-
@ken11 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ποιο καθαριστικο ζαντων μπορω να χρησιμοποιησω,μαζι με βουρτσακι για να καθαρισω τις σιδερενιες ζαντες μου,εχω δει πληθωρα επιλογων στο skroutz,απο 5€ πχ K2 proton cleaner,μεχρι meguiars 30€ σετ μαζι.
Γνωριζω οτι ειναι χημικα προιοντα ισχυρα,οποτε θελει γαντια,ισως μασκα γιατι εχουν εντονη ασχημη μυρωδια και καλο ξεπλυμα,επισης θα πρεπει να μην επηρεαζει το προιον ελαστικα,πλαστικα τασια κλπ αν ερθει εστω και μια σταγονα σε επαφη.Eσεις τι σπρευ χρησιμοποιειτε?
Δεν είναι τόσο απλό. Καθε χημικό κάνει διαφορετική δουλειά. Αν είναι για τακτική συντήρηση ενα όξινο από γνωστή εταιρεία σε καλύπτει. Αν θες κάποιο iron remover δυνατό διαλέγεις και παίρνεις επίσης. Τα τελευταία βρωμάνε πάαρααα πολύ.
Όταν χρησιμοποιείς βούρτσα στις ζάντες φρόντισε να φοράς κουρέλια και όση προστασία αντέχεις.. Θα το καταλάβεις από αυτά που θα πετάγονται επάνω σου όσο τρίβεις
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ποιο καθαριστικο ζαντων μπορω να χρησιμοποιησω,μαζι με βουρτσακι για να καθαρισω τις σιδερενιες ζαντες μου,εχω δει πληθωρα επιλογων στο skroutz,απο 5€ πχ K2 proton cleaner,μεχρι meguiars 30€ σετ μαζι.
Γνωριζω οτι ειναι χημικα προιοντα ισχυρα,οποτε θελει γαντια,ισως μασκα γιατι εχουν εντονη ασχημη μυρωδια και καλο ξεπλυμα,επισης θα πρεπει να μην επηρεαζει το προιον ελαστικα,πλαστικα τασια κλπ αν ερθει εστω και μια σταγονα σε επαφη.Eσεις τι σπρευ χρησιμοποιειτε?
Δεν είναι τόσο απλό. Καθε χημικό κάνει διαφορετική δουλειά. Αν είναι για τακτική συντήρηση ενα όξινο από γνωστή εταιρεία σε καλύπτει. Αν θες κάποιο iron remover δυνατό διαλέγεις και παίρνεις επίσης. Τα τελευταία βρωμάνε πάαρααα πολύ.
Όταν χρησιμοποιείς βούρτσα στις ζάντες φρόντισε να φοράς κουρέλια και όση προστασία αντέχεις.. Θα το καταλάβεις από αυτά που θα πετάγονται επάνω σου όσο τρίβεις
Εγώ πάντως όταν χρησιμοποιώ την βούρτσα κόβω χαρτόνι και το βάζω στη χειρολαβή. Ταλαιπωρία είναι αλλά τουλάχιστον δεν γίνομαι τόσο χάλια
-
Οι βούρτσες ζαντών με τις μικροΐνες (τύπου wheel woolies) πρέπει να πιτσιλάνε λιγότερο από τις πλαστικές αλλά κοστίζουν περισσότερο και δεν γνωρίζω την αντοχή στο χρόνο που έχουν ούτε την αποτελεσματικότητά τους για τις ανάλογες συγκρίσεις.
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Οι βούρτσες ζαντών με τις μικροΐνες (τύπου wheel woolies) πρέπει να πιτσιλάνε λιγότερο από τις πλαστικές αλλά κοστίζουν περισσότερο και δεν γνωρίζω την αντοχή στο χρόνο που έχουν ούτε την αποτελεσματικότητά τους για τις ανάλογες συγκρίσεις.
Σίγουρα δεν πιτσιλανε τόσο μην σου πω και καθόλου αλλά είναι πολύ ακριβοτερες
-
Με ενδιαφέρει ένα καθαριστικό να βγάζει βρωμιες από πίσσα,λάδια κλπ βρωμιες,χωρίς να είναι το υπερβολικά ισχυρό,δηλαδή ψεκασμα,5 λεπτά να δράσει,πέρασμα με τη βούρτσα και ξέπλυμα έστω και χωρίς πιεστικό.
Κάποια κάνουν δουλειά κάποια αλλά δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται.
-
Με ενδιαφέρει ένα καθαριστικό να βγάζει βρωμιες από πίσσα,λάδια κλπ βρωμιες,χωρίς να είναι το υπερβολικά ισχυρό,δηλαδή ψεκασμα,5 λεπτά να δράσει,πέρασμα με τη βούρτσα και ξέπλυμα έστω και χωρίς πιεστικό.
Κάποια κάνουν δουλειά κάποια αλλά δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται.
Τελείωσα την μέρκ του φάδερ σήμερα. Έκανα απορρύπανση-iron remover- πηλό και γυάλισμα με αλοιφαδόρο με αλοιφή Rupes Uno Protect. Γυαλισμά και προστασία σε ένα βήμα. Δεν έκανα διόρθωση. Το αμάξι έλαμψε, καθάρισε, έφυγαν οι θαμπάδες και είχε και μια πολύ μικρή διόρθωση σε ατέλιες. Δοκίμασα φωτογραφίες πρίν μετά αλλά δε μπορούσα να εστιάσω σε κάτι αξιόλογο ώστε να καταλάβει κάποιος σοβαρές διαφορές αν δε το δεί από κοντά. Είναι αυτο το ασημί το πιο δύσκολο χρώμα για αυτή τη δουλειά.
Επίσης ενυδάτωσα πλαστικά, καθάρισα τζάμια και έκανα και γενική στο εσωτερικό μαζί με πατάκια κτλ. Πολύ καλή δουλειά.
Τώρα @ken11 δες τις ζάντες που φάγανε πολύ ισχυρό καθαριστικό..
Αν το αμάξι είναι παλιό και δεν πλένεις τις ζάντες τακτικά αυτά που βλέπεις δε φεύγουν με την καμία. Θα μπορούσα να φάω μια ολόκληρη μέρα να τις βγάλω εντελώς με 40 βαθμούς κελσίου και να πεθάνω στα χημικά (SWAZ) και το τρίψιμο και πάλι δε ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Απλά αρνούμαι να μπώ σε αυτή τη διαδικασία αυτοτιμωρίας.
Από την άλλη αν είναι νέο αμάξι και το πλένεις τακτικά μαζί με τις ζάντες, τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν χημικά για να καθαρίσουν.
Όπως καταλαβαίνεις είναι trial and error η φάση και ανάλογα την περίπτωση. Πάρε της Κ2 που είναι φτηνά και iron remover και ένα για τακτική συντήρηση ζαντών και βλέπεις πώς θα πάει
-
Η δεύτερη φωτό είναι μετά το καθάρισμα;
-
Ναι. Ήταν χειρότερες πρίν. Παλιό αμάξι που δεν πλενόταν τακτικά και σωστά. Από φθινόπωρο θα τις κάνω πειραματόζωο αν βρώ χρόνο. Θα παίξω με ότι πιο δυνατό έχω και μάσκα βιοχημικού πολέμου
-
Με ατμό;
-
Ποιός είμαι η Πετρουλάκη ? Αμμοβολή θα ψηνόμουν
-
μερκ ο νταντυ.... αστος.
πως εσυ βρεθηκες σε νικαιωτικο επαλ κατα τα ποστ σου?
σε ειχε διωξει?
ή τελικα μενεις στην αθηναικη ριβιερα και εχεις δωσει το βιταρα στον μπατλερ? -
@gatoz said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
μερκ ο νταντυ.... αστος.
πως εσυ βρεθηκες σε νικαιωτικο επαλ κατα τα ποστ σου?
σε ειχε διωξει?
ή τελικα μενεις στην αθηναικη ριβιερα και εχεις δωσει το βιταρα στον μπατλερ?Με κατάλαβες.. λέω ψέμματα
Σε Νικαιώτικο επάλ δεν βρέθηκα ποτέ.. καλά θα ήταν αλλά με φάγανε τα μπουντρούμια του Βώκου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου δε με έδιωξε ποτέ, εγώ θα με είχα αποκληρώσει.
Ο ντάντυ δεν είναι της αστικής τάξης αν και ήταν άριστος μαθητής. Του έμεινε κουσούρι από την πτώχια στο χωριό και ένα μέρκ αναγκή το είχε. Όπως οι πραγματικοί μπλούσιοι από την ανάποδη, αποστρέφονται από τα πρίμια για να επιδείξουν ανωτερότης με βλαχομπαρόκ γουόναμπι κατασκευές..
Χορτασμένος είμαι ωρέ από αμάξια και τα γιούρα πιάνουν αλλού τόπο καλύτερο, ε δεν φτάνουν και για όλα.. #mono_vitara
ΥΓ Ξούτ ! Τα γατιά δεν είναι ευπρόσδεκτα σε αυτό το τοπικό, γρατζουνάνε τα αμάξια
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ
ΥΓ Ξούτ ! Τα γατιά δεν είναι ευπρόσδεκτα σε αυτό το τοπικό, γρατζουνάνε τα αμάξια
Αχαχαχαχα κλαίω αλήθεια. Πολύ καλό
-
Για τις ζάντες που ανέβασα πρίν να πώ ότι δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι ντίπ βρώμα δύσκολη ή κάποιου είδους οξείδωση που δε γίνεται τίποτα. Θα επανέλθω μελλοντικά..
-
Εμένα δεν μου άρεσε το αστείο του μάστορα. Από όσο τον διαβάζω όταν δεν είναι κακουλης έχει πολύ καλό χιούμορ, τώρα ήταν στο ρελαντί
Τεσπά, έχω δει να καθαρίζουν με ατμό αυτοκίνητα και έλεγα μήπως κάνει και στις ζάντες
Βασικά μάστορα, στα μπουλόνια δεν καθαρισες
-
Σε ευχαριστώ @Lap για την καλοπροαίρετη κριτική σου, πάντα ευπρόσδεκτη..
Ίσως είμαι ντεφορμέ λόγω ζέστης αλλά έχω και μια αδυναμία στο gati είναι η αλήθεια..
Uomo και πινελάκια δεν κόλλαγε, είχα άλλα πιο σημαντικά να κάνω στον χρόνο που είχα. Ίσως δε στρώνουν τα μπουλόνια και αυτά χάλια είναι..
-
Ίσως είμαι ντεφορμέ λόγω ζέστης αλλά έχω και μια αδυναμία στο gati είναι η αλήθεια..
Uomo και πινελάκια δεν κόλλαγε, είχα άλλα πιο σημαντικά να κάνω στον χρόνο που είχα. Ίσως δε στρώνουν τα μπουλόνια και αυτά χάλια είναι..
Εεε όχι και ντεφορμέ ρε φίλε. Ήταν πολύ καλό με τον γάτο.
-
Όχι εντάξει σου εβαλα πάνω από τγια...
Από ζεστή άσε, έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Βράζει όλο το σπιτι -
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εεε όχι και ντεφορμέ ρε φίλε. Ήταν πολύ καλό με τον γάτο.
Καλό ήταν αλλά όχι σαν τα άλλα που έχουν δέκα λεπτά επεξεργασία του τι ειπε.
Edit μετά 40 λεπτά
Nα τώρα κατάλαβα αυτό με το uomo...χαχαχα -
@gatoz said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
σε ειχε διωξει?
Οικογενειακές ιστορίες, όλα βγαλμένα από την ζωή...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ