-
Όπως είχα υποσχεθεί, έκανα καθαρισμό το fiesta της θείας. Παλιό αυτοκίνητο του 2005 νομίζω.
Κατ' αρχάς, αλοιφαδόρο δεν έχω οπότε δεν έκανα τέτοιο πράγμα. Ούτε είχα χρόνο για πηλό. Έτσι έκανα απλά ένα πολύ καλό πλύσιμο. Δύο φορές το σαπούνισα με meguyar's gold class. Κατόπιν το κέρωσα με collinite 915. Επίσης πήρα όλην την μουντζούρα από τα λαστιχιένια πλαστικά.Στην θεία είχα υποσχεθεί να μην πειράξω το εσωτερικό γιατί είχε κάτι σημαντικά χαρτιά μέσα και φοβόταν μήπως της κάνω καμία ζημιά. Αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω αυτό. Καταπάτησα την υπόσχεσή μου. Υπέκυψα στον πειρασμό. Έτσι του έκανα ένα σκούπισμα και βιολογικό καθαρισμό καθίσματα και μοκέτες σε αυτά με το κέρμα. Κατόπιν πήρα κάποιο της Koch Chemie (δε θυμάμαι ποιο, μάλλον το Po ήταν) και του έδωσα να καταλάβει.
Οι φωτογραφίες το ξέρω ότι δεν είναι φοβερές, αλλά η αιτία είναι ότι τελείωσα αργά το βράδυ και το πρωί έπρεπε να της το δώσω γρήγορα γιατί το χρειαζόταν άμεσα Έτσι τράβηξα μια φωτό το βράδυ και μια το πρωί στα γρήγορα.
.
-
@bassstarlet : την πέρασα την εξέταση ή κόπηκα;
-
είσαι οριακά στην 20ετία , περνάς δεν περνάς το τεστ του μπαςς !
Τέλειο πλύσιμο , χαράς το κουράγιο σε με τέτοια ζέστη -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Όπως είχα υποσχεθεί, έκανα καθαρισμό το fiesta της θείας. Παλιό αυτοκίνητο του 2005 νομίζω.
Κατ' αρχάς, αλοιφαδόρο δεν έχω οπότε δεν έκανα τέτοιο πράγμα. Ούτε είχα χρόνο για πηλό. Έτσι έκανα απλά ένα πολύ καλό πλύσιμο. Δύο φορές το σαπούνισα με meguyar's gold class. Κατόπιν το κέρωσα με collinite 915. Επίσης πήρα όλην την μουντζούρα από τα λαστιχιένια πλαστικά.Στην θεία είχα υποσχεθεί να μην πειράξω το εσωτερικό γιατί είχε κάτι σημαντικά χαρτιά μέσα και φοβόταν μήπως της κάνω καμία ζημιά. Αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω αυτό. Καταπάτησα την υπόσχεσή μου. Υπέκυψα στον πειρασμό. Έτσι του έκανα ένα σκούπισμα και βιολογικό καθαρισμό καθίσματα και μοκέτες σε αυτά με το κέρμα. Κατόπιν πήρα κάποιο της Koch Chemie (δε θυμάμαι ποιο, μάλλον το Po ήταν) και του έδωσα να καταλάβει.
Οι φωτογραφίες το ξέρω ότι δεν είναι φοβερές, αλλά η αιτία είναι ότι τελείωσα αργά το βράδυ και το πρωί έπρεπε να της το δώσω γρήγορα γιατί το χρειαζόταν άμεσα Έτσι τράβηξα μια φωτό το βράδυ και μια το πρωί στα γρήγορα.
.
Αξιος αξιος συννονοματε αφου υπαρχει αντανακλαση ειναι σουπερ.
Υ. Γ Αν σου πει κανεις πως δενειναι καλη φωτο πλησιαζει και η γιορτη μας οσοι θελουν μπορουν να παρουν δωρο γκουχου γκουχου εγω θελω να εχει και ασυρματη φορτιση
Πλακα κανω μην παρεξηγηθω. -
Το νήμα πρέπει να αλλάξει ονομασία σε "Επαγγελματίες φωτογράφοι πλένουν το αυτοκίνητο τους"
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@bassstarlet : την πέρασα την εξέταση ή κόπηκα;
Εντάξει, το πέρασες το τρίμηνο!
-
Ωραίο νημα και όμορφη ασχολία η περιποίηση και η καθαριότητα του αυτοκινήτου.
Εγώ ήμουν αρκετά lame στο θέμα επι χρονια μέχρι που μέσα από φορα βρήκα το detailing και επαγγελματίες του χώρου που μου άνοιξαν τα μάτια.
Βέβαια σε ψυχαναγκαστικούς ανθρώπους σαν εμένα δεν υπάρχει τόσο απόλαυση στη διαδικασία αυτή αλλά κυριως κούραση.
Ευτυχως έχω βρει βοηθό το γιο και τουλάχιστον με τα σωστά υλικά που μου συστήνει ο Πλάτωνας και με βοηθάει με συμβουλές πλένουμε το γιαρις.
Σήμερα φάγαμε ένα γεμάτο δίωρο να το συνεφερουμε από τις διακοπές. Δοκιμάσαμε και το wet coat που είχα πάρει το Πάσχα και το αποτέλεσμα ήταν ακόμα πιο καλό. -
Μπράβο Αλέξανδρε! Είμαι "καθαρός" πάνω από δύο εβδομάδες χωρίς να έχω ακουμπήσει το λάστιχο
Θα ξαναμπουμε όμως στο τρυπακι
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μπράβο Αλέξανδρε! Είμαι "καθαρός" πάνω από δύο εβδομάδες χωρίς να έχω ακουμπήσει το λάστιχο
Θα ξαναμπουμε όμως στο τρυπακι
χααχχαχα
-
Αν τα δικά σας δεν έχουν λερωθεί, δανείζω αυτοκίνητο για πλύσιμο.
Έτσι θα σας άφηνα ? Για αυτο είναι οι φίλοι βρε
-
Χαχαχα θα λένε οι δικοί του στα φιλικά σπίτια. Θα έρθουμε για επισκεψη αλλά κρύψτε τα λάστιχα, είναι σε απεξάρτηση.
Θα βλεπει παντού βρύσες να στάζουν xωρίς ομως λάστιχα. Θα αρχίζει το τρέμουλο στα πόδια και στα χέρια του.
-
O καιρός τις τελευταίες βδομάδες, στην Αττική τουλάχιστον, ήταν πολύ ευνοϊκός για να κρατηθεί το αυτοκίνητο καθαρό.Μόνο ζέστη χωρίς πολύ αέρα, και υγρασία.
Και σήμερα που έβρεξε, ήταν καθαρό το νερό. -
Τετάρτη βράδυ και Πέμπτη μεσημέρι λένε για καλές βροχές/καταιγίδες στην Αττική, οπότε πλύσιμο το ΣΚ.
-
Από εχτές το μεσημέρι βρέχει στα ΒΑ και θα συνεχίσει για 3-4 μέρες. Το έπλυνα Παρασκευή....για όσο κράτησε, τον επόμενο μήνα πάλι τώρα!
-
Μην παραμελείτε το εσωτερικό εξαιτίας του εξωτερικού. Τα χαλάκια, οι θέσεις, οι μοκέτες, το ταμπλώ κλπ μπορούν και αξίζει να είναι καθαρά.
-
Καλημέρα, είμαι νέος στο forum και θέλω λίγο να περιποιηθώ το αυτοκινητάκι μου. Hyundai i20 Μοντέλο του 2021 χρώμα aurora gray(δύσκολο χρώμα. Αρχικά ψάχνω κάποιο προιόν για να αναγεννηθούν αν είναι δυνατόν τα πλαστικά γιατί όπως φαίνεται στη φωτογραφία έχουν χάσει το μαύρο χρώμα τους από τον ήλιο και Δεύτερον κάποιο προιόν ώστε να τα προστατεύω μελλοντικά από τον ήλιο. link text
Στη δεύτερη φότο που ανεβάζω είναι το κάθισμα του οδηγού που όπως φαίνεται έχει "ταλαιπωρηθεί". υπάρχει κάποιο σπρεί να καθαριστεί ή η καλύτερη λύση είναι σκούπα KARCHER με χημικό καθαριστηκό? link text
Και θα ήθελα κάποια πρόταση αν είναι δυατόν για να μειωθούν κάποια τριξίματα που έχουν οι πόρτες στα πλαστικά τους (μπορεί να μην είναι το κατάλληλο μέρος να το ρωτήσω αυτό)
Και τέλος οι αραχνιάσεις από τα κακά πανιά των πλυντηρίων φέυγουν μόνο με αλοιφαδόρο?
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιν με βοηθήσει και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
-
@sotikour said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλημέρα, είμαι νέος στο forum και θέλω λίγο να περιποιηθώ το αυτοκινητάκι μου. Hyundai i20 Μοντέλο του 2021 χρώμα aurora gray(δύσκολο χρώμα. Αρχικά ψάχνω κάποιο προιόν για να αναγεννηθούν αν είναι δυνατόν τα πλαστικά γιατί όπως φαίνεται στη φωτογραφία έχουν χάσει το μαύρο χρώμα τους από τον ήλιο και Δεύτερον κάποιο προιόν ώστε να τα προστατεύω μελλοντικά από τον ήλιο. link text
Στη δεύτερη φότο που ανεβάζω είναι το κάθισμα του οδηγού που όπως φαίνεται έχει "ταλαιπωρηθεί". υπάρχει κάποιο σπρεί να καθαριστεί ή η καλύτερη λύση είναι σκούπα KARCHER με χημικό καθαριστηκό? link text
Και θα ήθελα κάποια πρόταση αν είναι δυατόν για να μειωθούν κάποια τριξίματα που έχουν οι πόρτες στα πλαστικά τους (μπορεί να μην είναι το κατάλληλο μέρος να το ρωτήσω αυτό)
Και τέλος οι αραχνιάσεις από τα κακά πανιά των πλυντηρίων φέυγουν μόνο με αλοιφαδόρο?
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιν με βοηθήσει και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
Καταρχας δεν χρειαζεται συγνωμη γιαυτο ειμαστε εδω να μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλον.
Εγω για τα υφασματα εχω παρει το meguiars carpet cleaner σε σπρεϋ πολυ καλο. Για τα πλαστικα δυστηχως δεν εχω κατι. Αλλα ολο και καποιος θα απαντησει -
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καταρχας δεν χρειαζεται συγνωμη γιαυτο ειμαστε εδω να μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλον.
Εγω για τα υφασματα εχω παρει το meguiars carpet cleaner σε σπρεϋ πολυ καλο. Για τα πλαστικα δυστηχως δεν εχω κατι. Αλλα ολο και καποιος θα απαντησειΜπήκε στο καλάθι να το δοκιμάσω. Ψεκάζεις και το αφήνεις να στεγνώσει ή ειναι διαλυτό σε νερό? θα διαβάσω και τις οδηγίες αλλά καλό είναι να πάρω και μια οδηγία από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει.
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εγω για τα υφασματα εχω παρει το meguiars carpet cleaner σε σπρεϋ πολυ καλο. Για τα πλαστικα δυστηχως δεν εχω κατι. Αλλα ολο και καποιος θα απαντησειΜπήκε στο καλάθι να το δοκιμάσω. Ψεκάζεις και το αφήνεις να στεγνώσει ή ειναι διαλυτό σε νερό? θα διαβάσω και τις οδηγίες αλλά καλό είναι να πάρω και μια οδηγία από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει.
Ψεκαζεις περιμενεις λιγο τριβεις ελαφρως με πετσετα μικροινων και μετα σκουπιζεις με την καθαρη πλευρα. Οπως εχω γραψει παραπανω,εγω το χρησιμοποιησα στο παλιο το αμαξι οχι στα καθισματα αλλα στις κολωνες τις μπροστινες που ειχαν 16χρονια τσιγαριλα, ψεκασα ετριψα γθα 2 λεπτα με πινελο σκουπισα με πετσετα και απο καφε που ηταν το υφασμα εγινε μπεζ προς το λευκο και το δοκιμασα σε χαλι σπιτιου σε λεκε και βγηκε.
Υ. Γ Καλα κανεις και διαβαζεις τις οδηγιες παντα -
Δυστυχώς ναί φίλος
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ