητα, το πανάκι κολλάει με το μέταλλο και δύσκολα ξεκολλάει.
- Σκουπίζεται ακόμα πιο δύσκολα απ' ότι περνιέται.
Να σημειώσω εδώ ότι σε σχέση με αυτό που βλέπω στα βίντεο, το simoniz που είχα εγώ ήταν πολύ πιο ξερό. Μήπως έχει μείνει απούλητο εδώ και χρόνια και ξεράθηκε; Δεν έχω ιδέα.
Αφού γύρισα, είπα να το ανακατέψω με λίγο collinite 845 μπας και γίνει πιο υδαρό. Έτσι κι έκανα. Το ανακάτεψα, το έκανα πουρέ. Μαλάκωσε και ξαναπήγα να το περάσω ακόμα μια φορά μπας και κάτι είχε βελτιωθεί.
Πράγματι, περνιέται πολύ πιο εύκολα, αλλά σκουπίζεται εξίσου δύσκολα. Επίσης, αφήνει πολλή σκόνη. Λες και είχα πασπαλίσει με πούδρα το αυτοκίνητο.Τελικά πέρασα από πάνω ένα 845 και η κατάσταση διορθώθηκε.
Τι θα κάνω τα simoniz; Μάλλον θα πειραματιστώ. Αν δω τίποτα αξιόλογο από τα πειράματα, θα σας το πω.
-
Πάστα είναι το Simoniz ? Πολύ κρύος καιρός για τέτοια κεριά, δυσκολεύει η εφαρμογή πάρα πολύ. Μια λύση είναι να το ζεστανείς σε ενα δοχείο με νερό πρίν το χρησιμοποιήσει για να απλώνεται πιο εύκολα. Την ξέρω την μάρκα αλλά δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω κάποιο προιόν τους.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Όπως κάθε Κυριακή, σήμερα είπα να κάνω ένα πλυσιματάκι. Αυτή τη φορά όμως είπα να χρησιμοποιήσω το κερί το simoniz που είχα πάρει προ της απόφασής μου να πάρω αλοιφαδόρο. Το βρήκα πολύ φθηνο, 13 ευρώ, αν και δεν ήταν ακόμα black friday, και σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να το δοκιμάσω.
Από κάθε άποψη αυτό το κερί είναι χάλια.
- Είναι πάρα πολύ σκληρό, τόσο σκληρό που δε μπορείς εύκολα να μαζέψεις με την πετσέτα την ποσότητα που χρειάζεσαι για να απλώσεις. Σα να μαζεύεις παγωμένο βούτυρο που βρισκόταν στην κατάψυξη.
- Απλώνεται πάρα πολύ δύσκολα. Δεν είναι μόνο αν βάλεις πολύ. Είναι ότι και λίγο να βάλεις, και πολύ και κανονική ποσότητα, το πανάκι κολλάει με το μέταλλο και δύσκολα ξεκολλάει.
- Σκουπίζεται ακόμα πιο δύσκολα απ' ότι περνιέται.
Να σημειώσω εδώ ότι σε σχέση με αυτό που βλέπω στα βίντεο, το simoniz που είχα εγώ ήταν πολύ πιο ξερό. Μήπως έχει μείνει απούλητο εδώ και χρόνια και ξεράθηκε; Δεν έχω ιδέα.
Αφού γύρισα, είπα να το ανακατέψω με λίγο collinite 845 μπας και γίνει πιο υδαρό. Έτσι κι έκανα. Το ανακάτεψα, το έκανα πουρέ. Μαλάκωσε και ξαναπήγα να το περάσω ακόμα μια φορά μπας και κάτι είχε βελτιωθεί.
Πράγματι, περνιέται πολύ πιο εύκολα, αλλά σκουπίζεται εξίσου δύσκολα. Επίσης, αφήνει πολλή σκόνη. Λες και είχα πασπαλίσει με πούδρα το αυτοκίνητο.Τελικά πέρασα από πάνω ένα 845 και η κατάσταση διορθώθηκε.
Τι θα κάνω τα simoniz; Μάλλον θα πειραματιστώ. Αν δω τίποτα αξιόλογο από τα πειράματα, θα σας το πω.
Που να δεις και τα feral κανεις απλα προσποιηση
-
Πάστα είναι το Simoniz ? Πολύ κρύος καιρός για τέτοια κεριά, δυσκολεύει η εφαρμογή πάρα πολύ. Μια λύση είναι να το ζεστανείς σε ενα δοχείο με νερό πρίν το χρησιμοποιήσει για να απλώνεται πιο εύκολα. Την ξέρω την μάρκα αλλά δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω κάποιο προιόν τους.
Οπως καναμε στο στρατο με το βερνικι για τα αρβυλα
-
Τι μου θύμησες βρε μπρό.. Είχα αφήσει σημάδι με τέτοιο βερνίκι σε οπίσθια παραλλαγής στελέχους της φακής μετά από άδικη επίπληξη
-
Τι μου θύμησες βρε μπρό.. Είχα αφήσει σημάδι με τέτοιο βερνίκι σε οπίσθια παραλλαγής στελέχους της φακής μετά από άδικη επίπληξη
Ζεσταμα το βερνικι για τα αρβυλα.Καιιιι....αρβυλοκολληση που καναμε με το κορδονι για να νην ραβουμε
-
Ναι, είναι πάστα. Αλλά μάπα. Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με το κρύο, αλλά δεν είχε τόσο κρύο σήμερα το μεσημέρι. Πχ και το collinite 915 είναι πάστα. Αλλά και με πολύ κρύο έχω κάνει και δεν κατάλαβε τίποτα το άτιμο! Μια χαρά το άπλωνες, μια χαρά μάζευες την περίσσια στο τέλος. Αυτή η βλακεία το simonz, ούτε απλωνόταν, ούτε μαζευόταν!
Και η πλάκα είναι ότι μου σφήνωσε στο κεφάλι να το πάρω επειδή είδα κάτι παλιές λήψεις από το 1950, από το Los Angeles, και κάπου είχε διαφήμιση της simonz. Και ενθουσιάστηκα και είπα
"πω! θα έχει την μαγεία του παλαιού!"Ίσως, αν το κάνεις το κατακαλόκαιρο, σε αυτοκίνητο που το έχεις αφήσει μια ώρα στον ήλιο να ψήνεται, τότε το κερί να απλώνεται εύκολα. Αλλά αν είναι έτσι, παίρνω και τις περσινές πασχαλινές λαμπάδες μας και τις βάζω και αυτές!
Τέλος πάντων. Όπως είπα, θα το κρατήσω για πειραματισμούς. Ποιος ξέρει, ίσως βρω κάτι καλό απ' όλο αυτό.
-
Παιδιά απο άνοιξη τώρα. Βρείτε άλλο χόμπι για τέτοιες εποχές. Πλέξιμο ίσως.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χαχαχα! Βρε lap!
Μην ανησυχείς! Έχω το ύψιστο χειμερινό χόμπυ! Όταν ο καιρός κρυώνει πολύ φτιάχνω δικό μου παστουρμά! Με τσιμένι, αλλά άοσμο. Δηλαδή έχει την γεύση του αληθινού παστουρμά, (είναι καλύτερος από τους εμπορικούς) και δε βρωμάει!
ΧΑ! -
Έχω πολλές άγνωστες λέξεις.
Παστουρμά δεν έχω φάει αλλά ξέρω ότι βρωμάει το άλλο που είπες πρώτη φορά το διαβάζω. Φαντάζομαι δεν εννοείς τσιμέντο
-
Έχω πολλές άγνωστες λέξεις.
Παστουρμά δεν έχω φάει αλλά ξέρω ότι βρωμάει το άλλο που είπες πρώτη φορά το διαβάζω
Το τσιμένι είναι το μπαχαρικό που κάνει τον παστουρμά να βρωμάει, αλλά και να έχει αυτήν την ωραία γεύση. Με αυτό, αλλά και με κόκκινο γλυκό πιπέρι, φτιάχνεται η κρούστα γύρω από τον παστουρμά. Το υπόλοιπο κρέας μέσα είναι μοσχαρίσιο.
Υ.Γ. οι ξερόλες θα σου πουν την φράση "δεν το λέμε τσιμένι το μπαχαρικό, τσιμένι λέγεται η κρούστα γύρω από τον παστουρμά. Το μπαχαρικό λέγεται τριγωνέλλα ή μοσχοσίταρο". Αυτά όμως είναι ανούσια. Έχει καθιερωθεί να το λένε όλοι τσιμένι.
-
Ωραία, τωρα όποιον και αν βρισκω μπροστά μου θα του το λέω. Επιτέλους να πω κάτι που δεν το γνωρίζει κανείς. Να γίνω χιπστερ και εγώ.
Και για βρισιά είναι καλό....αντε ρε τριγωνελλα..ωραίο.
Και να απαντάνε ου βρε μοσχοσιταρο
Πάντως δεν έχω φάει ποτέ, δεν ξέρω καν πως είναι. Ξέρω όμως πολλούς που τρελαίνονται και τους αρέσει.
Tnxh Αλέξανδρε -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χαχαχα! Βρε lap!
Μην ανησυχείς! Έχω το ύψιστο χειμερινό χόμπυ! Όταν ο καιρός κρυώνει πολύ φτιάχνω δικό μου παστουρμά! Με τσιμένι, αλλά άοσμο. Δηλαδή έχει την γεύση του αληθινού παστουρμά, (είναι καλύτερος από τους εμπορικούς) και δε βρωμάει!
ΧΑ!Ο παστουρμάς είναι τέλειος...
Ένα αρνητικό έχει. Σε κάνει να μυρίζεις...
Είναι για τα πολλά κρύα όταν δεν ιδρώνεις εύκολα -
@lap οι χιπσεράδες παριστάνουν ότι γνωρίζουν κάτι τέτοια, αλλά έχουν γέλιο γιατί έρχεται ο πιο τελειωμένος παππούς από το καφενείο και ξέρει τελικά περισσότερα από αυτούς.
@gtsartsal ο δικός μου παστουρμάς δε βρωμάει. Φάε ένα κιλό και δε θα βρωμάς.
Αν άξιωθούμε να κάνουμε αυτό το meeting που λέγαμε, θα σας φέρω να φάμε!
-
@lap οι χιπσεράδες παριστάνουν ότι γνωρίζουν κάτι τέτοια, αλλά έχουν γέλιο γιατί έρχεται ο πιο τελειωμένος παππούς από το καφενείο και ξέρει τελικά περισσότερα από αυτούς.
Το τσιμενι δεν ευθύνεται για την μυρωδιά;
Τι κάνεις και δεν μυρίζει;Ο παστουρμάς θα ήταν ότι πρέπει για την εκδρομή στην Γραμμένη οξιά .
Δυστυχώς όμως είμαι περίπου 7 ώρες μακριά... -
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το τσιμενι δεν ευθύνεται για την μυρωδιά;
Τι κάνεις και δεν μυρίζει;Ο παστουρμάς θα ήταν ότι πρέπει για την εκδρομή στην Γραμμένη οξιά .
Δυστυχώς όμως είμαι περίπου 7 ώρες μακριά...Ναι, το τσιμένι ευθύνεται. Το είχα σκεφτεί πολύ τι να κάνω και κατέληξα σε μια δοκιμή: να καβουρντίσω το τσιμένι.
Το κακό ήταν ότι ναι μεν η μπόχα βγήκε από το μπαχαρικό, αλλά γέμισε το σπίτι και μύριζε μέχρι τον Ιούνιο παστουρμά. (δεν υπερβάλλω, όντως τόσο χρονικό διάστημα μύριζε). Έτσι την επόμενη φορά έκανα το καβούρντισμα στην εξοχή, μακριά από σπίτια κλπ. Πλέον έχω καβάτζα τσιμένι καβουρτνισμένο στην κατάψυξη για όποτε κάνω ξανά.
Το είπα και σε κάποιον σεφ που ασχολείται με αλαντικά κλπ και το δοκίμασε και του άρεσε κι αυτού. Οπότε είχα και την αναγνώριση από κάποιον που ξέρει.Για να φτιάξεις παστουρμά όμως πρέπει να πιάσουν τα κρύα, να ψοφήσουν όλα τα ζουζούνια και να μπορείς να τον βγάλεις έξω άφοβα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ