-
@vagkirk said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παιδιά μην γελάσετε με την ερώτηση.
Όταν δεν έχουμε ειδικό σαμπουάν για τον αφροποιητή κυριακάτικα είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά;Κρεμοσαπουνο χεριών ;
Αφρολουτρο;
Σαμπουάν;
Καθαριστικό πιάτων;Εξαρτάται τι θες να κάνεις.. Αν θες κάτι ισχυρό για προπλυση και ξέβγαλμα λογικά αυτό είναι το υγρό πιάτων. Με μια φορά υπο σκιά δε παθαίνει κάτι το βερνίκι.. Αμφιβάλλω ότι θα πάθαινε κάτι και με συχνή χρήση αλλά τέλος πάντων. Επίσης το πόσο ισχυρό είναι ενα προϊόν εξαρτάται και από την αναλογία με νερό που θα επιλέξουμε.
Αν το θες για πλύσιμο επαφής με αφροποιητη χειρός και είναι και κερωμένο και δε θες κάτι ισχυρό για αυτό το λόγο μπορείς να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα που λες. Πλάκα θα έχει...
-
@vagkirk said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τούτο το βρήκα τυχαία τωρα, το είχα πάρει πριν χρόνια, μια φορά το χρησιμοποίησα , δεν... έχει καπάκι είναι ανοιχτό!
Υγρό κερί δεν είναι ;
Θέλει μόνο πανακι μικροινων;
Δεν θυμάμαι καθόλου.Αυτό είναι γυαλιστική αλοιφή για γρατζουνιές κτλ σύμφωνα με την περιγραφή αλλά μπορεί και όχι σύμφωνα με το σκρουτζ. Ξεχασμένο και ανοιχτό άστο καλύτερα.. Πέτα το. Φτηνά το είχες πάρει
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
- Tίποτα, πάμε για μπάνιο και περιμένουμε το άλλο ΣΚ
- Κάνουμε τράκα από γείτονες ή άλλους "αλληλέγγυους" του φόρουμ !
Και καθαριστικό για τα πιάτα να βάλεις μία φορά σε κρύο αμάξωμα και με την προϋπόθεση πως δεν θα το αφήσεις να στεγνώσει δεν πρόκειται να βγάλει την όποια προστασία έχεις.
Ερώτηση με τι καθαρίζετε τα πινέλα/βούρτσες που δουλεύεται τα διάφορα APC για τις πιο βρώμικες δουλειές όταν πιάνουν μαυρίλα και το νερό υπό πίεση δεν φτάνει ;
Δε δουλεύουμε με πινέλα.. Είμαστε άντρες! Χαχα
Υγρό πιάτων και τρίψιμο κάτω απο χλιαρό νερό.. Η ενα apc σε αναλογία 1:10 πχ να μουλιάσουν λιγο και ξαναδοκίμασε. Και να μη φύγει εντελώς η μαυρίλα δεν έγινε και κάτι. Αρκεί να είναι καθαρά
-
Επειδή βρέχει ήθελα να δείξω πως κάθεται το νερο
-
Ωραίο beading και ωραία δόρια Άλεξ.. Άξιος! Χαχαχα
Που βρέχει? Ολο το ΣΚ έχει άπειρη ζέστη από Λάρισα / Βόλο και τώρα που γύρισα Αττική
-
Για να προλάβω μερικούς . Είμαι στην δουλεια ξεκίνησα με ήλιο και 37 βαθμούς γιαυτό έχω την ηλιοπροστασια
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ωραίο beading και ωραία δόρια Άλεξ.. Άξιος! Χαχαχα
Που βρέχει? Ολο το ΣΚ έχει άπειρη ζέστη από Λάρισα / Βόλο και τώρα που γύρισα Αττική
Έλα τώρα που βρέχει? Αρτα 360 μέρες το χρόνο βρέχει . Η δουλειά είναι ημιορεινή περιοχή οπότε το πιάνει συχνά
-
Τελικά έβαλα σαμπουάν, κρέμα γαλακτος βγήκε και με πολύ νερό μάλιστα στο δοχείο.
Εδώ έχει αρχίζει να πέφτει αρκετά καθώς έψαχνα πόση ώρα το κινητό.
Έκανε καλή δουλειά ως προς τη σκόνη , και άφησε πεντακάθαρη επιφάνεια, δεν έβαλα σχεδόν καθόλου πανί μετά η πλάκα είναι πως μοσχομυριζει όλο το αυτοκίνητο εξωτερικά
Είχε όμως πολύ ζεστή την ώρα που το ξεπλενα και στα τζάμια άφησε πολλές στάμπες και ακόμη προσπαθώ να το καθαρίσω.
@mastoras78 αυτό τελικά γράφει από πίσω
Στο αστρακι δεν με πειράζει να το δοκιμάσω, αλλά δεν έχω καθόλου καλά πανιά . -
Εντωμεταξυ βάζουν αυτά τα γαμωαυτοκολλητα.
Αν το βγαλεις λέει πολλές λεπτομέρειες που δεν τις γράφουν στα ελληνικά.
-
Γυαλιστικό κερί λέει.... Ότι δηλώσεις είσαι
-
Ακριβώς, έχω πετύχει στα ελληνικά να λέει πως κάνει για τις τάδε επιφάνειες και αν βγάλεις το γαμωαυτοκολλητο να γράφει στα αγγλικά πως ΔΕΝ κάνει για τις τάδε επιφάνειες.
-
Πες μου σε παρακαλώ πως το σκατακι πάνω στη Μερτσέντες είναι με αέρα. Διότι έχω αγχωθει πως είναι πλαστικό.
Αν είναι πλαστικό Μπαν από τώρα, και να μην ξαναγράψεις στο τοπικό αυτό -
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γιατί το υγρό πιάτων έχει συστατικά για να βγάζουν τα λάδια και αντίστοιχο ph. Στο αυτοκίνητο αντί για τα λάδια, βγάζει το βερνίκι. Όλα αυτά που βλέπεις χωρίς βερνίκι τα έπλεναν με σαπούνι πιάτων
Όλα αυτά χωρίς βερνίκι τα επλεναν κάτι μπαρμπάδες με AvA και το έτριβαν με την σκουπα της αυλής...
.
Καλή ιδέα το αφρόλουτρο, θα βάζω το old spice που πήρα και θα κολλάνε τα γκομενακια πάνω μου.
.
@mastoras78 is back... back again... -
Χαχαχα...και ξανά χαχαχα
Πολύ επιτυχημένο....
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πες μου σε παρακαλώ πως το σκατακι πάνω στη Μερτσέντες είναι με αέρα. Διότι έχω αγχωθει πως είναι πλαστικό.
Αν είναι πλαστικό Μπαν από τώρα, και να μην ξαναγράψεις στο τοπικό αυτόΧαχα , ναι φουσκωτό είναι, μένει έτσι γιατί θα χρησιμοποιηθεί ξανά σε κάνα 2-3 μέρες μόλις το θυμηθούν τα μικρά, είναι η πισίνα τους.
-
Την γλύτωσες.
-
Ερώτηση με τι καθαρίζετε τα πινέλα/βούρτσες που δουλεύεται τα διάφορα APC για τις πιο βρώμικες δουλειές όταν πιάνουν μαυρίλα και το νερό υπό πίεση δεν φτάνει ;
Σαπούνι ή σαμπουάν του αυτοκινήτου. Αλλά ποτέ δεν τα αφήνω να λερωθούν πολύ.
-
Μετά τα σαμπουάν λίγο hardcore detailing για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες
εντάξει εχει και ανακατασκευή/αποκατάσταση αλλα μου αρέσει το όλο σκηνικό και φυσικά το hilux
πιεστικό ,πινέλο, σκούπα υγρών και πανί για το detailing
συρματόβουρτσα, τροχός ,ηλεκτροκόλληση ,μαύρη ελαστική μπογιά και απαραίτητα ... φορτωτής για το hardcore -
Να που έκανα και εγώ χρήση αυτόματου πλυντηρίου στην Ν Ιωνία του Βόλου το ΣΚ που μας πέρασε. Είχε 5 επιλογές αλλά χρειάστηκα μόνο τη μία που ήταν ξέβγαλμα με απιονισμένο νερό. Το ταίσα τρία 50λεπτα και έπαιζα με το πιεστικό. Τσάμπα πράμα και μου θύμισε τις εποχές που ήμουν πιτσιρικάς και πήγαινα ουφάδικο. Γούσταρα που δεν είχα και στήσε-ξεστήσε.
Κρίμα που δεν είχε σοβαρή παροχή αέρα αλλά έστω το μικρό μεταλλικό φυσητήρι χειρός βοήθησε όσο έπρεπε. Δύο κέρματα σε αυτό και πλέον ήμουν έτοιμος να στεγνώσω τις σταγόνες με την δικία μου πετσέτα που είχα μαζί και να συνεχίσω κύυυριοςςς την βόλτα μου. Άντε να έκατσα μισή ώρα και σε χαλαρούς ρυθμούς..
Δυόμισι ευρώ μου κόστισε και το θεωρώ τρελό vfm
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ