-
Αϊ στο καλο, τόσο καιρό λάθος το έγραφα!!!!
Μπράβο!!!
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στα του topic έχει τολμήσει κανένας καθαρισμό κινητήρα μόνος του ; Τα APC σε μικρές αραιώσεις κάνουν δουλειά ή να πάω κατευθείαν σε degreaser ή μήπως μείξη τους ;Παραδοσιακά και ανδρικά : στουπί βρεγμένο με μπετζίνα - η οποία τρέχει μέχρι τον αγκώνα - και τρίψιμο ...σχολαστικά or not ?
-
Είναι από τις δουλειές που δεν κάνω και δεν έχω ασχοληθεί ο καθαρισμός κινητήρα. Σε καθαρό σχετικά μοτέρ ότι "βλέπω" με πανί και APC και αυτό από σπόντα ελάχιστες φορές. Στο γνωστό ελληνικό κανάλι στο γιουτουμπ είχε ανεβάσει σχετικό βίντεο πάντως.
-
Koch Chemie green star και πανάκια
-
Δεν πιστεύω εσείς να πλένετε με τιποτα άσπρες σαπουναδες ε?
-
@ss_76 said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ]
Αυτά είναι....
Καπάκια στη μηχανή, μονώσεις στο καπό.
Αλφαδια και τάξη.
-
Ξέρει κάποιος τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ για να διορθώνεται;
-
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ξέρει κάποιος τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ για να διορθώνεται;
στην εξάτμιση στο ST είχα βάλει αυτό κάποια στιγμή αλλά ήταν "νίκελ". Δεν είμαι σίγουρος ότι θα έκανε διαφορά στην περίπτωση σου. Βέβαια είναι φτηνό οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις
@m3rlin Bubblegum χαμαιλέον μπρό ! λάικ ε μπός
-
@m3rlin said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλό πλυντήριο, χωρίς όμως συνέπεια στο αποτέλεσμα. Άλλοτε κρύσταλλα, με smearing, άλλοτε smearing στο χρώμα, άλλοτε μαρσπιέ με ατέλειες. Επίσης, στο πλαίσιο του spongeless πλυσίματος, ο αφρός δεν καθαρίζει πλήρως τα ζωύφια. Τέλος στο υγρό για τους τροχούς, ψεκάζεται μόνο στις ζάντες αντί σε όλο τον τροχό. Πλέον έχω όλα τα υλικά και ασχολούμαι κατά 90% μόνος μου
Άλλωστε στην φωτογραφία φαίνεται ότι ο αφρός δεν καλύπτει το σύνολο του προφυλακτήρα, ούτε ο τροχός είναι πλήρως καλυμμένος
-
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Koch Chemie green star και πανάκια
Άσε μας ρε @ss_76 , αυτό το πλένω σε 1' , εδώ να σε δω στο χάος
![alt text]( image url)
-
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@m3rlin said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλό πλυντήριο, χωρίς όμως συνέπεια στο αποτέλεσμα. Άλλοτε κρύσταλλα, με smearing, άλλοτε smearing στο χρώμα, άλλοτε μαρσπιέ με ατέλειες. Επίσης, στο πλαίσιο του spongeless πλυσίματος, ο αφρός δεν καθαρίζει πλήρως τα ζωύφια. Τέλος στο υγρό για τους τροχούς, ψεκάζεται μόνο στις ζάντες αντί σε όλο τον τροχό. Πλέον έχω όλα τα υλικά και ασχολούμαι κατά 90% μόνος μου
Άλλωστε στην φωτογραφία φαίνεται ότι ο αφρός δεν καλύπτει το σύνολο του προφυλακτήρα, ούτε ο τροχός είναι πλήρως καλυμμένος
Καλα προφανώς κανένας δεν θα ασχοληθεί 100% όπως εμείς. Γενικά η λογική είναι να το πάω κάπου που δεν θα γίνουν ζημίες. Οπότε, ότι καλύτερο κάνουν είναι bonus! Γενικά πάντως το προσέχουν πολύ περισσότερο απο τα υπόλοιπα πλυντήρια που έχω πάει και τα παιδιά είναι πολύ ευγενικά. Είμαι κατα 95% ευχαριστημένος..
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τότε κάνω κάτι λάθος.
Το πήρα και εγώ και είναι πολύ πιο δύσκολο από τα της meguiar's, αφήνει πολλά σημάδια και θέλει πολλές φορές με καθαρό πανί να τις ομαλοποιησεις.Αλλά όταν το κάνεις είναι από τα καλυτερα που έχω δει.
Σχετικά με το Meguiars αν εννοείς αυτό:
Meguiars Hybrid Ceramic Wax https://www.skroutz.gr/s/18285425/Meguiar-s-Υγρό-Κέρωμα-για-Αμάξωμα-Hybrid-Ceramic-Wax-768ml.html έχει τις ιδιοτροπίες του.
Σχετικά με το Turtle Wax εννοώ αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/24654410/Turtle-Wax-Σπρέι-Γυαλίσματος-για-Αμάξωμα-Ceramic-Coating-Wax-500ml.html
Το Σεπτέμβριο που το έβαλα δεν είχα πρόβλημα και στην εφαρμογή και στο σκούπισμα. Δηλαδή στην εφαρμογή η πετσέτα μικροίνας δεν "μάγγωνε" και στο σκούπισμα εύκολα έφευγε. Εκτός αν βάλω πολύ οπότε θα μου κάνει ραβδώσεις και ή θα χρειαστεί παραπάνω σκούπισμα ή με μια υγρή πετσέτα μικροίνας περνάω απαλά το σημείο με τις ραβδώσεις και με μια στεγνή το σκουπίζω και όλα είναι εντάξει.
Για να δω ξανά αν τα θυμόμουν καλά, βγήκα πριν λίγο και το ψέκασα. Τρεις το μεσημέρι είχε υγρασία και μου άφηνε κάποιες σκιές. Αυτό μου το κάνει η υγρασία σε κάθε προιόν. Όμως και με αυτές τις συνθήκες δεν άλλαξε η αίσθηση στην εφαρμογή και στο σκούπισμα.
Η υγρασία με δυσκόλεψε. Το προιόν όχι.
Ένα λάθος που έκανα στο παρελθόν. Στο καπό και στον ουρανό του αυτοκινήτου. Ψέκαζα με πολύ προιόν το μισό καπό. Μέχρι να το εφαρμόσω στέγνωνε το αρχικό κομμάτι που ξεκινούσα το σκούπισμα και έκανε ραβδώσεις χώρια που με τόσο προιόν γυρνούσα από την άλλη μεριά την πετσέτα μικροίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον.
Δεν ψεκάζω πλέον πολύ προιόν και μεγάλες επιφάνειες. Ένα ψέκασμα και μετά εφαρμογή σε μία μικρή έκταση του καπό για παράδειγμα και αμέσως σκούπισμα.
Οι μεγάλες επιφάνειες εφαρμογής κάνουν το προιόν να στεγνώσει να κάνει ραβδώσεις και μετά ανάλογα με το προιόν. Αν είναι εύκολο θα φύγουν εύκολα οι ραβδώσεις. Αν είναι το BSD της Sonax κάνεις μπράτσα....Ή ψεκάζεις ξανά εκείνο το σημείο και το σκουπίζεις. -
Μπράβο, αυτό το λάθος κάνω. Ψεκάζω όλη την επιφάνεια και στεγνώνει. Και μάλλον βάζω πολύ.
Ωραίος thnx για την βοήθεια. Θα το δοκιμάσω ξανά. Πάντως είναι το καλύτερο που έχω δει μέχρι σήμερα.
Το γαλάζιο που έβαλες λέει πως πρέπει να το ψεκάσεις και μετά να το ξεβγαλεις με νερό.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τότε κάνω κάτι λάθος.
Το πήρα και εγώ και είναι πολύ πιο δύσκολο από τα της meguiar's, αφήνει πολλά σημάδια και θέλει πολλές φορές με καθαρό πανί να τις ομαλοποιησεις.Αλλά όταν το κάνεις είναι από τα καλυτερα που έχω δει.
Έβαλα το μπλε της Meguiars επειδή αναφέρεσε σε αυτό το post για της Meguiars αλλά δεν γράφεις ποιο συγκεκριμένα προιόν της. Μπορεί να αναφέρεσαι γενικά.
Υπέθεσα πως μπορεί να αναφέρεσαι σε αυτό της γαλάζιας συσκευασίας που ναι θέλει ψέκασμα, μετά με πίεση να ρίξεις νερό σε όλο το αμάξωμα που το έχεις εφαρμόσει για να ενεργοποιηθεί και μετά να το σκουπίσεις. Αν το θυμάμαι καλά.
Αυτό το προιόν έχει άλλους που γράφουν πως είναι εύκολο και άλλους που λένε πως τους έχει δυσκολέψει πολύ. Έχει και άλλους που λένε απλώς να το εφαρμόσεις να μην το βρέξεις και απλά να το στεγνώσεις.
Όταν τα διάβαζα αυτά σκέφτηκα πως δεν είμαι για τέτοια "βάσανα"....
Πάντως στην περίπτωση που δεις πως έχεις ραβδώσεις, βρέξε μια πετσέτα μικροίνας, απαλά πέρασέ την από επάνω και με μια στεγνή στέγνωσε την επιφάνεια. Το ποιο πιθανό είναι να φύγουν οι ραβδώσεις (το δοκίμασα το μεσημέρι και έκανε δουλειά). Μου φαίνεται το γράφει και η συσκευασία θα δω κα θα σου γράψω.
Στο δικό μου μπουκάλι δεν έχει οδηγίες. Σε αμερικάνικο βίντεο που το κάνει παρουσίαση αναφέρει για βρεγμένη πετσέτα αν κατάλαβα σωστά στο 7:30.
https://www.youtube.com/watch?v=5gI2OP8nvhI&t=621s
To streaking, οι ραβδώσεις πολλούς μας ταλαιπωρούν. Δεν το είδα όλο το βίντεο. Είδα περίπου το μισό. Νομίζω πως λέει χρήσιμα πράγματα.
Youtube Video -
Καλά τα λες, πολύ κατατοπιστικός. Εσύ και ο μάστορας βοηθάτε πολύ.
-
Ωραίος ο sarantis έχουμε κοινές διαπιστώσεις, την ιδρώνει την φανέλα
Θα σταθώ και εγώ σε αυτό με την υγρασία γιατί έχω πάρει πολλές φορές τα ριπαπά μου.. Όλα τα LSP (κεριά, selants κτλ) υποφέρουν και εμείς μαζί τους κατά την εφαρμογή. Πραγματικά καλύτερα να το αφήσετε και να διαλέξετε άλλη μέρα αν πέσετε σε τέτοιες σύνθηκες. Και αποφύγετε απογεύματα/νύχτα. Δεν βλέπεις και η υγρασία είναι σίγουρη. Εγγύηση για προβληματική εφαρμογή με ατέλειες..
-
Επίσης να αναφέρουμε και κάτι άλλο. Όλα αυτά συμφέρει να τα κάνεις προτού καθαρίσεις τα τζάμια γιατί μετά θα σου τα γεμίσουν σημάδια από πολλές μικρές σταγόνες που δε φεύγουν και εύκολα.
-
Προσπαθώ αν μπορώ να κάνω κάτι που θα βοηθήσει, να το κάνω. Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Mastoras78 πως έχω ιδρώσει για κάποια χρόνια ψάχνοντας πληροφορίες και δοκιμάζοντας προιόντα.
Υποκλίνομαι στις γνώσεις του Mastora που όχι μόνον βοηθάει, αλλά το κάνει και με λεπτομέρεια και συνεχίζει να είναι κοντά στο ότι συμβαίνει στο car detailing.
Επίσης έχει προχωρήσει σε μία διαδικασία που για εμένα θέλει πολύ υπομονή (πιθανόν και αρκετά χρήματα), ψάξιμο και δοκιμές (συνδιασμούς σφουγγαριών με αλοιφές κλπ) και είναι η χρήση του αλοιφαδόρου.
Πλέον πιστεύω κάτι που δεν το έπαιρνα στα σοβαρά. Κατά τη γνώμη μου (μπορεί να σφάλω), αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί ολοκληρωμένα με το car detailing ακόμη και σε επίπεδο χόμπι, χρειάζεται να προμηθευτεί αλοιφαδόρο. Εκεί νομίζω θα χαρεί το 90 με 100% των όσων προσφέρει το car detailing από πλευράς εμφάνισης (πέρα από το ότι προστατεύει και το χρώμα).
Με το χέρι δεν μπορεί κάποιος να έχει τα αποτελέσματα του αλιοφαδόρου, κάτι που είναι γνωστό, αλλά και δεν μπορεί να χαρεί αλοιφές ψιλές ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Έχω στο ράφι κάποιες αλοιφές που με το χέρι δίνουν με ένα Α αποτέλεσμα, αλλά με τον αλοιφαδόρο χαίρεσαι να τις δουλεύεις χωρίς να κουράζεσαι. Δεν αγόρασα αλοιφαδόρο. Ήμουν με έναν φίλο που έχει και είδα τη διαφορά που κάνει ο αλοιφαδόρος.... -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Προσπαθώ αν μπορώ να κάνω κάτι που θα βοηθήσει, να το κάνω. Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Mastoras78 πως έχω ιδρώσει για κάποια χρόνια ψάχνοντας πληροφορίες και δοκιμάζοντας προιόντα.
Υποκλίνομαι στις γνώσεις του Mastora που όχι μόνον βοηθάει, αλλά το κάνει και με λεπτομέρεια και συνεχίζει να είναι κοντά στο ότι συμβαίνει στο car detailing.
Επίσης έχει προχωρήσει σε μία διαδικασία που για εμένα θέλει πολύ υπομονή (πιθανόν και αρκετά χρήματα), ψάξιμο και δοκιμές (συνδιασμούς σφουγγαριών με αλοιφές κλπ) και είναι η χρήση του αλοιφαδόρου.
Πλέον πιστεύω κάτι που δεν το έπαιρνα στα σοβαρά. Κατά τη γνώμη μου (μπορεί να σφάλω), αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί ολοκληρωμένα με το car detailing ακόμη και σε επίπεδο χόμπι, χρειάζεται να προμηθευτεί αλοιφαδόρο. Εκεί νομίζω θα χαρεί το 90 με 100% των όσων προσφέρει το car detailing από πλευράς εμφάνισης (πέρα από το ότι προστατεύει και το χρώμα).
Με το χέρι δεν μπορεί κάποιος να έχει τα αποτελέσματα του αλιοφαδόρου, κάτι που είναι γνωστό, αλλά και δεν μπορεί να χαρεί αλοιφές ψιλές ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Έχω στο ράφι κάποιες αλοιφές που με το χέρι δίνουν με ένα Α αποτέλεσμα, αλλά με τον αλοιφαδόρο χαίρεσαι να τις δουλεύεις χωρίς να κουράζεσαι. Δεν αγόρασα αλοιφαδόρο. Ήμουν με έναν φίλο που έχει και είδα τη διαφορά που κάνει ο αλοιφαδόρος....Να σαι καλά sarantis.. εδώ είναι μια καλή γωνιά άνευ τοξικότητας που μπορεί κάποιος να γράψει δύο πραγματάκια σοβαρά και σε παρεΐστικο mood.
Όντως ο αλοιφαδόρος είναι ένα χρήσιμο και εύκολο εργαλείο που σου ανοίγει μεγάλο εύρος επιλογών με υψηλή αποτελεσματικότητα και ικανοποίηση. Αν κάποιος έχει την δυνατότητα μπορεί με λίγα σχετικά χρήματα πλέον να αποκτήσει ένα τέτοιο μηχάνημα και μια ικανή φαρέτρα από λίγα pads και αλοιφές. Κάποιοι που ανησυχούν μην κάνουν "ζημιά" δεν θα πρέπει να αποθαρρύνονται γιατί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο/σχεδόν αδύνατο με τους έκκεντρους αλοιφαδόρους. Σίγουρα ένα χομπύστας θα ενθουσιαστεί όταν μπεί σε αυτό το τρυπάκι όπως και εγώ το ίδιος άλλωστε όταν το πήρα απόφαση και ξεκίνησα
-
Μια και πιάσαμε το θέμα του αλοιφαδόρου, θέλω να πω ποιοι λόγοι αποθαρρύνουν εμάς τους μη έχοντες από το να πάρουμε.
- Το κόστος. Κοιτώντας τους έκκεντρους αλοιφαδόρους, βλέπουμε ότι ο πιο φθηνός έχει γύρω στα 60ευρώ. Και δεν πρόκειται να αγοράσουμε έναν τέτοιον γιατί φοβόμαστε την αξιοπιστία του. Απ' αυτά που έχω ακούσει έχω την εντύπωση ότι ένας αξιοπρεπής αλοιφαδόρος έχει πάνω από 120 ευρώ. Και πάλι, δε θα μπορεί να κάνει όλην την δουλειά. Επιπλέον, μπαίνει και το κόστος των pads που διαβάζοντας και ακούγοντας καταλαβαίνω ότι αρχικά θα αγοράσεις 1-2 αλλά θα καταλήξεις με καμιά δεκαριά pads από διάφορες μάρκες και μεγέθη. Και μετά είναι και οι αλοιφές. Και όλο αυτό μοιάζει να μην έχει πάτο.
- Η δυσκολία χρήσης του από ανθρώπους που μένουν σε πολυκατοικία. Ειδικά αν είναι με καλώδιο.
- Ο φόβος μήπως κάνουμε καμία ζημιά από την ασχετοσύνη μας. Φυσικά θα ξεκινήσουμε με παλιά αυτοκίνητα για να μάθουμε, αλλά πάλι, η σκέψη πως θα έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω για να κάνουμε και ζημιά...
- Το κερασάκι στην τούρτα: το ύφος με το οποίο θα μας κοιτάζουν οι οικείοι μας μετά απ' όλα αυτά.
Συμφωνώ με τον sarantism. Ο αλοιφαδόρος είναι εκ των ων ουκ άνευ αν θέλεις να λέγεσαι detailer. Χωρίς αλοιφαδόρο είσαι ο μπάρμπας της γειτονιάς που πιτσιλάει το αυτοκίνητό του με νερό και χαίρεται. Απλά παρέθεσα και τις δικαιολογίες του μπάρμπα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ